FitnessFrank er sponsoreret af læsere. Når du køber noget via links på siden, kan vi få en affiliate-kommission. Læs mere.

TEST: Bedste CLA 2021

CLA, eller konjugeret linolsyre, er en fedtsyre, der kan hjælpe dig med at tabe dig hurtigere. Det er ikke en mirakelpille, der får dig til at tabe dig flere kilo natten over, men det har vist sig at have nogle fordele. For at hjælpe dog med at finde et godt produktet har vi undersøgt og sammenlignet de bedste CLA-tilskud på markedet lige nu.

Bedste CLA-tilskud i test

CLA kommer i forskellige former (tabletter, kapsler eller flydende form), og det er særligt populært inden for fitnessverdenen. Ved at indtaget en højere dosis af CLA (sammenlignet med de fødevarer, der indeholder stoffet), får forbrugeren mulighed for at hæmme fedtdannelsen på en mere jævn og stabil måde. Her er en liste over nogle af de mest populære kosttilskud.

Nedenfor gennemgår vi kosttilskud med CLA, som vi anbefaler.

Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna. Du kan scrolla tabellen i sidled för att se all data, men det kan vara enklare att hålla mobilen i liggande läge för att jämföra produkterna.

CLA Omdöme Pris Storlek Pris / kapsel CLA / kapsel
Diet CLA
Diet CLA
Ratings
9.5 / 10
Bedst pris
89 kr
Til butik
60 pille 1,48 kr 1000 mg
Star Nutrition Ultimate CLA
Star Nutrition Ultimate CLA
Ratings
9.4 / 10
Bedst pris
119 kr
Til butik
90 pille 1,32 kr 780 mg
Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Hvad er CLA?

CLA er en forkortelse af den engelske betegnelse for konjugeret linolsyre, conjugated linoleic acid, og hører til gruppen transfedtsyrer. Vores kroppe består af og har brug for en række forskellige typer fedt, der findes. De to mest almindelige er mættede, det vil sige dem, vi får fra smør, chokolade og bacon, og umættede, som vi finder i avocado, olivenolie og nødder. Mens den førstnævnte gruppe, der primært er animalsk, betragtes som usund, opfordrer sundhedseksperter os til at spise mere af den anden, navnlig den vegetabilske gruppe.

Transfedtsyrer kommer fra den anden gruppe, det vil sige umættet fedt, men selvom disse kan dannes naturligt, fremstilles de i de fleste tilfælde industrielt ved at hærde fedt. De mest almindelige fødevarer, der indeholder transfedtsyrer, er chips, slik og småkager, med andre ord ikke det sundeste, og blandt de største årsager til fedme i den vestlige verden. Dette betyder ikke, at du ikke kan nyde nogle godter af og til, så længe det er modereret og ikke dagligt.

Med andre ord hører konjugeret linolsyre til den sunde gruppe fedtstoffer, der derefter kan hærdes til den mindre sunde gruppe transfedtsyrer, hvilket gør den noget forvirrende. Så hvordan har dette at gøre med vægttab?

For omkring tredive år siden opdagede nogle forskere, at dyr, der går på grønne græsarealer, har mindre tendens til at have forskellige kræftformer, og at de har lidt højere stofskifte end dem, der spiser havre. Dette førte til undersøgelser i mus især, hvor mus, der modtog ekstra konjugeret linolsyre i deres daglige kost, tabte sig uden at ændre deres kalorieindtag. Hvad der var endnu mere lovende var, at det var forårsaget af fedtforbrænding og ikke muskelsvind, hvilket ofte er tilfældet ved vægttab. Desuden blev det set, at disse museceller blev mere resistente over for kræftceller, og at deres blodkar blev holdt bløde og sunde. Så nu var det tid til at begynde at give folk CLA.

Fremmer sundhed

Undersøgelser af både mus og mennesker, der har taget CLA i længere perioder, viser, at stoffet forbedrer flere sundhedsparametre, herunder blodkarrenes sundhed og taljemålet. Blandt andet er forskellige testgrupper testet mod hinanden, hvor en gruppe har modtaget CLA-kapsler og en anden gruppe sukkerpiller og opfordret testpersonerne til ikke at ændre deres levevaner, hverken motion eller diæt. I disse forsøg er det blevet påvist flere gange, at de, der har modtaget CLA, oplever en reduktion i deres kropsfedt og et marginalt samlet vægttab.

Selvom der ikke er foretaget nok studier på mennesker endnu, er teorien bag denne fedtforbrænding, at det skyldes, at CLA består af Omega-6, en vigtig fedtsyre, der findes i dens naturlige tilstand hovedsageligt i olier som raps, solsikke og majsolie, men også til en vis grad i mælk fra køer, der har fået lov til at gå på frit græsareal. I samarbejde med Omega-3 har Omega-6 et stort antal nyttige funktioner, herunder regulering af immunsystemet og blodtrykket, og er også nødvendigt for at danne og reparere celler. Når forsøgspersoner har fået kosttilskud med CLA, har forskere fundet, at CLA medvirker til at hæmme både opbevaring af kropsfedt og dannelse af fedt, når de spiser. Resultatet er, at de, der tager kosttilskuddet langsomt men sikkert taber sig uden også at miste deres muskelmasse, og det er netop det, der gør syren så attraktiv blandt folk, der træner for at blive mere defineret.

core cla

100% naturlig CLA från Svensk Kostilskud

Slankere, men stadig stærk

For at forstå, hvordan forholdet mellem vægttab og muskelmasse ser ud, er det vigtigt at tage en lille omvej her. Som alle ved, taber du dig, når du indtager færre kalorier, end du forbrænder. Dette kaldes normalt et kalorieunderskud, og jo flere kalorier der er "tabt", des mere vægt taber du. Der er dog en fare! Når kroppen bemærker, at den ikke bruger så mange kalorier, som den forbrænder, kan den få panik og tro, at det er grundet sult. For at klare den kommende hungersnød forsøger kroppen at slippe af med de dele, der bruger mest energi, og det er musklerne. Fedtet, der opbevares sikkert, opbevares så længe som muligt, da det er det sidste energiindskud, som kroppen kan stole på. Med andre ord bliver du svagere, som kroppen ”ønsker”, da det betyder, at forbrændingen sænkes, og den kan klare længere tid med mindre energi.

For dem, der ønsker at tabe sig , er dette dog ikke optimalt, da det er det fedt, man vil af med, og ikke muskelmasse. Hvis du vil modvirke dette, kan du træne styrketræning, men så skal der altid indtages nok kalorier til i det mindste at være i stand til at bevare de muskler, du har. Balancen er Alfa og Omega, og det er vigtigt at holde din kost i balance med det du har, hvad enten det drejer sig om øget muskelmasse, nedsat vægt eller lavere kropsfedt.

Når du tager CLA, er det netop det kombinerede mål med vægttab, men også den bevarede muskelvolumen, du kan opnå! Stoffet tillader kroppen at miste noget af sit kropsfedt uden at påvirke de værdifulde muskler. Du taber dig i et konstant og langsomt tempo, og selvom det ikke er et spørgsmål om en dramatisk forskel, kan du efter seks måneder se et gennemsnitligt vægttab på 2 kg uden at træne mere eller spise mindre. Med andre ord er det selve fedtforbrændingen, der er blevet stimuleret til at forbrænde lidt mere hver dag.

Er CLA virkelig værd at købe (som et kosttilskud)? Se hvad Thomas DeLauer, sundhedscoach, har at sige om sagen. 

Er CLA virkelig noget at købe (som et kosttilskud)? Se hvad Thomas DeLauer, sundhedscoach, har at sige om sagen.

Hvem passer CLA til?

Hvis du på den anden side længe har kæmpet med de ekstra få kilo, der bare ikke vil forsvinde, uanset hvad du gør, kan du se frem til gode resultater. Dog kræves en vis tålmodighed, da CLA kun forbrænder lidt ekstra fedt i en længere periode, så lidt, at det næppe ses på vægten til at starte med. Resultatet kommer krybende, men undersøgelser har vist, at dette er grundet gradvist vægttab. For mennesker, der lider af overdreven fedme, er CLA ikke svaret, da dette er et stof, der øger cellernes fedtforbrænding på en meget subtil måde. Hvis du har mere end 10 kilo at tabe, er det kun gennem kalorieunderskud, det kan opnås, og dette underskud oprettes bedst gennem en blanding af fysiske aktiviteter og lavere kalorieindtag. Så det er ikke spørgsmålet om en magisk eliksir, der narrer alle de overskydende kilo, men snarere et supplement til det, der allerede er godt på vej.

Med andre ord er den bedste målgruppe for kosttilskud med CLA, folk, der træner regelmæssigt, spiser sundt og kun har et par kilo fedt at miste, samtidig med at de vil opretholde deres nuværende muskelmasse. Det er her nøglen ligger, da undersøgelser har vist, at folk, der er på farten, og som tager CLA, ikke nødvendigvis mister meget kropsvægt, men på den anden side får reduceret kropsfedt. For bodybuildere er dette ekstra interessant, da deres mål ofte er at opnå et lavt kropsfedtindhold, da det får muskler til at blive bedre defineret. Når en persons muskler er godt synlige, er det ikke nødvendigvis fordi de har fået større og stærkere muskelmasse, men snarere at deres kropsfedt er faldet.

Er der nogen bivirkninger?

Da der ikke har været foretaget meget forskning og længe forskning på kosttilskud med CLA, er det stadig vanskeligt at sige med sikkerhed, om der er nogen bivirkninger eller ej. Der er nogle indikationer, der kan indikere en øget risiko for betændelse ved langtidsbrug, og følsomme mennesker kan opleve mild maveforstyrrelse, men generelt betragtes CLA som fri for bivirkninger.

CLA i mad

Den vigtigste kilde til CLA kommer fra ko- og gedemælk, men også kød, hvor dyrene har fået lov til at spise frisk græs snarere end for eksempel hø, og denne naturlige omega-6-rige transfedtsyre overlever pasteurisering og afkøling. Du kan således få CLA ved at drikke mælk eller indtage andre mejeriprodukter såsom yoghurt, smør, ost og hytteost. Der er også tørret kød, kaldet ”beef jerkey”, fremstillet på oksekød, og som fungerer som en snack, med højere doser CLA. Husk dog, at dette kun gælder for produkter fra dyr, der har fået adgang til græsning, som du normalt kan læse om på emballagen.

Forskellige kosttilskud

CLA findes i forskellige former, herunder tabletter, kapsler og i flydende form, og det er et særligt populært produkt i fitnessverdenen. Ved at få højere doser af stoffet i sammenligning med de fødevarer, der indeholder det, får brugeren mulighed for at hæmme fedtdannelse på en let og subtil måde. Her er en liste over nogle af de mest populære kosttilskud. Hvis du vil prøve CLA som et kosttilskud, er det altid bedst at starte med den laveste dosis og derefter langsomt arbejde dig op.

CORE CLA

Kapsler med en høj koncentration af CLA, der findes i pakker på 120, 240 eller 360 stk. Hver kapsel indeholder 1000 mg linolsyre, og du tager to kapsler om dagen; en om morgenen og en om aftenen. Mange mennesker, der tager dette produkt regelmæssigt, bemærker, at deres sliktrang mindskes, og at deres appetit er let hæmmet. Bruges af styrketrænere, der er i en opbygningsperiode før shows og konkurrencer, og mange rapporterer, at de bemærker det bedste resultat omkring taljen. Ulempen er, at nogle mennesker mener, ​​at produktet giver dårlig smag i munden, når det opløses i maven.

SKIP CLA 800

Et lidt svagere produkt, hvor hver kapsel indeholder 800 mg og er velegnet til folk, der vil slippe af med noget ekstra kropsfedt under styrketræning. Du kan tage en kapsel til hvert måltid tre gange om dagen, hvorved fedtforbrændingen stimuleres.

CLA Thistle & Tan

Et produkt, der kombinerer fedtforbrænding med skønhed, da det indeholder både tistelolie, er rig på linolsyre og beta-caroten, der giver huden lidt ekstra farve og glans. Hver kapsel indeholder 630 mg CLA, og den anbefalede dosis er fire kapsler dagligt sammen med et måltid.

Bio T

Dette er kapsler, der indeholder tistelolie til at hæmme celleoptagelse af fedt såvel som for at fremme muskelmasseopbevaring, samt grøn te, som giver dig masser af gavnlige antioxidanter, der modvirker de frie radikaler, der skader og udskifter celler. Kapslerne indeholder lavere niveauer af CLA end ovenstående produkter, kun 200 mg, og er derfor en god start for dem, der ikke har taget linolsyre før.

For dig som er styrketræner

Hvis du er i en styrkefase, hvor du investerer ekstra i at reducere kropsfedt og øge muskelmassen yderligere, så din krop får et virkelig skulpturelt og defineret udseende, kan du købe en styrkepakke, der blandt andet inkluderer CLA. Ved at kombinere muskeldannelse, fedtforbrænding og energigivende stoffer kasein - proteinet , koffein og CLA og tager de forskellige produkter på forskellige tidspunkter i løbet af dagen for optimal træning, mental fokus og hæmmet fedtabsorption. Proteinpulveret hjælper dig især meget under opsvinget mellem pas og kasein giver dig en bedre søvn, som også er en uundværlig del for et optimalt helbred. Det anbefalede varighed for denne type pakke er 30 dage.

 

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
10 Stemmer, Gennemsnit: 4.5 / 5
Sidst redigeret: 2021-01-17 20:45:31

Testvindere - Bedste CLA

  • Diet CLA
  • Star Nutrition Ultimate CLA