Test: Sådan vælger du den rette Hørfrøolie 2020

Hørfrøolie er lavet på hørblomstens frø. Olien indeholder stoffer, som er gode for helbredret. Hørfrøolie er rig på alfalinolensyre (ALA), en essentiel fedtsyre, som har en gavnlig effekt på hjertesygdomme. ALA tilhører en gruppe stoffer kaldet omega-3 fedtsyrer. Vegetarer og veganere, der ikke spiser frisk, kan i stedet indtage hørfrøolie for at få omega-3.

Indholdsfortegnelse

Om vores sammenligning af hørfrøolie

Vi har kigget på flere forskellige faktorer, da vi vurderede de forskellige hørfrøolier. Nogle af de væsentligste er:

 • Prisen: Prisen kan variere meget mellem produkterne på trods af at indholdet, og hvor det kommer fra er det samme.
 • Oprindelse: Hvor kommer produktet fra?
 • Økologisk: Er produktet økologisk eller ej?

Holistic Flytande Linfröolja
Holistic Flytande Linfröolja
Bedst i test

1. Holistic Flytande Linfröolja

9,7/10
Størrelse
250 ml
Pris / l
220 kr
Andet
Fra Sverige
Til butik
55 kr
Healthwell Hørfrøolie ØKO
Healthwell Hørfrøolie ØKO

2. Healthwell Hørfrøolie ØKO

9,5/10
Størrelse
250 ml
Pris / l
236 kr
Andet
ØKO/Koldpresset
Til butik
59 kr
Holistic Hørfrøolie
Holistic Hørfrøolie

3. Holistic Hørfrøolie

9,3/10
Størrelse
60 pille
Pris / l
4174 kr
Andet
Med E-vitamin
Til butik
139 kr
Natur Drogeriet Flax-Omega 3 med Økologisk Hørfrøolie (180 kaps)
Natur Drogeriet Flax-Omega 3 med Økologisk Hørfrøolie (180 kaps)

4. Natur Drogeriet Flax-Omega 3 med Økologisk Hørfrøolie (180 kaps)

8,9/10
Størrelse
180 pille
Pris / l
??
Andet
Øko
Pris / l
??
Til butik
155 kr
Rømer Hørfrøolie koldpresset Ø (250 ml)
Rømer Hørfrøolie koldpresset Ø (250 ml)

5. Rømer Hørfrøolie koldpresset Ø (250 ml)

8,7/10
Størrelse
250 ml
Pris / l
136,00 kr
Andet
ØKO/Koldpresset
Til butik
34 kr

Hørfrøoliens oprindelse

Hørfrøolie produceres normalt i Canada og Sydamerika, men er et populært produkt til brug over hele verden. Takket være det nyttige indhold, i stort omfang består af omega-3, omega-6 og omega-9 fedtsyrer, er den blevet en rigtig sundhedsboost. Produktionen af hørfrøolie sker ved at presse frøbælgene fra hørblomster. Hør vokser også i Skandinavien, men olien produceres meget sjældent her. I Skandinavien er det mere almindeligt at bruge hør til fremstilling af hørfibre, som bruges til at spinde foringerne. Et meget populært naturmateriale til både tøj og andre tekstiler.

For at hørfrøolie skal være så nyttig som muligt, er det vigtigt, at det er koldpresset. Al hørfrøolie, der kan købes i dagligvarebutikker og apoteker, er generelt koldpresset. Olien er koldpresset for at gøre den så ren som muligt, hvilket kan ses i den lyse og klare farve. Jo renere olie, jo bedre fungerer den både på indersiden og udvendig af kroppen.

Særligt vigtigt for veganere

Omega-3 fedtsyrer findes foruden i hørfrøolie kun i fisk. Laks, makrel og sild er gode kilder til omega-3, men det er svært at spise nok af disse til at opnå det daglige behov. Veganere, vegetarer og andre, der har valgt fisk fra deres kost, får næsten ingen omega-3-syrer. Hørfrøolie er derfor et meget vigtigt supplement og bør tages dagligt for at gøre kroppen glad.

Til vegetarer og veganere er kosttilskud en vigtig del af hverdagen, da det er svært at få alle vigtige næringsstoffer i sig selv uden at spise animalske produkter. Ud over Omega-3 er manglen på jern og protein også almindelig hos veganere.

Næringsstofferne kan fås udelukkende fra en plantebaseret kost, men det er svært at få tilstrækkelige mængder hver dag. Derfor er det godt at tage tilskud regelmæssigt for at sikre, at kroppen føles godt og fortsætter med at fungere som den skal.

Vigtigt tilskud for bade hjerte og hjerne

hjerte og hjerne

Omega-3-syrer er vigtigt for begge hjerte og hjerne

Det siges, at fisk gør en klog, en påstand baseret på, at fisk indeholder høje niveauer af omega-3-syrer. Dette er faktisk meget godt. Omega-3-syrer, der findes i både fisk og hørfrøolie, er vigtige ikke mindst for hjernens funktion.

Et af de vigtigste næringsstoffer i hørfrøolie er den essentielle fedtsyre-alfa-linolensyre (ALA). En essentiel fedtsyre er noget, som kroppen selv ikke kan producere, men skal skaffe. Derfor er det vigtigt at få en ordentlig mængde ALA dagligt, og den nemmeste måde er at spise hørfrøolie.

Fedtsyren ALA omdannes i kroppen til DHA. Dokosahexaensyre (DHA) er en vigtig del af hjernen og er en vigtig del af den korrekte transmission af nervesignaler. Alfalfinesyren omdannes ikke kun til DHA, men også til EPA (eicosapentaensyre), som er godt for hjertet og blodkarrene.

EPA sænker kolesterol og triglyceridniveauer og styrer blodkoagulering, hvilket reducerer risikoen for blodpropper og hjerteanfald. Et dagligt indtag af hørfrøolie, der har et højt indhold af ALA, kan således redde dit liv!

Dejlig coleslaw med hørfrøolie

Kræftforskeren Johanna Budwig

Der er meget forskning i hørfrøolie og dens vitale funktioner. En af dem, der har produceret meget gode resultater fra deres forskning, er den tyske Johanna Budwig. I 1950'erne undersøgte hun muligheden for at helbrede kræft ved hjælp af hørfrøolie. I sin undersøgelse opdagede hun, at mennesker med kroniske sygdomme, herunder kræft og diabetes, mangler lipoprotein, som er et fedtsyrebærende albumin.

Hun begyndte derefter at forsøge at give alvorligt syge kræftpatienter en skefuld hørfrøolie hver dag i håb om, at de få det bedre. Johanna Budvigs forskning omfatter over 1000 dokumenterede tilfælde, hvor kræftpatienter er blevet bedre af behandling med hørfrøolie. Behandlingen helbreder ikke kræft, men ved at give patienterne et par spiseskefulde hørfrøolie 2-3 gange om dagen, øgede hun levetiden hos mange. Nye tumorer ophørte, og metastaser blev forhindret.

Metoden bruges ikke i dag i traditionel lægehjælp, men anbefales fortsat af mange forskere. Blandt dem, der beskæftiger sig med alternativ medicin, er hørfrøolie kendt som en sand superolie med mange helbredende kræfter.

Ud over at hjælpe kræftpatienter kan det også være til stor gavn for dem, der har diabetes. Budwig var også en af de første til at dokumentere dette. Hun opdagede, at Omega-3-fedtstoffer fundet i hørfrøolie er gode for diabetikere og reducerer deres behov for insulin. I dag er det velkendt, at hørfrøolie er godt for diabetessygdomme og bruges som supplement af næsten alle diabetikere.

Til tør og irriteret hud

Hørfrøolie er ikke kun godt for kroppens indre, selv udenpå er olien god. Enhver, der lider af tør og irriteret hud, bør forsøge at smøre med hørfrøolie både morgen og aften. I løbet af få dage vil du mærke en stor forskel.

Hørfrøolie anbefales også til dem, der lider af psoriasis eller eksem, hvilket også hjælpes meget af hørfrøolie. Ved langvarige problemer er det tilstrækkeligt at smøre én gang om dagen og kun over problemområder. Hørfrøolie gør hurtig hud blød og fin, og kan endda give en helt ny glans til ansigtet.

Mirakelkur for håret

en kvindes har

Hørfrøolie er populært at bruge i håret

Hørfrøolie er virkelig en mirakelolie, der kan bruges til næsten alt. Omega-3-fedtsyrer er gode til mange ting og hjælper kroppens funktion på alle mulige måder. Bl.a. bliver hjernen hurtigere og hjertet fungerer bedre. Omega-3-fedtsyrer er vigtige både for at undgå hjerteskader og blodpropper, og holde sig vågen og opmærksom i løbet af dagene. Men der er også mange eksterne faktorer, som olien forbedrer.

I de seneste år er det blevet stadig mere populært at bruge hørfrøolie i håret. Normalt erstattes balsam og/eller hårindpakning med ren hørfrøolie. Det er bare at vaske dit hår som sædvanligt med shampoo og derefter forsigtigt massere olien, omtrent så meget som du normalt bruger balsam eller hårolie. Hørfrøolie kan så virke i håret fra et par minutter til flere timer.

Hvis håret er meget ru, tørt og livløst, kan du pakke lidt plast eller et stykke klud omkring håret efter at olien er lagt i, og så sove med olien i håret natten over. Når det skylles ud om morgenen, er håret nyt! Hørfrøolie kan også bruges på tørre og splittede ender for at give dem nyt liv. Vask og tør dit hår og så få et par dråber hørfrøolie i toppe og de vil straks føle sig meget sundere.

Forebygger cellulite og forynger huden

At linfrøolie er god mod eksem, og anden hudskade har længe været kendt. Men der er ikke så mange, der ved, at det i det mindste er så godt at gøre sund hud endnu smukkere.

Cellulite, strækmærker og andre skønhedsfejl har vist sig at være færre, når regelmæssig hudsmøring af hørfrøolie anvendes. Det er også godt til at modvirke rynker i ansigtet. Husk at bruge kun én eller et par dråber ad gangen.

For meget olie i ansigtet er ikke godt, uanset hvilken olie det er. Huden på ansigtet er følsom og kræver meget fugt. For meget olie i ansigtet kan endda føre til en tørre og mere beskadiget hud, fordi huden selv stopper med at producere fedt, når der påføres for meget udefra. For hørfrøolie er én eller nogle få dråber om dagen perfekt.

Hvis huden stadig begynder at føles tør, så prøv at gå ned hver anden eller tre dage i en periode. Hørfrøolie forhindrer nye rynker i at forekomme så hurtigt som ellers og udjævner uregelmæssigheder i huden.

Terapeutisk brug af hørfrøolie

Mange mennesker er blevet hjulpet med alle mulige problemer ved hjælp af hørfrøolie. Det høje niveau af omega-3 og andre fedtsyrer har en stor indvirkning på kroppen i positiv forstand. Blandt andet kan en regelmæssig indtagelse af hørfrøolie (2-3 spsk / dag) behandle følgende:

 • Diabetes
 • Kræft Tumorer
 • Hyperaktivitet
 • PMS-problemer som humørsvingninger, depression og hudproblemer
 • Maveproblemer, såsom smerte og forstoppelse
 • Fedme
 • Allergier og astma
 • Depression, angst og vrangforestillinger

Hørfrøolie lyder som og er ifølge mange noget af en mirakelmedicin. Det har vist sig, at der ikke er nogen ulemper ved at anvende linfrøolie, så længe den er korrekt fremstillet. Et væsentligt overforbrug kan forårsage diarré, mavesmerter og kvalme, men er på ingen måde farligt eller livstruende. Hvis du bemærker nogen af disse symptomer, skal du stoppe med at bruge olien i en kortere periode og derefter starte igen i mindre doser.

Ved behandling af mere alvorlige problemer som tumorer, diabetes og svær depression bør læger informeres om indtag af hørfrøolie. Afstå aldrig fra andre behandlinger, fordi du er startet med hørfrøolie. Olien skal bruges som supplement og supplere de øvrige behandlinger. Der er mange kendte forskningsrapporter, som viser at hørfrøolie virkelig har dæmpende virkninger hvad angår både kræft og diabetes.

Den tyske forsker Johanna Budwig har blandt andet over 1000 succesfulde resultater i sine rapporter.

Vælg den rette hørfrøolie

Holistic Hørfrøolie

Holistic Hørfrøolie

I Skandinavien er det muligt at købe hørfrøolie fra en række mærker. Hvilket er det bedste er svært at sige, det bedste tip er at vælge en fra et mærke, du tror ellers er troværdigt. De fleste økologiske mærker producerer hørfrøolie. Der er blandt Änglamark, Urtekram, Kung Markatta og Biofood. Hørfrøolie er lavet af 100% hørfrø og er derfor vegansk.

At vælge et økologisk og fairtrade-mærket produkt er altid det bedste valg for miljø og natur, og der er mange at vælge imellem. De fleste er i en prisklasse omkring 20-50 kroner for 250 ml.

Olien er således ret overkommelig, fordi den er meget billig. En flaske varer i lang tid, selv ved daglig indtagelse eller ekstern brug.

Hørfrøolie er noget af et friskt produkt og bør ikke stå for længe, især ikke i butikslys. Hvis du køber olien i en butik, bør du overveje at vælge en af de mest populære sorter for at sikre, at den er friskt fremstillet og ikke har stået og blevet dårlig.

I hjemmet bør det holdes mørkt og køligt, for eksempel i køkkenskabet. Linfrøolien forbliver god i ca. 3-6 måneder efter at flasken er åbnet.

Opskrift med hørfrøolie

At komme hørfrøolie på en spiseske og spise det som det er, virker perfekt. Men det kan være lidt bittert i smagen og kedeligt i det lange løb. I stedet er der mange flere sjove måder at få olien på, som passer både børn og voksne. Hørfrøolie bør ikke opvarmes, men er ideel til blandt andet smoothies og salater.
Eksempler på gode ting at have i en smoothie med hørfrøolie:

 • Hybenpulver, havtorn, kvark og hørfrøolie. En nyttig og tilfredsstillende smoothie, som du står på i mange timer.
 • Blåbær, hindbær, mælk og hørfrøolie. En perfekt dessertsmoothie eller en god snack til børnene.
 • Spinat, kål, banan, baobab pulver og hørfrøolie. Et rigtigt grønt powerboost! En god morgenmadsfavorit med alt hvad du behøver for at holde energien oppe om dagen.

At hælde nogle spiseskeer over salaten er også en sjovere måde at indtage olien. Bland det med dressing først eller brug den som den er. da linfrøolie selv har en temmelig speciel smag. Blanding af det i en mild salat kan derfor gøre, at den overtager meget. I salater med stærkt krydret halloumi eller kylling virker det dog perfekt. Smagen kan endda hæve salaten og give den det lille ekstra.

Hvis du tænker på at tilføje hørfrøolie til maden, så er der nogle regler at forholde sig til. Hørfrøolie skal aldrig opvarmes og kan derfor ikke anvendes til stegning eller fritering. Den bør ikke bruges til bagning af samme grund.

Når olien opvarmes, ødelægges den og kan blive farlig. Undgå at sprede olien for meget. Mål den rigtige mængde pr. portion og hæld den over lige før det er tid til at drikke/spise. På denne måde går intet af olien til spilde, og indtaget sker hurtigt og smidigt. Med disse nye færdigheder er det gratis at begynde at eksperimentere. 2-3 spsk. om dagen er godt for næsten alle, og forskellen vil mærkes meget hurti

Sidst redigeret: 2020-10-15 10:19:36

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
108 Stemmer, Gennemsnit: 4.4 / 5

Testvindere - Bedste Hørfrøolie

 • Holistic Flytande Linfröolja
 • Healthwell Hørfrøolie ØKO
 • Holistic Hørfrøolie
 • Natur Drogeriet Flax-Omega 3 med Økologisk Hørfrøolie (180 kaps)
 • Rømer Hørfrøolie koldpresset Ø (250 ml)