Bedste Glucosamin test 2022

Den bedste hjælp til at holde smerter på afstand, så du kan leve et aktivt liv.
Sidst redigeret maj 2022

Glukosamin kan hjælpe med at mindske smerter og forbedre leddenes funktion, hvis du oplever smerter fra slidgigt i knæet. Glukosamin hjælper med at hæmme og afhjælpe den nedbrydning af brusk i leddene, som giver stivhed og smerter. Vi har afprøvet 5 forskellige Glukosamin tilskud og vinderen af Bedst i test er: VitaCare Glucosamin 1500 mg. Hvis høje koncentration af glucosamin gør, er det kun er nødvendigt at tage én VitaCare Glucosamin 1500 mg tablet om dagen, i modsætning til mange andre tilskud, hvor man skal tage op til tre om dagen. Dette gør det langt nemmere at huske, at få taget tabeletten hver dag. VitaCare Glucosamin 1500 mg kan bruges til lindring af symptomer på slidgigt, ved let til moderate smerter i knæet. Den hæmmer nedbrydningen af brusk i dine led, og modvirker stivhed og smerter. På den måde bliver bevægeligheden i de angrebne led forbedret, så du får lettere ved at bevæge dig uden besvær.

Bedste Glucosamin:

 1. Bedst i test: VitaCare Glucosamin
 2. Bedste lavdoserede glucosamin: Copyfarm Glucosamin
 3. Bedste storpakke: Pharma Nord Glucosamin
 1. Bedst i test: VitaCare Glucosamin

  9,7/10
  VitaCare Glucosamin 1500 mg (90 stk.)
  Bedst i test
  Størrelse
  90 piller
  Pris / g
  1,92 kr
  Form
  Kapsler
  Til butik
  259 kr
  Fordele
  • Skal kun tages en gang om dagen
  • Synkevenlig tablet uden bismag
  • Pænt design af pakningen
  • Effektiv hjælp mod smerter, du kun skal tage en gang om dagen

  Vi har testet VitaCare Glucosamin 1500 mg, som vi har været meget glade for, og som, for os, var det bedste kosttilskud til lindring af smerter og ubehag i forbindelse med slidgigt i knæene. Hvorfor syntes vi det var det bedste? Fordi vi, i modsætning til mange andre kosttilskud, hvor man skal tage flere tabletter, kun skulle tage en tablet om dagen. For os er det en kæmpe fordel, kun at skulle tage tabletten en enkelt gang om dagen, da det gør det nemmere at inkludere, og huske, den i dagens daglige rutiner. Det er derfor vi valgte VitaCare Glucosamin 1500 mg som det bedste glucosamin kosttilskud. Vi valgte at spise tabletten sammen med aftensmaden, da det var det nemmeste, til trods for at tabletten ikke nødvendigvis skal indtages sammen med mad. Den var til vores tilfredshed synkevenlig og uden nogen grim bismag. Vi er i forvejen glade for VitaCares kosttilskud, idet vi har brugt andre af deres produkter. Dette er endnu et godt kosttilskud, fra en producent, som vi har tillid til. I tillæg skal det nævnes, at designet på pakningen også er meget tiltalende og læsevenligt.

  Læs mere
 2. Bedste lavdoserede glucosamin: Copyfarm Glucosamin

  9,5/10
  Copyfarm Glucosamin 400mg (270 tab)
  Størrelse
  90 piller
  Pris / g
  7,36 kr
  Form
  Kapsler
  Til butik
  265 kr
  Fordele
  • Man kan selv fordele de tre tabletter i løbet af dagen
  Ulemper
  • Risiko for bivirkninger

  Vi har afprøvet Copyfarm Glucosamin 400mg, til lindring af smerter og ubehag ved stive led og slidgigt, som, for os, er det bedste lav-dosis glocosamin kosttilskud, der er til rådighed på markedet. Idet Glucosamin i forvejen findes naturligt i kroppen, er det er en ekstra hjælp til kroppen led, især ved slidgigt i knæene, idet de hjælper med at hæmme nedbrydningen af brusk i leddene. Copyfarm Glucosamin 400mg kommer i tabletform, der skal tages tre gange om dagen. Det gode ved Copyfarm Glucosamin 400mg er dog, at man ikke nødvendigvis skal tage alle tre tabletter på en gang. Har man kun milde smerter, eller slet ingen, kan man nøjes med at tage én tablet, og så fordele de to andre ud på resten af dagen, som man har det bedst med. Omvendt kan alle tabletterne tages på en gang, hvis man bedre fungerer bedre med det. For os fungerede det godt, at vi selv kunne dosere tabletterne efter behov. Der er en vis risiko for bivirkninger som mavesmerter, dyspepsi, obstipation, diarré og kvalme, når man bruger Copyfarm Glucosamin 400mg. Men det mærkede vi heldigvis ikke noget til, mens vi testede dem.

  Læs mere
 3. Bedste glucosamin pulver: Healthwell Glucosamin Pulver

  9,3/10
  Healthwell Glucosamin Pulver
  Størrelse
  500 g
  Pris / g
  0,38 kr
  Form
  Pulver
  Til butik
  189 kr
  Fordele
  • Nemt at dosere
  • Fri for allegener.
  • Praktisk bøtte, der er nem, at åbne og lukke
  Ulemper
  • Det bedste glucosamin pulver til dit dyr

  Vi har testet Healthwell Glukosamin Pulver på vores hund, og er meget tilfredse. For os er det helt klart det bedste glukosamin pulver man kan få til husdyr. Healthwell Glukosamin Pulver er et højdosispulver med glucosamin fra fermenteret majs, og er på den måde fri for allegener. Pulveret er udviklet til at fremme leddenes sundhed hos hunde, heste og andre pattedyr ved at give næring til ledbånd, sener og brusk. Og er især anvendeligt for lidt ældre dyr. Pulveret hjælper med at opretholde en generel sundhed i dyret led, når de udsættes for stress. Det er et rent pulver, som er nemt at dosere alt efter dyrets vægt, ud fra beregningen 1g glucosamin/ kg kropsvægt per dag. Som anbefalet dryssede vi det ud over vores hunds mad. Det gjorde vi om morgenen, hvor den altid er mest sulten, og der var derfor ingen problemer med at få det spist. I det hele taget, virkede det ikke som om, vores hund oplevede nogen forskel på sin mad, med pulveret drysset ud over. Pulveret kommer desuden i en praktisk massiv bøtte, som er nem at åbne og lukke, uden unødig spild af pulver.

  Læs mere
 4. Bedste storpakke: Pharma Nord Glucosamin

  9,1/10
  Pharma Nord Glucosamin 400 mg (1000 kapsler)
  Størrelse
  1000 piller
  Pris / g
  1,32 kr
  Form
  Kapsler
  Til butik
  890 kr
  Fordele
  • Fås i pakning med 1000
  • Nem at skille ad og blande
  • Glat overflade, der gør den synkevenlig
  • En kapsel der nemt kan skilles ad og blandes i andet
  Ulemper
  • Risiko for bivirkninger

  Vi har testet Glucosamin Pharma Nord 400 mg, som kan hjælpe med at hæmme nedbrydning af brusk i leddene, og på den måde afhjælpe symptomerne på, eller smerterne, ved slidgigt i knæ og led. Glucosamin Pharma Nord er den bedste store glucosamin kosttilskudspakke, vi har prøvet. Det er den, fordi den indeholder 1000 kapsler, hvilket gør, at man ikke skal bestille ny pakning så ofte, og det er dejligt praktisk. Glucosamin Pharma Nord er en glat kapsel på 400 mg, der skal tages en til tre gange om dagen, enten fordelt ud over hele dagen, eller på én gang, hvis man har brug for det. Vi var især glade for denne kapsel, fordi den nemt kan skilles ad og røres ud i vand, juice eller yoghurt. Det gjorde det meget nemmere for os, at få den ned. Dog skal det nævnes, at kapslen også er nem at synke, uden nogen grim eftersmag. Som de fleste andre kosttilskud, kan Glucosamin Pharma Nord have bivirkninger som hovedpine, døsighed, kvalme, mavesmerter, fordøjelsesbesvær, diarré, forstoppelse. Men det var nu ikke noget, vi oplevede i løbet af testen. Afslutningsvis skal det nævnes, at vi er ret begejstret for bøttens stilrene udtryk.

  Læs mere
 5. Bedste veganske kapsler: Healthwell Glucosamin Kapsler

  8,9/10
  Healthwell Glucosamin Kapsler
  Størrelse
  90 piller
  Pris / g
  1,29 kr
  Form
  Kapsler
  Til butik
  99 kr
  Fordele
  • Egnet til vegetarer og veganere
  • Nemt at udregne dosering
  Ulemper
  • Udfordrende at få kapslen spist

  Vi har testet Healthwell Glucosamin kapsler på vores husdyr, hvilket vi har været glade ved. Det er den bedste veganske glucosamin kapsel vi, eller nærmere vores husdyr, har prøvet. Healthwell Glucosamin kapslerne er et vegetabilsk tilskud til pattedyr, der indeholder glukosaminsulfat ekstraheret fra gæring af majs. Glucosamin tilskud anvendes til at opretholde leddenes velvære og mobilitet hos aktive dyr, såsom hunde, heste og andre pattedyr, idet det fremmer opbygningen af ledbrusk, som er vigtigt, for at leddene ikke skal gnide mod hinanden. Kapslerne indeholder 850 mg glucosamin pr. kapsel, og skal doseres med en til tre kapsler om dagen, alt efter størrelsen på dyret. Der medfølger en nem vejledning med kapslerne, til udregning af dyrets daglige dosering. Vi er ret tilfredse med at Healthwell Glucosamin er et vegansk produkt, da det er meget vigtigt for os. Eneste minus ved kapslerne er, at vi var noget udfordret på at få dem i vores dyr. I vejledningen står der, at kapslen skal tages sammen med et måltid, men det var lidt en udfordring, at tjekke undervejs i måltidet, om kapslen var blevet spist, eller lå tilbage i skålen.

  Læs mere
Afgørende faktorer for at du skal finde bedste glucosamin

Glucosamin købsguide

Når det kommer til dit helbred, er det vigtig at du finder det helt rette produkt, som kan afhjælpe dine smerter. Glucosamin kosttilskud er forskellige, og derfor kan det måske være nødvendigt at prøve flere forskellige, før du finder lige netop dét, der er bedst for dig. Overvej følgende før du beslutter dig: - Hvilken dosis skal dit Glucosamin kosttilskud være? - Hvor mange gange om dagen vil du foretrække at tage kosttilskuddet? - Vil du helst sluge en tablet/tabletter, eller har du lettere ved at synke Glucosamin i en flydende udgave? - Hvilke forskellige aktive ingredienser må dit Glucosamin kosttilskud indeholde? - Hvor vigtig er prisen på Glucosamin kosttilskuddet, da der kan være stor forskel? - Er producenten/mærket vigtigt?

Dosis

Hvilken dosis skal dit Glucosamin kosttilskud helst være? Glucosamin tabeletter kan fås i forskellige doser. Overvej derfor hvilken dosis du har brug for. Har du lette smerter, er det måske ikke nødvendig med en højdosis tablet, Og omvendt, har du stærkere smerter, har du måske brug for en tablet i den lidt højere ende. Det kan kræve, at du prøver forskellige doser, før du finder dét, der passer bedst til dig.

Form

Vil du helst sluge en tablet/tabletter, eller har du lettere ved at synke kosttilskud i en flydende udgave? For nogen kan det være svært at skulle synke en tablet, mens andre har svært ved at drikke kosttilskud, da det kan have en bismag. Glucosamin findes i begge udgaver. Overvej hvilken version, du mest er til, og vælg ud fra det. Alternativt kan du prøve begge, og se hvilken version du har det bedst med.

Ingredienser

Hvor vigtige er de aktive ingredienser i tabletten/kapslen? Ofte indeholder kosttilskud forskellige mineraler vitaminer, udover "hovedingrediensen". Det er vigtigt at du overvejer hvorvidt du gerne vil tage et kosttilskud der er så "rent" som muligt, altså (næsten) udelukkende indeholde én aktiv ingrediens, eller om det er i orden med andre ingredienser.

Prisen

Hvor vigtig er prisen på dit glucosamin kosttilskud, da der kan være stor forskel. Som med alle andre kosttilskud findes glucosamin i forskellige prisgrupper. Hvis du gerne vil have mest for prisen, kan det betale sig at regne på stykprisen. Hvis du mere går op i hvordan andre har oplevet produktet, kontra prisen, er det en god ide at læse anmeldelser på det pågældende produkt.

Producenten

Er producenten/mærket vigtigt? Nogen er mest trygge ved produkter fra en bestemt producent, eller et mærke de i forvejen kender eller bruger. Det er der ikke noget galt med. Men derfor er det stadig en god ide, at undersøge markedet, og læse om andre alternativer.

Så valgte vi de bedste glucosamin

Sådan lavede vi testen

Når det kommer til dit helbred, er det vigtigt ikke, at du ikke går på kompromis, med dét, der hjælper dig bedst. Glucosamin kosttilskud findes i mange former, størrelser og varianter, og det kan være svært at vide, hvad man skal vælge. Vi har opstillet en række kriterier, for at hjælpe dig, som vi har testet kosttilskuddene ud fra. 1. Hvordan skal glucosamin tabletten/kapslen tages? Skal den sluges, kan den opløses eller begge dele. Og i den sammenhæng, er den synkevenlig og uden bismag? 2. Hvor mange gange om dagen skal produktet tages? Kan kapslen/kapslerne tages på én gang, eller skal de fordeles ud på flere gange om dagen? 3. Er kapslerne lav eller høj dosis? Det er vigtigt, idet kapslens styrke helst skal svare til smerteniveauet. 4. Hvordan er prisen på produktet?

 • For at gøre testen af produkterne så ens som muligt, ud fra de givne omstændigheder at produkterne både skulle testes af mennesker og dyr, opstillede vi en række enslydende kriterier:
 • Deltagerne fik før teststart udleveret et spørgeskema de skulle udfylde i starten, halvvejs og afsluttende i testen.
 • Afslutningsvis skulle testpersonerne tage stilling til om der var en god sammenhæng mellem tilfredsheden med kosttilskuddet og prisen på produktet.

Ofte stillede spørgsmål om bedste glucosamin

Ofte stillede spørgsmål om glucosamin

Hvilket glucosamin er bedst?

Vi valgte VitaCare Glucosamin som "Bedst i test" fordi det var det kosttilskud, som alle testpersonerne var mest tilfredse med, bl.a. fordi kosttilskuddet kun skal tages en gang om dagen.

Hvem har brug for glucosamin kosttilskud?

Glucosamin kosttilskud er tiltænkt mennesker, og dyr, der lider af slidgigt i leddene. Glucosamin kan hjælpe med at lindre stivhed og smerter, og forbedre førligheden.

Kan alle tage glucosamin kosttilskud?

Nej. Kosttilskuddet er rettet til personer over 18 år. Derudover kan der være en række allerede eksisterende helbredsmæssige forhold, som gør, at du ikke må tage glucosamin. Er du i tvivl så læs den medfølgende indlægsseddel, eller tjek med din læge.

Er der nogen bivirkninger ved at tage glucosamin?

Som ved alle andre kosttilskud kan der være bivirkninger forbundet med at tage det. Blandt de mest almindelige indrapporterede bivirkninger ses bl.a. mavesmerter, hovedpine fordøjelsesbesvær.

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
28 Stemmer, Gennemsnit: 4.6 / 5