Test: Bedste Kokosolie 2021

Sidst redigeret: Januari 2021

Kokosolie er blevet et mere almindeligt tilskud i kosten på grund af dets fordelagtige indhold. Selvom kokosolie ikke er et must, har det mættet fedt mange fordele. Kokosolie kosttilskud kan øje immunforsvaret, hjælpe med at bekæmpe sygdomme og forbedre fordøjelsen. Vi har testet et par forskellige produkter, som vi stærkt anbefaler. Læs videre for mere info.

FitnessFrank er sponsoreret af læsere. Når du køber noget via links på siden, kan vi få en affiliate-kommission. Læs mere.

Om vores test af kokosolie

Vi valgte at rette blikket mod nogle af de mest populære og købte kokosolier på det danske marked. Derefter tog vi udgangspunkt i en række parametre, hvor de vigtigste var:

 • Prisen: Mange produkter er ens, men prisen kan variere meget.
 • Eksterne anmeldelser: Hvad sagde andre kunder og testpersoner om produktet?
 • Andet: Er produktet økologisk? Hvor hurtigt leveres varen?

Testvindere - Kokosolie

 • Healthwell Kokosolie Extra Virgin ØKO
 • Holistic Kokosolie
 • Biofood Doftfri Kokosolja
 • Spis Økologisk Kokosolie koldpresset jomfru Ø (1000 ml)
 • Healthwell Kokosolie Duftfri ØKO
 • Cocofina Koldpresset Jomfru Kokosolie (975 ml)
 • Kokosolie Koldpresset ØKO

De bedste kokosolie 2021

Vi har testet mange kokosolie. Nedenfor er de produkter, vi anbefaler fra vores test, hvad der er godt og dårligt med hvert kokosolie og en gennemgang af hvert produkt. Hvis du vil se en oversigt over alle de kokosolie, der var inkluderet i testen, kan du gøre det her.

 1. 1. Healthwell Kokosolie Extra Virgin ØKO

  9,5/10
  Healthwell Kokosolie Extra Virgin ØKO
  Bedst i test
  Størrelse
  500 ml
  Pris / l
  138,00 kr
  Andet
  Koldpresset
  Til butik
  69 kr
 2. 2. Holistic Kokosolie

  9,3/10
  Holistic Kokosolie
  Størrelse
  500 ml
  Pris / l
  258,00 kr
  Andet
  Koldpresset/ØKO
  Til butik
  129 kr
 3. 3. Biofood Doftfri Kokosolja

  9,3/10
  Biofood Doftfri Kokosolja
  Størrelse
  500 ml
  Pris / l
  110,00 kr
  Andet
  /Duftfri
  Til butik
  55 kr
 4. 4. Spis Økologisk Kokosolie koldpresset jomfru Ø (1000 ml)

  9,1/10
  Spis Økologisk Kokosolie koldpresset jomfru Ø (1000 ml)
  Størrelse
  1000 ml
  Pris / l
  160,00 kr
  Andet
  Koldpresset/ØKO
  Til butik
  160 kr
 5. 5. Healthwell Kokosolie Duftfri ØKO

  9,1/10
  Healthwell Kokosolie Duftfri ØKO
  Størrelse
  500 ml
  Pris / l
  118,00 kr
  Andet
  ØKO/Smagløs
  Til butik
  59 kr
 6. 6. Cocofina Koldpresset Jomfru Kokosolie (975 ml)

  8,9/10
  Cocofina Koldpresset Jomfru Kokosolie (975 ml)
  Størrelse
  975 ml
  Pris / l
  245,13 kr
  Andet
  Koldpresset/ØKO
  Til butik
  239 kr
 7. 7. Kokosolie Koldpresset ØKO

  8,9/10
  Kokosolie Koldpresset ØKO
  Størrelse
  425 ml
  Pris / l
  185,88 kr
  Andet
  Koldpresset/ØKO
  Til butik
  79 kr
Se alla produkter
Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Hvad er kokosolie?

Kokosolie er fedt fremstillet af frøhviden i kokosnødder. Fedtet forekommer i både flydende og fast form, afhængigt af temperaturen. Dets smeltepunkt er ca. 25 grader. Olien er i de senere år blevet meget populær i den vestlige verden og bruges til alt fra madlavning og bagning til hud og hårpleje.

Det bruges også ofte som ingrediens i forskellige fødevarer såsom chokolade og margarine, i vaskemidler såsom shampoo og sæber og i forskellige hudplejemidler såsom lotioner og ansigtsmasker. Kokosolie har en naturligt mild kokosnøddesmag, men kan let blive harsk, hvis den opbevares ved forkert temperatur eller bliver gammel og smager da mere råddent.

Hvilke fordele har olien?

Kokosolie indeholder både vitaminer, mineraler, antioxidanter og fedtsyrer og har en høj næringsværdi. Fedtet indeholder både laurinsyre og carboxylsyre, som anses for at have mange sundhedsmæssige fordele. Carpalsyre findes også i for eksempel modermælk.

Nogle mener, at det er nemt at få kokosolie i de fleste ting, du spiser, da det er let at hælde en smule i smoothies, kaffe, stegemad eller på mad som en dressing. Til dette anbefales en koldpresset kokosolie, da vitaminer og essentielle fedtsyrer bevares i denne, mens de ofte er blevet ødelagt som følge af opvarmning i det varmpressede kokosfedt.

Kokosolie er tilgængelig både med duft og smag og som duft- og smagfri. Den duftfri og smagfri olie anbefales normalt til madlavning og bagning, da kokosnøddesmagen ellers let kan overtage.

Det er også godt at bruge olien uden duft og smag til hud- og hårpleje samt massage som massageolie. Hvis du laver dine egne lotioner, cremer og salver, egner den duft- og smagsløs olie bedst - men det er selvfølgelig en smagssag, og kokosolie med duft og smag kan også bruges, da funktionen er den samme.

Findes der nogle ulemper?

kokos og kokosolie

Du kan lave din egen kokosolie i stedet for at købe en der er klar

Der er delte meninger omkring, om kokosolie har ulemper. De, der hævder, at der er ulemper ved brug af kokosolie, argumenterer blandt andet for, at kokosolie bidrager til en blodfedtforøgende virkning i kroppen på grund af dets høje indhold af mættede fedtsyrer, som på længere sigt kan have negative helbredseffekter. Kokosolie består af 80 procent mættet fedt.

Årsagen til, at kokosolie blev populær i Skandinavien, skyldtes hovedsagelig, at LCHF-trenden spredtes, hvor fedt blev anset for at være nyttigt. Da animalske fedtstoffer længe har været set som negative for helbredet, blev vegetabilsk kokosolie et godt vegetabilsk alternativ. Forskningen der er gjort, har imidlertid ofte ikke kontrolleret kokosolie i sin helhed, men i nogle tilfælde kun kontrolleret på nogle isolerede dele af olien, hvilket ikke giver et retfærdigt resultat.

De ulemper som nævnes, er dog kun baseret på kokosolie, der indtages. Da kokosolie har adskillige ekstrakorporale anvendelser, der ikke anses for at være negative, er det normalt at bruge olien som kropspleje af forskellige slags.

Hvis du er interesseret i at læse mere om, hvordan kokosolie påvirker sundheden, er der en række artikler og forskningsrapporter at læse om emnet. Man bør dog huske på, at forskning altid sponsoreres af aktører, og husk derfor, at resultatet kan være rettet mod et bestemt meningspunkt - som også gælder for "positive rapporter" på kokosolie.

Koldpresset eller varmpresset kokosolie?

Det er den koldpressede kokosolie, der indeholder den største mængde næringsstoffer. Hvis man på den anden side har til hensigt at bruge olien til stegning eller madlavning, hvor den opvarmes, kan man lige så godt bruge den varmpressede kokosolie, da næringsstofferne stadig vil blive opvarmet under tilberedningen. Den varmpressede kokosolie er varmebestandig og mangler duft og smag af kokosnød, mens den koldpressede kokosolie har disse smagsstoffer tilbage.

Er det sundt?

Hvorvidt kokosolie er nyttigt eller ej, er der delte meninger om. Nogle hævder, at den indeholder mange gavnlige stoffer som antioxidanter, fedtstoffer, vitaminer mv., Mens andre hævder, at det er ubrugeligt på grund af dets høje indhold af mættet fedt, da dette anses for at have en negativ indvirkning på bl.a. hjertet og karrene.

Hvor kan man købe kokosolie?

Kokosolie kan købes i de fleste butikker, der handler forskellige slags fødevarer, såsom supermarkeder, helsekostbutikker, fødevareorienterede onlinebutikker, apoteker, nogle frisører med fokus på afrohår og nogle gange endda i kiosker, gavebutikker eller mere luksuriøse og mere specifikke butikker.

Kan man bruge det på huden?

en kvindes skuldre

Det er muligt at bruge kokosolie, som blandt andet hudcreme

Det er muligt at bruge kokosolie, som blandt andet hudcreme, ved blot at smøre huden med olien. Olien er perfekt til tør hud, især om vinteren, når luftfugtigheden er lavere end resten af året. I hudpleje anbefales det at bruge en koldpresset olie, og helst en økologisk variant.

Hvis du har badekar eller fodbad, kan du bruge kokosolie som en badolie ved blot at hælde et par dråber i vandet. Huden bliver da blød og glat.
Ved brug af makeup kan det ofte påvirke huden hårdt at anvende stærke kemiske makeup-fjernere. I stedet at anvende kokosolie til at fjerne makeup er meget mere blidt på huden. Påfør olien over makeuppen og lad den sidde i et par minutter. Smør derefter sminken af og skyl derefter ansigtet af med lunkent vand. Dette gælder for alle olier og er ikke unikt for kokosolie.

Når du laver din egen sæbe, kan kokosolie bruges som en af de grundlæggende ingredienser! Kokosolie er god at vaske med, da den har både antiseptiske og antibakterielle egenskaber.

Kokosolie kan også bruges som barbercreme, ved at smøre sig med det inden barberingen. Dette gør huden blød og glat.
Hvis du er solbrændt, kan du smøre disse områder med kokosolie, da det kan lette smerten. Kokosolie kan også anvendes til insektbid, for at reducere eksem og acne.

Kan man bruge det i håret?

Hvis du har slidt hår, kan du bruge kokosolie til at gøre det mere glat. Kokosolien anbringes da på toppen og længderne af håret - ikke i hovedbunden! Når du påfører det til håret, lader du det sidde i 30 minutter, så håret kan absorbere fedtet. Derefter vaskes håret to gange. Resultatet skal være et blødere og glattere hår.

Det kan også bruges som balsam. Man fugter håret grundigt og smører derefter kokosolie i håret, men ikke i hovedbunden. Man lader det sidde et stykke tid, hvorefter man skyller det ud.

Ved tør hovedbund er det dog godt at bruge kokosolie i hovedbunden ved at massere det i hovedbunden og lade det forblive der i ti minutter og derefter skylle det af.

5 påstande om kokosolie fra Skønhedslaboratoriet 

Kokosolie som mundskyl

taender

Oil pulling dræber bakterier i munden

Kokosolie kan bruges både som mundskyl og som tandpasta. Når du bruger som mundskyl, starter du med at drikke noget vand, så du ikke er tør i munden. Tag derefter en spiseskefuld olie i munden og lad den smelte og gurgler den rundt i omkring 10-15 minutter. Så spytter du det ud (eller sluger det) og børster dine tænder eller skyller med rigeligt vand.

Mundskyllemetoden kaldes oil pulling og proceduren kan gentages en til to gange om dagen.

Oil pulling er godt, da det dræber bakterier i munden. Nogle hævder også, at olien hjælper med at "detoxe" mundhulen fra forskellige giftstoffer, der forsvinder, når olien spyttes ud. Andre hævder, at metoden har en række fordele, såsom at virke antiinflammatorisk, fjerne belægninger fra tungen, få sundere tandkød og lignende.

Hvis du vil lave din egen tandpasta, gør du det ved at blande den samme mængde kokosolie (økologisk) og bicarbonat i et glas. Hvis du vil have at det blander sig ordenligt, kan du sætte glasset i varmt vand, så olien smelter og bliver lettere at håndtere. Derefter tilsættes enhver smag, såsom pebermynteolie, og blandes grundigt.

Kokosolie til rå mad

Koldpresset kokosolie, såvel som andre koldpressede olier, er fremragende til brug sammen med rå mad. For eksempel kan den bruges til bagning af råkakao-bolde, nøddebarre, smoothies, råkager, slik og lignende.

Opskrifter med kokosolie

Kokosolie kan bruges i mange forskellige retter. Her er nogle opskrifter:


Vegetabilsk smør med kokosolie

 • 75 gram kokosolie
 • 1,25 dl rapsolie
 • 1,25 dl havremælk
 • 1 tsk salt

Bland mælken og saltet. Smelt kokosfedtet og bland det derefter sammen med rapsolie i mælken. Sæt i køleskabet og lad det størkne.
Smøret er velegnet til både veganere, vegetarer, mælkeallergikere og andre, der ønsker en vegetabilsk smør.

 


Raw-food boller med kokosolie

 • 2 dl mandler
 • 1 dl cashewnødder
 • 15 st dadler
 • 1 dl ren kakao
 • 1 tsk råt vaniliepulver
 • 1 knivspids salt
 • 3 spsk koldpresset kokosolie
 • 4 spsk vand
 • Kokosflager
 1. Start med at finhakke alle nødder og dadler, eller blend eller brug foodprocessor.
 2. Bland alle tørre ingredienser sammen og omrør.
 3. Bland kokosfedtet i og bland.
 4. Bland vandet i og rør.
 5. Form dejen i bolde og rul i kokosen.
 6. Sæt kuglerne i køleskabet eller fryseren og lad dem størkne.


Banan- og hindbærsmoothie med kokosolja

 • 1 banan
 • 1 dl frosne hindbær
 • 2 dl kokosmælk
 • 2 tsk koldpresset kokosolie
 • 1 dl rismælk

Bland alle ingredienser, indtil det bliver en homogen drink. Server direkte.

 


Bærsmoothie med kokosolja

 • 1 banan
 • 2 dl frosne blåbær
 • 2 dl lupinyoghurt
 • ½ avokado
 • 2 dl sojamælk
 • 2 spsk kokosflager
 • 2 tsk koldpræsset kokosolie

Bland alle ingredienser i en homogen drink. Server direkte.

 


Grøn smoothie med kokosolja

 • 100 gram grønne blade, såsom babyspinat, grønkål, palmekål, bladbede, savoykål eller lignende.
 • 1 æble
 • 1 banan
 • 2 dl appelsinjuice
 • 1 dl ananasjuice
 • 2 spsk kokosolja

Damp kålen, eller brug grønne blade, der ikke skal dampes (baby spinat, bladbede). Blend derefter alle ingredienserne og server straks.

 
Raw bars med kokosolie

 • 1 dl hasselnødder
 • 1 dl mandler
 • 1 dl dadler
 • 1 banan
 • 2 spsk rå kakao
 • 3 spsk koldpræsset kokosolie

Hak alle ingredienser eller kom dem i foodprocessoren. Derefter spredes dejen på en plade og anbringes i køleskabet og lades afkøle. Skær i store stykker.

 


Bananpandekager med kokosolie

 • 4 bananer
 • 6 dl havregryn
 • 1 spsk kokosolie
 • 3 tsk bagepulver
 • 2 dl sojamælk
 • 1 knivspids vaniljepulver
 • 1 knivspids salt

Bland havregrynet til et mel i blanderen eller foodprocessoren. Hæld derefter resten af ingredienserne i mixeren eller foodprocessoren og blend dem, indtil det bliver en homogen smør. Lad det hvile i ti minutter. Steg derefter i kokosolie.

 

Kakaocreme med kokosolie

 • 1 dl rå kakao
 • 0,5 dl agavesirup
 • 0,5 dl koldpræsset kokosolie

Bland alle ingredienser sammen. Server som tilbehør til for eksempel pandekager, brød eller spis som det er.

 


Svensk kladdkaka med kokosolie

 • 2 dl havremælk
 • 0,5 dl koldpræsset kokosolie
 • 2,5 dl rørsukker
 • 4 spsk kakao
 • 2 dl mandelmælk
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 0,5 tsk salt
 1. Tænd ovnen ved 175 grader.
 2. Smelt kokosolien i en gryde.
 3. Bland alle tørre ingredienser sammen.
 4. Bland olien og havremælken.
 5. Hæld dejen i en smurt form.
 6. Sæt formen i midten af ovnen i ti minutter.
 7. Serveres med kokosmælk.


Ischokolade med kokosolie

 • 100 gram kokosolie
 • 200 gram mørk choklade
 • ischokladeformer
 1. Smelt kokosfedtet i en gryde.
 2. Fjern panden fra pladen og kom chokoladen i.
 3. Hæld dejen i ischokoladeforme.
 4. Opbevares i køleskabet eller i fryseren.

 

No 'poo med kokosolja

No 'poo er et akronym for det engelske "no shampoo", og er også et ordsprog, der skal være uden "shit" (poo). No 'poo handler om at bruge færre kemikalier i sin hverdag og i stedet bruge naturlige råvarer til rengøring, kropsprodukter og lignende. Det er almindeligt, at folk har problemer med deres hud og lignende, og nogle hævder, at dette skyldes, at kroppen ikke er i stand til at håndtere de kemikalier, der ofte findes i forskellige hud- og hårplejeprodukter samt i rengøringsmidler.

Kokosolie kan bruges efter no ’poo princippet, både som parfume, hudpleje, hårpleje, massageolie, mundpleje og som sæbe. For eksempel kan kokosolie anvendes som en base i oliebaserede parfumer. Disse fremstilles ved at tage 80-90% kokosolie og derefter blande mellem 10-20% æteriske olier. Dette kan både bruges som en almindelig parfume på huden, men kan også bruges som en badolie med duft.

Parfume bør holdes tør og kølig til at vare så længe som muligt. Sørg for at have parfume i en lufttæt og mørk beholder, såsom et mørkt glas eller en rustfri stålbeholder.

 

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
105 Stemmer, Gennemsnit: 4.4 / 5