Test: Bedste Silica 2021

Sidst redigeret: Januari 2021

Vi har sammenlignet de bedste kosttilskud med silica (også kaldet silicium kosttilskud). Læs mere om testen nedenfor og find ud af, hvorfor vi valgte Original Silicea, som den bedste i vores test.

FitnessFrank er sponsoreret af læsere. Når du køber noget via links på siden, kan vi få en affiliate-kommission. Læs mere.

Om vores test af silica kosttilskud

Nedenfor er vores anbefaling af de bedste kosttilskud med silica/silicium. Vi har bl.a. undersøgt:

 • Værdi for pengene
 • Kundebedømmelse
 • Brandkvalitet
 • Indholdet af produkterne

Testvindere - Silica

 • Original Silicea
 • Healthwell Silica
 • Berthelsen Silica Extra (60 kapsler)
 • Vitaprana Vita-Silica
 • Natur Drogeriet Silica 300 mg (150 kapsler)
 • Skip Hår, Hud & Naglar
 • Better You Premium Kisel
 • Pharma Nord Bio-Silica-MSM

De bedste silica 2021

Vi har testet mange silica. Nedenfor er de produkter, vi anbefaler fra vores test, hvad der er godt og dårligt med hvert silica og en gennemgang af hvert produkt. Hvis du vil se en oversigt over alle de silica, der var inkluderet i testen, kan du gøre det her.

 1. 1. Original Silicea

  9,7/10
  Original Silicea
  Bedst i test
  Størrelse
  30 pille
  Silica / pille
  420 mg
  Pris / pille
  3,97 kr
  Aktive stoffer
  1 stk
  Til butik
  119 kr
 2. 2. Healthwell Silica

  9,5/10
  Healthwell Silica
  Størrelse
  90 pille
  Silica / pille
  250 mg
  Pris / pille
  1,61 kr
  Aktive stoffer
  1 stk
  Til butik
  145 kr
 3. 3. Berthelsen Silica Extra (60 kapsler)

  9,3/10
  Berthelsen Silica Extra (60 kapsler)
  Størrelse
  60 pille
  Silica / pille
  200 mg
  Pris / pille
  1,65 kr
  Aktive stoffer
  11 stk
  Til butik
  99 kr
 4. 4. Vitaprana Vita-Silica

  9,3/10
  Vitaprana Vita-Silica
  Størrelse
  60 pille
  Silica / pille
  200 mg
  Pris / pille
  2,98 kr
  Aktive stoffer
  5 stk
  Til butik
  179 kr
 5. 5. Natur Drogeriet Silica 300 mg (150 kapsler)

  8,9/10
  Natur Drogeriet Silica 300 mg (150 kapsler)
  Størrelse
  150 pille
  Silica / pille
  300 mg
  Pris / pille
  0,87 kr
  Aktive stoffer
  1 stk
  Til butik
  130 kr
 6. 6. Skip Hår, Hud & Naglar

  8,8/10
  Skip Hår, Hud & Naglar
  Størrelse
  240 pille
  Silica / pille
  15 mg
  Pris / pille
  0,31 kr
  Aktive stoffer
  19 stk
  Til butik
  75 kr
 7. 7. Better You Premium Kisel

  Better You Premium Kisel
  Størrelse
  100 pille
  Silica / pille
  300 mg
  Pris / pille
  1,69 kr
  Aktive stoffer
  1 stk
  Til butik
  169 kr
 8. 8. Pharma Nord Bio-Silica-MSM

  Pharma Nord Bio-Silica-MSM
  Størrelse
  120 pille
  Silica / pille
  1.5 mg
  Pris / pille
  1,41 kr
  Aktive stoffer
  2 stk
  Til butik
  169 kr
Se alla produkter
Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Hvad gør silica?

En af de mange funktioner, silica har, er at fremme kollagenproduktion, der er nødvendig for hud og væv opretholder deres elasticitet. Det holder vores kroppe unge og stærke og lader os nyde livet til det maksimale! Dette afspejles også i andre organismer og ting, for eksempel fordi planternes afgrøder og udvikling afhænger af siliciumets eksistens, og stoffet er en forudsætning i skabelsesprocessen, f.eks. fra ler til keramik eller fra sand til glas.

Silica er også ansvarlig for, at vores kroppe er i stand til at tage højde for mineraler, som alle er afgørende for vores knogler, ryg og organer. Sporstoffet findes primært i vores bindevæv og er en vigtig komponent for at forhindre skelettet i at blive okkluderet, og at vores hovedarterie, aorta, skal være stærk og funktionel. Det er også et stof, som hjælper hele vores fordøjelsessystem, herunder tarmfloraen, og det sikrer, at immunsystemet er i topform. Og som om alle disse fantastiske, støttende og konstruktive funktioner ikke var nok, er det Silica, der virker som en slags balance mellem calcium og magnesium og sikrer, at der ikke bliver for meget af den ene eller den anden. Når det er sagt, er dette et af de vigtigste grundlag for vores krop og vores verden.

Hvor findes silica?

Silica findes over hele jorden og kan ekstraheres fra meget forskellige materialer, såsom i sten, ler, jord og sand, i planter som græs og bambus og i selve skorstenen. Du får stoffet ved at spise grønne grøntsager som bønner, artiskokker, asparges og spinat, frugter som bananer og mango samt fra fuldkornsbrød, pasta og brun ris. Hvis du kan lide øl, kan den også være en kilde til stoffet, og samtidig kan du se solsikkefrøene blive endnu højere. Med andre ord, silicium er noget, du får primært ved at spise gode grøntsager.
Kan man få mangel?

Er der en mangel?

Dårlige tænder

Dårlige tænder kan være tegn på mangel på silica

Mange mennesker lider af silicamangel uden at være opmærksom på det, da symptomerne ofte misforstås som andre sundhedsmæssige problemer. Et eksempel er for eksempel huller i tænderne, som kan forveksles med dårlig mundhygiejne eller osteoporose, der ofte betragtes som et aldersproblem. Selvom disse problemer kan opstå på grund af, hvordan man børster tænderne, eller at du aldrer, kan det også være lavt indhold af silicium, der får dem til at blive påvirket.

Derfor er det godt at spise en varieret kost og supplementere med kosttilskud. Det sker, at folk, der længe har gået med mangel på silica, oplever en dramatisk forbedring af blandt andet håret, hudens kvalitet og neglene, som alle bliver stærkere og mere elastiske efter relativt kort tid brug.

Det moderne menneskes livsstil har også ført til risiko for siliciummangel, da det er et stof, der findes i rå og uraffinerede materialer. Sådan en simpel og almindelig ting som at male kornet indeholdende silica betyder, at man ødelægger næsten hele indholdet, og i princippet mangler alt fastfood siliciumressourcer.

Bivirkninger af for meget silica

Som med ethvert kosttilskud, bør du altid konsultere eksperterne, inden du ændrer hele din kost eller ønsker at tilføje ekstra vitaminer og mineraler, og det er også tilfældet med silica. Der er flere bivirkninger, hvis du tager for meget silica, og mange læger anbefaler, at du ikke tager tilskuddet i alt for lange perioder. En bivirkning er, at man kan få øget urinproduktion, hvilket igen fører til større væsketab og endda at blive dehydreret. Hvis du skal tage silica, skal du derfor være forsigtig med at drikke rigeligt med vand hver dag.

En anden bivirkning, der har at gøre med dehydrering, er at man kan få nyresten, hvilket er typisk for folk, der ikke drikker nok væske. Et tip til at holde et godt væskeniveau er at hele tiden få en flaske vand til rådighed – at drikke sker ofte per automatik, ligesom at holde udkik med tegn på dehydrering, som at urinen bliver gul.

Professionel supplement anmeldelse

Silica og motion

Hvis du træner regelmæssigt, er det særlig vigtigt at have en meget afbalanceret kost, men nogle gange er det ikke rigtig nok for hele vejen, især hvis du er nybegynder eller har besluttet at øge din træning. Silica er en forudsætning for, at sener, led og brusk skal rekonstrueres og styrkes, da stoffet er en af komponenterne i blandt andet kollagenet, som virker som kroppens sammenhængende kraft.

Hvis du har et godt niveau af kollagen, betyder det også, at du får en finere og fastere hud, og med den en friskhed og ungdommelighed, som værdsættes af alle.

Overgangsalderen og silica

 • Osteoporose er noget, der primært påvirker kvinder, der har gennemgået overgangsalderen og betyder, at skelettets tæthed er udtømt. Når benene bliver mere porøse, bliver de lettere og bryder, og genopretningen tager meget længere tid. Man kan også blive ret bøjet af osteoporose, da sygdommen rent faktisk kaldes, og endda udvikle en såkaldt gribbehals, hvor området i begyndelsen af halsen bøjes som en pukkel.
 • Da silica er en slags byggemateriale, spiller stoffet en vigtig rolle i ryggen og skelettets funktion, og derfor er det særligt vigtigt for kvinder i overgangsalderen at have gode siliciumværdier. Stoffet holder også hormonerne i balance, og med det bliver det en værdsat hjælp for dem, der har problemer på grund af overgangsalderen.
 • Tilsvarende kan den samme hormonbalance hjælpe yngre personer, der lider af problemhud og acne, og mange hudcremer mod udslæt indeholder kun silicium.

Yderligere forskning om silica

Da silica har så konstruktiv karakter, fortsætter der meget med, hvordan stoffet kan bruges til at bekæmpe sygdomme, der nedbryder bindevæv i hjernen og resten af kroppen. I Alzheimers forskning håber vi på gode resultater, ikke mindst siden silicium beskytter mennesker mod aluminiumforgiftning, hvilket igen betragtes som relateret til den neurologiske sygdom.

 

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
88 Stemmer, Gennemsnit: 4.3 / 5