Om vores test

Udvælgelsesprocessen

De tests, vi i Kosttilskudguiden udfører, har til formål at give dig som læser en så god vurdering af hvert produkt som muligt. De kosttilskud og træningsudstyr, som vi vurderer, vælger vi i henhold til vores generelle kriterier. Vi gør dette, fordi vi ikke har mulighed for at købe og teste alle produkter på markedet. Det er heller ikke ønskeligt eller nødvendigt.

Udvælgelsesprocessen er som følger:

 • Vi vælger produkter, der er blandt de bedst sælgende og populære på prisjakt.se og i de største motions- og kosttilskudsbutikker.
 • Produkterne skal også have positive anmeldelser i onlinebutikkernes anmeldelsesfelter eller på anmeldelsessider som Trustpilot og Reco.
 • Kosttilskud og produkter, der har vundet priser eller deltaget i andre uafhængige tests, udnytter vi og tester os selv.
 • Vores udvælgelsesproces betyder også, at vi udelukker produkter, der ikke opfylder standarden. Det kan være produkter med dårlig kvalitet, som ikke er overkommelige, eller som mange kunder er utilfredse med. Vi finder det ikke en god ide at teste og sammenligne produkter, som du ikke vil være tilfreds med.

Efterforskning

Når udvælgelsesprocessen for et bestemt produkt er afsluttet, begynder vi at undersøge.

De punkter, der er fælles for alle produkter, er følgende:

 • Pris: Et dyrt produkt kan have en høj værdi for pengene og kvalitet. På samme måde kan et billigt produkt være prisen værd, hvis det opretholder den ønskede kvalitet. Prisen skal derfor afspejles i andre punkter. Prissammenligningen i sig selv kan være af forskellige slags. Dette kan være en pris / kapsel for kosttilskud eller en pris for de enkelte produkter som sådan.
 • Værdi for pengene: Dette punkt handler primært om kvaliteten og brugeroplevelsen, som produktet har i forhold til prisen. Et produkt med høj værdi for pengene hæver den samlede vurdering.
 • Kvalitet: Her forsøger vi at tegne en klar linje mellem hvilke produkter, vi inkluderer i testen, og som ikke opretholder en godkendt kvalitet og dermed er ekskluderet. Kvaliteten skal afspejles i prisen. Du skal få det, du betaler for. Dette er et minimumskrav. Et produkt af god kvalitet, men som har en lav pris, ser vi som noget meget positivt, og dette kan hæve den samlede vurdering.
 • Produktspecifike oplysninger: Forskellige typer produkter har forskellige dimensioner, som vi undersøger. Dette kan for eksempel være proteinindholdet i et proteinpulver, dimensionerne på en træningsmaskine, eller om der findes visse funktioner på en pulsmåler.
 • Brugeroplevelse: Her er det først og fremmest, hvilket indtryk vi selv får af produktet, når vi tester det. Så hvor godt produktet virkelig fungerer for os. Men vi ser også på eksterne anmeldelser og hvordan kunder oplever produktet. Er de tilfredse eller utilfredse?

Ovenstående punkter går også ind i og supplerer hinanden, hvilket er pointen. Det er det hele, vi ser på. Vores testpanels egen vurdering i kombination med produktinformation fra producenterne udgør den samlede vurdering.

Inden testpanelet evaluerer hvert produkt, køber vi dem selv fra forskellige butikker. For ikke at blive påvirket af producenter og forhandlere accepterer vi ikke gratis testprodukter. På denne måde forsøger vi at bevare troværdighed og uafhængighed.

Som læser af Kosttilskudguiden skal du dog være opmærksom på, at vi modtager en tilknyttet kommission, når du køber noget via links på siden. Dette gør ikke prisen på produktet dyrere for dig. Vi tjener ikke flere penge ved at lægge en højere vurdering på et produkt frem for et andet. Vurderingerne og anmeldelserne påvirkes således ikke af producenter eller forhandlere.

Testpanelet

Testpanelet, der gennemfører vores test, består af 7 personer, som alle har forskellige erfaringer, uddannelse og kvalifikationer. Fælles for dem er, at de har stor interesse for kost, motion og sundhed.

Sammen tester vi hvert produkt ud fra de bedst mulige forhold. Det vigtige, når det kommer til test af produkter, er at alle produkter testes på den samme eller så ensartede måde som muligt. Hvis dette ikke gøres, vil resultatet være vildledende.

Inden testen udføres formulerer vi spørgsmål, der kan anvendes på de forskellige produkter. Nogle problemer kan være mere specifikke for visse produkter.

Disse spørgsmål er som følger:

 • Hvordan opleves produktet?
 • Er det vanskeligt at bruge produktet?
 • Fungerer produktet som beregnet?
 • Giver produktet den ønskede effekt?
 • Oplever du nogen bivirkninger ved produktet?
 • Hvad anser du for at være godt eller dårligt ved produktet?
 • Vil du overveje at købe produktet?

Alle testdeltagere bedømmer derefter produktet i henhold til disse punkter. Den endelige karakter vil derefter være gennemsnitsværdien af ​​alle testdeltagernes karakterer.

Feedback fra læsere

Da vores tests skal lette læsernes valg af produkter, bliver det ekstra vigtigt, at vi er følsomme over for den feedback, vi modtager. Du som læser kan altid kontakte os med spørgsmål og kommentarer. Dette er en del af vores arbejde med at forbedre vores anmeldelser og tests. Vi sætter pris på både positiv og negativ feedback.

Vores interesse ligger i at foretage så troværdige og retfærdige produktanmeldelser som muligt. Arbejdet er ikke kortvarigt, men vi vil have tilbagevendende læsere, der er tilfredse med de produkter, vi anbefaler. På denne måde har både os selv, dig som læsere og vores partnere fordel.

Om vores test af kosttilskud

Da vi i Kosttilskudguiden tester forskellige produkter inden for sundhed, motion og rehabilitering, bliver det ekstra vigtigt at kunne tilpasse testene til de forskellige kategorier.

Når vi udfører vores test af kosttilskud, tager vi f.eks. Hensyn til dele og faktorer, som vi ikke overvejer for andre produkter.

Mange kosttilskud af en bestemt type er relativt ækvivalente. For eksempel er der flere jerntabletter, der er mere eller mindre identiske, og den eneste forskel er producenter og sælgere. I disse tilfælde vil vi på mange måder gå efter prisen på produktet. Dette betyder, at det billigste produkt vil blive rangordnet.

Nogle af kosttilskuddene indeholder forskellige mængder af det specifikke stof, der er efterspurgt. Det er vigtigt her at vide, at alle mennesker har forskellige behov for disse stoffer, og vi anbefaler primært produkter, der indeholder en god mængde i forhold til det anbefalede daglige indtag af stoffet. Når det er sagt, kan det variere, og nogle individer har muligvis brug for mere og andre mindre af stoffet. Vi anbefaler altid, at du foretager din egen undersøgelse, så du får det rigtige beløb til dig selv.

Sverige har relativt strenge love vedrørende mad og kosttilskud. Når det er sagt, er produkter, der findes i Sverige, generelt af høj kvalitet. Det betyder, at vi ikke er meget opmærksomme på, hvilket mærke et bestemt produkt er af.

Indholdet af produkterne er af største betydning, når vi sammenligner og vurderer dem. Et godt eksempel er, at et proteinpulver, der indeholder meget sukker og har et lavt proteinindhold, ikke får en meget høj rating.

Alle kosttilskud, vi vurderer, testes over en periode på to til fire uger. Den effekt, vi får efter dette tidspunkt, er naturligvis kortvarig, men vi kan danne os en mening om produktet. Derudover kan flere kosttilskud give relativt hurtige resultater. Årsagen til, at vi ikke anvender en længere testperiode, er også, at det ikke er praktisk muligt. Vi ønsker ikke at blande forskellige kosttilskud på samme tid, da det ville give et vildledende resultat. Derfor har vi valgt den tidsperiode, der er mest rimelig, men som samtidig siger noget om tillægget.

Om vores tests af træning og sportsudstyr

Testene af træning, rehabilitering og sportsudstyr, som vi udfører, drejer sig om de generelle testpunkter. Produkttestene tilpasses derefter en smule til det pågældende produkt. Dette er nødvendigt, fordi det er svært at få egenskaberne for alle produkter under nøjagtig de samme generelle punkter.

I en test af for eksempel træningstights bestemmer vi kvaliteten ved at se på holdbarheden og hvor godt de holder pasformen. Hvert generelle punkt tilpasses således på denne måde.

På en lignende måde ser vi på værditest og funktionalitet i en test af fodmassagemaskiner. Prisen skal være rimelig i forhold til hvor godt maskinen fungerer, hvilke programmer der er tilgængelige, og om den er brugervenlig.

Da vi i testpanelet har forskellige erfaringer og træning, prøver vi at bruge disse på den bedst mulige måde. Vi gør dette ved at supplere hinanden så meget som muligt. De af os, der har teknisk erfaring og ekspertise, ser på produkterne fra det perspektiv. De, der har uddannelse i sundhed og rehabilitering, vurderer produkterne med hensyn til dette. Alt i alt giver det et samlet billede af produktet og en mere nøjagtig endelig vurdering.

På samme måde som for test af kosttilskud anvender vi en testperiode, når det kommer til træningsudstyr. Vi tester generelt produkterne i 1-7 dage baseret på producentens retningslinjer. Så venter vi et par dage på at se, om vi bemærker nogen effekter eller bivirkninger.

Vores købsguider

Ud over selve testen producerer vi også en købsvejledning til hvert produkt. Købsguiden bliver meget vigtig, fordi den guider dig til en bedre og mere tankevækkende købsbeslutning. Ambitionen er at producere så informative og nøjagtige punkter til købsguiden som muligt. Dette hjælper dig med at danne din egen mening om hvert produkt.

Købsvejledningerne er ikke generelle, men er tilpasset hvert produkt. Dette er et must, fordi du skal tage hensyn til forskellige punkter og faktorer, afhængigt af det pågældende produkt.

Du kan læse om hver købsvejledning på hver underside.

Priser

Ud over at bedømme hvert produkt, vi tester, giver vi også visse produkter specielle priser. Disse sigter mod at gøre det lettere for dig at finde et produkt, der bedst passer til dine behov.

De priser, vi tildeler de forskellige produkter, er disse:

 • Bedst i test: Det produkt, der modtager prisen "bedst i test", har den højeste vurdering. Dette er et produkt, der holder sine løfter og helst mere. Værdien for pengene, kvaliteten og brugeroplevelsen / resultatet skal alle være høje. Det er netop kombinationen af ​​disse, der gør et produkt "bedst i test".
 • Bedste budget / billige: Produkter, der er billige, behøver ikke nødvendigvis være værre end dyrere produkter. Der er eksempler på billige produkter, der har samme kvalitet eller giver de samme resultater som dyrere alternativer. Det "bedste budgetprodukt" er for dig, der ønsker et overkommeligt alternativ, hvilket også giver et godt resultat / en god effekt. Vores balance handler primært om kvalitet versus pris.
 • Bedste præmie: På samme måde som med budgetprodukter er der også premium-segmenter. Dette er produkter, der er dyrere, men som skal opretholde en anden kvalitet eller give en mere overbevisende brugeroplevelse. Når vi tester disse produkter, fokuserer vi meget på, om du får en "premium-oplevelse" til den pris, du betaler.
 • Godt valg: Nogle gange er der flere produkter, der kan kvalificere sig som "bedst i test". Et produkt, der er meget godt, men ikke det bedste, kaldes et "godt valg". Dette skal have en god og rimelig pris, opretholde god kvalitet og give et godt resultat på samme måde som "det bedste i testproduktet". Vi kan sige, at denne pris er et kompromis mellem "bedst i test" og "bedste budget", et godt valg, ganske enkelt.
 • Ikke anbefalet: Fra tid til anden sker det, at et af de produkter, vi tester, ikke måler. Disse kan f.eks. Være produkter af meget dårlig kvalitet eller produkter, der ikke fungerer korrekt. Undgå så vidt muligt produkter, der har modtaget denne "pris".