Test: Bedste Betacaroten 2021

Sidst redigeret oktober 2021

Vi har vurderet og sammenlignet størstedelen af de betacaroten-tabletter, som findes på markedet. Bedst i vores test er Healthwell Betacaroten. Det er et tilskud med høj dosering i vegetabilske kapsler, der er nemme at sluge. Læs mere om testen nedenfor og sammenlign selv de produkter, vi testede.

Kosttilskudguiden er sponsoreret af læsere. Når du køber noget via links på siden, kan vi få en affiliate-kommission. Læs mere.

Hvilket betacaroten-tilskud er det bedste?

Nedenfor er vores liste af, hvad vi anser for at være de bedste betacaroten-tilskud. Flere af de produkter, vi testede, har vist sig at være nogenlunde ens, hvorfor vi har forsøgt at udvide testen. Den består derfor også af:

 • Værdi for pengene – Hvor meget betacaroten får man for pengene?
 • Nem at sluge – Hvor nemme er de at sluge?
 • Leveringstid – Hvor hurtigt får man produktet leveret?

Sørg altid for at lave din egen research, så du får de tabletter, der passer bedst til dig.

Testvindere - Bedste Betacaroten

 • Healthwell Betacaroten - Bedst i test
 • Better You Betakaroten 100 mg - Bedste højdosis
 • Healthwell Betacaroten Plus - Bedste premium betacaroten
 • Camette Beta Carotene (100 kapsler) - Bedste betacaroten til prisen
 • Maxosol - Bedste betacaroten mix

De bedste betacaroten 2021

Vi har testet mange betacaroten. Nedenfor er de produkter, vi anbefaler fra vores test, hvad der er godt og dårligt med hvert betacaroten og en gennemgang af hvert produkt.

 1. 1. Bedst i test: Healthwell Betacaroten

  9,7/10
  Healthwell Betacaroten
  Bedst i test
  Størrelse
  30 piller
  Betacaroten
  50 mg
  Pris / pille
  2,83 kr
  Til butik
  85 kr
 2. 2. Bedste højdosis: Better You Betakaroten 100 mg

  9,5/10
  Better You Betakaroten 100 mg
  Størrelse
  50 piller
  Betacaroten
  100 mg
  Pris / pille
  4,78 kr
  Til butik
  239 kr
 3. 3. Bedste premium betacaroten: Healthwell Betacaroten Plus

  9,5/10
  Healthwell Betacaroten Plus
  Størrelse
  30 piller
  Betacaroten
  50 mg
  Pris / pille
  4,97 kr
  Til butik
  149 kr
 4. 4. Bedste betacaroten til prisen: Camette Beta Carotene (100 kapsler)

  9,3/10
  Camette Beta Carotene (100 kapsler)
  Størrelse
  100 piller
  Betacaroten
  10 mg
  Pris / pille
  0,54 kr
  Til butik
  54 kr
 5. 5. Bedste betacaroten mix: Maxosol

  9,1/10
  Maxosol
  Størrelse
  60 piller
  Betacaroten
  15 mg
  Pris / pille
  1,98 kr
  Til butik
  119 kr
Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Kosttilskuddet som hjælper solbrændthed

Kosttilskuddet betacaroten er blevet meget mere almindeligt de seneste år. Det anvendes blandt andet for at forbedre solbrændthed, give huden ekstra glans og lindre soleksem. Betacaroten erstatter intet i din sædvanlige kost, men er et tilskud som skal indtages dagligt, gerne hele året rundt. Det giver mest effekt i foråret og sommeren, når solen er stærkest. Mange går på internettet for at finde betacaroten til en lav pris, men det kan også købes i helsekostbutikker og andre butikker, hvor man kan købe kosttilskud.

Et forstadie til vitamin A

Betacaroten er et pigment og et forstadie til vitamin A. Det indebærer, at det egentlig ikke indeholder vitamin A, men kan omdannes til det i kroppen efter behov. Når kroppen ikke har noget behov for vitamin A, lagres betacaroten i stedet i fedtvævet. Betacaroten er altså på ingen måde farligt, og det kan ikke overdoseres. At spise betacaroten er en sikker måde at få vitamin A på uden risiko for overdosis. Betacarotenets positive effekter har været kendte meget længe, men det er først det seneste årti, at det er blevet almindeligt at anvende som kosttilskud.

Vitamin A er et af de vigtigste vitaminer, som findes i kroppen. Det er nødvendigt for at bibeholde en frisk hud og slimhinder, samt spiller en vigtig rolle for immunforsvaret. Vitaminet findes naturligt i mange fødevarer, såsom spinat, æg, gulerødder, mælk og broccoli. Men for at få tilstrækkeligt meget i sig er det godt at spise ekstra tilskud, som for eksempel betacarotentabletter. Da A-vitamin er vigtigt for huden, gør et tilskud også, at man får friskere hud, og mindsker risikoen for tidlige aldringstegn. Det er også godt for at modvirke akne, psoriasis og andre skader på huden.  

Fordele ved betacaroten

Der findes mange fordele ved at spise betacaroten, både for kroppens indre og ydre. Her listes nogle af de mest almindelige grunde til, at folk spiser betacarotenkapsler- og tabletter.

 • Bedre hud. Betacaroten og vitamin A er rigtigt godt for huden, og mange anvender betacaroten som tilskud for at få en spændstigere og yngre hud. Betacaroten hjælper med at fjerne soleksem, akne, brandskader og andre hudproblemer. Desuden har kombinationen af betacaroten og en god fugtighedscreme vist sig at være meget bedre end de rigtigt dyre antirynkecremer, som findes ude på markedet i dag.
 • Styrker immunforsvaret. Ifølge flere uafhængige studier har det vist sig, at betacaroten styrker immunforsvaret, og forhindrer infektioner i kroppen. Betacaroten har også antioxiderende egenskaber, som mindsker risikoen for mange alvorlige sygdomme, blandt andet kræft og hjerteproblemer. De antioxiderende egenskaber hjælper også huden med at blive mere tolerant over for UV-stråler, og fungerer som en slags solbeskyttelse inde fra kroppen.
 • Lindrer åndedrætsbesvær. Børn og voksne med vedvarende åndedrætsbesvær, for eksempel astma, kan blive hjulpet af betacaroten. Det fremmer slimhinderne, og er også godt for både knogler og tænder.
 • Godt for synet. Mange har sikkert hørt tale om, at gulerødder er gode for synet, og der er faktisk meget sandhed i det. Gulerødder indeholder betacaroten, som er godt for øjnene. Det kan forhindre udviklingen af aldersrelaterede sygdomme, som går stær og forværring af makulaen (aldersrelateret makuladegeneration).  

Bliv brun med maxosol

brun utan sol

Betakaroten giver huden en varm naturlig brunfarve

Pigmentet betacaroten er det, som giver farve til orange og gule frugter og grøntsager, som for eksempel gulerødder. Også mennesker kan drage nytte af dets egenskaber, og betacaroten er derfor blevet et almindeligt ”soltilskud”. Når der skrives og snakkes om brun-uden-soltabletter eller solbruntabletter, er det altså betacaroten, det plejer at handle om. Betacaroten giver huden en varm solbrun nuance på en helt naturlig måde. I stedet for at udsætte huden for farlig stråling i et solarium eller udtværing af selvbruner, som alligevel aldrig bliver jævnt, kan man altså tage et kosttilskud hver dag for at få en herlig brun nuance. Dette er revolutionerende for mange, særligt da risikoen ved solarium er blevet mere kendt. Betacaroten modvirker snarere kræft end at fremkalde det, til forskel fra solarium, som mange kalder for ”en sikker vej til hudkræft”.

Det bedste kosttilskud for en solkysset hud er Maxasol, som indeholder høje mængder af betacaroten. Det indeholder også mange andre nyttige vitaminer og mineraler. Blandt andet vitamin C, zink og selen, som alle er nyttige emner, som kroppen behøver. Maxosol kan anvendes året rundt. En tablet om dagen anbefales, og er især godt, hvis man bliver meget i solen.

Læs mere:

Hvordan påvirkes kroppen af C-vitamintilskud?

Styrk immunforsvaret med zinktabletter

Smukkere hud med selen

 

Forbedre dit hudsundhed med betakaroten

Udover at give solbrændtheden et løft, virker Maxosol også som en solbeskyttelse indefra. Tilskuddet er rigt på antioxidanter, hvilket kræves, når huden udsættes for meget UV-stråling. UV-strålerne tømmer kroppens depoter af antioxidanter. Med et tilskud fyldes disse hele tiden, og gør, at huden kan beskytte sig fra UV-strålerne længere. Det giver en mere jævn og brun solbrændthed. Husk på at hvis du skal være ude i stærk sol over længere tid, skal du altid komplimentere med almindelig solcreme. Selvom Maxosol giver huden ekstra beskyttelse, er det altid let at brænde sig, når solen er stærk over længere tid, og det kan kun solcreme beskytte imod. Smør dig ind ofte med solcreme, som har en høj solbeskyttelsesfaktor.

Findes i flere forskellige former

Betacaroten findes foruden i mad også som tilskud både i form af kapsler og tabletter. Det er svært, for ikke at sige umuligt, at overdosere betacaroten, og derfor kan alle mennesker med fordel anvende dette tilskud. Betacaroten som kosttilskud bør tages dagligt for at holde et jævnt flow i kroppen. Tabletter og kapsler findes, og plejer at indeholde 50 mg. Forskning og studier viser, at cirka 30 - 180mg/dagligt er et normalt indtag for et voksent menneske. 1-3 tabletter eller kapsler/dagligt er derfor anbefalet. Mange vælger at spise en højere dosis i sommerhalvåret, da kroppen udsættes for stærkere sol og flere soltimer. Betacarotenet kan da hjælpe huden med at beskytte sig fra de farlige UV-stråler. Vil man ikke spise rent betacarotentilskud, kan man i stedet spise chlorella, som også indeholder mængder af emnet.

Eftersom betacaroten er fedtopløseligt, er det anbefalet at spise tabletterne eller kapslerne sammen med et måltid. Hvis du glemmer det, eller ikke tager dem i forbindelse med et helt måltid, er det også fint at sluge dem med lidt olivenolie, nødder eller andre fede madvarer. Fedtet gør, at betacarotenet optages hurtigere af kroppen, og giver en bedre effekt.

Få kendt bivirkninger

Der findes få kendte bivirkninger fra betacaroten, men selvfølgelig skal ingenting misbruges eller overdoseres. Mange spiser betacaroten eller Maxosol for at blive brune og få en jævnere solbrændthed. Da kan det være godt at være bevidst om, at en højere dosis ikke automatisk giver en bedre solbrændthed. Læs på folderen om anbefalet dagligt indtag, og følg dette. Selvom det ikke er direkte farligt med en for stor dosis, så er det samtidigt helt unødvendigt at spise for mange tabletter unødigt.

En kendt bivirkning ved betacaroten er, at man kan få en gul eller orange nuance i huden. For dem, som anvender betacaroten i form af Maxosol, og vil have en bedre solbrændthed, er dette dog snarere en fordel end en ulempe. Men for dem, som er vældigt lyse i huden, og spiser meget betacarotentilskud, eller får det i sig på anden vis, gennem for eksempel gulerodsjuice, kan huden få en lidt mere unaturlig nuance. Uanset er dette helt ufarligt. Der kræves høje doser, før man mærker til det, og det forsvinder igen hurtigt, når man mindsker indtaget.

Betacaroten omdannes til Vitamin A i kroppen i den mængde, det behøves. Når alle depoter i kroppen er fyldt, og der findes et overskud af betacaroten, lagres det i leveren og fedtvævet. Der kræves en ekstremt stor dosis af Vitamin A eller betacaroten, før det begynder at blive farligt for kroppen. Det, som kan ske ved et særdeles for stort indtag er, at leveren skades, eftersom den ikke klarer at lagre så meget Vitamin A.  

Hvornår kan jag spise betacaroten?

Mange undrer sig over, om de kan spise betacaroten som gravid eller ved indtag af anden medicin. Der findes ingen enkle svar på dette spørgsmål udover, at det bedste er at rådføre sig med lægen. Både gravide og alvorlig syge anbefales at rådføre sig med lægen inden indtag af betacaroten præcis som ved andre kosttilskud. I enkeltstående tilfælde har det vist sig, at skader på fostret er sket i forbindelse med et meget højt indtag af Vitamin A. derimod findes der ingen studier lavet på bare betacaroten, og man kan derfor ikke applikere disse studier direkte på tilskuddet. Vigtigt for gravide er, ikke at overdosere noget kosttilskud og holde sig til lægens anbefalinger.

Samme sag gælder de, som regelmæssigt spiser anden medicin, eller lider af kronisk sygdom. Eftersom betacaroten lagres i fedtvævet og leveren, er det vigtigt, at det ikke forhindrer funktionen for anden medicin. I øjeblikket er der intet, der tyder på, at Vitamin A kan være skadeligt i en moderat stor dosis, men en læge kan bedømme i hvert tilfælde. Personer, som udsættes for høje niveauer asbest, skal ikke tage betacaroten eller andet tilskud af Vitamin A, eftersom det kan være farligt for leveren.  

To andre udsatte grupper er de, som ryger, og de som drikker meget alkohol. Forskning har vist, at disse to grupper løber en højere risiko for at udsættes for kræft og hjerte- og lungesygdomme, hvis de regelmæssigt spiser betacaroten. Dette gælder kun for dem, som ryger og drikker meget, og på et niveau som ellers også kan være skadeligt for sundheden. Dem, som bare drikker en gang imellem, eller ryger nogle enkelte cigaretter, kan altså spise betacaroten og Maxosol uden nogen fare for bivirkninger.

Bemærk at det aldrig anbefales at spise kosttilskud, hvis man samtidigt ryger vældigt meget, eller har alkoholproblemer, i det mindste ikke uden at have fået det udskrevet af lægen. Giftstofferne, som kommer ind i kroppen ved rygning eller et for stort alkoholindtag, kan være ødelæggende, hvis det blandes med kosttilskud. Hvis du overvejer at begynde med Maxosol eller betacarotentilskud, men stadig ryger eller drikker meget alkohol, findes der god hjælp at hente. Hos dit lægehus kan du få hjælp med at bryde dårlige vaner og blive fri fra nikotin- eller alkoholafhængigheden. Betacaroten bliver direkte ufarligt igen, så snart du slutter med cigaretterne eller alkoholen, og kan begyndes at indtages med anbefalet dosis.  

Køb betacaroten og Maxosol i Danmark

Betacaroten og Maxosol kan købes i de fleste helsekostbutikker, samt hos visse apoteker og supermarkeder. De findes på samme hylde som øvrige kosttilskud. Maxosol sælges ofte på apoteket under foråret og sommeren, da det giver en god beskyttelse mod solen, og desuden giver en ekstra fin farve. Betacaroten findes i både tabletter og kapsler, og plejer at indeholde cirka 50 mg. Ofte sælges de i 30, 60, og 90-tak, hvilket rækker til 1-3 måneder. Maxosol sælges i pakker af 60 tabletter. Disse tabletter indeholder udover betacaroten også zink, selen og Vitamin C. En pakke rækker i 1-2 måneder, os koster bare over hundrede kroner i de fleste butikker.

For at give huden en så god beskyttelse som muligt og samtidigt få en jævn og fin solbrændthed, bør Maxosol og betacaroten indtages regelmæssigt. Det er fint kun at spise det under foråret og sommeren, når solen er stærkest eller hele året rundt. Betacaroten i multipakninger sælges ofte til bedste pris online, i nogen af alle de apoteker og helsekostbutikker, som findes på nettet.

 

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
111 Stemmer, Gennemsnit: 4.3 / 5
Seneste test