FitnessFrank er sponsoreret af læsere. Når du køber noget via links på siden, kan vi få en affiliate-kommission. Læs mere.

TEST: Bedste Ginkgo Biloba 2021

Ved hellige templer i det fjerneste Asien er der smukke og gamle træer, hvis navn er Ginkgo Biloba. Navnet betyder sølv abrikos, hvilket er lige så smukt som templerne. Præcis hvor længe træerne har eksisteret ved ingen, men sorten er unik, og fossile rester indikerer, at de har eksisteret i 270 millioner år og har således eksisteret på denne jord meget længere end os mennesker.

Mens dets blade og frø ofte bruges i traditionel kinesisk medicin, fokuserer moderne forskning hovedsageligt på ginkgo-ekstrakt, der er lavet af bladene. Ginkgo-kosttilskud er forbundet med flere sundhedsanprisninger og anvendelser, hvoraf de fleste fokuserer på hjernefunktion og blodcirkulation.

De bedste kosttilskud med ginkgo biloba

Nedenfor er vores liste af de produkter, vi anbefaler med ginkgo biloba. Vi har bl.a. kigget på følgende:

  • Prisen: Er produktet prisen værd, hvad er prisen pr. kapsel?
  • Indhold: Hvor meget ginkgo indeholder produktet? Indeholder produktet noget udover ginkgo biloba?
  • Andet: Hvad siger andre kunder og tests om produktet? 

Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna. Du kan scrolla tabellen i sidled för att se all data, men det kan vara enklare att hålla mobilen i liggande läge för att jämföra produkterna.

Ginkgo Biloba Omdöme Pris Storlek Pris / kapsel Mg / kapsel
Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Ginkgo Biloba i vest og øst


Viden om dette gavnlige træs fordelagtige virkninger kom til Europa i 1960'erne, da man her begyndte at bruge det til medicinske formål. Imidlertid begyndte de at plante Ginkgo Biloba allerede i det 18. århundrede, og det var Carl von Linnéus, der gav træet sit andet navn, Biloba, for at beskrive dets blad "to-lobede" (bi: to, loba: lobe) form.

Siden da er den plantet over hele den vestlige verden, og den vokser i dag i flere dele af Skandinavien, ikke mindst i de store byer. På grund af dets traditionelle placering ved de konfucianske og buddhistiske templer kaldes det undertiden kinesiske tempeltræer på dansk.

Hvordan hjælper Ginkgo Biloba?

ginkgo bilobaEt Ginkgo Biloba-træ med dets grønne frugter

I tusinder af år er Ginkgo Biloba hovedsageligt blevet spist i Japan og Kina, men også i Korea, Thailand og Indien for at få en bedre bevidsthed og hukommelse, men også for at lette vejrtrækningen, hvis man har problemer, og i dag tages frøene også til at modvirke de degenerative sygdomme, der påvirker hjernen, såsom Alzheimers og andre former for demens. Hvordan dets kemiske og biologiske sammensætning virkelig påvirker vores hjerner er endnu ikke fuldt ud forstået, men der er blevet forsket i det i hele årtier. De to mest interessante typer stoffer, som Ginkgo Biloba indeholder, er flavonoider og terpenoider, der fungerer på flere måder, ikke mindst som antioxidanter og antiinflammatoriske stoffer. Der er også noget, der hedder gingkolid B, som har vist sig at lindre og modvirke migræne.

I forskning er fokus hovedsageligt på træets decelererende virkning på degenerative sygdomme, der har at gøre med centralnervesystemet og hjernen, men også dets helingsfunktioner i forskellige sundhedsmæssige sammenhænge, såsom ved hovedtrauma, svimmelhed og blodpropper. Indtagelse af stoffet kan fremme hjernegendannelse efter sygdom eller skade, og det gør træet ekstremt interessant for eksperterne.

Ud over de allerede nævnte vigtige områder, hvor man kan få stor hjælp med sin hjerne- og nervefunktion, kan der også være fordele ved at tage Ginkgo Biloba, hvis man lider af menopausale symptomer, højt blodtryk, højdesyge og tinnitus. I traditionel kinesisk medicin hylder man også dens lystforhøjende effekter, der er dokumenteret i mindst 5000 år, og det er længe blevet anbefalet til mænd, der har problemer med deres erektion.

Gennemgang af fordele og ulemper ved Ginkgo Biloba som et kosttilskud

Sundt for hjernen

Da der er en stærk forbindelse mellem et regelmæssigt indtag af Ginkgo Biloba og hjernesundhed, gennemføres der også undersøgelser af, hvordan stoffet kan fremme sindsro og hjælpe mennesker, der lider af skizofreni eller fra forskellige former for psykose. Indikationer antyder, at personer, der tager anti-psykotisk medicin eller lider af psykoselignende symptomer forårsaget af kemoterapi, også kan hjælpes med det, men indtil videre er der ingen konklusive resultater. Stoffet kan også have en positiv effekt på dem, der har ADHD, da det virker beroligende uden at gå ud over kreativiteten og energien. Det er bestemt ikke et tilfælde for, at denne gamle traditionelle medicin, indeholde stoffer, der ikke bare gavner stort set alt, hvad der har med mental sundhed at gøre, men også om hjernens rent fysiske og biologiske tilstand.

Ginkgo Biloba har også blodfortyndende virkninger på den, der tager kosttilskud, og inden for traditionel medicin i Asien er det længe blevet brugt, hvis man lider af dårlig blodcirkulation, hvilket blandt andet bemærkes ved at have kolde hænder og fødder. Dette har gjort tilskuddet interessant i forskning, når det kommer til sygdomme, der påvirker kredsløbet, såsom hjerte-kar-sygdomme og diabetes samt i behandling af sår, da det ofte er kredsløbssygdomme, der forhindrer et sår i at heles korrekt.

Det er længe blevet konstateret, at Ginkgo Biloba har antiinflammatoriske egenskaber, og at et regelmæssigt indtag har antioxiderende resultater. Dette betyder, at man i mange lande tager et kosttilskud for at fremme sit helbred generelt, samt modvirke de skadelige virkninger af alle typer betændelse. Mennesker, der har nedsat immunforsvar eller træner, lider ofte af betændelse, og dette produkt kan være et meget godt og effektivt forsvar.

Hvordan tager man Ginkgo Biloba?

Det er bladene og frøene fra træet, der har de mange sundhedsfremmende virkninger, og hvis ekstrakter tages i form af forskellige kosttilskud, enten som kapsler / piller eller som forskellige væsker eller te. Det er ekstremt vigtigt, at man aldrig prøver at spise det frugtagtige kød, der omgiver frøene eller på en eller anden måde eksperimenterer med at udtrække ekstrakter fra selve bladet, da det både kan irritere huden og er meget giftigt, selv i små mængder. Beundr under alle omstændigheder de smukke træer, der vokser i hele landet, men tag kun Ginkgo Biloba i behandlet form som et kosttilskud.

Som med ethvert andet kosttilskud er det altid bedst at starte med meget lave doser, og man skal være forberedt på at være tålmodig, da Ginkgo Biloba tager ganske lang tid for at virke. Der kan gå omkring seks uger, før man begynder at nyde dens sundhedsmæssige virkninger, og derefter kan man gradvis begynde at øge dosis, indtil du når maksimum, som altid angives på pakken med kosttilskuddet. Det anbefales normalt, at du tager Ginkgo Biloba sammen med måltider, og der er både kosttilskud, der tages en gang dagligt, eller flere for bedre og mere jævn fordeling.

I kosmetik

Da Ginkgo Biloba ser ud til at have antiinflammatoriske virkninger, er der et stort antal anvendelser, der endnu ikke er fuldt ud dokumenteret, men i skønhedsindustrien har de begyndt brugen hurtigere end hurtigt. Der er ekstrakter i en række ansigts- og hårcremer for at modvirke hudens aldring og hårtab, og mange store kosmetiske mærker har gjort urten til en af ​​deres vigtigste ingredienser. Man kan tage kosttilskud for at forhindre inflammatoriske virkninger på kroppen, og det er vigtigt, hvis man vil bevare hudens elasticitet og fylde. Ud over sol, sukker og rygning - som alle er kollagens værste fjender - er betændelse en afgørende årsag til stoffets nedbrydning og samhørighed.

Da et indtag også har beroligende effekter på individet, forhindrer Ginkgo Biloba de stressrelaterede rynker, der er forbundet med ansigtsudtryk ved bekymring og ængstelser mens huden bliver mindre irriteret. At føle sig godt tilpas og føle ro giver også en mere harmonisk holdning til omgivelserne, som sandsynligvis også er ønsket i sig selv!

Er der nogle bivirkninger?

Ginkgo Biloba er en af naturens store gaver til os mennesker, og det er ikke tilfældigt, at træets frø og blade er blevet værdsat og brugt i traditionel asiatisk medicin i mange tusinder af år. Som med alt, kan man dog få for meget af det gode, og der er nogle bivirkninger, der kan påvirke folk, der har indtaget for store mængder Ginkgo Biloba.

De mest almindelige er, at man har det dårligt, kaster op eller har hjertebanken, men så har man normalt overskredet den anbefalede daglige dosis, der står på kosttilskuddets emballage, i en lang periode. Hvis man har mistanke om, at man lider af bivirkninger, er det en god ide at reducere dosis betydeligt eller stoppe indtagelsen helt i en periode, men bivirkningerne kan også modvirkes meget effektivt, hvis du behandles med vitamin B6 af en læge.

Hvem skal ikke tage Ginkgo Biloba?

Selvom Ginkgo Biloba længe er blevet indtaget af mennesker af alle typer og aldre, er der trods alt nogle risikogrupper, hvor man enten ikke skal tage stoffet overhovedet eller tage det i meget små mængder. Blandt de primære risikogrupper, der bør undgå Ginkgo Biloba som et kosttilskud, er de, der allerede tager forskellige typer blodfortyndere, fordi urten har den samme effekt og dermed resulterer i for meget "fortynding" af blodet. Af nøjagtig samme grund skal man være ekstra omhyggelig med at tage det sammen med andre naturlige urter, der har blodfortyndende virkninger såsom ginseng eller hvidløg. Med andre ord, tag aldrig disse forskellige produkter i kombination med hinanden.

Kvinder, der menstruerer, oplever sommetider ekstra rigelig eller langvarig blødning på grund af de blodfortyndende egenskaber ved kosttilskuddet og bør ikke tages, hvis man er gravid eller ammer. Det er også kun voksne, der bør tage kosttilskud.

I sin friske form er frugterne af Ginkgo-træet meget giftige, og man bør aldrig bare tage en lille smule, da selv ekstremt små mængder kan forårsage alvorlige forgiftningssymptomer. Frugten kan endda give et udslæt, hvis man rører den med sine blotte hænder.

Sjove fakta om Ginkgo Biloba

Det vidunderlige træ er længe blevet beundret i adskillige asiatiske kulturer, men ikke kun for dets helbredende og sundhedsfremmende effekter. Bladene er også et symbol på Tokyo, og man finder endda dets form i byens officielle logo. I Japan symboliserer bladene også den traditionelle te-ceremoni, som er meget indviklet og meditativ, og som i stor del handler om at leve i øjeblikket og værdsætte det lille - ikke i modsætning til mindfulness. I den berømte japanske havekultur er Ginkgo Biloba-træet populært som et bonsai-træ og beundres for dets skønhed og styrke.

 

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
15 Stemmer, Gennemsnit: 4.2 / 5
Sidst redigeret: 2021-01-17 20:45:32

Testvindere - Bedste Ginkgo Biloba