Test: Bedste Mælkesyrebakterier 2021

Sidst redigeret oktober 2021

Mælkesyrebakterier sørger for at opretholde en sund og naturlig tarmflora. De afhjælper, lindre og forebygger maveproblemer. Maveproblemer kan være diarre, forstoppelse samt andre gener i maven. Dette kan opstå i forbindelse med ubalance i ens tarmflora. Derudover styrker mælkesyrebakterier immunforsvaret. Der er tæt sammenhæng mellem trivslen af ens tarmfloraen samt hvordan immunforsvaret reagerer. Mælkesyrebakterier hjælper ydermere med at opretholde en sund fordøjelse. Dette kan være når du rejser til lande med stor variation i madkulturen. Rejser du udenlands er mælkebakterier et must for at sikre at du ikke bruger unødvendigt lang tid på toilettet.

Udover at være godt for fordøjelsen hjælper mælkesyrebakterier også med at opretholde et sundt vægttab. I denne artikel giver vi dig et hurtigt overblik over alle de bedste produkter. Det er både bedst i test, den bedste af de billigste og bedste luksus produkt. De mælkesyrebakterier, der var bedst i test, var Symbioflor+ fra Biosym. De vandt bl.a. grundet en stabil og syreresistente opbygning. Derudover er de veganske!

Kosttilskudguiden er sponsoreret af læsere. Når du køber noget via links på siden, kan vi få en affiliate-kommission. Læs mere.

Om vores test af mælkesyrebakterier

Ideelt set vil den bedste test være at spise alle pillerne og se, hvordan ens tarm reagerer. Der vil dog være forskellige fejlkilder, hvis man begynder at opstille denne form for test, da vi ikke kan sikre at hvis én testperson spiser det samme hver måned, vil personens mave fungere identisk hver måned. Derfor har vi kvalitetssikret ved at lade en stor gruppe forsøge sig frem med de forskellige piller, hvorefter de melder tilbage til os. For at sikre, at de forskellige grupper ikke ved om de tester den billige, dyre eller den med flest bakteriestammer, var alle piller sendt, så de lignede hinanden. På den måde sikrede vi at få bedst feedback på pillernes reelle virkning. Yderligere gav vi forsøgspersonerne et spørgeskema efterfølgende, for at finde frem til hvilket udseende og beskrivelser de bedst kunne lide.

 • Hvordan har din mave reageret på tilskuddet? Her tester vi, hvordan de forskellige personers kroppe reagerer på de forskellige typer tilskud, for at sikre at tilskuddene kunne bruges på forskellige kroppe, men også for at sikre, at tilskuddene var i top kvalitet.
 • Hvor mange forskellige bakteriestammer indeholder produktet? Her ser vi, hvor mange forskellige bakteriestammer et produkt indeholder. Dette hjælper med at skelne mellem om et produkt indeholder mange stammer eller indeholder mange variationer, da variationer ikke er lige så afgørende som stammer.
 • Antal kapsler? Antallet af kapsler i pakken

Testvindere - Bedste probiotika

 • Biosym Symbioflor+ (180 kapsler) - Bedst i test
 • Pureviva Mælkesyrebakterier (180 kap) - Fleste probiotiske stammer
 • Healthwell Probiotic Vital - Bedste billige mælkesyrebakterier
 • Livol Mælkesyrebakterier (30 stk) - Bedste Mælkesyrebakterier med zink & vitamin c
 • Nani Præbiotika og Probiotika (60 kap) - Bedste præbiotika sammen med probiotika

De bedste probiotika 2021

Vi har testet mange probiotika. Nedenfor er de produkter, vi anbefaler fra vores test, hvad der er godt og dårligt med hvert mælkesyrebakterier og en gennemgang af hvert produkt.

 1. 1. Bedst i test: Biosym Symbioflor+ (180 kapsler)

  9,7/10
  En kombination af 3 forskellige probiotiske stammer med vegetabilisk kapsel
  Biosym Symbioflor+ (180 kapsler)
  Bedst i test
  Størrelse
  180 piller
  Pris / stk
  1,06 kr
  Bakterier
  10 md
  Stammer
  3 stk
  Til butik
  190 kr
  Fordele
  • Hjælper dig med at vedligeholde den naturlige tarmflora
  • Registreret hos The Vegetarian Society
  • Vegetabilske kapsler
  Ulemper
  • Kun 3 probiotiske stammer

  For at finde ud af, hvilken af de mange mælkesyrebakterier, der er bedst har vi besluttet at lave en bedst i test på forskellige parametre. Det produkt, der ultimativt var bedst i test på alle parametre, var som tidligere nævnt Symbioflor+ fra firmaet Biosym. Udover at produktet kommer i en stor indpakning med 180 tabletter til en overskuelig pris, ses også at produktet opfylder samtlige af de kriterier, der er nævnt som gode indikatorer på, at produktet er af bedste kvalitet, som er beskrevet i listen ovenfor.

  Ydermere kan man se, at de kunder, der har købt produktet online hos HelseBixen er generelt virkeligt godt tilfredse med købet, hvor tre ud af fem kunder anmelder produktet som værende fremragende! De resterende to ud af fem anmelder produktet som værende bedre end set andre steder og må derfor tages som et produkt, der udelukkende har de varmeste anbefalinger med på vejen. Når man dykker dybere ned i hvad produktet kan, ses det at produktet også er dyrket i Danmark, så dermed kommer denne investering i dit helbred ikke til at koste på klima kontoen.

  Læs mere
 2. 2. Fleste probiotiske stammer: Pureviva Mælkesyrebakterier (180 kap)

  9,5/10
  10 forskellige bakteriestammer, med over 5 milliarder mælkesyrebakterier og tilsat FOS
  Pureviva Mælkesyrebakterier (180 kap)
  Størrelse
  180 piller
  Pris / stk
  0,94 kr
  Bakterier
  5 md
  Stammer
  10 stk
  Til butik
  170 kr
  Fordele
  • 10 forskellige bakteriestammer
  • Tilsat FOS
  Ulemper
  • Ikke for børn under 11 år

  Udover at lave en overordnet test af produkterne begyndte vi også at se ned af listen over hvad der definerer gode mælkesyrebakterie tabletter. En af de ting, der ligger relativt højt på listen er antallet af forskellige bakteriestammer i en enkel tablet. Vi så derfor på de forskellige mælkesyrebakterier på markedet og måtte konkludere at den klare vinder har over tre gange flere forskellige mælkesyrebakterie stammer end nummer to på listen! Dette er i sig selv imponerende, men også klart anbefalelsesværdigt, når man ser på personer, der ikke tidligere har haft stor succes med mælkesyrebakterier som supplement.

  Qua at dette produkt (Mælkesyrebakterier fra Pureviva) indeholder minimum ti forskellige bakteriestammer, vil denne vil dette supplement eliminere den kamp det af og til kan være at finde den rette bakteriestamme til netop din mave. Ved at indeholde denne mængde forskellige stammer vil bakterierne hurtigere være med til at opbygge slimhinden i tarmen, så du derfor kan vedligeholde din almindelige tarmflora og tarmens normale funktioner. Kapslerne koster i omegnen af det sammen som denne "bedst i test" produktet tidligere beskrevet og indeholder samme mængde tabletter.

  Læs mere
 3. 3. Bedste billige mælkesyrebakterier: Healthwell Probiotic Vital

  9,5/10
  Mælkesyrebakterier i syreresistent kapsel fra 7 forskellige bakteriestammer
  Healthwell Probiotic Vital
  Størrelse
  90 piller
  Pris / stk
  1,83 kr
  Bakterier
  10 md
  Stammer
  7 stk
  Til butik
  165 kr
  Fordele
  • Syreresistent kapsel
  • Fremmer den naturlige tarmflora
  • Et godt dagligt tilskud
  • Vegetarian Friendly
  Ulemper
  • Åbnet emballage bør opbevares i køleskab for at øge overlevelsen af bakterier.

  Hvis du ikke vil ud og lægge en formue i mælkesyrebakterier, vil vi klart anbefale produktet Probiotic vital, da man her får samme mængde kapsler til 165 kr. Dermed vil man få flere kapsler til en svagt lavere pris. Yderligere er hjemmesiden svensk, hvilket betyder at der kan være et par kroner at hente i valuta-afvigelse. Dette produkt indeholder ligesom ovenstående produkt også 10 forskellige mælkesyrebakterier, men kun 7 forskellige bakteriestammer. Det betyder at der ikke bruges lige så mange forskellige typer bakterier, men nogle af stammerne er brugt til at danne forskellige miks af mælkesyrebakterierne.

  Udover at være billigst i test, er produktet også dannet af syreresistente kapsler, der beskytter bakterierne i mod mavesyren. Det betyder at bakterierne ikke skades af turen igennem fordøjelsen og dermed opnår man maksimal effekt af tilskuddet ved denne kapsel form. Dette bidrager også til at bakterierne overleve hele vejen ned til tarmene, hvor de er med til at skabe balance i maven og genvinde den gode tarmflora. De anmeldelser, der fremgår af hjemmesiden virker også til at folk er super glade for deres køb!

  Læs mere
 4. 4. Bedste Mælkesyrebakterier med zink & vitamin c: Livol Mælkesyrebakterier (30 stk)

  9,5/10
  God og stabil supplement til en velfungerende tarm.
  Livol Mælkesyrebakterier (30 stk)
  Størrelse
  30 stk
  Pris / stk
  3,73 kr
  Bakterier
  2 md
  Stammer
  3 stk
  Til butik
  112 kr
  Fordele
  • Indeholder zink og C-vitamin
  • lækker indpakning
  • Kun én pille dagligt!
  Ulemper
  • Kun 3 probiotiske stammer

  Det mest kvalitetsorienterede produkt vi kunne fremstøve på markedet er klart firmaet Livol, der har lavet mælkesyrebakterier (sælges 30 stk per pakke). Indpakningen er lidt fede end de andre og Livol har derudover sikret at optimere hvad de propper i kapslen. Udover at kunne hjælpe med en bedre tarmflora hjælper denne type tabletter også med at få dit immunforsvar helt klar til kamp, da tabletterne er fyldt med C-vitamin og zink. Grunden til at du bør overveje at købe disse mælkesyrebakterier er da de ligesom de ovennævnte bidrager med syreresistente kapsler men derudover også giver dig en solid dosis C-vitamin. Dette er en af de vigtigste ingredienser, hvis man ikke vil være syg i vinterhalvåret.

  Udover at være dyre per kapsel, har Livol sikret at man ikke skal spise lige så mange kapsler som ved mange af de andre produkter. Tager man denne type mælkesyrebakterier sikrer man udelukkende at modtage den daglige dosis, der sikrer at tarmen efter lidt tid begynder at fungere. Derudover bidrager denne kapsel med 15 pct. af det daglige vitamin C indtag og 20 pct. af den daglige zink indtagelse.

  Læs mere
 5. 5. Bedste præbiotika sammen med probiotika: Nani Præbiotika og Probiotika (60 kap)

  9,3/10
  Nani Præbiotika og Probiotika (60 kap)
  Størrelse
  60 stk
  Pris / stk
  3,75 kr
  Bakterier
  0.5 md
  Stammer
  7 stk
  Til butik
  225 kr
Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Købsguide - Sådan finder du bedste mælkesyrebakterier

Før du kaster dig ud i at købe mælkesyrebakterier, er der nogle ting du skal huske. Mælkesyrebakterier er sunde og kan hjælpe med at opretholde en god balance i maven og tarmen. Dog kan et supplement ikke erstatte sund og varieret kost. Dermed også sagt at du ikke blot skal bygge en diæt baseret på junkfood og kosttilskud. Mælkesyrebakterierne skal altså ses som et supplement til sund og varieret kost. Dermed skal det blot agere som en hjælpende hånd til din tarmflora. Den daglige anbefalede dosis bør ikke overskride 2-4 tabletter dagligt. Derudover bør de ikke tages indenfor 3 timer af antibiotika, da dette kan minimere effekten. Her er et par gode tommelfingerregler:

 • Se altid efter hvor højkoncentrationen af bakterierne er i produktet. For at man vil karakterisere produktet som værende godt, skal mængden af bakterier gerne være angivet i antal milliarder. Det forkortes mia. fremfor millioner, der forkortes mio. Der er altså kæmpe forskel på de to mængder. Derved vil reglen om "jo flere, jo bedre" i dette tilfælde være sandt. Derfor er det også en af de ting, der skal tages højde for, når man vælger.
 • Ideelt set bør mælkesyrebakterier ikke indeholde mælkeproteiner. Dette er endnu en tommelfinger regel. Den er god at have med, når man kigger efter mælkesyrebakterier. Det virker kontra intuitivt, men den er god nok!
 • Det er vigtigt at have i mente at disse supplementer af mælkesyrebakterier indeholder levende organismer (bakterier). Derfor skal du være ekstrem opmærksom på at produktet du indtager ikke er udløbet. Er det udløbet vil det have samme effekt som hvis du tog et dårligere kvalitets supplement. Man oplever ikke at blive dårlig af det. Dog kan man opleve at effekten af produktet ikke er lige så godt som var produktet ikke udløbet.
 • Jo større variation dit produkt indeholder af mælkesyrebakterier, jo bedre! Dette er delvist fordi forskellige "strenge" af supplementet kan have forskellige indvirkninger. I nogle tilfælde kan det virke bedre, hvis man får flere forskellige strenge samtidigt. Dette afhænger af, hvilket produkt du vælger at gå med.
 • For at være sikker på at det er et kvalitetsprodukt, kan du tjekke hvorvidt supplementet indeholder former for laktose- bindinger. Dette vil stå i ingrediens listen og er relativt tydeligt. Hvis du køber internationale tabletter på en ferie eller blot over nettet skal du også være opmærksom på, om der er majsstivelse i produktet. Grunden til at man så vidt muligt skal undgå dette er fordi det kan medføre oppustet mave eller dårlig mave, hvis personen, der indtager det, er den mindste smule overfølsom over for dette. For at være på den sikre side anbefales derfor et produkt uden disse to.

Ofte stillede spørgsmål om mælkesyrebakterier

Hvordan virker mælkesyrebakterier?

De virker ved at gå ind og bekæmpe de "dårlige" bakterier, som er grunden til at vi kan blive syge. Hvis vi tilsætter flere gode end dårlige bakterier, er det hyppigt at de gode vinder og vi bliver raske igen kort efter.

Hvilke funktioner har mælkesyrebakterier?

De sænker pH-værdien i tarmene og sikrer dermed at immunforsvaret bliver boostet. På den måde bidrager de altså til at vi kan optage flere af de daglige vitaminer. Derudover kan de hjælpe med at genoprette en sund tarmflora efter brug af antibiotika.

Hvem gavner af mælkesyrebakterier?

Kort sagt: alle. Når man selv har problemer med at opretholde en sund balance i maven kan det hjælpe i en periode at tage mælkesyrebakterier som tilskud, for at give maven en hjælpende hånd på vejen i kampen mod onde bakterier i maven.

Er der forskel på kapsler, tabletter og flydende bakterier?

Det er reelt ikke et problem for de fleste, hvorvidt man får tabletter, kapsler eller flydende mælkesyrebakterier. Dog kan det være en fordel for børn eller unge (der ikke kan sluge piller) at få det i flydende form.

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
25 Stemmer, Gennemsnit: 3.5 / 5
Seneste test