Test: Bedste Omega 3 2021

Find de bedste Omega-3 produkter der aktivt kan lindre smerte, sænke blodtryk og meget andet
Sidst redigeret oktober 2021

Omega-3 er et essentielt umættet fedtstof med effektiv og dokumenteret virkning i en bred gruppe, og er endda yderst populær blandt befolkningsgrupper, der sjældent indtager nok fisk. Produktet har en række af fordele og bliver af mennesker i alle aldre. Det kan overordnet set nedsætte risiko for og lindre mange sygdomme - der iblandt blodpropper, kræft og diabetes. Fedtsyren DHA , som findes i Omega-3 udgør 20% af hjernens fedtstoffer, og derfor er det helt essentielt for din krop. Det er også kendt for at have en stor effekt på ting som humør samt hukommelse.

Dette produkt har en dokumenteret virkning på blandt andet hjertesygdomme og har en præventiv og lindrende effekt på gigt. Vi har lavet en liste over de absolut bedste Omega-3 tilskud. I artiklen har vi fundet løsninger frem fra alle grupper, således at du kan finde løsninger der både er bedst i test og løsninger som er passende til en vegansk diæt eller løsninger, der ikke er for dyre for din pengepung.

 

Testvindere - Bedste Omega 3

 • Bedst i test: FitnessGuru Pure O3
 • Bedste premium: Healthwell Omega-3 Plus
 • Bedste kundeanmeldelse: Weight World Omega 3 Fiskeolie
 • Bedste omega-3 til prisen: Body science Omega-3
 • Bedste veganske omega-3: Bodylab Vegan Omega 3 (90 stk)
 1. 1. Bedst i test: FitnessGuru Pure O3

  9,7/10
  Omega-3 i topkvalitet til din sundhed
  FitnessGuru Pure O3
  Bedst i test
  Pris / dag
  3,97 kr
  Piller / dag
  3
  EPA:DHA
  3:2
  119 kr
  Til butik
  Fordele
  • Høj koncentration af ren Omega-3
  • Minimal forekomst af skadelige tungmetaller
  • Certificeret og bæredygtigt
  Ulemper
  • Ikke det billigste

  Vinderen af kategorien Bedst i test blev Pure O3, som forhandles hos Fitnessguru. Denne softgel kapsel på 1000 mg indeholder 500 mg EPA (50%) og 250 mg. DHA (25%). Pure O3 fiskeolien er certificeret af både Friends of the Sea og IFOS. Det betyder, at produktet er sikkert for forbrugerne at spise, og samtidig er det en bæredygtig produktion, som beskytter havene. Producenten oplyser, at fiskeolien er molekylært destilleret, hvilket betyder, at der er en minimal forekomster af PAH, PCB, dioxiner og tungmetaller. Det kan generelt anbefales at vælge de produkter, som har et så lavt indhold af skadelige stoffer og tungmetaller som muligt.

  Den daglige dosis for denne fiskeolie er 3 stk. kapsler. Du kan med fordel indtage Pure O3 kapslerne sammen med et hovedmåltid. Fiskeolien bør opbevares i køleskabet efter åbning. Prisen pr. kapsel er ved 90 stk. 149 kr., så der er til 30 dages forbrug. Ved at vælge dette bedst i test produkt får man som forbruger alle de sundhedsmæssige gavnlige virkninger, som gavner hjerne og krop, og samtidig får man meget kvalitet for pengene.

  Læs mere
 2. 2. Bedste premium: Healthwell Omega-3 Plus

  9,5/10
  Bedste Premium med højt indhold af Omega-3
  Healthwell Omega-3 Plus
  Pris / dag
  1,57 kr
  Piller / dag
  2
  EPA:DHA
  3:2
  94 kr
  Til butik
  Fordele
  • Over 60 % Omega-3 indhold
  • Dobbelt så højt Omega-3 indhold
  • Styrker effektivt hjerte og kredsløb
  Ulemper
  • Ikke velegnet til personer under 18 år.

  Omega-3 plus er et svensk produkt, som vi efter test har udvalgt til at være Bedste Premium produkt. Her får man nemlig et produkt, som indeholder 60% Omega-3, hvilket er næsten dobbelt så meget som i andre produkter, vi har sammenlignet med. Du får med andre ord et højt indhold af de sunde fedtsyrer, når du spiser din daglige dosis, hvilket effektivt styrker kognitive hjernefunktion og øjne og beskytter dit hjerte og din krop i det hele taget mod sygdomme som diabetes og kræft.

  Du kan nøjes med at indtage 1-2 kapsler pr dag for at få den fulde effekt. 1 kapsel indeholder 1000 mg Omega-3, EPA 330 mg og DHA 220 mg. Hvis du gerne vil have et produkt med et højt indhold af de gode og sunde fedtsyrer og samtidig nøjes med at spise 1-2 kapsler om dagen, så er det dette produkt, du bør gå efter at købe. Du får 120 kapsler til en pris på 119 kroner, så det er ca. 1-2 kroner per dag, du skal betale for at forbedre din sundhed med dette kosttilskud.

  Læs mere
 3. 3. Bedste kundeanmeldelse: Weight World Omega 3 Fiskeolie

  9,5/10
  Omega-3 - sunde og nemme at sluge
  Weight World Omega 3 Fiskeolie
  Pris / dag
  2,24 kr
  Piller / dag
  2 stk
  EPA:DHA
  3:2
  269 kr
  Til butik
  Fordele
  • Kapsler er nemme at sluge
  • Kvaliteten er høj
  Ulemper
  • Prismæssigt i den dyre ende

  Vi har valgt Weightworlds Omega-3 fiskeolie som Bedste brugeranmeldelse, fordi kunderne er så glade for produktet og giver det næsten 4,5 ud af 5 stjerner. Weightworlds fiskeolie er et kvalitetsprodukt, som indeholder 240 bløde kapsler. Den anbefalede daglige dosis er 2000 mg (to kapsler), som indeholder 1100 mg Omega-3, 660 mg EPA og 440 mg DHA. Det betyder, at du har fiskeolie til 120 dage, dvs. omtrent fire måneder. Prisen er 269 kroner for 240 kapsler, hvilket dog ikke er det billigste produkt på markedet.

  Men kunderne fremhæver, at de er meget glade for produktet, der beskrives som et naturligt produkt i meget høj kvalitet, som det er blevet en god vane for dem at indtage. Flere brugere roser også, at de bløde kapsler er så nemme at sluge. Hvis man ikke bryder sig om at spise fisk, så er disse kapsler et udmærket alternativ, påpeger en kunde. Du kan læse flere positive brugeranmeldelser af produktet på nettet, men vi er altså ikke i tvivl om, at Weightworlds produkt fortjener at komme ind på førstepladsen for Bedste brugeranmeldelse med al den ros det får af kunderne.

  Læs mere
 4. 4. Bedste omega-3 til prisen: Body science Omega-3

  9,3/10
  Billigste tilbud på Omega-3 til din sundhed
  Body science Omega-3
  Pris / dag
  1,79 kr
  Piller / dag
  3 stk
  EPA:DHA
  3:2
  59 kr
  Til butik
  Fordele
  • Billigste produkt
  • Indeholder ingen tungmetaller
  • Store kapsler på 1000 mg
  Ulemper
  • Ikke den højeste Omega-3 koncentration

  Body Science Omega-3 skiller sig ud i mængden af testede produkter ved at være det billigste, og derfor vinder det i kategorien Bedste pris. Her får du 100 kapsler til en tilbudspris på 39 kroner, hvilket må siges at være et supertilbud. Du anbefales at tage 1-3 kapsler om dagen sammen med et måltid. Body Sciences produkt er fremstillet af fiskeolie fra dybhavsfisk og indeholder ingen tungmetaller eller giftige stoffer. Så du får alle fordelene ved at spise dette sunde produkt, samtidig med at du sparer penge, når du vælger den billigste frem for den dyreste.

  Indholdet af fiskeolie fordeler sig således, at der i 3 kapsler (3000 mg) er 1050 mg fiskeolie, EPA 540 mg, DHA 360 mg og 150 mg andre Omega-3 fedtsyrer. Kosttilskud er et supplement til din daglige kost, og hvis du ikke bryder dig om at spise rigtig fisk, så er Body Sciences produkt en rigtig god og billig måde at sikre dig, at du får de gode fedtsyrer, som din krop har brug for, så den kan fungere optimalt i dagligdagen. Det er samtidig en billig måde at forebygge hjerteproblemer.

  Læs mere
 5. 5. Bedste veganske omega-3: Bodylab Vegan Omega 3 (90 stk)

  9,3/10
  100% plantebaseret Omega-3 kapsler med mikroalger
  Bodylab Vegan Omega 3 (90 stk)
  Pris / dag
  2,63 kr
  Piller / dag
  3 stk
  EPA:DHA
  3:2
  79 kr
  Til butik
  Fordele
  • 100% plantebaseret
  • Rigt på EPH og EDH fedtsyrer
  Ulemper
  • Hvis du ikke er veganer, anbefaler vi andre produkter

  Vores testvinder i kategorien Bedste veganske produkt er Bodylab Vegan Omega-3. Som veganer skal du være opmærksom på, at du får de rigtige kosttilskud, når du ikke spiser kød eller fisk. Sunde fedtsyrer er essentielle for kroppen, og de beskytter hjertet, styrker de kognitive funktioner i hjernen og forebygger sygdomme som kræft og diabetes. Du får derfor en masse gavnlige sundhedsmæssige effekter, når du indtager en daglig dosis. Bodylab Vegan Omega-3 er et plantebaseret alternativ til de almindelige produkter på markedet, som er fremstillet af fisk som laks, makrel, sardiner eller ansjos.

  Dette produkt er fremstillet af mikroalger, som er rigt på EPH og EDH fedtsyrer, der har en positiv indvirkning på hjertefunktion og blodtryk. Du anbefales en daglig dosis på tre kapsler, og daglig dosis indeholder DHA 450 mg og EPA 225 mg. Bodylab Vegan Omega-3 indeholder 100 kapsler til en pris på 99 kr. og med en stykpris på under 1 krone, så er dette produkt i den billige ende sammenlignet med andre produkter. Går du efter et vegansk produkt til en yderst rimelig pris, kan du med fordel vælge dette produkt.

  Læs mere

Omega 3 købsguide

Flere og flere danskere supplerer deres daglige kost med Omega-3. De fleste har nok hørt anbefalingerne om at spise fiskeolie, men de færreste ved, hvad det er og hvilken type kapsler der anbefales. Vi har samlet de bedste Omega-3 kapsler i disse kategorier: bedst i test, bedste brugeranmeldelser, bedste premium køb, bedst til prisen og bedst for veganere. Brug vores købsguide til at finde netop det Omega-3 produkt, som passer til dig. Vi har i købsguiden suppleret med nogle beskrivelser af de forskellige fedtsyrer, findes i produktet. Høje niveauer af PAH, PCB, dioxiner og tungmetaller er stoffer, der findes i alt for mange produkter på markedet, og dem skal vi helst styre udenom.

 • Hvilken slags fiskeolie er anvendt i Omega-3? Det er fremstillet af fiskeolie, som kan være lavet af små eller store fisk. Store fisk som laks og makrel indeholder flere tungmetaller end små fisk. Derfor kan det anbefales at vælge fiskeolie fremstillet af små fisk som ansjoser og sardiner.
 • Hvor høj er koncentrationen af Omega-3 i hver kapsel, og hvor mange kapsler skal du indtage per dag for at få den anbefalede dosis af EPA og DHA fedtsyrer. Nogle kapsler har så høj en koncentration, at du kan nøjes med at tage 1-2 om dagen, imens andre produkter har en lavere koncentration, så du skal tage 3-6 kapsler om dagen.
 • Er Omega-3 produktet certificeret? Du bør gå efter produkter, som er testede og certificerede, før de sendes på markedet. Det er din sikkerhed som forbruger for, at du får et ordentligt produkt, som ikke er skadeligt, eller som lever op til krav om bæredygtighed. Du kan f.eks. gå efter velkendte certificeringer som Friend of the Sea eller IFOS (International Fish Oil Standards).
 • Hvilken rensningsproces er anvendt i fremstillingen af Omega-3 produktet? Som tidligere nævnt er der risiko for tungmetaller, når man har med fiskeolie at gøre. Olien renses derfor på forskellige måder, før produktet er færdigt og kan sendes ud til forbrugerne. En af de mest effektive metoder er, når produktet er molekylært destilleret og filtreret.
 • Hvor meget kvalitet får du får pengene? Det kan være, at du som forbruger mest er optaget af prisen og går efter et økonomikøb. Du kan sammenligne de forskellige produkter ved f.eks. at udregne prisen per kapsel og også tjekke, hvor mange kapsler du skal indtage per dag (det varierer fra produkt til produkt). Du kan også sammenligne koncentrationen i de forskellige typer af Omega-3 produkter for at finde frem til, hvor du får mest for pengene.

Sådan lavede vi testen

Vi testede Omega-3 produkterne ud fra forskellige kriterier for at finde frem til 5 vindere i 5 forskellige kategorier, som vi anbefaler læserne. Kategorierne er bedst i test, bedste brugeranmeldelse, bedste premium, billigste pris samt bedste produkt for veganere. Vores formål har både været at finde frem til de bedste produkter produkter på markedet og samtidig ved vi godt, at kunder kan have forskellige kriterier, når de leder efter et produkt. For nogle kunder er en billig pris det vigtigste, imens andre gerne vil betale ekstra, hvis produktet er i topkvalitet. Vi har derfor testet produkterne ud fra forskellige kriterier. Vi har undersøgt, hvilket produkt der levede bedst op til alle kriterier i en samlet vurdering, og vi nåede frem til at vinderen - bedst i test - er Pure O3. I kategorien bedste brugeranmeldelse har vi sammenlignet brugeranmeldelser på forskellige produkter.

 • Vi har testet en række Omega-3 produkter ud fra forskellige kriterier. Vi har stillet følgende spørgsmål? Hvilket produkt lever bedst op til alle kriterier? Hvilket produkt har den højeste kvalitet? Hvilket produkt får de bedste brugeranmeldelser?
 • Prisen er vigtig for mange kunder. Så vi har spurgt: Hvilket produkt er billigst? Hvilket produkt er det bedste premium køb?
 • Vi har brugt nettet til vores online research, og eftersom mange af Omega-3 produkterne er tilgængelige i online butikker, har vi fundet informationer der, vi har læst og sammenlignet anmeldelser og vi har testet produkterne for at kunne sammenligne dem på et fornuftigt grundlag.

 

Ofte stillede spørgsmål om omega-3

Hvilket omega-3 er bedst?

Vi har valgt Pure O3 som vinder af Best i test, fordi produktet både er rigt på alle de essentielle Omega-3 fedtsyrer, og samtidig fås produktet til en god pris.

Hvem har brug for Omega-3?

Alle kan have gavn af at spise sund Omega-3, som indeholder vigtige fedtsyrer, der sænker blodtrykket, beskytter hjertet og styrker hjernen. Spiser du ikke fisk, er det ekstra gavnligt af få et tilskud af dette produkt.

Hvilken type Omega-3 skal man vælge?

Det anbefales at vælge Omega-3 som har en høj koncentration af essentielle fedtsyrer. Vælg produkter med et minimalt indhold af tungmetaller og miljøgifte.

Hvor stor en daglig dosis Omega-3 skal man tage?

Daglig dosis varierer fra produkt til produkt. Du kan nøjes med at spise 1-2 kapsler pr dag, hvis indholdet har en høj koncentration Omega-3. Eller kan dosis være helt op til 3-6 kapsler. Anbefalingen lyder mellem 600 - 1000 mg per dag.

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
110 Stemmer, Gennemsnit: 4.4 / 5
Seneste test