Test: Bedste Koffeinpiller 2021

Sidst redigeret: Januari 2021

Vi har undersøgt og sammenlignet 17 koffeintabletter. Læs mere om testen neden for og find ud af, hvorfor vi valgte Bodylab Caffeine (200 stk) som den bedste i vores test.

FitnessFrank er sponsoreret af læsere. Når du køber noget via links på siden, kan vi få en affiliate-kommission. Læs mere.

Hvordan kom vi frem til hvilke, som var de bedste koffeinpiller?

De faktorer, vi tog hensyn til, da vi sammenlignede koffeintabletterne, var følgende:

 • Indholdet: (hvor meget koffein indeholdt hver kapsel/tablet, indeholdt tabletten noget andet)
 • Prisen: (Hvad kostede produktet, hvor god til prisen var den, hvor meget kostede hver kapsel/tablet)
 • Øvrigt: : (leveringstider på produktet, eksterne leveranstider på produkten, eksterne kundebedømmelser)

Testvindere - Koffeinpiller

 • Bodylab Caffeine (200 stk)
 • Core Caffeine
 • Skip Koffeintabletter
 • FitnessGuru One Brain
 • Star Nutrition Caffeine 200 mg
 • Self Omninutrition Sport Energy Drink
 • SmartSupps Caffeine
 • Fairing Koffein

De bedste koffeinpiller 2021

Vi har testet mange koffeinpiller. Nedenfor er de produkter, vi anbefaler fra vores test, hvad der er godt og dårligt med hvert koffeinpiller og en gennemgang af hvert produkt. Hvis du vil se en oversigt over alle de koffeinpiller, der var inkluderet i testen, kan du gøre det her.

 1. 1. Bodylab Caffeine (200 stk)

  9,5/10
  Bodylab Caffeine (200 stk)
  Bedst i test
  Koffein / pille
  200 mg
  Pris / pille
  0,50 kr
  Pris / 100 mg
  0,25 kr
  Til butik
  99 kr
 2. 2. Core Caffeine

  9,3/10
  Core Caffeine
  Koffein / pille
  200 mg
  Pris / pille
  0,59 kr
  Pris / 100 mg
  0,30 kr
  Til butik
  59 kr
 3. 3. Skip Koffeintabletter

  9,3/10
  Skip Koffeintabletter
  Koffein / pille
  200 mg
  Pris / pille
  0,59 kr
  Pris / 100 mg
  0,30 kr
  Til butik
  59 kr
 4. 4. FitnessGuru One Brain

  9,1/10
  FitnessGuru One Brain
  Koffein / pille
  33 mg
  Pris / pille
  1,65 kr
  Pris / 100 mg
  4,95 kr
  Til butik
  99 kr
 5. 5. Star Nutrition Caffeine 200 mg

  9,1/10
  Star Nutrition Caffeine 200 mg
  Koffein / pille
  200 mg
  Pris / pille
  0,66 kr
  Pris / 100 mg
  0,33 kr
  Til butik
  59 kr
 6. 6. Self Omninutrition Sport Energy Drink

  8,9/10
  Self Omninutrition Sport Energy Drink
  Koffein / pille
  120 mg
  Pris / pille
  1,70 kr
  Pris / 100 mg
  1,42 kr
  Til butik
  34 kr
 7. 7. SmartSupps Caffeine

  8,7/10
  SmartSupps Caffeine
  Koffein / pille
  200 mg
  Pris / pille
  0,25 kr
  Pris / 100 mg
  0,12 kr
  Til butik
  49 kr
 8. 8. Fairing Koffein

  Fairing Koffein
  Koffein / pille
  200 mg
  Pris / pille
  0,99 kr
  Pris / 100 mg
  0,50 kr
  Til butik
  99 kr
Se alla produkter
Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Hvad er koffeintabletter?

Koffeintabletter indeholder koffein. Ingen mærkværdighed. De fleste koffeintabletter indeholder ingen andre aktive stoffer. Derfor, er det et ganske ukompliceret kosttilskud. Ikke desto mindre, er der flere anledninger til at sammenligne koffeintabletter.

Tænk på dette når du vælger koffeintabletter:

 • Tablet eller brusetablet: De fleste koffeintabletter findes som regel i tabletform. Der er også brusetabletter som er gode for dig der synes det er ubehageligt at synke tabletter.
 • Dosis: De fleste koffeintabletter indeholder 100-250 mg koffein pr. tablet.
 • Pris: Dette er den største forskel mellem forskellige koffeintabletter. Undersøg gerne pris pr. mg koffein og ikke pr. tablet!
 • Producent: Vælg en producent som du kan stole på for maksimal tryghed.

Bevist effekt

I modsætning til nogle andre kosttilskud er der ingen tvivl om, hvilken god effekt koffeintabletter har på ydeevnen.

Der er et stort udvalg af såkaldte PWO'er på markedet. PWO står for pre-workout og er et kosttilskud, der tages før træningen.

Der findes gode PWO'er, men også produkter med tvivlsom effekt. Der er dog mange undersøgelser, der viser, hvilken fin effekt koffeintabletter har på ydeevnen.

Koffeins indvirkning på træning er blevet undersøgt i detaljer. Man har også undersøgt, hvordan koffein påvirker koncentrationsevnen. Derudover er der undersøgelser af koffeins positive virkning på andre områder.

Giv træningen et løft!

Mange mennesker, der køber koffeintabletter, gør det for at øge deres præstation under træning. Der er masser af evidens i forskningen for at de virkelig hjælper en med at udføre bedre. Koffein har vist sig at øge udholdenheden. Ved at tage koffein kan man udskyde grænsen, hvorved træthed opstår.

Der er ikke så meget forskning af effekten af koffein på styrketræning. Det har vist sig, at koffein har effekt på øvelser med repetition i bænkpressen. Der er også tegn på, at koffein gav testdeltagerne større styrke ved benpres. Den årvågenhed og opmærksomhed, der indtræder, kan også have en positiv indvirkning på din evne til at nå gennem hele træningen uden at falde af.

Øget vågenhed

At man bliver vågen af koffein er måske ingen nyhed. Hvis du er en kaffedrikker, ved du allerede hvad det går ud på. Man kan få fordel af koffein ved både træning, arbejde eller studier.

Effekten af koffein på skarpheden er blevet undersøgt på et videnskabeligt niveau. Den mest berømte undersøgelse omfatter amerikanske soldater. De fik lov til at være vågne i 50 timer og det blev kontrolleret, hvordan koffein ramte bevidstheden. Konklusionen var, at koffeintabletter hjælper med at øge opmærksomheden i situationer, hvor det ikke er muligt at sove normalt.

Slankekure og vægttab

Det er ikke uden grund at koffein er inkluderet i forskellige slankepiller. Det har en positiv effekt på stofskiftet. Stofskiftet øges, og koffein frigører fedtsyrer. Hvis man vil tabe sig, kan kaffe eller koffeintabletter hjælpe. Fordelen her med koffeintabletter sammenlignet med kaffe er, at mange der drikker kaffe, også får mælk og sukker. Det er klart, at dette ikke holder, hvis målet er at tabe sig.

Sådan virker Koffein på din Krop 

Fordele af koffeintabletter

 • Forbedret præstation under træning
 • Man bliver mere vågen og opmærksom
 • Koncentrationen øges
 • Kroppens stofskifte øges
 • Øget produktivitet

Dosering

RAW Rampage

PWO indeholder normalt koffein

Koffeintabletter er et fuldstændig harmløst kosttilskud. Når det kommer til koffein selv, er der ingen forskel i forhold til at drikke kaffe, for eksempel. En kop kaffe indeholder ca. 100 mg koffein. De fleste koffeintabletter indeholder mellem 100 og 250 mg koffein. Med andre ord svarer effekten af koffeintabletter til at drikke 1 til 3 kopper kaffe.

I undersøgelser er der allerede set effekter allerede ved indtag af 50 mg koffein. Op til 600 mg koffein giver resultat i præstationen ifølge undersøgelserne. Dette svarer til tre 200 mg koffeintabletter. Et tip er at starte med én tablet og se, hvordan det påvirker dig. Du kan muligvis optrappe senere. Det er unødvendigt at tage mere end tre tabletter.

Ligesom med kaffedrikkere kan for højt koffeinindtag få negative virkninger. En overdosis kan føre til kvalme, svimmelhed og hjertebanken, men det er ikke farligt for raske individer. Undersøgelser har vist, at du kan tale om overdosering ved et indtag på ca. 20 mg koffein pr. kg legemsvægt. For en person, der vejer 80 kg, betyder det 1,6 gram koffein. Hvis du tager koffeintabletter, svarer det til 8 koffeintabletter på 200 mg. Her taler vi om ubehag, ikke at det bliver farligt. For koffeintabletter at være dødelige, kræves et indtag på 70-80 tabletter.

Husk: Folk, der er gravide eller ammer bør helst undgå koffein! Fødevarestyrelsen fastsætter maksimalt 300 mg til gravide, men det sikreste er at undgå koffein helt. I tilfælde af mere alvorlig sygdom er det godt at først spørge en læge.

Hvad er de bedste koffeintabletter?

De fleste koffeintabletter på markedet er gode. Det handler meget om at finde en producent, som du stoler på. Da koffeintabletter normalt kun indeholder koffein, er det ellers mest prisen som afgør det. Se også på, hvor meget koffein det er i hver kapsel, så du kan vælge en dosis, der passer dig godt.

 

FAQ – Spørgsmål og svar om koffeintabletter

Hvad gør koffeintabletter?

Koffeintabletter øger præstationen under træning, gør dig mere vågen og opmærksom. Udholdenhed øges og koncentrationen forbedres. Derudover øges stofskiftet, hvilket er godt for bedre fedtforbrænding.

 

Er koffeintabletter farlige?

Nej. For de fleste individer er der behov for et indtag på over 70 tabletter, for at det kan være dødeligt. En normal dosis er normalt 1, maks. 2 tabletter. De fleste mennesker oplever kun positive virkninger af en sådan dosis. Ved indtagelse af 7-8 tabletter kan der opstå nogle symptomer på forgiftning. Men de er harmløse for de fleste mennesker. Gravide, ammende og børn bør selvfølgelig undgå koffein helt!

Hvor godt virker koffeintabletter?

Koffein er et af de mest beviste og videnskabeligt beviste præparater til forbedring af ydeevnen. Koffeintabletter er en glimrende måde at øge præstationen på under træning. Især udholdenheden påvirkes positivt. Koffeintabletter er også gode til at øge fedtforbrændingen.

Hvornår begynder koffeintabletter at virke?

Koffein virker hurtigt. De fleste mennesker oplever en effekt allerede efter 20 til 30 minutter. Indenfor 45 minutter er 99 procent af koffeinet absorberet af kroppen. Koffeinet brydes derefter ned, og efter 4 til 6 timer er mængden af koffein i kroppen halveret. Optagelsen tager længere tid, hvis du har mad i maven.

Koffeintabletter – hvor lang tid inden træning?

Mange anbefaler at tage koffein en halv time før motion. Det maksimale niveau i kroppen indtræder efter ca. 45 til 60 minutter, hvis du tager koffeintabletten på tom mave. Du er nødt til at spørge dig selv, om du vil have maksimal effekt, når du begynder at motionere eller hvis du vil have koffein til at "sparke ind" lidt inde i træningen.

Koffeintabletter – hvor mange kopper kaffe?

De fleste koffeintabletter indeholder 200 mg koffein. Det svarer ca. til to kopper kaffe.

Hvor længe kan koffeintabletter holde sig?

De fleste koffeintabletter kan holde sig i 5 år. Det er ikke farligt at anvende koffeintabletter efter bedst-før-datoen, men effekten kan aftage med tiden.

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
94 Stemmer, Gennemsnit: 4.5 / 5