Bedste Blodtryksmålere test 2022

Har du tjek på dit blodtryk? Det er nemt at måle sit blodtryk derhjemme. Her får du hjælp til at finde markedets bedste blodtryksmålere.
Sidst redigeret maj 2022

Dit blodtryk er en vigtig indikator for dit samlede helbred. Er dit blodtryk højt, kan der være noget galt, og du bør tale med din læge. Og det samme gælder, hvis dit blodtryk er for lavt. Derfor kan det være en god ide at anskaffe sig sin egen blodtryksmåler. Men det kan være lidt af en jungle at finde rundt i de mange muligheder, der er for blodtryksmålere til hjemmebrug. Skal man vælge den billigste? Er den dyreste automatisk den bedste? Vi har heldigvis testet dem for dig, og her er vores anbefalinger. Vi var mest begejstrede for Omron M3 Comfort med dens mange funktioner, stort display og god komfort. Og så er prisen overkommelig. Breuer BM45 er den billigste af vores testmodeller og opfylder de fleste behov. Omron M7 intelli IT imponerer med mange ekstra måledata, og med Omron Evolv slipper du for slanger og ledninger. Og hvis du er træt af af smide jakken, skal du blot tage Beurer BC32 på dit håndled.

Bedste blodtryksmåleren:

 1. Bedst i test: Omron m3 comfort
 2. Bedste premium blodtryksmåler: Omron M7 intelli IT
 3. Bedste digitale blodtryksmåler: Omron Evolv digital
 1. Bedst i test: Omron m3 comfort

  9,7/10
  Blodtryksmåleren, der klarer de flestes behov til en overkommelig pris.
  Omron m3 comfort blodtryksmåler
  Bedst i test
  Manschett
  22-42 cm
  Funktioner
  Godt
  Målinger
  60 målinger
  Garanti
  3 år
  Til butik
  454 kr
  Fordele
  • Fornuftig pris
  • Alsidige funktioner
  • Behagelig at bruge
  Ulemper
  • Ikke godkendt til gravide og diabetikere

  Blandt de blodtryksmålere, vi testede, skilte flere sig ud, enten pga. deres funktioner, deres komfort eller deres pris. I den ene ende af skalaen er begge Beurer-modeller klart billigst, mens Omron M7 intelli IT er den model, der både har de fleste og de mest avancerede funktioner. Vi syntes også rigtig godt om Omron Evolv, som er utroligt handy. Den har hverken brug for slanger eller ledninger, men til gengæld koster den også næsten 3 gange så meget som den billigste model, Beurer BM45. Men når vi ser på alle de forskellige modellers fordele og ulemper, er der en model, der tager førstepladsen: Omron M3 Comfort. Den er ikke meget dyrere end de billigste modeller på markedet, og den har et stort og tydeligt display, der viser dit systoliske og diastoliske blodtryk og puls på samme tid. Den har også en hel del avancerede funktioner og masser af hukommelse: Den gemmer de seneste 60 målinger og er i stand til at skelne mellem 2 forskellige brugere. Og så er dens skånsomme manchet simpelthen bare rar at benytte.

  Læs mere
 2. Bedste billige blodtryksmåler: Beurer BM45

  9,5/10
  Der er penge at spare, hvis dine behov er begrænsede.
  Beurer Blodtryksmåler BM45
  Manschett
  22-36 cm
  Funktioner
  Gennemsnit
  Målinger
  60 målinger
  Garanti
  3 år
  Til butik
  395 kr
  Fordele
  • Billigst
  • Stort og tydeligt display
  Ulemper
  • Kun de mest nødvendige funktioner
  • Lille hukommelse - Kan ikke skelne mellem forskellige brugere

  Beurer BM45 er den billigste af de blodtryksmålere, vi testede. Ligesom Omron M3 Comfort er displayet dejligt stort, tallene er lette at læse, og så kunne vi godt lide, at tænd/sluk-knappen er større end på de fleste andre modeller, vi testede. Man kommer altså ikke til at trykke på de forkerte knapper, når man skal i gang - hvilket man nemt kommer til på flere af de andre modeller, vi testede. Den indbyggede hukommelse hjælper dig med at huske de sidste 7 dage. Det er noget mindre end hos de fleste andre testmodeller, som husker op til 60 eller 100 målinger. Og i modsætning til flere af de andre modeller kan Omron M3 Comfort ikke skelne mellem forskellige brugere. Så må man finde papir og blyant frem. Der er med andre ord tale om en noget skrabet model med en del begrænsninger i funktioner og hukommelse, men hører du til dem, der blot har brug for en gang imellem at tjekke, at dit blodtryk ikke bevæger sig i en forkert retning, er en blodtryksmåler som Omron M3 Comfort et udmærket køb.

  Læs mere
 3. Bedste premium blodtryksmåler: Omron M7 intelli IT

  9,3/10
  Du får det hele med Omron M7 intelli IT.
  Omron M7 intelli IT blodtryksmåler
  Manschett
  22-42 cm
  Funktioner
  Godt
  Målinger
  100 mätningar
  Garanti
  3 år
  Til butik
  799 kr
  Fordele
  • Stor hukommelse, mange funktioner
  • Følg dit blodtryk via din smartphone
  • Aflæs meget samtidig
  Ulemper
  • Mindre overskuelighed

  Lad os sige det med det samme: Omron M7 intelli IT er et sandt overflødighedshorn af funktioner og muligheder. Med en Omron M7 intelli IT er du dækket ind - også i fremtiden. Displayet skiller sig ud fra samtlige andre testmodeller. Når du måler dit blodtryk, kan du nemlig samtidig aflæse dit systoliske og diastoliske blodtryk og din puls - både for i dag og for i går. Det kan være praktisk, hvis du ønsker at følge den aktuelle udvikling i dit blodtryk. Skærmen viser også en advarsel, hvis du har forhøjet blodtryk. Samtidig har Omron M7 intelli IT en imponerende hukommelse: Den husker tallene for de sidste 100 dage - for 2 forskellige brugere. Og hvis du gerne vil kende dit gennemsnitlige blodtryk, klarer M7 såmænd også det. Men den funktion, der imponerede os mest, var, at du kan koble blodtryksmåleren til din mobiltelefon via app'en OMRON Connect. Her kan du så på din smartphone følge med i udviklingen i dit blodtryk. What's not to like? Omron M7 intelli IT er luksus-modellen i vores test, ingen tvivl om det. Den koster det samme som de to billigste af vores testmodeller til sammen, men så er fremtiden også sikret.

  Læs mere
 4. Bedste digitale blodtryksmåler: Omron Evolv digital

  9,1/10
  Omron Evolv - Smart design og masser af muligheder.
  Omron Evolv digital blodtryksmåler
  Manschett
  22 - 42 cm
  Funktioner
  Godt
  Målinger
  100 målinger
  Garanti
  3 år
  Til butik
  1249 kr
  Fordele
  • Unikt design
  • Fri for slanger og ledninger
  • Aflæs dine målinger på smartphone
  Ulemper
  • Den dyreste af vores testmodeller

  Vi indrømmer det blankt: Vi elsker Omron Evolvs design! Hvor alle de andre modeller mere eller mindre ligner præcis det, de er, nemlig blodtryksmålere, så har Omron med deres Evolv ikke blot skabt et helt unikt design, men også forkælet brugeren ved at nytænke oplevelsen af at få målt sit blodtryk. Væk med ledninger og væk med slanger. Du skal blot spænde manchetten på overarmen, og så kan du aflæse alle dine målinger på din smartphone. Manchetten fortæller dig selv, om du har sat den korrekt på, og den registrerer, hvor meget den skal pustes op og hvor meget luft, der skal lukkes ud. Nemmere bliver det næsten ikke. Samtidig vil den fortælle dig, hvis din hjerterytme er uregelmæssig, eller hvis du bevæger dig for meget under målingen. Også Omron Evolvs hukommelse er imponerende: Den husker de sidste 100 målinger. Men luksus koster. Prisen på Omron Evolv svarer til 3 styk af vores billigste testmodel. Men er du træt af ledninger og slanger, og har du behov for de avancerede funktioner, så er Omron Evolv absolut alle pengene værd.

  Læs mere
 5. Bedste blodtryksmåler til håndled: Beurer BC32

  8,9/10
  Mål dit blodtryk, når du er på farten.
  Beurer Blodtrycksmätare BC32
  Manschett
  14 - 20 cm
  Funktioner
  Dårlig
  Målinger
  60 målinger
  Garanti
  Nei
  Til butik
  299 kr
  Fordele
  • Billig
  • Praktisk - mål dit blodtryk omkring håndleddet
  Ulemper
  • Begrænset hukommelse

  Beurer BC32 skiller sig først og fremmest ud fra alle vores øvrige testvindere ved at være den eneste model, hvor man placerer manchetten omkring håndleddet i stedet for omkring overarmen, hvilket bestemt kan være praktisk. Ligesom BM45 ligger Beurer BC32 i den billige ende af skalaen for blodtryksmålere, og ligesom BM45 er den udstyret med et stort og tydeligt display. Tallene er lette at læse, og tænd/sluk-knappen er stor og let at finde. Hukommelsen er ikke imponerende på Beurer BC32, men til gengæld vil du kunne aflæse yderværdier og dit gennemsnitlige blodtryk. Da vi testede Beurer BC32, var vi først lidt skeptiske: Kan man stole på, at Beurer BC32 måler blodtrykket omkring håndleddet lige så nøjagtigt som andre modeller måler det på overarmen? Men Beurer BC32 viste sig at klare jobbet uden problemer. Så hvis du er træt af at tage tøjet af og på, hver gang du vil måle dit blodtryk - eller har du brug for at måle dit blodtryk andre steder en derhjemme, så er Beurer BC32 absolut en fornuftig løsning. Og så er den en af de billigste blodtryksmålere, vi testede.

  Læs mere
Afgørende faktorer for at du skal finde bedste blodtryksmåleren

Blodtryksmålere købsguide

En fuldautomatisk blodtryksmåler til hjemmebrug er et værdifuldt værktøj, som kan hjælpe dig med at holde øje med dit helbred. Men før du går ud og anskaffer dig den første blodtryksmåler, du ser, bør du spørge dig selv: Hvad er mine behov? Her er nogle af de ting, du bør overveje, før du beslutter dig: Display: Hvor tydeligt er displayet, og hvor meget viser det? Advarsler: Har apparatet mulighed for automatiske advarsler? Hukommelse: Hvor mange målinger kan blodtryksmåleren huske, og kan den skelne mellem flere brugere? Specielle behov: Er blodtryksmåleren godkendt til gravide og til diabetikere? Placering af manchetten: Overarm eller håndled? Pris: Hvor meget er du villig til at ofre på din blodtryksmåler?

Display

Der er forskel på størrelsen af displayet på forskellige blodtryksmålere. Det er ikke uvæsentligt, hvor stort displayet er, eller hvor tydelig skriften er. For mange er det rart, at man nemt kan aflæse sine målinger uden først at skulle finde læsebrillerne frem. Men der er også forskel på, hvor mange detaljer, displayet viser. Har du fx brug for at se din seneste måling, mens du foretager en ny måling? Hvor meget ønsker du at kunne aflæse - udover din puls og dit systoliske og diastoliske blodtryk?

Gravide og diabetikere

Hvis du er gravid eller lider af sukkersyge, kan du ikke benytte en hvilken som helst blodtryksmåler. En del målere er ganske velegnede til normal brug, men vil ikke kunne give sikre målinger til fx gravide eller diabetikere. Se derfor efter, om blodtryksmåleren er valideret - godkendt - til gravide og diabetikere. Flere af blodtryksmålerne fra Omron er godkendt til gravide, og Omron M7 Intelli IT er herudover også godkendt til diabetikere.

Manchetten

Hvor skal du måle, og hvor stor er din arm? Når du får målt dit blodtryk hos lægen eller på sygehuset, får du en manchet omkring din overarm. Langt de fleste blodtryksmålere til hjemmebrug benytter også overarmen, når blodtrykket skal måles. Og for de fleste af os er det ideelt. Men nogle foretrækker at placere manchetten på håndleddet. Hvis du fx ønsker at kunne måle dit blodtryk på arbejdet eller i toget, kan det være en fordel at vælge en måler, der er beregnet til håndleddet i stedet for overarmen. Beurer BC32 er den bedste blodtryksmåler, der er beregnet til håndleddet. Hvis du i stedet vælger en almindelig blodtryksmåler til overarmen, skal du være opmærksom på, at der er forskel på størrelsen af manchetten. Mål omkredsen af din overarm, før du køber blodtryksmåler. Endelig er der forskel på manchetternes kvalitet. De kan være mere eller mindre behagelige at spænde på armen. Med Omron M3 Comfort er du sikker på en behagelig måling.

Pris

Husk, at dit behov styrer prisen. En blodtryksmåler, der har de mest almindelige funktioner, er faktisk ikke særligt kostbar at anskaffe. Men har du behov for - eller forventer du at få behov for - flere funktioner, er pengene også givet godt ud på de de mere avancerede apparater.

Så valgte vi de bedste blodtryksmålere

Sådan lavede vi testen

Der var mange ømme arme, da vi var færdige med vores test af blodtryksmålere. Men til gengæld var der også mange lettelsens suk, da vi heldigvis kunne konstatere, at ingen af os havde et alarmerende højt blodtryk. Mange blodtryksmålere var blevet pakket ud, havde fået batterier i og var blevet afprøvet på en arm. Efterhånden som vi kom i gang med vores grundige tests, blev afprøvningen nærmest en rutine. For i virkeligheden er der ikke de store forskelle på, hvordan man betjener forskellige mærker og modeller. Det er utroligt nemt at måle sit eget blodtryk! Forskellene ligger mest i, hvor meget de forskellige apparater er i stand til at fortælle dig - og hvordan. Alle vores testmodeller kunne vise både systolisk og diastolisk blodtryk samt puls. Men nogle modeller kunne mere, fx vise advarsler eller arbejde sammen med apps til smartphones.

 • Målning: Er det nemt at måle sit blodtryk derhjemme, og hvilke udfordringer kan man forvente?
 • Display: Hvor nemt er det at aflæse de forskellige målinger på displayet, og hvor mange informationer kan displayet vise ad gangen på de forskellige modeller?
 • Kvalitet og funktion: Hvilken blodtryksmåler er bedst fremtidssikret?
 • Pris: Hvilken blodtryksmåler giver mest værdi for pengene?
 • Hukommelse: Hvor meget hukommelse har blodtryksmåleren, og hvor meget har man brug for?

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
23 Stemmer, Gennemsnit: 4.7 / 5