Test: Bedste Blodtryksmålere 2021

Sidst redigeret: Januari 2021

Vi har undersøgt og sammenlignet størstedelen af ​​markedets blodtryksmålere. Læs mere om testen nedenfor, og find ud af, hvorfor Omron M3 Comfort blev valgt som den bedste blodtryksmåler i vores test. 

FitnessFrank er sponsoreret af læsere. Når du køber noget via links på siden, kan vi få en affiliate-kommission. Læs mere.

Hvilken er den bedste blodtryksmåler?

Der findes en række blodtryksmålere på markedet i dag, lige fra billigt "junk" til professionelle enheder. Men hvordan ved du, hvilke der er gode eller ej? Generelt kan det siges, at alle blodtryksmålere med manchetter måler med væsentlig bedre præcision end håndledsmålere. Nedenfor har vi gennemgået 15 populære blodtryksmålere, og det vi kiggede mest på er:

 • Præcision: Hvordan måles blodtrykket nøjagtigt? Hvor ofte opstår fejlmålinger, og at du derefter skal måle flere gange?
 • Funktionalitet: Er der flere funktioner end blot blodtryksmåling som f.eks. pulsmåling? Er det muligt at gemme tidligere målinger for at sammenligne resultater?
 • Overkommelig: Hvad koster blodtryksmåleren i forhold til kvaliteten?

Testvindere - Blodtryksmålere

 • Omron M3 Comfort
 • Omron M7 Intelli IT
 • Beurer Blodtryksmåler BM45
 • Withings BPM Connect
 • Beurer Blodtrycksmätare BC32

De bedste blodtryksmålere 2021

Vi har testet mange blodtryksmålere. Nedenfor er de produkter, vi anbefaler fra vores test, hvad der er godt og dårligt med hvert blodtryksmålere og en gennemgang af hvert produkt. Hvis du vil se en oversigt over alle de blodtryksmålere, der var inkluderet i testen, kan du gøre det her.

 1. 1. Omron M3 Comfort

  9,7/10
  Omron M3 Comfort
  Bedst i test
  Manschett
  22-42 cm
  Funktioner
  Godt
  Historik
  60 mätningar
  Garanti
  3 år
  Til butik
  765 kr
 2. 2. Omron M7 Intelli IT

  9,5/10
  Omron M7 Intelli IT
  Manschett
  22-42 cm
  Funktioner
  Godt
  Historik
  100 mätningar
  Garanti
  3 år
  Til butik
  999 kr
 3. 3. Beurer Blodtryksmåler BM45

  9,3/10
  Beurer Blodtryksmåler BM45
  Manschett
  22-36 cm
  Funktioner
  Gennemsnit
  Historik
  60 mätningar
  Garanti
  3 år
  Til butik
  385 kr
 4. 4. Withings BPM Connect

  9,1/10
  Withings BPM Connect
  Manschett
  22 - 42 cm
  Funktioner
  Gennemsnit
  Historik
  -
  Garanti
  1 år
  Til butik
  765 kr
 5. 5. Beurer Blodtrycksmätare BC32

  8,3/10
  Beurer Blodtrycksmätare BC32
  Manschett
  14 - 20 cm
  Funktioner
  Dårlig
  Historik
  60 mätningar
  Garanti
  Nei
  Til butik
  305 kr
Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Om blodtryksmålere

Nogle apparater betragtes i dag næsten som en selvfølge i skandinaviske hjem, ikke mindst badevægte, der engang kun målte kropsvægt, men som i dag ofte også kan måle ting som fedt i forhold til muskelmasse, knogletæthed og balance samt registrere hvor meget en person er gået op eller ned siden den sidste vejning.

At have en blodtryksmåler falder ikke ind i denne kategori, og normalt er det kun mennesker med specifikke sundhedsmæssige problemer, der køber en. Det er en skam, fordi det er vigtigere, end man måske tror, at have dette lille apparat tilgængelig, både hver dag og under forskellige kriser. Det er dog vigtigt at forstå, hvad blodtryk er, og hvorfor det er så vigtigt at holde øje med det.

Hvad er blodtryk?

Enkelt forklaret er blodtrykket det tryk, der opstår i venerne, når hjertet pumper blod rundt i kroppen. Man kan sammenligne det med det, at vande blomster i haven. Forestil dig at holde en blød haveslange og derefter tænde for vandet. Hvis du kun åbner hanen en smule, vil slangen blive lidt stivere, men du kan stadig svinge den frem og tilbage. Men hvis skruer helt op, bliver den ganske stiv som en pind, og hvis du giver slip, springer den manisk rundt i alle retninger. Med andre ord påvirker det løbende vand slangens blødhed og bevægelse, og det er nøjagtig sådan det fungerer med blodet i venerne. Dette kaldes blodtryk.

Forskellen mellem vandslangen og dine årer er, at mens vandstrømmen er konstant, pulserer blodstrømmen, når hjertet pumper det frem, slag for slag. Dette betyder, at der er en øvre og nedre værdi, hvor den øverste er det tryk, der opstår ved selve pumpningen, mens den nedre er trykket lige før næste slag. Hvis du har en haveslange i hånden, kan du mærke forskellen ved rytmisk at åbne og lukke hanen, hvilket vil få slangen til skiftevis at hærdes og blødgøres. Disse to forskellige tryk kaldes henholdsvis overtryk (pumpe / hårdt rør) og undertryk (hvile / blødt rør) eller henholdsvis systolisk og diastolisk tryk.

Hvordan virker en blodtryksmåler?

blodtrycksmatare lakare kvinna

En blodtryksmåler kan bruges af dig selv eller sammen med en anden.

En blodtryksmåler har til opgave at måle både overtryk og undertryk, og dette gøres ved at anbringe en måler i form af et bredt bånd tæt rundt om overarmen, som inden for et minut eller to viser resultaterne på en skærm. Her kan du se dit maksimum og minimum, og man udskriver normalt værdierne som NNN / NNN, det vil sige over og under. Det første tal er det systoliske, som er højere end det diastoliske, og der er information at hente, både fra de to forskellige værdier såvel som deres forhold til hinanden. Hvis man læser sit blodtryk højt, siger man NNN over NNN, for eksempel 130/90: hundredetredive over halvfems. Det er meget vigtigt at kunne sige din måling korrekt, hvis du f.eks. ønsker at videregive oplysningerne over telefonen til en læge eller sygeplejerske.

En god blodtryksmåler er normalt også i stand til at måle hjerterytmen, og ligesom med blodtrykket, har man en hvileværdi og en maksværdi, afhængigt af de aktiviteter, man laver. Generelt kan man sige, at en lav puls under søvnen er et tegn på god hjertesundhed, mens en høj kan skyldes alt fra en underliggende sygdom til stress og angst. Blandt de mange fordele ved at have din egen måler derhjemme er, at du kan tage det hele i dit eget tempo - ved et lægebesøg bliver mange ofte nervøse, hvilket kan påvirke måleresultaterne. Dette ved sundhedspersonalet naturligvis, og det tager de højde for, men det er stadig mindre stressende at foretage regelmæssige målinger derhjemme i fred og ro.

Måleren husker ofte måleværdierne, og det er en værdifuld funktion, da man så er i stand til at sammenligne med tidligere målinger og se, hvordan ens blodtryk påvirkes af forskellige faktorer som sindstilstand, medicin og aktivitet. Hvis man får ordineret blodtryksmedicin, er det til stor hjælp for lægen at se, hvor godt det virker, og hvis man har det dårligt, kan en måling vise, om det kan have noget at gøre med blodtrykket. Ligesom det er godt at holde styr på sin kropsvægt med regelmæssig vægttagning, er det smart at gøre det samme med dit blodtryk - også selvom du føler dig helt sund og rask. Forsøg imidlertid at begrænse målingerne til en gang om ugen eller måneden, så man ikke mister lysten.

Video om blodtryksmåleren Omron M3 (på engelsk)

Før målingen

Da der er et enormt antal faktorer, der kan påvirke resultaterne af en blodtryksmåling, skal du ikke gøre det lige efter du har været ude og gå eller røget. Det er bedst at tage det roligt et stykke tid før, helst i en halv time eller en time, og ikke at indtage nogen form for rusmidler og stimulanter, såsom kaffe, alkohol, læskedrikke eller cigaretter. Din sindstilstand kan også påvirke resultaterne, for eksempel hvis du er meget træt eller stresset. Den mest almindelige måde at måle på er i siddende stilling, når armen læner sig mod et bord eller armlæn, men du kan også gøre det liggende.

Normale værdier

 ifølge Sundhedsstyrelsen bør blodtrykket hos en gennemsnitlig voksen ligge under 135/80, hvis man måler det derhjemme. For små børn er værdien omkring 105/65, mens en teenager skal det være omkring 115/75. Dette er omtrentlige pejlemærker og ting som graviditet, nogle lægemidler og arvelighed kan påvirke, hvad der anses for normalt. Måling af eget blodtryk derhjemme bør betragtes som en indikator, og hvis værdierne ser ud til at være for lave eller for høje, skal en måling foretages af uddannet sundhedspersonale.

Lavt er bedre end højt

Selvom det ideelle for et menneske er at have normale værdier, er det generelt bedre at have for lavt end for for højt blodtryk. Hvis du har meget højt blodtryk øger det risikoen for slagtilfælde og hjerte- og blodproblemer, men det kan også være et alvorligt symptom på underliggende sundhedsmæssige problemer, såsom diabetes, høje kolesteroltal eller smalle blodkar. Hvis du får alt for lavt blodtryk, kan det også have alvorlige konsekvenser, herunder besvimelse og dårlig blodcirkulation, samt at hjernen og de indre organer ikke får nok ilt.

kvinna har panik

Kontakt en læge, hvis du har unormale blodtrykniveauer.

Hjælp – nu dør jeg!

Nej, det gør du ikke! Hvis du får et resultat, der afviger fra det, der betragtes som normalt, er det først og fremmest vigtigt ikke at gå i panik. Du har sandsynligvis gået rundt med disse værdier i lang tid, men det er først nu, at du har fået dem på sort / hvid. Indtil for fem minutter siden fungerede du formentlig normalt, og der er hundrede årsager til, at du målte netop det blodtryk, du gjorde.

Imidlertid er blodtryk igen spøg, så hvis dine værdier er for lave eller for høje, skal du besøge din læge, som kan foretage sine egne målinger og undersøge, hvad der kan være årsag til problemet. Hvis du er gravid med 140/90, eller hvis du har målt værdier på 230/130, skal du straks kontakte lægevagten.

 

 

Ydre symptomer

Som allerede nævnt er det generelt en god ide at holde styr på dit blodtryk, og det er især vigtigt, hvis du allerede ved, at du har unormale værdier, lider af en sygdom eller tager receptpligtig medicin. Der er også nogle eksterne tegn på, at noget måske ikke helt er ved det rette. Hvis du har meget lavt blodtryk, er typiske symptomer, at du mangler energi, og at du let bliver svimmel, især hvis du rejser dig op for hurtigt. Du kan også opleve, at du har svært ved at koncentrere dig, eller at dit syn føles lidt tåget, og din generelle tilstand ikke rigtig er i top.

Tværtimod, hvis du har forhøjet blodtryk, kan du også føle dig træt, men her er det mere et spørgsmål om, at du har svært ved at trække vejret, har hovedpine og / eller har brystsmerter. Det føles som om hjertet banker i ørerne eller hovedet, og du får røde udslæt i dit ansigt eller blodsprængte øjne.
Alle ovennævnte symptomer kan skyldes andre ting end blodtrykket, men at have hurtig adgang til en blodtryksmåler kan faktisk vise sig at være en livredder. Mange læger beskriver højt blodtryk som en lumsk og snigende fjende, og når blodtrykket gradvist stiger, går mange mennesker rundt med det i lykkelig uvished, indtil det bliver kritisk. Hvis du dog holder styr på dit blodtryk selv, kan du bemærke ændringer tidligt og dermed få hjælp så hurtigt som muligt.

Hvad påvirker blodtrykket?

Der kan være mange grunde til, at en persons blodtryk er for højt eller lavt, og selvom arvelighed ikke er noget, du kan ændre, er der stadig meget, du kan gøre for at få bedre værdier. Her er nogle grunde til højt eller lavt blodtryk.

Livsstil

barn med papersflygplan

Din generelle livsstil påvirker dit blodtryk. Våge at give slip og slappe af har nogle gange en positiv effekt.

Dette er en af de "bedste" faktorer, da de er noget, som du selv kan påvirke. I dag vides det, at eksempelvis rygning og alkoholforbrug fører til en stigning i blodtrykket, og i målinger er det øjeblikkeligt tydeligt, om en person har gjort en af delene. Denne type problemer er især synlig i den nedre værdi, og løsningen er at stoppe eller i det mindste skrue markant ned for indtaget. Sværere sagt end gjort, mange mennesker protesterer bestemt, men det er egentlig et personligt valg, om du vil være sund eller ej i dette tilfælde.

Hvordan du har det mentalt kan også påvirke blodtrykket, og ting som stress og angst kan i det lange løb føre til for høje værdier. Har du nogensinde følt frygt eller nervøsitet, hvor du sandsynligvis følte, at dit hjerte bankede ekstra kraftigt, hvilket øgede trykket i venerne. Meditation, yoga og beroligende musik er alle gode måder at reducere blodtrykket på, men også afslappende hobbyer såsom at løse puslespil eller strikke.

Kost

Kost spiller også en rolle i blodtrykket, og der er fødevarer, der enten hæver eller sænker trykket. Sunde fødevarer er ting som grøntsager, frugter, bælgfrugter, fed fisk og magert kød, mens blodtrykforstærkende kost er umættede fedtstoffer, fedt kød som salami og pølse, salt og koffein. Der er også bevis for, at lakrids hæver blodtrykket.

Hvis du på den anden side lider af lavt blodtryk, skal du selvfølgelig ikke begynde at proppe pølser og kilo med salt ned, men på den anden side kan du spise oftere og mere regelmæssigt, drikke masser af vand og måske forkæle dig selv med lidt spiritus fra tid til anden.

Sygdomme

Hvis du har sundhedsmæssige problemer, er det heller ikke ualmindeligt, at blodtrykket stiger eller falder derfor, og når det kommer til højt blodtryk er det især almindeligt blandt diabetikere eller personer, der lider af nyresygdom. I de senere år er der også blevet mere og mere opmærksomhed omkring effekten af søvn, da folk, der lider af såkaldt søvnapnø, hvor man holder op med at trække vejret i flere korte øjeblikke i løbet af natten, ofte får øget blodtryk.

For lavt blodtryk kan være forårsaget af enkle ting som at være høj og slank, men også ved at have et svækket hjerte. Andre årsager kan være spiseforstyrrelser, væskemangel eller have været inficeret med en infektion i lang tid.

Træning

ett par som joggar2

Træning, og måske frem for alt, konditionstræning er meget godt for blodtrykket.

Træning betragtes som en af ​​de vigtigste veje til både fysisk og mental sundhed, og det påvirker naturligvis blodtrykket. Hvis en person lider af højt blodtryk, kan det lyde ulogisk at træne og være fysisk aktiv, da det får hjertet til at arbejde mere, men faktum er, at jo stærkere et hjerte bliver, desto mere sjældent skal det slå for at pumpe blodet rundt, og med det sænkes trykket. Det er ikke for ingenting, at Gunde Svan havde en rekordlav puls på kun 30 i dvaletilstand, mens en normal person normalt ville være mellem 60-100.

Under selve træningen stiger presset imidlertid, især hvis der trænes intensivt, og derfor bør folk med for høje værdier undgå ekstreme træningsformer, der belaster hjertet for meget, såsom vægtløftning og hurtige sprinter, især i kulden. Imidlertid er en lettere joggingrunde, en hurtig gåtur, svømning og cykling alle fantastiske metoder at nedbringe blodtrykket på.

Det er derfor også vigtigt at holde styr på din hjerterytme, og når en blodtryksmåler indeholder resultaterne af hjerterytmen, får brugeren en god allround-måling, der er guld værd. Alt i sit eget hjems ro og fred!

Konklusion

En blodtryksmåler kan komme både sunde og syge mennesker til gode, og den teknologiske udvikling har gjort det muligt at have en måler i sit eget hjem. Dette gør det lettere for både dig og sundhedspersonalet, da du ikke behøver at løbe ind og ud af klinikker og sygehuse.

En god blodtryksmåler kan fås for under 700 kr. Efter vores mening er det investeringen værd!

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
11 Stemmer, Gennemsnit: 4.5 / 5