Test: Bedste Kugledyne 2021

Få den bedste nattesøvn med en kugledyne, en guide til markedets favoritter
Sidst redigeret september 2021

Kugledyner er det nyeste våben i kampen for en god nattesøvn. Der er nu et kæmpe udvalg både i butikkerne og online, så hvis du overvejer at investere i en kugledyne, læs med her. Tyngden i en kugledyne siges at forbedre din nattesøvn, mindske uro og stress. Med en god søvn vil du mærke et boost i dit humør og oplagthed. Så der er gode grunde til at skifte den gamle fjerdyne ud med en omfavnende kugledyne. Vi har testet fem forskellige kugledyner og vinderen er den dansk producerede Hugged Kugledyne.

Her får du en lækker tyngdedyne, som sikrer dig en rolig og god nattesøvn. Dynen fås i 4 forskellige vægtklasser og med eller uden deres designsmarte dynebetræk. Fyldet er lavet af glasgranulater, der smyger sig om din krop mens du sover og giver dig en stressfri og dyb nattesøvn. Prisen på Hugged Kugledynen kan også virke beroligende på din pengepung og nattesøvn. Ud fra vores testkriterier er denne dyne den bedste på markedet i dag.

Testvindere - Bedste Kugledyne

 • Bedst i test: Hugged Kugledyne
 • Mest behaglige kugledyne: Duermo Kugledyne
 • Bedste premium kugledyne: Gloria Mundi Care Kugledyne
 • Bedste billige kugledyne: Zenkuru Kugledyne
 • Bedste Kugledyne Barn: Hugged Kugledyne Barn
 1. 1. Bedst i test: Hugged Kugledyne

  9,7/10
  En dyne der smyger sig ind til dig, sender dig til drømmeland
  Hugged Kugledyne
  Bedst i test
  Vægt
  5-11 kg
  CE-mærket
  Ja
  Størrelse
  150x210 cm
  1099 kr
  Til butik
  Fordele
  • Lækkert design
  • smart dynebetræk
  Ulemper
  • 2 uger at vænne sig til den

  Vi har testet de populære kugledyner fra danske Hugged, og den lever op til sit navn. Denne dyne vil kramme dig med sit fyld af glaskugler, det mest holdbare materiale på markedet. Lider du af en urolig nattesøvn, vil du oplever en kærlig omfavnelse af Hugged kugledyne. De fine glasgranulater giver dynen en tyngde, som lægger sig om din krop og styrker din berøringssanser. Det lette konstante tryk kan virker afstressende for din krop. Dynen fås i fire forskellige vægtklasser: 5, 7, 9 og 11 kg, og du kan dermed vælge den, der passer bedst til dit behov.

  Under testen kunne vi med glæde konstatere, at dynens betræk består af lækker bomuld og kan derfor vaskes i maskine. Glasgranulaterne er indkapslet i lommer, så du opnår den bedste komfort helt uden støjgener fra dynen. Med en fornuftig pris, er det ikke overraskende, at denne kugledyne er vores klare vinder i bedst i test kategorien. Du får et kvalitetsprodukt, som vil passe til de flestes behov og ønske om en skøn dyne, der giver trivsel og ro. Så lad dig omfavne af Hugged Kugledyne.

  Læs mere
 2. 2. Mest behaglige kugledyne: Duermo Kugledyne

  9,5/10
  Dejlig tung dyne som afhjælper søvnproblemer
  Duermo Kugledyne
  Vægt
  2-10 kg
  CE-mærket
  Ja
  Størrelse
  140x200 cm
  1199 kr
  Til butik
  Fordele
  • Stort udvalg i størrelser
  • fyldt med små antibakterielle glaskugler
  • God dyne til prisen
  Ulemper
  • Maks Kropsvægt 110 kg

  Danske Duermo har sendt en skøn og prisvenlig kugledyne på mårkedet. I vores test løb den af med titlen som den mest prisvenlige kugledyne. Dynen kan hjælpe dig med søvnproblemer, stress, og den har en positiv virkning på folk, som lider af ADHD. Tyngden i dynen, som stammer fra antibakterielle glaskugler på størrelse af sandkorn. vil lægge sig over dig som et kærligt tryk. Trods vægten vil dynen forme sig om din krop og få dig til at slappe af, så du frigiver flere af de positive serolonin og melatonin hormoner naturligt.

  Dynen kan købes i fem forskellige vægtklasser og findes i både juniorstørrelse og voksenstørrelse. Den kommer i en smart, vandtæt rejsepose, så du nemt kan tage den med i sommerhus eller hjem til forældrene. Du kan tilkøbe et lækkert specialdesignet dynebetræk, der er blødt og allergivenligt. Så det er nemt at vaske og vedligeholde din favoritbetræk. Betrækket passer perfekt til dynen og holdes fast seks forskellige steder for maksimal komfort. De gode anmeldelser fortæller samstemmende om en god og rolig nattesøvn med Duermo's kugledyne. Den prisbevidste kunde kan ikke komme uden om kugledynen fra Duermo, som tilbyder den rigtige tyngde til alle.

  Læs mere
 3. 3. Bedste premium kugledyne: Gloria Mundi Care Kugledyne

  9,3/10
  Markedets mest fleksible kugledyne til både voksne og børn
  Gloria Mundi Care Kugledyne
  Vægt
  4,5-20 kg
  CE-mærket
  Ja
  Størrelse
  120x200 cm
  4925 kr
  Til butik
  Fordele
  • Utrolig fleksibelt system
  • Det bedste udvalg af vægt
  • Super kvalitetsprodukt
  Ulemper
  • Prisen

  Hvis budgettet tillader det, bør du tage et kig på vores sidste kandidat og testvinder af den bedste kvalitetsdyne kategori. Kugledynen fra det danske firma Gloria Mundi Care er et fuldendt produkt, som passer til både børn og voksen. Deres dyner henvender sig især til dem, som søger sansestimulerende produkter, der kan have en positiv effekt på demens, autisme og ADHD. Fyldet er plastikkugler, som tilpasser sig ind til kroppen og give et blidt pres. Deres unikke udvalg i størrelser, adskiller dem fra andre producenter i markedet. Vægtklassen går fra 3,3 kg helt op til 20 kg, som er den tungeste dyne vi har set på. Men ikke nok med det.

  Deres dyner kan udviddes med ekstra længde og vægt, hvis det er nødvendigt. Det betyder, at du kan købe en dyne til dit barn og blot tilkøbe ekstra moduler, som dit barn vokser. Du kan også ændre vægten ved at erstatte sektionerne med tungere sektioner efter behov. De enkelte sektioner er lynet sammen og kan nemt skilles ad. Denne fleksibilitet gør vægtdynen fra Gloria Mundi Care helt enestående. Dynen, som er lavet i kraftigt mørkeblåt bomuld, kan vaskes,

  Læs mere
 4. 4. Bedste billige kugledyne: Zenkuru Kugledyne

  9,3/10
  Kølig og tung kugledyne som sikrer den gode nattesøvn
  Zenkuru Kugledyne
  Vægt
  5-15 kg
  CE-mærket
  Nei
  Størrelse
  150 x 210 cm
  699 kr
  Til butik
  Fordele
  • Den længste kugledyne på markedet
  • God dyne til prisen
  Ulemper
  • Uden betræk

  Ingen ved bedre, hvor vigtigt en god nats søvn er, end svenske Coolstuff. Derfor er de med deres Zenkuru Kugledyne vores testvinder for den mest komfortable dyne på markedet i dag. Hvis du er træt af at ligge søvnløs om natten, så bør du prøve dette vægttæppe. Fyldet er et mix af allergivenlige, giftfrie og lugtfrie glaskugler og polyestervat, som får dynen til at smyge sig ind til din krop og give den et blødt tryk. Du kan vælge mellem hele seks forskellige størrelser, fra 5 kg op til 15 kg, hvor dynen på 5 kg sagtens kan bruges til børn over 35 kg.

  For de høje, er dette produkt også en klar favorit, med 210 cm i længden og 150 cm i bredden. Med muligheden for at tilkøbe designsmarte betræk med den rigtige pasform og lynlås, er det nemt at vaske og skifte betræk. Dynen er kølig og tilbyder derfor ekstra komfort til dem, som er meget varme om natten. Al denne komfort skal ikke koste dig en formue, Zenkuru kugledyne kan købes til rimelige penge. Derfor bør du overveje denne alsidige dyne, som kan bruges både i sofa og sengen til at slappe af.

  Læs mere
 5. 5. Bedste Kugledyne Barn: Hugged Kugledyne Barn

  9,3/10
  Børnevenlig kugledyne for øget tryghed og komfort
  Hugged Kugledyne Barn
  Vægt
  2-3 kg
  CE-mærket
  Ja
  Størrelse
  100 x 140 cm
  599 kr
  Til butik
  Fordele
  • God kvalitetsdyne til mit barn
  • Den kan vaskes
  Ulemper
  • Der mangler vægtklasser til de små

  Der er ikke kun de voksne, som kan have problemer med at finde ro om natten, Mange børn ligger ligeledes uroligt og plages af en overfladisk søvn. Mange forældre vælger derfor at investere i en kugledyne til deres kære små. Vi har testet kugledynen til børn fra det danske firma Hugged, der var vores testvinder i bedst i test. Der er ingen tvivl om at Hugged laver gode produkter, og derfor er deres børnemodel vores testvinder i kategorien for bedste kugledyne til børn. Som med voksenmodellen, får du et lækkert og stilfuldt produkt.

  Fyldet er fine glaskugler, der vil styrke dit barns berøringssanser og skabe en tryg oplevelse af at blive krammet af dynen. Dynen måler 100 cm i længden og 140 i bredden, og kan købes i to størrelser, 2 kg og 3 kg, og passer dermed til yngre børn. Har du brug for mere vægt, kan du købe Hugged til voksne, hvor du kan få 5 kg, dog er dynen så længere. En vigtig detalje for mange forældre, som er værd at fremhæve, er at denne dyne kan vaskes i maskine og tørretumbles skånsomt. Du kan også tilkøbe betræk.

  Læs mere

Kugledyne købsguide

Med kugledyner som tidens trend, er der mange mulige kandidater på markedet. Det kan virke uoverskueligt at vælge den helt rigtige dyne for dig og dit behov. Der er overvejelser, du bør gøre dig, inden du køber. Hvilken kvalitet har dynen? Er den dyreste dyne nødvendigvis også den bedste, eller findes der andre alternativer, som passer bedre til dig? Du bør undersøge markedet grundigt og se på andres anbefalinger. Det kan være vanskeligt at afgøre om en dyne er den rigtige for dig, så forarbejdet er vigtigt. Du bør kigge efter disse ting inden købet: vægt, størrelse, fyldtype, betræk og vaskeanvisninger og endelig prisen. Du skulle jo gerne have det bedste tilbud i indkøbskurven.

 • Vægt. En kugledyne skal veje for at have en effekt, men hvilken vægt er den rigtige for dig? En tommelfingerregel er, at dynen skal veje cirka 10% af din kropsvægt. Men du har måske en personlig præference om, at dynen skal være lidt lettere eller tungere, for at opnå din rigtige komfort. På markedet kan du finde dyner fra 2 kg helt op til20 kg, så du bør kunne finde den som passer til dig. Men husk, at hvis du vælger en for let dyne, får du måske ikke den fulde effekt af dynen. Modsat vælger du en dyne, som er for tung, kan den begrænse din bevægelighed. Er du på udkig efter en dyne til et barn, kan du overveje om vægten kan være lidt tungere end de 10%, så barnet kan bruge dynen i længere tid.
 • Størrelse. Som med en almindelig dyne, betyder størrelse noget for din komfort. Du bør tænke over om dynen bare skal være stor nok til dig, eller om den skal kunne dække to personer. Det fleste dyner er omkring 120-140 cm brede, som passer til en enkelt person. En andenovervejelse er længden af dynen, typisk er dynerne 200 cm lange, men en højperson vil nok gerne have en lidt længere. Der findes kugledyner til børn, og her skal du især se efter, om dynen kan vokse med barnet, eller om du skal købe en ny dyne, som barnet vokser.
 • Linned. De fleste dyner har et aftageligt, vaskebart betræk, som hjælper dig med at bevare form og renhed, designet understøtter kugledynens unikke form. Et almindeligt sæt sengetøj holder ikke kuglerne på plads på samme måde. Typisk er det indre betræk er lavet i bomuld, så din krop kan ånde frit, men det kan ikke tages af. En anden detalje du bør tænke over, er om hele dynen kan vaskes eller om den skal renses.Særligt, hvis du køber dynen til et barn, vil det være hensigtsmæssigt, at den kan rengøres efter uheld.
 • Fyld. Hvad giver dynen sin tyngde, kan være forskelligt fra producent til producent. Typisk er det enten glaskugler, plastikkugler eller skumkugler, som udgør fyldet. Kvaliteten og holdbarheden af fyldet er en afgørende faktor for din komfort. De fleste dyner på det danske marked bruger glaskugler, som er meget holdbare og former sig godt om din krop.
 • Prismærke. En kugledyne kan være en større investering for mange, da prisen i gennemsnit ligger på 1000 kr for en god dyne. Der findes naturligvis mere fordelagtige tilbud på markedet, men du bør sikre dig, at du ikke går på kompromis med kvalitet og komfort i jagten på den billige dyne.

Sådan lavede vi testen

Når vi skal teste, opsætter vi kategorier, som vi ved er vigtige for forbrugeren. Vi kigger på, hvad der gør et produkt unikt, hvad det tilbyder forbrugeren, og hvordan det adskiller sig fra de mange andre produkter, du kan finde derude. Vi stiller de spørgsmål som forbrugeren bør stille sig inden et køb. I testen af kugledyner valgte vi fem kategorier: den overordnede Bedst-i-test, det bedste til prisen, den mest komfortable, den bedste for børn, og den bedste i topklassen. Her kiggede vi især på ting som vægt, størrelse, fyld, materiale og pris. Det giver dig, som forbruger mulighed for at kigge på de aspekter, der har mest betydning for dig, og hvad som passer bedst til dit behov. Kort sagt, vi vil gerne sikre, at du kan vælge det bedste tilbud for dig.

 • Dynens størrelse har ligeledes stor betydning for, om dynen passer til dig. Høje mennesker ønsker sig en lang dyne og børn har brug for en kort dyne. Sammen med vægten er det afgørende for omman føler at dynen passer til en.
 • Kvaliteten kan afgøre dit valg. Det dyreste produkt er ikke altid det bedste, selvom man kunne tro det. Du kan godt finde gode, billigere alternativer derude, hvis du er villig til at gå på kompromis.
 • Vægtklassen af de forskellige dyner har stor betydning for, at forbrugeren kan vælge et produkt, som passer til dem og som understøtter deres komfort.
 • Den praktiske side inkluderer at kigge på vaskeanvisninger og mulighed for at skifte betræk. En dyne som bruges hverdag, kræver pleje og det er vigtig at du vælge en løsning, som fungerer for dig. Den travle familie med børn har måske ikke tid eller økonomi til at sende en dyne til rens., så den skal kunne gå i vaskemaskinen.
 • Prisener jo ofte det, som afgør om vi køber et produkt eller ej. Derfor er det vigtigt, at du vælge det produkt, som giver dig det bedste produkt til dit budget.

Ofte stillede spørgsmål om kugledyne

Hvilket kugledyne er bedst?

Vi valgte kugledynen fra Hugged som den bedste tyngdedyne på markedet. Den klarede sig godt i alle vores testkategorier. Den er et fornuftigt valg i en prisklasse, hvor de fleste kan være med. Hugged tilbyder i øvrigt både dyner til voksne og børn.

Kan en kugledyne vaskes?

Du skal altid tjekke det enkelte produkt for deres vaskeanvisninger, men de fleste dyner kan vaskes ved lav temperatur og tørres skånsomt i tørretumbleren. Det anbefales også at bruge et dynebetræk, som kan vaskes separat efter behov.

Larmer en kugledyne?

De fleste kugledyner indeholde meget små kugler, som er indkapslet i lommer. Du vil derfor ikke opleve at de larmer mere, end hvad du er vant til fra en almindelig dyne.

Hvad gør en kugledyne speciel?

Tyngden fra en kugledyne kan virke beroligende på mange, som lider af uro og søvnløshed. Vægten skaber et let tryk, som aktiverer og stimulerer dine sanseapparater, som får dig til at slappe af. Det menes yderligere, at kugledynen kan være god for dem, der lider af demens, autisme, ADHD og andre lidelse der relateres til centralnervesystemet.

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
24 Stemmer, Gennemsnit: 4.6 / 5
Seneste test