Test: Bedste Rygstøtte 2021

Ondt i ryggen? Med en rygstøtte kan du få hjælp til at korrigere din kropspositur og komme dine smerter til livs. Vi har testet flere forskellige for dig.
Sidst redigeret september 2021

En holdningsvest er en specielt designet vest, der hjælper bæreren til at have en korrekt kropsholdning i forhold til hvad han eller hun laver. Det kan dreje sig om arbejde eller hverdagsarbejde, motion eller simpel træning såvel som ting som at løfte børn eller indkøbsposer. Vi har kigget på 5 holdningsvester, der kan bestilles i Danmark. Læs mere om, hvorfor Skulderstøtte Comfort+ var den bedste i testen.

Kosttilskudguiden er sponsoreret af læsere. Når du køber noget via links på siden, kan vi få en affiliate-kommission. Læs mere.

Sådan testede vi rygstøtte

I denne test af ryg/skulder og lænde støtter har vi afprøvet de forskellige produkter for at finde frem til de bedste. Vi har testet i flere forskellige kategorier og har på hvert område fundet de bedste. Vi har lagt vægt på nogle forskellige ting. De ting, der har vægtet højest, er hvor god en effekt de har givet, har de hjulpet mod smerter og ømheder og er kropsholdningen blevet forbedret. Hvordan føles de at have på, har også vægtet meget højt i testen. Det har også været vigtigt, hvor nemme de er at tage af, og på, det er absolut en fordel at det er nemt. Prisen har også været et vigtigt parameter, så den værdi, man får for sine penge, har vi lagt en del vægt på også.

 • Effekten: Vi har testet effekten ved at prøve produkterne i en periode. På den måde har vi fundet ud af hvor godt de fungere. Vi har mærket det på egen krop.
 • Prisen: Vi har sammenlignet prisen på de forskellige med hvad man får ud af dem. På den måde har vi fundet ud af hvilke der har den mest fornuftige pris.
 • Komforten: Hvor behagelige de forskellige produkter er at have på.

Testvindere - Bedste Rygstøtte

 • Skulderstøtte Comfort+ - Bedst i test
 • Backcare rygstøtte - Bedse rygstøtte
 • Skulderstøtte Premium - Bedste Premium
 • Skulderstøtte Basic - Bedste billige Skulderstøtte
 • Anodyne lændebælte - Bedste lændebælte

De bedste rygstøtte 2021

Vi har testet mange rygstøtte. Nedenfor er de produkter, vi anbefaler fra vores test, hvad der er godt og dårligt med hvert rygstøtte og en gennemgang af hvert produkt.

 1. 1. Bedst i test: Skulderstøtte Comfort+

  9,7/10
  En meget behagelig rygstøtte, som er nem at bruge.
  Skulderstøtte Comfort+
  Bedst i test
  Køn
  Unisex
  Typ
  Skulderstøtte
  Område
  Øvre
  Til butik
  349 kr
  Fordele
  • Nem at bruge og tilpasse
  • Værdi for pengene
  • Yderst behagelig
  Ulemper
  • Ikke for lænden

  Vi har testet Anodyne Comfort+, som specifikt er en skulderstøtte, som har til formål at korrigere kropsholdningen. Krumning af ryggen starter ofte i skuldrene, og Comfort+ fra Anodyne hjælper ved at trække skuldrene tilbage, hvilket stabiliserer dem. Det gør, at man har meget nemmere ved, at holde ryggen rank. Den er nem at tage på og indstilles ved hjælp af to bånd, som man kan bruge til at justere rygstøtten efter behov. Dermed er det meget nemmere at lade være med at krumme ryggen og holde en rank ryg.

  Vi har valgt Comfort+ fra Anodyne som bedst overordnet set, fordi den opfylder de krav vi havde opstillet. Prisen er favorabel og den var ikke ubehagelig at have på. Den strammede eller kradsede ikke og man kunne mærke, hvordan den øvre ryg blev aflastet i løbet af dagen. Comfort+ var den mest behagelige at have på af de rygstøtter, vi testede, hvilket gør at den egner sig til langtidsbrug. Produktet giver følelsen af, at man påmindes diskret om, at holde en god kropsholdning, i stedet for at tvinge kroppen til at rette ryggen på ubehagelig vis.

  Læs mere
 2. 2. Bedse rygstøtte: Backcare rygstøtte

  9,5/10
  Få den bedste støtte til hele ryggen
  Backcare rygstøtte
  Køn
  Unisex
  Typ
  Rygstøtte
  Område
  Øvre og nedre
  Til butik
  349 kr
  Fordele
  • Støtter både den øvre ryg og lænden
  • Giver bedre blodcirkulation
  • Kræver lidt tilvænning
  Ulemper
  • Føles lidt ubehageligt i starten

  Backcare rygstøtten er ideel til den øvre ryg. Denne rygstøtte er meget god til at støtte dine skuldre i at komme retur til den naturlige position. Den er produceret i et meget let materiale, som gør at det ikke er noget problem at have den på hele dagen. Komforten er meget god. Man får også en god støtte i lænden, da den bliver holdt i en optimal position. Backcare hjælper med at give en bedre blodcirkulation, og færre rygsmerter, så alt i alt vil du få dig et bedre helbred med Backcare.

  Det er meget nemt at tage denne rygstøtte af og på, så det er ikke noget man skal bruge ekstra tid på, det tager kun nogle få sekunder at tage den på. Hvis du har problemer med den øvre ryg eller med lænden så kan Backcare være et super godt valg. Den støtter som sagt både den øvre ryg og i lænden. Det er også der for at den har vundet "best full back" kategorien i vores test af rygstøtter. Den vil give dig en super god støtte både det ene og det andet sted.

  Læs mere
 3. 3. Bedste Premium: Skulderstøtte Premium

  9,5/10
  En super effektiv skulderstøtte, både til kropsholdning og lænden
  Skulderstøtte Premium
  Køn
  Unisex
  Typ
  Skulderstøtte
  Område
  Øvre og nedre
  Til butik
  499 kr
  Fordele
  • Effektiv skulderstøtte
  • Støtter både øverste og nederste del af ryggen
  • Premium kvalitet
  Ulemper
  • Prisen

  Vi har testet Premium skulderstøtten fra Anodyne, og det har været en fornøjelse. Det er en super god og effektiv skulderstøtte. Fordelen ved denne skulderstøtte er, at den støtter både den øvre og den nedre del af ryggen. Det gør, at den både hjælper med holdningsproblemer og mod dårlig lænd. Den er opbygget på en måde, så du får færre muskelspændinger samtidig med, at den forbedre din kropsholdning, og støtter dig i lænden.

  Du glemmer hurtigt, at du har skulderstøtten på, når du går med den. Den er meget behagelig at gå med, man føler sig på ingen måde tynget af at have den på. Den er meget nem at anvende, og der er gode justerings muligheder, så den hurtigt kan komme til at passe til kroppen. Måden, den er lavet på, gør, at den både giver støtte, når man går, og når man sidder ned. Vil du gerne forbedre din holdning, eller har du tendens til at få ondt i ryggen og skulderne, så er Anodyne Premium et godt bud på, hvad du har brug for. I testen har den vundet i "best premium" kategorien.

  Læs mere
 4. 4. Bedste billige Skulderstøtte: Skulderstøtte Basic

  9,3/10
  En billig skulderstøtte der er nem at bruge
  Skulderstøtte Basic
  Køn
  Unisex
  Typ
  Skulderstøtte
  Område
  Øvre
  Til butik
  299 kr
  Fordele
  • Billig skulderstøtte
  • Nem at bruge
  Ulemper
  • Støtter kun den øverste del af ryggen

  Denne Basic skulderstøtte fra Anodyne er super enkelt at have med at gøre. Det gør at den er rigtig nem at tage på og af. Den hjælper godt med at forbedre din kropsholdning. Når du går med denne skulderstøtte i hverdagen, så mærker du på det nærmeste, at du har den på. Den er meget let og det gør at den er behagelig at bruge. En fordel ved Basic, skulderstøtten, er også prisen, den er meget billig i forhold til mange af de andre skulderstøtter, der findes på markedet. Det vil give dig muligheden for at prøve hvordan en skulderstøtte virker, uden at du skal investere en masse i det.

  Der, hvor du vil mærke den største forbedring ved at bruge denne skulderstøtte, er i din kropsholdning, du vil helt automatisk komme til at gå meget mere oprejst. Det vil også hurtigt give dig et bedre velvære da du vil få meget færre rygproblemer. I vores test har Basic skulderstøtte fra Anodyne vundet i kategorien "best cheap" Det er meget fortjent, da du både får masser af effekt og det til en meget fornuftig pris.

  Læs mere
 5. 5. Bedste lændebælte: Anodyne lændebælte

  9,3/10
  Den perfekte støtte når du har ondt i lænden
  Anodyne lændebælte
  Køn
  Unisex
  Typ
  Lændebælte
  Område
  Nedre
  Til butik
  399 kr
  Fordele
  • Hurtigt og nemt at bruge
  • Meget effektivt mod smerter i lænden
  Ulemper
  • Man kommer let til at svede

  Vi har testet Anodyne's lændebælte. Det er et super godt bælte, hvis du har problemer med lænden. Bæltet giver både en god aflastning af lænden og en forbedret kropsholdning. Det er ultra nemt at tage af og på, samtidig er det meget nemt at justere, så det passer til din krop, det gøres ved at trække i elastikken, som fastgøres foran med Velcro. Når man tager lændebæltet på, kan man med det samme mærke, at man automatisk går mere oprejst, og at man har en meget bedre støtte i lænden.

  Når lændebæltet sidder tæt og stramt, så virker det også varmende, hvilket gør, at det også er smertelindrende. Det er ganske behageligt at gå med bæltet udover, at man kommer til at svede lidt, og at det strammer lidt, mærker man ikke, at man har det på. En anden fordel ved Anodyne's lændebælte er at det kan vaskes, så det altid er hygiejnisk at have på. I testen har lændebæltet fra Anodyne vundet "best for lower back" kategorien. Det har det pga. den meget enkle måde at bruge det på, og den effekt, man kan mærke lige med det samme, når man bruger det.

  Læs mere
Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Købsguide: Hvad man bør tænke på når man køber holdningsvest

Når man skal købe en rygstøtte, er det vigtigste, at man er afklaret med hvorfor, man vil have en og hvad man vil opnå med den. Har man smerter i lænden, skal man selvfølgelig ikke købe en rygstøtte, som støtter den øvre ryg. Behovet kommer altså i første række. Derefter kommer kvalitet og pris og en række andre vigtige elementer i spil. Overvejer du at investere i en rygstøtte, så anbefaler vi, at du følger denne guide. Så er du nemlig sikker på, at vælge lige netop den model der passer til dig og dine behov. Herunder finder du de ting, vi synes, er vigtigst, når man skal investere i en rygstøtte.

 • komfortKomfort – Når man har fastslået præcist, hvad ens behov for en rygstøtte er, bør det næstvigtigste være behagelighed. Her menes der specifikt om produktet skaber gene for brugeren, om det sidder ordentligt og ikke presser forkerte steder. En rygstøtte er et produkt, man har på i længere tid af gangen. Derfor skal man ideelt set gå efter at købe den, som dækker opfylder behovet, og som man lægger mindst mærke til man har på. Tit er det de rygstøtter som er mest behagelig at have på, som virker bedst, fordi kroppen ikke skal anstrenge sig på en unaturlig måde.
 • effektEffekt – Hvor meget hjælper produktet dig med at aflaste, støtte og lindre smerter på det ønskede område? Det kan være svært at fastslå, uden at have prøvet produktet først, og det er tit her, man må ty til andre brugeranmeldelser, hvis man skal danne sig et indtryk af, hvor godt et produkt er. Vi anbefaler dog, at man sigter efter at finde produkter, som udtrykkeligt er lavet til at opfylde ens behov f.eks. ved, at det er nævnt i produktbeskrivelsen.
 • muskelMuskelaktivering – Nogle holdningsveste holder ryggen på rette plads med en meget hård støtte. Det kan føre til, at musklerne bliver slappe, og at du får sværere med at opretholde den korrekte kropsholdning, når du ikke har vesten på. I stedet bør du kigge efter en vest med mindre støtte, der minder dine muskler om den korrekte kropsholdning.
 • hallningsvastLet at anvende – Til sidst er det vigtigt, at produktet er brugervenligt, hvilket indebærer at du som bruger nævnt kan anvende produktet. Hvis du har problemer med dette, skal der følge en detaljeret brugsanvisning med, så du ikke skal kæmpe med at finde ud af hvordan du bruger din rygstøtte.

Forskellige slags holdningsveste

Holdningsveste fås i mange forskellige materialer, hvoraf de mest almindelige er strækbare, såsom spandex og gummi. Men der findes også nogle, der er lavet af ikke-elastiske materialer såsom bomuld. De fås også i mange forskellige størrelser og udformninger:

 • ryggstodRygstøtte – Den almindeligste type af holdningsvest. To bånd som går hen over skuldrene og presser rygraden fremad for at rette ryggen ud. Kan være lidt ubekvem i begyndelsen, og det kan tage lidt tid at vænne sig til den.
 • holdningstrojeHoldningstrøje – En trøje som trykker på de vigtigste muskelgrupper for at rette ryggen ud. Fås mest i elastiske materialer.
 • KønKønsspecifikke – Mandlige holdningsveste er oftest større mens kvindelige er tilpassede til at støtte busten med tykkere stropper og separate skåle.
 • Holdningsbælte Holdningsbælte – Et stort bælte, som retter ryggen ud nede fra bunden af rygsøjlen. Er godt til at at ændre dårlige vaner, men ikke så godt mod skader.
 • bhHoldnings-bh – Bh og holdningsvest i et. Anvendes især af kvinder med smerteproblemer i overkroppen.

FAQ – Spørgsmål & Svar

Nedenfor har vi samlet de spørgsmål, vi oftest får tilsendt

Hvilket rygstøtte er bedst?

Den rygstøtte der har vundet som best overall er Comfort+ fra Anodyne. Man får en super effekt til en meget god pris, så alt i alt er den valgt som den bedste.

Hvad gør en rygstøtte?

En rygstøtte hjælper med at rette din kropsholdning. Den sørger også for at du har færre smerter i din ryg.

Hvordan fungere en rygstøtte?

En rygstøtte er en form for et bælte, som du spænder om kroppen. På den måde tvinger den dig til at rette kroppen op. Den støtter samtidig på de rigtige steder, så din ryg er mindre udsat.

Hvem har brug for en rygstøtte?

Alle der har en tendens til at få ondt i ryggen har brug for en rygstøtte. Hvis man har en tendens til at falde sammen i kroppen, så kan det også være en god hjælp med en rygstøtte.

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
14 Stemmer, Gennemsnit: 4.3 / 5
Seneste test