Bedste Sømmåtte 2023 - TEST af 5 pigmåtte (bedst i test)

Få en bedre nattesøvn med den bedste sømmåtte, som løsner op i dine muskelspændinger

Vi kender det alle, vi har svært ved at falde i søvn efter en stresset dag og kroppen har svært ved at finde ro i sengen. Tankerne er ved at gennemgå dagens oplevelser og de er måske allerede ved at planlægge og stresse over de mange gøremål i morgen. Så kan en sømmåtte måske hjælpe dig til at få en god nats søvn. Sømmåtten er nemlig udover at være god til skabe blodcirkulation m.m., også med til forbedre din søvnkvalitet og kan forbygge angst, stress og spændinger i kroppen. Med blot 10-20 minutter, 2-4 gange ugentligt vil give dig en gode resultater.

Vi har fundet de bedste sømmåtter til dig i forskellige kategorier og vores vinder af kategorien bedst i test blev Acu Mat som kan købes hos Fitnessguru. Sømmåtten er fremstillet i 100 % økologisk bomuld og har 6210 pigge fordelt på 230 pig-blomster. Det er god kvalitet og der medfølger en smart transport- og opbevaringstaske.

 

Testvindere - Bedste pigmåtte 2023

Her er en oversigt over årets bedste pigmåtte.

 1. Bedst i test: Nordic Wellness Pigmåtte
 2. Bedste inkl pude: Anodyne Akupressurmåtte
 3. Bedste sømmåtte til prisen: Akupressur måtte
 4. Bedste holdbare sømmåtte: Sømmåtte combi

Vores 5 bedste pigmåtte (September 2023)

1. Nordic Wellness Pigmåtte - Bedst i test

Nordic Wellness Pigmåtte - Bedst i test
Score 4,7/5
Score 4,7/5
Bedst i test
Till butik
köp
(Nordic Wellness)

Vinderen af kategorien bedst grønne valg blev Acu Mat som kan købes hos Nordíc Wellness. Sømmåtten leveres med pude og en smart transporttaske som gør det nemt at tage sømmåtten med på rejse eller i sommerhuset. Sømmåtten er 54 cm. lang og 40 cm. bred og måtten har 230 pig-blomster og 7800 pigge som er lavet af ABS-plast, og sidder fast på sort blødt bomuldsstof. Stoffet er 100 % økologisk. Denne model er 2,5 cm tyk og har en 2 cm. blød skummåtte inden i af god kvalitet.

Måtten kan får i flere farver og levers med aftageligt betræk som er en fordel ved rengøring. Rengøringen klares nemt, du fjerner blot skummåtten inde i måtten og rengør måtten med i hånden med varmt vand og opvaskemiddel eller sæbe. Denne Måtten er nem at rulle sammen og kan opbevares i den medfølgende transporttaske. Måtten bør opbevares på et tørt sted. Denne sømmåtte vejer 0,565 kg. Bedste grønne valg er Acu Mat fra Nordíc Wellness er en god sømmåtte af en god kvalitet som både kan benyttes til ligge på og sidde på. Måtten er også velegnet til fødderne.

Egenskaper

 • Størrelse: 54x40 cm
 • Pigge: 7800 stk
 • Andet: Økologisk

Fordele

 • God kvalitet
 • 100% økologisk bomuld

Omdöme

Få bugt med søvnproblemer, muskelspændinger og energimangel i ét produkt!.

Priser

Til butik
349 kr

2. Anodyne Akupressurmåtte - Bedste inkl pude

Anodyne Akupressurmåtte - Bedste inkl pude
Score 4,5/5
Score 4,5/5
Till butik
köp
(Anodyne)

Egenskaper

 • Størrelse: 70x44 cm
 • Pigge: 6210 stk
 • Andet: 1593 pigge pude

Fordele

 • Pude med 59 pig-blomster medfølger
 • Lavet af kraftigt og slidstærkt bomuldsmateriale
 • God kvalitet af piggene

Ulemper

 • Farverne

Priser

Til butik
499 kr

3. Akupressur måtte - Bedste sømmåtte til prisen

Akupressur måtte - Bedste sømmåtte til prisen
Score 4,1/5
Score 4,1/5
Till butik
köp
(GetBig)

Vinderen af kategorien bedste køb til prisen er dette akusæt som kan købes hos Getbig.dk Sættet inkludere 2 massagebolde, pude, massagemåtte og opbevaringstaske. Sømmåtten er 65 cm. lang og 40 cm. bred og sømmåtten har i alt 230 pig-blomster som hver har 27 mindre prikker der giver dig i alt 6210 trykpunkter. Den medfølgende pude er 34 x14 cm. og har 59 pig-blomster, som hver har 27 mindre prikker der giver dig i alt 1593 trykpunkter. De to bolde har 78 massage nopper som giver dig en behagelig massage på hele kroppen.

Opbevaringstasken som også er velegnet til at transportere sættet rundt med er i en god kvalitet og gør opbevaringen af dette sæt nemt. Dette sæt kan også benyttes udenfor, men vær opmærksom på at sand og sten kan ridse måtten. De to massage bolde passer nemt i din taske, så du er sikret massage på kontoret. Inder måtten er lidt tynd, der kan gøre at den føles lidt hårdere at ligge på end andre sømmåtter. Dette er et rigtig godt køb til prisen og perfekt til dig som lige er trådt ind i sømmåttens univers.

Egenskaper

 • Størrelse: 65x40 cm
 • Pigge: 6210 stk
 • Andet: Blå pigge

Fordele

 • Nem at anvende
 • Spændende udstyr

Ulemper

 • Lidt tynd

Omdöme

En rigtig god begynder pakke inkl. massage bolde.

Priser

Til butik
249 kr

4. Sømmåtte combi - Bedste holdbare sømmåtte

Sømmåtte combi - Bedste holdbare sømmåtte
Score 3,9/5
Score 3,9/5
Till butik
köp
(Duermo)

Sømmåtten til ryg fra Den Intelligente Krop blev vinderen af kategorien mest holdbare køb. Måtten er en del anderledes en andre sømmåtter, da den alene er fremstillet plast og derved ikke har en inder madrads. Denne sømmåtte er 60 lang og 40 bred. Piggene er mellem 1,5 - 2,5 cm høje Sømmåtten er fremstillet af levnedsmiddelklassificeret plast af høj kvalitet og og sømmåtten er CE-mærket. Dette sikre dig at måtten ikke afgiver farlige kemikalier ved hudkontakt.

Denne sømmåtte adskiller sig ved den består af to halvdele med forskellig fleksibilitet som kan give dig en mere varieret massage. Det oplyses at Combi modellen er den mest solgte, denne model består 2 halvdele, hvor den ene halvdel er blød og bøjelig og den anden halvdel er mindre bøjelig. Sømmåtten leveres med en udførlig vejledning, så du er klar til at komme i gang med det samme. Rengøring foregår med en fugtig klud og lidt sæbe. Som følge af måde denne sømmåtte er fremstillet er den ikke egnet til at tage med på rejsen eller en tur med bussen. Sømmåtten kan ikke rulles sammen og bør sømmåtten bør opbevares med piggene vendt nedad eller stående ind mod en væg.

Egenskaper

 • Størrelse: 60x40 cm
 • Pigge: 600 pigge
 • Andet: Unik piggedesign

Fordele

 • God kvalitet
 • Lang holdbarhed og 10 års garanti

Ulemper

 • Ikke pig-blomster
 • Ikke egnet til transport

Omdöme

Et rigtig godt alternativ til de traditionelle sømmåtter.

Priser

Til butik
579 kr
Så hittar du bästa Sømmåtte

Sømmåtte købsguide

Når du vil købe din næste sømmåtte er det et par ting du bør overveje, før du køber. Sømmåtterne findes i mange forskellige materialer, varierende antal pigge og hårdhed. Skal sømmåtten kunne transporteres og hvorledes med opbevaring og rengøring. Endvidere findes der sømmåtter som er 100 % økologiske og nogle er fremstillet med omsorg for miljøet og arbejdskraft.

Markedet for sømmåtter er stort og der tilbydes mange forskellige kvaliteter, lige fra den billige i supermarkedet til eksklusive måtter online. Vores købsguide vil hjælpe dig til at finde netop den sømmåtte som passer til dine ønsker og behov. Vi har opdelt vores købsguide i punkterne. Inder madrads, - design, - Antal pigge, - Materialer, - opbevaring og rengøring, tilbehør og transport

Inder madrads

De fleste sømmåtter har en inder madrads som kan varierer i tykkelse og kvalitet.

Design

Måtterne har et smukt og farverigt design. At vælge det rigtige design og de rigtige farver kan være en måde at udtrykke sig selv på. Derfor bør du overveje det design og den farve, du leder efter. I de fleste tilfælde kan du finde sømmåtter, der er farvede, såsom grøn, limegrøn, orange og blå. Hvis det passer dig bedre, kan du også vælge sømmåtter med roligere farver som sort og hvid.

Antal pigge

Nogle måtter har mange pigge, mens andre har færre pigge. Antallet af pigge påvirker, hvordan din krop ligger på måtten, og hvordan dine muskler slapper af. Derfor bør du overveje, om du har brug for mere support (mange pigge) eller mindre support (færre pigge).

Materiale

Sømmåtterne fås i forskellige materialer, såsom økologisk bomuld og plast. Derfor bør du overveje, hvilket materiale der er bedst for dig. Traditionelt set kommer sømmåtterne fra Indien og er traditionelt lavet af bomuld. Hvis du ønsker en miljøvenlig sømmåtte findes der sømmåtter som er 100 % økologiske og nogle er fremstillet med omsorg for miljøet og arbejdskraft.

Opbevaring og rengøring

Sømmåtter fås i flere forskellige materialer, vær derfor opmærksom på om sømmåtten kan rulles sammen og transporteres, så du ikke skal undvære din sømmåtte når du er på farten. Rengøring af sømmåtterne er for det meste ens, men husk at tjekke producentens anbefaler til rengøring. Enkelte plast måtter har ikke muligheden for at kunne rulles sammen og skal derfor opbevares stående, hvilket du skal have plads til.

Tilbehør og transport

Flere sømmåtter har som standard en pude med pigge på. For de sømmåtter der kan rulles sammen (bolmulds måtterne) skal du vurdere om du vil investere i en opbevarings- og transporttaske som gør det nemt at transportere og opbevare din sømmåtte

Sammenligne alle pigmåtte i testen

Klik på en overskrift i tabellen for at sortere produkterne. Du kan rulle tabellen sidelæns for at se alle data, men det kan være lettere at holde din telefon i liggende tilstand for at sammenligne produkter.

Sømmåtte Storlek Piggar Andet Totalbetyg Pris
Nordic Wellness Pigmåtte 54x40 cm 7800 stk Økologisk Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris fra
349 kr
Anodyne Akupressurmåtte 70x44 cm 6210 stk 1593 pigge pude Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris fra
499 kr
Akupressur måtte 65x40 cm 6210 stk Blå pigge Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris fra
249 kr
Sømmåtte combi 60x40 cm 600 pigge Unik piggedesign Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris fra
579 kr
sømmåtte test

Sådan lavede vi testen

Sømmåtterne har igennem årtusinder været flittigt benyttet i Indien til brug for meditation og yoga. Denne trend har nu bredt sig til Europa og flere og flere benytter sig af muligheden for massage og meditation i hjemmet og samtidig er sømmåtten en af de populærere og effektive former for massage og mindfulness. Sømmåtten kan bruges af flere forskellige brugere, da sømmåtten jobåde afhjælper på smerter i mange forskellige muskelgrupper, løsner anspændthed og afhjælper stress, hvilket gør den meget attraktivt for hele familien Vi har testet og fundet nogle gode sømmåtter til begynderen og den mere erfarne bruger. Vi har udvalgt de bedste måtter i kategorierne: Bedst i test, Bedste grønne valg, Bedste premium køb, Bedst til prisen, Bedste holdbarhed på baggrund af følgende parameter, hårdhed af måtten, antallet af pigge og udformning, materiale og miljø, tilbehør og opbevaring.

 • Hårdhed af måtten - Hvor hård er måtten? Er der en inder madrads?
 • Antallet af pigge og udformning - Hvor mange pigge og pig-blomster har sømmåtten? Hvordan er pigge udformet?
 • Materiale og miljø- Hvilket materiale er sømmåtten fremstillet af? Er det økologiske materialer og er materialer skånsomme for miljøet? I det tilfælde det er oplyst har vi kigget på den bæredygtige del af fremstilling og nævnt det i produktbeskrivelserne.
 • Tilbehør og opbevaring - Hvad medfølger i købet og hvad kan man evt. tilkøbe? Hvilke transport og opbevaringsmuligheder har sømmåtten?

Ofte stillede spørgsmål om bedste pigmåtte

Ofte stillede spørgsmål om sømmåtte

Hvilket sømmåtte er bedst?

Vi vælger sømmåtten Nordic Wellness Pigmåtte til at være bedst i test fordi den er en billig og effektiv løsning på søvnproblemer, muskelspændinger og energimangel.

Gør det ondt at bruge en sømmåtte?

I starten kan det føles hårdt på kroppen, men efter lidt tid vil dine muskler slappe af.

Gør det ondt at bruge en sømmåtte?

 I starten kan det føles hårdt på kroppen, men efter lidt tid vil dine muskler slappe af.

Kan man få en sømmåtte i forskellige farver?

Ja, det finns sømmåtter i mange forskellige farver.

Er der tilbehør til sømmåtten?

Ja, du kan købe spændende tilbehør såsom en pude med pigge, massagebolde og en taske.

Hvordan bruger man en sømmåtte?

Du ligger dig på måtten og slapper af, indtil du kan mærke en varme sprede sig i din krop.

Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Sidst redigeret 11 maj 2022
Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
40 Stemmer, Gennemsnit: 4.6 / 5