FitnessFrank er sponsoreret af læsere. Når du køber noget via links på siden, kan vi få en affiliate-kommission. Læs mere.

TEST: Bedste Løbebånd 2021

Hvis du vil komme i gang med træningen, men foretrækker at blive hjemme, er løbebånd et godt valg. Løbebånd er ikke voldsomt dyre, og du kan spare penge ved ikke at skulle købe dyre fitnessmedlemskaber i mange år fremover.

Pris er stadig ikke hovedargumentet for løbebånd. Den store fordel er tilgængeligheden. Den konstante tilgængelighed giver dig mulighed for nemt at gennemføre en træning, når du vil. Vi har sammenlignet nogle af de mest populære løbebånd. Læs videre for at se, hvilken vi valgte som bedst i vores test. 

Hvilket er det bedste løbebånd?

Vi har gennemgået de mest populære løbebånd og valgt fem, som vi anser for værd at se lidt ekstra på. Vi har blandt andet set nærmere på kvalitet og funktioner, hvilken producent det er, og også hvad andre synes og har skrevet om produkterne. Vi har testet dette: 

 • Funktion: Hvor mange forskellige hastigheder er der? Hvor meget hældning kan du få? Hvor mange træningsprogrammer er der? Er pulsmåling inkluderet?
 • Kvalitet: Føles maskinen robust? Hvad er den maksimale vægt for brugeren? Er der en garanti?
 • Pris: Er prisen rimelig i forhold til funktionalitet og kvalitet?

Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna. Du kan scrolla tabellen i sidled för att se all data, men det kan vara enklare att hålla mobilen i liggande läge för att jämföra produkterna.

Løbebånd Omdöme Pris Storlek Maxhastighet Lutning Program
Masterfit TP100 Løbebånd
Masterfit TP100 Løbebånd
Ratings
9.5 / 10
Bedst pris
6999 kr
Til butik
183 x 87 cm 18 km/h 0-15 % 15 stk
Sole F63 2020 løbebånd
Sole F63 2020 løbebånd
Ratings
9.3 / 10
Bedst pris
12900 kr
Til butik
152 x 51 cm 20 km/h 0-15 % 10 stk
Titan LIFE TITAN LIFE Athlete T73
Titan LIFE TITAN LIFE Athlete T73
Ratings
9.1 / 10
Bedst pris
8499 kr
Til butik
194 x 88cm 22 km/h 20 nivåer 24 stk
ProForm Power 995i 2020 løbebånd
ProForm Power 995i 2020 løbebånd
Ratings
8.9 / 10
Bedst pris
9900 kr
Til butik
152 x 51 cm 22 km/h 0-12 % 30 stk
Gymstick Diamond Run 4.0
Gymstick Diamond Run 4.0
Ratings
8.9 / 10
Bedst pris
9149 kr
Til butik
173 x 80,5cm 16 km/h 0-15 % 12 stk
Gymstick Treadmill TM 3.0
Gymstick Treadmill TM 3.0
Ratings
/ 10
Bedst pris
6792 kr
Til butik
158 x 69,5cm 16 km/h 3 nivåer 12 stk
Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Derfor er løbebånd gode

Der er ofte mange undskyldninger for at komme i gang og motion. Du kan have gode intentioner, men ture til træningscenteret vil være forfærdelige få. Have motion udstyr derhjemme eliminerer mange af de mest almindelige mangler på tid, trængsel i træningscenteret, dyre medlemskaber og meget mere.

Med et løbebånd vil du hurtigt komme i gang med din træning uden at forlade hjemmet. Du kan undgå trafik, folkemasser og påtrængende træningscenter.

For os i Danmark er det dårlige vejr en god grund til at investere i et løbebånd. Det er én ting at tage et løb i den oplyste vej en smuk sommeraften. Når efteråret og om vinteren, er det mindre fristende at tage løbesko på.

Løbebånd er også et fleksibelt træningsværktøj. Du vælger tempoet. Du kan tage en afslappet spadseretur, en forfriskende forårs tur eller køre intens intervaltræning.

Størrelse og vægt

Den første ting du bør overveje, før du køber et løbebånd er, hvis du har nok plads derhjemme. Efter alt, et løbebånd kræver en vis mængde plads. Den gennemsnitlige længde af løbebånd er omkring to meter. Bredden er mindre end en meter, men du skal selvfølgelig have masser af plads på siderne og i slutningen af båndet, for at det er sikkert at bruge det.

Der er en stor variation i, hvor meget et løbebånd vejer. Nogle dyrere modeller vejer op til 130 kg. Med sådan en stor vægt vil du helt sikkert ønske at sikre, at leveringen finder sted direkte til lejligheden, så du ikke behøver at transportere løbebåndet, bære det op ad trappen og så videre.

Men der er løbebånd, der er betydeligt lettere. Desuden kan mange løbe bånd foldes for at gøre dem lettere at opbevare. Mange modeller har hjul, der gør det let at flytte dem.

Husk, at din højde kan påvirke valget af den bedste løbebånd. Hvis du er høj du har længere trin og nogle løbebånd kan så være for lille, hvis du ønsker at være i stand til at løbe frit. Det er aldrig forkert at teste løbebåndet i en butik, før du køber dit løbebånd for at få en fornemmelse for, hvilken længde passer dig bedst.

Gode råd til løb på løbebånd

Omkostninger

Det er muligt at finde løbebånd til under sek 10 000, men i denne prisklasse er det svært at finde rigtig god kvalitet. Bare kvalitet er vigtigt for holdbarhed. Hvis du er en masse mennesker, der skal bruge løbebåndet og især hvis det vil blive brugt til at løbe (ikke bare gå) det er ekstra vigtigt at investere i kvalitet.

Nogle dyrere modeller koster op mod SEK 30 000. Den vigtigste differentiering af de dyrere varianter fra de billigere er, at de er tungere og mere robuste.

To Typer af løbebånd

Du kan groft opdele løbebånd i to typer:

 • Folde løbebånd: Spar plads, når du ikke bruger dem. Hvis du løber tør for plads derhjemme, eller hvis du ikke vil have løbebåndet til at stå, når du ikke bruger det, kan en sammenklappelig model være det bedste valg. Desværre er de lidt kortere og er derfor bedst egnet til dem, der har til hensigt at bruge løbebåndet til at gå.
 • Ikke-folde løbebånd: en variant, der ofte er mere robust og tungere. Båndet er længere, hvilket gør det lettere at løbe på det. denne variant er også velegnet til tungere mennesker. Ulempen er, at de tager lidt mere plads, og at de generelt er dyrere.

Funktioner

mand pa lobeband

Jo mere robust en løbebånd er, desto mere behageligt vil det være at køre på det

Tænk over de funktioner, du ønsker, at dit løbebånd skal have. Du er velkommen til at satse på en lidt dyrere løbebånd for at få de funktioner, der gør din træning lettere, men det er ikke sikkert, at de løbebånd med flest funktioner er de bedste. Det er selvfølgelig dumt at betale ekstra for særlige funktioner, som du ikke nyder godt af.

De mest almindeligt forekommende funktioner omfatter:

 • Forprogrammeret træning: dette kan omfatte træning, der automatisk varierer hastigheden på båndet og hældningen.
 • Internet: nogle maskiner leveres med en internetforbindelse, så du kan se din træning via en app på din telefon eller på maskinens display.
 • Sikkerhed: alle maskiner kommer med en magnetisk sikkerhedsnøgle, der skal fastgøres til dit tøj, når maskinen er i brug. Hvis du falder, er nøglen frakoblet, og remmen stopper. Du kan også fjerne nøglen, så børn ikke kan starte båndet ved et uheld.

Når det kommer til funktioner, kan man opsummere det som, at hvad hjælper dig med at holde motivationen oppe, kan være værd at ekstra kroner som det koster.

Træningsprogram

Indbyggede træningsprogrammer kan give dig variation i din træning og hjælpe dig med at udfordre dig selv til at præstere bedre. Du kan vælge mellem forskellige træninger eller manuelt justere hastighed og hældning. Blandt de mest almindeligt træningssessioner for løbebånd omfatter:

 • Histigheds spil: hastigheds spil er en form for intervaltræning, der er ideel til distance løbere, der praktiserer for et løb. Denne træning indeholder specifikke tidspunkter for løb i både hurtigt og langsommere tempo. Start, for eksempel, med en 10-minutters lunt som opvarmning, efterfulgt af hurtig løb (over hurtig hastighed) i 75 sekunder, lunte i 150 sekunder, hurtigkørende i 60 sekunder og lunt endelig i 120 sekunder. Gentag denne sekvens et par gange, afhængigt af din evne.  Endelig kan du træne dig i 10 minutter.
 • Progression-spilde: når du praktiserer progression-spilde, træning sessionen bliver hårdere, men det er selvfølgelig dig, der sætter tempoet. Start med en opvarmning og derefter opdel tiden i tredjedele. Hvis du planlægger en 30-minutters træning, skal de første 10 minutter være i et lille tempo, de næste 10 minutter skal være på et hurtigere, men stadig behageligt tempo og de sidste 10 minutter skal være i et hårdt tempo. Sørg for at slappe af i slutningen.
 • Kuld: Disse træningssessioner kan gøres på alle hastigheder, hvilket gør det ideelt   for dem, der kan lide at træne ved at gå, men ønsker en ekstra udfordring. Start med en fem minutters opvarmning ved 0 procent hældning. Øg derefter hældningen til 2 procent i et minut. Derefter, øg hældningen med yderligere 2 procent for hvert minut, der går. Når du når 8 procent hældning, er du nede med et procentpoint hvert minut. Gentag dette mønster 2-3 gange, før du drejer ned i fem minutter.

FAQ-spørgsmål og svar om løbebånd

Hvordan kan jeg bestemme den korrekte løbe-eller ganghastighed?

I stedet for at bekymre sig om hastighed, kan du holde styr på din puls. Den optimale puls varierer afhængigt af alder.

Hvor meget vedligeholdelse har et løbebånd brug for?

Et løbebånd kræver ikke megen vedligeholdelse. Det vigtige er, at du rengør håndlisterne og stropperne efter brug for at fjerne den sved, der kan være faldet i løbet af træningssessionen. Støv displayet af lejlighedsvis og støvsug båndet regelmæssigt, så støvet ikke får løbebåndet til at gå i stå. Nogle modeller kan kræve mere vedligeholdelse – Læs producentens anvisninger!

Kan jeg reducere abdominal fedt og fedt på lårene ved at udøve på løbebånd?

Det er muligt at forbrænde fedt. Løbebånd træning kan hjælpe dig med at gøre ud med overskydende energi og forbrænde fedt i hele din krop. Derudover styrker du musklerne ved at gå eller løbe, hvilket fremmer balancen mellem muskler og fedt i kroppen.

Hvor meget plads tager et løbebånd?

Løbebånd har forskellige dimensioner, men bredden er normalt mindre end en meter, og længden er i gennemsnit omkring to meter. Det anbefales normalt, at du har mindst 0,5 meter åben plads på hver side af løbebåndet. Bag remmen skal du have mindst en meter ledig plads. Bemærk også, at du skal have mindst 30 cm plads over dit hoved, når løbebåndet er indstillet til den højeste hældning.

Vil løbebåndet fungere, hvis det er på et tæppebelagt gulv?

Ja, men det kan forårsage skader. Køb en understregnings måtten for at holde tæppet rent og for at reducere dannelsen af støv. Sørg også for, at dit løbebånd er jævnt på gulvet.

Hvor længe holder et løbebånd?

En budgetmodel kan normalt ikke holde så længe som en dyrere variant. Med korrekt vedligeholdelse, selv de enkleste maskiner bør holde i mange år. De dyrere varianter er dimensioneret til brug af mange mennesker under lange træningssessioner. En sådan maskine vil sandsynligvis holde meget lang tid.

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
10 Stemmer, Gennemsnit: 4.3 / 5
Sidst redigeret: 2021-01-17 20:45:02

Testvindere - Bedste Løbebånd

 • Masterfit TP100 Løbebånd
 • Sole F63 2020 løbebånd
 • Titan LIFE TITAN LIFE Athlete T73
 • ProForm Power 995i 2020 løbebånd
 • Gymstick Diamond Run 4.0