Test: Bedste Pull up bar 2021

Pull up baren giver dig mulighed for at løfte dig fysisk og mentalt
Sidst redigeret oktober 2021

Pull up bars kan bruges til træning af arme, ryg og det meste af overkroppen. Barrerne giver dig mulighed for at træne med flere forskellige greb, og medvirker derfor til træning af flere forskellige muskelgrupper. De er perfekte til dig, der enten har travlt i hverdagen, eller bare ønsker at holde træningen hjemme. Vi har afprøvet fem forskellige pull up bars, der alle har hver sine fordele og ulemper. Herfra er vi kommet frem til, at den dørmonterede pull up bar fra Gorilla Sports er den, der har fungeret bedst i vores test. Pull up barren findes med en størrelse, der passer de fleste dørkarme.

Derudover findes der skridsikkert grip i hver side af stangen samt lækker polstring på barrens mange greb. Den har et diskret og simpelt udseende, og passer derfor perfekt ind om det er til en 1-værelses lejlighed eller den stilrene villa. Som bonus kan denne pull up bar let fjernes fra dørkarmen igen efter brug og dermed nemt pakkes væk.

Kosttilskudguiden er sponsoreret af læsere. Når du køber noget via links på siden, kan vi få en affiliate-kommission. Læs mere.

Sådan testede vi pull up bar

Barrerne er blevet testet indenfor deres muligheder som et brugbart hjemmetrænings redskab, der kan give en fuld og tilfredsstillende træning af overkroppen. Her blev der også testet for let montering af de dørmonterede pull up barrer, samt mulighederne for en sikker montering af pull up stationen og den vægmonterede bar. Redskaberne blev benyttet til diverse træningsøvelser og sessioner, samt med brugen af forskellige ekstra redskaber, som for eksempel vægtbælte og elastikker. Der blev lagt stort fokus i pull up barrernes sikkerhed indenfor montering og kvalitet. Derudover blev redskaberne testet på deres angivne vægtbelastning, og hvorvidt de kunne holde til en høj vægtbelastning under intensiv træning. Det er vigtigt at kunne finde en pull up bar, der kan dække dit træningsbehov, og stadig være en sikker løsning. Derfor er alle pull up barrerne blevet testet indenfor nedenstående fokuspunkter.

 • Barren blev først testet i deres montering. Her er det vigtigt, at alle pull up barrerne viser sig at være nemme og lige til at montere.
 • De fem pull up bars er også blevet testet indenfor deres evne som et alsidigt og funktionelt træningsredskab.
 • Til sidst blev redskaberne testet indenfor deres sikkerhed. Her var stort fokus på vægtbelastning. Testen fokuserede på træning ved høj intensitet, hvor det er vigtigt at redskabernes sikkerhed, er helt i top. Undersøgelsen testede for, hvorvidt barrerne kunne holde til de højere vægtbelastninger når træningsintensiteten blev høj.

Testvindere - Bedste Pull up bar

 • Pull Up Bar - Dørmonteret - Bedst i test
 • Abilica DoorGym Advance - Bedst avanceret
 • Pull Up Bar - Dørmonteret - Bedste billige
 • Pull-up bar WHITE - Vægmonteret - Bedste til vægmontering
 • Justerbar Dip Station - Bedste pull up bar til gulvet

De bedste pull up bar 2021

Vi har testet mange pull up bar. Nedenfor er de produkter, vi anbefaler fra vores test, hvad der er godt og dårligt med hvert pull up bar og en gennemgang af hvert produkt.

 1. 1. Bedst i test: Pull Up Bar - Dørmonteret

  9,7/10
  En nem monterbar pull up bar med mange funktioner
  Pull Up Bar - Dørmonteret
  Bedst i test
  Max vægt
  200 kg
  Greb
  6 stk
  Døråbning
  80-100 cm
  Til butik
  599 kr
  Fordele
  • Mange forskellige greb
  • Nem at montere på døren
  Ulemper
  • Passer kun til dørkarme der er mellem 80-100 cm

  Vi har haft den dørmonterede pull up bar fra Gorilla Sports til test, og vi synes bestemt den har et godt potentiale. Barren er designet, så den er nem at montere i de fleste dørkarme. Den findes i et behageligt design, der både føles godt under træningen, og ikke syner af for meget når den er monteret i dørkarmen. Barren er designet med ti forskellige greb. Hvorfor det bliver muligt at træne stort set hele overkroppen. Idet barren kan bruges til udførslen af mange forskellige træningsteknikker, bliver det muligt kun at benytte pull up barren til en fyldestgørende træning.

  Derudover har barren en vægtbelastning på 200 kg, der giver en mulighed for ekstra vægtbelastning under træningen, til dem der har brug for dette. Denne pull up bar er klart den bedste pull up bar i test. Barren giver store muligheder indenfor en varieret træning af overkroppens mange muskler. Dette er nemt med til at gøre en træning nemmere i en ellers travl hverdag. Derudover vinder denne bar også på, at den er nem at montere, og passer til de fleste dørkarme.

  Læs mere
 2. 2. Bedst avanceret: Abilica DoorGym Advance

  9,5/10
  Lækker dørribbe sikrer dig hjemmetræning af høj kvalitet
  Abilica DoorGym Advance
  Max vægt
  100 kg
  Greb
  6 stk
  Døråbning
  60 - 90 cm
  Til butik
  449 kr
  Fordele
  • Nem at montere
  • træningsvariabilitet
  Ulemper
  • Ikke god til stor vægtbelastning

  Dørribben fra Abilica Doorgym er blevet testet, og vi er bestemt ikke skuffede. Dørribben er et avanceret træningsredskab der, ligesom en dørmonteret pull up bar, kan monteres i dørkarmen. Barren er designet i et solidt og stærkt materiale med en vægtbelastning på 100 kg, hvilket er højt i forhold til, at det er en dørmonteret pull up bar. Dørribben her er designet med 10 forskellige greb, der alle er polstret i blød mosgummi, der gør træningen mere komfortabel. Træningsredskabet er valgt som den bedste avancerede pull up bar, da den kan bruges til adskille træningsøvelser.

  Udover montering i dørkarmen, kan redskabet også benyttes på gulvet til øvelser som blandt andet dips, push ups og forskellige maveøvelser. Dørribben er derfor et træningsredskab, der kan give dig en stor variabilitet i din træning. Derudover er dørribben udvalgt på baggrund af den nemme montering og brugbarhed under træningen. Abilica Doorgym Advance kan hænges i dørkarmen på samme måde som en dørmonteret pull up bar. Dette giver også et lækkert træningsredskab, der er med til at sørge for en god træning, samt nemt og hurtigt kan monteres og fjernes.

  Læs mere
 3. 3. Bedste billige: Pull Up Bar - Dørmonteret

  9,3/10
  Lille og simpel pull up bar, der kan de vigtigste funktioner
  Pull Up Bar - Dørmonteret
  Max vægt
  95 kg
  Greb
  2 stk
  Døråbning
  62-100 cm
  Til butik
  229 kr
  Fordele
  • Længden er justerbar
  • Simpel og fylder ikke meget
  Ulemper
  • Lav vægtbelastning
  • Få funktioner

  Den simple dørmonterede pull up bar fra Gorilla Sports er blevet testet, og vi synes bestemt den kan noget. Pull up baren er en billig løsning med få, men essentielle funktioner. Den simple bar er designet som en forkromet horisontal stålstang med en justerbar længde. Dette gør det muligt at tilpasse barren til de fleste dørkarme, og medfører en let og hurtig montering. Barren lever derfor op til den simple stil, der hverken fylder i dørkarmen, eller når den skal pakkes væk.

  Denne simple dørmonterede pull up bar er valgt som den bedste billige pull up bar på baggrund af barrens overordnede lækre kvalitet. Med sine to greb kan baren bruges til både pull ups og chin ups, samt diverse maveøvelser i hængende stilling. Derudover kan barren placeres tæt på gulvet, og på den måde benyttes til diverse gulvøvelser. Selvom barren har flere gode funktioner under træningen, er barrens vægtbelastning et lille minus. Barrens vægtbelastning ligger på 70 kg og på 95 kg, når den er skruet fast i dørkarmen. Dette betyder også at barren ikke kan benyttes med ekstra vægtbelastning, eller hvis man er et tungere individ.

  Læs mere
 4. 4. Bedste til vægmontering: Pull-up bar WHITE - Vægmonteret

  9,3/10
  En multifunktionel vægmonteret pull up bar, perfekt til hjemmetræningen
  Pull-up bar WHITE - Vægmonteret
  Max vægt
  200 kg
  Greb
  6 stk
  Døråbning
  80-100 cm
  Til butik
  749 kr
  Fordele
  • Tåler stor vægtbelastning
  • Mange funktioner
  Ulemper
  • Fastmonteret og kan derfor ikke fjernes

  Denne vægmonterede pull up bar fra Gorilla Sports har vi testet, og kan bestemt anbefales. Barren er af høj kvalitet og lavet i et robust materiale og design. Dette medfører en yderst høj vægtbelastning på 350 kg. Den høje vægtbelastning samt de fire greb giver mulighed for god og brugbar træning af hele overkroppen. Træningen kan finde sted både med og uden at supplere med andre træningsredskaber, som for eksempel elastikker eller ekstra vægt med et vægtbælte. Pull up barren er vægmonteret. Derfor kræver det hurtigt en lidt større indsats at få den ordentligt og sikkert monteret.

  Barren her er valgt som den bedste vægtmonterede pull up bar, da den giver dig mulighed for en god træning, der kan udføres i hjemmet. I forhold til en dørmonteret pull up bar kan denne ikke monteres og afmonteres nemt og hurtigt. Barren her monteres og forbliver så hvor den er. Dette kan både være en ulempe og en fordel, alt efter hvad du som forbruger ønsker af din pull up bar. En af fordelene ved vægmonteringen er netop den store vægtbelastning, der kan give din træning et ekstra skub.

  Læs mere
 5. 5. Bedste pull up bar til gulvet: Justerbar Dip Station

  9,1/10
  Stabilt og sikkert træningsredskab til den gode hjemmetræning
  Justerbar Dip Station
  Max vægt
  200 kg
  Greb
  8 stk
  Døråbning
  N/A
  Til butik
  1799 kr
  Fordele
  • Justering af højde
  • Gode træningsmuligheder
  Ulemper
  • Optager en del plads

  Den gulvmonterede pull up station er en god mulighed, hvis man ønsker at undgå ophæng i enten dørkarm, væg eller loftet. Pull up stationen er en større, men stabil konstruktion, der sikrer lige så gode træningsmuligheder, som en væg- eller dørmonteret pull up bar. Stationen kan monteres i gulvet og på den måde sikre et stabilt og sikkert træningsredskab under hele træningen. Pull up stationen har flere justeringsmuligheder samt ekstra aftagelige greb, der kan monteres på forskellige måder.

  Pull up stationen er valgt som den bedste gulvmonterede pull up bar, fordi den har de mange gode fordele. En af de store fordele ved denne bar er kvaliteten og sikkerheden, der kan sikrer den er god træning uanset intensiteten. Derudover er pull up barrens mulighed for justering af højde en anden stor fordel. Denne kan varieres mellem 190 cm til 246 cm, og sikrer dermed muligheden for anvendelse af selv de høje individer. En lille ulempe ved barren er dog, at den nemt kommer til at optage en del gulvplads. Har man dog plads i sit hjem, er pull up barren bestemt et godt og brugbart træningsredskab.

  Læs mere
Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Købsguide - Sådan finder du den bedste pull up bar

Før du finder dig en pull up bar, er det vigtigt, at du ved helt præcist, hvad du leder efter, og hvad der passer bedst ind i dine behov. Derfor er det en god idé for dig som køber at overveje, om du ønsker en pull up bar, der er vægmonteret, der kan sidde i dørkarmen eller en der står på gulvet. Det kan også været praktisk på forhånd at have besluttet hvor mange penge du ønsker at bruge på barren, samt hvilken kvalitet af bar du forventer, og har brug for. Følger du nedenstående liste, kommer du garanteret i mål med din søgen efter den helt rigtige pull up bar.

 • Skal din pull up bar være enten vægmonteret, hænge i dørkarmen eller skal den stå på gulvet. Dette er en af de væsentligste spørgsmål, du skal stille dig selv inden du køber din nye pull up bar. Der er både fordele og ulemper ved alle tre, og det hele handler i sidste ende om, hvad der passer ind i dine behov og din hverdag. Sidder du i en 1-værelses lejlighed kan det være en fordel med en pull up bar, der kan hænges i dørkarmen. Her kan den tages ned igen og pakkes væk efter brug. Har du derimod plads til din egen lille hjemmefitness, kan både en væg- og gulvmonteret pull up bar have sine fordele.
 • Kvalitet og pris er herefter det næste, der bør overvejes. Hvad har du lyst til at betale for din pull up bar, og hvilken kvalitet du forventer at finde den i til den pris. Det er vigtigt ikke at gå for meget ned i kvalitet, da dette nemt kan ende med at svække sikkerheden.
 • Det kan være en fordel at være sikker på hvorfor du ønsker at købe en pull up bar. Skal du træne flere forskellige muskelgrupper i hele overkroppen, kan det være en fordel at købe en pull up bar med forskellige greb. Har du derimod kun behov for en bar til let træning, kan en simpel pull up bar være det rette match til dig.
 • Vær også opmærksom på at du finder en pull up bar, der kan være i dit hjem. Ønsker du for eksempel en bar, der kan monteres i dørkarmen, er det vigtigt at du sørger for at have målt din dørkarm. På den måde sørger du for, at du ikke ender med at købe en pull up bar, der ikke passer ind i dit hjem. Ellers findes der justerbare pull up bars, der gør det nemmere at tilpasse baren, til det sted du ønsker at benytte den.

Tilbehør der hjælper

Der findes også tilbehør, der gør træning med pull-up bars lettere og mere bekvæmt. Hvis man ønsker at fokusere på denne type træning, er følgende gode muligheder:

 • Træningshandsker: Gør øvelserne mere blide for hænderne og forhindrer dannelse af valke.
 • Gummibånd: Der findes specielt designede gummibånd med forskellig modstand, der er særligt gode for begyndere, da de kan bruges til at hjælpe med at lindre belastningen.
 • Vægtvest eller -bælte: For dem, der ønsker at hæve træningsniveauet, findes veste og bælter, som man kan fastgøre forskellige vægte til, der giver ekstra modstand ud over sin egen kropsvægt.

Oftest stillede spørgsmål angående pull up bars

Hvorden vælger jeg den bedste pull up bar?

Kort sagt er dette meget op til dig selv. Det kommer an på hvilke ønsker du har til barren. Men følger du de råd, der er listet ovenfor, skal du nok finde den rette.

Har jeg brug for en pull up bar?

En pull up bar er en god mulighed til træning af det meste af kroppen uden at skulle forlade sit hjem. Pull up barren findes i mange forskellige variationer. Så ønsker du at kunne træne din overkrop hjemme med et redskab, der helt sikker kan findes til dine behov, så er pull up barren bestemt en god mulighed.

Hvordan ved jeg at barren passer i mit hjem?

Her er det vigtigt at du får taget mål på det sted du ønsker at have din pull up bar, så du ved præcis hvilke mål der er plads til. Herefter sorterer du efter de mål, så du finder en pull up bar, der passer ind.

Hvad kan man træne på en pull up bar?

Mulighederne for træning med en pull up bar er mange. Barren er udviklet til at træne musklerne i overkroppen, og kan anvendes med mange forskellige træningsøvelser. Her kan blandt andet nævnes pull ups, chin ups og diverse maveøvelser. Derudover kan barrerne også benyttes med andre supplerende redskaber som for eksempel elastikker og vægtbælte.

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
12 Stemmer, Gennemsnit: 3.8 / 5
Seneste test