Test: Bedste Pull up bar 2021

Sidst redigeret september 2021

I denne artikel vil vi gennemgå, hvad en pull-up bar er, hvordan den fungerer, og hvilke øvelser du kan lave med dem. Vi har også sammenlignet 5 populære barer. Læs mere om testen nedenfor og se, hvilke vi valgte som de bedste i vores test 2021.

FitnessFrank er sponsoreret af læsere. Når du køber noget via links på siden, kan vi få en affiliate-kommission. Læs mere.

Testvindere - Bedste Pull up bar

 • Pull Up Bar - Dørmonteret - Bedst i test
 • Abilica DoorGym Advance - Bedst avanceret
 • Pull Up Bar - Dørmonteret - Bedste billige
 • Pull-up bar WHITE - Vægmonteret - Bedste til vægmontering
 • Justerbar Dip Station

De bedste pull up bar 2021

Vi har testet mange pull up bar. Nedenfor er de produkter, vi anbefaler fra vores test, hvad der er godt og dårligt med hvert pull up bar og en gennemgang af hvert produkt.

 1. 1. Pull Up Bar - Dørmonteret- Bedst i test

  9,7/10
  Pull Up Bar - Dørmonteret
  Bedst i test
  Max vægt
  200 kg
  Greb
  6 stk
  Døråbning
  80-100 cm
  Til butik
  599 kr
 2. 2. Abilica DoorGym Advance- Bedst avanceret

  9,5/10
  Abilica DoorGym Advance
  Max vægt
  100 kg
  Greb
  6 stk
  Døråbning
  60 - 90 cm
  Til butik
  449 kr
 3. 3. Pull Up Bar - Dørmonteret- Bedste billige

  9,3/10
  Pull Up Bar - Dørmonteret
  Max vægt
  95 kg
  Greb
  2 stk
  Døråbning
  62-100 cm
  Til butik
  229 kr
 4. 4. Pull-up bar WHITE - Vægmonteret- Bedste til vægmontering

  9,3/10
  Pull-up bar WHITE - Vægmonteret
  Max vægt
  200 kg
  Greb
  6 stk
  Døråbning
  80-100 cm
  Til butik
  749 kr
 5. 5. Justerbar Dip Station

  9,1/10
  Justerbar Dip Station
  Max vægt
  200 kg
  Greb
  8 stk
  Døråbning
  N/A
  Til butik
  1799 kr
Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Hvilken er den bedste pull-up bar?

Da vi sammenlignede de 5 pull-up barer, var der et par parametre, vi fokuserede ekstra på. Disse var: 

 • Kvalitet & stabilitet: Føltes baren stabil og som høj kvalitet, når den blev brugt eller rystede den og var vanskelig at montere og som om den let kunne gå i stykker?
 • Prisbillede: Hvad kostede produktet, og hvor overkommeligt var det i forhold til de andre produkter?
 • Funktionalitet: Var det bare en lige stang eller en med flere forskellige grebmuligheder, der kunne træne flere muskelgrupper?

Moderne pull-up bars

Der findes i dag et stort antal pull-up bars, der passer til forskellige behov, men de er alle så gennemtænkte, at de er lette at installere i hjemmet. De største forskelle ligger i designet, da nogle redskaber kun består af en stang, mens andre er designet, så de har et antal stænger og håndtag, der peger i forskellige retninger, så træneren kan udføre en række forskellige varianter af øvelsen. Idéen er dog altid at man kan bruge dem derhjemme, hvilket er specielt velegnet til dem, der har en stresset tidsplan og ikke altid har tid til at komme i fitnesscenteret, så ofte de ønsker.

Tilbehør der hjælper

Der findes også tilbehør, der gør træning med pull-up bars lettere og mere bekvæmt. Hvis man ønsker at fokusere på denne type træning, er følgende gode muligheder:

 • Træningshandsker: Gør øvelserne mere blide for hænderne og forhindrer dannelse af valke.
 • Gummibånd: Der findes specielt designede gummibånd med forskellig modstand, der er særligt gode for begyndere, da de kan bruges til at hjælpe med at lindre belastningen.
 • Vægtvest eller -bælte: For dem, der ønsker at hæve træningsniveauet, findes veste og bælter, som man kan fastgøre forskellige vægte til, der giver ekstra modstand ud over sin egen kropsvægt.

En gennemgang på svensk af hvordan, man kommer i gang med pull-ups. 

Forskellige øvelser

En man gor pull ups

Man kan anvende en pull-up bar til forskellige øvelser

Den mest klassiske form for chins går ud på at man holder i stangen med håndfladerne vendt væk fra sig selv. Hænderne skal placeres skråt over hovedet lige over skulderbredden. Løft derefter kroppen, indtil hagen befinder sig lige over stangen. Man kan enten lade benene pege lige ned, eller bøje dem, og når man sænker sin krop igen, skal man bevæge sig helt ned, indtil armene igen er fuldt udstrakte. Øvelsen gør, at rygmusklerne får en grundig træning, især omkring skulderbladene, men hvis man udfører den med håndfladerne mod sig selv, er det hovedsageligt biceps, der bliver trænet. Formen er altid vigtigere end antallet af gentagelser man laver, eller hvor stor en vægt man løfter, så husk at man altid skal løfte sig hele vejen, ikke bare halvvejs!

Som allerede nævnt findes der pull-up bars med stænger og håndtag, der peger i forskellige retninger, som også giver en variation i muskelgrupperne, der trænes. Hvis man kun har en lige stang, kan man stadig lave en række øvelser, for eksempel ved at træne med forskellige afstande mellem hænderne, have benene rettet nedad eller strukket fremad, løfte hovedet foran eller bag stangen eller holde stangen med begge hænder på hver side, tæt på hinanden, hvorefter man løfter med hovedet skiftevis til højre eller venstre Den sværeste form for chins er en variant, hvor man løfter sig hurtigt, klapper i hænderne og derefter griber fat i stangen igen.

Ud over ryg-, nakke- og armmusklerne kan du også bruge en chin-up bar til mavemusklerne. Man holder bare stangen med lige arme og løfter derefter sine knæ eller hele benene i forskellige retninger: fremadbøjet, fremadstrakt, sidelæns eller skiftende.

En anden måde at bruge chin-up baren er i crossfit, hvor man kombinerer styrke og fitness. Et eksempel på en sådan øvelse er at hoppe chins, hvor man hopper og squatter mellem hver gentagelse, eller HIIT- og Tabata-øvelserne, der involverer at udføre så mange gentagelser som muligt indenfor et vist antal sekunder, med en kort pause indimellem. Før man går i gang med sådanne øvelser, er det dog vigtigt at få teknikken på plads, så man har fuld kontrol over sin krop og ikke skader sig selv.

Nogle chin-up bars er lavet, så de let kan kobles til en dørramme og fjernes igen. Det gør det også muligt for dem at blive brugt stående på gulvet til forskellige typer armbøjninger.

Tips til nybegyndere

Har du prøvet dig ad med chins og ikke engang kunnet klare et enkelt løft? Bare rolig, det sker for alle i begyndelsen! At mestre denne type træning kræver lidt tålmodighed, men alle kan klare det.

Den første ting, man skal arbejde på vedrørende chins, er at have en vis grundmuskulatur l i overkroppen. Ved regelmæssigt at lave armbøjninger, biceps-curls og rygøvelser kan man opbygge en styrke og udholdenhed, så man bliver i stand til at lave chins.

Gummibånd kan også være en enorm hjælp for dem, der ønsker at begynde med chins, da de fås med forskellig modstand, som man blot fastgør til stangen og derefter justerer med sine knæ eller fødder, afhængigt af båndets længde. På denne måde mindsker man en stor del af sin egen kropsvægt og kan udføre sine første chins. Når man bliver stærkere, kan man skifte båndende ud med en model med mindre modstand, indtil man fjerner dem helt og kan løfte sig på egen hånd.

En ting, som mange mennesker synes er ganske svært, er at udføre bevægelsen fuldt ud, og de vælger derfor at lave mange hurtige og korte løft, der kun når halvvejs i stedet. Selvom dette også træner musklerne, er det ikke så effektivt som at lave hele bevægelsen.

Greb

Hvordan man holder på chin-up baren påvirker hvilke muskler man træner, og i styrketræning bør man være forsigtig med, hvordan man griber fat i en stang. Man kan fx gribe dem med alle fingre og håndfladen vendt mod eller væk fra sig selv, eller med tommelfingrene på den anden side. Hvis man har en stang med fremadrettede håndtag, kan du også lave såkaldte hammergreb, hvor albuerne peger frem i stedet for mod siderne eller nedad.

Hvis man træner med en personlig træner, er han eller hun meget omhyggelig med at påpege forskellene og hvordan greb påvirker træningsresultaterne på en afgørende måde. Ligeledes er kropsholdning og generel teknik vigtig for at få så god en træning som muligt.

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
12 Stemmer, Gennemsnit: 3.8 / 5
Valgte emner