Test: Bedste Romaskine 2021

Sidst redigeret september 2021

Ved at træne på en romaskine opnår du en perfekt blanding af cardio og styrketræning. Denne træningsmaskine efterligner den naturlige bevægelse, ved at ro, hvilket giver dig god træning uden at overbelaste leddene. Vi har testet og sammenlignet 11 populære romaskiner. Læs mere om testen nedenfor, og find ud af, hvorfor Romaskine - HS-030R - Hop-Sport - Blå/Sort var den bedste i vores test.

FitnessFrank er sponsoreret af læsere. Når du køber noget via links på siden, kan vi få en affiliate-kommission. Læs mere.

Hvilken er den bedste romaskine?

Vi har gennemgået alle de populære romaskiner og fundet nogle, som vi mente var værd at kigge lidt ekstra på for gode brugerbedømmelser. Nedenfor viser vi de 5 bedste romaskiner, som alle er produkter, der er værd at købe. Vi har blandt andet set på priser i forhold til kvalitet og funktioner, men også leveringstider og anmeldelser fra andre aktører og personer. Vi har testet dette:

 • Funktion: Hvor mange modstandsniveauer er der? Er pulsmåler inkluderet?
 • Kvalitet: Føles konstruktionen robust? Er det magnetisk, vand- eller luftmodstand? Hvad er den maksimale vægt for brugeren?
 • Pris: Hvad koster maskinen i forhold til funktionalitet og kvalitet?

Testvindere - Bedste Romaskine

 • Romaskine - HS-030R - Hop-Sport - Blå/Sort - Bedst i test
 • Romaskine - HS-150WR - Vandrevet - Hop-Sport - Bedste vandromaskine
 • Romaskine - HS-070R - Hop-Sport - Bedste romaskine med luftmodstand
 • Masterfit TP900 romaskine - Bedste premium romaskine
 • Romaskine - HS-060R - Hop-Sport - Sort/Blå - Bedste romaskine til prisen

De bedste romaskine 2021

Vi har testet mange romaskine. Nedenfor er de produkter, vi anbefaler fra vores test, hvad der er godt og dårligt med hvert romaskine og en gennemgang af hvert produkt.

 1. 1. Romaskine - HS-030R - Hop-Sport - Blå/Sort- Bedst i test

  9,7/10
  Romaskine - HS-030R - Hop-Sport - Blå/Sort
  Bedst i test
  Max brugervægt
  120 kg
  Modstand
  Magnetisk
  Størrelse
  177 x 52 cm
  Pulsmålere
  Nei
  Til butik
  2999 kr
 2. 2. Romaskine - HS-150WR - Vandrevet - Hop-Sport- Bedste vandromaskine

  9,5/10
  Romaskine - HS-150WR - Vandrevet - Hop-Sport
  Max brugervægt
  150 kg
  Modstand
  Vand
  Størrelse
  214 x 55 cm
  Pulsmålere
  Pulsbælte
  Til butik
  5499 kr
 3. 3. Romaskine - HS-070R - Hop-Sport- Bedste romaskine med luftmodstand

  9,5/10
  Romaskine - HS-070R - Hop-Sport
  Max brugervægt
  130 kg
  Modstand
  Luft
  Størrelse
  198 x 64 cm
  Pulsmålere
  Nei
  Til butik
  3699 kr
 4. 4. Masterfit TP900 romaskine- Bedste premium romaskine

  9,3/10
  Masterfit TP900 romaskine
  Max brugervægt
  150 kg
  Modstand
  Luft
  Størrelse
  240 x 62 cm
  Pulsmålere
  Valgfri
  Til butik
  6999 kr
 5. 5. Romaskine - HS-060R - Hop-Sport - Sort/Blå- Bedste romaskine til prisen

  9,1/10
  Romaskine - HS-060R - Hop-Sport - Sort/Blå
  Max brugervægt
  120 kg
  Modstand
  Magnetisk
  Størrelse
  180 x 47 cm
  Pulsmålere
  Nei
  Til butik
  2499 kr
Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Hvorfor skal du træne med en romaskine?

På trods af at denne type af træningsudstyr har længe været på markedet, er designet stort set uændret. Håndtag og kabler giver modstand, mens glide sædet kræver, at du bruger hele kroppen på hver bevægelse.

Mens nogen hopper på den elliptiske til cardio og derefter går over til styrketræning, får du begge disse typer af træning på samme tid med en roning maskine. For dem af jer, der ønsker at træne CrossFit, er romaskinen perfekt, fordi man både træner styrke og udholdenhed.

Nogle mener, at romaskiner kun bruges af atleter, men det er ikke tilfældet. Alle kan bruge og drage fordel af disse maskiner. Uanset om du øver lejlighedsvis eller forbereder triathlon, vil romaskinen være til nytte.

Der er mange forskellige typer af træningsudstyr på markedet. De fleste værktøjer fungerer bedst i kombination med andre værktøjer og maskiner. Romaskinen giver dig dog en så omfattende træning, at du ikke har brug for mange andre øvelser. Afhængigt af dine træningsmål kan du muligvis slappe af med push-ups, situps og andre lettere øvelser.

Hvordan man finder en romaskine der passer

romaskine2

Hvis du vil købe en romaskine, der er en række ting, som du skal være særlig opmærksom på. Disse er de mest almindelige funktioner, du kan prøve:

Svinghjul med Luftmodstand

Den mest almindeligt type romaskine i træningscenteret har et svinghjul, hvor der er en luftmodstand i hvert åretag. Den mekaniske modstand er tilpasset dine åretag, hvilket bidrager til en smidig bevægelse. Det er godt for din træning, men det kan være godt at vide, at denne type romaskine kan opfattes som noget højt. Lyden er ikke så højt, at det forstyrrer under normale omstændigheder, men hvis du ønsker at være i stand til at træne helt stille, er det et mindre godt valg.

Vandmodstand

Romaskiner med vandmodstand er ikke så almindeligt, fordi de er dyrere. Vand romaskiner giver bevægelser svarende til modstanden i den virkelige roning. De er mere støjsvage end romaskiner med svinghjul, men er også større og mere klodsede. De kræver også en vis vedligeholdelse af vand mekanikken. Denne type roning maskine er bedst egnet til dem, der er en virkelig alvorlig roer eller ønsker at investere i den bedst mulige romaskine.

Romaskiner med magnetisk modstand

Hvis du ønsker mere alsidighed i modstanden, når du rækker, kan den magnetiske mekanisme være bedst egnet. Disse romaskiner er populære til hjemme fitnesscentre, fordi de er stille og koster mindre end både romaskiner med vand modstand og dem med svinghjul. Her er fokus på at give en omfattende træning i stedet for at efterligne "rigtige" roning. Takket være de magneter, der styrer modstanden, kan du nemt øge og mindske den for at få en roning træning, der passer til dine betingelser og mål.

Hydraulisk romaskine

Hvis du er ved at løbe tør for plads derhjemme, kan en hydraulisk romaskine være et godt valg. de er ofte designet til at blive foldet sammen og er både kompakte og stille. Her er det stempel, der gør arbejdet med at kanalisere den luftstrøm, der opstår på hvert åretag. Hydrauliske romaskiner er også de mest overkommelige af alle romaskiner. Men de giver ikke en realistisk følelse af ro.

Sådan kommer du i gang med din ro træning

Når du har købt en romaskine online og fik den hjem leveret, er det tid til at komme i gang og træne. Der er en række ting at huske på. Vi vil se på de vigtigste punkter:

Først og fremmest, som med alle former for træning, er det vigtigt at varme op, før du kommer i gang. Før du starter og rækker, skal du sørge for, at fødderne hviler komfortabelt på pedalerne. Sørg for at finde den rigtige teknik, før du begynder at hvile. Vær omhyggelig med ikke at tage for lange åretag, men i stedet lade kroppen følge med naturligt og føle, hvordan modstanden virker.

Når du varmer op og kommer ind i en komfortabel rutine, kan du starte med den virkelige træning. Du er velkommen til at starte fra intervaltræning. Tre minutters roning og derefter nogle strækøvelser kan for eksempel være godt for at få pulsen. Når du føler dig tryg med tre minutters intervaller, kan du øge dem til fire minutter, fem minutter o. s. v.

Roning fungerer perfekt sammen med kredsløbstræning og kan kombineres med andre øvelser (pushups, squats og mere) med korte intervaller. Du kan opdele din ropass efter tid (f.eks. køre 60 sekunder, hvile i 60 sekunder) eller efter antallet af åretag (f.eks. 25 tag ad gangen).

Afslut roning pass ved at slappe af, så du ikke stopper brat med høj puls og spændte muskler.

Vejledning til køb af romaskine

FAQ - Spørgsmål og svar om romaskiner

Kan ro træning beskadige ryggen og skuldrene?

Hvis du varmer op nok og er på den rigtige måde, og ikke tager mere end du bør, så er der minimal risiko for skade.

Kan jeg ro, når jeg er gravid?

Du bør altid konsultere en læge, før du begynder at træne, når du er gravid, men så længe du oplever det komfortabelt, er der ingen fare med ro træning.

Hvad betyder den digitale afstandsmåler på romaskinens skærm?

Det, der vises på displayet, varierer mellem de forskellige romaskiner. De fleste mennesker viser tid og roning frekvens. Nogle gange viser displayet din roning adfærd og giver indsigt i, hvordan din træningssession skrider frem. Magnetiske romaskiner viser også indstillinger for dæmpning og modstand.

Er en romaskine bedre end en træningscykel eller et løbebånd?

Alle former for træning er godt for dit helbred. Fordelene ved romaskine omfatter at træne hele kroppen samtidig med at være blid på leddene. Det er en temmelig uovertruffen kombination, især for folk, der har problemer med deres knæ.

Kan du træne roning, hvis du er høj eller stor-dyrket?

De fleste romaskiner har rigelig plads og er velegnede til de fleste kropsstørrelser.

Kan en romaskine beskadige trægulvet?

De fleste romaskiner er blide på gulvet. Hvis du ønsker at være helt sikker, kan du sætte et tæppe under romaskinen.

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
10 Stemmer, Gennemsnit: 4.4 / 5
Valgte emner