Bedste Romaskine test 2022

Kom i form og træn hele din krop i en romaskine.
Sidst redigeret maj 2022

En romaskine er den bedste mulighed for at få hele din krop i form. Når du træner i romaskinen så træner du alle muskelgrupper i kroppen og det giver dig en meget komplet træning. Under træningen med en romaskine træner man både arme, ben, mave, balder og ryg. Vi har testet de 10 romaskiner for at finde de bedste. Vi har fundet den bedste og det er HS030R Hop-Sport, denne romaskine giver den helt komplette træning af kroppen. Du får alle de funktioner som du drømmer om. Den har et meget flot design, og der medfølger et LCD display hvor du har alle informationerne om træningen. At man så samtidig får HS030R Hop-Sport til en forrygende pris, gør at den er en sikker vinder af testen. HS030R Hop-Sport er alt i alt det bedste valg af romaskine, når du vælger denne romaskine, så er top formen ikke langt væk. Træningen med denne romaskine giver dig alt det du har brug for.

 

Bedste Romaskine:

 1. Bedst i test: Hop-Sport HS-030R
 2. Bedste vandromaskine: Hop-Sport HS-150WR
 3. Bedste romaskine med luftmodstand: Hop-Sport HS-070R
 4. Bedste premium romaskine: Masterfit TP900
 5. Bedste romaskine til prisen: Hop-Sport HS-060R
 1. Bedst i test: Hop-Sport HS-030R

  9,7/10
  Super kvalitet, nem at bruge. Masser af muligheder for indstillinger.
  Romaskine - HS-030R - Hop-Sport - Blå/Sort
  Bedst i test
  Max brugervægt
  120 kg
  Modstand
  Magnetisk
  Størrelse
  177 x 52 cm
  Pulsmålere
  Nei
  Til butik
  3299 kr
  Fordele
  • 10-trins modstandsjustering
  • LCD- skærm
  • Muligheden for foldning
  Ulemper
  • Sædet kunne være mere behageligt

  Vi har testet HS-030R Hop-sport romaskinen, og den har vundet vores "best in test" pris. Det er en super lækker romaskine til en yderst fair pris. Når man køber denne romaskine så får man alt det man har behov for. Den bruger et magnetisk modstandssystem med hele 9,5 kg. Det giver den en meget støjsvag og jævn drift. På denne romaskine har du hele 10 forskellige modstandsindstillinger. Der medfølger et LCD display hvor du kan se en masse forskellige informationer, som antal gentagelser, hvor mange kalorier man har forbrændt under træningen. Der er også ur på så man kan time sin træning. Maskinen kan også foldes, hvilket gør at den fylder meget lidt når den ikke er i brug. Den er hurtig at folde sammen eller at folde ud, så selvom man har stillet den væk, så tager det ikke lang tid at gøre den klar igen. Den samlede vægt af romaskinen er heller ikke så høj, samlet vejer den kun 26,1 kg. Alle disse ting til sammen gør den til en sikker vinder af vores "best in test"

  Læs mere
 2. Bedste vandromaskine: Hop-Sport HS-150WR

  9,5/10
  En vanddrevet romaskine der gør træningen til en oplevelse.
  Romaskine - HS-150WR - Vandrevet - Hop-Sport
  Max brugervægt
  150 kg
  Modstand
  Vand
  Størrelse
  214 x 55 cm
  Pulsmålere
  Pulsbælte
  Til butik
  6049 kr
  Fordele
  • Innovativt system
  • Vanddrevet romaskine
  • Justerbare fødder og blødt skumsæde
  Ulemper
  • Høj pris

  150WR vanddrevet Hop-Sport romaskine er blevet testet med et super godt resultat. Den har vundet testen i kategorien "best water resistance". Denne maskine er meget robust bygget, hvilket gør at den har en max. Bruger vægt på hele 150 kg. På denne romaskine som jo bruger vand som modstandssytem sidder der er en pumpe hvormed man kan styre modstanden. Det vil sige at man styrer modstanden med mængden af vand i tanken. Den maksimale mængde vand er 18 liter. Der medfølger også en meget brugervenlig computer, der giver dig mulighed for at overvåge de vigtigste parametre for din træning. Det er en meget brugervenlig og sikker romaskine, dette er bl.a. sikret ved at der er skridsikre håndtag og justerbare fodplatforme med sikkerhedsstropper. Maskinen kan også foldes så den ikke fylder særlig meget når den er pakket væk. Der er også et transporthjul så man nemt og bekvemt kan flytte rundt med romaskinen. Disse ting gør at det er testens vinder i kategorien "best water resistance" En super god og innovativ romaskine der gør det til en oplevelse at komme i form.

  Læs mere
 3. Bedste romaskine med luftmodstand: Hop-Sport HS-070R

  9,5/10
  Lækker romaskine med luftmodstandsystem, og masser af indstillingsmuligheder.
  Romaskine - HS-070R - Hop-Sport
  Max brugervægt
  130 kg
  Modstand
  Luft
  Størrelse
  198 x 64 cm
  Pulsmålere
  Nei
  Til butik
  2849 kr
  Fordele
  • Ergonomisk formet sæde
  • Brugervenlig computer
  • Indbyggede transporthjul
  Ulemper
  • Kan ikke få pulsmåler

  Denne maskine bruger luft modstand som modstandssystem, det giver en meget jævn og god funktion, samtidig er den også meget støjsvag. På romaskinen er der 8 modstandsindstillinger, hvilket gør at den kan indstilles til et hvilket som helst niveau, så både begyndere og øvede kan bruge denne maskine. På maskinen er der en let og brugervenlig skærm med en masse forskellige muligheder. Du kan bland andet se tid, og kalorieforbrug. Romaskinen har et ergonomisk sæde, som gør at den er meget behagelig at sidde i. På fodstøtterne som i øvrigt er dejligt brede er der en skridsikker belægning, samt låsestropper, dette gør at maskinen er både behagelig og sikker at bruge. På håndtagene er der også en skridsikker belægning, hvilket forhindrer at hænderne glider. Man får også en folde mekanisme, som går at romaskinen ikke optager en masse unødig plads. HS-070R Hop-Sport er kåret som "bedste luft modstands romaskine" i vores test. Du får en fantastisk nem og behagelig romaskine hvis du vælger denne maskine. Du kan være sikker på at du har taget et godt valg med HS-070R Hop-Sport.

  Læs mere
 4. Bedste premium romaskine: Masterfit TP900

  9,3/10
  En romaskine i top kvalitet hele vejen igennem.
  Masterfit TP900 romaskine
  Max brugervægt
  150 kg
  Modstand
  Luft
  Størrelse
  240 x 62 cm
  Pulsmålere
  Valgfri
  Til butik
  6999 kr
  Fordele
  • Top kvalitet romaskine
  • Utroligt mange funktioner
  • Jævnt og kraftigt træk
  Ulemper
  • Prisen

  Denne premium romaskine er toppen af poppen. Den kraftige og stabile konstruktion gør at den er ideel for dem der ønsker top kvalitet, eller bare gerne vil bruge sin romaskine rigtig meget. Den har et luftbasseret modstandssystem med 9 forskellige modstands indstillinger. Det gør at den kan indstilles til flere forskellige niveauer, eller bruges til interval træning. Computeren der følger med til Tp 900 romaskinen giver flere muligheder end de fleste andre computere. Man kan selvfølgelig time sin træning og se hvor mange kalorier man har forbrændt. Men der hvor den skiller sig ud, er med alle de simulations muligheder der er i computeren, man kan simulere rigtige løb, eller lave en simuleret træning. Der er også pulsmåler i romaskinen som passer sammen med et Tunturi pulsbælte. Disse ting gør at denne romaskine er uovertruffen i kvaliteten, det afspejler sig også i den lidt høje pris. Men hvis du vil sikre dig den bedst mulige træning så er det et meget godt valg. Denne maskine har vundet testen i kategorien "best premium" hvilket viser at det er topkvalitet hele vejen igennem.

  Læs mere
 5. Bedste romaskine til prisen: Hop-Sport HS-060R

  9,1/10
  En super romaskine, til en fin pris.
  Romaskine - HS-060R - Hop-Sport - Sort/Blå
  Max brugervægt
  120 kg
  Modstand
  Magnetisk
  Størrelse
  180 x 47 cm
  Pulsmålere
  Nei
  Til butik
  2749 kr
  Fordele
  • Meget attraktiv pris
  • 8 modstands indstillinger
  Ulemper
  • Føles noget plastisk

  Denne romaskine fra Hop-Sport er en enkel og nem maskine at have med at gøre. Du får en romaskine til en yderst fornuftig pris. Men selvom den er ret billig så går du ikke ned på muligheder. Den har alt det en romaskine skal have for at være effektiv og god. Den har et magnetisk modstandssystem, med 8 forskellige indstillinger. Det vil sige at den er helt perfekt for begyndere, man kan starte på de lave modstande og langsomt træne sig op til at bruge de højere modstands indstillinger. Der er en LCD skærm på maskinen, hvor du kan følge ting som tid, antal gentagelser og forbrændte kalorier. Maskinen er foldbar så den er meget nem at pakke væk når man er færdig med at bruge den. Sikkerheden er også i orden når man bruger den, der er skridsikre fodplatforme samt neopren håndtag. Denne romaskine har vundet testen i kategorien "best budget". Du får en romaskine til en pris hvor alle kan være med, og du har stadig alle de funktioner du har behov for under en god ro træning.

  Læs mere
Afgørende faktorer for at du skal finde bedste romaskine

Romaskine købsguide

Leder du efter en måde til god konditionstræning. Så har du fundet det med en romaskine. Når du skal købe en romaskine, skal du finde en der passer til netop dine behov. Det vigtigste for træningen er at romaskinen er bygget godt. Modstandstypen kan være lavet på mange forskellige måder, det kan være lavet med vand, luft eller magneter. Nogle af de ting man skal kigge på når man køber en romaskine, er støjniveau, vedligeholdelse, og størrelse. Udover disse ting så kan der være nogle specifikke funktioner man ønsker. Nogle vil gerne have et lækkert sæde, andre vil gerne have at modstanden er en bestemt type. Der er masser af muligheder.

Komfortabelt sæde

Når du bruger din romaskine, så sidder du i den samme position i lang tid, derfor er det vigtigt at man finder en romaskine med et sæde der passer til sin krop. Hvis ikke du sidder ordentligt, så justere du hele tiden din siddeposition, og det forringer træningens effektivitet

Udvidede funktioner

Disse funktioner er ikke umiddelbart nødvendige for at forbedre din træning. Men det kan være funktioner, der hjælper dig med at gøre din træning mere behagelig. Det kan være forud programmerede træningsprogrammer, så du kan følge en bestemt træning. Wi-Fi kan også være en af de smarte funktioner der er tilgængelige, det gør bl.a. at man kan downloade sine træningsstatistikker. Der kan også være ting som pulsmåler, hvilket også kan være en meget vigtig funktion for mange. Nogle har også Bluetooth forbindelse, så man kan tilslutte sine trådløse høretelefoner til ro maskinen. Der findes på det nærmeste ingen grænser for hvilke funktioner man kan få.

Display

Der finder forskellige typer displays eller skærme på de forskellige romaskiner. Nogle har et helt simpelt display, hvor man kan se ergometer og tidtagning. Men andre har mere avancerede funktioner, som kan give mange flere muligheder. De mest avancerede skærme er små computere, hvor du kan simulere forskellige løb. Eller du kan spille et spil med din træning. Det vil give en meget mere afvekslende træning med de funktioner. De simple display's kan være ganske glimrende for en nybegynder, eller for dem der bare ønsker at træne uden den store måling af sine resultater. De avancerede skærme er rigtig gode til de mere øvede roere, som gerne vil have en komplet oversigt over deres træning. Skærmene med simulationsmuligheder kan også fungere motiverne for mange, da det er nemmere at sætte nye mål med de muligheder. Det er dog stadig dig selv der skal trække i årene.

Modstand

Det er vigtigt at man har mulighed for at indstille modstanden når man træner i sin romaskine. Der findes forskellige måder hvorpå modstanden er bygget op på. Nogle romaskiner ændrer automatisk modstanden afhængigt af hvor hårdt man trækker. Andre har specifikke indstillingsniveauer, som du kan ændre frem og tilbage under træningen, Hvis du har nogle helt specifikke træningsmål så kan det være en fordel at kunne ændre indstillingerne.

Så valgte vi de bedste romaskine

Sådan lavede vi testen

Vi har testet 10 forskellige romaskiner og fundet frem til vinderne i 5 forskellige kategorier. Vi har afprøvet dem alle og kigget på forskellige punkter som vi har vægtet for at finde de bedste. Der har været mange kriterier vi har kigget på. Prisen har også haft en indflydelse på bedømmelserne. Ellers har vi set på opbygningen og hvor holdbare romaskinerne er. Vi har kigget på hvilke muligheder der er på skærmen eller displayet. Vi har også været inde og kigge på hvilket modstandssystem der er brugt på romaskinen. Det har også været et vigtigt punkt hvor mobil romaskinen er. Sikkerheden i brugen har også været en del af testen. Så vi vil sige at vi har været meget grundige og kigget bredt på de forskellige funktioner en romaskine har.

 • Skærmen: Hvilke funktioner har skærmen, er det bare standard funktioner eller findes der også udvidede muligheder på romaskinens skærm?
 • Modstandsindstilinger: Hvor mange modstandsindstillinger har romaskinen, og hvordan justere man modstanden, der er forskel på hvordan indstillingerne fungere, så det er væsentligt at man ved hvad forskellen er på de forskellige modstands muligheder.
 • Modstandssystemet: Hvilket modstandssystem bruger romaskinen, er det luftmodstand eller vandmodstand eller måske er det magnetisk modstand. Der er forskel på hvordan de forskellige systemer fungerer.

Ofte stillede spørgsmål om bedste romaskine

FAQ - Spørgsmål og svar om romaskiner

Kan ro træning beskadige ryggen og skuldrene?

Hvis du varmer op nok og er på den rigtige måde, og ikke tager mere end du bør, så er der minimal risiko for skade.

Kan jeg ro, når jeg er gravid?

Du bør altid konsultere en læge, før du begynder at træne, når du er gravid, men så længe du oplever det komfortabelt, er der ingen fare med ro træning.

Hvad betyder den digitale afstandsmåler på romaskinens skærm?

Det, der vises på displayet, varierer mellem de forskellige romaskiner. De fleste mennesker viser tid og roning frekvens. Nogle gange viser displayet din roning adfærd og giver indsigt i, hvordan din træningssession skrider frem. Magnetiske romaskiner viser også indstillinger for dæmpning og modstand.

Er en romaskine bedre end en træningscykel eller et løbebånd?

Alle former for træning er godt for dit helbred. Fordelene ved romaskine omfatter at træne hele kroppen samtidig med at være blid på leddene. Det er en temmelig uovertruffen kombination, især for folk, der har problemer med deres knæ.

Kan en romaskine beskadige trægulvet?

De fleste romaskiner er blide på gulvet. Hvis du ønsker at være helt sikker, kan du sætte et tæppe under romaskinen.

Hvilket romaskine er bedst?

Vi har valgt HS-030R Hop-Sport som den bedste romaskine i testen. Du får en romaskine i meget høj kvalitet, og med masser af funktioner på LCD displayet. Samtidig er det til en fantastisk pris.

Hvem har brug for en romaskine?

Alle som gerne vil i god form har brug for en romaskine. Det giver den bedste allround træning for hele kroppen.

Hvilke muskler træner man med en romaskine?

Man træner de fleste muskler i kroppen med en romaskine. Der trænes både ben, arme, baller, ryg og mave. Så man får en meget komplet træning.

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
20 Stemmer, Gennemsnit: 4.7 / 5