Test: Bedste Vægtvest 2021

Gør din træning mere effektiv og udfordrende med en vægtvest, hvor du tilføjer mere kropsvægt til din naturlige vægt.
Sidst redigeret september 2021

Er du en af dem, der ønsker mere effekt af din daglige træning. Måske er en vægtvest noget for dig. En vægtvest tilføjer ekstra kilo til din egen kropsvægt, hvilket gør al træning mere udfordrende. I den forbindelse har vi testet en lang række vægtveste. Blandt de testede produkter var der rigtig mange gode vægtveste. Særligt udskilte enkelte produkter sig dog. Hvis du allerede nu ønsker den bedste professionelle vægtvest er Kinetik VX1 vesten, du skal gå efter. Her får du rigtig stærk vægtvest med justeringsmuligheder fra 1 - 15 kg. Samtidig får du en vægtvest, der lukkes med både velkro og spænde, så vesten ikke går op under træning. Er 15 kg for meget eller for lidt til dig, kan du i denne test også se testvinderne i klasserne lav vægt, 10 kg, 20 kg og 30 kg. Du finder således den absolut bedste vægtvest til dig uanset, hvad du er på jagt efter.

Kosttilskudguiden er sponsoreret af læsere. Når du køber noget via links på siden, kan vi få en affiliate-kommission. Læs mere.

Sådan testede vi den bedste vaegtvest

I forbindelse med vores test af de mange vægtveste blev en række personer udvalgt til testen. Respondenterne blev bedt om at anvende vægtvestene i en periode i forbindelse med deres træning. Det var vigtigt for os, at vægtvestene virkede naturlige under træningen, hvorfor respondenterne skulle lægge mærke til netop dette. Herudover skulle belastningen bedømmes. Var belastningen for stor eller lav? Var belastningen jævnt fordelt på kroppen? I forbindelse med træningen skulle testpersonerne også lægge mig til, om der var nogen former for forbedret effekt af træningen, mens vægtveste blev anvendt. På denne måde var det muligt for os at vurdere, om vægtveste havde nogen effekt eller ej. Slutteligt skulle testpersonerne indrapportere, hvis der var andet ud over dette, der var værd at lægge mærke til med de enkelte veste.

 • Læg mærke til om træningsvesten er komfortabel for kroppen under træning eller løbeture. Test gerne forskellige øvelser med og uden vest for at bedømme forskellen.
 • Er effekten af din træning blevet forbedret eller forværret efter brug af vægtvesten. Hvis resultaterne synes forværret, hvor stor belastning er anvendt, og er det forsøgt med lavere belastning? Test gerne de samme øvelser med forskellige vægtbelastninger, hvis vægtvesten giver mulighed for dette.
 • Var der nok belastning i den vægtvest, du har testet? Her ønskes en vurdering om, hvorvidt vægtvesten gav nogen mærkbar ekstra belastning af kroppen. Hvis belastningen synes for lav - er dette testet med vægtvestens maksimale belastning?

Testvindere - Bedste Vægtvest

 • Weighted Vest Capital Sports Vestpro 10 kg - Bedste 10 kg vægtvest
 • Kinetik VX1 - Bedste premium vægtvest
 • Toorx vægtvest - Bedste 30 kg vaegtvest
 • Abilica Weightvest - 3 kg - Bedste 3 kg vægtvest
 • Abilica WeightVest Power - 20kg - BEDSTE 20 KG VAEGTVEST

De bedste vægtvest 2021

Vi har testet mange vægtvest. Nedenfor er de produkter, vi anbefaler fra vores test, hvad der er godt og dårligt med hvert vægtvest og en gennemgang af hvert produkt.

 1. 1. Bedste 10 kg vægtvest: Weighted Vest Capital Sports Vestpro 10 kg

  9,7/10
  En solid vægtvest, med justeringsmuligheder fra 0,2 kg til 10 kg.
  Weighted Vest Capital Sports Vestpro 10 kg
  Bedst i test
  Totalvægt
  10 kg
  Antal vægte
  23 stk
  Type af vægte
  Stålvægte
  Til butik
  1099 kr
  Fordele
  • God belastningsfordeling
  • 23 aftagelige vægtklodser af 430 gram
  Ulemper
  • Få oplevede problemer med velkro lukning

  Vægtveste findes i mange forskellige formater. Det er derfor ikke muligt bare at sammenligne alle vægtveste, når det skal vurderes hvilken der er bedst. Vi har testet en række veste, der alle var 10 kg veste. Vinderen af denne test blev Weighted Vest Capital Sports Vestpro 10 kg. Her er der tale om en moderne vest med god vægtfordeling. Vesten er velegnet til flere formål såsom fitness, løb og kropsvægttræning. Vægten kommer desuden med mange lommer, hvor der kan placeres stålvægte, der selvfølgelig er inkluderet. Netop det sidste vakte stor begejstring hos vores testpersoner, der således kunne justere vægten helt ned fra 0,2 kg og op til de maksimale 10 kg. De individuelle vægtklodser er 23 stk. vægte af 430 gram per styk. Dette giver rigtig god mulighed for at tilpasse vægten til netop den enkelte person. I forbindelse med test af vægtvesten melder flere respondenter tilbage, at vesten er rigtig god at have på samt, at der ingen gener er under træning. Dette er et klart plus under længere træningssessioner. Så alt i alt en god vægtvest med mulighed for justering af vægt, der samtidig ikke generer under træning.

  Læs mere
 2. 2. Bedste premium vægtvest: Kinetik VX1

  9,7/10
  Smart vægtvest med god komfort og op til 15 kg belastning
  Kinetik VX1
  Totalvægt
  15 kg
  Antal vægte
  15 stk
  Type af vægte
  Jernvægte
  Til butik
  1495 kr
  Fordele
  • Professionel vægtvest med god komfort og belastning
  • Justerbar fra 1 - 15 kg
  Ulemper
  • Tåler kun håndvask og desinficering

  Når kun det bedste er godt nok. Sådan tænker nogle i forbindelse med deres træningsudstyr. Derfor var det også naturligt at teste højkvalitets vægtveste. Vi testede en række forskellige, og vinderen blev den smarte Kinetik VX1 vægtvest. Her er der tale om en vægtvest med store justeringsmuligheder. Når man modtager vesten følger en række vægtklodser. Disse giver mulighed for at justere vægten i vægtvesten fra 1 kg og helt op til 15 kg. Det vil sige, der her er designet en vægtvest der tilgodeser rigtig mange. Vores testpersoner mærkede virkelig gode resultater med selv få kilos belastning ved eksempelvis løbetræning. Samtidig er der her tænkt over at designe en vægtvest der kombinerer komfort og belastning, selvom dette muligvis lyder som modsætninger. Følges brugervejledningen når vesten tages i brug, så føles vesten mest som en del af kroppen under brug, hvilket er et rigtig stort plus. Undertiden trængte vægtvesten dog til vask, og her følte nogle respondenter en smule belastning ved at vesten kun tåler håndvask og desinficering. Alt i alt er der tale om en rigtig solid vægtvest i høj kvalitet til de personer, der ønsker det bedste.

  Læs mere
 3. 3. Bedste 30 kg vaegtvest: Toorx vægtvest

  9,3/10
  Super smart vægtvest på op til 30 kg - mulighed for høj belastning
  Toorx vægtvest
  Totalvægt
  30 kg
  Antal vægte
  30 stk
  Type af vægte
  Jernvægte
  Til butik
  1299 kr
  Fordele
  • God til træning med høj belastning
  • Justerbar vægt fra 1 - 30 kg
  Ulemper
  • Få bryder sig ikke om pasformen

  Hvis man har mange forskellige formål med en vægtvest, kan det være en fordel at anskaffe en vægtvest med høj vægt. I den forbindelse har vi testet en række veste, der går helt op til 30 kg. Blandt disse var særligt Toorx vægtvest - 30 kg unik. Her er der tale om en helt simpelt vest med 30 individuelle vægtklodser af 1 kg. Det betyder at vægten er fuld justerbar helt ned fra 1 kg og op til 30 kg. Særligt vores mandlige deltagere var i forbindelse med test af denne vest særligt glade for denne mulighed. Når man anvender en træningsvest er det en fordel at bruge en vægtvest svarende til mindst 10-15% af ens egen kropsvægt. Når vesten går helt op til 30 kg betyder dette, at alle vores testpersoner kunne få maksimalt udbytte af vesten, hvad enten de anvendte fuld belastning eller en lavere vægt. Vesten er lavet af nylon og neopren, og lukkes med både velkro og spænder. Herudover er der justerbare stropper, således at vesten kan tilpasses de fleste. Kun få respondenter klagede over pasformen på vesten, mens langt størstedelen var super tilfredse med netop denne vægtvest på 30 kg.

  Læs mere
 4. 4. Bedste 3 kg vægtvest: Abilica Weightvest - 3 kg

  9,3/10
  En let 3 kg vest - særligt velegnet til lange løbeture
  Abilica Weightvest - 3 kg
  Totalvægt
  3 kg
  Antal vægte
  6 stk
  Type af vægte
  Jernsand
  Til butik
  449 kr
  Fordele
  • En let vest til lange løbeture
  • Stor frihed, da hele kroppen ikke dækkes
  Ulemper
  • Få justeringsmuligheder i forhold til vægt

  Nogen gange er der ikke behov for en masse ekstra vægt. Dette kan eksempelvis være, hvis du for nyligt er startet med træning, eller hvis blot skal bruge en vægtvest til simple gåture. Også mennesker med knap så meget muskelmasse, kan have stor gavn af en vægtvest med lav vægt. Blandt vores udvalgte vægtveste med lav vægt, var det Albilica Weightvest - 3 kg der vandt. Her er der tale om en ganske simpel vægtvest, der kan justeres fra 2 - 3 kg. Den lette 3 kilos vægtvest har nemlig to vægtposer af hver 0,5 kg, der kan tages ud. Herudover er der dog ikke de store justeringsmuligheder, hvilket få testpersoner var lidt kede af. I det store hele fik denne vægtvest dog rigtig god respons fra især kvindelige testdeltagere, der her havde en vægtvest, der ikke sluttede tæt om hele kroppen. Det er således en vægtvest der er komfortabel at gå rundt med, da der stadig er stor frihed i kroppen, mens den bæres. Vesten blev især vurderet som en ideel vest til længere løbeture, hvor tunge veste ville blive for stor belastning i længden.

  Læs mere
 5. 5. BEDSTE 20 KG VAEGTVEST: Abilica WeightVest Power - 20kg

  8,7/10
  Fleksibel træningsvest med mange justeringsmuligheder i forhold til vægt
  Abilica WeightVest Power - 20kg
  Totalvægt
  20 kg
  Antal vægte
  38 stk
  Type af vægte
  Sandsække
  Til butik
  1299 kr
  Fordele
  • Justerbar vægtmuligheder med sandposer i jern
  • Fleksibel og god til løbeture
  Ulemper
  • Få synes ikke om komforten

  Når du skal træne med din egen kropsvægt, kan det nogen gange være nødvendigt med en vægtvest i den lidt tungere klasse. Her har vi testet en række vægtveste, der kan justeres op til 20 kg. Blandt de forskellige veste vi testede, var der én der særligt skilte sig ud - nemlig Albilica Weightvest Power - 20 kg. Her er der tale om en vægtvest, der har hele 38 vægtposer med jernsand. Hver af disse vejer 500 gram, hvilket til sammen giver 19 kg vægtposer. Hertil kommer selve vægtvesten, der i sig selv vejer ca. 1 kg. Det er således muligt at øge kropsvægten med helt ned til 1 kg og så ellers hele vejen op til 20 kg med 0,5 kg interval. Flere af vores testpersoner roste dette system, da det gjorde det muligt at tilpasse vægtvesten afhængigt af den øvelse, vesten skulle bruges til. Vesten blev af vores testpersoner blandt andet anvendt til pull-ups, squat og push-ups mm. At vesten af med jernsand i stedet for vægtklodser gjorde også vægten rigtig behagelig og fleksibel under eksempelvis løbeture. Derfor er netop denne vest den bedste 20 kg vægtvest.

  Læs mere
Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Købsguide - Sådan finder du den bedste vaegtvest

Hvis du går meget op i fitness og træning, bør du uden tvivl investere i en vægtvest. En vægtvest er nemlig et rigtig godt supplement til din træning, da der tilføjes mere vægt til din egen kropsvægt. Der findes rigtig mange forskellige på markedet, og der er derfor nogle ting, du skal overveje, inden du blot køber den første og bedste vægtvest. Hvad skal vesten bruges til? Hvor tung skal den være? Har du overvejet komfort? Dette er blot nogle af de spørgsmål, du bør stille dig selv. I den forbindelse har vi her samlet en købeguide til dig, som du kan bruge, når du skal på jagt efter den helt rigtige vægtvest.

 • Pasform: Det første du skal være opmærksom på, når du køber en vægtvest er pasformen. De fleste vægtveste kan tilpasses over skulderen, og hertil kommer normalt spændingsmuligheder i form af enten lynlås, velkro eller et spænde. For at sikre dig selv den mest behagelige oplevelse med din nye vest, bør du sørge for at finde en med så mange forskellige spændemuligheder som muligt. Selv små justeringer kan hjælpe med at give dig den pasform, din krop har brug for. Samtidig er det selvfølgelig vigtigt, at den vægtvest du vælger ikke blokere for dine luftveje eller evne til at bevæge dig frit.
 • Justerbarhed: At en vægtvest er justerbar i forhold til vægten virker måske som en selvfølge. Dette er dog ikke tilfældet. Derfor skal du altid sørge for at finde en vægtvest, hvor vægten ikke er fastlås. Er du eksempelvis på jagt efter en vægtvest med en maksimal belastning på 30 kg, bør du i stedet finde en, der kan justeres fra eksempelvis 1 - 30 kg. Jo mindre justeringer du kan lave vægtmæssigt, des bedre. Nogle vægtveste tillader ændringer af 1 kg ad gangen, mens andre går helt ned til eksempelvis 400 grams vægte. Jo mindre justeringer, des bedre kan vægtvesten tilpasses til de enkelte øvelser.
 • Kvalitet: Flere vægtveste er desværre lavet i ringe kvalitet. Hvis du køber en sådanne vægtvest, vil du i sidste ende blot ende med at skulle betale mere. En vægtvest der eksempelvis har 30 kg vægt på sig vil ikke i længden kunne holde til en masse bevægelse, mens vægtene er i vægten. Det vil sige, at din vægtvest relativt hurtigt vil gå i stykker. Hvis du i stedet investere i en lidt dyrere vægtvest af høj kvalitet, vil du opdage, at du i stedet har anskaffet dig en vest, du kan have i mange år. Sørg derfor altid for at gå efter høj kvalitet.
 • Vægt: Hvor meget vægt har du så brug for? Det er et spørgsmål rigtig mange stiller sig selv, når de skal købe deres første vægtvest. Et godt udgangspunkt er en vest, der svarer til omkring 10-15% af din egen kropsvægt. Vejer du eksempelvis 70 kg, skal du finde en vest, der kan tilbyde en belastning på 7-10 kg. Dette betyder ikke, at du ikke kan vælge at købe en vest med op til 30 kg. Dette kræver blot, at du i starten mens du vænner dig til vesten blot skal fjerne nogle af vægtklodserne, så vægten kommer ned i et tilpas niveau. Efter du har anvendt en vægtvest i et stykke tid, kan du så efterfølgende øge vægten i vesten.

Ofte stillede spørgsmål om vægtveste

Hvilken vægtvest er bedst?

Hvilken vægtvest der er bedst er en individuel vurdering. Vi har her i testen vurderet adskillige gode vægtveste, hvor blandt andet Kinetik VX1 klart er en foretrukken vest, hvis du ønsker en professionel vægtvest med rigtig gode muligheder for din træning.

Hvorfor anvende en vægtvest?

En vægtvest er en rigtig god mulighed for at gøre din træning mere effektiv og udfordrende. Samtidig får du mere frihed i kroppen, når du bruger en vægtvest fremfor eksempelvis håndvægte. Vægtvestene kan gøre simple opgaver udfordrende, hvilket giver rigtig gode træningsmuligheder.

Hvor tung skal min vægtvest være?

Har du aldrig før anvendt en vægtvest? I så fald bør du finde en vægtvest med en vægt, der svarer til 10-15% af din egen kropsvægt. Herefter kan du løbende øge vægtbelastningen efter ønske.

Kan vægtveste bruges til vægttab?

En vægtvest er et rigtig godt supplement, hvis du ønsker at tabe dig. Når du tilføjer mere vægt til din krop, bliver alle normale arbejdsopgaver pludselig sværere. Det betyder også, at du forbruger mere energi, mens du udfører disse opgaver. På denne måde kan du tabe dig.

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
10 Stemmer, Gennemsnit: 4.5 / 5
Seneste test