Bedste C-Vitamin test 2022

Gå styrket ind i vinteren, med C-vitamin som din usynlige superkraft
Sidst redigeret maj 2022

C-vitamin hjælper med at booste dit immunforsvar, og bekæmpe inflammation i kroppen, så du bedre kan modstå vinterens bakterier og virus. Kroppen producerer ikke selv C-vitaminet, der findes i de fleste grøntsager og frugter. Men selv om du spiser sundt og varieret hver dag, kan du stadig have brug for et dagligt C-vitamin supplement, der kan hjælpe med at booste dit immunforsvar, så du bedre kan modstå sygdomme.

Vi har undersøgt markedet for kosttilskud med C-vitamin, og testet et bredt udvalg af produkter. Vinderen af Bedst i test er Vitamin C Complex, et naturligt kosttilskud bestående af 12 essentielle vitaminer og mineraler i kapselform, der kan spises af både voksne og børn.Med ingredienser som Vindruekerner, Ingefærrod og Gurkemeje ekstrakt, kan du, med 2 piller om dagen, få det perfekte boost, og forstærker, til din krops immunforsvar. Plus det, som en ekstra bonus, hjælper med til at forhøje dit energi niveau, og afhjælper træthed og udmattelse.

Bedste C-Vitamin:

 1. Bedst i test: Weight World C-Vitamin
 2. Bedste højdoseret C-vitamin: Healthwell Vitamin C-Plus
 3. Bedste C-vitamin til prisen: Bodylab Vitamin C
 4. Bedste kundeanmeldelse: Solaray C-vitamin
 5. Bedste C-vitamin pulver: Healthwell C Pulver
 1. Bedst i test: Weight World C-Vitamin

  9,7/10
  En slugevenlig kapsel, der booster dit immunforsvar.
  Weight World C-Vitamin Complex
  Bedst i test
  Størrelse
  120 piller
  mg / pille
  80 mg
  Pris / portion
  1,98 kr
  Til butik
  119 kr
  Fordele
  • Nemme at sluge
  • Virker hurtigt
  • Giver mere energi
  Ulemper
  • Ikke velegnet til personer under 18 år

  Vi har testet C-Vitamin Complex, som supplement til vores normale kost. Kapslernes sammensætning af 12 forskellige mineraler og vitaminer, der især har fokus på at styrke kroppens immunforsvar, og give ekstra energi, er grunden til at vi synes det er det bedste produkt på markedet. Vi kan især godt lide, at C-vitamin Complex er styrket med Vindruekerne, Ingefærrod samt Gurkemeje ekstrakt, der alle er ekstra sundhedsfremmende ingredienser, som hjælper med at booste og støtte immunforsvaret på en naturlig måde, og forhøje kroppens energiniveau. Og så er Gurkemeje god for leddene. Hvilket er et ekstra plus ved kosttilskuddet. 

  C-Vitamin Complex er et rigtig godt kosttilskud, med små slugevenlige kapsler, uden nogen grim bismag. Vi har taget den anbefalede dosis på 2 kapsler hver dag. Og har især været glade for, at de to kapsler kun skulle tages én gang om dagen, da det har gjort det nemt, at inkorporere dem i de daglige rutiner omkring aftensmaden. Det skal i tillæg nævnes, at kapslerne er certificeret med mærkerne non-GMO, glutenfrit, vegansk- og vegetarvenlig. Og at de er produceret på en GMP-godkendt fabrik.

  Læs mere
 2. Bedste højdoseret C-vitamin: Healthwell Vitamin C-Plus

  9,5/10
  Den bedste høj-dosis C-Vitamin på markedet.
  Healthwell Vitamin C 1000 Plus
  Størrelse
  90 piller
  mg / pille
  1000 mg
  Pris / portion
  1,17 kr
  Til butik
  105 kr
  Fordele
  • Nem at dele
  • Fyldt med gavnlige næringsstoffer
  • Velegnet til veganere
  Ulemper
  • Hvis du er på medicin, har hjerteproblemer, højt blodtryk eller lider af anden medicinsk tilstand, bør en læge konsulteres.

  Vi har været rigtig glade for at teste Vitamin C 1000 Plus. Af alle de mange C-vitaminer, vi har prøvet, er Vitamin C 1000 Plus langt det bedste højdosis C-vitamin kosttilskud, fordi det, i modsætning til andre C-vitaminer, især er baseret på ascorbinsyre og hybenekstrakt, der, udover C-vitaminer, også indeholder rigtig mange gavnlige næringsstoffer, hvilket føles mere naturligt for kroppen. Vitamin C 1000 Plus tabletten indeholder desuden citrusbioflavonoider, som er med til at øge optagelsen i kroppen og forstærke C-vitaminens støtte af immunsystemets naturlige funktioner.

  Som veganere er det samtidig rart, at Vitamin C 1000 Plus er mærket med "Vegetarian Friendly" mærkatet, så man ikke er i tvivl om at den er helt igennem vegansk. Tablettens udformning med en delekærv i midten gør, at den er nem at dele, og synke, Hvilket rart, hvis man ikke er så glad for at synke piller. Desuden fås Vitamin C 1000 Plus også i pulverform, hvis man foretrækker det. Eneste minus er grafikken på bøtten, hvor bogstaverne godt kan være lidt svære at læse, når man ikke ser så godt, på grund af den gule skrift.

  Læs mere
 3. Bedste C-vitamin til prisen: Bodylab Vitamin C

  9,3/10
  En budgetvenlig kapsel, der virker hurtigt.
  Bodylab Vitamin C (90 stk)
  Størrelse
  90 piller
  mg / pille
  400 mg
  Pris / portion
  0,88 kr
  Til butik
  79 kr
  Fordele
  • Lette at synke
  • Prisvenlige
  • Hurtig levering
  Ulemper
  • Ikke velegnet for veganer

  Vi har testet C-Vitamin fra Bodylab. Som er et super godt produkt, der kan anbefales. Vi er især glade for det, fordi det, sammenlignet med andre lignende produkter på markedet, er det billigste, og dermed meget budgetvenligt. C-Vitamin fra Bodylab er sammensat, så den bidrager til at støtte og give kroppen et velfungerende immunforsvar, bl.a. under og efter træning. Et sundt stofskifte, der er afhængig af C-vitamin, for at fungere optimalt. Og en sund hud, fordi huden bedre kan danne kollagen, når den får tilført C-vitamin. Som anbefalet, tog vi en kapsel om dagen. Kapslen er meget synkevenlig, uden nogen bismag. Og vi fik hurtig en rutine med at tage den hver morgen til morgenmaden.

  Designet på bøtten er, ligesom Bodylabs andre produkter, pænt og stilrent. Og et, man gerne vil have stående fremme. For os var den eneste lille negative ting, at designet på bøtten næsten ligner designet på Bodylabs andre produkter så meget, at vi et par gange var ved at tage fejl af bøtterne. Men det er en meget lille detalje, som heldigvis ikke gjorde nogen.

  Læs mere
 4. Bedste kundeanmeldelse: Solaray C-vitamin

  9,3/10
  C-vitamin i kapselform, som indeholder L-ascorbinsyre, hyben og acerola.
  Solaray C-vitamin 500 mg - 180 kaps.
  Størrelse
  180 piller
  mg / pille
  500 mg
  Pris / portion
  0,81 kr
  Til butik
  145 kr
  Fordele
  • Et kosttilskud, der virker ad to omgange
  • Indeholder desuden hyben og acerola
  Ulemper
  • Opbevares uden for børns rækkevidde

  Solaray C-vitamin er det C-vitamin kosttilskud med de bedste bruger anmeldelser, og det forstår man, vi er også begejstret for det, efter at have testet det. Solaray C-vitamin er en synkevenlige kapsel, der frigiver vitaminet ad to omgange. Først frigives 50% af vitaminet med det samme, mens de sidste 50% frigives gradvist, i små mængder, i løbet af de næste 12 timer. Det er det eneste kosttilskud, vi kender til, som virker på den måde. Det anbefales at tage en kapsel om dagen.

  Ud over at Solaray C-vitamin selvfølgelig består af C-vitamin, så indeholder den også en urteblanding bestående af hyben og acerola, som også er godt for kroppen. Solaray C-vitamin hjælper med at støtte op om immunsystemets normale funktion, også under og efter intensiv fysisk træning. Derudover hjælper den bl.a. med til at beskytte cellerne mod oxidativt stress, og bidrager til en normalt stofskifte. Og så er vitaminet indkapslet i vegetabilske HPMC-kapsler. Eneste minus er Solaray C-vitamin bøttens lidt kedelige udseende, som på ingen måde er en reklame for, hvor god den er, og hvad den kan tilbyde af støtte til gavn for immunforsvaret.

  Læs mere
 5. Bedste C-vitamin pulver: Healthwell C Pulver

  9,1/10
  Et hurtigt opløsende pulver, der kan blandes i næsten alt.
  Healthwell Vitamin C Pulver
  Størrelse
  250 g
  mg / pille
  1000 mg
  Pris / portion
  0,40 kr
  Til butik
  101 kr
  Fordele
  • Opløses hurtigt
  • Et godt produkt, der ikke er dyrt
  • Hurtig levering
  Ulemper
  • En smule syrlig i smagen

  Vi har testet kosttilskuddet Vitamin C Pulver, som bidrager til at styrke immunforsvaret og nervesystemets naturlige funktioner. Vitamin C Pulver er nemt at dosere med den medfølgende måleske. Man kan blande det op i vand, juice, eller hvad man nu drikker til dagligt. På den måde bliver den hurtigt en fast del af måltidsrutinen. For os er Vitamin C Pulver det bedste pulverprodukt på markedet, vi har prøvet. Fordi det hurtigt bliver opløst i væske, hvilket gør det nemt at drikke. Vi har tidligere prøvet andre kosttilskudspulver, som klumpede, og ikke var rare at drikke, men det var ikke tilfældet her.

  Det er lige til at røre ud, uden problemer. Eneste ulempe er den lidt syrlige bismag, pulveret har, men efter lidt forskellige afprøvninger endte vi med at putte en smule honning i blandingen, hvilket gav det den en perfekt sød og frisk smag, der passer godt til at starte morgenen på. Desuden er indholdet i Vitamin C Pulveret plantebaseret, hvilket gør det velegnet til veganere. Og så fås pulveret i tre forskellige størrelser, så man selv kan vælge, alt efter hvilke behov man har.

  Læs mere
Afgørende faktorer for at du skal finde bedste c-vitamin

C-Vitamin købsguide

Inden du køber C-vitamin, er der det vigtigt, og overveje, om der er særlige forhold i din livsstil, du skal tage hensyn til, for at vælge det rette produkt. Eksempelvis: 1. Spiser du i forvejen sundt og varieret? Hvis grøntsager og frugt i forvejen er en naturlig del af din kost, behøver du måske ikke en stor dosis. 2. Hvad skal C-vitaminen helst hjælpe dig med? Træthed, Immunforsvaret eller som allround kosttilskud. 3. Hvordan vil du helst indtage din C-vitamin? Som kapsel, i pulverform eller flydende form. 4. Hvornår på dagen, vil du helst tage den? Er du et rutine menneske, med faste spisetider, hvor du kan tage din C-vitamin. 5. Hvor vigtig er prisen?

Dosis

C-vitamin fås i mange forskellige dosis. Derfor er det vigtigt at overveje hvilken livsstil, du har, før du vælger. Spiser du i forvejen sundt og varieret, men en overvægt af frugt og grønt, til dine måltider. Så er det ikke sikkert, at du behøver en stor dosis, men kan måske i stedet nøjes med en mindre. Vær opmærksom på, at du ikke kan tage for meget C-vitamin, kroppen optager selv det, den har brug for, og udskiller resten igennem urinen.

Brug

Overvej, hvad du gerne vil have C-vitaminen skal hjælpe dig med. Overordnet kan C-vitamin hjælpe med at styrke dit immunforsvar, men de øvrige indholdsstoffer kan være forskellige og have forskellige sundhedsfremmende virkninger. Du kan altid læse mere om C-vitaminens indholdsstoffer, og hvad de kan hjælpe med, på selve produktet.

Form

Ikke alle har nemt ved at spise tabletter. Samtidig med at alle ikke har nemt ved at drikke kosttilskud, der godt kan have en bitter eftersmag. Overvej hvilken version af kosttilskuddet, der passer bedst til dig. Kapselform eller flydende.

Pris

Uanset og vi vil det eller ej, så betyder prisen noget. Som med alt andet findes C-vitamin også i forskellige prisgrupper. Overvej hvilken pris, der passer bedst til dit budget.

Så valgte vi de bedste c-vitamin

Sådan lavede vi testen

Udvalget af C-vitaminer er mange, og det kan være svært at indsnævre hvilken der er bedst. Vi har foretaget vores test ud fra en række kriterier:

 1. Er den synkevenlig. Ikke alle har lige let ved at synke kapsler. 
 2. Er der nogen eftersmag. Visse af indholdsstofferne i kapslerne eller pulveret kan give en bitter eftersmag.
 3. Indeholder den pågældende C-vitamin særlige ingredienser, som gør, at kapslen eller pulveret har en særlig virkning, eller kan tilbyde noget "ekstra". 
 4. Er prisen høj eller lav. Er antallet af kapsler/pulver fair i forhold til prisen
 5. Hvor hurtigt mærker man en effekt. Den sidste er den sværeste, da det kan være svært at mærke en effekt med det samme, og følelser er subjektive. Ikke desto mindre er forsøgspersonerne blevet bedt om nedskrive, når de mener, at de har kunnet mærke en virkning.

For at gøre testen så retvisende som muligt, opstillede vi en række enslydende kriterier for testperioden af kosttilskuddet. Der blev udleveret det samme antal kapsler/pulver til testpersonerne Testpersonerne skulle tage kapslen / pulveret hver dag på samme tid Testpersonerne skulle hver dag udfylde et spørgeskema og dokumentere og beskrive, hvordan de havde det. Især skulle de beskrive om de kunne mærke nogle ændringer / forandringer i kroppen, mens de tog kosttilskuddet.

Ofte stillede spørgsmål om bedste c-vitamin

Ofte stillede spørgsmål om C-vitamin

Hvilket C-vitamin er bedst?

Vi valgte C-Vitamin Complex som bedst i test, fordi det var det C-vitamin kosttilskud hvor forsøgspersonerne oplevede den bedste virkning, på kortest tid.

Kan alle tage C-Vitamin Complex?

Ja, med mindre du er gravid. I så fald, skal du først tjekke med din læge, om det er i orden.

Kan man tage for meget C-vitamin?

Nej. Kroppen optager selv den mængde C-vitamin, den har brug for. Og udskiller resten gennem urinen.

Hvorfor er C-vitamin godt for kroppen?

C-vitamin styrker kroppens naturlige immunforsvar, så du bedre kan bekæmpe sygdomme og inflammation i kroppen.

Hvor meget c -vitamin skal du indtage om dagen?

 • Barn 6-9 år 40 mg
 • Barn 10-13 år 50 mg
 • Voksne 75 mg
 • Gravide 85 mg
 • Ammende 100 mg

Ved ekstrem træning er det især vigtigt at få nok C-vitamin. Et dagligt indtag på 200 mg C-vitamin ud over det anbefalede daglige indtag af C-vitamin hjælper med at opretholde immunsystemets normale funktion under og efter intensiv motion.

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
70 Stemmer, Gennemsnit: 4.5 / 5