Bedste D-Vitamin test 2022

Vi har testet de bedste D-vitaminer på markedet
Sidst redigeret maj 2022

 D-vitamin er vigtigt for at opretholde stærke knogler og et godt immunforsvar. Samtidig styrker et højt niveau af D-vitamin også indlæringsevnen og humøret. En stor del af vores naturlige indtag af D-vitamin kommer fra solens stråler og derfor D-vitaminmangel især udbredt om vinteren. At tage et kosttilskud med D-vitamin er en nem måde at sikre sig mod dette.

Vi har testet en lang række af varianter, så du kan træffe det bedste valg efter dit behov. Og der er mange imponerende produkter på markedet lige nu. Testens vinder, Core Vitamin D3 5000 har især imponeret os med det superhøje indhold af D-vitamin samt cholin. Cholin er et nødvendigt stof for fedtomsætningen i cellerne og sikrer samtidig at kalcium optages optimalt i kroppen. Da kalcium ligesom D-vitamin er vigtigt for stærke knogler og tænder, giver det rigtig god mening at kombinere D-vitamin og cholin, da mange tager kosttilskud med D-vitamin netop for at styrke knoglerne og tænderne.

 

Testvindere - Bedste D-Vitamin

 1. Bedste i test: Healthwell D3 sugetabletter
 2. Bedste kundeanmeldelse: DFI D3-vitamin
 3. Bedste til prisen: Core Vitamin D3
 4. Bedste lave dosis: Solaray D-vitamin
 5. Bedste billige: Bodylab Vitamin D
 1. Bedste i test: Healthwell D3 sugetabletter

  9,7/10
  Sugetabletter med D-vitamin til hele familien.
  Healthwell Vitamin D3 5000 IE
  Bedst i test
  Størrelse
  120 stk
  IE / pille
  5000 IE
  Pris / pille
  1,08 kr
  Til butik
  129 kr
  Fordele
  • God frugtsmag
  • Kan bruges af hele familien
  Ulemper
  • Prisen

  Her er testens variant til dem der bare hader at sluge piller. Dette D-vitamin tilskud er i form af tabletter, så her kan alle være med. De kan tygges lidt eller bare smelte i munden, så her er det super nemt at få taget sine vitaminer. De har en god og frisk frugtsmag, så det er næsten som at spise slik når man tager sit daglige tilskud af D-vitamin. En enkelt tablett indeholder 5000 IE D-vitamin, og dækker dermed 2500% af det anbefalede daglige indtag. Voksne kan tage op til tre tabletter om dagen efter behov. Det er altså også et højt-koncentreret kvalitets tilskud, selvom frugtsmagen helt får en til at glemme det.

  Produktet er vegetabilsk og lavet med sødestoffer, så det er altså helt fri for sukker. Tabletterne vil helt sikkert hurtigt blive en favorit for hele familien og sørger for at alle får dækket deres behov for ekstra D-vitamin. Tabletterne kan tages af børn helt ned til tre år og det daglige antal kan justeres efter alder og behov. Derfor er det et virkelig fleksibelt produkt som passer til de fleste.

  Læs mere
 2. Bedste kundeanmeldelse: DFI D3-vitamin

  9,5/10
  Bedste brugeranmeldelser til disse små D-vitaminkapsler.
  D3-vitamin, 35 mcg - 120 kaps.
  Størrelse
  120 stk
  IE / pille
  1400 IE
  Pris / pille
  0,53 kr
  Til butik
  63 kr
  Fordele
  • Små kapsler
  • Med olivenolie
  • Nemme at sluge
  Ulemper
  • En lavere dosis af D-vitamin

  Denne variant af kosttilskud med D-vitamin er en klar favorit blandt brugerne. Den har fået rigtig mange gode anmeldelser gennem tiden, og det er der gode grunde til. D-vitaminerne fra DFI kommer i små, bløde kapsler med olivenolie. De har en flot gul farve. Kapslerne er små og nemme at sluge, selv for dem der ikke er vilde med at sluge piller. Der er næsten ingen eftersmag, kun lidt af olivenolien. Selvom det er bløde kapsler, holder de formen godt, så de nederste i glasset er ikke maste. Med et indhold på 35 mcg pr kapsel dækker de 700% af det anbefalede daglige indtag.

  Også her er en enkelt kapsel om dagen nok for at få dækket et basalt behov for ekstra D-vitamin. Det er altså ikke et af de helt potente produkter på markedet, og der er ingen ekstra vitaminer eller mineraler tilsat. Til gengæld er det en af de mindste kapsler vi har set i denne test, og i et enkelt glas er der nok til fire måneders forbrug. En anbefalelsesværdig variant med mange trofaste forbrugere der køber dem igen og igen.

  Læs mere
 3. Bedste til prisen: Core Vitamin D3

  9,5/10
  Et imponerende højt indhold af D-vitamin i en enkelt pille.
  Core Vitamin D3 5000 IE+
  Størrelse
  120 stk
  IE / pille
  5000 IE
  Pris / pille
  1,04 kr
  Til butik
  125 kr
  Fordele
  • Super højt indhold af D-vitamin
  • Tilsat cholin for bedre effekt
  • En enkelt pille om dagen
  Ulemper
  • Pillerne er lidt store

  Vi testede Core Vitamin D3 5000 IE+ og var virkelig imponerede over produktet. Denne variant har et virkelig højt indhold af vitamin-D og giver dig hele 2500% af det anbefalede daglige indtag. Og at den så store mængde af D-vitamin kan opnås med bare en enkelt kapsel om dagen er både overraskende og virkelig et kvalitetsstempel. Samtidig er der tilsat cholin som understøtter optagelsen af kalcium og på den måde hjælper dig til stærkere knogler og optimal fedtomsætning på celleniveau.

  Der er altså her tale om et kosttilskud der kombinerer D-vitaminets med et mineral der forøger den gavnlige effekt. Pillerne har en super diskret smag og er nemme at sluge. Der er ikke nogen underlig kridtsmag eller følelsen af at de sidder fast i halsen her. At prisen samtidig er fornuftig og at der i den mindste forpakning er nok til tre måneders forbrug viser, at producenten virkelig har tænkt over det hele. Alt i alt, et kvalitetsprodukt med en superhøj koncentration til en god pris. Den bliver svær at slå og sætter en høj standard for andre produkter i denne kategori.

  Læs mere
 4. Bedste lave dosis: Solaray D-vitamin

  9,3/10
  Et godt basisprodukt i høj kvalitet.
  Solaray D-vitamin 30 mcg (100 kapsler)
  Størrelse
  100 stk
  IE / pille
  1200 IE
  Pris / pille
  0,84 kr
  Til butik
  84 kr
  Fordele
  • Kapsler i høj kvalitet
  • Nemme at sluge
  • Lavet med jomfru olivenolie
  Ulemper
  • Ingen andre vitaminer eller mineraler

  Dette produkt er i kategorien af kosttilskud med en lavere koncentration af D-vitamin. En kapsel, som er den daglige dosis, giver 30 mcg af D-vitamin. Det er 600% af den anbefalede daglige mængde. Denne variant er altså ikke et af de helt stærke tilskud, men stadig med et indhold der er højt nok til de flestes behov. Det er et rent D-vitamin kosttilskud uden andre vitaminer og mineraler. Så hvis der er andre mineraler du vil tage for at øge effekten, f.eks. kalcium, skal du have dem i et seperat tilskud. Solarays D-vitaminer kommer i flotte, gule kapsler med jomfru olivenolie.

  De er super nemme at sluge og der er næsten ingen eftersmag, kun lidt smag af olivenolie. Det er tydeligt at der her er tale om et produkt af høj kvalitet. Prisen er lidt højere end på andre D-vitamin tilskud, men virker rimelig i forhold til kvaliteten. Resultatet er et godt basis produkt som dækker de flestes behov, uden nogle ekstra tilsatte stoffer eller unødvendigt fyld. Det er et D-vitamin tilskud som du trygt kan bruge hver dag for at få dækket dit basale behov.

  Læs mere
 5. Bedste billige: Bodylab Vitamin D

  9,1/10
  En høj koncentration af D-vitamin til en fair pris.
  Bodylab Vitamin D (90 stk)
  Størrelse
  90 stk
  IE / pille
  2400 IE
  Pris / pille
  0,77 kr
  Til butik
  69 kr
  Fordele
  • Virkelig god til prisen
  • Ingen smag
  Ulemper
  • Kapslerne er lidt store

  Bodylabs D-vitamin tilskud er også et produkt der er værd at holde øje med. Her er der 60 mig af D-vitamin i en daglig dosis. Det dækker 1200% af det anbefalede daglige indtag. Med en lav pris for en forpakning med tre måneders forbrug, er det her klart den bedste variant til prisen. Der er tale om klassiske hvide kapsler, og en enkelt kapsel om dagen er nok. De er lidt store, men sluges uden problemer og ingen dårlig eftersmag. Dette er et rent D-vitamin tilskud, så her kan man virkelig sige at man får lige hvad man ser. En godt og stabilt produkt til en overkommelig pris.

  Det har en mellem-høj koncentration af D-vitamin som kan booste immunforsvaret især i vintermånederne, eller egner sig til personer med et særligt højt behov for ekstra D-vitamin. Der findes selvfølgelig andre på markedet med en højere koncentration, men prisen taget i betragtning er de 60 mcg altså ret imponerede. D-vitamin fra Bodylab er klart testens højeste koncentration af D-vitamin i forhold til prisen, uden at der er gået på kompromis med kvaliteten.

  Læs mere
Afgørende faktorer for at du skal finde bedste d-vitamin

D-Vitamin købsguide

Når du skal vælge det rigtige kosttilskud med D-vitamin, er der nogle ting der er vigtige at overveje. Markedet for kosttilskud og især D-vitamin er vokset kraftigt gennem de sidste år. Dette er selvfølgelig en fordel for dig som forbruger, da der er kommet rigtig gode produkter frem. Samtidig er konkurrencen høj, hvilket også afspejler sig på prisen. Det er altså nemmere end nogensinde før, at finde D-vitamintilskud af høj kvalitet til en rimelig pris. Selvom mange guides, ligesom denne, kan give dig et overblik og hjælpe med at vise gode produkter, er det ikke en garanti for at det er det bedste valg til lige præcis det behov.

Indhold

Har du brug for et ekstra koncentreret kosttilskud med D-vitamin? Hvis du allerede ved at du har D-vitamin mangel, kan du have behov for et ekstra koncentreret tilskud for at få havet niveauet af D-vitamin i din krop. Så skal du selvfølgelig gå efter det produkt med det højst mulige indhold af D-vitamin. Men hvis du bare vil bruge kosttilskuddet til at sikre dig at du har et stabilt og sundt niveau af D-vitamin, f. eks. i vinterperioden, har du måske ikke brug for det allermest koncentrerede produkt på markedet.

Brug

Hvad er grunden til at du har brug for ekstra D-vitamin? Har du brug for at styrke dine knogler og tænder, at styrke immunforsvaret eller stabilisere humøret så du ikke bliver vinterdeprimeret?

Kombinere

Tager du andre kosttilskud med vitaminer? Hvis du f.eks. allerede tager en multivitamin pille hver dag, får du allerede en del af dit behov for D-vitamin dækket. Du kan derfor have brug for en lavere dosis af et rent D-vitamin tilskud.

Pris

Hvad er dit budget? Nogle kosttilskud er dyrere end andre. Og det er ikke altid at prisen og kvaliteten følges ad. Kosttilskud der skal tages i store doser hver dag kan hurtigt løbe op i prisen. Tjek derfor altid prisen i forhold til antallet af doser i forpakningen, så du kan udregne prisen for en daglig dosis og se om produktet kan svare sig i længden.

Multitilskud

Vil du have rent D-vitamin eller kombineret med andre vitaminer eller mineraler? Der findes mange forskellige varianter af kosttilskud med D-vitamin på markedet. Nogle har også tilsat gavnlige vitaminer og mineraler der understøtter D-vitaminets effekter. Det kan være værd at undersøge om du med fordel kan anvende et af disse produkter for at få mest muligt ud af dit kosttilskud. Måske kan du også spare penge fremfor at skulle købe disse andre vitaminer eller mineraler separat.

Så valgte vi de bedste d-vitamin

Sådan lavede vi testen

Vi har bedømt de forskellige varianter af kosttilskud med D-vitamin ud fra nogle forskellige parametre. For at sikre at vi fandt frem til de bedste produkter i hver kategori, har vi blandt andet stillet spørgsmål til både koncentrationen af D-vitamin, prisen for den daglige dosis, og kvaliteten på pillerne eller kapslerne. Det har også været vigtigt at tage med i overvejelserne om pillerne eller kapslerne er nemme at sluge eller om de har nogen smag, da dette også påvirker oplevelsen af produktet, og om det er et kosttilskud som man vil have lyst til at tage hver dag. Da behovet for ekstra D-vitamin varierer fra person til person, har vi testet flere forskellige koncentrationer og også varianter med lavere koncentration men hvor man kan tage flere kapsler om dagen hvis man har behov for det.

 • Vi har testet de forskellige varianter af kosttilskud med D-vitamin, både ud fra pris og indhold.
 • Hvor meget D-vitamin er der i en enkelt dosis og hvordan svarer dette til prisen
 • Om kapslerne eller pillerne er nemme at sluge og har de nogen smag?
 • Er der andre nyttige ingredienser, som f.eks. mineraler i kosttilskuddet?
 • Er indholdet af en høj kvalitet og hvordan er oplevelsen af produktet?
 • Hvor meget D-vitamin er der i en enkelt dosis og hvordan svarer dette til prisen

Ofte stillede spørgsmål om bedste d-vitamin

Ofte stillede spørgsmål om D-vitamin

Hvilket er det bedste vitamin d

Vi har valgt Core Vitamin D3 5000 IE+ som testens vinder. Det imponerende høje indhold af D-vitamin sammenlignet med prisen er ikke til at slå. Samtidig er der tilført cholin som understøtter den gode effekt.

Hvem har brug for D-vitamin?

Alle har brug for D-vitamin. Det er et naturligt stof i vores krop, som bidrager til mange vigtige funktioner. D-vitamin kommer naturligt fra solens stråler og forskellige fødevarer. Derfor er der mange der har svært ved at få dækket deres behov for D-vitamin naturligt.

Hvad gør D-vitamin godt for?

D-vitamin bidrager til at gøre knoglerne og tænderne stærke. Det er også med til at opretholde immunforsvaret og stabiliserer humøret.

Kan alle tage D-vitaminer?

Alle voksne kan have fordel af at tage kosttilskud med D-vitamin. Hvis du er i tvivl om du skal tage D-vitamin, kan du spørge din læge.

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
115 Stemmer, Gennemsnit: 4.5 / 5