Test: Bedste Chlorella 2021

Sidst redigeret: Juni 2021

Chlorella er en kilde til klorofyl, protein, jern, magnesium og aminosyrer, men det er primært kendt som et detox-tilskud. Den minimalistiske størrelse og dens unikke egenskaber binder sig til tungmetaller og uønskede kemikalier i kroppen. Vi har testet forskellige chlorella-tilskud. Læs mere om, hvilket produkt vi valgte som bedst i vores test 2021.

FitnessFrank er sponsoreret af læsere. Når du køber noget via links på siden, kan vi få en affiliate-kommission. Læs mere.

 Købsvejledning: Sådan finder du det bedste chlorellatilskud

Der findes mange forskellige slags chlorellatilskud på det skandinaviske marked, og vi gennemgår de bedste kosttilskud i vores test nedenfor. Følgende faktorer er dog vigtige for dig at vide, så du har mulighed for at træffe det rigtige valg.

 • Vælg den rigtige type chlorella: Sørg for, at det chlorellatilskud, du køber, indeholder enten chlorella vulgaris eller chlorella pyrenoidosa. Disse er de mest næringsrige typer af chlorella.
 • Økologisk dyrket: Vælg et kosttilskud, der er økologisk dyrket. Dette fører normalt til, at kosttilskuddene bliver mere nærende og dermed sundere.
 • Vælg det rigtige slags tilskud: Chlorella kosttilskud findes normalt i to former. Kapsler / tabletter eller pulver. Kapslerne er lette at absorbere, for eksempel ved hjælp af et glas vand, mens pulveret kan bruges til mere, f.eks. i smoothies / shakes eller til madlavning. Pulveret er også billigere end kapsler. Vælg den form, du foretrækker, der er ikke noget rigtigt eller forkert her.

Nedenfor kan du læse om vores testvindere og finde det tilskud, der passer til dine behov.

Testvindere - D-Vitamin

 • Solaray D-vitamin 30 mcg (100 kapsler)
 • Pureviva D-Vitamin 35µg (180 tab)
 • Core Vitamin D3 5000 IE+
 • DFI D3-Vitamin
 • Healthwell Vitamin D3 5000 IE
 • Healthwell Vitamin D3 Vegan 3000 IE
 • ND D3-Vitamin
 • Better You Vitamin D3
 • Holistic D3-vitamin 5000 IE
 • D3 Vitamin

De bedste d-vitamin 2021

Vi har testet mange d-vitamin. Nedenfor er de produkter, vi anbefaler fra vores test, hvad der er godt og dårligt med hvert d-vitamin og en gennemgang af hvert produkt. Hvis du vil se en oversigt over alle de d-vitamin, der var inkluderet i testen, kan du gøre det her.

 1. 1. Solaray D-vitamin 30 mcg (100 kapsler)

  9,7/10
  Solaray D-vitamin 30 mcg (100 kapsler)
  Bedst i test
  Størrelse
  100 stk
  IE / pille
  1200 IE
  Pris / pille
  0,80 kr
  Til butik
  80 kr
 2. 2. Pureviva D-Vitamin 35µg (180 tab)

  9,7/10
  Pureviva D-Vitamin 35µg (180 tab)
  Størrelse
  180 stk
  IE / pille
  1400 IE
  Pris / pille
  0,56 kr
  Til butik
  100 kr
 3. 3. Core Vitamin D3 5000 IE+

  9,5/10
  Core Vitamin D3 5000 IE+
  Størrelse
  120 stk
  IE / pille
  5000 IE
  Pris / pille
  0,99 kr
  Til butik
  119 kr
 4. 4. DFI D3-Vitamin

  9,3/10
  DFI D3-Vitamin
  Størrelse
  120 stk
  IE / pille
  1400
  Pris / pille
  0,46 kr
  Til butik
  55 kr
 5. 5. Healthwell Vitamin D3 5000 IE

  9,2/10
  Healthwell Vitamin D3 5000 IE
  Størrelse
  120 stk
  IE / pille
  5000 IE
  Pris / pille
  1,08 kr
  Til butik
  129 kr
 6. 6. Healthwell Vitamin D3 Vegan 3000 IE

  9,1/10
  Healthwell Vitamin D3 Vegan 3000 IE
  Størrelse
  100 stk
  IE / pille
  3000 IE
  Pris / pille
  1,45 kr
  Til butik
  145 kr
 7. 7. ND D3-Vitamin

  9,1/10
  ND D3-Vitamin
  Størrelse
  180 stk
  IE / pille
  3400 IE
  Pris / pille
  0,57 kr
  Til butik
  103 kr
 8. 8. Better You Vitamin D3

  8,9/10
  Better You Vitamin D3
  Størrelse
  90 stk
  IE / pille
  4000 IE
  Pris / pille
  1,88 kr
  Til butik
  169 kr
 9. 9. Holistic D3-vitamin 5000 IE

  8,8/10
  Holistic D3-vitamin 5000 IE
  Størrelse
  90 stk
  IE / pille
  5000 IE
  Pris / pille
  1,83 kr
  Til butik
  165 kr
 10. 10. D3 Vitamin

  8,5/10
  D3 Vitamin
  Størrelse
  120 stk
  IE / pille
  2500 IE
  Pris / pille
  0,88 kr
  Til butik
  105 kr
 11. 11. Thorne D-vitamin flytande 500 IE

  8,2/10
  Thorne D-vitamin flytande 500 IE
  Størrelse
  59 ml
  IE / pille
  500 IE
  Pris / pille
  1,40 kr
  Til butik
  165 kr
 12. 12. Elexir Pharma Vitamin D3

  Elexir Pharma Vitamin D3
  Størrelse
  180 stk
  IE / pille
  2500 IE
  Pris / pille
  0,64 kr
  Til butik
  115 kr
Se alla produkter
Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Hvad er chlorella sundt for?

Der er mange sundhedsmæssige fordele ved at spise chlorella. Nedenfor nævner vi nogle af de vigtigste:

1. Det fjerner tungmetaller fra kroppen

Hvis du har kviksølvfyldninger i dine tænder, er blevet vaccineret, spist regelmæssigt eller har været udsat for stråling, kan du have tungmetaller, der lurer i din krop. Det er så vigtigt, at være proaktiv med dit generelle helbred og velbefindende, ved at afgifte kroppen fra tungmetaller og toksiner.

En af de vigtigste sundhedseffekter af chlorella er, at den omslutter stædige toksiner, der findes i vores kroppe, såsom bly, cadmium, kviksølv og uran, og forhindrer dem i at blive genabsorberet. Regelmæssigt forbrug af chlorellatabletter kan endda hjælpe med at forhindre, at tungmetaller akkumuleres i kroppens bløde væv og organer.

2. Hjælper mod strålning og kemoterapi

Strålebehandling og kemoterapi er de mest almindelige former for kræftbehandling i dag. Enhver, der har været igennem nogen af ​​disse behandlinger eller kender nogen, der har, ved, hvor meget det tager på kroppen. Chlorellas høje niveauer af klorofyl har vist sig at beskytte kroppen mod ultraviolet stråling, mens de fjerner radioaktive partikler fra kroppen. Immunsystemets cellulære komponenter og funktioner forbliver på eller i det mindste tæt på normale niveauer og påvirkes mindre negativt, når patienter gennemgår kemoterapi og / eller tager immunsuppressive lægemidler såsom steroider.

3. Fremmer vægttab

Det er svært at tabe sig - især når vi bliver ældre. I en undersøgelse offentliggjort i Journal of Medicinal Food siger forskere, at "Chlorella-indtagelse resulterede i mærkbare reduktioner i kropsfedtprocent, total kolesterol og fastende blodsukkerniveau." Når vores kroppe taber sig, frigives toksiner og kan genabsorberes. Det er vigtigt at skylle disse toksiner ud af vores system så hurtigt som muligt. Chlorellas evne til at omslutte toksiner og tungmetaller, der findes i vores kroppe, hjælper med at eliminere og forhindre reabsorption.

4. Gør dig yngre

Forskning afslører fortsat, at chlorella også kan bremse aldring, hvilket får dig til at se yngre ud. En undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Clinical Laboratory afslørede, at chlorella i høj grad reducerer oxidativt stress, hvilket kan være forårsaget af forurening, stress og dårlig kost. Årsagen til, at chlorella er så effektiv til at give dig yngre hud, er at det naturligt øger niveauet af A-vitamin, C-vitamin og glutathion i din krop, hvilket eliminerer frie radikaler og beskytter dine celler. Ved blot at tage 1 tsk eller et par kapsler dagligt med et chlorella-supplement, kan du se resultater på så lidt som 2 uger.

5. Forebygger kræft

Det antages, at alle menneskelige kroppe på et eller andet tidspunkt udvikler kræftceller. Et velfungerende immunsystem har evnen til at angribe og ødelægge disse celler, før de har en chance for at tage fat og skabe kræft. En ny medicinsk undersøgelse viste, at chlorella hjælper med at bekæmpe kræft på flere måder.

 • Først når det tages forebyggende, styrker det immunforsvaret, så vores kroppe kan håndtere frie radikaler ordentligt.

 • For det andet, fordi det fjerner tungmetaller og toksiner fra vores krop, er vi mindre tilbøjelige til at få kræft af miljømæssige årsager.

 • For det tredje har undersøgelser vist, at hos personer, der er diagnosticeret med kræft, forbedrer chlorella virkningen af ​​T-celler, der hjælper med at bekæmpe nye unormale celler.

Og som nævnt ovenfor, hvis kræft diagnosticeres og kemoterapi eller strålebehandling anvendes, kan chlorella hjælpe med at bekæmpe bivirkningerne og bruges ud over naturlige kræftbehandlinger.

6. Sænker dit blodsukker og kolesterol

Type 2-diabetes og højt kolesteroltal er to af de alvorlige kroniske tilstande, som mange amerikanere i dag står over for. År med underernæring, stress og mangel på søvn har ført mange til en eller begge af disse diagnoser.

I en undersøgelse offentliggjort i Journal of Medicinal Food fandt forskere, at doser på 8.000 mg chlorella om dagen (opdelt i 2 doser) bidrager til lavere kolesterol- og blodsukkerniveau. Forskere observerede først et fald i kolesterolniveauer og derefter en forbedring af blodsukkeret. De mener, at chlorella aktiverer et antal gener på celleniveau, der forbedrer reguleringen af ​​blodsukkerniveauet.

7. Øger kroppens C-vitaminniveauer

Det er kendt, at for eksempel rygning sænker mængden af ​​antioxidanten C-vitamin i kroppen. I en blindet undersøgelse modtog 52 rygere i alderen 20-65 år enten en dosis på 6,3 gram chlorella eller en tilsvarende mængde placebo hver dag i en 6-ugers periode. Der blev taget blodprøver før og efter tilskuddet. Vitaminniveauer af plasma-antioxidant- og lipidperoxidationsniveauer blev målt. Som en markør for oxidativ stress blev lymfocyt-DNA-beskadigelse målt. Resultaterne af denne undersøgelse viste, at Chlorella-tilskud øgede C-vitamin (44,4%), alfa-tocopherol (15,7%) og erytrocyttalase samt superoxiddismutaseaktiviteter. Det blev også bestemt, at 6 ugers Chlorella-tilskud resulterede i en signifikant reduktion i lymfocyt-DNA-beskadigelse målt ved kometanalyse.

8. Godt mod jernmangel

Graviditet er forbundet med jernmangel i ca. 18% af de industrialiserede lande i verden (ikke nyere statistikker), men er for nylig blevet fastslået til 17-22% i Japan. Det er tidligere blevet rapporteret fra eksperimenter med rotter, at kost indeholdende chlorellatabletter (5-10%) kunne øge jernindholdet i erytrocytter (røde blodlegemer) og hjælpe tilstanden med jernmangel, og disse resultater blev replikeret hos gravide kvinder, der fik 6 g af chlorella fra et bestemt tidspunkt mellem graviditet uge 12-18 indtil fødslen, hvor chlorella var forbundet med signifikant højere hæmoglobin (+ 5,6%), hæmatokrit (+ 6,3%) og antal røde blodlegemer (+ 4,7%) sammenlignet med kontrolgruppen. Mængden af ​​kvinder, der var tilbage over en tærskel ved 11 g / dL for hæmoglobinkoncentration, steg markant med Chlorella, og der blev ikke observeret nogen effekt på blodtrykket. 

Hvad indeholder chlorella?

 • Protein: Chlorella er 50-60% protein. Derudover er det en komplet proteinkilde, hvilket betyder, at den indeholder alle ni essentielle aminosyrer
 • Vitamin B12 Nogle chlorella-pulvere kan også indeholde vitamin B12, men der er behov for flere undersøgelser på dette område.
 • Jern og C-vitamin: Chlorella kan være en god kilde til jern. Afhængigt af doseringen kan det give mellem 6-40% af dine daglige behov. Det er også en fremragende kilde til C-vitamin, som hjælper dig med at absorbere jern.
 • Andre antioxidanter: Disse små grønne celler giver en bred vifte af antioxidanter.
 • Andre vitaminer og mineraler: Chlorella indeholder små mængder magnesium, zink, kobber, kalium, calcium, folinsyre og andre B-vitaminer.
 • Omega-3: Som andre alger indeholder chlorella en vis mængde omega-3. 3 gram chlorella giver 100 mg omega-3.
 • Fibrer: I store mængder kan chlorella være en god kilde til fiber.

Bivirkninger, når du tager chlorella

Det er vigtigt at købe kosttilskud inklusive chlorella fra en pålidelig producent. Hvis det ikke behandles ordentligt, kan chlorella indeholde en høj koncentration af giftige stoffer kaldet mikrocystiner og anatoxin. Det maksimale sikre indtag for disse toksiner er endnu ikke fastlagt. Disse toksiner kan opbygges i dit system og påvirke din lever og nervesystem, især hvis du tager chlorella i lang tid.

En allergisk reaktion kan forekomme som rødme, kløe, nældefeber, hududslæt og hævelse i ansigt og mund. Hvis du er meget allergisk over for chlorella, er det også muligt at lide af en mere alvorlig allergisk reaktion kaldet anafylaksi. De, der lider af allergi, frarådes derfor at tage chlorella.

Selvom de fleste bivirkninger forbundet med chlorella ikke er særlig skadelige, bør de stadig overvejes. Chlorella kan få dig til at blive overfølsom over for sollys, det kan også forårsage oppustethed, kramper og diarré. Kontakt først din læge eller diætist, hvis du beslutter at tage disse kosttilskud, for at være sikker.

 

Flere spørgsmål og svar om chlorella

Hvad er chlorella?

Chlorella er en af ​​de mest nærende planter, der findes på jorden, og dermed en af ​​de sundeste vi kan spise. Chlorella er en slægt, af encellede grønalger. Det meste af verdens produktion finder sted i Japan, hvor Chlorella dyrkes i store ferskvandsbassiner. Algerne er meget små, den vokser kun til 2–10 mikromillimeter. Det har en meget stærk skal, og mennesket kan ikke optage dets nyttige indhold, uden at det er behandlet.

Findes der forskellige typer af chlorella?

Der findes flere forskellige typer af chlorella, og det er vigtigt at være forsigtig, når du køber kosttilskud, da indholdet af sunde stoffer kan variere meget mellem de forskellige mærker, der findes. Dette skyldes, at der er over 30 forskellige arter af chlorella, men to typer, Chlorella vulgaris og Chlorella pyrenoidosa - er dem, der normalt omtales i forskningsresultater.

Hvor meget chlorella skal man tage?

Dosér i henhold til instruktionerne på pakningen. En dosis på mere end 6 gram om dagen anbefales normalt ikke.

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
74 Stemmer, Gennemsnit: 4.4 / 5