TEST: Bedste Chlorella 2021

Chlorella er en kilde til klorofyl, protein, jern, magnesium og aminosyrer, men det er primært kendt som et detox-tilskud. Den minimalistiske størrelse og dens unikke egenskaber binder sig til tungmetaller og uønskede kemikalier i kroppen. Vi har testet forskellige chlorella-tilskud. Læs mere om, hvilket produkt vi valgte som bedst i vores test 2021.

Om vores test af kosttilskud med chlorella

 1. 1. Healthwell Chlorella Kapslar EKO
  9,5/10
  Healthwell Chlorella Kapslar EKO
  Bedst i test
  Størrelse
  200 pille
  Pris / g
  1,29 kr
  Form
  Kapsler
  Til butik
  155 kr
 2. 2. Chlorella (Den Grønne Perle) (640 Tab)
  9,3/10
  Chlorella (Den Grønne Perle) (640 Tab)
  Størrelse
  640 pille
  Pris / g
  2,22 kr
  Form
  Kapsler
  Til butik
  355 kr
 3. 3. Holistic Chlorella
  9,3/10
  Holistic Chlorella
  Størrelse
  250 pille
  Pris / g
  1,89 kr
  Form
  Kapsler
  Til butik
  189 kr
 4. 4. Chlorella Kapsler
  9,1/10
  Chlorella Kapsler
  Størrelse
  360 pille
  Pris / g
  2,88 kr
  Form
  Kapsler
  Til butik
  259 kr
 5. 5. Healthwell Chlorella ØKO
  9,1/10
  Healthwell Chlorella ØKO
  Størrelse
  200 g
  Pris / g
  0,65 kr
  Form
  Pulver
  Til butik
  129 kr
 6. 6. Camette Chlorella Den grønne alge (180 tab)
  8,7/10
  Camette Chlorella Den grønne alge (180 tab)
  Størrelse
  180 pille
  Pris / g
  1,32 kr
  Form
  Kapsler
  Til butik
  95 kr
 7. 7. RawPowder Chlorellapulver
  8,7/10
  RawPowder Chlorellapulver
  Størrelse
  150 g
  Pris / g
  0,77 kr
  Form
  Pulver
  Til butik
  115 kr
 8. 8. Solgar Chlorella
  Solgar Chlorella
  Størrelse
  100 pille
  Pris / g
  4,13 kr
  Form
  Kapsler
  Til butik
  215 kr
 9. 9. Vitaprana Organic Chlorella
  Vitaprana Organic Chlorella
  Størrelse
  250 pille
  Pris / g
  1,51 kr
  Form
  Kapsler
  Til butik
  189 kr
Se alla produkter

Hvad er Chlorella?

Chlorella er en af de mest næringsrige planter, der findes på jorden og derfor en af de nyttigste, vi kan spise. Chlorella er en, eller rettere en hel slægt af, encellede grønne alger. Størstedelen af verdens produktion foregår i Japan, hvor Chlorella dyrkes i store ferskvandsbassiner. Algerne er meget små, de bliver kun 2-10 mikromillimeter store. De har en meget stærk skal, og mennesker kan ikke optage det nyttige indhold før algen er blevet behandlet. Chlorella sælges som kapsler, tabletter, pulver og ekstrakt.

Chlorella er en nyttig kilde til protein, sunde fedtstoffer, kulhydrater, fibre, klorofyl, vitaminer og mineraler, samt til phytonutrienter, herunder aminosyrer, betakaroten, kalium, fosfor, biotin, magnesium og B-kompleks vitaminer. Chlorella sælges også under navnene Algue Verte d'Eau Douce, Bulgarien Chlorella, Bulgarske grønne alger, Kinesisk chlorella, Chlorellaalger, Chlorella pyrenoidosa, Chlorella vulgaris, Klorell, Clorela, Ferskvandsgrønalger, Ferskvandstang, Grønne alger, Japansk chlorella, Sjögräs og Yaeyama Chlorella.

Det er vigtigt at være opmærksom, når du køber Chlorella, da indholdet af nyttige stoffer kan variere betydeligt mellem de mange forskellige mærker. Det skyldes, at der er over 30 forskellige arter af chlorella, men to typer - Chlorella vulgaris og Chlorella pyrenoidosa - er dem, der almindeligvis refereres til i forskningsresultater.

Hvordan anvendes Chlorella?

chlorella kapsler

Chlorella-kosttilskud fås i både pulver- og kapselform

Chlorella bruges dels som et lægemiddel til at forebygge af kræft, reducere strålingsbivirkninger fra kræftbehandlinger, stimulere immunsystemet, forbedre responsen på influenzavaccine, øge antallet af hvide blodlegemer (især hos personer med HIV-infektion og/eller kræft), forhindre forkølelse, beskytte kroppen mod giftige tungmetaller såsom bly og kviksølv og sænke aldringsprocessen.

Chlorella bruges også for at øge antallet af "gode" bakterier i tarmene og for at forbedre fordøjelsen, også for at hjælpe med at behandle sår, kolitis (kronisk inflammatorisk tarmsygdom), Crohns sygdom (betændelse i hele mave-tarmkanalen) og divertikulose ("lommer", sædvanligvis i tyktarmen).

Nogle mennesker bruger chlorella for at forebygge stressrelaterede sår, som behandling for forstoppelse, mod dårlig ånde og højt blodtryk og som antioxidant for at reducere blodkolesterolniveauet. Det bruges også til at øge energien, afgifte kroppen og som en kilde til magnesium. Chlorella bruges desuden til at fremme mental sundhed, lindre præmenstruelt syndrom (PMS) og fibromyalgi, og reducere astmaanfald.

Chlorella kan også påføres huden for at behandle hudsår og udslæt forårsaget af strålebehandling og til behandling af en seksuelt overført sygdom kaldet trichomoniasis. Trichomoniasis er en infektion. Det giver normalt ingen symptomer hos manden, men kan overføres fra kvinde til mand og tilbage til den samme eller en anden kvinde. Hos kvinder kan trichomoniasis give anledning til vaginal inflammation, kløe og udflåd, som kan være hvidt, gult eller grønt og også ildelugtende. I det vaginale udflåd kan bobler ofte være synlige. Inflammation i livmoderhalsen kan også forekomme. Dette medfører pletvise blødninger.

Fordele ved chlorella

 • Protein: Chlorella er 50-60% protein. Derudover er det en komplet proteinkilde, hvilket betyder, at den indeholder alle ni essentielle aminosyrer
 • Vitamin B12: Nogle chlorella pulvere kan også indeholde vitamin B12, men der kræves flere undersøgelser på dette område.
 • Jern og C-vitamin: Chlorella kan være en god kilde til jern. Afhængig af doseringen kan det give alt mellem 6-40% af dit daglige behov. Det er også en fremragende kilde til C-vitamin, som hjælper dig med at optage jern.
 • Andre antioxidanter: Disse små grønne celler giver en bred vifte af antioxidanter.
 • Andre vitaminer og mineraler: Chlorella indeholder små mængder magnesium, zink, kobber, kalium, kalcium, folsyre og andre B-vitaminer).
 • Omega-3: Som andre alger indeholder chlorella en vis mængde omega-3. 3 gram chlorella giver 100 mg omega-3.
 • Fibre: chlorella kan i store mængder være en god kilde til fibre. Dog giver de fleste kosttilskud kun knap 1 gram fibre pr. dosis.

Ud over det gavnlige indhold er der flere gode grunde til at spise chlorella. Nedenfor opregner vi 6 af dem:

1. Chlorella afgifter tungmetaller

Hvis du har kviksølvfyldninger i dine tænder, er blevet vaccineret, spiser regelmæssigt, har været udsat for stråling eller spiser mad fra Kina, kan det være, at tungmetaller lurer i din krop. Så er det vigtigt, at din overordnede sundhed og trivsel er proaktiv i afgiftningen af tungmetaller og toksiner.

En af chlorellas vigtigste sundhedsvirkninger er, at den omslutter stædige toksiner, der findes i vores krop, såsom bly, cadmium, kviksølv og uran, og forhindrer dem i at blive genoptaget i kroppen. Regelmæssigt forbrug af chlorellatabletter kan endda hjælpe med at holde tungmetaller fra at samle sig i kroppens bløde væv og organer i det hele taget.

2. Chlorella afgifter stråling og kemoterapi

Strålebehandling og kemoterapi er de mest almindelige former for kræftbehandling i dag. Enhver, der har været igennem en af disse behandlinger eller kender nogen, der har, ved, hvor meget det tærer på kroppen. Chlorellas høje indhold af klorofyl har vist sig at beskytte kroppen mod ultraviolet stråling, samtidig med at det fjerner radioaktive partikler fra kroppen.

Cellulære komponenter og funktioner i immunsystemet forbliver på - eller i det mindste nær - normale niveauer og påvirkes mindre, når patienter gennemgår kemoterapi og/eller tager immunosuppressive lægemidler som f.eks. steroider.

3. Chlorella fremmer vægttab

At tabe sig er svært - især når vi bliver ældre. I en undersøgelse, der blev offentliggjort i Journal of Medicinal Food, siger forskere, at "Chlorellaindtaget resulterede i mærkbare reduktioner af kropsfedtprocenten, serum totalt kolesterol og fastende blodglukoseniveau".

Chlorella er godt for dig, fordi det hjælper med at regulere hormonerne, hjælper med stofskiftet, forbedrer cirkulationen og forhøjer energiniveauet. Det hjælper også med at reducere vægt og kropsfedt og fjerner lagrede toksiner.

Når vores kropsvægt går ned, frigives toksiner og kan genabsorberes. Det er vigtigt at skylle disse toksiner ud af vores system så hurtigt som muligt. Chlorellas evne til at omsætte toksiner og tungmetaller indeholdt i vores kroppe hjælper med at eliminere og forhindre reabsorption.

4. Chlorella gør dig yngre

Forskning har også afdækket, at chlorella kan bremse aldring, så du kommer til at se yngre ud. En undersøgelse, der blev offentliggjort i tidsskriftet Clinical Laboratory, viste, at chlorella i høj grad reducerer oxidativt stress, som stammer fra forurening, stress og dårlig kost.

Årsagen til, at chlorella er så effektiv til at give dig yngre hud, er, at det naturligt øger indholdet af A-vitaminer, C-vitaminer og glutathion i din krop, eliminerer frie radikaler og beskytter dine celler.
Ved blot at tage 1 tsk. eller et par kapsler dagligt med et chlorella supplement, kan du se resultater på så lidt som 2 uger.

5. Chlorella bekæmper af kræft

Det menes, at alle mennesker på et eller andet tidspunkt udvikler kræftceller. Når immunforsvaret virker rigtigt, kan det angribe og ødelægge disse celler, før de når at gribe fat og udvikle kræft. En ny medicinsk undersøgelse fandt ud af, at chlorella hjælper med at bekæmpe kræft på flere måder.

 • For det første kan chlorella tages forebyggende. Det styrker immunforsvaret, så vores krop reagerer optimalt.
 • For det andet fjerner chlorella tungmetaller og toksiner fra kroppen, derved mindskes risikoen for, at vi får kræft gennem miljøet vi færdes i.
 • For det tredje har undersøgelser af personer, som en gang har været diagnosticeret med kræft, vist, at chlorella forbedrer effekten af T-cellerne, der hjælper med at bekæmpe nye unormale celler.

Og som nævnt ovenfor, hvis cancer er diagnosticeret, og kemoterapi eller strålebehandling anvendes, kan chlorella hjælpe med at bekæmpe bivirkningerne, og det kan også bruges ved alternative kræftbehandlinger.

6. Chlorella sænker dit blodsukker og kolesteroltal

Type 2 diabetes og forhøjet kolesteroltal er to alvorlige kroniske tilstande, som mange amerikanere står overfor i dag. Årevis med dårlig mad, stress og/eller søvnløshed har gjort at mange har en eller begge disse diagnoser.

I en undersøgelse udgivet af Journal of Medicinal Food fandt forskere, at doser på 8.000 mg chlorella per dag (fordelt på 2 doser) bidrager til lavere kolesterol og blodsukker.
Forskerne observerede først et fald i kolesteroltallet og derefter en forbedring af blodglukosen. De mener, at chlorella aktiverer nogle gener på det cellulære niveau, hvilket forbedrer insulin

Hvad siger forskningen om chlorella?

Det vides at rygning sænker mængden af C-vitamin (en antioxidant) i kroppen. I et blindtesteksperiment modtog 52 rygere i alderen 20-65 år enten en dosis chlorella på 6,3 gram eller en lige så stor mængde placebo hver dag i en 6-ugers periode.

Blodprøver blev taget før og efter tilskuddet. Vitaminniveauerne for plasmaantioxidant og lipidperoxidationsniveauerne blev målt. Som markør for oxidativt stress måltes lymfocyt DNA-beskadigelse. Resultatet af denne undersøgelse viste, at chlorella-tilskud øgede plasma C-vitamin med 44,4%, desuden øgedes alfa-tocopherol (15,7%), erytrocytter og superoxiddismutaseaktiviteter. Det blev også konstateret, at 6 ugers Chlorella-supplering resulterede i et signifikant fald i lymfocyt-DNA-skade, målt ved kometanalyse.

Graviditet er forbundet med anæmi i omkring 18% af verdens industrialiserede lande (ikke nyeste tal, men er for nylig blevet fastlagt på 17-22% i Japan). Det er tidligere blevet rapporteret fra forsøg på rotter, at diæt med chlorella tabletter (5-10%) kunne øge jernindholdet i erytrocytterne (de røde blodlegemer) og til at afhjælpe den anæmiske tilstand, og disse resultater blev gentaget hos gravide kvinder, der modtog 6g chlorella fra et givet tidspunkt i graviditetsugerne 12-18 indtil fødslen.

Chlorella var forbundet med signifikant højere hæmoglobin (+5,6%), hæmatokrit (+6,3%) og røde blodlegemer (+4,7%) i forhold til kontrolgruppen. Antallet af kvinder, der forblev over en tærskelværdi på 11 g/dl for hæmoglobinkoncentrationen, steg signifikant med chlorella, og der blev ikke set nogen effekt på blodtrykket.

Den internationalt anerkendte naturlige sundhedslæge Dr. Joseph Mercola diskuterer afgiftning og chlorella.

Dosering og andre medicinske råd

Dosering er specificeret på pakningen. En dosis på mere end 6 gram pr. dag kan ikke anbefales.

Det er altid vigtigt at købe kosttilskud - herunder chlorella - fra en velrenommeret producent. Hvis det ikke er blevet behandlet korrekt, kan chlorella indeholde en høj koncentration af giftige stoffer kaldet mikrocystiner og anatoxin. Det maksimale sikre indtag af disse toksiner er endnu ikke blevet fastslået. Disse toksiner kan opbygges i dit system og påvirke din lever og dit nervesystem, især hvis du tager chlorella i lang tid.

Allergiske reaktioner kan forekomme, f.eks. rødmen, kløe, nældefeber, hududslæt og hævelse af ansigt og mund. Hvis du er meget allergisk over for chlorella, er det muligt at du lider af en mere alvorlig allergisk reaktion kaldet anafylaksi. Folk, der lider af disse allergier, anbefales derfor ikke at tage chlorella.

Selvom de fleste bivirkninger forbundet med chlorella ikke er særlig skadelige, bør man alligevel være opmærksom på dem. Chlorella kan gøre dig overfølsom over for sollys, det kan også forårsage oppustethed, kramper og diarré. For at være sikker, bør du kontakte din læge eller diætist, hvis du overvejer at tage disse kosttilskud.

 

Sidst redigeret: 2021-01-17 20:44:54

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
64 Stemmer, Gennemsnit: 4.3 / 5

Testvindere - Bedste Chlorella

 • Healthwell Chlorella Kapslar EKO
 • Chlorella (Den Grønne Perle) (640 Tab)
 • Holistic Chlorella
 • Chlorella Kapsler
 • Healthwell Chlorella ØKO