TEST: Bedste Hvidløgspiller 2021

Hvidløg en af de ældste og mest anvendte ingredienser indenfor folkemedicin, og den har altid været anset for at være kraftig nok til, at skræmme alt fra bakterier til vampyrer væk. Vi har testet de bedste hvidløgspiller. Læs testen nedenfor og find ud af, hvorfor Skip Vitlök Gold blev bedst i test. 

Hvilke hvidløgspiller er bedst?

I vores test af de bedste hvidløgspiller undersøgte bl.a.

 • Indhold (hvor meget hvidløg/allicin produktet indeholder, indeholder produktet noget andet)
 • Pris (om produktet er prisen værd)
 • Andet (får man dårlig ånde af produktet, hvad siger andre anmeldere)

 1. 1. Skip Vitlök Gold
  9,5/10
  Skip Vitlök Gold
  Bedst i test
  Størrelse
  200 pille
  Pris / portion
  0,85 kr
  Allicin / portion
  3 mg
  Lugtfri
  Ja
  Til butik
  85 kr
 2. 2. AllicinMAX
  9,4/10
  AllicinMAX
  Størrelse
  30 pille
  Pris / portion
  4,83 kr
  Allicin / portion
  180mg
  Lugtfri
  Nei
  Til butik
  145 kr
 3. 3. Natur Drogeriet Candolic kapsler (90 stk)
  9,1/10
  Natur Drogeriet Candolic kapsler (90 stk)
  Størrelse
  90 pille
  Pris / portion
  2,22 kr
  Allicin / portion
  ??
  Lugtfri
  Ja
  Til butik
  80 kr
 4. 4. Wallda Hvidløgskapsler
  9,1/10
  Wallda Hvidløgskapsler
  Størrelse
  100 pille
  Pris / portion
  1,77 kr
  Allicin / portion
  0.7mg
  Lugtfri
  Ja
  Til butik
  59 kr
 5. 5. Longo Hvidløg (275 stk)
  8,9/10
  Longo Hvidløg (275 stk)
  Størrelse
  275 pille
  Pris / portion
  0,61 kr
  Allicin / portion
  1 mg
  Lugtfri
  ??
  Til butik
  80 kr
 6. 6. Alpha Plus Vitlök Plus
  8,9/10
  Alpha Plus Vitlök Plus
  Størrelse
  60 kapslar
  Pris / portion
  5,50 kr
  Allicin / portion
  2 mg
  Lugtfri
  Nei
  Til butik
  165 kr
 7. 7. Terranova Garlic 500 mg
  8,7/10
  Terranova Garlic 500 mg
  Størrelse
  50 pille
  Pris / portion
  2,98 kr
  Allicin / portion
  3 mg
  Lugtfri
  Nei
  Til butik
  149 kr
 8. 8. Bättre Hälsa Hvidløg Green Line
  Bättre Hälsa Hvidløg Green Line
  Størrelse
  90 pille
  Pris / portion
  1,88 kr
  Allicin / portion
  5 mg
  Lugtfri
  Ja
  Til butik
  169 kr
 9. 9. Kyolic Original +Q10
  Kyolic Original +Q10
  Størrelse
  30 pille
  Pris / portion
  7,17 kr
  Allicin / portion
  3 mg
  Lugtfri
  Ja
  Til butik
  215 kr
Se alla produkter

Hvad er hvidløg?

Hvidløg er en asiatisk plante af amaryllisfamilien og er beslægtet med andre planter, der har en lignende smag, såsom løg, purløg og porrer. Nutildags dyrkes den over hele verden, men det er stadig Kina, der tegner sig for den største produktion. Løget har lange stængler med små blomster. Der findes mange arter af hvidløg for eksempel den såkaldte vilde hvidløg, som endda kan spises rå.

I Europa vokser der flere typer hvidløg, og det er en meget taknemmelig plante at dyrke, da den kan modstå forskellige klimaer og kan vokse hele året rundt. Den er også resistent overfor mange skadedyr, men frost har den svært ved at klare, hvorfor det er vigtigt at plante den dybt nok, hvis man bor i et koldt klima.

Selvom det er mest almindeligt at spise selve løget, der består af en række fed, kan man også spise både stilken og blomsterne med stor fornøjelse, men derimod spiser man sædvanligvis ikke hverken roden eller skallen.

Lidt historie

Ægypterne opdagede hvidløgets gavnlige virkninger for over 5000 år siden, og det er en af de ældste urter mennesket har dyrket. Lige siden arbejderne ved pyramiderne skulle spise hvidløg for at blive ekstra stærke, har brugen af den spredt sig til mange lande og kulturer både som krydderi og som medicin. Der har altid været et skær af mystik om planten, og allerede de gamle grækere ofrede hvidløg til den mørke og farlige gudinde Hekate.

Man troede, at hvidløg gjorde folk søvnige og lystne, men også at den beskyttede både mod solen og farlige sygdomme, og selv i dag hænger grækerne hvidløg udenfor deres huse og butikker for at beskytte dem mod onde øjne. Samme fænomen ses også i andre kulturer, men her er grunden, at man mener, at hvidløg holder onde ånder og vampyrer væk.

Vikingerne opdagede også hvidløget under deres ekspeditioner og dyrkede det i Skandinavien og deres kolonier, de brugte det blandt andet til at konservere deres mad under de lange rejser. I dag ved vi, at hvidløg faktisk har en konserverende virkning, ikke mindst fordi den er bakteriedræbende og kan holde skadedyr væk. Gennem hele middelalderen var hvidløg en populær ingrediens blandt kokke og læger såvel som i de små hjem både som mad og medicin, men i en periode forringedes plantens omdømme på grund af den dårlige ånde, der kan opstå efter indtagelse.

Men snart kom hvidløget tilbage for fuld fart, da dets mange gavnlige virkninger overvandt lugten, og helt ind i det 20. århundrede var det en hjørnesten i militærlægers behandling af sår og sygdomme i krigssituationer. I Skandinavien fik den et nyt boost i 1970'erne, og i dag bruges det af stort set alle mennesker både i madlavning og som kosttilskud.

Hvad indeholder hvidløg?

Hvidløg er en kaloriefattig madvare, der samtidig indeholder mange nyttige stoffer. For eksempel fibre, kalcium, fosfor, magnesium og jern, men også vigtige vitaminer såsom C og B6, der blandt andet virker som antioxidanter og beskytter vores celler, modvirker aldring, fremmer immunforsvaret og gavner metabolismen. En af de vigtigste bestanddele af hvidløg er allicin, som er et naturligt antiseptisk middel, der længe har været anvendt både til bekæmpelse af skadedyr og til behandling af sår, det er blevet kaldt naturens egen antibiotika. Hvidløg regnes både for at være en urt og en grøntsag, og planten er så populær globalt, at den er en del de fleste menneskers hverdag.

Hvordan virker hvidløg fremmende for sundheden?

hivdlog

Hvidløg er nyttig til helbredet af forskellige årsager

Det er længe blevet sagt, at hvidløg renser blodet og er godt mod forkølelser - både for at undgå dem og for at behandle og lindre sygdomsudviklingen, hvis man er smittet. Præcist hvordan det virker, er de lærde uenige om, og mens nogle forskere hævder, at der slet ikke er noget bevis for det, mener andre, at det skyldes hvidløgets antibakterielle egenskaber. Uanset hvad du synes om hvidløg, så er det en kendsgerning, at det lindrer forkølelsessymptomer, og intet er så vidunderligt som varm tomatsuppe med masser af hvidløg med et rigtig godt og ildelugtende hvidløgsbrød til, når man føler sig lidt sulten.

Forskning har vist, at der synes at være en sammenhæng mellem forbrug af hvidløg og mavekræft, da sygdommen er mindre almindelig i lande, hvor man spiser meget hvidløg. Man kan også se, at hvidløg reducerer forekomsten af prostatakræft, og der er mange, der hævder, at det hjælper immunforsvaret i en sådan grad, at det endda kan hjælpe kræftpatienter med at vinde kampen mod sygdommen.

En af hvidløgets mest berømte egenskaber handler om blod, så det er måske ikke tilfældigt, at ældgammel overtro sætter urten i forbindelse med netop blodsugende vampyrer og dæmoner, som bliver skræmt væk af dens potente kraft. Man har længe antaget at hvidløg kan modvirke hjerte-kar-sygdomme især forhøjet blodtryk.

Hertil kommer, at hvidløg forhindrer kolesterol og blodfedt i at blive opbygget i årerne, og selvom det ikke kan fjerne stofferne, kan det bremse op for den gradvise proces, som gør at de lagres i vores blodomløb. Med alderen stiger risikoen for forhøjet blodtryk, og ved at have hvidløg i den daglige kost kan man se frem til langvarige og positive effekter.

En video, der gennemgår over 30 sundhedsmæssige fordele ved hvidløg

Hvem bør ikke tage hvidløgspiller?

Hvidløg er en helt naturlig plante, som du kan spise meget af med god samvittighed. Det er en stor del af den daglige madlavning over hele kloden og spises med stor nydelse af både unge og gamle. Når man spiser hvidløg i form af kapsler eller piller, får man det i særligt høje koncentrationer, og derfor findes der nogle særlige tilfælde, hvor det bør undgås, især hvis man er allergisk overfor planten, eller hvis man får blodfortyndende medicin eller medicin mod forhøjede niveauer af blodlipider, da hvidløg har en vis antikoagulerende virkning.

Er der nogen bivirkninger?

Der er ingen dokumenterede bivirkninger ved at spise for meget hvidløg, men nogle mennesker oplever den efterfølgende ånde som ubehagelig. Ved at tage kapsler undgår man netop den "bivirkning", da de er specielt konstruerede, så de opløses efter at have passeret maven, sådan at åndedrættet slet ikke påvirkes. Tal altid med en læge, hvis du er usikker på, om et kosttilskud er godt for dig.

Hvidløg som kosttilskud

Med sine mange positive egenskaber for menneskets sundhed er hvidløg et fantastisk kosttilskud, som hører hjemme i ethvert hjem. Hvidløg er en naturlig plante, der har så mange sundhedsmæssige fordele, at man næsten ikke kan opregne dem alle. På grund af den verdensomspændende popularitet er der et stort antal produkter på markedet, og hvis du synes, det er svært at vælge, så bare tag det roligt; Her kommer en liste over vores favoritter, der kan give dig præcis det, du har brug for.

1. Skip Hvidløgskapsler

Her handler det om maksimal mængde af hvidløg, med et koncentreret præparat i kapsler med hele 400 mg pr. stk., som man kan tage op til tre af om dagen i forbindelse med et måltid. Det her er et perfekt kosttilskud til dem, der ønsker at undgå lugten, som hvidløg ellers indebærer, og du kan med god samvittighed tage kapslerne, selvom du bruger tid sammen med dine kære næste dag.

Få det godt med Skip

Hvidløgets mange positive virkninger på sundheden er dokumenteret gennem meget lang tid, men mange undgår det alligevel på grund af lugten. Med disse kapsler kan du få fordelene af dette fantastiske krydderi, samtidig med at du undgår lugten, da de opløses, efter at de har passeret maven.

2. AllicinMAX

Til dig, som ønsker at få den fulde gavn af hvidløgets mest eftertragtede indhold: allicin. Dette fantastiske stof har været værdsat i tusindvis af år på grund af dets antimykotiske og antiseptiske egenskaber, der anvendes til alt fra bekæmpelse af skadedyr til behandling af sår. Med AllicinMAX får du i stærkt koncentreret form hvidløgets bedste del, som ellers nedbrydes hurtigt, hvis du spiser løget i rå form.

For optimal sundhed

Disse piller kan tages et par gange om dagen i forbindelse med måltider, det anbefales at tage en om morgenen og en om aftenen, så stoffet fordeles så jævnt og regelmæssigt som muligt. Genfind din styrke, opbyg dit immunsystem og nyd din øgede modstandsdygtighed.

3. Wallda Hvidløgskapsler

Forestil dig at kunne spise masser af hvidløg uden at få dårlig ånde! Med dette produkt får du et maksimeret koncentrat af hvidløgets vidunderlige indhold, uden at skulle holde vejret når du hilser på dine omgivelser. Hvordan virker det? Det er ganske enkelt: Kapslerne er specielt designet til ikke at opløses, før de har passeret maven og er havnet i tarmkanalen, hvilket gør at du helt slipper for den berygtede lugt.

Få noget af det gode i dig

Ved at tage en kapsel til morgenmad, frokost og aftensmad får du effekten af at spise 2-3 fed hvidløg om dagen, og ifølge et gammelt fransk ordsprog er det det daglige hvidløg og ikke æblet, som holder lægen væk! Uanset om det er vampyrer eller forkølelser, du vil undgå, er dette et perfekt våben!

4. Naturens Apotek Vitlök + Vitamin C

En ren atombombe til alle, der vil undgå forkølelser og vil holde styr på immunforsvaret, kolesteroltallet og blodfedtet. Ved at indtage dette kosttilskud af koncentreret rå hvidløg kombineret med kraftigt C-vitamin opbygger du et forsvar mod alle de forkølelser, som cirkulerer hele året rundt.

Maksimalt koncentreret

I modsætning til de andre produkter på denne liste består Naturens Apotek Vitlök + Vitamin C af tabletter, som du simpelthen tager et par af sammen med et glas vand. Lad dog ikke tabletterne narre dig; selvom de er mindre end kapslerne, svarer de til at spise 450 mg frisk hvidløg. Kombinationen af disse to ingredienser er et af de ældste og mest gennemprøvede husråd og er det perfekte supplement til en god daglig kost.

5. Alpha Plus Vitlök

Dette produkt er som at spise rå hvidløg, med alle de sundhedsmæssige fordele det indebærer. Hver kapsel svarer til ca. et hvidløgsfed, og det anbefalede indtag er at tage to kapsler op til tre gange om dagen.
Hold forkølelsen på respektfuld afstand!

Alpha Plus Hvidløg er et særligt populært produkt om vinteren, når du vil opbygge ekstra beskyttelse mod forkølelser, og det indeholder også ekstrakter fra grapefrugtkerner og rosmarin, som modvirker infektioner og betændelser og desuden stimulerer hukommelsen.

Andre informationer om hvidløg

På trods af dets mange gavnlige virkninger på mennesker så er hvidløg giftigt for hunde og katte. Sørg derfor for, at de ikke får adgang til kosttilskuddet, og at de ikke spiser af den mad, som du har puttet hvidløg i. Hvidløg har også længe været anset for at være et stærkt afrodisiakum, og i nogle kulturer anvendes det som et potensforøgende middel, hvorimod det er forbudt i buddhistiske klostre af præcis samme grund.

 

Sidst redigeret: 2021-01-17 20:45:21

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
110 Stemmer, Gennemsnit: 4.4 / 5

Testvindere - Bedste Hvidløgspiller

 • Skip Vitlök Gold
 • AllicinMAX
 • Natur Drogeriet Candolic kapsler (90 stk)
 • Wallda Hvidløgskapsler
 • Longo Hvidløg (275 stk)