Test: Bedste Hybenpulver 2021

Sidst redigeret: Juni 2021

Hyben, frugten af ​​Rosa canina, bruges til en række ting - ikke mindst som et kosttilskud til forbedret sundhed. Det kan lindre symptomerne på gigt, hvis det tages dagligt, og det er også en god kilde til C-vitamin. Men hvis du ikke har adgang til nogen hybenbuske i nærheden, er det intet problem. Hybenpulver fås i en række onlinebutikker. Vi har testet 4 populære hybenpulvere. Læs mere om testen nedenfor, og se, hvilken der blev udnævnt bedst i test 2021.

FitnessFrank er sponsoreret af læsere. Når du køber noget via links på siden, kan vi få en affiliate-kommission. Læs mere.

Købsvejledning: Sådan finder du det bedste hybenpulver

For at finde det bedste hybenpulver eller kapsler med hybenekstrakt, skal du se på et par forskellige ting, inden du beslutter dig for, hvilket tilskud du skal vælge. Kvaliteten og prisen for pengene varierer afhængigt af hvilket tilskud du vælger, og fra hvilken producent.

Ved at overveje disse ting vil det være lettere for dig at finde det rigtige og bedste hybenpulver:

 • Type af hyben
 • Værdi for pengene
 • Pris per kapsel
 • Mængden af hybenekstrakt i kapslerne
 • Økologisk produkt

Indholdet af hybenpulver kan komme fra forskellige typer hyben. Strandhyben er én type, hyben fra bjergene i Chile en anden. Uanset om det er vilde hyben, der er i pulveret, eller ekstrakterne, kan det også spille en rolle i kvaliteten. Vilde hyben kan have en højere næringstæthed end andre hyben. Fælles for alle hybenpulvere bør dog være, at de er økologiske.

Prisen, du betaler for tilskuddet, skal svare til kvaliteten og det resultat, du får, når du bruger det. Værdien for pengene er derfor vigtig at forsøge at bestemme. Se på ting som pris pr. kapsel eller mængden af ​​hybenekstrakt i kapslerne, hvis det oplyses. Et produkt med en større mængde, når det kommer til hybenpulver, til en god pris behøver ikke at betyde, at kvaliteten er dårligere. Hvis du f.eks. leder efter hybentilskud til lindring af slidgigt, anbefaler vi, at du gør dig fortrolig med det, du har brug for. Her kan det være nødvendigt med højere koncentrationer for at opnå een ønskede effekt.

'

Sammenlign alle hybenpulver i testen

Testvindere - Hybenpulver

 • WellAware Hybenpulver - Bedste hybenpulver
 • Holistic Hunderose - Bra val
 • Healthwell Hybenkapsler - Bedste hybenkapsler
 • Healthwell Hybenpulver ØKO
 • Lito Hyben kapsler (250 stk)
 • Lito Hyben pulver (300 g)
 • Hyben pulver fint m. kerner Ø (1 kg)
 • Nypozin - Bedste hybenpulver mod slidgigt
 • LitoMove

De bedste hybenpulver 2021

Vi har testet mange hybenpulver. Nedenfor er de produkter, vi anbefaler fra vores test, hvad der er godt og dårligt med hvert hybenpulver og en gennemgang af hvert produkt. Hvis du vil se en oversigt over alle de hybenpulver, der var inkluderet i testen, kan du gøre det her.

 1. 1. WellAware Hybenpulver - Bedste hybenpulver

  9,5/10
  WellAware Hybenpulver
  Bedst i test
  Størrelse
  1000 g
  Pris / kg
  199 kr
  Andet
  Håndplukket
  Til butik
  199 kr

  Det produkt, vi har valgt til det bedste hybenpulver, er WellAware hybenpulver. Pulveret er overkommeligt i prisen, smager godt, og denne hyben har en høj næringstæthed ved at blive ovntørret. Dette betyder, at C-vitaminerne bevares bedre og bidrager til et sundere produkt. Hyben i WellAware er også håndplukket fra bjergene i Chile, hvilket betyder, at indholdet er fri for gødning og pesticider.

  WellAware er et produkt, der giver god værdi for pengene, og det er en af ​​hovedårsagerne til, at vi har valgt at placere det øverst i vores favoritter. Du finder den i to forskellige størrelser, 300 g og 1 kg, hvis du har brug for lidt større portioner. Dette produkt er virkelig værd at prøve, og vi kan varmt anbefale det! Vores erfaring med hybenpulver er, at det er relativt let at blande, smager godt og klarer sig godt i fx en sund smoothie. Husk dog, at dette er et mere grovkornet pulver, der giver en anden konsistens end de finmalte hyben.

  Läs mer
 2. 2. Holistic Hunderose - Bra val

  9,3/10
  Holistic Hunderose
  Størrelse
  400 g
  Pris / kg
  388 kr
  Andet
  RAW food
  Til butik
  155 kr

  Holistic Strandhyben er et 100% naturprodukt fra mærket Holistic. Produktet består af hele vilde strandhyben, lavet af Rosa Canina L, som er håndplukket og tørret. Strandhyben kaldes også stenoser, og de vokser blandt andet i Chile, men i det fjerne syd, hvor de kan vokse frit i naturen helt uberørt. Den egentlige proces med plukning af strandhyben udføres ved først at plukke frugten, når den er blomstret ud, og bladene er løsnet. Doseringen bør være 5 g dagligt, hvilket svarer til ca. 10 ml i flydende form. Dosis bør heller ikke overskrides og bør holdes væk fra mindre børn.

  Holistic Strandhyben er dyrere end mange andre muligheder, men det er værd at overveje, hvis du kan forestille dig at betale lidt mere for et premium produkt.

  Läs mer
 3. 3. Healthwell Hybenkapsler - Bedste hybenkapsler

  9,2/10
  Healthwell Hybenkapsler
  Størrelse
  113 g
  Pris / kg
  1142 kr
  Andet
  Piller
  Til butik
  129 kr

  Når vi taler om kosttilskud med hyben, tænker de fleste sandsynligvis på hybenpulver. Der er dog også andre produkter, såsom hybenkapsler. Healthwell hybenkapsler er et sådant produkt, der opretholder en høj kvalitet og værdi for pengene. Kapslerne indeholder ekstremt koncentreret hybenekstrakt, og kapslerne er helt vegetabilske. Når det kommer til kapslernes størrelse, tror vi ikke, de er svære at sluge, men de kunne have været lidt mindre. Men så ville indholdet i hver kapsel også være mindre. Selve emballagen er børnesikker, hvilket betyder, at låget kan være svært at få af.

  Vi mener, at Healthwell opretholder en høj kvalitet og standard på de fleste af deres produkter. Deres hybenkapsler er ingen undtagelse. Fordelen ved disse er, at smagen ikke kommer frem på samme måde som med hybenpulver. Ikke alle bryder sig om smagen af ​​hyben, og kapslerne kan derefter være et godt alternativ til at absorbere alle de sunde stoffer, som bærene indeholder. Med hensyn til effekten, som kapslerne giver, har vi henvendt os til brugeranmeldelser. Disse er meget gode, og produktet har ifølge dem hjulpet flere mennesker med smerter, slidgigt og at opnå et generelt velvære.

  Läs mer
 4. 4. Healthwell Hybenpulver ØKO

  9,1/10
  Healthwell Hybenpulver ØKO
  Størrelse
  200 g
  Pris / kg
  425 kr
  Andet
  Økologisk
  Til butik
  85 kr
 5. 5. Lito Hyben kapsler (250 stk)

  9,1/10
  Lito Hyben kapsler (250 stk)
  Størrelse
  250 stk
  Pris / kg
  1512 kr
  Andet
  Fra Langeland
  Til butik
  189 kr
 6. 6. Lito Hyben pulver (300 g)

  8,9/10
  Lito Hyben pulver (300 g)
  Størrelse
  300 g
  Pris / kg
  617 kr
  Andet
  Fra Langeland
  Til butik
  185 kr
 7. 7. Hyben pulver fint m. kerner Ø (1 kg)

  8,7/10
  Hyben pulver fint m. kerner Ø (1 kg)
  Størrelse
  1000 g
  Pris / kg
  225 kr
  Andet
  Økologisk
  Til butik
  225 kr
 8. 8. Nypozin - Bedste hybenpulver mod slidgigt

  8,2/10
  Nypozin
  Størrelse
  150 g
  Pris / kg
  1193 kr
  Andet
  3 forskellige emner
  Til butik
  179 kr

  Nypozin er et dyrere pulver end sine konkurrenter i denne test. Du finder dog tre forskellige ingredienser i en, når du køber dette pulver: hyben, chondroitin og sort peberekstrakt. Som en naturlig medicin bruges disse tre ingredienser for eksempel til bedre mobilitet og til at opbygge brusk og knoglevæv. Nypozin hybenpulver er lavet af et ekstrakt af hele hyben, og det anbefalede indtag er to teskefulde dagligt. Hyben er afledt af Rosa Canina L, som er meget udbredt, når det kommer til hybenpulver. Du kan drysse pulveret på for eksempel ymer, grød eller yoghurt. Det er også velegnet til personer, der har svært ved at sluge tabletter eller kapsler, da du blander det med vand eller kommer det direkte i maden. Ud over hybenpulveret er der også sort peberekstrakt, der hjælper med at absorbere næringsstoffer og understøtter desuden også effekten af ​​yderligere urter.

  Chondroitin, som er den tredje aktive ingrediens i dette pulver, ekstraheres fra kvæg og bruges også til at styrke leddene i kroppen, ligesom hybenpulveret. For leddenes  sundhed er Nypozin et fremragende valg, da det indeholder flere aktive stoffer, der i kombination afhjælper ledproblemer effektivt. Det ærgerlige ved produktet er prisen, som er betydeligt højere end mange andre hybenpulvere. Årsagen til dette er sandsynligvis, at det også indeholder chondroitin.

  Hvis du leder efter et multitilskud, der er godt for leddene, med hybenpulver som hovedingrediens, er Nypozin værd at se nærmere på.

  Läs mer
 9. 9. LitoMove

  LitoMove
  Størrelse
  200 g
  Pris / kg
  945 kr
  Andet
  Også piller
  Til butik
  189 kr
Se alla produkter
Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Fordele ved hybenpulver

Hybenpulver er ekstraktet af hybenfrugten. Frugten kommer fra de klatrende vilde rosenarter, der blandt andet kaldes stenrose, tornrose eller hunderose (Rosa Canina). Frugten og nogle gange endda frøene fra stenrosen formales enten til pulver eller bruges til te. Rosen vokser naturligt og bruges i flere dele af verden. Frugtens farve er normalt rød eller orange. Frugten forekommer på forsommeren og modner i hele sæsonen indtil efteråret. Hyben har en lang historie indenfor traditionel medicin og bliver stadig mere populære i dag som et kosttilskud.

 • Rig på vitaminer – Hybenfrugten er fuld af vitaminer, hovedsageligt C, men også D, E og A. De er så rige på C-vitamin, at en enkelt hybenfrugt dækker hele dagens behov. C-vitamin er et essentielt vitamin, som kroppen ikke kan producere selv, så du skal sørge for, at du får nok gennem din kost året rundt. Du skal få 75-90 mg C-vitamin om dagen.
 • Antioxidanter – Hyben er rig på antioxidanter. Antioxidanter beskytter kroppen mod flere forskellige sygdomme og lidelser, herunder kræft, gigt og hjerte-kar-sygdomme. Antioxidanter beskytter også mod frie radikaler. Frie radikaler er nødvendige af kroppen til energitransporten i vores celler, men en ukontrolleret proces kan være skadelig, og derfor er der behov for antioxidanter.
 • Gigt og ledsmerter – Hybenpulver kan med fordel bruges til ledsmerter og sygdomme som gigt eller slidgigt. Det har nemlig immunsuppressive virkninger, der lindrer ledsygdomme. Ledsygdomme kan undertiden være forårsaget eller rettere accelereret af kroppens eget immunsystem.
 • Vægttab – Forskning tyder på, at hybenpulver har en accelererende effekt på fedtstofskiftet. Hyben indeholder en særlig antioxidant, der har fedtforbrændende egenskaber. Dagligt indtag af hybenpulver kan derfor være et godt supplement til dig, der prøver at tabe sig.
 • Kolesterol - Regelmæssig indtagelse af hybenekstrakt har været forbundet med nedsatte kolesterolniveauer. I studier er der målt en reduktion af kolesterol med fem procent. En sådan signifikant reduktion betyder en lavere risiko for hjertesygdomme med op til 17 procent.
 • Kræft og kroniske sygdomme – Hyben indeholder carotenoider, de er organiske stoffer med antioxidantegenskaber. De reducerer væksten af ​​tumorer og visse andre kræftformer. Hyben er også blevet brugt til behandling af visse bivirkninger af strålebehandling.
 • Godt for det almene helbred - Hybenpulver har mange andre positive helbredseffekter, herunder er det godt for nervesystemet, immunsystemet, hjælper mod hovedpine og urinvejsinfektioner og har en god effekt på tør og følsom hud. Hyben er også rig på jern, hvilket betyder, at hybenpulver kan bruges under menstruation, hvor jernmangel er almindeligt.

Sådan skal du tage hybenpulver

Mange undersøgelser bruger mellem 500 og 750 mg pr. dag. Men i de fleste kosttilskud er doseringen højere, mellem 2 og 5 g. Som regel er det bedst at følge doseringen anvist af ​​det enkelte tilskud, fordi nogle kosttilskud også indeholder andre stoffer, så skal du tage en større dosis for at drage fordel af alle de gode effekter af hybenet. Men endnu mindre doser bidrager til C-vitaminbalancen. Drys lidt over maden eller opløs det i et glas vand.

Almindelige spørgsmål om hybenpulver

Hvad indeholder hybenpulver?

Hybenpulver skal indeholde 100% hyben. Hyben indeholder masser af vitaminer og antioxidanter, primært vitamin C, men også A og B samt magnesium, beta-caroten og jern.

Hvordan tager man hybenpulver?

Du kan spise hybenpulver på mange forskellige måder. Enten kan du drysse den over maden, grød, yoghurt, eller blande den i enhver, helst sød drik. Pulveret i sig selv er tørt, men smager ikke særlig godt. Det er et let tilskud at indtage.

Hvilket hybenpulver er bedst?

I vores test vandt WellAware Hybenpulver. Det er et produkt, der er overkommeligt i prisen, med et meget godt indhold, som vi stærkt anbefaler.

Er hybenpulver eller hybenkapsler bedst?

Det er helt et spørgsmål om smag. Optagelsen er lige så god, uanset hvad du vælger. Hvis du har problemer med smagen, er kapsler bedre, men hvis du ikke kan lide at tage kapsler, fungerer pulver godt.

Kan dyr spise hybenpulver?

Det er ikke kun mennesker, der har brug for vitaminer og antioxidanter, men hybenpulver bruges derfor til både hunde og heste takket være dets gode sundhedseffekter. Hybenpulverets gode effekt på stive led har vist sig at være særlig god til hunde og heste med ledproblemer som slidgigt eller anden gigt.

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
100 Stemmer, Gennemsnit: 4.5 / 5