TEST: Bedste Hybenpulver 2021

Hyben, frugten fra Rosa canina, anvendes til mange forskellige ting - ikke mindst som et kosttilskud for en forbedret sundhed. Det kan lindre symptomer på artritis, hvis det tages dagligt, og er også en super god kilde til C-vitamin. Disse frugter er en af de mest koncentrerede kilder til vitamin C, som findes tilgængeligt. Hvis du ikke har adgang til nogle hybenbuske i nærheden, kan du dog slappe af. Hybenpulver findes tilgængeligt i en række forskellige onlinebutikker. Men hvilket hybenpulver er bedst i test? Vi har svaret!

 1. 1. Lito Hyben kapsler (250 stk)
  9,7/10
  Lito Hyben kapsler (250 stk)
  Bedst i test
  Størrelse
  250 stk
  Pris / kg
  1512 kr
  Andet
  Fra Langeland
  Til butik
  189 kr
 2. 2. WellAware Hybenpulver
  9,5/10
  WellAware Hybenpulver
  Størrelse
  1000 g
  Pris / kg
  199 kr
  Andet
  Håndplukket
  Til butik
  199 kr
 3. 3. Holistic Hunderose
  9,3/10
  Holistic Hunderose
  Størrelse
  400 g
  Pris / kg
  323 kr
  Andet
  RAW food
  Til butik
  129 kr
 4. 4. Healthwell Hybenpulver RAW
  9,1/10
  Healthwell Hybenpulver RAW
  Størrelse
  200 g
  Pris / kg
  425 kr
  Andet
  Økologisk
  Til butik
  85 kr
 5. 5. Lito Hyben pulver (300 g)
  8,9/10
  Lito Hyben pulver (300 g)
  Størrelse
  300 g
  Pris / kg
  617 kr
  Andet
  Fra Langeland
  Til butik
  185 kr
 6. 6. Hyben pulver fint m. kerner Ø (1 kg)
  8,7/10
  Hyben pulver fint m. kerner Ø (1 kg)
  Størrelse
  1000 g
  Pris / kg
  225 kr
  Andet
  Økologisk
  Til butik
  225 kr
 7. 7. Nypozin
  8,2/10
  Nypozin
  Størrelse
  150 g
  Pris / kg
  1193 kr
  Andet
  3 forskellige emner
  Til butik
  179 kr
 8. 8. LitoMove
  LitoMove
  Størrelse
  200 g
  Pris / kg
  1295 kr
  Andet
  Også piller
  Til butik
  259 kr
Se alla produkter

Lindrer ledsmerter

ledsmerter3

Hybenpulver kan lindre smerter i leddene

Hybenpulver lindrer ledsmerter gennem dets immunundertrykkende effekter. Immunsystemet kan bidrage til reumatiske sygdomme. Et inflammatorisk cytokin, som heder Interleukin 1-Beta (IL-1β) får bruskceller til at producere proteiner, som smelter, og sønderdeler sig i vævet. I moderat udvikling opmuntrer denne præcis celleomsætning, men i overkant bidrager denne proces til langsigtet fælles vævsnedbrydning, hvilket leder til ledproblemer.

Mens hybenpulver ikke mindsker IL-1β niveauerne i blodet, forstyrrer det i stedet dets evne til at aktivere katabolske proteiner. Hybenpulver kan også mindske kemotaxis, hvilket er transporten af immunceller i vævet.

Dette tjener både som en antiinflammatorisk og immunundertrykkende mekanisme. Nogle folk stiller sig spørgsmålet; hvilket hybenpulver er egentligt bedst for leddene? Så længe pulveret er af høj kvalitet, kommer du til at få maksimalt udbytte af produktet. Det er derfor vigtigt, at du kigger på indholdsfortegnelsen, samt skaber dig et overblik over markedet af produktet.

Hvor meget skal man tage?

Der findes egentlig ingen standard, som er sat i sten, hvad gælder dette fantastiske pulver. Men hvis man kigger rundt blandt forskellige forhandlere, beskrives standarddosis for hybenpulver som 3-10 g per dag, opdelt i to doser. Pulver er normalt den foretrukne form af tilskuddet, og det tages helst i forbindelse med måltider. Doser op til 40 g er blevet anvendt i studier. Bortset fra visse tarmproblemer er det ikke skadeligt at indtage disse doser for mennesker.

4 tips til ting at spise sammen med dit hybenpulver:

At spise dit indkøbte hybenpulver uden noget tilbehør kan blive både tørt og kedeligt. I stedet anbefaler vi at blande det med noget andet. Et godt tip er at sørge for, at også tilbehøret er nyttigt. 

Nedenfor kommer fire forslag til tilbehør, du kan blande dit hybenpulver med:

 • Til dine morgenmadsprodukter - At strø en eller to teskeer hybenpulver over din mysli, som du spiser sammen med noget naturel yoghurt, er en ide, som er både god og nyttig.
 • Sammen med isen - Ja du læste rigtigt! At strø et tyndt lag over din is kan også forbedre smagsoplevelsen i visse tilfælde. Sørg dog for ikke at strø for meget på, da det kan forstyrre både din is-oplevelse og blive svært at sluge/spise.
 • I din grønne smoothie - At blande en spiseskefuld hybenpulver i er en meget god ide, som vi varmt anbefaler. Selvfølgelig sørger du for, at de øvrige ingredienser også er nyttige.
 • I et glas varmt vand - Strø en spiseskefuld med top i et glas varmt vand - dog ikke kogende - og bland også juice fra en halv citron og et mynteblad i - mums!

Lav din egen hybenpulver med tørrede hyben

Andre helsefordele ved hybenpulver

Der findes en række forskellige helsefordele med hybenpulver. Nogle har vi allerede været inde på. Vores test omkring det bedste hybenpulver er baseret på det, vi synes. Da vi undersøgte pulveret, var de fleste dog meget gode. Her nedenfor følger yderligere fordele ved at indtage hybenpulver.

 • Du får et lavere kolesterol: Regelmæssigt indtag af hybenekstrakt er blevet forbundet med sænket kolesterolniveau. Frugten er særligt effektivt i overvægtige patienter - patienter som indtog en drik lavet af hybenpulver dagligt i seks uger så en betydelig nedgang i deres totale kolesterol i blodet med så meget som 5 procent. Denne formindskelse kan også mindske risikoen for hjertekarsygdomme med 17 procent. Hyben kan også anvendes som et sikkert alternativ til anti-kolesterol lægemiddel (såsom statin), som kan have bivirkninger. 
 • Kan forhindre kræft og andre kroniske sygdomme: Hyben indeholder aktive forbindelser, som kaldes carotenoider, hvilke er kendte for at mindske hastigheden af ekspansionen af visse former af tumorer. Hybenekstrakt viste sig også at forhindre epitelit, hvilken kan skyldes strålebehandling hos patienter med hoved- og halskræft. Frugten har også vist sig at stoppe og til og med vende tilvæksten af visse kræftformer. 

Hyben indeholder overraskende nok også lykopen (den forbindelse som giver dem sin røde farve). Lykopen er populær for sine egenskaber mod kræft. Det stimulerer kommunikationen mellem celler, hvis skader leder til tilvæksten af kræfttumorer.

 

Videoen viser resultatet fra et dansk forskningsteam, der er kommet frem til, at cirka 8 af 10 får mindsket smerte og ledsmerter af GOPO-rigt hybenpulver

Hybenolie - Et godt alternativ

Ingen har vel undgået at høre om de fantastiske egenskaber, som hyben besidder. Der eksisterer desuden et ordsprog, som hedder ”frisk som en hybenrose”, og intet kunne være mere sandt. Hybenskal er noget af det mest vitaminrige, man kan indtage, og er fyldt med C-vitamin og antioxidanter.

Nu er der også blevet fremstillet en olie, som er presset af hyben. Denne olie er meget god for huden, og hjælper med at genoprette balancen, samtidig med at den er specielt egnet til ar og rynker. Der findes former for hudcremer med kunstige emner, som iblandt er ganske tvivlsomme, men med hyben ved man virkelig, hvad man får. Den er blødgørende, og giver en fin glød til huden.

Hvad er det, og hvordan anvendes det?

hybenDen smukke røde hybenolie fremstilles ved at presse hybenfrøet, og derved får man dens værdifulde olie, som indeholder omega 3 og andre værdifulde egenskaber som bioaktive emner. Den indeholder også meget vitamin A og retinol, som er særligt effektivt mod rynker. Derudover indeholder hybenfrøolien en mængde fedtsyrer og carotenoider, som hjælper med at modvirke hudens alderstegn og bevare en fin balance. Olien absorberes hurtigt af huden, og kan derfor påføres dag som nat.

Hybenolie er meget godt for rynket eller akneplaget hud, samtidigt med at den modvirker ardannelse, og reducerer allerede synlige ar. Den er også fordelagtig, når man har pigmentpletter og rosacea, og lindrer effektivt ved solskader. Du kan smøre den direkte på huden eller blande den op med en creme eller anden ansigtsolie som en tredjedel af indholdet. På trods af at den er en olie, regnes den som en tør olie, og egner sig meget godt endda til fedtet hud.

Har du et sår på kroppen, så kan du med fordel lægge lidt hybenolie på. Den indeholder nemlig en masse anti-inflammatoriske egenskaber, som hjælper med at fremskynde helingen. Selv for eksem har olien vist sig nyttig. I stedet for at påføre en masse kortison, som bare tynder huden ud, kan man påføre lidt hybenolie på den tørre eller skællede hud, som man kan få i forbindelse med psoriasis eller rosacea. Hyben kan også anvendes som en cocktail for håret som en maske.

Hybenolie - også godt for leddene

At spise meget hyben og hybenskal er meget godt for leddene og problemer som slidgigt. Eftersom det gør meget godt på indersiden, gør den naturligvis også lige så meget godt på ydersiden, og du kan smøre lidt hybenolie på ømme led og sener over længere tid. Den er godt for bindevævet i huden, og eftersom olien absorberes så hurtigt, er det meget klogt at smøre sig ind med den.

Hvordan anvendes olien?

Man kan anvende hybenolien lidt, som man vil. Hovedsagen er, at den kommer på huden og absorberes, hvilken den gør hurtigt. Hybenolie kan anvendes præcis, som den er ved at tage nogle dråber på fingrene og fordele jævnt i ansigtet eller på kroppen. På den måde fungerer den fint som et ansigtsserum.

Over olien lægger du din sædvanlige creme, og får på den måde dobbelt virkning. Olien kan også fordeles i en anden creme eller olie, så effekten fordobles. Andre olier som passer godt med hybenolien er abrikoskerneolie, tefrøolie, natlysolie og arganolie. Du kan også blande den med din sædvanlige nat- eller dagcreme og påføre morgen og aften.

Hybenolien er blevet brugt som aktivt emne i cremer i længere tid, men det er først på det seneste, at man har udvundet olien for sig selv.

Lav din egen hybenolie

Nok kan du købe hybenolie i helsekostbutikker eller i specialbutikker, men du kan også lege husmor og lave din egen kur.

 • Læg tørrede hyben i en krukke og hæld 3 dl nøddeolie, sesamolie eller mandelolie over, som også er kendt for sine hudhelende egenskaber.
 • Hyben skal indeholde de vidunderlige og specielle frø, som er de vigtigste. Det er der, de fleste vitaminer sidder.
 • Blandingen skal stå varmt i cirka 45 grader, og man bør røre nu og da og gerne presse hybenfrøene lidt ekstra.
 • Til sidst sier man olien, så alle frøene og småbidder forsvinder, og derefter hælder du den i små glasflasker.
 • Sørg altid for at have låg på olien, så damppartikler ikke kommer ind i blandingen. Undgå at anvende olien med sæbe, som modvirker dens egenskaber.
hest

Heste drager også fordel af de fantastiske egenskaber ved hybenpulver

Hybenpulver til hesten?

Mange af os påskønner rosernes skønhed uden faktisk at forstå, hvor sunde planten egentlig kan være (eller frugten i dette tilfælde). Heldigvis forstår efterhåndende flere og flere folk, hvor nyttige hyben er, og er begyndt at indtage dem i stadigt større udstrækning. Som konsument bør man dog så hurtigt som muligt separere de sunde hybenprodukter med eksempelvis hybensuppen, som du kan købe i visse madvarebutikker.

Dette eftersom at de produkterne indeholder store mængder tilsat sukker. Hvis du derimod tager dig tid til at finde de bedre produkter, kommer du hurtigt til at forstå, hvor fantastiske de er. Hybentilskud er tilgængelige for sine overordnede helsefordele.

Det, som på det seneste er blevet mere populært, er at produkterne anvendes til heste for at tage hånd om specifikke sygdomme. 

Fordele og ulemper

Antioxidanterne

Antioxidantegenskaberne, som indgår i hyben, er anvendelige for at opretholde en sund krop, både for dig og din hest. Studier har vist, at antioxidanter beskytter kroppen mod udvalgte sygdomme som kræft, artritis og hjerte-kar-sygdomme.

Overdreven mængde af frie radikaler skyldes dårlig næring, tryk og skadet væv hos både mennesker og heste. Infektioner formindsker hesten C-vitamin, og dette kan også hæmme udviklingen og reparationen af knogle- og bruskvævet. De antioxidanter, som findes i hyben, kan hjælpe med at neutralisere frie radikaler og holde din hest frisk.

C-vitaminindhold og andre næringsemner

Hvis ikke din dyrlæge specielt anbefaler, at din hest får et vitamin-C tilskud for et aktuelt helseproblem, som allergiske reaktioner, er det usandsynligt, at du behøver sådan en. Modsat os kan heste skabe sit eget C-vitamin. Derfor er tilskud normalt ikke afgørende. Men i tilfælde af, at han behøver ekstra C-vitamin, kan man helt enkelt hjælpe til ved at tilføje hyben i hestens diæt.

Dette kan man gøre ved eksempelvis at hakke nogle tørrede hyben og sprede ned i hans normale foder. Der kan også koges te på hakkede hyben, som man siden spreder ud over hestens mad (selvfølgelig skal det da være koldt).

Hyben indeholder vitamin D, E og A, sammen med antioxidanter, som støtter immunsystemet. Hvis din dyrlæge bestemmer, at din hest har brug for tilskud som C-vitamin, kommer du sandsynligvis til at drage nytte af mere fra forskellige andre kilder med mindre sukker. Disse frø giver også Omega-6 fedtsyrer, selvom din hest får dette gennem anden føde.

Ulemper ved hybenpulver til hesten

Den nok største ulempe ved at give din hest hybenfrugter eller hybenpulver er, at han kan få diarre. Dette er noget, som kan være alvorligt for din hest. Du bør også være klar over, at det naturlige sukkerindhold i hyben er relativt højt.

 

Sidst redigeret: 2021-01-17 20:43:06

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
90 Stemmer, Gennemsnit: 4.5 / 5

Testvindere - Bedste Hybenpulver

 • Lito Hyben kapsler (250 stk)
 • WellAware Hybenpulver
 • Holistic Hunderose
 • Healthwell Hybenpulver RAW
 • Lito Hyben pulver (300 g)