Test: Bedste MSM Pulver 2021

Sidst redigeret september 2021

Vi har gennemgået og sammenlignet de mest populære MSM-pulvere og MSM-kapsler på det danske marked. Læs mere om vores test nedenfor og find ud af, hvorfor Core MSM+ blev bedst i vores test.

Kosttilskudguiden er sponsoreret af læsere. Når du køber noget via links på siden, kan vi få en affiliate-kommission. Læs mere.

Test: De bedste MSM-tilskud

Da vi vurderede MSM-pulver og kapsler, havde vi ekstra fokus på:

 • Pris (om produktet var prisen værd)
 • Kvalitet (kvaliteten af produktet)
 • Andet (leveringstider, brandbevidsthed og eksterne kundeanmeldelser)

Testvindere - Bedste MSM pulverne

 • Core MSM+ - Bedst i test
 • Healthwell MSM Kapslar - Bedste MSM kapsler
 • Weight World MSM med C-vitamin - Bedste MSM kapsler med C-vitamin
 • Body science Joint Support - Bedste MSM kombination
 • Pureviva MSM Pulver (250 g) - Bedste MSM Pulver til prisen

De bedste MSM pulverne 2021

Vi har testet mange MSM pulver. Nedenfor er de produkter, vi anbefaler fra vores test, hvad der er godt og dårligt med hvert msm pulver og en gennemgang af hvert produkt.

 1. 1. Bedst i test: Core MSM+

  9,7/10
  Core MSM+
  Bedst i test
  Størrelse
  432 g
  Pris / kg
  345 kr
  Portioner
  100 stk
  Pris / portion
  1,49 kr
  Til butik
  149 kr
 2. 2. Bedste MSM kapsler: Healthwell MSM Kapslar

  9,3/10
  Healthwell MSM Kapslar
  Størrelse
  180 piller
  Pris / kg
  1215 kr
  Portioner
  60 stk
  Pris / portion
  2,92 kr
  Til butik
  175 kr
 3. 3. Bedste MSM kapsler med C-vitamin: Weight World MSM med C-vitamin

  9,3/10
  Weight World MSM med C-vitamin
  Størrelse
  360 piller
  Pris / kg
  463 kr
  Portioner
  360 stk
  Pris / portion
  0,55 kr
  Til butik
  199 kr
 4. 4. Bedste MSM kombination: Body science Joint Support

  9,3/10
  Body science Joint Support
  Størrelse
  210 piller
  Pris / kg
  2483 kr
  Portioner
  30 stk
  Pris / portion
  4,97 kr
  Til butik
  149 kr
 5. 5. Bedste MSM Pulver til prisen: Pureviva MSM Pulver (250 g)

  8,9/10
  Pureviva MSM Pulver (250 g)
  Størrelse
  250 g
  Pris / kg
  320 kr
  Portioner
  63 stk
  Pris / portion
  1,27 kr
  Til butik
  80 kr
Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Hvad er MSM?

MSM er et naturligt stof, som findes i planter og mange forskellige madsorter i små mængder. Det kan også købes som kosttilskud enten i form af pulver eller som tabletter. Det indeholder naturligt svovl, som er et meget vigtigt mineral for leddenes fleksibilitet, cellernes funktion, hårvækst og hudsundhed. Denne forbindelse er det tredje største næringsstof, som findes i menneskekroppen, og findes i alle hvirveldyr.

MSM er også en ingrediens, som findes i en hel del levnedsmidler: kød, mejeriprodukter og grøntsager. Den kliniske anvendelse af svovl som et tilskud i vores kost bliver stadig mere anerkendt som et vigtigt værktøj for at optimere sundheden. MSM er allerede kendt for sine fælles helsefordele, men det kan også være vigtigt af en hel del andre årsager. I sidste ende er det dog kosten, som er det primære værktøj for at mindske risikoen for kronisk degenerative sygdomme.

Svovl – i stigende grad værdsat

Svovl bliver lige nu mere og mere værdsat som et vældigt kritisk næringsstof, hvilket mange andre ting i kroppen ikke fungerer ordentligt uden. Og de fleste får formodentligt ikke tilstrækkeligt med svovl fra deres kost. Svovl spiller for eksempel en kritisk rolle ved afgiftning og også ved inflammatoriske tilstande. Til afgiftning er svovl et af de vigtigste antioxidanter, som din krop producerer: glutation. Uden svovl kan glutation ikke fungere.

Svovl findes i over 150 forskellige forbindelser i menneskekroppen. Der findes svovlkomponenter i næsten alle typer af celler, så det er uhørt vigtigt. MSM-pulver, som indeholder svovl, er blevet et velanvendt og sikkert tilskud, som anvendes mod en række forskellige problemer, blandt andet gigt, ledsmerter oh hårtab.

Anvendelse leder blandt andet til: 

 • Forbedret fleksibilitet i leddene.
 • Mindsket smerte fra gigt og gentagede bevægelser.
 • Forbedret fysisk energi.
 • Forbedret hudsundhed og vitalitet.
 • Øget hårvækst.

På hvilken måde hjælper MSM?

core msm plus2

Core MSM+ hjælper med alt fra reduceret acne til forbedrede led

Methyl-Sulfonyl-Methan, som det egentlig hedder, findes i de fleste af kroppens celler. Når vi bliver ældre, så bliver cellerne i kroppen mindre elastiske, og samler med tiden meget affald. Dette gør, at cellernes funktionen forværres. Methyl-Sulfonyl-Methan gør, at cellernes væg bliver mere gennemtrængelig, og affald i cellen kan derfor skylles bort.

Dette giver mange positive effekter for sundheden. Methyl-Sulfonyl-Methan er desuden en kraftfuld antioxidant, som stopper frie radikaler i kroppen.

Gigt og Slidgigt

Gigt modvirkes ved at stoffet læger en del af skaden, som skaber gigtsmerten i stedet for bare at dæmpe smerten. De fleste videnskabelige studier har bevist, at stoffet har en stærk effekt mod gigt, mindsker smerte og forbedrer bevægelsen.

Smerte

Det hjælper med at mindske smerte og inflammation. Stoffet anvendes over hele verden for at give smertelindring ved kroniske smerter i for eksempel led og muskler. Det kan også nulstille kroppen efter træning og modvirke smerte og krampe i musklerne.

Huden

Svovl tilvejebragt af MSM giver generøse mængder kollagen og keratin, som begge er vigtige for sundt hår og negle. Faktum er, at MSM ofte kaldes ”skønhedsmineralet” på grund af dets evne til at forbedre neglenes tykkelse og styrke samt hår på meget kort tid. Desuden viser forskning også, at MSM er ganske anvendeligt ved behandling af hudforhold som:

 • Psoriasis
 • Eksem
 • Rosacea
 • Dermatitis
 • Akne
 • Skæl

Methyl-Sulfonyl-Methan er således godt for huden. Det holder hudens celler bløde og elastiske. Huden bliver sund og skades ikke af bevægelse og stræk, eller bliver rynket i samme udstrækning som den eller havde gjort.

Regenerering

det anvendes af atleter for at gøre regenereringen efter træning hurtigere, mindske træningsømhed og beholde smidigheden og styrken længere. Regenereringen er noget, som vi alle kan behøve iblandt, men måske frem for alt atleter og styrketrænere.

Tilrettelægger cellerne

MSM øger dine cellers permeabilitet, hvilket indebærer, at det øger cellernes evne til at skylle overskydende væske og toksiner ud. Denne mekanisme har en meget vigtig afgiftningseffekt, som i stedet skaber plads til vigtige næringsstoffer i dit system, og dermed forbedrer din cellemembrans overordnede funktion.

Øger dit almene energiniveau

Vi forklarede lige, hvordan MSM øger permeabiliteten hos vores celler. På grund af denne øgede permeabilitet behøver disse celler da en mindre mængde energi for at håndtere de akkumulerede toksiner. Desuden bliver det lettere for kroppen at absorbere næringsstofferne, hvilket dermed mindsker den mængde energi, som spenderes på fordøjelsen.

Andre fordele:

 • Hjælper ved tilstande som astma
 • Hjælpsom imod allergier
 • Anvendelig for at opretholde en korrekt pH-balance
 • Hjælper med at kurere gastrointestinale problemer som diarré, kvalme, forstoppelse og hyperaciditet
 • Hjælper med at mindske snorken, når den tages ud med 16 procent vandindhold
 • Hjælper forhold som kramper, hovedpine og muskelsmerte, særligt forårsaget af hormonel ubalance
 • Læger karpaltunnelsyndrom
 • Hjælper balancen mellem blodsukkerniveauerne
 • Mindsker overordnet stressniveauer

MSM giver dig strålende hud, hjælper mod smerte, og mindsker allergier, ifølge den amerikanske forsker John Gray.

MSM forbedrer kroppens evne til at danne egne antioxidanter

Svovl spiller en vigtig rolle ved fremstilling af glutation – en af de vigtigste antioxidanter, som din krop producerer. Glutation tjener også vigtigt funktioner for afgiftning. Uden svovl kan glutation ikke fungere. Så selvom det ikke er en antioxidant i sig selv, er en del af MSMs opgave at forbedre din krops evne til at skabe egne antioxidanter. Præcis som nævnt ovenfor er det vigtigt, at du giver din krop alle de næringsstoffer, den behøver.

Derfor går det ikke at trappe helt ned med kosten. Endnu en relevant ingrediens, som indeholder rigeligt med antioxidanter er gurkemeje. Disse kan desuden købes i form af kosttilskud (eksempelvis kapsler). Det giver også støtte for alle slags strukturelle proteiner, hvor svovl er en vigtig komponent. 

Glutation har to forskellige tilstande i din krop. Der findes reduceret glutation og oxideret glutation. Forholdet mellem disse to betegner den totale oxidative status eller evne hos dit blodplasma til at adressere oxidativ stress. MSM forbedrer det totale forhold. Med andre ord har du meget mere reduceret glutation, som kan håndtere disse frie radikaler. Det er en slags nøgle til, hvordan MSM virkelig kontrollerer oxidativ stress, eller beskytter mod oxidativ skade, og kan således have disse terapeutiske fordele.

 • At tage MSM-pulver hjælper dig med at tage en større dosis lettere end med almindelig MSM-kosttilskud, og det bliver billigere i længden. Det er et hvidt pulver, som let opløses i vand eller juice. Smagens er cirka som mineralvand. Et rent pulver synker til bunden af glasset, når du hælder vand på. Hvis du omrører, opløses det.
 • Tag cirka 2-8 gram om dagen i vand eller juice. Det bliver cirka to teskeer om dagen. Hvor meget, du behøver, er individuelt, og dette er bare en anbefalet dosering. Har du store problemer, kan du tage det to gange om dagen.
 • Tag det ikke, inden du skalsove, for så får du svært ved at sove.

MSM er blandt andet godt mod slidgigt, muskelsmerter, ledsmerter, hud- eller hårproblemer og akne. Det fungerer ved at mindske inflammationen i kroppen og reparere de skadede celler. I stedet for bare at mindske smerten midlertidigt med smertestillende, så reparerer du skadede celler i kroppen. Priserne er lavere på internettet end i butikken.

Svovl findes i alle levende celler

Der opstår dog problemer såsom gigt eller led- og muskelsmerter, hvis vi ikke får tilstrækkeligt med svovl til cellerne. Methyl-Sulfonyl-Methan mindsker disse problemer, da det erstatter svovl i cellerne. Dette gør, så at cellerne repareres, og fungerer godt igen.

MSM har en detox effekt, da det gør, at affald i cellerne skylles bort, hvilket er meget positivt for helbredet. Dem, som ikke har tilstrækkeligt med svovl i kroppen, kan føle stress og have det fysisk dårligt, da svovl er noget, som er vitalt for kroppen. Det er et af kroppens vigtigste næringsstoffer. Også spirulina anvendes ved detox.

Hår, hud og negle

Svovl er en vital del af hår, hud og negle. Hvis du har mangel på svovl, så synes det også der. Kroppen behøver svovl for at kunne bevare og reparere hår, hud og negle. Udover svovl er også zink og selen vigtigt.

Antioxidanter

MSM indeholder også antioxidanter, og kan hjælpe med at helbrede allergier. Det kan også anvendes topisk på et område, hvor der er problemer. Hvis du stryger det på i form af en salve, så kan det penetrere huden og forbedre området, hvor det applikeres.

Gigt

I kontrollerede studier er der mærket store forbedringer i smertemindskning blandt patienter, som anvendte sig af MSM. Frem for alt så er det smerten og inflammationerne, som er blevet mindsket. Det kan være bedre at anvende MSM-pulver i stedet for kapsler, hvis du har brug for høje doser, det bliver billigere, og der findes ingen tilsætningsstoffer.

Studier

I 2004 blev der lavet et dobbeltblindt kontrolleret studie for at vurdere effekten af MSM på slidgigt. De, som deltog i studiet, fik 3000 mg to gange per dag af placebo eller MSM i 12 uger. Man vurderede senere patienternes smerteniveauer og funktion. Sammenlignet med placebo havde dem, som tog MSM stærkt mindsket smerte og øget funktion i dagligdagen. Der blev ikke fundet nogen negative bivirkninger i studiet.

I 2004 blev der lavet endnu et randomiseret dobbeltblindt studie for at måle effekten af MSM på gigt.
120 Personer fik MSM, glukosamin, begge to eller placebo. De fik en dosis på 1500 mg per dag i 12 uger. Man målte deres smerteindex, hævelsesindex og 15 meters gangtid. De fandt store mindskninger i smerte både blandt dem, som fik MSM og dem, som fik glukosamin. Konklusionen var, at MSM, glukosamin eller kombinationen af to signifikant mindsker smerten. De gav også en antiinflammatorisk effekt, hvilket forbedrede bevægeligheden hos patienterne.

MSM giver dig strålende hud, hjælper med smerter og reducerer allergier, ifølge den amerikanske forsker John Gray.

Bivirkninger

MSM er et helt naturligt stof, og det findes i planter og forskellige slags mad. MSM-kosttilskud og MSM-pulver er sikre, når de tages oralt og ikke mere end tre måneder i streg. Der findes dog en hel del bivirkninger, som kan opstå hos personer, som er følsomme over for stoffet. De mest almindelig er kvalme, diarre og hovedpine. For en sikkerheds skyld anbefales det ikke ved graviditet.

Svovlrige alternativer

Det er bedste af få dit svovlbehov dækket fra maden, du spiser. Det kan dog være lidt af en udfordring disse dage. Der er sket en overgang fra mange traditionelle levnedsmidler, som har været de store kilder til svovl, som kollagen eller keratin, som vi ikke spiser meget af nu. Mange vælger i stedet at købe kosttilskud med de stoffer i stedet.

Du kan måske få nok, hvis du laver ben fra organisk avlede dyr i en kødbouillon, og drikker bouillonen regelmæssigt (eller anvender til suppe og gryderetter). Dette er meget svovlrigt, og når du langsomt koger benene, frigiver du disse næringsstoffer fra benet ud i vandet.

MSM findes i næsten alle rå levnedsmidler. Det er i grønne grøntsager. Interessant nok findes der MSM i øl og kaffe. Det er faktisk identificeret som et af de vigtigste smagsstoffer i portvin … råmælk har det højest naturligt forekommende indhold af MSM.

En tilgang er madlavning og pasteurisering. Mens MSM er stabil mod ekstreme pH og temperaturer, fortrænger den, og bliver meget let til gas. Det er også meget vandopløseligt. Så når den koges ved høje temperaturer, slår det helt enkelt bort i dampen. Det er derfor det let fortrænges under madlavning og bearbejdning. Pasteurisering sænker MSM-indholdet med cirka 50 procent. Så for at få mest muligt MSM fra hvilken som helst mad, skal det enten være råt eller så minimalt behandlet som muligt.

Dosering

Hvilken MSM-dosering, du behøver, afhænger af dit problem. Det er sikrest at begynde at tage 500 mg MSM-kosttilskud dagligt. Føler du, at du behøver mere, så fortsæt en uge eller to og øg senere din dosis til 1000 mg per dag. Fortsæt så til du når den dosering, du vil have.

For slidgigt og gigt plejer man at anbefale en dosering på mellem 500 mg tre gange dagligt eller op til 3 gram to gange dagligt. Tænk på at drikke meget vand, når du tager dit pulver eller dine tabletter. Behøver du en høj MSM-dosering, så er det bedst at købe MSM-pulver.

 

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
93 Stemmer, Gennemsnit: 4.3 / 5
Seneste test