Bedste Peanutbutter 2023 - TEST af 5 Peanutbutter (bedst i test)

Chrunchy eller smooth? Find den bedste peanut butter til dit behov!

Peanutbutter er en lækker tilføjelse til din daglige kost, og kan bruges på mange forskellige måder i hverdagens madlavning. Det er en god kilde til sundt fedt, og giver en langvarig mæthedsfølelse. Peanutbutter er velegnet både som en hurtig snack på farten, og som en ingrediens i mange forskellige opskrifter. Prøv f.eks. at kombinere det med skiver af et frisk æble som en eftermiddagssnack, lav en asiatisk inspireret dip til at komme over din næste wokret, eller kom en skefuld i din smoothie for at opnå længerevarende mæthed. Prøv også at bruge peanutbutter som topping på din havregrød, smoothiebowl eller på et stykke brød med frisk frugt eller den klassiske omgang syltetøj. I denne købsguide har vi testet forskellige produkter, og har fundet frem til de fem bedste peanutbutter i hver deres kategori. Så hvad end du kan lide når den er crunchy eller smooth, er der noget at finde for enhver smag.

Testvindere - Bedste Peanutbutter 2023

Her er en oversigt over årets bedste Peanutbutter.

 1. Bedste smooth peanutbutter: Bodylab Peanut Butter
 2. Bedste smooth peanutbutter: Core Peanut Butter
 3. Bedste premium peanutbutter: Peanutbutter Crunchy ØKO
 4. Bedst smag: Rømer American Peanut Butter
 5. Bedste peanutbutter på flaske: Pändy Nutchup Peanut Butter

Vores 5 bedste Peanutbutter (Maj 2023)

1. Bodylab Peanut Butter - Bedste smooth peanutbutter

Bodylab Peanut Butter (500 g) - Bedste smooth peanutbutter
Score 4,7/5
Score 4,7/5
Bedst i test
Till butik
köp
(Bodylab)

Vi har testet de bedste peanutbutter med hele nødder, for at finde den bedste crunchy variant på markedet. Denne peanutbutter fra Bodylab har en lækker konsistens med et godt knas. Der er tale om et 100% naturligt produkt, uden hverken salt eller sukker tilsat. Ingredienslisten består kun af jordnødder - intet andet. Konsistensen er god, men hvis den får lov at stå, uden at blive rørt grundigt rundt, skiller jordnødderne sig fra den naturligt forekommende olie i produktet. Det er dog et spørgsmål om smag og behag, om man kan leve med at skulle røre godt rundt inden brug. Dette produkt kommer i en praktisk beholder med hele 1 kg i. Til storforbrugeren af peanutbutter er dette en fordel, da man får meget for pengene. Er forbruget ikke så stort, er det måske ikke hos Bodylab man skal vælge at handle ind. Den store beholder fylder en del i køkkenet, og den er derfor ikke så velegnet til at have stående på bordet. Smagen og de lækre knasende stykker af jordnødder gør dog, at Bodylab blev vinderen i denne kategori.

Egenskaper

 • Størrelse: 1000 g
 • Pris / kg: 99,00 kr
 • Jordnødder: 100 %

Fordele

 • Uden tilsat sukker
 • Glutenfri og laktosefri
 • Vegansk

Omdöme

En lækker crunchy peanutbutter, der er 100% naturlig.

Priser

Til butik
99 kr

2. Core Peanut Butter - Bedste smooth peanutbutter

Core Peanut Butter - Bedste smooth peanutbutter
Score 4,5/5
Score 4,5/5
Till butik
köp
(Svensk Kosttilskud)

Når det kommer til peanutbutter er den smooth variant en sand klassiker. Den er lavet af ristede jordnødder fra Argentina - intet andet. Den er altså også et naturligt produkt, uden tilsat salt, sukker eller olie. Ligesom den crunchy peanutbutter fra Bodylab kommer svenskkosttilsud.dks smooth variant i en beholder med 1 kg i. Dette er en fordel, hvis man har et stort forbrug og gerne vil spare penge ved at købe en større mængde af gangen. Denne fra svenskosttilskud.dk er især lækker i en smoothie, hvor man ikke vil have konsistens af de crunchy jordnødder. Den blender nemlig nemt ind med de øvrige ingredienser. Fordi der ikke er tilsat andre ingredienser end jordnødder, har produktet dog også tendens til at skille, så olien samler sig i toppen af bøtten, hvis den har fået lov til at stå et stykke tid. Dette har dog ikke været et afgørende punkt i vores bedømmelse. Både når det kommer til smag og ingredienser er svenskkosttilskud.dks smooth peanutbutter vores vinder i denne kategori. Den har både den helt rigtige cremede konsistens, og en rigtig god smag.

Egenskaper

 • Størrelse: 1000 g
 • Pris / kg: 79,00 kr
 • Jordnødder: 100 %

Fordele

 • Ingen tilsat salt, sukker eller olie
 • Lækker konsistens

Ulemper

 • Har tendens til at skille

Omdöme

Smooth peanutbutter, der smager godt af ristede jordnødder.

Priser

Til butik
79 kr

3. Peanutbutter Crunchy ØKO - Bedste premium peanutbutter

Peanutbutter Crunchy ØKO - Bedste premium peanutbutter
Score 4,3/5
Score 4,3/5
Till butik
köp
(Svensk Kosttilskud)

Denne crunchy peanutbutter fra den danske virksomhed Urtekram er et premium produkt. Det er økologisk og har en god smag af jordnødder. Det kommer i glas emballage, der med fordel kan gemmes og bruges til opbevaring i køkkenet efter at glasset er tomt. Indpakningen giver peanutbutteren et luksuriøst præg, og det indtryk lever indholdet til fulde op til. Konsistensen er lækker og indeholder stykker af jordnødder, der giver produktet et godt knas. Den smager dejligt af ristede jordnødder, og er uden tilsat sukker. Der er dog tilsat himalayasalt, så saltindholdet er en ting man måske skal være opmærksom på. Den har derudover også en del mættet fedt i forhold til de øvrige produkter på denne liste - 9.5 g pr. 100 g peanutbutter. Smagen er dog lige som den bør være, og konsistensen er ligeledes god. Næringsindholdet er ikke helt ligeså sundt, som flere af de andre mærker, men denne variant er dog god at vælge, når det skal være lidt særligt. Et smagfuld produkt, der sagtens kan serveres til en lækker brunch, eller bruges som lidt selvforkælelse i en travl hverdagen.

Egenskaper

 • Størrelse: 230 g
 • Pris / kg: 152,17 kr
 • Jordnødder: 99 %

Fordele

 • Økologisk
 • Uden tilsat sukker
 • Fremstilles på risteriet i Mariager

Omdöme

Økologisk premium peanutbutter, til når det skal være ekstra lækkert.

Priser

Til butik
35 kr

4. Rømer American Peanut Butter - Bedst smag

Rømer American Peanut Butter crunchy Ø - 370 g - Bedst smag
Score 4,1/5
Score 4,1/5
Till butik
köp
(Med24)

Denne liste er fyldt med lækker peanutbutter, men tester vi udelukkende for smag er denne en klar vinder. Den økologiske crunchy peanutbutter fra Rømer har den rette konsistens og den helt rigtige smag af ristede jordnødder. Ligesom andet naturligt peanutbutter, uden tilsat olie, har dette produkt også tendens til at skille. Hvis ikke den bliver rørt grundigt rundt lægger olien sig ovenpå jordnøddemassen. Ligesom varianten fra Urtekram kommer denne i et fint glas, der let kan gemmes og bruges senere. Smagen gør dog, at det lille glas nok ikke vil holde længe i de fleste køkkener. Her skal man være lidt varsom hvis man gerne vil undgå for meget salt i kosten. Indholdet af salt er nemlig en del højere end i de øvrige vindere på denne liste. Med et saltindhold på hele 0,72 g per 100 g. bidrager denne peanutbutter med en stor del af det anbefalede daglige indtag af salt på 5-6 g. På trods af mængden af salt, kan den dog godt indgå i en varieret kost, hvis man ellers tænker over sit saltforbrug i andre sammenhænge.

Egenskaper

 • Størrelse: 370 g
 • Pris / kg: 118,92 kr
 • Jordnødder: 99 %

Fordele

 • Økologisk
 • God smag
 • Ingen tilsat sukker

Omdöme

Crunchy økologisk peanutbutter i genanvendelig emballage.

Priser

Til butik
44 kr

5. Pändy Nutchup Peanut Butter - Bedste peanutbutter på flaske

Pändy Nutchup Peanut Butter - Bedste peanutbutter på flaske
Score 3,9/5
Score 3,9/5
Till butik
köp
(Svensk Kosttilskud)

Pändy sprænger her rammerne for hvordan en peanutbutter skal serveres. Produktet har fået navnet "Nutchup", og kommer i en flaske, der da også leder tankerne hen på en flaske ketchup, snarere end på peanutbutter. Det praktiske design er innovativt, og gør serveringen meget nemmere end de glas som peanutbutter traditionelt kommer i. At komme det på flaske, gør det nemt at få produktet til at samle sig igen, hvis den er skilt. Flasken rystes blot, og der er ingen brug for at røre jordnødder og olie sammen igen. Flasken gør det desuden nemt at dosere produktet, så man hverken får for meget eller for lidt. Ingredienserne lever desuden fuldt op til de øvrige produkter på denne liste, da der er tale om et naturligt produkt bestående af 100% jordnødder. Den praktiske flaske er desuden god i børnefamilier, hvor et åbent glas med peanutbutter kan være svært at styre. Flasken med peanutbutter fra Pändy gør selvbetjeningen ved morgenbrodet nem for selv de mindste medlemmer af familien. Den gode smag og praktiske emballage gør denne peanutbutter til vinderen i denne kategori.

Egenskaper

 • Størrelse: 435 g
 • Pris / kg: 105,75 kr
 • Jordnødder: 100 %

Fordele

 • 100% jordnødder
 • Praktisk emballage
 • God til børn

Omdöme

Naturligt produkt i en praktisk flaske.

Priser

Til butik
46 kr
Så hittar du bästa Peanutbutter

Peanutbutter købsguide

Der er mange forskellige typer peanutbutter på markedet, men de er ikke alle skabt lige. Derfor er der nogle forskellige ting du skal være opmærksom på, inden du kommer dit næste glas i indkøbskurven. Nogle typer af peanutbutter kalder sig "naturlige" og indeholder kun jordnødder og intet andet. Det betyder et renere produkt, der dog kan have tendens til at skille. Nogle virksomheder tilsætter derfor forskellige ingredienser for at opnå fordele i forhold til produktets konsistens og smag. Store mængder salt, tilsat sukker, og tilsætning af vegetabilske olier som f.eks. palmeolie er nogle af de ting, der er værd at være på udkig efter hvis du vil have peanutbutter der lever op til netop dine ønsker.

Salt

Salt kan give produktet en god smag, men er ikke altid lige sundt, især i større mængder. Det kan bidrage til et forhøjet blodtryk, hvis det indtages i for store mængder. Salt er dog samtidig nødvendigt for kroppen for at opretholde den rette væskebalance. Se efter hvor meget den peanutbutter du har udset dig indeholder i næringsindholdet. Et højt indtag af sodium kan være skadeligt, uanset hvilken type der er tale om. Havsalt er altså ikke bedre end almindeligt bordsalt. Det anbefales at at en almindelig voksen indtager ca. 5-6 g sodium per dag, men man behøver ikke mere end 1,5 g salt per dag for at kroppen fungerer som den skal. De fleste spiser dog mere end anbefalet, og kan med fordel skære deres forbrug ned.

Mættet fedt

Olie bliver nogle gange tilføjet til peanutbutter for at forbedre produktets konsistens. Dette kan dog også bidrage med en større mængde af mættede fedtstoffer. Dette er ikke tilfældet med de "naturlige" peanutbutter, der kun består af jordnødder og intet andet. De kan dog have en tendens til at skille, hvilket kan undgås ved at røre godt rundt hver gang man åbner glasset.

Sukker

Sukker kan tilføjes til peanutbutter for at gøre det mere sødt. Hvis man gerne vil begrænse sit indtag af sukker, kan man med fordel se efter et produkt, der er lavet af 100% jordnødder. På den måde undgår man at der er tilsat sukker.

Crunchy eller smooth

Det er en smagssag om man foretrækker peanutbutter, der er cremet eller om man vil have lidt nødder at tygge på. Nogle opskrifter egner sig bedst til en specifik type peanutbutter, så det er også noget man bør være opmærksom på. Det kan nemlig gøre en stor forskel for det færdige resultat hvilken variant man har valgt. Prøv forskellige typer for at finde frem til din favorit.

Sammenligne alle peanutbutter i testen

Klik på en overskrift i tabellen for at sortere produkterne. Du kan rulle tabellen sidelæns for at se alle data, men det kan være lettere at holde din telefon i liggende tilstand for at sammenligne produkter.

Peanutbutter Storlek Pris / kg Jordnødder Totalbetyg Pris
Bodylab Peanut Butter (500 g) 1000 g 99,00 kr 100 % Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris fra
99 kr
Core Peanut Butter 1000 g 79,00 kr 100 % Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris fra
79 kr
Peanutbutter Crunchy ØKO 230 g 152,17 kr 99 % Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris fra
35 kr
Rømer American Peanut Butter crunchy Ø - 370 g 370 g 118,92 kr 99 % Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris fra
44 kr
Pändy Nutchup Peanut Butter 435 g 105,75 kr 100 % Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris fra
46 kr
peanutbutter test

Sådan lavede vi testen

Der findes utallige forhandlere af peanutbutter på markedet, men det er ikke alle der er lige gode. Denne test har fundet de bedste produkter i fem forskellige kategorier. Hver er de forskellige, og vi har fundet én til enhver smag. Der er mange forskellige parametre man kan undersøge, når det kommer til peanutbutter, og vi har testet kandidaterne til hver kategori efter flere forskellige kriterier. De bedste produkter er både smagfulde, og har en god konsistens - hvad end den er smooth eller crunchy. Vi har derudover set på produkternes næringsindhold, og vurderet hvorvidt de er en sund tilføjelse til dagens måltider. Alle tre parametre er vigtige at tage med i sine overvejelser. Vi har stillet os selv følgende spørgsmål, imens vi testede alle de forskellige produkter til denne guide.

 • Hvordan er konsistensen? Har den tendens til at skille, eller forbliver den ensartet og glat? Er der store nok stykker af jordnødder til at give det rigtige crunch, eller er konsistensen cremet nok i de smooth varianter?
 • Hvordan er smagen? Er den sød, salt, eller lige tilpas? Er dette påvirket af de ingredienser der er brugt i produktet?
 • Hvordan er næringsindholdet? Indeholder produktet andet end 100% jordnødder? Er der f.eks. tilsat olie, salt eller sukker?

Ofte stillede spørgsmål om bedste peanutbutter

Ofte stillede spørgsmål om Peanutbutter

Hvilket peanutbutter er bedst?

Hvis du kun skal vælge et produkt anbefaler vi at du vælger den innovative peanutbutter fra Bodylab, der både er praktisk, smagfuld, og består af 100% jordnødder.

Hvad består peanutbutter af?

Det består af jordnødder, men kan også tilsættes andre ingredienser f.eks. salt, sukker eller olie for at forbedre smag og konsistens.

Hvem kan spise peanutbutter?

Det er både en sund og nærende ingrediens, som de fleste med fordel kan spise. Det er en kilde til gode fedtstoffer og protein.

Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Sidst redigeret 11 maj 2022
Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
30 Stemmer, Gennemsnit: 4.6 / 5