Bedste Proteinpulver test 2022

Den komplette guide til de bedste proteinpulver - kom godt fra start
Sidst redigeret maj 2022

Bevæger du dig rundt i fitness junglen, er proteinpulver medgaranti ét af de første kosttilskud, du vil støde på, og det er med god grund.Protein er nemlig grundstenen i muskelopbygning, og får man ikke tilstrækkeligtprotein, får man derfor ikke optimalt ud af sin træning. Når man skal udvælge sin foretrukne type proteinpulver, kandet være svært at sortere imellem de hundredvis af forskellige varianter, manfinder via en enkelt google søgning. Proteinpulver er efterhånden let at kommetil, da produktet ikke blot kan købes på nettet, i fitness centre oghelsebutikker, men sågar inden for de sidste par år har fundet plads påhylderne i både Matas og dagligvarebutikker. At udvælge den rette type, der passer til netop din krop ogdine smagsløs, tager ofte både tid og tålmodighed. De fleste udvælger enversion, de har fået anbefalet af deres netværk. I denne artikel dykker vi ned i de mest populære målt påforskellige parametre. Vi kommer til at kigge på bedst i test, bedsteanmeldelser, bedste smag, bedste premium produkt og bedst for pengene.

Testvindere - Bedste Proteinpulver

 1. Bedst i test: Protein.dk Proteinpulver
 2. Udfordreren: RAW Extreme Protein
 3. Bedste kundeanmeldelser: Bodylab Whey 100 1kg
 4. Bedste premium proteinpulver: Micro Whey Active Stevia
 5. Bedste smag: BioTechUSA 100% Pure Whey
 6. Bedste billige proteinpulver: Body science Whey
Filtrere
Speciel diæt
Proteintyp
Smag
Stäng
 1. Bedst i test: Protein.dk Proteinpulver

  9,7/10
  Et absolut premium produkt til dig, der ikke vil nøjes!.
  Protein.dk Proteinpulver
  Bedst i test
  Proteinindhold
  79 %
  Pris / kg
  199 kr
  Protein g/kr
  4,00
  Sukkerindhold
  3.7 %
  Til butik
  199 kr
  Fordele
  • Matcher konkurrenters næringsindhold
  • Miljøvenligt produkt
  • Nytænkende og lækre smage
  Ulemper
  • Høj pris

  Det kræver ikke mange sekunder at opdage, at Protein.dk's valleprotein er af absolut højeste kvalitet indenfor kategorien. Emballagen er lavet af genanvendelig plast, og køerne, produktet er udvundet fra, har levet et langt og lykkeligt liv på store marker. Kvaliteten går op i en højere enhed med smagen, der ikke er en finger at sætte på. Vi valgte Belgisk Chokolade, der på samme tid var mættende og forfriskende. Producenten har endda fundet tid til at udvikle og optimere på et stort udvalg af forskellige smage, der også lægger sig kreativt i spidsen med varianter som Pære Vanilje og Vanilla Milkshake. Der findes derfor noget til enhver.Klumper undgår man totalt, og shaken kan snildt drikkes både med mælk og vand.

  Vi må derfor melde os totalt enige med de øvrige forbrugere - Protein.dk's proteinpulver er et super lækkert kvalitetsprodukt, hvor alle parametre spiller. Trots dette får man endast lov til at betale en pris på 199,- for 1 kg. Kigger vi på næringsindholdet, lægger dette sig tæt op af konkurrenterne med 367 kcal og 79 g. protein pr. 100 gram.

  Læs mere
 2. Udfordreren: RAW Extreme Protein

  9,6/10
  RAW Extreme Protein
  Proteinindhold
  78 %
  Pris / kg
  272 kr
  Protein g/kr
  2,87
  Sukkerindhold
  3.7 %
  Til butik
  245 kr
  Fordele
  • Proteinpulver af høj kvalitet
  • Billigt til prisen
  Ulemper
  • Kun 73% proteinindhold
 3. Bedste kundeanmeldelser: Bodylab Whey 100 1kg

  9,5/10
  Bodylab Whey 100 proteinpulver 1 kg - flere varianter
  Proteinindhold
  70%
  Pris / kg
  199 kr
  Protein g/kr
  3,52
  Sukkerindhold
  4,5%
  Til butik
  199 kr
  Til butik
  219 kr
  Til butik
  229 kr
  Fordele
  • Udvundet af frisk mælk fra køer
  • valleprotein-koncentrat og isolat
  • Uden tilsat sukker
  Ulemper
  • Der findes billigere produkter

  Når det kommer til proteinpulver, er det svært at komme udenom, at Bodylab har skabt et på alle måder fantastisk produkt. Proteinpulveret fra Bodylab fås i enormt mange forskellige smage, der sjældent er syntetiske eller har en bismag. Man kan købe 1 kilo for 189,- hvilket er en god pris for kvaliteten, og derudover er det værd at nævne, at de ofte har gratis fragt. Der er ikke tilsat sukker i nogen af deres whey varianter. Pr. 100 gram er der 70 g. protein og 380 kalorier. Varianten, vi har valgt at teste, er en af deres bestsellers: Ultimate chocolate. Smagen er fyldig og smager lækkert af chokolade, og så er den let at ryste sammen uden klumper. Vi vil sågar gå så langt som at sige, at smagen bærer produktet i så høj grad, at denne sagtens kan blandes med vand, hvis man sparer på kalorierne fra mælken eller ikke er i stand til at medbringe mælk, når produktet skal indtages, og dét er et stort kompliment. Derudover egner Bodylabs produkter sig fremragende godt til bagværk, iskaffe, grød m.m

  Læs mere
 4. Bedste premium proteinpulver: Micro Whey Active Stevia

  9,5/10
  Premiumproduktet til dig, der har økonomien i orden, og kosttilskud som prioritet.
  Micro Whey Active Stevia
  Proteinindhold
  84%
  Pris / kg
  268 kr
  Protein g/kr
  3,13
  Sukkerindhold
  0,1%
  Til butik
  268 kr
  Fordele
  • Protein fra valleproteinisolat
  • Meget højt proteinindhold
  • Shakes let
  Ulemper
  • Billigere i storpakninger

  Core Protein Pro valleprotein sætter nye standarder. Det er ikke uden grund, at producenten tager hele 259,- for kun 800 g. Det er heller ikke uden grund, at forbrugerne intet har imod at bruge denne mængde penge. Produktet vinder nemlig stort på samtlige andre parametre end selve prisen. Lad os allerførst kigge nærmere på næringsindholdet, der kan chokere de fleste gængse brugere af proteinpulver. Produktet indeholder nemlig hele 89 g. protein pr. 100 gram! Det lægger sig derfor i spidsen med hele 12 gram protein mere end den næstbedste konkurrent her i testen. Kalorieindholdet lider ikke under dette - tværtimod. Det har lykkedes dem at få det ned på blot 366 kalorier pr. 100 gram. Udelukkende dette burde være nok til at overbevise de fleste forbrugere. Men lad os for en god ordens skyld gennemgå smagen. Dette kan kort opsummeres: smagen lever også op til prisen. Udvalget er ikke enormt, men det gør bestemt intet, når de enkelte smage fungerer så godt. Produktet er så fint og i så høj kvalitet, at det blandes sammen i en shake overraskende let. Har du pengene til det, er der ikke grund til tøven.

  Læs mere
 5. Bedste smag: BioTechUSA 100% Pure Whey

  9,5/10
  Lækkert produkt med fin smag og et flot proteinindhold.
  BioTechUSA 100% Pure Whey - Proteinpulver (1 kg)
  Proteinindhold
  78%
  Pris / kg
  219 kr
  Protein g/kr
  3,56
  Sukkerindhold
  3,8%
  Til butik
  219 kr
  Fordele
  • Højt proteinindhold
  • Lækker smag
  • uden tilsat sukker og aspartam
  Ulemper
  • Skal rystes ekstra meget

  Produktet fra BioTechUSA virker ganske lovende med et næringsindhold på 384 kalorier og 76 g. protein pr. 100 gram, hvilket giver det en af vores højeste placeringer i forhold til protein indhold. Derudover er der ikke tilsat sukker, og producenten tilbyder ligeledes et væld af forskellige smage. Her gik vi med den klassiske smag Chocolate, der ikke viste sig at fejle. Smagen var lækkert afrundet og da shaken først var klar, var konsistensen helt udemærket. Læser man anmeldelser online, bliver man ligeledes bekræftet i, at en stor del af forbrugerne finder smagen ganske vidunderlig. Det viste sig dog at være en mindre udfordring faktisk at få rystet pulveret sammen med mælken. Det krævede lidt ekstra tålmodighed og mindre bicepsøvelse at eleminere alle de sidste små klumper, hvilket vi ikke har døjet ret meget med hos de andre producenter. Til gengæld er prisen helt udemærket på 179,- for et kilo. Alt i alt vil vi bestemt anbefale dette brand, da den mindre opgave med at ryste pulveret ud, blev opvejet af meget højt proteindhold, fremragende smag og en rigtig fin pris.

  Læs mere
 6. Bedste billige proteinpulver: Body science Whey

  9,3/10
  Højt indhold af protein, lavt kalorieindhold og billig pris - bedst med mælk.
  Body science Whey 100%
  Proteinindhold
  75%
  Pris / kg
  199 kr
  Protein g/kr
  3,77
  Sukkerindhold
  4,9%
  Til butik
  199 kr
  Fordele
  • Enormt fordelagtig pris
  • Let at mixe
  Ulemper
  • Smager bedst i mælk

  Næste test omhandler proteinpulveret Body Science whey 100% protein fra Mm Sports. Vi har valgt smagen Banana split. Denne proteinpulver har hele 77 g. protein og kun 382 kalorier pr. 100 g. Denne kombination er helt fantastisk og appelerer særligt til de forbrugere, der forsøger at leve i en ekstra kalorielet tilværelse. Det er hele 7 g. protein mere end den anmeldte type fra Bodylab, og prisen er endda 40,- lavere med en pris på kun 149,- for et kilo. Produktet smager rigtig fint sammen med mælk. Bananen fornemmer man tydeligt, og denne er med til at afrunde produktet og giver en fornemmelse af, at shaken næsten udgør et helt måltid. Denne smager dog bedst med mælk, da opblanding med vand ikke helt dækker bismagen hos redaktionens smagsløg. Den er dog rigtig let at mixe, og man undgår fuldstændigt klumper efter en kort rystetur i en shaker. Produktet er derfor et rigtig fint bud til studerende eller til dig, der skal passe på budgettet, og vælger man alligevel at blande op med vand, har vi ingen yderligere ris til produktet.

  Læs mere
Se alla produkter
Afgørende faktorer for at du skal finde bedste proteinpulver

Proteinpulver købsguide

At finde det helt rigtige proteinpulver til netop dig kan blive en både lang og dyr udfordring, før du har smagt og følt dig igennem de første mange mærker. Du kan dog komme særdeles godt fra start, hvis du har gjort dig visse tanker på formål. Her tænker vi i særdeleshed på formålet med dit indtag af proteinpulver, dine kostpræferencer, dit budget samt din personlige smag. I Danmark gør de fleste producenter heldigvis en dyd ud af at bruge råvarer i høj kvalitet, så hvis man handler nationalt, kan man fokusere på at navigere i de resterende faktorer. Nu vil vi gennemgå de vigtigste ting at have in mente.

Kalorietæthed

Først og fremmest skal du tænke over formålet med dit indtag af proteinpulver. Hvis dit mål er at smide fedt, samtidig med du øger din muskelmasse, kan du med fordel vælge en type, der har et lavere indhold af kalorier, så du dermed har plads til mere fast, mættende føde i din kost. Er målet derimod udelukkende at øge muskelmasse, giver du kroppen de bedst mulige betingelser for dette ved at være i et moderat kalorieoverskud. Her kan du derfor vælge en mere kalorietæt variant, der hjælper dig med at nå dit daglige mål.

Smag

Mange oplever, at proteinpulver med neutral smag, har en underlig og uønsket bismag. Vi anbefaler derfor, at du vælger en type med en smag, du kan lide – udvalget er enormt. De smager alle forskelligt, og det er ikke alle brands, som har haft held med at udvikle et produkt, som har en god pris, højt proteinindhold og som samtidig smager godt. Det er også sjældent, at man oplever, at den samme smag smager ens fra to forskellige producenter. Man kan vælge at blande pulveret op med enten vand eller mælk, og dette har selvsagt en stor effekt på både smag og konsistent. Hvis smagen i forvejen ikke er fremragende, anbefaler vi på det kraftigste at blande op med kold mælk. Flere brands tilbyder brugerne at købe små poser proteinpulver, så du kan få mulighed for at teste produktet ganske billigt.

Vegansk kost

Spiser du vegansk, er konventionelt whey protein ikke noget for dig, da denne variant er produceret af mælk. Her henviser vi istedet til plantebaserede alternativer. Disse findes der heldigvis flere og flere af, men vi vil især henvise til Bodylabs veganske produkter.

Sukkerindhold

Forskellige brands har forskelligt indhold af sukker. Når man opbygger eller vedligeholder muskler, er proteinindhold og kalorietæthed i virkeligheden meget vigtigere end selve sukker indholdet. Ønsker man alligevel at holde øje med sit sukkerindtag, kan man lede efter de mange varianter, der er uden tilsat sukker.

Forskellige former for proteinpulver

For at kunne få et pulver af så høj kvalitet som muligt, skal man stille forskellige varianter op mod hinanden og læse korrekt om indholdet. Kvalitet og pris hænger ofte sammen ligesom med så meget andet. De, der er lidt billigere, indeholder normalt meget sukker og fedt og relativt lidt protein, som ikke giver en det resultat, man leder efter.

Læs indholdsfortegnelsen omhyggeligt, inden du anvender det, og vælg kun produkter med mindst 80 gram protein pr. 100 gram. Ud over at se på indholdet bør du også overveje, hvad det egentlig er, du vil få ud af dit proteinindtag. Forskellige proteinpulvere giver forskellige virkninger. Vælg en variant, der passer godt til dine mål og din type træning. Der er flere forskellige varianter af kosttilskud med forskellige kilder til protein. Hvilken variant du vælger, afhænger blot af din livssituation og hvad du foretrækker. Ud over almindelige proteinpulvere er der også alternativer som chlorella og spirulina.

Valleprotein

Den mest almindelige form for proteinpulver er helt klart den, der laves af valle, på engelsk kaldet whey. Valleprotein kommer fra komælk og står for omkring en femtedel af dets protein. Kasein står for de øvrige fire femtedele i mælk. Valle er restproduktet, der er tilbage, når der produceres ost. Til ost fremstillet af mælk tilsættes en enzymblanding, der kaldes løbe.

Det er løben der adskiller mælkefedt og kasein fra valle. For at opnå forskellige niveauer af protein kan man derefter tørre og filtrere vallen. Valle optages hurtigt af kroppen, hvilket er en medvirkende faktor til, at den er så populær. På den måde øger man hurtigt aminosyrekoncentrationen i blodet efter at man har trænet og kan få så meget som muligt fra genopbygningeen.

Et valleproteinpulver, som mange forhandlere tilbyder, er Whey 100. Det er et samlet begreb for en bestemt type valleproteinpulver. Den reneste af disse kosttilskud er ved et proteinindhold på ca. 90%. De er særligt velegnede til dem, der virkelig vil bruge deres kalorier på den bedste måde og få så meget protein som muligt.

Læs mere: Alle fordele og ulemper af valleprotein

Kaseinprotein

Ligesom valleprotein ekstraheres kaseinprotein fra komælk. Den eneste forskel er, at i dette pulver anvendes kasein i stedet for valle.
Denne type proteintilskud er godt at tage, før du går i seng, eftersom den absorberes langsommere end valleprotein gør. Den langsomme optagelsesproces hjælper dig også med at føle dig mere mæt.

Læs mere: Langvarig proteinoptagelse med kaseinprotein

Æggeprotein

 • aeg og tomater2

  Æg indeholder både protein og mineraler

  På engelsk hedder ægproteinpulver Egg White Protein Powder, og det er netop det, det er - et proteintilskud indeholdende æggehvide.
 • Det gør det næsten fri for kulhydrater og fedtstoffer.
 • Det er også en god mulighed for dem, der er allergiske over for laktose og for dem, der ønsker at variere eller teste en ny proteinkilde.

Læs mere: Æggeprotein - Et laktosefrit proteinpulver

Isolatprotein

 • Isolat bidrager til en rensningsproces og kan anvendes i forskellige typer proteinpulver. Imidlertid er den mest almindelige valleproteinisolat.
 • Isolat giver et ekstra rent vallepulver med et meget højt proteinindhold.
 • Et isolat indeholder minimale kulhydrater og fedtstoffer, og fordi det i det væsentlige er laktosefri, virker det godt for dem med laktoseintolerans.
 • Den høje renhed betyder, at den hurtigt absorberes af kroppen, og den eneste ulempe er, at det er ret dyrt. Dette skyldes, at det er fremstillet ved avancerede processer.

Oksekødsprotein

Denne type pulver, bøfprotein, er ret nyt på markedet. Det er, som navnet antyder, baseret på oksekød og har fordele som en komplet aminosyreprofil og en høj biotilgængelighed.

Biffproteinet har også en naturligt høj koncentration af BCAA og kreatin. Dette er også et godt alternativ til dem, der er laktoseintolerante, da de er fri for laktose. Hvis du får problemer med maven af almindeligt valleprotein, kan dette også være et godt alternativ til afprøvning. Priserne varierer, men er ikke så dyre som det kan lyde.

Blandingsprotein

I denne variant er der flere forskellige slags proteinkilder, ligesom navnet afslører. Dette er for at opnå en mere skræddersyet effekt. En omhyggeligt fremstillet blanding af kasein og valle er det mest almindelige blandingsprotein. Kaseinet har en langsom absorptionskapacitet, og vallen er hurtig, hvilket giver en længerevarende udskillelse.

Dette er imidlertid ikke det eneste blandingsproteinpulver tilgængeligt. Der findes en række forskellige blandinger. Men hold dog øje med for avancerede blandinger med for mange proteinkilder, der undertiden næsten kan føles som en salgsbase fra virksomhederne. Det vigtigste er altid at læse indholdsfortegnelsen, så du får det ud af dit produkt, du vil have. Kig efter og find et proteinpulver, du virkelig nyder.

Vegansk proteinpulver

I de senere år er også veganske og vegetariske proteinalternativer blevet mere og mere almindelige som kosttilskud. Dette gælder for veganere/vegetarer, der ikke spiser animalske produkter som mælk og kød, hvilket giver dem et øget behov for protein andre steder fra. Derfor er dette marked stort, og det bliver stadig mere almindeligt, at folk vælger en vegansk livsstil, både i skandinavien og i hele verden.

Udviklingen af veganske kosttilskud er derfor gået i et hurtigt tempo, og i dag kan du finde mange forskellige muligheder. Hvis du generelt ser på veganske alternativer, producerer de ikke så god en effekt som kilder baseret på klassiske råvarer, som for eksempel mælk. De fremstilles i stedet med vegetabilsk protein, som har en lavere biologisk værdi end sammenlignet med proteiner af animalsk oprindelse.

I nogle tilfælde har de også lavt indhold af eller mangler en eller flere aminosyrer, hvilket betyder, at de ikke anses for at være fuldstændige. Nedenfor er nogle alternativer til veganske suppleringsmuligheder.

Sojaprotein

Sojaprotein ekstraheres, præcis som det lyder, fra sojabønner og er primært designet som et alternativ til vegetarer eller veganere, der ønsker at variere deres proteinindtag. Nogle hævder, at denne type har en vis østrogen effekt, som er noget, du ikke vil indtage, hvis du søger at opbygge muskler. Dog giver soja ikke så stærk en effekt som naturlig østrogen.

Det betyder ingen ulempe, hvis du kun tager det et par gange om ugen, men det bør helst kombineres med andre proteinkilder. Det har dog ofte en gunstig pris i forhold til proteinindholdet, som normalt er omkring 90-95%. Sojaproteinpulver er også en god mulighed for dem, der lider af laktoseintolerans, men bør som nævnt tages i kombination med andre proteinkilder.

Læs mere: Derfor bør du tage sojaprotein

Hampeprotein

Hampeprotein er et godt valg for dem, der er veganere. De store fordele er, at det naturligt indeholder gode fibre, fedtstoffer, mineraler og vitaminer og er et komplet protein. Der er dog nogle ulemper. Det har et lavt proteinindhold på kun 50% og koster en hel del ligesom de andre veganske kosttilskud.

Læs mere: Hampprotein - Et alternativt, fiberrigt proteinpulver

Ærteprotein

En biologisk værdi på 65 betyder, at denne type kosttilskud skal ses som et supplement til andre proteinkilder, såsom sojaproteinpulver og andre veganske kosttilskud. Den består af ærteproteinisolat med et proteinindhold på ca. 75-85%. Det er almindeligt at kombinere ærteprotein med risprotein.

Risprotein

Det dyreste proteinpulver til veganere på det skandinaviske marked er lige nu risproteinpulver. Udover dette er det imidlertid en rigtig god kilde af protein til veganere. Den er rig på vitaminer og mineraler og har en biologisk værdi på ca. 77. Risikoen for allergi er lav, og det er også mildt for maven.

Så valgte vi de bedste proteinpulver

Sådan lavede vi testen

Først og fremmest har vi valgt at kigge på næringsindholdet, der er tilgængeligt på alle producenternes hjemmesider. Eftersom produktet er et kosttilskud, har vi sat meget stort fokus på dette i testen, hvor lav kalorietæthed og højt proteinindhold har vægtet højt. Dernæst kommer vurderingen af smag, der selvfølgelig er en ganske subjektiv ting. Her forsøgte vi at gøre testen så objektiv og bred som muligt, ved at lade 50 testpersoner smage på hver variant. Vi fik dermed et større indblik i, hvordan vi kollektivt opfatter produkterne. Til slut har vi vurderet udvalget af produkt varianter, brandets værdier (heriblandt miljøvenlighed der vægter højt) og kvaliteten af råvarer. De testede produkter er udvalgt efter nøje research af markedet, men vi er klar over, at vi kun har dækket en brøkdel af de tilgængelige produkter.

 • Bedst i test er kåret som generel vinder af vores testpersoner. Produktet tilfredsstiller derfor den almene danskers værdier, smag og økonomi. Bedst premium er vurderet ud fra produktets næringsindhold og kvalitet.
 • Alle testene er fuldført blindt, så testpersonerne ikke havde mulighed for at danne sig forudindtagede holdninger ud fra emballage, tidligere oplevelser med brandet eller lignende.
 • Vi tester løbende nye produkter og smagsvarianter på markedet for at sikre, at vi altid er i spidsen og følger med i udviklingen.

Ofte stillede spørgsmål om bedste proteinpulver

Ofte stillede spørgsmål om proteinpulver

Hvad er proteinpulver?

Proteinpulver er en type kosttilskud i pulverform med et højt proteinindhold. Det er en af de billigste proteinkilder til rådighed og er derfor blevet utroligt populært. Proteinpulver kan for eksempel komme fra soja, mejeriprodukter, hamp eller ris, 

Hvilken virkning har proteinpulver?

Når du drikker proteinpulver får du en større mængde protein som absorberes gennem din mave-tarmkanal, som derefter øger aminosyrekoncentrationen i blodet og øger muskelopbygningen.

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
100 Stemmer, Gennemsnit: 4.4 / 5