Test: Bedste Hampeprotein 2021

Sidst redigeret: Januari 2021

Hampeprotein betragtes normalt ikke som det bedste proteinpulver af mange traditionelle ernæringseksperter. Derimod fremhæver flere undersøgelser meget lovende aspekter af den grønne plante, der er begyndt at dukke op. Mængden af ​​aminosyrer, der er tilgængelig i hamp, er den mest imponerende blandt urteproteinpulvere og tilbyder et fristende alternativ til valleprotein. Vi har testet 6 hampeproteinpulver. Læs mere om testen nedenfor og find ud af, hvorfor vi valgte Healthwell Hampeprotein ØKO som testvinder.

FitnessFrank er sponsoreret af læsere. Når du køber noget via links på siden, kan vi få en affiliate-kommission. Læs mere.

Hvad er det bedste hampeproteinpulver

Nedenfor er vores test af de bedste hampeproteinpulvere. Vi har bl.a. fokuseret på:

 

 • Produktet skal være overkommeligt
 • Produktet skal være af høj kvalitet
 • Produktet skal have et godt indhold

Derudover har vi set på, hvad andre siger og synes om produkterne.

Testvindere - Hampeprotein

 • Healthwell Hampeprotein ØKO
 • Holistic Active Hampaprotein
 • Pureviva Hampeprotein Ø (250 g)
 • Renée Voltaire Hamp Proteinpulver Ø (400 gr)
 • Rawpowder Hampaprotein 50% EKO
 • Hemp Protein

De bedste hampeprotein 2021

Vi har testet mange hampeprotein. Nedenfor er de produkter, vi anbefaler fra vores test, hvad der er godt og dårligt med hvert hampeprotein og en gennemgang af hvert produkt. Hvis du vil se en oversigt over alle de hampeprotein, der var inkluderet i testen, kan du gøre det her.

 1. 1. Healthwell Hampeprotein ØKO

  9,5/10
  Healthwell Hampeprotein ØKO
  Bedst i test
  Proteinindhold
  50%
  Pris / kg
  258 kr
  Protein g/kr
  1,94
  Sukkerindhold
  7%
  Til butik
  129 kr
 2. 2. Holistic Active Hampaprotein

  9,3/10
  Holistic Active Hampaprotein
  Proteinindhold
  48%
  Pris / kg
  363 kr
  Protein g/kr
  1,33
  Sukkerindhold
  4%
  Til butik
  145 kr
 3. 3. Pureviva Hampeprotein Ø (250 g)

  9,1/10
  Pureviva Hampeprotein Ø (250 g)
  Proteinindhold
  51%
  Pris / kg
  400 kr
  Protein g/kr
  1.28
  Sukkerindhold
  5,5%
  Til butik
  100 kr
 4. 4. Renée Voltaire Hamp Proteinpulver Ø (400 gr)

  8,9/10
  Renée Voltaire Hamp Proteinpulver Ø (400 gr)
  Proteinindhold
  50%
  Pris / kg
  338 kr
  Protein g/kr
  1.58
  Sukkerindhold
  7%
  Til butik
  169 kr
 5. 5. Rawpowder Hampaprotein 50% EKO

  8,7/10
  Rawpowder Hampaprotein 50% EKO
  Proteinindhold
  50%
  Pris / kg
  264 kr
  Protein g/kr
  1,89
  Sukkerindhold
  7%
  Til butik
  132 kr
 6. 6. Hemp Protein

  7,0/10
  Hemp Protein
  Proteinindhold
  45%
  Pris / kg
  290 kr
  Protein g/kr
  1,55
  Sukkerindhold
  5,1%
  Til butik
  145 kr
Se alla produkter
Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Hvad er hamp?

Hamp er en etårig nældeplante, der, afhængigt af hvor den dyrkes, kan variere i maksimal plantehøjde fra to til fire meter, hvoraf den kortere er den nordligst voksende art. Hamp blev tidligt en vigtig plante at vokse. Den sidste del af sit latinske artsnavn, sativa, betyder bare dyrket eller nyttig.

Det var sandsynligvis i Centralasien, at hampen først voksede, og det var også her, at man først opdagede dens nytte og begyndte at vokse den. I det gamle Kina blev hamp blandt andet brugt til fremstilling af medicin, sko, tøj og papir. Arkæologiske fund viser dyrkning af hamp i Skandinavien allerede i 200-tallet. Senere i det middelalderlige Skandinavien blev hamp dyrket og anvendt hovedsagelig til fremstilling af reb, sække, telte, sengetøj, tøj og meget mere.

Det var således hovedsageligt hampens lange fibre, hvoraf mange var vigtige for civilisationen, hvilket gjorde det til et vigtigt kulturværk, men man opdagede også dens medicinske nytte tidligt. Det var den stærke fede frugt, hampefrøet, faktisk en stenfrugt, der blev brugt, og i det 19. århundrede indeholdt næsten alt medicinen i Europa og Amerika hamp. Som en nysgerrighed kan man nævne, at verdens første bibel, og dermed også verdens første bog, blev trykt på papir fremstillet af hamp.

Over tid blev det også opdaget, at hamp også havde narkotiske egenskaber. Af de tørrede blade fremstilles cannabis og kirtelsekretionen lavet af blomsterne, hash. Hampens narkotiske virkninger betød, at mange af de lande, hvor hampedyrkning tidligere var blevet betragtet som en vigtig del af landbrugsindustrien, fuldstændig forbød dyrkning og import af hamp.

Læs mere: CBD-olie - Et kontroversielt kosttilskud 

Er det virkelig lovligt at indtage hampeprotein?

Spørgsmålet er relevant, fordi planten er forbudt og klassificeret som narkotika. Men hampeprotein er helt lovligt og er også det mest nyttige vegetariske naturprodukt, der kendes. Alle, især dem med et højt aktivitetsniveau, kan og bør forbruge hampeprotein. delta-9-tetrahydrocannabinol, THC betragtes som stoffet, der tegner sig for 70-100% ruseffekterne ved cannabisbrug, og findes i en meget lille mængde i hampefrø. Man vil ikke føle nogen ruseffekt, medmindre man overdoserer og er ekstremt følsom overfor THC.

Der er frygt for, at den THC, som jo findes i hampeprotein, vil resultere i et udslag på en narkotikatest. En undersøgelse, der blev offentliggjort i november-december udgaven af 2001 af "Journal of Analytical Toxicology", imiterede det daglige forbrug af hamp og undersøgte THC-metabolitniveauerne. Undersøgelsen viste, at THC-metabolitterne i urinen forblev lave, selv efter langvarig brug. Konklusionen var, at den person, der bruger den gennemsnitlige daglige dosering af hamp, ikke udsættes for risikoen for at blive testet positivt på narkotikatesten.

En gennemgang af hampprotein og hampproteinpulver

Hampefrø - Hampens næringsrige frø

Hampefrø indeholder så mange stoffer, der er vigtige for mennesker, at det sælges som kosttilskud uden tilsatte stoffer, men det bruges også som tilsætningsstof i andre kosttilskud for at øge deres næringsværdi. Ud over at være meget nærende, indeholder kosttilskud baseret udelukkende på hampefrø også andre fordele. De indeholder ingen syntetiske stoffer i form af farve- eller smagsstoffer. De indeholder ikke laktosestoffer eller andre animalske produkter, hvilket vil sige det er et rent vegetarisk og laktosefrit proteinpulveralternativ.

Hvad indeholder hampefrø så, der gør dem så nyttige? En oversigt følger her:

Hampefro

Hampefrø indeholder mange aminosyrer, omega-3 og har et højt fiberindhold.

Højt fiberindhold: Gælder primært for brugen af hampefrø med skal. Fibre er kulhydrater, der ikke nedbrydes under fordøjelsen, men er en vigtig del af at sikre normal tarmfunktion og dermed reducere risikoen for dårlig mave. Fiberrige produkter hjælper også med at holde blodfedtniveauet lavt og stabilt, samt at øge følelsen af mæthed. De, der ønsker at holde deres vægt nede, kan således med fordel spise fiberrig mad.

Omega 3-indhold: Omega 3 er flerumættede essentielle fedtsyrer. Med essentiel menes der, at kroppen har brug for dem, men kan ikke skabe dem selv. Derfor skal vi indtage disse via kosten. Der er forskellige former for omega-3 fedtsyrer; DHA (docosahexaensyre) og EPA (eicosapentaensyre) kaldes ofte fiskeolie, fordi de findes i fisk og skaldyr, mens ALA (alfa-linolensyre) kommer fra planternes rige og findes i hamp. En fordel ved ALA er, at kroppen kan omdanne ALA til EPA og DHA i små mængder, hvis det er nødvendigt. Det omvendte, at konvertere EPA eller DHA til ALA, formår kroppen ikke.

Videnskabelig forskning har blandt andet vist, at Omega-3 er godt, fordi at det:

 • Sænker blodlipiderne og blodtrykket og derved reducerer risikoen for hjertekarsygdomme.
 • Hjælper med at opretholde blodkarenes elasticitet, hvilket er godt for blodcirkulationen.
 • Har en kapacitetsforøgende effekt på hjernen.
 • Øger mængden af serotonin (et sundt stof) i hjernen og reducerer dermed risikoen for depression og misbrug.
 • Bekæmper betændelse i hjerneceller og blodkar.
 • Gør cellemembranerne mere bløde og elastiske.

Højt proteinindhold: Proteiner er vigtige næringsstoffer, som kroppen blandt andet bruger til at opbygge celler, enzymer og hormoner. De er også nødvendige for at opbygge immunsystemet. For dem, der dyrker idræt og træner meget, er det vigtigt at få en tilstrækkelig mængde proteiner, da de også bruges til muskelopbygning.

Jern: Der kræves især jern for at sikre blodabsorption og transport af ilt. Jernmangel er den mest almindelige ernæringsmæssige mangel i verden, og det påvirker især kvinder i den fødedygtige alder, dvs. kvinder med menstruationsperioder. Vegetarere kan også påvirkes i høj grad, fordi jern hovedsageligt findes i animalske produkter, men det findes også i mange nødder og frø, såsom hamp.

Zink: Zink er et vigtigt mineral, som kroppen har brug for til at omsætte fedt, kulhydrater, proteiner og vitaminer. Zinkmineralet har også en positiv effekt på immunsystemet. Som i tilfælde af jern forekommer zink hovedsageligt i animalske produkter, men også i nogle nødder og frø, og igen er hamp en af de største vegetabilske bærere af stoffet. På samme måde som i jern bør vegetarerne være sikker på at få nok zink, og for en vegetar kan et tillæg baseret på hampeprotein være både en enkel og effektiv løsning for at få deres daglige zinkbehov. 

Doseringsråd - Er det muligt at overdosere?

Generelt ikke, men man bør kontrollere og følge den gruppe af befolkningen, der dagligt spiser frø eller hamp protein og rapportere deres resultater på internettet. Der er en øvre grænse, sat til 10% af energiindtaget for flerumættet fedt. De fleste, selv dem, der spiser kosttilskud, kommer ikke op på det niveau. Derudover er grænsen sat således, fordi det ikke har været muligt at påvise nogen mærkbar effekt af større indtag. Det er også blevet diskuteret, om omega-6 ville øge risikoen for inflammatoriske sygdomme.

Hidtil har forskning ikke kunnet påvise, at det er sådan. Tværtimod viser nogle undersøgelser, at omega-6 giver øget beskyttelse mod inflammation. Der er ingen kendte allergier for hampefrø, alle allergikere, herunder dem, der lider af nødmolekyler, kan spise hampefrøsprodukter uden risiko for bivirkninger.

Pas på, hvis du tager blodfortyndende medicin

blodfortyndende medicin

Konsultere din diætist eller læge, inden du starter med hampeprotein

Hvis du tager blodfortyndende medicin, bør du konsultere din diætist eller læge, inden du starter med hampeprotein. Dem, der lider af herpes og dem, der har frostskader, må ikke spise hampeprodukter dagligt. Dette afhænger af det høje indhold af aminosyrer. Aminosyrer er gode for kroppen, men bruges også af herpesvirus, og et højt indtag af hampeprotein kan forværre symptomer på herpes. Selv dem, der lider af enhver autoimmunsygdom, bør være forsigtige med hampeprotein.

Der har ikke været nogen videnskabelig undersøgelse af virkningerne af hampefrøsprodukter på autoimmune sygdomme, men det vides at det høje indhold af essentielle fedtsyrer og aminosyrer i frøet øger kroppens produktion af hvide blodlegemer. Hampefrøsprodukter kan forårsage mild diarré hos nogle mennesker, men det undgås let ved at starte doseringen omhyggeligt med en teskefuld om dagen og derefter langsomt stigende til den angivne dosis. Ellers er der ingen bivirkninger af hampefrøsprodukter.

Hvordan man spiser hampefrø og hvordan det smager

Man kan købe afskallede hampefrø at drysse over morgenmad, grød eller yoghurt. Det er også godt at komme hampefrø i en almindelig grøntsagssalat. Afskallede hampefrø har en let nøddesmag. Man bør dog være opmærksom på, at hvis man vælger at spise afskallede frø, mister du en større mængde af de så vigtige fibre, der nemlig findes i skallen.

Det er derfor bedst at købe hampeprotein. Smagen af proteinet er lidt mere græsagtig på grund af skalindholdet. Hampeproteinet kan bruges ligesom frøet. Det er også muligt at blande pulver i et glas vand eller anden væske. Nedenfor finder du en opskrift på en nem, god og brugbar smoothie, som du vil beholde i lang tid.

Hampeproteinsmoothie

 • 2 spsk hampeprotein
 • 1 spsk kokosfedt, ekstra jomfru
 • 1 dl frosne blåbær
 • 1 lille øko banan
 • 1 del sojayoghurt
 • 1 dl vand
 1. Kom alle ingredienserne i en blender og blend til en glat smoothie.
 2. Hæld på glas og top af med nogle ekstra blåbær.


Du kan opdele din daglige dosering af hampeprotein efter dit eget ønske og smag, men det mest almindelige er at tage halvdelen af doseringen om morgenen og halvdelen om eftermiddagen eller aftenen, for eksempel efter træningen for at genoprette balancen i kroppen.

Når kosttilskuddet giver en følelse af mæthed og i nogle kan give en fornemmelse af svagt oppustet mave, kan det være uhensigtsmæssigt at tage det lige før eller under træningsaktiviteten. Men du bemærker hurtigt, hvordan du og din mave reagerer på indtaget. Hvis du ikke får nogen problemer, kan du meget vel tilføje dosering under aktiviteten.

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
86 Stemmer, Gennemsnit: 4.2 / 5