Test: Bedste Sojaprotein 2021

Sidst redigeret: Januari 2021

De to mest populære proteinpulvere er nok valleprotein og kaseinprotein, som er lavet på mejeriprodukter, hvilket gør dem til to umulige alternative for veganere. For veganere kan et sojaprotein derfor være et godt alternativ. Vi har testet og vurderet sojaproteinpulvere. Læs mere om testen nedenfor og find ud af, hvilket pulver der var bedst i test.

FitnessFrank er sponsoreret af læsere. Når du køber noget via links på siden, kan vi få en affiliate-kommission. Læs mere.

TEST: Top 5 bedste sojaproteinpulvere

Det bedste sojaprotein i vores test er Soy Protein.Produktet findes i flere smagsvarianter og har et højt proteinindhold til en lav pris. Vi tog følgende i betragtning:

 • Proteinindholdet i pulveret
 • Andet indhold & tilsætninger
 • Produktets pris
 • Eksterne anmeldelser

Testvindere - Sojaprotein

 • Soy Protein
 • Core Soy Protein
 • Star Nutrition Soy Protein Isolate
 • LinusPro Soyaproteinpulver (500 g)
 • Natur Drogeriet Body Kraft 88% Sojaprotein (400 gr)
 • Scitec Nutrition Soy Pro
 • ISO Soy

De bedste sojaprotein 2021

Vi har testet mange sojaprotein. Nedenfor er de produkter, vi anbefaler fra vores test, hvad der er godt og dårligt med hvert sojaprotein og en gennemgang af hvert produkt. Hvis du vil se en oversigt over alle de sojaprotein, der var inkluderet i testen, kan du gøre det her.

 1. 1. Soy Protein

  9,5/10
  Soy Protein
  Bedst i test
  Proteinindhold
  91%
  Pris / kg
  169 kr
  Protein g/kr
  5,38
  Sukkerindhold
  0,2%
  Til butik
  169 kr
 2. 2. Core Soy Protein

  9,3/10
  Core Soy Protein
  Proteinindhold
  88%
  Pris / kg
  136 kr
  Protein g/kr
  6,49
  Sukkerindhold
  0%
  Til butik
  68 kr
 3. 3. Star Nutrition Soy Protein Isolate

  9,3/10
  Star Nutrition Soy Protein Isolate
  Proteinindhold
  78%
  Pris / kg
  143 kr
  Protein g/kr
  5,43
  Sukkerindhold
  0,6%
  Til butik
  143 kr
 4. 4. LinusPro Soyaproteinpulver (500 g)

  8,9/10
  LinusPro Soyaproteinpulver (500 g)
  Proteinindhold
  90%
  Pris / kg
  278 kr
  Protein g/kr
  3.24
  Sukkerindhold
  0%
  Til butik
  139 kr
 5. 5. Natur Drogeriet Body Kraft 88% Sojaprotein (400 gr)

  8,9/10
  Natur Drogeriet Body Kraft 88% Sojaprotein (400 gr)
  Proteinindhold
  90%
  Pris / kg
  225 kr
  Protein g/kr
  3.27
  Sukkerindhold
  0%
  Til butik
  90 kr
 6. 6. Scitec Nutrition Soy Pro

  8,9/10
  Scitec Nutrition Soy Pro
  Proteinindhold
  71%
  Pris / kg
  186 kr
  Protein g/kr
  3,82
  Sukkerindhold
  18%
  Til butik
  169 kr
 7. 7. ISO Soy

  8,7/10
  ISO Soy
  Proteinindhold
  88%
  Pris / kg
  172 kr
  Protein g/kr
  5,12
  Sukkerindhold
  0%
  Til butik
  129 kr
Se alla produkter
Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

En nyttig alternativ kilde til protein

Sojaprotein er et ret uudforsket supplement til andre proteintilskud på markedet for vægt træning, sport og endda generelle sundheds- og fitnessentusiaster. Sojaprotein falder normalt i mørket, da det har lavere biotilgængelighed og indeholder færre essentielle aminosyrer (EAA) pr. gram end valle, kasein og æggeprotein. Når det er sagt, er sojaprotein stadig en nyttig alternativ kilde til protein og har et sted i de fleste menneskers kost, men måske primært i veganeres.

Hvis du overvejer at købe sojaproteinpulver eller et andet sojaproteintilskud, anbefaler vi at du læser denne artikel først. Det betyder, at du i sidste ende får et bedre indblik i sojaproteinet og du dermed kan træffe den rigtige beslutning om hvilket produkt du skal købe. Et vigtigt aspekt ved køb af kosttilskud er, om det er lige så godt at købe et billigt sojaproteinpulver eller om du skal bruge flere penge for at få adgang til det bedste sojaprotein. Soja er blevet brugt i over 5000 år, og det betragtes som en god proteinkilde og er det bedst sælgende alternativ til animalske proteinkilder og kosttilskud.

 

Bælgplanten af asiatisk oprindelse

Soja refererer generelt til sojabønner, en bælgplante stammende fra Østasien. Sojaproteinpulver er afledt af sojaflager/sojamel og fås i fire former: koncentrat, isolat, hydrolysat og sojamel. Sojabønner indeholder en række proteinbestanddele, men frem for alt globuliner. I modsætning til andre vegetabilske proteiner er sojaprotein en komplet proteinkilde, hvilket betyder, at den indeholder alle 9 essentielle aminosyrer.

Sojaprotein er yderst varmestabilt og er let opløseligt i varmt vand. På grund af sin neutrale smag og fysiske egenskaber kan den bruges som erstatning eller tilsætningsmiddel i en række forskellige fødevareprodukter. For veganere og vegetarer er sojaproteinpulver det bedste valg.

En gennemgang af sojaprotein

Koncentrat, isolat og hydrolysat

 • Sojaproteinkoncentrat: refererer til sojapulver indeholdende ca. 70-80% proteinkoncentration, mens resten består af fedt og kulhydrater. Koncentratet fremstilles ved affedtning af grove sojabønner og ekstraktet via varmebehandling eller blanding med organiske opløsningsmidler.
 • Sojaproteinisolat: fremstilles ved alkalisk ekstraktion af affedtede sojaflager med det formål at nå over 90% proteinkoncentration og fjerne de fleste fedtstoffer og kulhydrater.
 • Sojamel: består af affedtede og grovmalede sojabønneflager. Sojamel indeholder den mindste mængde protein pr. gram af de fire sojaproteintyper. Typisk proteinindhold varierer fra 40-60%.
 • Sojaproteinhydrolysat: opnås ved en forholdsvis ny teknik i sojaproteinproduktion og er en enzymatisk hydrolyse af enten sojakoncentrat eller sojaproteinisolat. I det væsentlige virker dette som en fremgangsmåde til nedbrydning af proteinet ved at separere (for eksempel ved lysering) peptidbindinger. Til gengæld er sojaproteinhydrolysat let for tyndtarmen at absorbere på grund af den trunkerede aminosyrekæde.

Har en række fordele

Core Soy Protein

Core Soy Protein fra Svensk Kosttilskud er et meget godt valg, hvis du planlægger at købe sojaproteinpulver

Proteiner er vigtige makromolekyler, der spiller en afgørende rolle i muskeludvikling og vedligeholdelse (samt mange andre fysiologiske processer). Proteiner er sammensat af aminosyrer og peptider. Man kan sige, at aminosyrer er de grundlæggende byggesten af proteiner. Proteiner fungerer derefter som byggesten i muskelvæv, fordi musklerne virker som de rigeste lagre af aminosyrer i kroppen. Aminosyrer kan påtage sig en række forskellige fysiologiske roller, såsom neurotransmission, energiproduktion, hjernemetabolisme, cirkulation, immunsystemfunktion og mange andre.

Der er en række fordele ved sojaproteinindtag, afledt af den biologiske rolle af essentielle aminosyrer og andre fytokemikalier, som den indeholder. Som tidligere nævnt er sojaprotein et komplet protein (dvs. indeholder alle 9 EAA'er) med en noget nominel mængde L-leucin, som er kritisk til bl.a. regulering af proteinsyntese. Således spiller sojaprotein en vigtig rolle for mennesker, der ønsker at forbedre deres muskler, fitness og deres overordnede kropsfunktion.

Desuden foreslås det, at en nominel dosis sojaprotein (~ 25 g pr. dag) kan spille en rolle ved at reducere risikoen for hjertesygdomme, sænke kolesterolniveauerne, reducere risikoen for kræft, sænke blodtrykket og forhindre osteoporose. Dette skyldes sandsynligvis aktiviteten af isoflavoner, der leveres af soja. Det kan imidlertid nævnes, at nogle undersøgelser viser, at overforbrug af sojaproteiner i stedet kan øge risikoen for kræft. Disse isoflavoner er østrogenlignende forbindelser og efterligner således virkningerne af hormonet østrogen. I små mængder kan disse isoflavoner reducere risikoen for brystkræft, mens store mængder kan bidrage til forskellige former for andre kræftformer, herunder brystkræft. Patienter, som tidligere har haft og overlevet brystkræft, er særlig udsat for overforbrug, især hvis de forbruges over en længere periode.

Doseringsanbefalinger og RDI

Sojaproteintilskud er generelt lidt mere bittert og kornet end valleprotein. Når det er sagt, med en vis indsats og kreativitet, er det muligt at skabe nogle dejlige proteinshakes med et sojaproteinpulver. Foruden almindeligt proteinpulver af soja er der også andre sojaprodukter, såsom sojaproteinkapsler, som kan anvendes til samme formål. Som alle andre proteinkilder behøver tiden for indtaget ikke at være begrænset. Sojaprotein er lige som det lyder, et protein, og bør bruges når man leder efter en proteinkilde, der kan bruges til sin kost.

Når det kommer til, hvor meget sojaprotein man skal have i den daglige dosering, er der ikke noget direkte svar på spørgsmålet. Dette skyldes, at dosering adskiller sig fra person til person, fordi alle menneskers proteinbehov varierer. I stedet skal du starte med dit generelle indtagsmål for protein. Derudover vil dit indtag af sojaprotein variere afhængigt af hvilken type kost du følger. For en veganer, der ikke spiser animalske proteiner, kan en meget større mængde protein være nødvendig fra soja for blot at opfylde dagens samlede proteinkvote.

For andre mennesker, især mænd, ser det ud til, at den anbefalede værdi på ~ 25 g sojaprotein pr. dag stadig er en sikker og sund dosis og ikke signifikant bør interferere med endokrinfunktion.

Mulige bivirkninger af sojaprotein

Sojaprotein er generelt et sikkert og godt tolereret supplement (forudsat at du ikke har sojaallergi). Men i nogle tilfælde er der risiko for nogle bivirkninger som:

 • Oppustethed / kramper / mavebesvær
 • Kvalme
 • Øgede tarmbevægelser
 • Allergiske reaktioner
 • Kan øge østrogenreceptoraktiviteten og sænke testosteronniveauet

OBS: Betydningen af hormonelle virkninger af kronisk sojaproteinindtag er stadig et emne under undersøgelse.

Disse bivirkninger kan generelt let lindres ved at overvåge dit samlede sojaproteinindtag og sørge for at du er opmærksom på eventuelle allergier du måtte have. Hvis en nominel dosis sojaprotein forårsager konsekvent maveforstyrrelse, bør du overveje at forsøge at prøve et andet sojaproteintilskud eller eventuelt en anden proteinkilde om nødvendigt.

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
72 Stemmer, Gennemsnit: 4.4 / 5