Bedste Vegansk proteinpulver 2023 - TEST af 5 veganske proteinpulver (bedst i test)

Opbyg muskelmasse og optimer din træning, selvom du spiser en plantebaseret eller vegansk kost.

Det kan være svært at finde et vegansk proteinpulver, der både smager godt og har det rette indhold af protein. I denne guide har vi testet vegansk proteinpulver, så du ikke behøver at gøre det samme. Vores favorit er det veganske proteinpulver fra Bodylab, der både har en lækker smag og føles godt i munden. Proteinpulver er godt som supplement til en vegansk kost, der ofte består af mange fødevarer med et lavt protein indhold.

Hvis du træner, er det derfor en god idé at være opmærksom på, at få nok protein ind i din kost. Det kan være med til at undgå tab af muskelmasse, eller ligefrem være med til at opbygge større muskelmasse, hvis det er det du ønsker. Det især vigtigt hvis man ikke indtager animalske produkter i sin kost. I denne test finder du vores favoritter i hver deres kategori. Der er derfor et vegansk proteinpulver til enhver smag.

Testvindere - Bedste veganske proteinpulver 2023

Her er en oversigt over årets bedste veganske proteinpulver.

 1. Bedst i test: Bodylab Vegan Protein Blend
 2. Bedste premium veganske proteinpulver: Healthwell Vegan Protein
 3. Bedste veganske proteinpulver til prisen: Body science Vegan Protein
 4. Bedste Soy protein: Body science Soy Isolate

Vores 5 bedste veganske proteinpulver (September 2023)

1. Bodylab Vegan Protein Blend - Bedst i test

Bodylab Vegan Protein Blend (400 g) - Bedst i test
Score 4,7/5
Score 4,7/5
Bedst i test
Till butik
köp
(Bodylab)

Den veganske proteinpuler fra Bodylab er denne tests klare vinder. Den kommer i to forskellige smagsvarianter: vanilje og chokolade. Hver især smager de rigtig godt, og de er også nemme at blande op med enten vand eller veganske produkter som for eksempel soja-, ris- eller havremælk. Begge smagsvarianter er gode i sig selv, og det er en smagssag om man er til det ene eller det andet. Produktet er sødet uden at der er tilsat noget almindeligt sukker. Det giver en alligevel en lækker smag pga. andre ingredienser, men det kan stadig fornemmes at det ikke er et produkt der er sødet med almindeligt sukker.

Der er dog kun 80 kcal pr. portion, og det er meget lavt i forhold til almindeligt proteinpulver. Derudover er der 12 g protein per portion, hvilket også ligger i den lave ende. Man kan med fordel fordoble portionen og derved opnå 160 kcal per portion og 24 g protein. Det kræver dog også at man fordobler mængden af væske, for at produktet ikke skal blive for grynet. Denne proteinpulver indeholder tre forskellige veganske proteinkilder.

Egenskaper

 • Proteinindhold: 62%
 • Pris / kg: 372,50 kr
 • Protein g/kr: 0,60 kr
 • Sukkerindhold: 2.4%

Fordele

 • Pakket i miljøvenligt genbrugspapir,
 • Ærteprotein-isolat, risprotein-isolat, havreprotein
 • Uden tilsat sukker

Ulemper

 • 62 % proteinkoncentration

Omdöme

Vegansk og Laktosefri protein blend uden tilsat sukker.

Priser

Til butik
149 kr

2. Healthwell Vegan Protein - Bedste premium veganske proteinpulver

Healthwell Vegan Protein - Bedste premium veganske proteinpulver
Score 4,5/5
Score 4,5/5
Till butik
köp
(Healthwell)

Den veganske proteinpuler fra Svensk Kosttilskud vinder kategorien som bedste premium proteinpulver. Den kommer kun i 1 smagsvariant. Det gør muligheden for variation begrænset, men denne proteinpulver er rigtig godt at bruge i en smoothie, hvor mulighederne er uendelige. Det er dog også et rigtig lækkert produkt at blande op med enten vand eller produkter, som f.eks. soja-, ris- eller havremælk. Proteinpulveret har en rigtig god smag i sig selv. Produktet er sødet med kunstige sødemidler og der er ikke tilsat noget almindeligt sukker. Det har derfor en sød smag, der kan indtages som et supplement til morgenmaden, eller som en snack efter træning.

Der er ca. 114 kcal pr. portion, og det er relativt lavt i forhold til ikke-vegansk proteinpulver. Derudover er der ca. 21 g protein pr. portion, hvilket er rigtig fint indholdet af kalorier taget i betragtning. Denne proteinpulver indeholder forskellige veganske proteinkilder f.eks. ærteprotein, havreprotein, og risprotein. Dette er en god fordeling af proteinkilder, når produktet skal være plantebaseret. Dette blend er særligt udviklet til at give et lækkert produkt, med en lækker konsistens. Derfor vinder denne protein pulver i kategorien bedste veganske premium proteinpulver.

Egenskaper

 • Proteinindhold: 74%
 • Pris / kg: 337,50 kr
 • Protein g/kr: 2,19
 • Sukkerindhold: 0,5%

Fordele

 • Indeholder ikke sødemiddel
 • Naturel smag
 • Med vitaminer og mineraler

Ulemper

 • Prisen

Omdöme

Proteinpulver for veganere uden sødestof med tilsat mineraler og vitaminer.

Priser

Til butik
135 kr

3. Body science Vegan Protein - Bedste veganske proteinpulver til prisen

Body science Vegan Protein - Bedste veganske proteinpulver til prisen
Score 4,5/5
Score 4,5/5
Till butik
köp
(MM Sports)

Den veganske proteinpuler fra MM Sports er denne bedste veganske proteinpulver for pengene. Den kommer i tre forskellige smagsvarianter: chokolade, æbletærte og saltkaramel. Alle smagsvarianter er lækre, og her kan man prøve smage man ikke finder i vegansk proteinpulver andre steder. De er alle tre nemme at blande op med enten vand eller veganske produkter som for eksempel soja-, ris- eller havremælk. Produktet er sødet med sødemidler, og der er ikke tilsat noget almindeligt sukker. Det giver en god smag, som dog ikke bliver for gennemtrængende. Smagsvarianterne er ikke nogle man ser så tit, og det er derfor både et lækkert og overraskende produkt.

Der er 115 kcal per portion, og det er meget lavt i forhold til almindeligt proteinpulver. Derudover er der hele 21 g protein per portion, hvilket er rigtig godt for et vegansk proteinpulver. Denne proteinpulver indeholder tre forskellige veganske proteinkilder, der tilsammen giver et rigtig lækkert produkt med et højt indhold af protein. Dermed får man rigtig meget protein for pengene, og samtidig et smagfuldt produkt, der er nemt at nyde imens man er på farten.

Egenskaper

 • Proteinindhold: 69 %
 • Pris / kg: 265,33 kr
 • Protein g/kr: 2,60
 • Sukkerindhold: 2,9 %

Fordele

 • God værdi for pengene
 • Spændende utraditionelle smagsvarianter

Ulemper

 • Indholder aspartam og acesulfam-K

Omdöme

Vegansk blandingsprotein med unik blanding af 3 vegetabilske proteinkilder!.

Priser

Til butik
199 kr

4. Body science Soy Isolate - Bedste Soy protein

Body science Soy Isolate - Bedste Soy protein
Score 4,5/5
Score 4,5/5
Till butik
köp
(MM Sports)

Det veganske proteinpuler fra MM Sports der er lavet på sojabønner er det bedste veganske proteinpulver med netop den proteinkilde. Soja har et højt indhold af protein, og det er derfor særligt velegnet i veganske proteinpulvere. Den kommer i mange forskellige smagsvarianter, f.eks. chokolade, banan, æbletærte og saltkaramel. Alle smagsvarianter er lækre, og kan mikses i forskellige kombinationer. Denne veganske proteinpulver er nem at blande op med enten vand eller andre produkter som for eksempel soja-, ris- eller havremælk. Produktet indeholder kun kunstige sødemidler, og der er derfor ikke tilsat noget almindeligt sukker. Det giver en smag, som understøtter de forskellige varianter godt.

Produktet har tendens til at blive en smule grynet. Dette kan dog afhjælpes ved at man blender proteinpulveret med vand og frossen frugt, hvilket giver en bedre konsistens. Der er 108 kcal per portion, og det er lavt i forhold til almindeligt proteinpulver. Derudover er der hele 21 g protein per portion, hvilket er rigtig godt for et vegansk proteinpulver. Det er et meget smagfuldt produkt, der er godt at bruge til f.eks. en frugt smoothie.

Egenskaper

 • Proteinindhold: 78 %
 • Pris / kg: 185,33 kr
 • Protein g/kr: 4,21
 • Sukkerindhold: 2,5 %

Fordele

 • Ikke tilsat sukker
 • Bæredygtig proteinkilde
 • Høj proteinindhold

Ulemper

 • Har tendens til at blive grynet

Omdöme

Soy isolate fra bæredygtig proteinkilde med fantastisk smag og høj proteinindhold.

Priser

Til butik
139 kr
Så hittar du bästa Vegansk proteinpulver

Vegansk proteinpulver købsguide

Det kan være en jungle, at finde frem til de bedste veganske proteinpulvere. Animalske kilder til protein er som oftest dem der optages nemmest i kroppen, og de veganske alternativer er derfor ikke lige så effektive. Derudover kan der være problemer med smag og konsistens, der let bliver grynet i de veganske proteinpulvere. Vi har testet produkterne på flere parametre, såsom smag, proteinkilder og brug af sukker. Derved har vi fundet frem til de produkter der gør det allerbedst. Så du kan nyde en lækker protein drik og samtidig spise en kost der er vegansk - hvad end det er af etiske årsager, eller om det er et valg du har taget for din sundhed.

 • Proteinkilde: Der findes flere forskellige veganske proteinkilder, såsom soja, ærte eller hampeprotein. De har hver deres fordele og ulemper, men i det helt rigtige mix opnår man et godt protein indhold. Nogle foretrækker at købe proteinpulver der kun har en enkelt kilde til protein, f.eks. soja.
 • Kalorier: Påvirkningen på det overordnede daglige kalorieindtag er værd at overveje inden man tilføjer proteinpulver til sin kost. Nogle ønsker at tabe sig, hvilket kan blive en udfordring hvis indholdet af kalorier i ens proteinpulver er for højt. Derfor er der inkluderet hvor mange kalorier, der er i hver portion af de proteinpulvere, der er med på listen.
 • Sødemidler: De fleste foretrækker proteinpulver der smager af sukker. Så kan det indtages kun blandet op med vand. Almindeligt sukker bidrager dog med mange kalorier, hvilket kan være en ulempe hvis man forsøger at tabe sig, eller holde sit kalorieindtag nede af andre årsager. For at undgå dette er der mange proteinpulvere, der indeholder kunstige sødemidler i stedet. Disse giver en god smag til produktet, så man ikke behøver at tilsætte sukker. Der er dog nogle, der ikke tåler det i store mængder, og det er derfor værd at være opmærksom på indholdet af sødemiddel i proteinpulver, hvis dette er tilfældet for dig. Hvis du foretrækker sukkerholdige produkter, kan du også med fordel blende dit proteinpulver med frossen frugt for at opnå den ønskede smag. En lækker smoothie kan også opveje for en grynet shake.
 • Smag: Det vigtigste når det kommer til proteinpulver er selvfølgelig smagen. Hvis ikke smagen er god får man ikke indtaget proteinpulveret ofte. Der findes mange forskellige smagsvarianter når det kommer til proteinpulver, men indenfor de veganske varianter er udvalget ofte mindre. På denne liste har vi dog fundet flere forskellige mærker, hvor der findes mange forskellige smagsvarianter. Det gør det nemt at finde netop din favorit.

Forskellige typer proteinpulver

De mest almindelige typer proteinpulver på markedet i dag er valle- og kaseinprotein, som begge kommer fra mælkeproduktion og æggeprotein. Alle tre er sunde af forskellige grunde, men når de kommer fra dyreriget, er de ikke en mulighed for mennesker, der lever en vegansk livsstil. I de senere år har forskere opdaget, at nogle af disse proteinpulvere også indeholder et antal stoffer, der ikke er så gavnlige, såsom sukker og forskellige toksiner, der har sneget sig ind, enten fra dyrets kost eller under selve produktionsprocessen.

Veganske proteinpulvere er fremstillet fra planteriget, og efter flere års undersøgelser har det nu vist sig, at de fungerer lige så godt som dyreversionerne. Der har længe været en vis mistanke blandt styrketrænere især om de veganske alternativer, da mange troede, at de ikke kunne bidrage til den samme muskelmasse som de animalske, men det er nu afvist.

Der er flere varianter af vegansk proteinpulver, men her vil vi se på nogle af de mest almindelige.

 • Ærteprotein:  Ærter indeholder meget protein, og det er derfor helt naturligt at fremstille proteinpulver af dem. Det er gule ærter, der bruges til produktionen af dette proteinpulver, og det fungerer fint for både mennesker, der ønsker at øge deres muskelmasse, og dem, der vil tabe sig. Ærter indeholder også masser af gavnlige vitaminer og mineraler, ikke mindst jern, zink og magnesium samt vitamin C, A og B6. Det er meget godt og sundt at lave proteinshakes, pandekager, brød eller smoothies med ærteprotein, men hvis du kun blander pulveret med vand, er konsistensen og smagen ikke så god som andre veganske proteinpulvere. Ved at kombinere æreprotein med havre kan du imidlertid lave nogle meget gode drikkevarer.
 • Sojaprotein:  Sojabønner er længe blevet brugt som et fantastisk alternativ til kødprodukter, og som proteinpulver kan de bruges med stort udbytte. Da soja let nedbrydes, er denne type proteiner især god, hvis du har en følsom mave , og undersøgelser viser, at regelmæssigt forbrug sænker kolesterolniveauer i kroppen såvel som det er meget godt for hjerte-kar-sundhed.
 • Havreprotein:  Havre er blevet en meget god alternativ kilde til proteiner i de senere år og ude på markedet i dag kan du finde produkter som havremælk og havreolie. Mange mennesker mener, ​​at dette er et af de bedste proteinpulvere, og havre indeholder naturligt fordelagtige ting som vitamin E og antioxidanter. Det er ikke ualmindeligt, at havre- og ærteprotein kombineres i proteinpulver, og du kan lave gode omeletter, brød og pandekager ud over shakes.
 • Græskarkerner: Proteinpulver fra græskarkerner er især godt i forskellige drikkevarer som smoothies og shakes, og mange synes, at smagen er rigtig god. Græskarfrø er en meget god naturlig kilde til omega-fedt, ligesom til magnesium og mangan og indeholder mere protein end havre, men mindre end ærter.
 • Risprotein:  En fremragende kilde til protein, der er meget ren og naturlig og ikke har en forstyrrende smag. Mennesker, der lider af forskellige allergier, har en tendens til at tro, at dette er et af de sikreste og bedste produkter, og du kan lave gode drikke, desserter og kager af risproteinpulver.
 • Hamp: Hampplanten tager markedet med storm, og det samme gør dens proteinpulver. Her er et rigt indhold af aminosyrer, mineraler og omega-3, og pulveret er velegnet til både drikkevarer og mad.
 • Blandede proteinpulvere: Da hver vegetabilsk kilde af proteinpulvere også indeholder andre stoffer, såsom aminosyrer, omega-fedt, mineraler og vitaminer i forskellige grader, er det almindeligt, at producenterne af produkterne blander forskellige sorter. Det kan også have at gøre med smag og tekstur, samt hvor godt de passer til specifikke drikkevarer og retter. For eksempel er ris og havreprotein bedre til sødme, mens ærter og hampeproteiner ofte er bedre i brød og omeletter. Smagen er dog som kagen, og det er altid godt at teste dig selv.

Sammenligne alle veganske proteinpulverne i testen

Klik på en overskrift i tabellen for at sortere produkterne. Du kan rulle tabellen sidelæns for at se alle data, men det kan være lettere at holde din telefon i liggende tilstand for at sammenligne produkter.

Vegansk proteinpulver Proteinindhold Pris / kg Protein g/kr Sukkerindhold Totalbetyg Pris
Bodylab Vegan Protein Blend (400 g) 62% 372,50 kr 0,60 kr 2.4% Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris fra
149 kr
Healthwell Vegan Protein 74% 337,50 kr 2,19 0,5% Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris fra
135 kr
Body science Vegan Protein 69 % 265,33 kr 2,60 2,9 % Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris fra
199 kr
Body science Soy Isolate 78 % 185,33 kr 4,21 2,5 % Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris fra
139 kr
vegansk proteinpulver test

Sådan lavede vi testen

Der er mange faktorer, man skal være opmærksom på når man køber vegansk proteinpulver. Der er nemlig stor variation i kvaliteten fra produkt til produkt. Både smag og konsistens skal være passende, og så skal indholdet af protein og kalorier også leve op til de rette standarder. I denne test har vi set på alle de faktorer der spiller ind, og denne undersøgelse har dannet grundlaget for vores valg af vindere i de fem forskellige kategorier. Vi har både testet de veganske proteinpulvere blandet op i vand, og i plantebaserede mælke erstatnings produkter, herunder bl.a. sojamælk, rismælk og havremælk. Alle varianter er testet, og de vindende produkter har hver især scoret højest på alle de ovennævnte parametre. Det er sådan vi har fundet frem til de bedste veganske proteinpulvere på markedet.

 • Smagen er noget af det vigtigste når det kommer til proteinpulver, derfor testede vi de forskellige smagsvarianter for at finde de bedste smage.
 • Sødemidler er med til at give proteinpulver en sød smag, men det kan nogle gange blive for overdrevet sødt. Derfor testede vi om smagen af produkternes sødemidler var passende eller for meget.
 • Proteinindhold er med til at give en god fornemmelse af mæthed. Vi har derfor set på proteinkilderne i hvert produkt, og sammenlignet proteinindholdet.

Ofte stillede spørgsmål om bedste veganske proteinpulver

Ofte stillede spørgsmål om vegansk proteinpulver

Hvilket vegansk proteinpulver er bedst?

Det veganske proteinpulver vi har kåret som bedst i test er fra Bodylab. Det kommer dog an på smag og behag, hvilket proteinpulver der er netop din favorit - så prøv dig frem.

Hvad skal man være opmærksom på når man køber proteinpulver?

Det blend af proteinkilder der bruges i vegansk proteinpulver er afgørende for smagen i det endelige produkt. Det er også vigtigt at sikre at proteinindholdet er højt nok.

Hvem kan bruge vegansk proteinpulver?

Alle kan bruge vegansk proteinpulver, men det er særligt velegnet til dem der undgår animalske produkter i deres daglige kost.

Hvor ofte skal man spise vegansk proteinpulver?

Du kan spise proteinpulver hver dag, hvis du har lyst. Det er dog vigtigt at være opmærksom på at spise en varieret kost.

Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Sidst redigeret 11 maj 2022
Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
31 Stemmer, Gennemsnit: 4.6 / 5