Test: Bedste Veganskt proteinpulver 2021

Sidst redigeret: Januari 2021

Vi har sammenlignet de bedste veganske proteinpulvere, som også er gode alternativer for vegetarer. Bodylab Vegan Protein Blend (400 g) var det bedste produkt i vores test. Læs mere om testen, som vi har lavet, længere nede i artiklen og sammenlign selv blandt en række proteinpulvere.

FitnessFrank er sponsoreret af læsere. Når du køber noget via links på siden, kan vi få en affiliate-kommission. Læs mere.

Test af veganske proteinpulvere

Nedenfor er vores test af de bedste veganske proteinpulvere. Vi har bl.a. lagt vægt på følgende:

 

 • Indhold
 • Smag
 • Pris
 • Kvalitet

Testvindere - Veganskt proteinpulver

 • Bodylab Vegan Protein Blend (400 g)
 • Healthwell Vegan Protein
 • Star Nutrition Vegan Protein Blend
 • Fairing Vegan Protein Pro
 • Healthwell Hampeprotein ØKO
 • Rawpowder Økologisk Græskarkerneprotein
 • Star Nutrition Pea Protein Isolate
 • Star Nutrition Soy Protein Isolate
 • Core Soy Protein

De bedste veganskt proteinpulver 2021

Vi har testet mange veganskt proteinpulver. Nedenfor er de produkter, vi anbefaler fra vores test, hvad der er godt og dårligt med hvert veganskt proteinpulver og en gennemgang af hvert produkt. Hvis du vil se en oversigt over alle de veganskt proteinpulver, der var inkluderet i testen, kan du gøre det her.

 1. 1. Bodylab Vegan Protein Blend (400 g)

  9,7/10
  Bodylab Vegan Protein Blend (400 g)
  Bedst i test
  Proteinindhold
  87%
  Pris / kg
  322,50 kr
  Protein g/kr
  0,52 kr
  Sukkerindhold
  2.4%
  Til butik
  129 kr
 2. 2. Healthwell Vegan Protein

  9,5/10
  Healthwell Vegan Protein
  Proteinindhold
  74%
  Pris / kg
  362,50 kr
  Protein g/kr
  2,04
  Sukkerindhold
  0,5%
  Til butik
  145 kr
 3. 3. Star Nutrition Vegan Protein Blend

  9,4/10
  Star Nutrition Vegan Protein Blend
  Proteinindhold
  74%
  Pris / kg
  179,00 kr
  Protein g/kr
  4,13
  Sukkerindhold
  0,6%
  Til butik
  179 kr
 4. 4. Fairing Vegan Protein Pro

  9,3/10
  Fairing Vegan Protein Pro
  Proteinindhold
  60%
  Pris / kg
  310,00 kr
  Protein g/kr
  1,94
  Sukkerindhold
  1%
  Til butik
  155 kr
 5. 5. Healthwell Hampeprotein ØKO

  9,1/10
  Healthwell Hampeprotein ØKO
  Proteinindhold
  50%
  Pris / kg
  258,00 kr
  Protein g/kr
  1,94
  Sukkerindhold
  7%
  Til butik
  129 kr
 6. 6. Rawpowder Økologisk Græskarkerneprotein

  8,7/10
  Rawpowder Økologisk Græskarkerneprotein
  Proteinindhold
  65%
  Pris / kg
  286,67 kr
  Protein g/kr
  2,27
  Sukkerindhold
  0,1%
  Til butik
  129 kr
 7. 7. Star Nutrition Pea Protein Isolate

  Star Nutrition Pea Protein Isolate
  Proteinindhold
  80%
  Pris / kg
  179,00 kr
  Protein g/kr
  4,47
  Sukkerindhold
  0,1%
  Til butik
  179 kr
 8. 8. Star Nutrition Soy Protein Isolate

  Star Nutrition Soy Protein Isolate
  Proteinindhold
  84%
  Pris / kg
  143,00 kr
  Protein g/kr
  5,88
  Sukkerindhold
  1,4%
  Til butik
  143 kr
 9. 9. Core Soy Protein

  Core Soy Protein
  Proteinindhold
  88%
  Pris / kg
  136,00 kr
  Protein g/kr
  6,49
  Sukkerindhold
  0%
  Til butik
  136 kr
Se alla produkter
Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

De traditionelle proteinkilder har altid været æg, kød og fjerkræprodukter, og billedet af en bodybuilder, der spiser rå æg og kyllingefilet i uendelige mængder er ganske klassisk. I dag er forskningen og den generelle holdning til animalske produkter imidlertid ændret ganske konsekvent, hvoraf vegansk proteinpulver er blevet mere og mere almindeligt på markedet. I denne artikel vil du kunne læse om, hvad protein er, hvorfor vi har brug for så meget af det, hvordan du kan få protein i din krop fra planteriget og hvilke slags veganske proteinpulvere du kan vælge imellem.

Hvorfor protein?

Protein er en af ​​kroppens grundlæggende byggesten, da det er et stof, der gennemsyrer næsten alt; muskler, sener, knogler og hjerne. Uden protein ville celler ikke være i stand til at dannes, leve og reparere sig selv, og vigtige "systemer" såsom reproduktion, immunsystemet og neurotransmittere ville ikke fungere.

Med andre ord er protein nødvendigt for, at vi overhovedet kan eksistere. Der er et stort antal forskellige proteiner i vores kroppe, og de har hver deres specifikke områder, hvor kollagen eksempelvis sikrer at hud og sener holdes elastiske, keratin, der holder hår og negle i orden og myosin, der styrer muskelsammensætningerne. Listen kan laves uendelig, da der er proteiner til hver del af vores kroppe, og ca. 1/5 af os består af dette særlige stof.

Hvor findes protein?

Den mest almindelige måde at få protein er gennem mad. Dyreprodukter som kød, fjerkræ og fisk, men også grøntsager som bønner, frugter, nødder, frø og grøntsager indeholder protein i forskellig grad, og derfor kan du få nok af det, uanset om du er veganer eller kødspiser, hvis bare du holder øje med det, man indtager. Hvis du er en ny veganer, er det vigtigt at lære, hvad de forskellige proteinkilder er, samt at sikre dig, at du får nok vitaminer og mineraler, der ellers primært findes i animalske fødevarer.

Hvor meget har jeg brug for?

Generelt har en person brug for omkring 0,7 - 1 g protein pr. kilo kropsvægt, og det nøjagtige tal afgøres af faktorer såsom alder, køn, kropsvægt og aktivitetsniveau. Hvis du for det meste sidder stille, er du i den lave ende af skalaen, mens en atlet eller bodybuilder muligvis har brug for så meget som 3g pr. kilo. Så hvor meget du har brug for, afhænger af en række faktorer, men hvis du spiser en normal og afbalanceret kost får du sandsynligvis så meget, som du har brug for.

Så hvorfor proteinpulver?

Årsagen til, at proteinpulver er blevet så populært, er blandt andet, at mange mennesker i dag føler, at de ikke får nok af den nærende mad, som de har brug for. En hurtig og hektisk livsstil afspejles i hurtig og hektisk mad, og bare tanken om at købe ingredienser og derefter tilberede et komplet måltid kan næsten føles som en umulig opgave, især på daglig basis. Stressede eller ældre mennesker har en tendens til at miste deres appetit, og de risikerer øjeblikkeligt ikke at få nok protein. Det er velkendt, at behovet øres for protein, hvis man også træner regelmæssigt, hvor den nemmeste måde at få nok er ved her at bruge proteinpulver. Problemet med protein er, at du skal absorbere stoffet hver dag, da det ikke opbevares naturligt i kroppen.

Kan man få for meget?

Græskarfrø

Græskarfrø er et godt vegansk proteinalternativ

Protein, der ikke bruges af kroppen, omdannes hverken til fedt eller til forskellige slags produkter, der forsvinder under toiletbesøg. Hvis du propper i enorme mængder og derefter ikke forbrænder de kalorier, der er kommet i forbindelse med indtagelsen, kan du derfor øge fedt i stedet for muskelmasse, hvilket normalt ikke er det ønskede mål. Derfor er det meget vigtigt at nøjagtigt beregne, hvor meget du har brug for, så du ikke overskrider antallet af kalorier eller den mængde protein, du får hver dag.

Hvis du midlertidigt indtager for meget protein, er det normalt ikke et problem, men hvis du spiser mere end nødvendigt i en længere periode, kan det føre til visse bivirkninger såsom mangel på energi, maveproblemer, svimmelhed og hovedpine. Naturligvis kan alle disse symptomer også skyldes andre ting, men hvis du har spist en diæt med højt proteinindhold i flere måneder og pludselig begynder at bemærke et af de ovennævnte symptomer, kan det være tid til at gennemgå dit daglige indtag.

En gennemgang af vegansk proteinpulver

Kan man tabe sig med proteinpulver?

Proteinpulver er en fremragende kilde til alle de nødvendige stoffer, du har brug for på daglig basis, mens det også stimulerer kroppen og hjernen. Mange forbinder imidlertid pulver af denne art med vægtøgning i form af øget muskelmasse og ikke med slankekure. Sandheden er en helt anden! Når du reducerer dit kalorieindtag, kommer kroppen straks ind i en slags stresssituation, hvor den tror, ​​den vil sulte, og det første, det gør, er at begynde at nedbryde muskelmassen.

Derfor er det så vigtigt at træne, hvis du vil tabe dig, så det er fedtforbrænding og ikke muskler, som vægttab helst skal betyde. Ved at give din krop et ekstra boost af protein hjælper det den med at bevare sine muskler, mens du slipper af med de ekstra kilo. Der findes mange måltidserstattende proteindrikke, hvis formål jo netop er dette, og en ekstra fordel ved proteinindtagelse er, at du føler dig mættet længere og dermed lettere undgår unødvendige snacks.

Hvorfor vegansk?

Ifølge de fleste forskere spiser folk i den vestlige verden i dag alt for meget kød med negative konsekvenser for både deres egen krop og miljøet. For at starte med kroppen anbefaler Fødevarestyrelsen, at man ikke spiser mere kød og kødprodukter end 500 g om ugen som et absolut maksimum. Nedskæring af brug af animalske produkter reducerer risikoen for mange sygdomme, herunder hjerte- karsygdomme samt visse kræftformer, især dem, der påvirker tarmen.

Ved at udskifte kødforbrug med bønner, linser, nødder, tofu, frø og fuldkornsprodukter, reducerer du ikke kun risikoen for sygdom, men fyldes også på med mange sunde vitaminer og mineraler. Hvis du er laktoseintolerant, er vegansk proteinpulver også godt, og mange kødspisere vælger at bruge rent vegetabilske produkter, da de oplever dem som mere naturlige og bedre for fordøjelsen og helbredet.

Den anden grund til at ty til vegansk kost er miljøet. Det nævnte kulstofaftryk øges jo flere animalske produkter, vi spiser, og især kødindustrien bidrager i vid udstrækning til de drivhusgasser, der i dag fører til negative klimaforandringer.

Den sidste, men bestemt ikke mindste, grund til at blive veganer er af rent humanitære grunde. Millioner af dyr lider i kødindustrien, og hvis du føler empati for disse skabninger, er det en god grund til at stoppe med at spise animalske produkter.

Forskellige typer proteinpulver

De mest almindelige typer proteinpulver på markedet i dag er valle- og kaseinprotein, som begge kommer fra mælkeproduktion og æggeprotein. Alle tre er sunde af forskellige grunde, men når de kommer fra dyreriget, er de ikke en mulighed for mennesker, der lever en vegansk livsstil. I de senere år har forskere opdaget, at nogle af disse proteinpulvere også indeholder et antal stoffer, der ikke er så gavnlige, såsom sukker og forskellige toksiner, der har sneget sig ind, enten fra dyrets kost eller under selve produktionsprocessen.

Veganske proteinpulvere er fremstillet fra planteriget, og efter flere års undersøgelser har det nu vist sig, at de fungerer lige så godt som dyreversionerne. Der har længe været en vis mistanke blandt styrketrænere især om de veganske alternativer, da mange troede, at de ikke kunne bidrage til den samme muskelmasse som de animalske, men det er nu afvist.

Der er flere varianter af vegansk proteinpulver, men her vil vi se på nogle af de mest almindelige.

 • Ærteprotein:  Ærter indeholder meget protein, og det er derfor helt naturligt at fremstille proteinpulver af dem. Det er gule ærter, der bruges til produktionen af dette proteinpulver, og det fungerer fint for både mennesker, der ønsker at øge deres muskelmasse, og dem, der vil tabe sig. Ærter indeholder også masser af gavnlige vitaminer og mineraler, ikke mindst jern, zink og magnesium samt vitamin C, A og B6. Det er meget godt og sundt at lave proteinshakes, pandekager, brød eller smoothies med ærteprotein, men hvis du kun blander pulveret med vand, er konsistensen og smagen ikke så god som andre veganske proteinpulvere. Ved at kombinere æreprotein med havre kan du imidlertid lave nogle meget gode drikkevarer.
 • Sojaprotein:  Sojabønner er længe blevet brugt som et fantastisk alternativ til kødprodukter, og som proteinpulver kan de bruges med stort udbytte. Da soja let nedbrydes, er denne type proteiner især god, hvis du har en følsom mave , og undersøgelser viser, at regelmæssigt forbrug sænker kolesterolniveauer i kroppen såvel som det er meget godt for hjerte-kar-sundhed.
 • Havreprotein:  Havre er blevet en meget god alternativ kilde til proteiner i de senere år og ude på markedet i dag kan du finde produkter som havremælk og havreolie. Mange mennesker mener, ​​at dette er et af de bedste proteinpulvere, og havre indeholder naturligt fordelagtige ting som vitamin E og antioxidanter. Det er ikke ualmindeligt, at havre- og ærteprotein kombineres i proteinpulver, og du kan lave gode omeletter, brød og pandekager ud over shakes.
 • Græskarkerner: Proteinpulver fra græskarkerner er især godt i forskellige drikkevarer som smoothies og shakes, og mange synes, at smagen er rigtig god. Græskarfrø er en meget god naturlig kilde til omega-fedt, ligesom til magnesium og mangan og indeholder mere protein end havre, men mindre end ærter.
 • Risprotein:  En fremragende kilde til protein, der er meget ren og naturlig og ikke har en forstyrrende smag. Mennesker, der lider af forskellige allergier, har en tendens til at tro, at dette er et af de sikreste og bedste produkter, og du kan lave gode drikke, desserter og kager af risproteinpulver.
 • Hamp: Hampplanten tager markedet med storm, og det samme gør dens proteinpulver. Her er et rigt indhold af aminosyrer, mineraler og omega-3, og pulveret er velegnet til både drikkevarer og mad.
 • Blandede proteinpulvere: Da hver vegetabilsk kilde af proteinpulvere også indeholder andre stoffer, såsom aminosyrer, omega-fedt, mineraler og vitaminer i forskellige grader, er det almindeligt, at producenterne af produkterne blander forskellige sorter. Det kan også have at gøre med smag og tekstur, samt hvor godt de passer til specifikke drikkevarer og retter. For eksempel er ris og havreprotein bedre til sødme, mens ærter og hampeproteiner ofte er bedre i brød og omeletter. Smagen er dog som kagen, og det er altid godt at teste dig selv.

Hvilket proteinpulver er det billigste?

Generelt er der ingen store forskelle i pris med hensyn til typen af ​​vegansk proteinkilde, men der er nogle produkter, der koster mere, når de for eksempel er lavet af rå-ris i stedet for almindelig ris, eller hvis de er produceret på en økologisk eller biodynamisk måde. Når du først har besluttet dig for, hvilket pulver du synes er det bedste for dig, er det altid godt at købe større mængder, da det bliver billigere, jo mere du køber. Det er dog vigtigt, at du finder et pulver, som du virkelig er tilfreds med, så det ikke bare står i skabet. Bland forskellige måder at tage pulveret på, som f.eks. bars, grød, shakes, pandekager og brød.

 

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
11 Stemmer, Gennemsnit: 4.2 / 5