Bedste ZMA 2023 - TEST af 5 ZMA (bedst i test)

Vi har udvalgt de bedste ZMA kosttilskud til dig.

Zink, magnesium og vitamin B6 (Asperate) er afgørende for vores krop, og selvom de ikke er nødvendige i store mængder, er de afgørende for, at den menneskelige krop fungerer korrekt. ZMA er et zink-, magnesium- og vitamin B6 -supplement. Disse mineraler formindskes ofte efter træning, så et ZMA kosttilskud er en god mulighed for at erstatte dem. ZMA var oprindeligt designet til eliteidrætsudøvere, men ZMA kan benyttes af alle der vil forberede resultaterne af deres træning. Dette supplement er ikke beregnet til at forbedre din faktiske træning, men er i stedet designet til at forbedre din restitution og øge dit testosteronniveau. ZMA kan ved sikre at din trænings kvalitet og præstationsniveau støt blive forbedret på lang sigt. 

Vi har testet og udvalgt de bedste ZMA produkter til dig. Vores favorit blev ZMA kapslerne fra producenten Bodylab. Kapslerne indeholder en daglig dosis på: magnesium 180 mg, zink 20 mg og 6,7 mg vitamin B6 Doserings prisen pr. dag er kun på 1,98 kr.

Testvindere - Bedste ZMA 2023

Her er en oversigt over årets bedste ZMA.

 1. Bedst i test: Bodylab ZMA
 2. Bedste forholdet mellem zink og magnesium: Core ZMA
 3. Bedste premium ZMA: Functional Nutrition ZMA
 4. Bedste ZMA til prisen: Body science ZMA

Vores 5 bedste ZMA (Maj 2023)

1. Bodylab ZMA - Bedst i test

Bodylab ZMA (120 stk) - Bedst i test
Score 4,7/5
Score 4,7/5
Bedst i test
Till butik
köp
(Bodylab)

Vi har valgt ZMA kapslerne fra producenten Bodylab som vinder af Bedst i test. Dette produkt giver dig følgende sammensætning: Magnesium180 mg, Zink 20 mg, Vitamin B6 6,7 mg. Indholdet af magnesium i den daglige dosering er i den lave ende i forhold til den anbefalet mængde og andre lignende produkter. Prisen er 119 kr. for et glas med 120 kapsler som er nok til 60 doseringer. Den anbefalet dosis er 2 kapsler dagligt for voksne og doserings prisen er således 1,98 kr. Prisen er absolut i den billige ende af skalaen. ZMA kapslerne bidrager til at mindske træthed og udmattelse og samtidig til at vedligeholde et normalt testosteronniveau i blodet.

Dette produkt har fået flere gode brugeranmelderser og anbefales af andre brugere. Brugeren roser blandt andet en bedre og dybere nattesøvn efter de er begyndt at benytte produktet. Bodylab Nutritione er en anerkendt dansk producent og onlineforhandler af sportsprodukter og kosttilskud. Da de selv producerer deres produkter, er virksomheden underlagt danskfødevarelovgivning og bliver derfor kontrolleret minimum 2 gange om året af Fødevarestyrelsen. Virksomheden er også certificeret til salg af økologiskefødevarer.

Egenskaper

 • Pris / portion: 1 kr
 • Magnesium (ADT): 50 %
 • Zink (ADT): 200 %
 • Vitamin B6: 480 %

Fordele

 • Billige ZMA kapsler
 • Daglig dosering er 2 kapsler

Ulemper

 • Lavt indhold af magnesium

Omdöme

Et billigt og solidt ZMA kosttilskud med gode anmeldelser.

Priser

Til butik
129 kr

2. Core ZMA - Bedste forholdet mellem zink og magnesium

Core ZMA - Bedste forholdet mellem zink og magnesium
Score 4,7/5
Score 4,7/5
Till butik
köp
(Svensk Kosttilskud)

Core ZMA fra producenten Svenskt Kosttillskott er valgt til Bedste ZMA med højt magnesium indhold. I dette produkt for du hele 400 mg magnesium ved den daglige dosering. Forholdet mellem de 3 ingredienser er for mænd: magnesium 400 mg, Zink (gluconat) 20 mg og Vitamin B6 11 mg. For kvinder er det: magnesium 267 mg, Zink (gluconat) 13 mg og 7,3 mg Vitamin B6. Dette er altså et ZMA kosttilskud med et højt indhold af magnesium. Prisen er 175 kr. for et glas med 180 kapsler som svarer til 60 doseringer for mænd og 90 doseringer for kvinder. Den daglige doserings pris som er lidt højere end andre produkter, er på 2,92 kr. for mænd og 1,94 kr. for kvinder. Kapslerne skal tages med et glas vand inden nattesøvnen.

Core ZMA består af magnesium med høj biotilgængelighed og en blanding af aminosyrebundet zink samt vitamin B6. Svenskt Kosttillskott er oprindeligt etableret i 2005 og er certificeret i henhold til EU-forordningen og en også certificeret som forhandler af økologiske produkter. Virksomheden har endvidere både HACCP som er en forkortelse af (Hazard Analysis CriticalControl Point) og GMP "good manufacturing practice" certifikation.

Egenskaper

 • Pris / portion: 2 kr
 • Magnesium (ADT): 71 %
 • Zink (ADT): 130 %
 • Vitamin B6: 521 %

Fordele

 • Højt indhold af magnesium
 • 2 kapsler dagligt

Ulemper

 • Lidt dyrere produkt

Omdöme

ZMA kosttilskuddet med et højt magnesium indhold.

Priser

Til butik
155 kr

3. Functional Nutrition ZMA - Bedste premium ZMA

Functional Nutrition ZMA (90 stk) - Bedste premium ZMA
Score 4,5/5
Score 4,5/5
Till butik
köp
(Muscle House)

Dette ZMA produkt fra den danske virksomhed Functional Nutrition er vores Bedste primium køb. Produktets daglige dosis er 2 kapsler som i alt indeholder: 205 mg magnesium, 20 mg zink og 8,4 mg B6 vitamin. Prisen for produktet er 99 kr. for en bøtte med 90 kapsler. De 90 kapsler er nok til 45 doseringer og den daglige pris er 2,2 kr. Hver kapsel indeholder 102,5 mg magnesium, hvilket er noget mindre end andre produkter på markedet. Magnesium overføre nerveimpulserne til musklerne og det bidrager også til at du får et velfungerende stofskifte. Magnesium har endvidere den funktion at det medvirker til at mindske eventuel træthed og udmattelse. Andre funktioner som at sikre vedligeholdelse af knoglerne samt stofskifte, er andre fordele ved magnesium.

Kapslerne er ikke vegetabilske, det vil sige at der er oksegelatine i dem. Produktet er derfor ikke egnet til veganere. ZMA produktet bør ikke benyttes af børn under 1 år og af gravide. Functional Nutrition er en dansk virksomhed som udspringer fra fitness verden og som har stor fokus på at deres produkter er 100 % transparenter i forhold til indholdet.

Egenskaper

 • Pris / portion: 2 kr
 • Magnesium (ADT): 66 %
 • Zink (ADT): 200 %
 • Vitamin B6: 200 %

Fordele

 • Et kvalitets ZMA produkt
 • 2 kapsler dagligt

Ulemper

 • Dyrt produkt

Omdöme

Et ZMA kosttilskud af høj kvalitet.

Priser

Til butik
99 kr

4. Body science ZMA - Bedste ZMA til prisen

Body science ZMA - Bedste ZMA til prisen
Score 4,3/5
Score 4,3/5
Till butik
köp
(MM Sports)

Dette billige ZMA kosttilskud fra Body Science er valgts om Bedste budget køb. Den daglige doserings pris er så lav som 1,79 kr. pr. dosering og et glas med 100 kapsler svarende til 33 doseringer koster 59 kr. Kosttilskuddet har en sammensætning af ingredienserne ved 3 kapsler, som er den daglige dosis, på: 452 mg magnesium, zink 25 mg og 10,5 mg B-vitamin. Så selvom det er et billigt produkt, har Body Science´s ZMA kosttilkud fortsat en høj dosering af ZMA. Produktet indeholder zink og magnesium af høj kvalitet fra organiske kilder der sikre en god optagelsesevne i kroppen. De 3 kapsler skal indtages på tom mave inden du går i seng. Kapslerne er ikke velegnet til veganere. Dette skyldes at kapslerne er fremstillet i lokaler, hvor der også håndteres æg, soja og mælk.

Dette produktet er fremstillet i Sverige af virksomheden Body Science og er produceret iht. HACCP(Hazard Analysis CriticalControl Point), hvilket blandt andet sikre at fabrikken ikke håndtere dopingstoffer og at det pågældende produkt kan benyttes af aktive sportsatleter. Med dette produkt medfølger, som med alle Body Sciences produkter, en kundetilfredshedsgaranti, som betyder at du kan returnere produktet og få et tilgodebevis.

Egenskaper

 • Pris / portion: 3 kr
 • Magnesium (ADT): 120 %
 • Zink (ADT): 250 %
 • Vitamin B6: 750 %

Fordele

 • Meget billig daglig dosering
 • Høj ZMA dosering

Ulemper

 • 3 kapsler dagligt

Omdöme

Et meget billig ZMA kosttilskud med høj ZMA dosering.

Priser

Til butik
99 kr
Så hittar du bästa ZMA

ZMA købsguide

ZMA er et meget almindeligt supplement, der har oplevet en stigning i popularitet i de sidste årtier. Dette betyder at flere producenter og mærker har udvidet deres sortiment med et ZMA kosttilskud. Derfor er der er rigtig mange forskellige muligheder, når du skal finde dit næste ZMA kosttilskud. Forholdet mellem de 3 ingredienser zink. magnesium og B6-vitamin er vigtigt, da det rette forhold sikre en bedre optagelse i kroppen. Pris er altid en vigtig faktor som skal overvejes, find det ZMA kosttilskud som passer til dit budget. Vi har i vores købsguide opstillet forskellige punkter som kan hjælpe dig med at finde det kosttilskud som passer præcis til dig.

zma

Forholdet mellem zink, magnesium, vitamin B6

Det mest almindelige blandingsforhold af disse tre hovedingredienser i ZMA er 450 mg magnesium, 30 mg zink og mellem 10 og 11 mg vitamin B6.

Magnesium dosering

Den anbefalede daglige mængde af magnesium er på 350 mg magnesium for mænd og 280 mg for kvinder gennem tilskud til voksne. Se derfor efter hvor meget magnesium du får i de forskellige produkter. Det er sjældent at du kan indtage for meget magnesium, da eventuelt overskydende magnesium udskilles gennem nyrerne.

Zink

Den anbefalede daglige mængde af zink for voksne er mellem 9-12 mg og maksimalt 30 mg pr dag. Vi har i vores produktbeskrivelser oplyst den daglige dosis af de 3 mineraler. Zink, magnesium og B6-vitamin

Vegansk

Mange af ZMA -kapslerne fremstilles ved hjælp af gelatine, en ingrediens der er fremstillet af kvægvæv. Hvis det er vigtigt at følge en strengt vegansk kost, skal du finde et produkt som er certificeret vegansk.

bedre sovn

Pulver eller kapsler

Det er muligt at få ZMA kosttilskuddet i pulverform eller kapsler. Kapsler er dog de mest benyttede, da ZMA kosttilskuddet anbefales at tage før sengetid på tom mave. Hvis du ønsker at benytte ZMA i pulverform anbefales det at du kun blander det med vand, da andre mineraler (calcium) kan påvirke optagelsen af zinket.

Prisen pr. dosering

Prisen er selvfølgelig en vigtig faktor som skal overvejes i forbindelse med købet. Bemærk at nogle ZMA kosttilskud foreslår tre kapsler til mænd og to til kvinder. Så doserings prisen for mænd og kvinder, kan være forskellig. Vi har i vores produktbeskrivelser oplyst om prisen pr. dosering for hen holdvis mænd og kvinder, i de tilfælde hvor producenten har forskellige doserings anbefalinger til mænd og kvinder. Prisen for en dosering vil selvfølgelig også kunne ændres, såfremt det er muligt at opnå rabatter i forbindelse med storkøb.

Sammenligne alle zma i testen

Klik på en overskrift i tabellen for at sortere produkterne. Du kan rulle tabellen sidelæns for at se alle data, men det kan være lettere at holde din telefon i liggende tilstand for at sammenligne produkter.

ZMA Pris / portion Magnesium (DRI) Zink (DRI) Vitamin B6 Totalbetyg Pris
Bodylab ZMA (120 stk) 1 kr 50 % 200 % 480 % Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris fra
129 kr
Core ZMA 2 kr 71 % 130 % 521 % Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris fra
155 kr
Functional Nutrition ZMA (90 stk) 2 kr 66 % 200 % 200 % Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris fra
99 kr
Body science ZMA 3 kr 120 % 250 % 750 % Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris fra
99 kr
zma test

Sådan lavede vi testen

Markedet for ZMA kosttilskud er stort og med mange forskellige varianter. ZMA kan købes flere og flere steder på i trænings centre og online. Vi har testede og sammenliget de forskellige ZMA produkter og udvalgt de bedste til dig. Vi har lagt vægt på kvaliteten og mængden af de 3 ingredienser: zink, magnesium og B6 vitamin. Testen har sammenholdt mængden af ZMA med de anbefalede daglige indtag for magnesium, zink og B6 vitamin. Vi har i produktbeskrivelserne oplyst om det det daglige ZMA indhold ved den anbefalede dosis. Endvidere har vi opgjort prisen pr. dosering og i hvilken form som kosttilskuddet skal indtages. Da ZMA anbefales at indtages på tom mave har vi alene udvalgt kapsler i denne test. Udover dette har vi kigget på anmeldelser og feed back fra brugere af produkterne.

 • Mængden af magnesium - Vi har i vores test kigget på indholdet af magnesium i den daglige dosering. Indholder produktets daglige dosering den anbefalede daglige mængde af magnesium på 350 mg magnesium for mænd og 280 mg for kvinder?
 • Mængden af zink - Hvor stor en mængde af zink er der i kapslerne? Er den daglige dosering for zink indeholdt i kapslerne.
 • Pris pr dosering - Hvad er prisen pr. dosering og hvad er prisen for hen holdvis magnesium og zink?
 • Vegansk - Er produktet velegnet til veganere? Er produktet certificeret vegansk?
 • Indtagelse af produkt - Er produktet i pulverform eller kapselform?

Ofte stillede spørgsmål om bedste zma

Ofte stillede spørgsmål om ZMA

Hvilket ZMA er bedst?

Vinderen af Bedst i test blev ZMA kapslerne fra producenten Bodylab. Disse kapslerne indeholder 180 mg magnesium, 20 mg zink og 6,7 mg vitamin B6. Produktet er fra en velkendt producent og samtidig er prisen på den daglige dosering kun 1,98 kr.

Hvad er ZMA godt til?

ZMA er et supplement bestående af primært zink, magnesium og B6 vitamin. ZMA kan hjælpe på en række kropsfunktioner, herunder støtte immunsystemet og hjælpe nogle mennesker med at få hvile.

Hvordan og hvornår skal jeg indtage ZMA?

De fleste producenter anbefaler at tage ZMA tom mave før sengetid. Endvidere anbefales det at produktet tages regelmæssigt, således at du opnår den bedste effekt.

Skal jeg tage kapsler eller pulver?

Det anbefales at tage kapsler inden nattesøvnen, dette skyldes at ZMA skal indtages på tom mave for at kroppen absorbere det bedst.

Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Sidst redigeret 8 februari 2023
Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
33 Stemmer, Gennemsnit: 4.6 / 5