Bedste Ashwagandha 2023 - TEST af 5 Ashwagandha (bedst i test)

i har sammenlignet forskellige kosttilskud med ashwagandha, som sælges på det danske marked.

Ashwaganda, eller den indiske ginseng, som den også kaldes, kan hjælper dig med at bevare og optimere dit mentale og fysiske velbefindende i stressede perioder. Flere studier har vist, at ashwagandha kan hjælpe binyrerne med at normalisere kroppens kortisolniveau, som er der kroppens primære stresshormon dannes. Vi har testet en række forskellige Ashwagandha helsekostprodukter og vinderen af "Bedst i test" blev Ashwagandha Premium, som er markedets stærkeste ekstrakt. Den har blandet to meget potenter ekstrakter i en kapsel, med gode resultater, og tilsat piperin, for at hjælpe kroppen med bedre at optage kapslens indhold. Testens "Bedste billige" produkt blev WeightWorlds Økologiske Ashwagandha Kaplser, som udover at være et tilskud til immunforsvar og energiniveauet, indeholder sort peber, som er med til at sikre en bedre absorbering af kapslen. Blandt testdeltagerne var der enighed om at testens "Bedste pulver" var det Økologisk Ashwagandha pulver fra Cosmoveda, fordi det kan blandes i cremer og salver, og smøres direkte på huden, frem for at skulle synkes i en kapsel.

Testvindere - Bedste Ashwagandha 2023

Her er en oversigt over årets bedste Ashwagandha.

 1. Bedst i test: Healthwell Ashwagandha Premium
 2. Bedst til prisen: Weight World Økologisk Ashwagandha
 3. Bedste brugerbedømmelser: Body science Ashwagandha
 4. Bedste mix: Viking power Fenrir
 5. Bedste pulver: Cosmoveda Ashwagandha Pulver Ø

Vores 5 bedste Ashwagandha (Maj 2023)

1. Healthwell Ashwagandha Premium - Bedst i test

Healthwell Ashwagandha Premium - Bedst i test
Score 4,7/5
Score 4,7/5
Bedst i test
Till butik
köp
(Healthwell)

Vi har testet Ashwagandha Premium, som vi har valgt som testens "Bedst i test". Det er et urtebaseret kosttilskud, som kan hjælpe med at opretholde det mentale og fysiske velbefindende i stressede perioder. Ashwagandha Premium er blevet valgt som bedst i test på grund af dens ekstra stærke kapsler, som indeholder to meget potente ekstrakter, 500 mg rodpulverekstrakt fra Withania somnifera, et højdoseret fuldspektret ekstrakt af ashwagandha og 200 mg standardiseret til 2,5 % withanolider, som er et ekstra højpotent ekstrakt fra roden. Derudover er der tilsat piperin, som hjælper kroppen med bedre at optage de virksomme stoffer i kapslerne. Kapslerne er markedets stærkeste, sammenlignet med andre. Men til trods for, at de er så stærke, er de ikke vanedannende.

Ashwagandha tilpasser sig kroppen, og hjælper med at genoprette og normalisere balancen i kroppen. Man kan godt opleve at kapslerne lugter en smule. Men det skyldes at de er baseret på naturlige råvare, og ikke er tilsat kemi. Når man først har vænnet sig til lugten, gør det ikke så meget. Det skal i tillæg nævnes, at kapslen er certificeret "Vegetarian Friendly", idet den er plantebaseret, og derfor velegnet til vegetarer og veganere.

Egenskaper

 • Pris / pille: 1,63 kr
 • Ashwagandha / pille: 500 mg
 • Kr / gram: 3,25 kr

Fordele

 • De stærkeste kapsler på markedet
 • Velegnede til veganere og vegetarer

Ulemper

 • Kan lugte en smule, grundet de naturlige råvarer i kapslen

Omdöme

Den stærkeste Ashwagandha kapsel på markedet.

Priser

Til butik
195 kr

2. Weight World Økologisk Ashwagandha - Bedst til prisen

Weight World Økologisk Ashwagandha - Bedst til prisen
Score 4,5/5
Score 4,5/5
Till butik
köp
(Weight World)

Vi har testet WeightWorlds Økologiske Ashwagandha Kaplser, der er blevet kåret til de "Bedste billige kapsler" i testen. Ashwagandha Kaplserne fra WeightWorld er et naturligt kosttilskud, der kan hjælpe med at fremme energi, immunforsvaret, blodsukkeret og den mentale balance. Kapslerne har et højt indhold af Ashwagandha på 600mg, og er desuden lavet af naturlige ingredienser, uden nogen kendte bivirkninger. Og så er kapslerne desuden tilsat sort peber, hvilket gør, at kroppen bedre kan optage Ashwagandha. Ashwagandha kapslerne fra WeightWorld indeholder ingen fyldstofferne, tilsætningsstoffer eller andre kunstige ingredienser. Vi tog, som anbefalet, èn kapsel om dagen, sammen med et stort glas vand, til en af dagens hovedmåltider,

vi havde valgt aftensmaden, da det er det mest regelmæssige måltid herhjemme. Det skal i tillæg nævnes, at kapslerne er økologiske, og ikke indeholder gluten, laktose eller hvede, hvilket gør, at de er velegnede til både vegetarer og veganere og er certificeret høj kvalitet. Ashwagandha kapslerne kommer i en beholder med 180 kapsler, så der er til seks måneders forbrug, hvilket er rart, da man så er dækket ind i et halvt år. Ligesom med WeightWorlds andre produkter, er beholderen pæn i designet, samt nem at åbne og lukke.

Egenskaper

 • Pris / pille: 1,22 kr
 • Ashwagandha / pille: 600 mg
 • Kr / gram: 2,03 kr

Fordele

 • Lavet af naturlige ingredienser
 • Velegnede til både veganere og vegetarer

Omdöme

En økologisk kapsel, der er velegnet til både veganere og vegetarer.

Priser

Til butik
219 kr

3. Body science Ashwagandha - Bedste brugerbedømmelser

Body science wellness series Ashwagandha - Bedste brugerbedømmelser
Score 4,3/5
Score 4,3/5
Till butik
köp
(MM Sports)

Vi har testet Body Science Wellness Series Ashwagandha, som har fået de bedste bruger bedømmelser i testen. Kosttilskuddet er baseret på Ashwagandha, en traditionel lægeplante fra Indien, som er meget populær indenfor alternativ medicin. I indisk medicin er det oftest roden på Ashwagandha der bruges til behandling, hvor den tørres og blandes i mad eller drikke. Herhjemme spiser vi oftest Ashwagandha i kapselform, som et kosttilskud. Traditionelt bruges Ashwagandha som hjælp til at styrke og støtte op om kroppens fysiske og psykiske tilstand. Og som hjælp til at reducere stress og bekymringer i det daglige. Kapslerne kan tages på dagligt basis, eller i ekstra pressede perioder.

Body Science Wellness Series Ashwagandha kommer i en emballage med 60 kapsler, og som anbefalet, tog vi én om dagen, sammen med et måltid. Vi valgte at tage den sammen med morgenmaden, det gjorde det nemmere at få en rutine, hvor vi huskede den hver dag. Kapslerne er veganske, hvilket gør dem velegnede til både veganere og vegetarer. Dog med det forbehold, at kapslerne fremstillet i lokaler, hvor der også håndteres æg, soja og mælk, hvilket betyder, at der kan være spor af disse på kapslerne.

Egenskaper

 • Pris / pille: 2,32 kr
 • Ashwagandha / pille: 400 mg
 • Kr / gram: 5,79 kr

Fordele

 • Modvirker stress
 • Kan hjælpe med at reducere bekymringer
 • Vegetabilske kapsler

Omdöme

En vegetabilsk kapsel, der kan hjælpe med at modvirke stress og bekymringer.

Priser

Til butik
139 kr

4. Viking power Fenrir - Bedste mix

Viking power Fenrir - Bedste mix
Score 3,7/5
Score 3,7/5
Till butik
köp
(MM Sports)

I testen af Ashwagandha er Viking Power Fenrir Rapid Muscle Growth kåret som det "Bedste mix", af alle de afprøvede Ashwagandha produkter. Viking Power Fenrir Rapid Muscle Growth er et kosttilskud, der kan hjælpe med at øge muskelvækst og muskelstyrke, give bedre restitution og udholdenhed, samt øge kroppens forbrænding. Kosttilskuddet er primært sammensat af ekstrakt fra Ashwagandha. Ekstrakt fra almindelig bukkehorn, også kendt som Testofen, en potent planteekstrakt der i test har vist en gavnlig effekt i forhold til øgede muskelstyrken, stofskiftet og muskeludholdenhed. Samt ekstrakten fra Epikatekin, som bl.a. findes naturligt i grøn te og kakao, og som i test har vist tegn på at være præstationsfremmende.

Tilsammen udgør disse tre ingredienser Viking Power Fenrir Rapid Muscle Growth, som vi, som anbefalet af producenten, tog to gange dagligt. Idet produktet bliver betegnet som et kosttilskud, tog vi det som supplement til en varieret kost, og det erstattede ikke nogen af de daglige måltider. Producenten anbefaler, at man tager Viking Power Fenrir Rapid Muscle Growth sammen med et andet produkt, Viking Power Odin Test-o-War. Det prøvede vi dog ikke.

Egenskaper

 • Pris / pille: 4,15 kr
 • Ashwagandha / pille: 337,5 mg
 • Kr / gram: 12,30 kr

Fordele

 • Et muskelopbyggende kosttilskud
 • Fyldt med potente ingredienser som Ashwagandha, bukkehorn og Epikatekin

Omdöme

Et potent, muskelopbyggende kosttilskud, der kan hjælpe dig.

Priser

Til butik
249 kr

5. Cosmoveda Ashwagandha Pulver Ø - Bedste pulver

Cosmoveda Ashwagandha Pulver Ø (500 g) - Bedste pulver
Score 3,7/5
Score 3,7/5
Till butik
köp
(Helsebixen)

I testen af Ashwagandha har Cosmoveda Ashwagandha Pulver Ø vundet i kategorien "Bedste pulver". Cosmoveda Ashwagandha Pulver Ø er et økologisk urtepulver, der tager udgangspunkt i den indiske plante Ashwagandha, også kendt som den indiske ginseng, der kan virke dæmpende på stress, og afhjælpe træthed og udmattelse til søvnløshed og hukommelsestab. Det er især plantens rod, man bruger. I Indien er det normalt at tørre roden og blande den i mad og drikke. Herhjemme ses Ashwagandha oftest i kapselform, som et kosttilskud, men det findes altså også som pulver. I modsætning til de andre Ashwagandha produkter i testen, må dette produkt kun bruges udvortes og bør ikke indtages.

Producenten anbefaler, at man blander det i cremer eller salver, og smører det på ramte områder. Eksempelvis nakken, hvis man er stiv i nakken på grund af stress, eller forkert stilling. Så kan pulveret hjælpe med at afstresse huden. Det er et problem med pulveret, at det ikke er til at finde information om indholdet i produktet. Ud over at det er økologisk. Det vides derfor ikke, om næringsindholdet i Ashwagandha pulveret er vegansk og velegnet til brug af veganere og vegetarer.

Egenskaper

 • Pris / pille: -
 • Ashwagandha / pille: -
 • Kr / gram: 0,90 kr

Fordele

 • Kan blandes i creme eller salve
 • Kan smøres på irriteret hud

Ulemper

 • Der mangler information om næringsindholdet

Omdöme

Et pulver der kan hjælpe med at afstresse huden.

Priser

Til butik
450 kr
Så hittar du bästa Ashwagandha

Ashwagandha købsguide

Det kan være ret så uoverskueligt, at gennemskue, hvilke Ashwagandha helsekostprodukt, der er bedst. Markedet er stort og mulighederne er mange. Vi har lavet en guide, for at hjælpe dig med at foretage et kvalificeret og gennemtænkt valg. Inden du køber dit Ashwagandha helsekostprodukt er det en god ide, at bruge lidt tid på at undersøge og læse mere om det produkt, du overvejer at købe. Du kan med fordel overveje følgende: - Hvad skal det pågældende produkt hjælpe dig med? - Hvor stærkt må produktet være? - Hvordan vil du helst indtage produktet? - Hvad må helsekostproduktet koste? - Skal dit helsekostprodukt helst komme fra en producent, eller et mærke, du kender til i forvejen?

Styrke

Hvor stærkt må produktet være? Ashwagandha kapslerne kan fås i forskellige styrker. Men det er ikke sikkert at du har brug for det stærkeste, og omvendt, er det ikke sikkert at et knapt så stærkt, kan hjælpe dig nok. Det er derfor en god ide at overveje, og evt. også få afprøvet, hvor stærkt et produkt, du har brug for, for at få den rette støtte og hjælp.

Hvilket mærke

Skal dit helsekostprodukt helst komme fra en producent, eller et mærke, du kender til i forvejen? Rigtig mange er mest trygge ved at købe produkter fra en producent eller et mærke, de kender i forvejen. Det er der ikke noget galt i. Men hvis du har mod på at prøve et mere ukendt Ashwagandha produkt, men gerne vil vide mere om det først, kan det være en god ide at undersøge hvad andre brugere mener om produktet. På mange hjemmesider kan du finde anmeldelser, der kan hjælpe dig med at danne en mening, før du køber.

Pris

Hvad må dit helsekostprodukt koste? Som med alt andet, er der meget forskellige priser på helsekost, afhængig af mærket og producenten, efterspørgslen på et produkt osv. Hvis du har et budget, der skal overholdes, kan det derfor være en god ide at undersøge markedet, før du beslutter dig. Da der er mange muligheder og tilbud, i varierende prisgrupper.

Brug

Ashwagandha er et helsekostprodukt, der kan hjælpe med at styrke dit mentale og fysiske velbefindende, idet det menes at være styrkende og afbalancerende. Men det er ikke et certificeret lægemiddel. Hvis du mener at du har svære eller alvorlige mentale og fysiske udfordringer, kan det være en god ide at snakke med din læge, for at få hjælp til at få afklaret, om Ashwagandha helsekostprodukt er den rette produkt for dig.

Sammenligne alle ashwagandha i testen

Klik på en overskrift i tabellen for at sortere produkterne. Du kan rulle tabellen sidelæns for at se alle data, men det kan være lettere at holde din telefon i liggende tilstand for at sammenligne produkter.

Ashwagandha Pris / pille Ashwagandha / pille Kr / gram Totalbetyg Pris
Healthwell Ashwagandha Premium 1,63 kr 500 mg 3,25 kr Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris fra
195 kr
Weight World Økologisk Ashwagandha 1,22 kr 600 mg 2,03 kr Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris fra
219 kr
Body science wellness series Ashwagandha 2,32 kr 400 mg 5,79 kr Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris fra
139 kr
Viking power Fenrir 4,15 kr 337,5 mg 12,30 kr Betyg 3,7 / 5
3,7 / 5
Pris fra
249 kr
Cosmoveda Ashwagandha Pulver Ø (500 g) - - 0,90 kr Betyg 3,7 / 5
3,7 / 5
Pris fra
450 kr
ashwagandha test

Sådan lavede vi testen

Testen har vist, at Ashwagandha kan bruges i mange forskellige sammenhæng. Både i kapsler, som muskelopbyggende kosttilskud og i pulverform, der kan blandes i cremer og salver. En test af disse tre meget forskellige produkter har derfor været en udfordring. Vi har opstillet en række kriterier for testpersonerne, for at sikre en vis ensartethed i undersøgelsen: - Inden testen gik i gang, skulle testpersonerne besvare en række spørgsmål om deres psykiske og fysiske velbefindende, for at sikre, at de som gruppe var ens og lignede hinanden. - Testpersonerne skulle bruge det pågældende produkt, de testede, i samme antal dage. - Før, under og efter testen skulle testpersonerne beskrive hvordan de havde det, fysisk såvel som psykisk. - Testpersonerne skulle afsluttende tage stilling til, om de havde mærket en forbedring eller ændring, efter brug af produktet i den angivne periode.

 • For at sikre en ensartethed i testen inddelte vi testpersonerne i grupper, der lignede hinanden mest.
 • Før, under og efter testen blev forsøgspersonerne interviewet om deres oplevelse af og med Ashwagandha produktet.
 • Undervejs i testen skulle forsøgspersonerne udfylde et spørgeskema, med spørgsmål der var tilpasset det pågældende Ashwagandha produkt, de testede.
 • Som en del af undersøgelsen, skulle testpersonerne forholde sig til prisen på Ashwagandha produktet, og hvorvidt de mente den var i orden.

Ofte stillede spørgsmål om bedste ashwagandha

Ofte stillede spørgsmål om ashwgandha

Hvilket ashwgandha er bedst?

Vi valgte Ashwagandha Premium som det bedste Ashwagandha produkt på markedet fordi det er det mest højdoserede, som samtidig er tilført piperin, for at hjælpe kroppen med at optage de virksomme stoffer bedst muligt.

Hvad er Ashwagandha?

Ashwagandha er en urt, der bruges medicinsk i Indien. I Danmark bruges den primært til helsekostprodukter, bl.a. på grund af dens afstressende virkning på kroppen fysisk og psykisk.

Kan Ashwagandha bruges som medicinsk behandling?

Nej. Ashwagandha er ikke godkendt til medicinsk brug i Danmark. Derfor sælges det som et helsekostprodukt/kosttilskud.

Kan alle tage Ashwagandha?

Alle over 18 år, ja. Men har du mistanke om, at dine psykiske eller fysiske symptomer skyldes en medicinsk tilstand, er det en god ide at kontakte din læge før du tager det, for at få afklaret om det er den rette behandling.

Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Sidst redigeret 11 maj 2022
Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
35 Stemmer, Gennemsnit: 4.3 / 5