Test: Bedste Ashwagandha 2021

Sidst redigeret: Januari 2021

I Danmark er Ashwagandha en relativt ukendt kartoffelplante, der virkelig har grund til at blive beskrevet som ”superfood” på grund af dens mange positive helbredseffekter. Den kaldes blandt andet for indisk ginseng, vinterkrisebær og stikkelsbær. Vi har sammenlignet forskellige kosttilskud med ashwagandha, som sælges på det danske marked. Læs mere om testen nedenfor og find ud af, hvorfor Camette Chlorella Den grønne alge (180 tab) blev bedst i vores test.

FitnessFrank er sponsoreret af læsere. Når du køber noget via links på siden, kan vi få en affiliate-kommission. Læs mere.

Hvilket ashwagandha-tilskud er det bedste?

Nedenfor gennemgår vi de 14 bedste ashwagandha-tilskud, som kan købes på det danske marked. Mange af de tilskud som kan købes har lindrende effekter og er mere eller mindre lige gode. Vi har derfor, udover effekten, også valgt at kigge på følgende parametre i vores test:

 • Prisen: Hvad er prisen pr. kapsel? Hvor meget koster et gram af ashwagandha?
 • Eksterne tests og kundeanbefalinger: Hvad siger andre kunder og tests om produktet?
 • Andet: Hvor hurtigt leveres produktet? Hvor nemme er de at sluge, hvis det er i kapselform?

Husk, at nogle af kosttilskuddene i vores test kan indeholde flere forskellige stoffer. Derfor er det vigtigt, at du selv gør dig nogle overvejelser, hvis du kun vil have dit tilskud medashwagandha eller i forbindelse med andre stoffer, såsom rosenrod og hybenpulver.

Testvindere - Ashwagandha

 • Camette Chlorella Den grønne alge (180 tab)
 • Healthwell Ashwagandha Premium
 • Better You Premium Ashwagandha
 • KSM-66 Ashwagandha
 • Elexir Pharma Ashwagandha
 • RawPowder Ashwagandha Pulver
 • Star Nutrition Ultimate Ashwagandha
 • Healthwell Ashwagandha Kapsler
 • Great Earth Ashwagandha
 • Holistic Ashwagandha

De bedste ashwagandha 2021

Vi har testet mange ashwagandha. Nedenfor er de produkter, vi anbefaler fra vores test, hvad der er godt og dårligt med hvert ashwagandha og en gennemgang af hvert produkt. Hvis du vil se en oversigt over alle de ashwagandha, der var inkluderet i testen, kan du gøre det her.

 1. 1. Camette Chlorella Den grønne alge (180 tab)

  9,7/10
  Camette Chlorella Den grønne alge (180 tab)
  Bedst i test
  Pris / pille
  0,53 kr
  Ashwagandha / pille
  400 mg
  Kr / gram
  1,32 kr
  Til butik
  95 kr
 2. 2. Healthwell Ashwagandha Premium

  9,5/10
  Healthwell Ashwagandha Premium
  Pris / pille
  1,79 kr
  Ashwagandha / pille
  500 mg
  Kr / gram
  3,58 kr
  Til butik
  215 kr
 3. 3. Better You Premium Ashwagandha

  9,5/10
  Better You Premium Ashwagandha
  Pris / pille
  2,39 kr
  Ashwagandha / pille
  400 mg
  Kr / gram
  5,97 kr
  Til butik
  215 kr
 4. 4. KSM-66 Ashwagandha

  9,1/10
  KSM-66 Ashwagandha
  Pris / pille
  1,58 kr
  Ashwagandha / pille
  300 mg
  Kr / gram
  4,73 kr
  Til butik
  189 kr
 5. 5. Elexir Pharma Ashwagandha

  8,9/10
  Elexir Pharma Ashwagandha
  Pris / pille
  1,41 kr
  Ashwagandha / pille
  300 mg
  Kr / gram
  4,69 kr
  Til butik
  169 kr
 6. 6. RawPowder Ashwagandha Pulver

  8,8/10
  RawPowder Ashwagandha Pulver
  Pris / pille
  0,42 kr
  Ashwagandha / pille
  500 mg
  Kr / gram
  0,84 kr
  Til butik
  105 kr
 7. 7. Star Nutrition Ultimate Ashwagandha

  7,3/10
  Star Nutrition Ultimate Ashwagandha
  Pris / pille
  1,41 kr
  Ashwagandha / pille
  125 mg
  Kr / gram
  11,27 kr
  Til butik
  169 kr
 8. 8. Healthwell Ashwagandha Kapsler

  Healthwell Ashwagandha Kapsler
  Pris / pille
  1,98 kr
  Ashwagandha / pille
  400 mg
  Kr / gram
  4,96 kr
  Til butik
  119 kr
 9. 9. Great Earth Ashwagandha

  Great Earth Ashwagandha
  Pris / pille
  1,58 kr
  Ashwagandha / pille
  300 mg
  Kr / gram
  5,25 kr
  Til butik
  189 kr
 10. 10. Holistic Ashwagandha

  Holistic Ashwagandha
  Pris / pille
  2,50 kr
  Ashwagandha / pille
  250 mg
  Kr / gram
  10,00 kr
  Til butik
  225 kr
 11. 11. Solgar Ashwagandha Root Extract

  Solgar Ashwagandha Root Extract
  Pris / pille
  3,32 kr
  Ashwagandha / pille
  400 mg
  Kr / gram
  8,29 kr
  Til butik
  199 kr
 12. 12. Star Nutrition Ultimate Ashwagandha

  Star Nutrition Ultimate Ashwagandha
  Pris / pille
  1,41 kr
  Ashwagandha / pille
  125 mg
  Kr / gram
  11,27 kr
  Til butik
  169 kr
 13. 13. Vitaprana Ashwagandha

  Vitaprana Ashwagandha
  Pris / pille
  1,66 kr
  Ashwagandha / pille
  125 mg
  Kr / gram
  13,24 kr
  Til butik
  149 kr
Se alla produkter
Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Hvordan anvendes Ashwagandha?

Det er frem for alt den stærkt duftende rod, der anvendes i traditionel indisk medicin, hvor den tørres og pulveriseres og derefter blandes i mad eller drikke, helst baseret på honning og mælk. I den vestlige verden eksisterer den som et kosttilskud i forskellige former, og man kan blandt andet vælge at tage det som et pulver eller som et ekstrakt i kapsler.

Hvilke sundhedsmæssige virkninger har den?

Listen kan gøres enormt over Ashwagandhas mange virkninger på menneskers sundhed, men hvis man skal have et hurtigt overblik, har de fleste at gøre med fysisk og psykisk genopretning, men også med blodsukker og reduktion af stress og bekymring. Ud over henvisningen til hestens duft er der også en teori om, at navnet stammer fra de hestekræfter, som urten kan tilbyde, hvilket mange brugere sikkert kan attestere. Her handler det om at genvinde deres mentale og fysiske styrke, hvad enten det handler om muskler, frugtbarhed eller generel motivation.

Hvordan fungerer Ashwagandha?

ashwagandha

Sådan ser Ashwagandha ud i naturen

Foto: Dinesh Valke wikimedia

I 4.000 år er bær og rødder af Ashwagandhaplanten anvendt for sine beroligende virkninger. Gennem sine anti-inflammatoriske egenskaber i kombination med modvirkning af hævelse i krop og hjerne, giver det folk mulighed for at genvinde deres energi og koncentrationsevne. Inden for Ayurveda-traditionen anvendes medicinen til alt fra stress til astma, søvnproblemer med Parkinsons samt alle former for kronisk smerte.

Sænker kortisolniveauet

Kortisol er et stresshormon, der altid findes naturligt i blodbanen, og på trods af dets dårlige omdømme er det faktisk et stof, som vi ikke kunne undvære. Stress gør det muligt for en person at flygte i en farlig situation og koncentrere sig, når det virkelig er nødvendigt. Har du hørt om historier, hvor det for mødre lykkedes at løfte en hel bil for at redde deres barn, der lå under eller folk, der vandrede gennem ørkenen i adskillige timer til deres redning, selvom de havde en økse i hovedet? De har alle haft kortisol at takke for dette, fordi det er dette hormon, der giver os den ekstra styrke, når det virkelig er nødvendigt. Uden kortisolen ville vi ikke kunne udføre alt fra prøver til krisesituationer.

Problemet er, at folk i dag ofte lever med forhøjede niveauer af stresshormon på permanent basis, da deres liv er hektiske og fyldt med problemer. Hvis du går for lang tid med høje kortisolniveauer, begynder det at overbelaste og nedbryde immunsystemet, muskelvævet og psyken generelt. Man kunne sammenligne det med en førsteklasses bilmotor, som på den ene side giver køretøjet en imponerende hastighed, men hvis den går i fuld tomgang i lang tid, begynder det at nedbryde alle bilens komponenter.

Da kortisol hjælper leveren med at producere glukose, påvirker stoffet også blodsukkerniveauet, og derfor kan for meget kortisol føre til ujævnheder, hvilket igen kan påvirke en persons vægt. Det er normalt sagt, at det hovedsageligt er kortisols skyld, at man tager det farlige abdominalfedt på, og det er vigtigt ikke at have for meget af stresshormonet.

Giver energi og et bedre sexliv

Stress får mange mennesker i dag til at gå rundt og føle sig trætte og generelt udkørte. Antallet af skandinavere, der lever med angst og uro, depression og fordøjelsesbesvær øges med skræmmende hastighed, og det bliver desværre nemt en ond cyklus. Hvis du er bekymret, sover du dårligt, og du sover dårligt, præsterer du dårligere, hvilket igen fører til frustration og angst. Sexliv er et af de første ofre for træthed, da al energi går til at klare de mange behov i hverdagen, og her kan Ashwagandha være lige hvad du har brug for. Ved på naturlig vis at lade din egen energi komme tilbage kan du bryde den onde cyklus og dermed forbedre din ydeevne både på arbejdspladsen og i soveværelset. Hvis det er det øgede sexliv, eller om det har med urten at gøre er endnu ikke fuldt dokumenteret, men der er tegn på, at kvinders frugtbarhed også påvirkes positivt, hvis de tager Ashwagandha regelmæssigt.

Fordele ved ashwagandha

Stærkere muskler og antiinflammatoriske egenskaber

Hvis du jævnligt tager Ashwagandha, vil energien snart komme tilbage, og dermed vil præstationsevnen på mange niveauer stige. Undersøgelser har vist, at folk, der tager urten, får øget muskelmasse, i noget højere grad mænd, og det skyldes hovedsagelig, at man simpelthen har mere energi. Der synes også at være en vis antiinflammatorisk effekt på kroppen, hvilket er vigtigt, hvis man vil komme i form.

Styrker sindet

Det er ikke kun bekymringer der mindskes, og den fysiske styrke der stiger, hvis du tager Ashwagandha; Der er også meget som tyder på, at hjernen også får et betydeligt boost. Ved at give urten til eksperimentelle grupper, der er sat til at løse opgaver, har det vist sig, at koncentrationen og hukommelsen forbedres betydeligt såvel som evnen til at være lydhør.
At kunne lytte og indhente vigtig information er en ret overset evne i vores tid, men faktum er, at det er en af de vigtigste måder, hvorpå vi indsamler information. Den generelle energi gør det også lettere at klare ting som læring og den tid, du bruger til en opgave mindskes. Hvem har ikke sat sig for at studere til kørekort eller forberede den vigtige præsentation og næsten faldet i søvn i øjeblikket eller straks fundet andre distraktioner, der ikke har noget med den pågældende opgave at gøre?

Bivirkninger

Man har ikke dokumenteret nogen bivirkninger af dette fantastiske naturlige middel, men som altid bør man konsultere en læge, inden man ændrer sin kost. Særligt gravide og ammere bør ikke tage tilskuddet uden at få grønt lys fra deres læge. Der er nogle tegn på, at Ashwagandha kan hæmme visse lægemidler, ligesom Johannesjurt, så det er vigtigt først at tale med en læge for at se, om de lægemidler, du allerede tager, er kompatible med urten. Sundhed er ikke noget at lege med, og det er bedre at være på den sikre side!

Ashwagandha som kosttilskud

I dag er det nemt at få adgang til Ashwagandhas mange positive sundhedseffekter ved at tage kosttilskud i forskellige former. Vi har samlet nogle af vores yndlingsprodukter til dem, der har brug for ekstra energi, et roligere liv eller en øget præstations- eller koncentrationsevne, og du kan vælge hvilken af dem der passer bedst til dig. Fra stærkt koncentrerede doser til lettere blandinger med andre urter kan du finde det bedste af det bedste fra en urt, der har hjulpet mennesker i tusinder af år.

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
89 Stemmer, Gennemsnit: 4.3 / 5