FitnessFrank er sponsoreret af læsere. Når du køber noget via links på siden, kan vi få en affiliate-kommission. Læs mere.

TEST: Bedste Massagepistol 2021

Vi har testet massagepistoler, og vinderen blandt de mest populære er Backcare Premium Massagepistol 3.0. Det er en meget overkommelig massagepistol med flere forskellige massagehoveder. Backcare Premium Massagepistol 3.0 er en lydløs massagepistol, som ikke kun lindrer træningssmerter, men det giver en massage, som du forventer af en professionel behandling, og det forstyrrer slet ikke, når du f.eks. sidder foran tv'et.

Hvilken er den bedste massagepistol?

Vi har testet massagepistolerne i henhold til producentens instruktioner som det er meningen de skal bruges. I testen lod vi flere mennesker teste hver massagepistol og lagde ekstra vægt på følgende:

 • Funktionalitet: Hvor mange slag/minut? Hvor mange forskellige dyser er der? Hvor mange vibrationsniveauer er der?
 • Kvalitet: Er konstruktionen robust, eller føles den som billig plastik? Er den stille, eller larmer den meget?
 • Batteri: Hvor længe holder batteriet? Hvor lang tid tager det at oplade?
 • Slaglængde: Hvilken slaglængde/amplitude har massagepistolen? Hvor meget tryk kan det modstå, før motoren stopper?

Mange massagepistoler hævder, at de kan håndtere et bestemt antal slag pr. minut, og at de har en bestemt slaglængde. Næsten alle billigere modeller lever ikke op til deres specifikationer, men motoren stopper, så snart den udsættes for et lille tryk.

Hvis du vil have en massagepistol, der virkelig går dybt og lever op til den kvalitet, du forventer af de tekniske specifikationer, er der kun fire mærker at vælge imellem: Backcare, Painhunter, Flowlife og Hyperice, hvor Backcare tager førstepladsen både med hensyn til kvalitet, effektivitet og pris.

Hvis du på den anden side ikke leder efter en muskelregenererende massage, men bare en dejlig afslappende massage, kan du helt sikkert købe en af ​​de billigere massagepistoler.

Efter at have testet, om massagepistolen lever op til det de påstod, har vi også afvejet prisen som en faktor for at nå frem til en komplet vurdering.

Nedenfor er vores liste over de bedste massagepistoler

Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna. Du kan scrolla tabellen i sidled för att se all data, men det kan vara enklare att hålla mobilen i liggande läge för att jämföra produkterna.

Massagepistol Omdöme Pris Slaglängd Batteritid Ljudnivå Massagehuvuden
Backcare Premium Massagepistol 3.0
Backcare Premium Massagepistol 3.0
Ratings
9.7 / 10
Bedst pris
999 kr
Til butik
10 mm 4 tim 45-65 dB 4 stk
Flowlife Flowgun
Flowlife Flowgun
Ratings
9.5 / 10
Bedst pris
2463 kr
Til butik
10 mm 6 tim 30-55 dB 6 stk
Painhunter Massagepistol
Painhunter Massagepistol
Ratings
9.3 / 10
Bedst pris
1199 kr
Til butik
10 mm 3 tim 50-70 db 4 stk
Flowlife Flowgun Go!
Flowlife Flowgun Go!
Ratings
9.29 / 10
Bedst pris
1535 kr
Til butik
10 mm 8 tim 50-60 db 6 stk
Hyperice HyperVolt Massagepistol
Hyperice HyperVolt Massagepistol
Ratings
9.1 / 10
Bedst pris
2100 kr
Til butik
11 mm 3 tim 65-70 dB 5 stk
Tunturi Massage Gun
Tunturi Massage Gun
Ratings
9.0 / 10
Bedst pris
995 kr
Til butik
12 mm 8 tim 60 dB 4 stk
Theragun Massager Elite
Theragun Massager Elite
Ratings
8.9 / 10
Bedst pris
2999 kr
Til butik
16 mm 2 tim 55 - 65 dB 5 stk
Hyperice HyperVolt Plus
Hyperice HyperVolt Plus
Ratings
8.7 / 10
Bedst pris
3749 kr
Til butik
13 mm 2,5 tim 55 - 65 dB 5 stk
Titan LIFE Titan Life Trigger Gun Black
Titan LIFE Titan Life Trigger Gun Black
Ratings
8.5 / 10
Bedst pris
1399 kr
Til butik
11 mm 4 tim 70-80 dB 4 stk
DHZ Regun Home
DHZ Regun Home
Ratings
/ 10
Bedst pris
1999 kr
Til butik
? 1 tim ? ?
Master Fitness Massagepistol MG500
Master Fitness Massagepistol MG500
Ratings
/ 10
Bedst pris
2632 kr
Til butik
? 5 tim ? 6 stk
Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Købsguide: Hvad skal man tænke på, når man køber massagepistol?

Når man skal købe en massagepistol, er der visse egenskaber og ydeevner, man bør kigge lidt nærmere på. Frem for alt handler det om slag per minut, hvor let den er at anvende, batteritiden og hvor meget tilbehør, som indgår. Her kommer en nærmere gennemgang af hver kategori:

 • LydniveauLydniveau: Når man anvender massagepistolen, vil man ofte kigge eller lytte på noget samtidigt. Hvis massagepistolen larmer rigtig meget, er det svært at nyde underholdningen, og den forstyrrer tilmed personer i din nærhed. I vores test har vi gået ud fra en lydmåler 30 cm fra apparatet og målt lydniveauet på henholdsvis højeste og laveste niveau. Om lydniveauet er vigtigt for dig, bør du købe en med mindre end 60 dB.
 • SlageneSlagene: Værd at kigge nærmere på, når man køber massagepistol, er selvfølgelig, hvilken kraft den har. Her inkluderes både slag/minut, slaglængden, og hvor mange forskellige hastigheder der er at vælge mellem. Oftest føles det bedre med forskellige hastigheder på forskellige dele af kroppen. Slaglængden er ofte synonym med, hvor hård massagen føles, og hvor dybt ned i musklerne den går, men også kraften i motoren spiller en rolle.
 • BatteriBatteri: Du vil selvfølgelig ikke have, at massagepistolen dør, imens du er i gang med at bruge den. Heller ikke at den ofte ligger afladet, når du har glemt at lade den. En lang batteritid garanterer, at den kan anvendes flere sessioner mellem hver ladning. Udskiftelige batterier kan også være gode at tjekke efter som en backup. Vi anbefaler, at man vælger en massagepistol med mindst 3 timers batteritid.
 • TilbehorTilbehør:  Hvis du ikke kun skal anvende massagepistolen hjemme men også tage den med dig, bør du sørge for, at der følger en taske med. Forskellige massagehoveder er tilpasset forskellige dele af kroppen og for det bedste resultat ønsker du at have mindst fire forskellige mundstykker: en kugle, en flad, en gaffel og en rund bold.

Hvad adskiller de forskellige mundstykker?

 • Kuglen: Ved at anvende det kuleformede mundstykke kan du nå forskellige punkter meget præcist, og det tillader også, at du når små partier som for eksempel fødder och hænder. Især effektivt mod vedholdende muskelknuder!
 • Fladt mundstykke: Føles omtrent som når en massør tager fat med hånden mellem håndledet og tommelfingeren og bare trykker til. Går ikke lige dybt som kuglen, men giver i stedet en skøn, varmende følelse i hele partiet, som behandles, hvilket er aldeles strålende for de muskler, som sidder i tætte grupper, for eksempel rundt om skuldrene, brystet og rumpen. Varmer også skønt mod knæ og skinneben, der gør ondt.
 • Gaffel: Det her mundstykke ser ud som en lille skiftenøgle eller en stor gaffel hvor man tager de to mellemspidser væk, og det fungerer omtrent som to tommelfingre, der masserer din gruppe. Her kan du lade massagepistolen løbe langs med forskellige muskelgrupper, langs lægge, arme og fødder osv.
 • Rund bold: En større variant af kuglen som dækker større overflader, og føles skønt mod store partier som ryggen, benmusklerne og skuldrer/nakke. Varmer vidunderligt som en hurtigtgående håndflade og er et af de bedste mundstykker at anvende som en generel opvarmer.

Hvad er en massagepistol godt for?

 • PraestationsevnePræstationsevne, skadeforebyggende og styrkelse: En massagepistol styrker musklerne ved at fremkalde muskelsammentrækninger. Dette har en beroligende effekt på nervesystemet, som hjælper med at forhindre overtræning. Men hovedformålet med en massage er dog at slappe af i musklerne og mindske spændingen i kroppen, hvilket også leder til, at tiden for at komme til kræfter forkortes mellem træningspasset, så slaggeprodukter kontinuerligt renses bort. Selv musklernes præstationsevne stiger så musklerne bliver mere fleksible og effektive.
 • smertelindrendeVibrationshelende og smertelindrende: Vibrationshelende er en form for heling baseret på vibrationer og subtile energier. Det baserer sig på hver persons unikke energifelt og er kendt for at være meget effektivt. En massagepistol giver samme effekt, så massagehovederne trænger dybt ned i musklerne. Vibrationerne hjælper med at forbedre blodcirkulationen og lymfesystemet i kroppen. Det fører til at øge iltningen og næringstoffer i musklerne. Resultatet bliver en hurtig bedring med mindre smerte, ømhed og muskeltræthed.
 • RehabiliteringRehabilitering: Massage er kendt for at være en af de mest effektive metoder for rehabilitering. Det fremskynder ikke kun processen i at komme til kræfter men mindsker også risikoen for at komme til at skade sig selv igen. En massagepistol forbedrer cirkulationen i musklerne og hjælper de skadede områder med at blive mere fleksible og hele hurtigere.
 • Heler arvvaevetHeler arvvævet: Arvvævet består af collagenfibre, som hjælper med at hele skadede muskelfibre i kroppen. Men disse fibre kan desværre ikke måle sig med vores almindelige muskelfibre. Massagepistoler går i dybden med massage som hjælper med at nedbryde disse arvvæv og reducere på sådan en måde smerte og begrænset bevægelighed. Det er ikke kun ved sportskader og træningssmerte, hvor en massagepistol kan hjælpe til, men den kan faktisk skynde på helingstiden efter en operation.
 • SundshedsfordeleSundshedsfordele: Der findes mange andre fordele ved en massagepistol end bare at slappa af i musklerne og lindre smerte. Dette inkluderer øget bevægelighed, forbedret søvn og et stærkere immunforsvar. Den kan også hjælpe mod depression och angst, fibromyalgi og fordøjelsesforstyrrelser.
 • StresslindringVi bliver alle indimellem stressede og ikke at håndtere denne stress korrekt kan skade helbredet over tid. En massagepistol kan være et lifehack for at håndtere stress så hurtigt og smidigt som muligt.

Hvordan bruger man en massagepistol?

Hvis du er ny bruger af en massagepistol, er det vigtigt, at du begynder lidt blødt og forsigt, så at du lærer både redskabet og din krops respons på pistolen at kende. Begynd gerne med det runde eller flade mundstykke, som er mere almendækkende end kuglen eller gaflen, og sæt pistolen igang på det laveste vibrationsniveau. Mange oplever den første gang, at det føles lidt mærkeligt med en så tilpas hurtig vibration, ikke forskelligt fra den første eltandbørste, men man vænner sig snart og kan så sætte styrken op og bruge de mere specifikke punktmundstykker. Veteraner kan lide at køre ganske hårdt, men man bør hele tiden være omhyggelig med, at smerten ikke bliver skarp.

Eftersom tanken med en massagepistol er at behandle forskellige kropspartier dybt og grundigt, kan det føles ubehagligt, når man begynder at anvende den. Det er helt normalt og sker også ved massage, men det gælder at være lydhør over for hvad som er lidt øm smerte og hvad som er virkelig smerte. Hvis du for eksempel har en ren muskelskade, bør du ikke anvende pistolen mod den, mens en øm muskelknude løses skønt op med det rette tryk. Du kan sammenligne det med træning; lidt smerte skader aldrig, men om du får ondt af en øvelse, bør du stoppe med det samme.

Et andet tips er altid at bevæge pistolen imod retning af dit hjerte for virkelig at stimulere blodcirkulationen, altså ikke gå imod blodstrømmen, og arbejd gerne omkring de områder, hvor du har smerte eller stivhed i og ikke kun partiet i sig selv. Hvis du mærker, at du vil bruge pistolen flere gange om dagen, er det en god idé at skaffe en lille taske til at bære den i, så du let kommer til den ved forskellige tilfælde. Når nakken begynder at føles stiv på jobbet, er det vidunderligt at kunne tage sin massagepistol frem i nogle minutter, og bliv ikke og bliv ikke overrasket, hvis kollegaerne beder om at må låne den!

på jobbet, er det vidunderligt at kunne tage sin massagepistol frem i nogle minutter, og bliv ikke og bliv ikke overrasket, hvis kollegaerne beder om at må låne den!

Kan det være farligt at bruge en massagepistol?

Præcist som med alle andre værktøjer så er sikkerheden direkte afhængig af dig som bruger. Anvender du den, som den er tænkt, er der ingen risiko, men gør du ikke det, er der risiko for alvorlige komplikationer. Følg altid producentens instruktioner! 

Der findes også tidspunkter, når man skal passe på ikke at bruge en massagepistol:

 • FiberspraengningFibersprængning: Har du pådraget dig en muskelsprængning eller fibersprængning, bør du ikke anvende en massagepistol. De kraftige slag kan forårsage yderligere skader på området, og det tager længere tid for musklen at hele. 
 • Forstuvninger forvridningerForstuvninger/forvridninger Til forskel fra forstuvninger så er en forvridning en skade på ledbåndet i musklen. I det her tilfælde kan massagepistolen hjælpe till senere i helingsprocessen, men anvend den ikke, når du for nylig er skadet.
 • InflammationerInflammationer: Massage indebærer i grunden en stimulation i et område. En inflammation indebærer at området er overstimuleret. Denne kombination går ikke så godt sammen.
 • AreknudeÅreknude: Blodårerne i åreknude er enormt skrøbelige. Den gentagende banken fra massagepistolen kan få dem at springe eller koagulere og danne klumper.
 • FeberFeber: Massage kan føre til at temperaturen i kroppen stiger. Har du mere end 1 grad fra din normale kropstemperatur, bør du afstå fra at bruge massagepistolen.
 • OdemØdem: Ødem indebærer, at man har overflødig væske i vævene. Selvom visse former for massage kan forbedre ødem, er det ikke noget, man bør eksperimentere med hjemme med sin massagepistol.
 • GraviditetGraviditet: Selvom massage kan være rigtig positivt for gravide, så er man nødt til at vide nøjagtigt, hvad man gør, og det er let at gøre fejl.

Spørgsmål og svar om massagepistoler

Hvad er en massagepistol?

En massagepistol er et batteridrevet redskab med en stødende arm, som man forsyner med forskellige mundstykker tilpassede efter kroppens forskellige dele. Når man sætter pistolen på, begynder armen så at støde pulserende og vibrere afhængig af den styrke, man har valgt, og på den måde stimulerer og behandler mundstykket det kropsparti, man holder redskabet mod. Man kan variere vibrationernes styrke efter behov, og det er et af de hurtigste og mest effektive måder at komme til præcis de punkter, som gør ondt. Afhængig af hvilket mundstykke man vælger at anvende, så kan følelsen sammenlignes med en knytnæve, et par fingre eller en hæl, som trykker på specifikke steder og til forskel fra massører, hvad enten de er professionelle eller velmenende nærtstående, så bliver massagepistolen aldrig træt.

Hvad nytte har jag af en massagepistol?

Tit og ofte opstår der spændinger, stive partier og muskelknuder i kroppen, og det er noget helt naturligt. Man kan få det af at træne, at sidde og ligge, at gentage visse bevægelser alt for monotont eller på grund af vejrforandringer. Andre faktorer som alder, livsstil, dårlig blodcirkulation og stor krop kan også påvirke, hvor og hvor ofte man rammes for ikke at tale om erhverv, pendling, helse og søvn.

For at modvirke dette kan du gøre nogle ting, for eksempel at applicere forskellige varmegørende cremer og gå til massagebehandling, men en af de allereffektiveste måder er at skaffe en massagepistol. Takket være denne teknologi og udforming kan du i dag gøre noget ved alle kroppens partier og give dem en rigtig omgang og med det opleve fantastiske resultater. Hvad enten du vil anvende pistolen før eller efter dagens forskellige aktiviteter, eller hvorfor ikke både og, så kan en massagepistol give dig en skøn og befriende følelse efterhånden som kroppen slapper af, bliver varm og blød.

Hvordan fungerer en massagepistol?

Ud over den der befriende følelse når man kommer til præcis det rette punkt, så fungerer en massagepistol på flere forskellige måder. Den øger blodtilførslen til området, som behandles, hvilket gør, at muskler, led og væv i just det parti får hjælp til at hele, komme og styrke sig. Dette er en af grundene til, at redskabet er blevet særskilt populært blandt personer, som styrketræner meget, da det er just under fasen, hvor man kommer til kræfter, at musklerne bliver stærkere og større. Ved at give sig selv regelmæssige behandlinger letter man hele den afgørende reparationsfase, og er man godt igang med at anvende massagepistol, bliver det svært at undvære.

En anden årsag til, at massagepistoler er blevet så populære blandt dem, som beskæftiger sig med krævende fysiske aktiviteter og sport er, at de modvirker den mælkesyre, som så ofte opstår ved hård træning. Mælkesyren gør det hårdt at fortsætte, og det er ikke ualmindeligt, at man kan være nødt til tage en pause eller helt enkelt stoppe, om den bliver for åbenlys. Takket være pistolens vibration kan man formindske tilførslen og med det både holder man bedre ud og får mere ud af passet.

Temperaturen spiller også stor rolle for, hvordan kroppen har det! Det er ingen tilfældighed, at folk i almindelighed kommer ud for flere forstrækninger och stivhed under vinterhalvåret, og i Norden går det næsten ikke at undslippe at fryse med jævne mellemrum. Selv siden barneårene har gymnastiklærere plaget os med, hvor vigtigt det er at være opvarmet inden man anstrenger kroppen fysiskt, og dette er en lærdom for livet.

Ved at anvende pistolen inden man går igang med et træningspas, kan man varme og blødgøre musklerne og ledene, så at man er helt "fit for fight", når det er tid, hvilket derefter mindsker risikoen for skader og muskelømhed. Det tager kun nogle minutter men kan spare måneder og år af smerte og ubehag, hvis man tager sig tid, inden man går i gang. Det er desuden rigtig skønt!

Hvor ofte skal jeg oplade min massagepistol?

Afhængigt af hvilken model du køber, kan graden af styrke och vibrationer variere, men de fleste massagepistoler plejer at ligge på omkring 2000 - 3200 slag per minut. Batterierne er i de allerfleste tilfælde genopladelige og holder oftest mellem 3 - 6 timer, afhængig af hvad for en slags pistol du har, och hvor hårdt du kører den. Det er altid smart at skaffe en såkaldt lydløs model, også kaldt Quiet Glide, eftersom det dels gør din egen oplevelse behageligere, dels ikke larmer - især hvis du vil anvende den i andres selskab. Antallet af mundstykker varierer også, og du bør tænke over, hvordan du vil anvende massagepistolen på allerbedste måde, og hvis du skal have den med dig, burde den veje omkring et kilo – omrent som en notebook med andre ord.

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
75 Stemmer, Gennemsnit: 4.2 / 5
Sidst redigeret: 2021-01-18 12:09:52

Testvindere - Bedste Massagepistol

 • Backcare Premium Massagepistol 3.0
 • Flowlife Flowgun
 • Painhunter Massagepistol
 • Flowlife Flowgun Go!
 • Hyperice HyperVolt Massagepistol