Test: Bedste Crosstrainer 2021

Sidst redigeret: Januari 2021

Vi har testet 11 forskellige crosstrainere i forskellige prissegmenter, og vinderen i testen hedder Abilica Journey BT crosstrainer . Det er en cross trainer af højeste kvalitet med forskellige træningsprogrammer og modstandsniveauer. Trinlængden på 40 cm giver god træning for hele kroppen, og det 8 kg tunge svinghjul giver jævn bevægelse og tilstrækkelig modstand til en anstændig træning.

FitnessFrank er sponsoreret af læsere. Når du køber noget via links på siden, kan vi få en affiliate-kommission. Læs mere.

Hvilken er den bedste crosstrainer?

Nedenfor gennemgår vi de 11 crosstrainere, vi har testet. Husk, at der er mange forskellige prisklasser, hvor funktioner og kvalitet varierer. Vi har markeret testvinderne i tre kategorier: bedste samlede, bedste premium-variant og bedste budgetvalg. Vi har bedømt de forskellige maskiner ud fra dette:

 • Funktion: Hvor mange modstandsniveauer er der? Er det muligt at måle puls? Hvilke andre funktioner vises på displayet?
 • Kvalitet: Føles konstruktionen robust? Hvad er den maksimale vægt for brugeren? 
 • Opbevaring: Hvor meget plads tager maskinen? Er den let at flytte? Kan den foldes for lettere opbevaring?

Endelig har vi også afvejet prisen for at nå frem til en samlet vurdering. Læs videre for at finde den bedste crosstrainer til dit træningsrum:

Testvindere - Crosstrainer

 • Abilica Journey BT crosstrainer
 • Masterfit TP500 crosstrainer
 • Abilica Premium FC BT
 • XTERRA Free Style 3.9E crosstrainer
 • Titan LIFE TITAN LIFE Athlete C55
 • Abilica WinElip Cruise
 • Gymstick Indoor Cross 4.0
 • Gymstick IC 3.0 Crosstrainer

De bedste crosstrainer 2021

Vi har testet mange crosstrainer. Nedenfor er de produkter, vi anbefaler fra vores test, hvad der er godt og dårligt med hvert crosstrainer og en gennemgang af hvert produkt. Hvis du vil se en oversigt over alle de crosstrainer, der var inkluderet i testen, kan du gøre det her.

 1. 1. Abilica Journey BT crosstrainer

  9,5/10
  Abilica Journey BT crosstrainer
  Bedst i test
  Maks personvægt
  150 kg
  Bluetooth
  Ja
  Målinger
  145x58 cm
  Modstandsniveauer
  32 stk
  Til butik
  7995 kr
 2. 2. Masterfit TP500 crosstrainer

  9,3/10
  Masterfit TP500 crosstrainer
  Maks personvægt
  135 kg
  Bluetooth
  Nei
  Målinger
  165x62 cm
  Modstandsniveauer
  16 stk
  Til butik
  4995 kr
 3. 3. Abilica Premium FC BT

  9,3/10
  Abilica Premium FC BT
  Maks personvægt
  200 kg
  Bluetooth
  Ja
  Målinger
  170x65 cm
  Modstandsniveauer
  32 stk
  Til butik
  15199 kr
 4. 4. XTERRA Free Style 3.9E crosstrainer

  8,7/10
  XTERRA Free Style 3.9E crosstrainer
  Maks personvægt
  148 kg
  Bluetooth
  Nei
  Målinger
  166x56 cm
  Modstandsniveauer
  16 stk
  Til butik
  7900 kr
 5. 5. Titan LIFE TITAN LIFE Athlete C55

  8,7/10
  Titan LIFE TITAN LIFE Athlete C55
  Maks personvægt
  120 kg
  Bluetooth
  Nei
  Målinger
  156x72 cm
  Modstandsniveauer
  15 stk
  Til butik
  4499 kr
 6. 6. Abilica WinElip Cruise

  Abilica WinElip Cruise
  Maks personvægt
  130 kg
  Bluetooth
  Nei
  Målinger
  126x62 cm
  Modstandsniveauer
  32 stk
  Til butik
  5599 kr
 7. 7. Gymstick Indoor Cross 4.0

  Gymstick Indoor Cross 4.0
  Maks personvægt
  120 kg
  Bluetooth
  Nei
  Målinger
  118x64 cm
  Modstandsniveauer
  ??
  Til butik
  3995 kr
 8. 8. Gymstick IC 3.0 Crosstrainer

  Gymstick IC 3.0 Crosstrainer
  Maks personvægt
  110 kg
  Bluetooth
  Nei
  Målinger
  111x58 cm
  Modstandsniveauer
  16 stk
  Til butik
  3432 kr
Se alla produkter
Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Hvad er crosstrainern god til?

De fleste fitnesscentre har en tværtræner nu. Nogle gange forveksles de med at være en trappemaskine, men det er virkelig en helt anden type træningsudstyr.

Træning med lav intensitet, der ikke slider

På en crosstrainer træner du såkaldt elliptisk træning. Dette betyder, at fødderne ikke forlader pedalerne. Som et resultat udsættes fødder, kalve, led og knæ ikke for stød.

Du kan sige, at crosstrainern giver dig en bedre træning i fuld krop end trappemaskinen, men med en bevægelse, der ligner den, du træner på et løbebånd.

Træning med lav intensitet lyder muligvis ikke for effektivt, men faktum er, at det ifølge en 2017-undersøgelse forbedrer både kondition og kropsholdning og det kardiovaskulære system.

Når du bruger en crosstrainer, står du med fødderne på to bevægelige pedaler. Armene holder i to håndtag, der bevæger sig. Bevægelsen ligner den bevægelse, du foretager, når du løber. Trinene bliver naturlige. Fødderne bevæger sig i en elliptisk bevægelse.

Hvorfor ikke bare tage på dine løbesko og gå ud og løbe? Selvom du løbende løber udendørs, har crosstrainern fordele, som regelmæssigt løb eller jogging ikke har. Det giver dig mulighed for at træne intenst uden at anstrenge leddene. Du kan stadig justere modstanden og hældningen for at få det til at efterligne løb i skråninger eller vanskeligt terræn.

Fortsæt, selvom du har en skade.

Hvis du kommer dig efter en stressfraktur eller anden skade, kan crosstrainern være en god måde at fortsætte, indtil du føler dig godt nok til at begynde at løbe igen. Og hvis du har kroniske ledsmerter eller noget, der gør det vanskeligt at løbe, kan du naturligvis bruge cross-træneren til dine regelmæssige træninger.

Alle kan bruge en crosstrainer - både dem, der vil komme i form og topidrætsudøvere. Selv hvis du foretrækker at træne med vægte, er crosstrainern god allround-træning eller at varme op inden gymnastiksalen.

Det gør det lettere for intervaltræning.

Intervaltræning har vist sig at have mange sundhedsmæssige fordele. I stedet for at trætte i samme tempo i en halv time, kan du variere din træning ved at løbe med intervaller. Højintensiv intervaltræning, eller HIIT, som det kaldes, er en fantastisk måde at opbygge fitness og forbrænde fedt på. Selv den enkleste crosstrainer har et ur, der hjælper dig med at holde styr på dine intervaller.

De mere eksklusive varianter af crosstrainers har forprogrammerede intervaltræningsprogrammer. I disse programmer øges og mindskes modstand og / eller hældning under forskellige dele af træningen. Hvis du træner med intervaller, er en sådan crosstrainer et smart valg.

Hvad skal jeg overveje, når jeg køber en crosstrainer?

Der er et stort udvalg fra forskellige producenter. Det kan være vanskeligt at beslutte, hvilken crosstrainer der er bedst. Der er mange muligheder at vælge imellem. Først og fremmest skal du naturligvis starte fra dit budget. De dyreste maskiner er ofte også de bedste, men der er virkelig gode langtræner, der ikke koster en formue.

Her er nogle af de ting, du skal overveje, før du beslutter, hvilken crosstrainer du skal købe:

Forøgelse

De fleste crosstrainers tilpasser sig helt efter din naturlige trinlængde. På nogle modeller kan trinlængden forlænges yderligere. Nogle fabrikanter specificerer den maksimale trinlængde, andre gør det ikke. Hvis du har mulighed for det, er det altid bedst at teste forskellige maskiner for at se, hvilken der føles mest naturlig for dine bestemte trin.

Pulsmålere

De fleste crosstrainers har denne funktion, men ikke alle. Nogle måler pulsen via sensorer på håndtagene, andre gør det ved hjælp af klemmer, der er placeret uden for sweater. Maskinerne, hvor du kan indstille den ønskede hjerterytme under hver træning. Hvis crosstrainern, du overvejer at købe, ikke har en pulsmåler, kan du altid måle din puls med en pulsmåler i stedet.

Forprogrammeret træning.

På nogle af de enkleste maskiner kan du kun manuelt indstille modstand og hældning. De fleste modeller har dog mindst nogle forprogrammerede træningsprogrammer. I programmerne ændres modstand og hældning automatisk under træning. Maskinen øger modstanden ved "op ad bakke" og formindsker den ved "ned ad bakke". Andre almindelige træningspunkter inkluderer hastighedstest, stabile tilbøjeligheder og tilfældige intervaller.

Justerbar hældning og modstand

Justerbar modstand. er tilgængelig på de fleste maskiner, men ikke alle maskiner giver dig mulighed for at indstille skråningen. Hvis du vil være i stand til at indstille skråningen, skal du kontrollere, hvor meget maksimal hældning de forskellige maskiner tilbyder. Antallet vises ofte i procent. Ligesom med trinlængde, kan det være klogt først at besøge enhver butik, der sælger maskinerne. Undertiden er modstanden angivet i niveauer, og disse er forskellige fra forskellige producenter (der er ingen universel standard).

Indbygget underholdning

Det er her mange af prisforskellene kommer ind - som regel kan du finde en enkel, men alligevel fuldt funktionel crosstrainer, rimelig billig. I de senere år er crosstrainers og andre træningsmaskiner begyndt at blive solgt sammen med forskellige underholdningsapparater: TV, stikkontakt til mobil, tabletholder med mere.

Dette kan være fedt, men i ærlighedens navn er denne type subtilitet normalt unødvendig. De fleste af os nøjes med musik på stereoanlægget eller på hovedtelefonerne. Du kan altid have crosstrainer i tv-stuen, så du automatisk får underholdning på den måde. På denne måde kan du spare et ret stort beløb.

Engelsk video om, hvordan man bruger en crosstrainer

Sådan træner du med en crosstrainer

crosstrainer

Crosstrainer er blevet en meget populær træningsform

Crosstrainer passer godt uanset om du er nybegynder eller har været med på din træning i et stykke tid. Her er nogle af de mest almindelige træningsmetoder:

 • Vægttræning: Dette er nøjagtigt, hvordan det lyder: at træne i længere perioder for at opbygge styrke. Nogle foretrækker at justere modstanden under træning, andre vil have den samme modstand igennem.
 • Interval træning: Som allerede nævnt kan intervaltræning involvere både afstand og tidsintervaller. Oftest kører du hårdt, når det drejer sig om enten hastighed eller modstand i en vis tid eller afstand, og løber derefter langsommere / med mindre modstand i det næste interval.
 • Puls træning: Denne form for træning kan øge konditionen i høj grad. Du vælger en pulszone, du vil forblive i, og indstiller derefter modstanden. Maskinen justerer derefter modstanden og / eller tempoet for at forblive i zonen. Du kan også skifte mellem forskellige hjertefrekvenszoner for variation i træningen.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om crosstrainers

Hvordan finder jeg et træningsprogram, der passer?

De fleste crosstrainers har forprogrammeret træning. Prøv det, og se hvad der føles bedst. Intervaltræning er en form for træning, som alle drager fordel af.

Her er et forslag til intervaltræning: Formålet er at få din hjerterytme op til ca. 85 procent af din maksimale hjertefrekvens og løbe i et minut. Så løber du et langsommere tempo i et minut. Hjertefrekvensen skal derefter være omkring 65 til 75 procent af den maksimale hjertefrekvens. Øg derefter tempoet igen, så hjerterytmen stiger.

Kan crosstrainern have den eneste træning?

Normalt er det bedst at blande forskellige typer træning. Imidlertid er crosstrainer så alsidig, at det er helt okay at bruge denne maskine som dens eneste træning. Dette gælder især, hvis du varierer intensiteten og designet af træningen. 

Hvordan kan jeg kombinere crosstraining med min anden træning?

Hvis du har en crosstrainer, kan du nemt inkludere den i din almindelige træning. For eksempel kan du løbe et minut på cross-træneren og derefter udføre push-ups og derefter cross-hops.

Hvor kan man købe en crosstrainer?

Disse maskiner kan købes i forskellige butikker online, men du kan også finde dem i træningsbutikker. Vores favorit er Abilica.

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
12 Stemmer, Gennemsnit: 4.5 / 5