Test: Bedste Yogamåtte 2021

Sidst redigeret september 2021

Vi har gennemgået en række yogamåtter. Men hvilken er den bedste? Læs mere om vores test nedenfor, og find ud af, hvorfor vi valgte Ekotex certificeret yogamåtte som den bedste yogamåtte.

FitnessFrank er sponsoreret af læsere. Når du køber noget via links på siden, kan vi få en affiliate-kommission. Læs mere.

Om vores test af de bedste yogamåtter

Nogle af de faktorer, vi sætter ekstra fokus på i vores test er:

 • Pris: (hvad koster produktet, er det overkommeligt?)
 • Kvalitet: (hvor holdbart føles produktet, hvordan føles materialet generelt, god kvalitet?)
 • Andet: (leveringstider, mærke, eksterne kundebedømmelser)

Testvindere - Bedste Yogamåtte

 • Ekotex certificeret yogamåtte - Bedst i test
 • Flowlife Flowmat - Bedste premium yogamåtte
 • Yogamåtte PGM - Bedste yogamåtte til prisen
 • Manduka X Yogamåtte - Bedste yogamåtta til sportsfolk
 • Abilica ECO Yogamåtte - Bedste ØKOLOGISKE TPE Måtte

De bedste yogamåtte 2021

Vi har testet mange yogamåtte. Nedenfor er de produkter, vi anbefaler fra vores test, hvad der er godt og dårligt med hvert yogamåtte og en gennemgang af hvert produkt.

 1. 1. Ekotex certificeret yogamåtte- Bedst i test

  9,7/10
  Ekotex certificeret yogamåtte
  Bedst i test
  Tykkelse
  5 mm
  Størrelse
  185 x 60 cm
  Materiale
  PVC
  Økologisk
  Ja
  Til butik
  279 kr
 2. 2. Flowlife Flowmat- Bedste premium yogamåtte

  9,5/10
  Flowlife Flowmat
  Tykkelse
  4 mm
  Størrelse
  183 x 61 cm
  Materiale
  Naturkork, naturgummi
  Økologisk
  Ja
  Til butik
  590 kr
 3. 3. Yogamåtte PGM- Bedste yogamåtte til prisen

  9,5/10
  Yogamåtte PGM
  Tykkelse
  5 mm
  Størrelse
  180 x 60 cm
  Materiale
  PVC
  Økologisk
  Nei
  Til butik
  125 kr
 4. 4. Manduka X Yogamåtte- Bedste yogamåtta til sportsfolk

  9,3/10
  Manduka X Yogamåtte
  Tykkelse
  5 mm
  Størrelse
  180 x 61 cm
  Materiale
  TPE
  Økologisk
  Nei
  Til butik
  429 kr
 5. 5. Abilica ECO Yogamåtte- Bedste ØKOLOGISKE TPE Måtte

  9,1/10
  Abilica ECO Yogamåtte
  Tykkelse
  4 mm
  Størrelse
  175x61 cm
  Materiale
  TPE
  Økologisk
  Ja
  Til butik
  399 kr
Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Typer af Trænings måtter

Der er flere typer af Trænings måtter og motions måtter. Her liste over de mest almindeligt sorter:

"Almindelig" træningsmåtte

Denne type træningsmåtte har et naturligt sted i hjemmet samt i gymnastiksalen. Den typiske træningsmåtte er "allround" og kan bruges til situps, knæ øvelser, stretching og meget mere. Det er rart nok til at sidde på, mens det ikke behøver at være ekstremt blødt. En tykkelse på omkring 5 til 10 mm erfaring mest som tilstrækkelig. Hvad er en passende tykkelse afhænger også af materialet.  Det mest almindeligt forekommende materiale er PVC, som er let at rengøre. Det virker både indendørs og udendørs.

Pilates måtte

Pilates måtter tendens er at være ganske tyk, fra 1 cm op til 2 cm. det giver en god støtte under din Pilates. Hvis du praktiserer både Pilates og yoga, kan det være en god idé at bruge to forskellige måtter, fordi en Pilates måtte normalt være betydeligt tykkere end en yogamåtte. Pilates måtter ligesom andre træningsmåtter sikrer også, at du får nok friktion mod underlaget.

Yogamåtte

tjej traener pa traningsmatte

En træningsmåtte kan bruges til forskellige øvelser

Yogamåtter gør at du er i stand til at udføre yoga øvelser uden at glide mod underlaget. Denne type tæppe er også kendt som TPE Yoga Mat. Det er vigtigt, at overfladen ikke bliver glat, når du begynder at svede. De fleste Yoga måtter er 3 til 5 mm tykke, hvilket er tyndere end de fleste træningsmåtter. Afhængigt af materialetypen kan tykkelsen opfattes forskelligt. Økologiske Yogamåtter, for eksempel, består af naturgummi i stedet for PVC.  Yoga måtter er lettere end almindelige motions måtter og koster normalt et par hundrede ekstra.

Til nogle Yoga måtter kan der tilkøbes et skræddersyet håndklæde med god absorptionskapacitet. Håndklædet holdes på plads gennem en lomme i hvert hjørne, som du trækker over træningsmåtten.

Beskyttelses gulv

Beskyttelses gulv bruges som et ekstra gulv i motionsrummet. Det har tendens til at være omkring 1,5 cm tyk og kan ofte parres med flere enheder til dannelse af en sammenhængende overflade. Gulv beskyttelse fungerer lige godt under motionsmaskiner og træningsbænke eller som en almindelig træningsmåtte. Gulv beskyttelse ikke er meget dyrt, de passer også perfekt i hjemmet.

Bananen på træningsmåtte

Overvejelser når du køber fitness måtter

Motions måtter er et relativt simpelt produkt, og det er ikke meget svært at finde et tæppe at nyde. men der er flere ting, du bør overveje, hvis du planlægger at købe en motionsmåtte. Det er de vigtigste aspekter:

 • Længde: er normalt mere end en meter, op 120 til 140 cm.
 • Bredde: den typiske bredde for motions måtter er ca. 60 cm.
 • Tykkelse: de fleste træningsmåtter er mellem 3 og 20 mm tykke. Hvis du er følsom eller har brug for ekstra støtte, kan du vælge et tykkere tæppe. Disse kaldes ofte Pilates måtter. Yogamåtter, på den anden side, er de tyndeste trænings tæpper. Mellem disse to er de sædvanlige tæpper, der virker for de fleste typer af øvelser og også er billigste.
 • Friktion: en af de vigtigste egenskaber ved træningsmåtten er den friktion, den skaber mod underlaget. Sørg for, at træningsmåtten har tilstrækkelig friktion, så den ikke glider på overfladen.

FAQ – ofte stillede spørgsmål om yogamåtter

Kan jeg bruge en yogamåtte til andre øvelser?

Ja. Yogamåtter har meget til fælles med de sædvanlige træningsmåtter. Yogamåtten har en  tendens til at være tyndere end andre motionsmåtter der anvendes i gymnastiksalen. Hvis du ikke tror, det føles for ubehageligt, kan du bruge yogamåtten til for eksempel situps.

Fungerer en Pilates mat som en yogamåtte?

Helst ikke. Nogle virksomheder markeds deres fitness måtter som egnet til både yoga og Pilates. Normalt, men de rene Pilates tæpper tendens til at være tykkere end Yoga måtter. Hvis du praktiserer både yoga og Pilates, gør du det bedste i at købe to forskellige tæpper.

Kan jeg købe gulv beskyttelse til mit hjem?

Ja, det er fint. Der er flere producenter, der har overkommelig gulv beskyttelse, som du sætter sammen som et puslespil. Gulv dækslet giver gulv beskyttelse mod tunge håndvægte og anden vægt. Det fungerer også godt som en fitness måtte.

Er der økologiske Trænings måtter?

Ja. Der er motions måtter, der er lavet af organisk naturgummi.

Lugter en fitness måtte?

Nogle plastik tæpper (PVC) kan have en særlig lugt i starten, men det er sjældent mærkbart. Motionsmåtter med print har en tendens til at have en stærkere lugt. Rul tæppet ud og luft det i tre dage, så plejer lugten at forsvinde. Du kan også tørre tæppet med en klud med vaskemiddel på.

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
12 Stemmer, Gennemsnit: 4.5 / 5
Valgte emner