Bedste Yogamåtte 2023 - TEST af 5 Yogamåtte (bedst i test)

Vi har fundet de bedste yogamåtter til netop din yogatræning.

Yoga er mere end 5000 år og stammer oprindeligt fra Indien og betyder at skabe forening af det individuelle med det universelle. Yogaøvelserne har den specielle egenskab at kroppen ikke udsættes for en masse stød og overbelastning, samtidig med at det træner og aktivere hele kroppen. Yoga træning er blevet mere og mere populært i den vestlige verden og uanset om du træner i yogastudiet eller hjemme, har du brug for en måtte der hjælper dig med at stå fast på gulvet og samtidig har en behagelig og funktionel overflade. Der er mange fordele ved at dyrke yoga og det kræver blot tøj som du kan bevæge dig i og en yogamåtte. Vores testvinder blev yogamåtten SPEZIAL EXTRA fra firmaet Den Intelligente Krop. Denne yogamåtte er produceret i PVC og er fri for skadelige stoffer. Måtten vejer 1,5 kg og har en tykkelsen på 5 mm. Med en længde på 185 cm. kan SPEZIAL EXTRA benyttes af de fleste.

Testvindere - Bedste Yogamåtte 2023

Her er en oversigt over årets bedste Yogamåtte.

 1. Bedst i test: Ekotex certificeret yogamåtte
 2. Bedste premium yogamåtte: Flowlife Flowmat
 3. Bedste yogamåtte til prisen: Yogamåtte PGM
 4. Bedste yogamåtta til sportsfolk: Manduka X Yogamåtte
 5. Bedste ØKOLOGISKE TPE Måtte: Abilica ECO Yogamåtte

Vores 5 bedste Yogamåtte (Maj 2023)

1. Ekotex certificeret yogamåtte - Bedst i test

Ekotex certificeret yogamåtte - Bedst i test
Score 4,7/5
Score 4,7/5
Bedst i test
Till butik
köp
(Den Intelligente Krop)

Vinderen af kategorien bedst i test er SPEZIAL EXTRA fra Den Intelligente Krop. Denne måtte fra måtte er meget velegnet til den flittige udøver og har et pænt design. Måtten fås i lilla og blå. Måtten er 5 mm tyk og måler 185 x 60 cm. Tykkelsen på måtten gør at den er skånsom mod dine led og denne måtte kan benyttes til selv de fleste yogatyper. Måttens nulret overflade sikre dig et stabilt fæste og måttens greb til gulvet er godt. SPEZIAL EXTRA vejer 1,5 kg. Måtten kan benyttes på begge sider og efter hver træning kan du bruge en fugtig klud og et mildt organisk rengøringsmiddel eller desinfektionsspray til rengøring af måtten. Trænger måtten til en dybere rengøring kan måtten maskinvaskes ved 40grader. Efter vask hænger du blot måtten op eller lægger den fladt til tørring. Måtten er nem at rulle sammen og holder formen godt. Er du ofte på farten kan det anbefales at købe en bærestrop til måtten. Denne måtte er fri for allergifremkaldende og skadelige stoffer og måtten er fremstillet med fokus på etiske arbejdsforhold. SPEZIAL EXTRA lever endvidere op til ”Öko Tex 100"standarden.

Egenskaper

 • Tykkelse: 5 mm
 • Størrelse: 185 x 60 cm
 • Materiale: PVC
 • Økologisk: Ja

Fordele

 • Ekotex certificeret
 • Isolerende samt latexfri
 • Kan maskinvaskes

Ulemper

 • Er lite for glat

Omdöme

Ekotex certificeret smuk yogamåtte i god kvalitet.

Priser

Til butik
279 kr

2. Flowlife Flowmat - Bedste premium yogamåtte

Flowlife Flowmat - Bedste premium yogamåtte
Score 4,5/5
Score 4,5/5
Till butik
köp
(Flowlife)

Vinderen af kategorien bedste premium køb er Flowmat fra Flowlife. Flowmat er en træningsmåtte i god kvalitet produceret i bæredygtige materialer. Oversiden består af kork, mens undersiden er i naturgummi. Måttens 4 mm tykkelse er nok til at beskytte din krop mod det hårde gulv og samtidig tynd nok til at give den ønskede stabilitet og sikkerhed, når du laver balanceøvelser. Oversiden absorberer sveden, det betyder at måtten ikke bliver fugtig og våd og der efterlades ikke synlige pletter efterfølgende på korken. Undersidens naturgummi sikre måtten et godt greb i gulvet og giver dig stabilitet når du laver dine øvelser, også ved styrkeøvelser. Flowmats overside er meget skridsikker og sikre dig et god fodfæste både med og uden strømper. Flowmat fra Flowlife måler 183 x 61 cm og måtten vejer 2,4 kg. Flowmats overside med kork er elegant og naturlig, og adskiller sig fuldstændigt fra andre måtter. Dette gør Flowmat meget nemt at genkende mellem de andre måtter. Flowmat ruller perfekt ud hver gang og hjørnerne bøjer ikke op. Som tillæg planter Flowlife et træ for hver solgt Flowmat.

Egenskaper

 • Tykkelse: 4 mm
 • Størrelse: 183 x 61 cm
 • Materiale: Naturkork, naturgummi
 • Økologisk: Ja

Fordele

 • Produceret i bæredygtige materialer
 • Flowlife planter et træ for hver solgte Flowmat
 • Stabil og skridsikker

Ulemper

 • Prisen

Omdöme

Den unikke og spændende måtte i kork.

Priser

Til butik
390 kr

3. Yogamåtte PGM - Bedste yogamåtte til prisen

Yogamåtte PGM - Bedste yogamåtte til prisen
Score 4,5/5
Score 4,5/5
Till butik
köp
(Den Intelligente Krop)

Vinderen af kategorien bedst til prisen blev Yogamåtten fra PGM. Måtten er velegnet til at bruges overalt, i yogastudiet, i haven eller i hjemmet. Yogamåtten fra PGM er blød og behagelig og er fremstillet i et latexfrit materiale. Måtten er 5 mm tyk og måler 180 x 60 cm og måtten vejer 1,1 kg. Måtten er nem at rengøre med en smule varmt vand efter brug. Slidstyrken er god og modellen kan fås i sort og blå. Måtten er endvidere velegnet til at kunne bruges på begge sider. Yogamåtten fra PGM er produceret med en lukket cellestruktur, hvilket gør at måtten er antibakteriel og afvisende overfor snavs, fugt og bakterier. Måtten har en god stødabsorbering, så du minimere risikoen for skader og overbelastning af dine muskler og led. Yogamåtten fra PGM er meget nem at rulle sammen igen og holder formen. Selv ved de mere krævende øvelser og positioner, holder måtten sin form. Yogamåtten fra PGM til begyndere og velegnet til dem der gerne vil prøve kræfter med yogatræning. Til trods for den lave pris er Yogamåtten fra PGM et rigtig godt køb.

Egenskaper

 • Tykkelse: 5 mm
 • Størrelse: 180 x 60 cm
 • Materiale: PVC
 • Økologisk: Nei

Fordele

 • Måtten beholder sin form i lang tid
 • God begynder måtte
 • Hygiejnisk

Ulemper

 • Ikke skridsikker
 • Ret lav kvalitet

Omdöme

En god og billig begynder yogamåtte.

Priser

Til butik
125 kr

4. Manduka X Yogamåtte - Bedste yogamåtta til sportsfolk

Manduka X Yogamåtte - Bedste yogamåtta til sportsfolk
Score 4,3/5
Score 4,3/5
Till butik
köp
(Den Intelligente Krop)

Vinderen af kategorien bedste holdbarhed blev Manduja X Yoga Mat. Måtten er designet til at kunne bruges til flere former for træning og ikke kun yoga. Manduka X yogamåtte har et sublimt grip til gulvet, der gør din træning stabil og sikker. Måtten er meget stødabsorberende, selv ved tunge øvelser, og skåner derved din muskler og led. Måtten er 5 mm tyk og måler 180 x 61 cm og måtten vejer 1,7 kg. Vægten er i den høje ende af yogamåtter. Yogamåtten er nem at transportere, men vær opmærksom på vægten.

Måtten er produceret i TPE og er giftfri og miljøvenlig. Manduka X Yoga Mat er svedafvisende, men er du meget svedende anbefales det at du bruger et håndklæde ved træningen. Måtten kan benyttes på begge sider. Måttens overflade er fremstillet af et TPE lukket materiale som betyder at måtten kan rengøres grundigt efter hver træning. Selvom Manduka X oprindeligt er fremstillet for sportsudøvere til brug flere former for træning, vil denne måtte absolut også give yogatræning en høj kvalitet og sikkerhed

Egenskaper

 • Tykkelse: 5 mm
 • Størrelse: 180 x 61 cm
 • Materiale: TPE
 • Økologisk: Nei

Fordele

 • Høj kvalitet og holdbarhed
 • Sublim affjedring

Ulemper

 • Vægter meget

Omdöme

En kvalitets måtte til brug for mange træningsformer.

Priser

Til butik
429 kr

5. Abilica ECO Yogamåtte - Bedste ØKOLOGISKE TPE Måtte

Abilica ECO Yogamåtte - Bedste ØKOLOGISKE TPE Måtte
Score 4,1/5
Score 4,1/5
Till butik
köp
(Abilica)

Vinderen af kategorien bedste miljøvenlige måtte er Abilica ECO. Måtten er produceret i miljørigtige materialer. Abilica ECO er produceret i TPE, som er et genanvendeligt materiale. Måtten er godt speciel god til træning af Pilates og Yoga. Abilica ECO er 4 mm tyk og måler 175 x 61 cm. Til trods for at måtten er relativ tynd er grebet til gulvet rigtig godt og sikrer dig en stabil og sikker træning. Overfladen er rillet og Abilica ECO vejer kun 720 gram og er derfor let at have med på farten. Abilica Eco leveres med en smart bæresele og en træningsplanche, således du kan komme i gang med at træne med det samme. Abilica ECO´s længde gør dog, at den ikke er velegnet til personer over 175 cm. Måtten kan bruges på begge sider og er nem at rengøre, den skal blot håndvaskes ved 30 grader. Abilica ECO er en rigtig god begynder måtte eller hvis du ønsker en måtte til at træne et par gange om ugen i hjemmet. Måtten har desuden en god evne til at ikke at rulle sig sammen når den benyttes.

Egenskaper

 • Tykkelse: 4 mm
 • Størrelse: 175x61 cm
 • Materiale: TPE
 • Økologisk: Ja

Fordele

 • Miljøvenlig
 • Godt greb
 • Let at transportere

Ulemper

 • Det er vigtigt ikke at efterlade måtten i solen

Omdöme

Den bæredygtige måtte af naturmaterialer og høj kvalitet.

Priser

Til butik
499 kr
Så hittar du bästa Yogamåtte

Yogamåtte købsguide

Yogamåtter tilbydes i mange forskellige materialer, farver og prisgrupper, og det kan virke lidt overvældende at finde den bedste yogamåtte. Det er mange forskellige byggemarkeder, supermarkeder og onlineshops som tilbyder yogamåtter. Der er mange forskellige materiale og det kan være svær at vurdere hvilket som passer til dig. Vores købsguide, som vil hjælpe dig til at finde den yogamåtte der matcher dine behov, er delt op i punktform nedenfor. Gå punkterne igennem inden du træffer din beslutning, dette vil give dig de bedste forudsætninger for finde den yogamåtte som passer til netop dig. Guiden har følgende punkter: Tykkelsen af ​​yogamåtten, dimensionerne på yogamåtten, materialet i yogamåtten og yogamåttens overflade.

Tykkelsen af ​​yogamåtten

Tykkelsen af ​​en typisk yogamåtte er mellem 4 og 6 mm. Tynde måtter giver dig en bedre fornemmelse af overfladen, hvilket kan sikre, at du får en bedre balance mens du træner. Ulempen kan være at en tynd yogamåtte ikke er så behagelig som en tykkere model.

Dimensionerne på yogamåtten

Du skal kunne strække fuldt ud på din nye yogamåtte, så du skal se på en måtte, der er længere end dig selv. På denne måde når hverken hovedet eller fødderne kanten af ​​måtten.

Materialet i yogamåtten

Der findes klassiske og miljøvenlige yogamåtter. De klassiske måtter er normalt lavet af PVC, mens mere miljøvenlige alternativer er lavet af naturgummi og bomuld. PVC - er et plastbaseret materiale, der er meget holdbart, let at rengøre og giver fremragende gulvgreb. PVC-måtter er dog ikke-absorberende og bliver glatte, når du sveder meget. PVC indeholder ikke latex, hvilket er en fordel for dem, der er allergiske over for latex,men det er ikke så bionedbrydeligt eller miljøvenligt som andre muligheder. TPE - er en kunstig blanding, normalt lavet af og gummipolymerer. TPE-måtter kan være mere miljøvenlige end PVC, og nogle er fuldstændigt genanvendelige. TPE-måtter er generelt ikke så holdbare som PVC-måtter af samme tykkelse, men giver stadig god trækkraft. Miljøvenlige/naturlige måtter kommer fra mange kilder, herunder naturgummi, økologisk bomuld og jute. Sammenlignet med andre muligheder har økomåtter et lidt dårligere greb om gulvet, men deres naturlige tekstur giver trækkraft for din krop. Økomåtter mangler holdbarheden sammenlignet med PVC-måtter, men hvis bæredygtighed er din højeste prioritet, er de øverst på listen.

Yogamåttens overflade

Du kan købe yogamåtter med mange forskellige belægninger, herunder ru, glatte eller rillede. Hvis du har tendens til at blive meget varm under træning, er en glat overflade en dårlig idé. Hvis du eksempelvis dyrker hot yoga, skal du altid vælge en yogamåtte med en ru overfladestruktur.

Sammenligne alle yogamåtte i testen

Klik på en overskrift i tabellen for at sortere produkterne. Du kan rulle tabellen sidelæns for at se alle data, men det kan være lettere at holde din telefon i liggende tilstand for at sammenligne produkter.

Yogamåtte Tjocklek Storlek Material Ekologisk Totalbetyg Pris
Ekotex certificeret yogamåtte 5 mm 185 x 60 cm PVC Ja Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris fra
279 kr
Flowlife Flowmat 4 mm 183 x 61 cm Naturkork, naturgummi Ja Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris fra
390 kr
Yogamåtte PGM 5 mm 180 x 60 cm PVC Nei Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris fra
125 kr
Manduka X Yogamåtte 5 mm 180 x 61 cm TPE Nei Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris fra
429 kr
Abilica ECO Yogamåtte 4 mm 175x61 cm TPE Ja Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris fra
499 kr
yogamåtte test

Sådan lavede vi testen

At finde en god yogamåtte er essentielt for at du får succes med din yogatræning. For et relativt simpelt produkt som en yogamåtte, er der faktisk mange valgmuligheder. Yogamåtter tilbydes i mange forskellige materialer, farver og prisgrupper, og det kan virke lidt overvældende at finde den bedste yogamåtte. Det er muligt at finde en meget billig yogamåtte i supermarkederne og online kan vi købe meget dyrere måtter. Vi har derfor testet og fundet nogle gode måtte i forskellige kategorier: Testvinder, bedste premium køb, bedste holdbarhed, bedst til prisen og bedste miljøvenlige måtte.- Tykkelsen af ​​yogamåtten - Hvor tyk er yogamåtten, materialet i yogamåtten - Hvilket materiale er yogamåtten produceret af?, dimensioner og vægt på måtten - Hvor bred og lang er måtten? Hvor meget vejer yogamåtten?, rengøring af yogamåtten - Hvorledes skal yogamåtten rengøres efter brug?

 • Tykkelsen af ​​yogamåtten - Hvor tyk er yogamåtten (0,5 - 2 mm, næsten ingen dæmpning), (2 - 4 mm, god dæmpning), (4-5 mm, meget god dæmpning)
 • Materialet i yogamåtten - Hvilket materiale er yogamåtten produceret af? ·PVC: Robust og holdbar måtte ·TPE: Meget let måtte ·Naturgummi: Meget miljøvenlig og stabil måtte ·Jomfruuld: Ekstrem blød måtte
 • Dimensioner og vægt på måtten - Hvor bred og lang er måtten? Hvor meget vejer yogamåtten?
 • Rengøring af yogamåtten - Hvordan skal yogamåtten rengøres efter brug?

Ofte stillede spørgsmål om bedste yogamåtte

FAQ – ofte stillede spørgsmål om yogamåtter

Hvilken yogamåtte er bedst?

Vores testvinder blev yogamåtten SPEZIAL EXTRA fra Eko Tex. Denne yogamåtte er produceret i PVC og er fri for skadelige stoffer. Måtten vejer 1,5 kg og tykkelsen er på hele 5 mm. Med en længde på 185 cm. kan SPEZIAL EXTRA fra Eko Tex benyttes af de fleste.

Er der forskel på en yogamåtte og en træningsmåtte?

Ja, generelt er yogamåtter noget tyndere og har et bedre grip for en bedre stabilitet. Træningsmåtter er noget tykkere (op til 7 cm) for at sikre ekstra støtte under træning.

Kan jeg bruge min yogamåtte udenfor?

Nej, som udgangspunkt ikke. Der findes dog nogle enkelte måtter som kan bruges udenfor, men generelt bliver din måtte ødelagt af sten og sand. Er din måtte lavet af naturgummi kan den hellere ikke tåle direkte sollys.

Hvor tyk skal yogamåtten være?

Yogamåtter ligger typisk mellem 4 og 6 mm i tykkelse. Der findes modeller som er tyndere. Vi anbefaler en måtte mellem 4 og 6 mm.

Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Sidst redigeret 8 februari 2023
Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
32 Stemmer, Gennemsnit: 4.7 / 5