Motionscykel

Motionscyklen er et klassisk træningsredskab, der har eksisteret i lang tid. Det er stadig et perfekt værktøj for dem, der ønsker at komme i form, træne og holde sig i form. Der er noget ved motionscykler, der får det til at føle sig "sjovt" at bruge dem. Nogle gange bemærker du ikke engang, at du træner - især hvis der er et tv, du kan se under træningen. Naturligvis er intensiteten op til dig at beslutte.

Indholdsfortegnelse

Vi har valgt den bedste motionscykel. Her gennemgår vi også, hvad du skal tænke på, før du køber en motionscykel, og hvordan de forskellige modeller er forskellige.

Test av motionscykler

Abilica Premium UB BT motionscykel
Abilica Premium UB BT motionscykel
Bedst i test

1. Abilica Premium UB BT motionscykel

9,5/10
Størrelse
95 x 51 cm
Træningsprogram
14 stk
Modstandsniveauer
32 stk
Pulsmåling
Håndpuls
Till Butik
7495 kr
Titan LIFE TITAN LIFE Athlete B55
Titan LIFE TITAN LIFE Athlete B55

2. Titan LIFE TITAN LIFE Athlete B55

9,5/10
Størrelse
113 x 55 cm
Træningsprogram
8 stk
Modstandsniveauer
16 stk
Pulsmåling
Håndpuls
Till Butik
3299 kr
Masterfit TP200 motionscykel
Masterfit TP200 motionscykel

3. Masterfit TP200 motionscykel

9,1/10
Størrelse
91 x 58 cm
Træningsprogram
16 stk
Modstandsniveauer
32 stk
Pulsmåling
Håndpuls
Till Butik
3495 kr
Masterfit TP900 motionscykel
Masterfit TP900 motionscykel

4. Masterfit TP900 motionscykel

8,9/10
Størrelse
122 x 61 cm
Træningsprogram
12 stk
Modstandsniveauer
32 stk
Pulsmåling
Håndpuls
Till Butik
5995 kr
Abilica WinMag Cruise motionscykel
Abilica WinMag Cruise motionscykel

5. Abilica WinMag Cruise motionscykel

8,7/10
Størrelse
95 x 58 cm
Træningsprogram
12 stk
Modstandsniveauer
32 stk
Pulsmåling
Håndpuls
Till Butik
2999 kr
Gymstick GB 8.0 Exercise bike
Gymstick GB 8.0 Exercise bike

6. Gymstick GB 8.0 Exercise bike

Ej testad och betygsatt än
Størrelse
110 x 65 cm
Træningsprogram
100+
Modstandsniveauer
32 stk
Pulsmåling
Håndpuls
Till Butik
4795 kr
Gymstick Crankbike X4
Gymstick Crankbike X4

7. Gymstick Crankbike X4

Ej testad och betygsatt än
Størrelse
90 x 53 cm
Træningsprogram
0 stk
Modstandsniveauer
8 stk
Pulsmåling
Håndpuls
Till Butik
2639 kr

Motionscykel eller spincykel?

Til at begynde med - hvad er forskellen mellem en motionscykel og en roterende cykel? For de fleste mennesker, der leder efter cykeltræning derhjemme, er dette en motionscykel, der gælder. De ser ud, som de fleste mennesker forestiller sig, at en motionscykel ser ud. Siddepositionen er helt lige, ligesom en bycykel.

En spincykel derimod ligner næsten en racercykel. Siddepositionen er mere fremadslank end på en motionscykel.

Hvad der er bedst - motionscykel eller spincykel - afhænger af, hvordan du planlægger at træne. Motionscyklen er bedre egnet til let til mellemlang træning. Hvis du vil cykle i et intenst eller meget intenst tempo, er spindecyklussen et bedre valg.

Fordele ved motionscykler

De åbenlyse fordele ved at træne på en motionscykel er, at du forbedrer din kondition og træner dine benmuskler. Derudover kan du tabe dig ved at cykle regelmæssigt. Her er en lidt mere detaljeret redegørelse for fordelene ved motionscykler:

 • Godt for hjertet: Den lavintensive træning, du får med en motionscykel, er præfekt for hjertemuskelen og reducerer risikoen for hjerte-kar-sygdomme.
 • God til lungerne: Når du cykler, kan du nemt løfte bækkenet. Det er nyttigt til lungerne og vejrtrækningen. Din åndedrætsevne forbedres.
 • Stærkere muskler: Når du bruger træningscyklussen, styrker du musklerne i benene, lårene og balderne, men også magemusklerne, ryggen og arme.
 • Glæde: Det føles vidunderligt, når man cykler, og kroppen producerer endorfiner og serotonin - disse lykkehormoner, der fjerner stress og stress.
 • Blid: Træningscykling bruges ofte i fysioterapi til at blødgøre leddene på en mild måde.
 • Fedtforbrænding: Træningscyklusser er dejlige for dem, der ønsker at forbrænde fedt og kalorier, hvis du bare sørger for at træne intens træning med pauser.
 • Reduceret sygdomsrisiko: Træning i motionscykler er så nyttig, at det endda øger levetiden ved at modvirke sygdomme og forbedre immunforsvaret. Cykl regelmæssigt, så du måske lever længere og bliver lykkeligere og sundere ved købet.

Så du vælger den bedste motionscykel

mand pa motionscykel

Både hjerte og lunger har det godt med en motionscykel

Med hundreder af forskellige motionscykler at vælge imellem, kan det føles som en vanskelig opgave at finde den bedste. Vi har valgt de cykler, som vi synes er bedst, men du er også glad for at sammenligne følgende aspekter, når du køber en motionscykel:

 • Pris: Du kan finde gode motionscykler til hjemmebrug fra et par tusinde lapper og opefter. Hvis prisen er lavere end dette, er det normalt bedst at afstå, da kvaliteten derefter vil lide.
 • Kvalitet: Når man taler om kvalitet - det varierer meget mellem forskellige producenter. Der kan også være stor variation mellem forskellige modeller fra en og samme producent.
 • Brugervægt: Der er angivet en maksimal brugervægt for hver træningscyklus. Dette er den maksimale vægt, du kan have for at bruge cyklen sikkert. Her skal du sørge for, at du har rigtig gode marginer. Det handler ikke kun om din sikkerhed. En lav maksimal vægt indikerer, at byggekvaliteten er mindre robust.
 • Modstandstype: De dyrere motionscykler har magnetisk eller elektromagnetisk modstand. Det giver en pænere oplevelse og et lavere støjniveau. De billigere cykler bruger luftmodstand eller bremser.
 • Støjniveau: Nogle motionscykler høres næppe, mens andre udsender en susende lyd. Hvor meget cyklen lyder, afhænger ofte af typen af ​​modstand. Hvis du ikke selv forstyrres af lyden, og du bor i villaen, gør støjeniveauet muligvis ikke så meget. I en lejlighed skal du muligvis tænke lidt mere på lydniveauet.
 • Sadel: Din motionscykel skal have en sadel, der er behagelig. Ellers trækker du dig ud af træningen!
 • Svinghjulets vægt: Motionscykler med et tungere svinghjul giver en mere behagelig og glattere træningsoplevelse. Disse finder du på de lidt dyrere motionscykler.
 • Funktioner: Det kan være godt at have en træningscyklus med flere træningsprogrammer, som du kan følge. Det gør øvelsen mere motiverende og spændende. Hvis du vil køre intervaltræning eller pulstræning, kan det være praktisk med pulsmåler. Nogle cykler har transporthjul for at gøre dem lettere at bevæge sig.
 • Ryglæn og styr: Der er motionscykler med eller uden både ryglæn og styr.
 • Justeringsindstillinger: Sørg for, at du kan justere både sadel og styr, som du vil. Ellers får du den forkerte belastning.
 • Computerkobling: Der er motionscykler og roterende cykler, der kan parres med computeren eller skyen. På denne måde kan du spore, hvordan dine resultater har udviklet sig over tid. Med nogle virkelig avancerede cykler kan du endda simulere rigtige cykelture på en skærm!

Dette skal huskes, når du vælger motionscykel

Sådan bruges en motionscykel

Det er let at bruge en træningscyklus, og næsten ingen avancerede instruktioner er nødvendige for at komme i gang med træningen. Motionscykler er faktisk lettere at bruge end både løbebånd og cross‐trainers. Derudover er denne type træning velegnet til alle mennesker i alle aldre.

Når det er sagt, er der nogle regler, du skal vide, inden du begynder at cykle:

 • Sørg altid for, at sadlen er i den rigtige højde, før du starter og cykler.
 • Brug magemusklerne til at støtte ryggen ved at sidde meget let på cykelsadlen.
 • Gør det mere behageligt med f.eks. en sadelpude.
 • Start altid i et rimeligt tempo, og øg styrke og hastighed langsomt.
 • Hvis du let keder dig, er det mindre sandsynligt, at du fortsætter med at træne. Du kan afhjælpe det gennem intervaltræning eller ved at se tv eller film, mens du cykler.

Gode ​​øvelser med motionscykel

Der er mange forskellige gode træningsrutiner for at gøre cykling sjovere og mere givende:

 • HIIT-metode: Cykler intensivt med intervaller på 10, 20 og 30 sekunder.
 • Pulstræning: Træner intenst, men hold styr på hjerterytmen, så den er på et forudbestemt niveau under træningen. Du kan også køre intervaltræning baseret på din puls.
 • Intervaltræning: Cykl for eksempel 20 minutter, og del tiden i intervaller med forskellige modstande - let, medium og vanskeligt. På denne måde forbrænder du fedt virkelig hurtigt!''

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om motionscykler

 

Hvad er motionscykel god til?

Ved at cykle på motionscykler får du fremragende konditionstræning (hjerte, lunger) og muskeltræning (hovedsageligt i balder, lår og kalve). Du forbedrer dit generelle helbred og bliver bedre til at cykle.

Kan jeg skade mig selv på en motionscykel?

Det er meget usandsynligt, at du vil blive skadet, fordi de fleste motionscykler er sikre og stabile og giver en blød, lavintensiv træning, der er god for hele kroppen.

Hvor hurtigt eller langsomt skal jeg cykle?

Du skal altid starte langsomt, hver gang du cykler for at varme op. Efter et stykke tid kan du øge satsen.

Kan jeg skade mine knæ eller fødder, hvis jeg ofte kører?

Normal brug af motionscyklen bør ikke forårsage smerter i knæene eller fødderne. Faktisk bruges motionscykler i vid udstrækning i rehabilitering. Husk bare at hvile ordentligt mellem hver træning, så din krop er i stand til at komme sig.

Hvordan kan jeg træne overkroppen, når jeg cykler?

Hvis du vil træne hele din krop, er det bedst at få en aircykel. Det har et bevægeligt håndtag, der gør overkroppen bliver mere intensivt trænet.

Køb motionscykel eller spincykel?

En motionscykel er velegnet til de fleste, mens en spincykel er god for dem, der ønsker at investere virkelig hårdt på din motionscykel.

Hvor meget koster en motionscykel?

Du kan finde motionscykler fra ethvert tusinde. Vi synes, du skal investere i en træningscyklus, der koster mindst ca. 2.000 DKK, så kvaliteten ikke lider.

Hvad er bedst - motionscykel eller cross-trainer?

Der er nogle ligheder mellem motionscykler og cross‐trainers. Begge giver god træning af muskler og kondition, mens de reducerer risikoen for skader. Det kan føles lidt mere intuitivt at træne på en cykel. På tværs af træner giver du på den anden side mere træning for overkroppen og ligner mere løb i bevægelsesmønsteret. Det bedste er en masse smag.

Hvem sælger motionscykler?

Der er flere sportsbutikker både online og i byen, der sælger motionscykler. Vores favoritter er Gymgrossisten og træningspartner.

Sidst redigeret: 2020-09-25 11:35:41

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
0 Stemmer, Gennemsnit: 0 / 5

Testvindere - Bedste Motionscykel

 • Abilica Premium UB BT motionscykel
 • Titan LIFE TITAN LIFE Athlete B55
 • Masterfit TP200 motionscykel
 • Masterfit TP900 motionscykel
 • Abilica WinMag Cruise motionscykel
 • Gymstick GB 8.0 Exercise bike
 • Gymstick Crankbike X4