Test: Bedste Motionscykel 2021

Sidst redigeret: Januari 2021

Motionscyklen er et klassisk træningsredskab, der har eksisteret i lang tid. Det er stadig et perfekt værktøj til dig, der ønsker at komme i form, træne og være sund. Vi har valgt den bedste motionscykel, og vinderen i testen er Abilica Premium UB BT motionscykel. Her gennemgår vi også, hvad du skal tænke på, før du køber en motionscykel, og hvordan de forskellige modeller adskiller sig fra hinanden.

FitnessFrank er sponsoreret af læsere. Når du køber noget via links på siden, kan vi få en affiliate-kommission. Læs mere.

Hvilken er den bedste motionscykel?

Nedenfor gennemgår vi 5 overkommelige motionscykler af høj kvalitet. Vi undersøger blandt andet producenter, værdi for pengene og kvalitet. Ud over dette ser vi også på eksterne faktorer som sælgers leveringstid og hvad andre mennesker har kommenteret om produkterne. I testen har vi primært fokuseret på følgende:

 • Funktionalitet: Hvor mange forskellige træningsprogrammer er der? Er det muligt at måle puls? Hvor meget kan modstanden justeres?
 • Kvalitet: Føles konstruktionen robust eller plastisk? Hvad er den maksimale vægt for brugere af cyklen?
 • Pris: Hvad koster motionscyklen i forhold til funktionalitet og kvalitet?

Testvindere - Motionscykel

 • Abilica Premium UB BT motionscykel
 • Titan LIFE TITAN LIFE Athlete B55
 • Masterfit TP200 motionscykel
 • Motionscykler
 • Abilica WinMag Cruise motionscykel
 • Gymstick GB 8.0 Exercise bike
 • Gymstick Crankbike X4

De bedste motionscykel 2021

Vi har testet mange motionscykel. Nedenfor er de produkter, vi anbefaler fra vores test, hvad der er godt og dårligt med hvert motionscykel og en gennemgang af hvert produkt. Hvis du vil se en oversigt over alle de motionscykel, der var inkluderet i testen, kan du gøre det her.

 1. 1. Abilica Premium UB BT motionscykel

  9,5/10
  Abilica Premium UB BT motionscykel
  Bedst i test
  Størrelse
  95 x 51 cm
  Træningsprogram
  14 stk
  Modstandsniveauer
  32 stk
  Pulsmåling
  Håndpuls
  Til butik
  7495 kr
 2. 2. Titan LIFE TITAN LIFE Athlete B55

  9,5/10
  Titan LIFE TITAN LIFE Athlete B55
  Størrelse
  113 x 55 cm
  Træningsprogram
  8 stk
  Modstandsniveauer
  16 stk
  Pulsmåling
  Håndpuls
  Til butik
  3299 kr
 3. 3. Masterfit TP200 motionscykel

  9,1/10
  Masterfit TP200 motionscykel
  Størrelse
  91 x 58 cm
  Træningsprogram
  16 stk
  Modstandsniveauer
  32 stk
  Pulsmåling
  Håndpuls
  Til butik
  3995 kr
 4. 4. Motionscykler

  8,9/10
  Motionscykler
  Størrelse
  122 x 61 cm
  Træningsprogram
  12 stk
  Modstandsniveauer
  32 stk
  Pulsmåling
  Håndpuls
  Til butik
  5995 kr
 5. 5. Abilica WinMag Cruise motionscykel

  8,7/10
  Abilica WinMag Cruise motionscykel
  Størrelse
  95 x 58 cm
  Træningsprogram
  12 stk
  Modstandsniveauer
  32 stk
  Pulsmåling
  Håndpuls
  Til butik
  3499 kr
 6. 6. Gymstick GB 8.0 Exercise bike

  Gymstick GB 8.0 Exercise bike
  Størrelse
  110 x 65 cm
  Træningsprogram
  100+
  Modstandsniveauer
  32 stk
  Pulsmåling
  Håndpuls
  Til butik
  5432 kr
 7. 7. Gymstick Crankbike X4

  Gymstick Crankbike X4
  Størrelse
  90 x 53 cm
  Træningsprogram
  0 stk
  Modstandsniveauer
  8 stk
  Pulsmåling
  Håndpuls
  Til butik
  2952 kr
Se alla produkter
Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Motionscykel eller spincykel?

Til at begynde med - hvad er forskellen mellem en motionscykel og en roterende cykel? For de fleste mennesker, der leder efter cykeltræning derhjemme, er dette en motionscykel, der gælder. De ser ud, som de fleste mennesker forestiller sig, at en motionscykel ser ud. Siddepositionen er helt lige, ligesom en bycykel.

En spincykel derimod ligner næsten en racercykel. Siddepositionen er mere fremadslank end på en motionscykel.

Hvad der er bedst - motionscykel eller spincykel - afhænger af, hvordan du planlægger at træne. Motionscyklen er bedre egnet til let til mellemlang træning. Hvis du vil cykle i et intenst eller meget intenst tempo, er spindecyklussen et bedre valg.

Fordele ved motionscykler

De åbenlyse fordele ved at træne på en motionscykel er, at du forbedrer din kondition og træner dine benmuskler. Derudover kan du tabe dig ved at cykle regelmæssigt. Her er en lidt mere detaljeret redegørelse for fordelene ved motionscykler:

 • Godt for hjertet: Den lavintensive træning, du får med en motionscykel, er præfekt for hjertemuskelen og reducerer risikoen for hjerte-kar-sygdomme.
 • God til lungerne: Når du cykler, kan du nemt løfte bækkenet. Det er nyttigt til lungerne og vejrtrækningen. Din åndedrætsevne forbedres.
 • Stærkere muskler: Når du bruger træningscyklussen, styrker du musklerne i benene, lårene og balderne, men også magemusklerne, ryggen og arme.
 • Glæde: Det føles vidunderligt, når man cykler, og kroppen producerer endorfiner og serotonin - disse lykkehormoner, der fjerner stress og stress.
 • Blid: Træningscykling bruges ofte i fysioterapi til at blødgøre leddene på en mild måde.
 • Fedtforbrænding: Træningscyklusser er dejlige for dem, der ønsker at forbrænde fedt og kalorier, hvis du bare sørger for at træne intens træning med pauser.
 • Reduceret sygdomsrisiko: Træning i motionscykler er så nyttig, at det endda øger levetiden ved at modvirke sygdomme og forbedre immunforsvaret. Cykl regelmæssigt, så du måske lever længere og bliver lykkeligere og sundere ved købet.

Så du vælger den bedste motionscykel

mand pa motionscykel

Både hjerte og lunger har det godt med en motionscykel

Med hundreder af forskellige motionscykler at vælge imellem, kan det føles som en vanskelig opgave at finde den bedste. Vi har valgt de cykler, som vi synes er bedst, men du er også glad for at sammenligne følgende aspekter, når du køber en motionscykel:

 • Pris: Du kan finde gode motionscykler til hjemmebrug fra et par tusinde lapper og opefter. Hvis prisen er lavere end dette, er det normalt bedst at afstå, da kvaliteten derefter vil lide.
 • Kvalitet: Når man taler om kvalitet - det varierer meget mellem forskellige producenter. Der kan også være stor variation mellem forskellige modeller fra en og samme producent.
 • Brugervægt: Der er angivet en maksimal brugervægt for hver træningscyklus. Dette er den maksimale vægt, du kan have for at bruge cyklen sikkert. Her skal du sørge for, at du har rigtig gode marginer. Det handler ikke kun om din sikkerhed. En lav maksimal vægt indikerer, at byggekvaliteten er mindre robust.
 • Modstandstype: De dyrere motionscykler har magnetisk eller elektromagnetisk modstand. Det giver en pænere oplevelse og et lavere støjniveau. De billigere cykler bruger luftmodstand eller bremser.
 • Støjniveau: Nogle motionscykler høres næppe, mens andre udsender en susende lyd. Hvor meget cyklen lyder, afhænger ofte af typen af ​​modstand. Hvis du ikke selv forstyrres af lyden, og du bor i villaen, gør støjeniveauet muligvis ikke så meget. I en lejlighed skal du muligvis tænke lidt mere på lydniveauet.
 • Sadel: Din motionscykel skal have en sadel, der er behagelig. Ellers trækker du dig ud af træningen!
 • Svinghjulets vægt: Motionscykler med et tungere svinghjul giver en mere behagelig og glattere træningsoplevelse. Disse finder du på de lidt dyrere motionscykler.
 • Funktioner: Det kan være godt at have en træningscyklus med flere træningsprogrammer, som du kan følge. Det gør øvelsen mere motiverende og spændende. Hvis du vil køre intervaltræning eller pulstræning, kan det være praktisk med pulsmåler. Nogle cykler har transporthjul for at gøre dem lettere at bevæge sig.
 • Ryglæn og styr: Der er motionscykler med eller uden både ryglæn og styr.
 • Justeringsindstillinger: Sørg for, at du kan justere både sadel og styr, som du vil. Ellers får du den forkerte belastning.
 • Computerkobling: Der er motionscykler og roterende cykler, der kan parres med computeren eller skyen. På denne måde kan du spore, hvordan dine resultater har udviklet sig over tid. Med nogle virkelig avancerede cykler kan du endda simulere rigtige cykelture på en skærm!

Dette skal huskes, når du vælger motionscykel

Sådan bruges en motionscykel

Det er let at bruge en træningscyklus, og næsten ingen avancerede instruktioner er nødvendige for at komme i gang med træningen. Motionscykler er faktisk lettere at bruge end både løbebånd og cross‐trainers. Derudover er denne type træning velegnet til alle mennesker i alle aldre.

Når det er sagt, er der nogle regler, du skal vide, inden du begynder at cykle:

 • Sørg altid for, at sadlen er i den rigtige højde, før du starter og cykler.
 • Brug magemusklerne til at støtte ryggen ved at sidde meget let på cykelsadlen.
 • Gør det mere behageligt med f.eks. en sadelpude.
 • Start altid i et rimeligt tempo, og øg styrke og hastighed langsomt.
 • Hvis du let keder dig, er det mindre sandsynligt, at du fortsætter med at træne. Du kan afhjælpe det gennem intervaltræning eller ved at se tv eller film, mens du cykler.

Gode ​​øvelser med motionscykel

Der er mange forskellige gode træningsrutiner for at gøre cykling sjovere og mere givende:

 • HIIT-metode: Cykler intensivt med intervaller på 10, 20 og 30 sekunder.
 • Pulstræning: Træner intenst, men hold styr på hjerterytmen, så den er på et forudbestemt niveau under træningen. Du kan også køre intervaltræning baseret på din puls.
 • Intervaltræning: Cykl for eksempel 20 minutter, og del tiden i intervaller med forskellige modstande - let, medium og vanskeligt. På denne måde forbrænder du fedt virkelig hurtigt!''

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om motionscykler

 

Hvad er motionscykel god til?

Ved at cykle på motionscykler får du fremragende konditionstræning (hjerte, lunger) og muskeltræning (hovedsageligt i balder, lår og kalve). Du forbedrer dit generelle helbred og bliver bedre til at cykle.

Kan jeg skade mig selv på en motionscykel?

Det er meget usandsynligt, at du vil blive skadet, fordi de fleste motionscykler er sikre og stabile og giver en blød, lavintensiv træning, der er god for hele kroppen.

Hvor hurtigt eller langsomt skal jeg cykle?

Du skal altid starte langsomt, hver gang du cykler for at varme op. Efter et stykke tid kan du øge satsen.

Kan jeg skade mine knæ eller fødder, hvis jeg ofte kører?

Normal brug af motionscyklen bør ikke forårsage smerter i knæene eller fødderne. Faktisk bruges motionscykler i vid udstrækning i rehabilitering. Husk bare at hvile ordentligt mellem hver træning, så din krop er i stand til at komme sig.

Hvordan kan jeg træne overkroppen, når jeg cykler?

Hvis du vil træne hele din krop, er det bedst at få en aircykel. Det har et bevægeligt håndtag, der gør overkroppen bliver mere intensivt trænet.

Køb motionscykel eller spincykel?

En motionscykel er velegnet til de fleste, mens en spincykel er god for dem, der ønsker at investere virkelig hårdt på din motionscykel.

Hvor meget koster en motionscykel?

Du kan finde motionscykler fra ethvert tusinde. Vi synes, du skal investere i en træningscyklus, der koster mindst ca. 2.000 DKK, så kvaliteten ikke lider.

Hvad er bedst - motionscykel eller cross-trainer?

Der er nogle ligheder mellem motionscykler og cross‐trainers. Begge giver god træning af muskler og kondition, mens de reducerer risikoen for skader. Det kan føles lidt mere intuitivt at træne på en cykel. På tværs af træner giver du på den anden side mere træning for overkroppen og ligner mere løb i bevægelsesmønsteret. Det bedste er en masse smag.

Hvem sælger motionscykler?

Der er flere sportsbutikker både online og i byen, der sælger motionscykler. Vores favoritter er Gymgrossisten og træningspartner.

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
10 Stemmer, Gennemsnit: 4.6 / 5