Bedste Motionscykel 2023 - TEST af 5 Motionscykel (bedst i test)

Kom i form derhjemme med en praktisk motionscykel, der sikrer god og varieret cardio træning

Med en god motionscykel kan du rykke fitness centeret hjem i stuen. En motionscykel er det perfekte redskab til at styrke blandt andet lunger og hjerte og komme i god form. Det er bekvemt, da man kan træne indendørs, når vejret er skidt. Du kan se din yndlingsserie mens du træner, og du slipper for at skulle bevæge dig ud af huset, for at komme i gang med træningen. De bedste resultater opnås med en motionscykel, der er behagelig at cykle på, nem at tilpasse og som kan skabe variation i træningen. Naturligvis kan faktorer som pris også spille en væsentlig rolle, når det gælder valg af træningscykel. Vi har testet 10 forskellige træningscykler for at finde frem til de bedste inden for følgende kategorier: Den billigste, bedste premium, bedst til prisen, bedste foldbar og naturligvis den allerbedste motionscykel på markedet. Vil du gerne spare dig selv for et fejlkøb, kan du med fordel læse med videre her.

Testvindere - Bedste Motionscykel 2023

Her er en oversigt over årets bedste Motionscykel.

 1. Bedst i test: inSPORTline Delavan UB
 2. Bedste premium motionscykel: Abilica Stream Adventure Motionscykel
 3. Bedste motionscykel til prisen: Hop-Sport Lime
 4. Bedste værdi: Masterfit TP200
 5. Bedste sammenklappelige motionscykel: inSPORTline Xbike Cube

Vores 5 bedste Motionscykel (September 2023)

1. inSPORTline Delavan UB - Bedst i test

Motionscykel - inSPORTline - Delavan UB - Bedst i test
Score 4,7/5
Score 4,7/5
Bedst i test
Till butik
köp
(Fitness Supply)

Vi har gennemtestet denne inSPORTline Delavan UB motionscykel, som er løbet med sejren som den bedste motionscykel i test. Vores testpersoner var meget begejstrede for dens smarte programmer, der tæller 6 stk. Disse er forudindstillet og kan give god variation i den daglige træning. For at skabe den bedste balance i forhold til puls, er denne udstyret med geniale HCR programmer, der automatisk sørger for dette. Ligeledes er den udstyret med et FAT-program, som beregner din fedtprocent. En rigtig god feature ved denne træningscykel er, at der er hele 16 modstandsniveauer. Det er derfor nemt at øge modstanden gradvist. Cyklen er udstyret med den magnetiske modstand, der giver den mest glidende og behagelige brugeroplevelse. Som en ekstra luksus er denne model udstyret med en tabletholder, så du kan se din yndlingsserie eller hvad du lige har lyst til, mens du træner. Som en lille ekstra detalje, er der naturligvis også en holder til din vandflaske, så det er nemt at holde sig hydreret under træningen. Overordnet set scorer denne inSportline Delavan UB højt på alle parametre, hvorfor den samlet set erklæres som den bedste motionscykel i test på markedet.

Egenskaper

 • Størrelse: 106 x 49 cm
 • Program: 6 stk
 • Modstandsniveauer: 16 stk
 • Pulsmåling: Håndpuls

Fordele

 • FAT program og HRC programmer, der justerer efter puls
 • Forudindstillede motionsprogrammer
 • 16 modstandsniveauer

Ulemper

 • Ret tung

Omdöme

Fantastisk god motionscykel med mange tekniske features og behagelig træningsoplevelse.

Priser

Til butik
3849 kr

2. Abilica Stream Adventure Motionscykel - Bedste premium motionscykel

Abilica Stream Adventure Motionscykel - Bedste premium motionscykel
Score 4,5/5
Score 4,5/5
Till butik
köp
(Abilica)

Vi testede premium kategorien med fokus på blandt andet modstand, brugeroplevelse og træningsprogrammer. Her rammer denne Abilica Stream Adventure helt til tops. Denne motionscykel har hele 12 forskellige træningsprogrammer. Vores testpersoner var meget begejstrede over, hvor stor en virkelighedsfølelse en tur på denne motionscykel gav. Med de mange træningsprogrammer føles det som en ny tur i varieret terræn hver gang. Samtidig gør de hele 32 modstandsniveauer det ultranemt at øge modstanden langsomt, så det giver en nærmest glidende overgang. Modstanden er naturligvis designet med magnetisme for bedre brugeroplevelse og mindre vedligehold. Dette er helt sikkert den mest tekniske cykel, vores testpersoner har afprøvet. Man kan simpelthen koble sin smartphone til motionscyklen via Bluetooth og ved hjælp af en app designe sine egne ruter. Her går softwaren ind og beregner modstand ved hjælp af Google Maps. Mere realistisk bliver turen næppe hjemme i stuen. Den er nem at justere, og når man sidder på denne cykel, kommer man automatisk til at sidde ret med ryggen. Derved er dette også et oplagt valg for folk med rygproblemer, der gerne vil komme i form. Denne Abilica Stream Adventure løber dermed med titlen som den mest eksklusive premium motionscykel.

Egenskaper

 • Størrelse: 95 x 51 cm
 • Program: 12 stk
 • Modstandsniveauer: 32 stk
 • Pulsmåling: håndpuls, pulsbælter

Fordele

 • Design egne ruter
 • Hele 32 modstandsniveauer

Ulemper

 • Kun 12 forudindstillede træningsprogrammer
 • Prisen er forholdsvis høj

Omdöme

En eksklusiv motionscykel med geniale muligheder for at designe egne ruter.

Priser

Til butik
5795 kr

3. Hop-Sport Lime - Bedste motionscykel til prisen

Motionscykel - HS-015H - Hop-Sport - Lime - Bedste motionscykel til prisen
Score 4,3/5
Score 4,3/5
Till butik
köp
(Fitness Supply)

Vi har søgt efter den billigste motionscykel på markedet, der stadig opfylder de mest basale behov inden for cykeltræning i hjemmet. Her blev vinderen HS-015H - Hop-Sport Motionscykel. Med denne træningscykel får du en god cykel til billige penge. Den er eksempelvis udstyret med den bedste form for modstand, nemlig magnetisk modstand. Dette overraskede vores testpersoner, som grundet prisen ikke havde forventet dette. Der er naturligvis ikke en masse tekniske features ved denne cykel. Dog kan du alligevel på et display følge med i din puls, kalorier og forskellige andre ting, der kan være relevante og spændende at holde øje med under træningen. Sadlen kan justeres lodret, men ikke vandret. Belastningen findes i 8 trin. Dette er ikke i den bedste ende, men det er fint til prisen. Vores testpersoner var desuden overrasket over, at den ikke vejer særlig meget. Det giver den pluspoint som en cykel til hjemmetræning, da den er nem at flytte rundt med, så man kan stille den væk, når den ikke er i brug. Den vejer kun 16 kg og kan bære 120 kg kropsvægt. Selve brugeroplevelsen var med god komfort i sæde og pedaler med stropper.

Egenskaper

 • Størrelse: 83 x 44 cm
 • Program: 0 stk
 • Modstandsniveauer: Svinghjul
 • Pulsmåling: Håndpuls

Fordele

 • Meget billig
 • Letvægt og behagelig at cykle på
 • Magnetisk modstand med 8 niveauer

Ulemper

 • Der er ikke integreret forudindstillede træningsprogrammer

Omdöme

Den billigste motionscykel, hvor brugeroplevelsen er god og med ok mængde features.

Priser

Til butik
1429 kr

4. Masterfit TP200 - Bedste værdi

Masterfit TP200 motionscykel - Bedste værdi
Score 4,1/5
Score 4,1/5
Till butik
köp
(Abilica)

Vi har testet Masterfit TP200 motionscykel, hvor vores testpersoner vurderer, at du ved denne model får mest i forhold til prisen. Denne motionscykel er af god kvalitet med en række gode features. Du kan eksempelvis give dig i kast med en af de 16 forudindstillede træningsprogrammer, eller tage en tur, hvor du selv styrer. Her kan du justere modstanden med hele 32 niveauer. Du får altså mulighed for meget varierende træningsoplevelser ved at vælge netop denne model. Vores testpersoner havde nemt ved at følge med i, hvor mange kalorier de brændte af, træningstid og øvrige features på displayet. Det var også nemt for dem at justere sædet til, så det passede til de enkelte brugere. Dette kan justeres både vandret og lodret. Den er meget brugervenlig og kan overordnet set ret meget, både i forhold til justeringen og cykeloplevelsen. Den har naturligvis ikke en masse eksklusive ekstra features, men til gengæld får du en motionscykel af god kvalitet til en god pris her. Derfor løber Masterfit TP200 motionscykel i vores tests med sejren som den bedste motionscykel i forhold til prisen.

Egenskaper

 • Størrelse: 91 x 58 cm
 • Program: 16 stk
 • Modstandsniveauer: 32 stk
 • Pulsmåling: Håndpuls

Fordele

 • Nem at justere, både vandret og lodret
 • Godt udvalg af træningsprogrammer
 • modstandsniveauer

Omdöme

Stort udvalg af træningsprogrammer, modstandsniveauer og justeringer til prisen.

Priser

Til butik
3995 kr

5. inSPORTline Xbike Cube - Bedste sammenklappelige motionscykel

Motionscykel - Foldbar - Xbike Cube - inSPORTline - Bedste sammenklappelige motionscykel
Score 4,1/5
Score 4,1/5
Till butik
köp
(Fitness Supply)

I testen for den bedste foldbare motionscykel fandt vi frem til inSPORTline Xbike Cube. Med denne træningscykel bliver det nemt at rykke træningscenteret hjem i den lille lejlighed. Cyklen har nemlig et forholdsvis lille mål, og samtidig kan den klappes sammen, så den kan stilles væk, når man ikke bruger den. Den vejer heller ikke ret meget, så den er nem at flytte rundt på. Denne foldbare model kommer med 8 modstandsniveauer. På trods af, at den er designet ud fra at skulle klappes sammen, er den samtidig designet med et ergonomisk sæde, som vores testpersoner fandt behageligt at sidde på. Dette kan også justeres i højden. Den kommer med et display, hvor man kan følge med i hastigheden, pulsen og meget mere. Overordnet set opfylder den de samme behov som en almindelig motionscykel, men den skal til gengæld have justeret sæde hver gang den har været klappet sammen. Den kan højst bære en vægt på 100 kg. Taget i betragtning at dette er en motionscykel, der skal kunne fylde så lidt som muligt og samtidig have så mange funktioner som muligt, løber denne inSPORTline Xbike Cube motionscykel med sejren som den bedste foldbare motionscykel.

Egenskaper

 • Størrelse: 81 x 46 cm
 • Program: 0 stk
 • Modstandsniveauer: 8 stk
 • Pulsmåling: Håndpuls

Fordele

 • Fylder meget lidt
 • Nem at klappe sammen
 • Gode træningsprogrammer

Ulemper

 • Kan hun bære 100 kg kropsvægt

Omdöme

Nem at folde sammen og med gode træningsprogrammer og komfort.

Priser

Til butik
2089 kr
Så hittar du bästa Motionscykel

Motionscykel købsguide

Inden du kaster dig ud i at anskaffe dig en ny motionscykel, er der en del overvejelser, du kan foretage dig, som vil gøre det nemmere at finde den helt perfekte motionscykel til netop dig. Der er et kæmpestort udvalg af træningscykler, så det er nemt at kaste en masse penge afsted i troen om at modtage et godt produkt, men det er langt fra sikkert, at denne maskine passer til dine behov. Ligeledes kan du nemt komme til at stå med ubrugelig cykel, der har været en tand for billig og ikke opfylder dine behov. Tænk nøje over, hvad dit formål med motionscyklen er samt hvor højt dit ambitionsniveau er.

Træningsprogrammer

Skal den kunne tracke din træning og indeholde træningsprogrammer? Nogle cykler er udstyret med programmer, der blandt andet kan beregne din fedtprocent. Du kan også finde maskiner, der har indprogrammeret forskellige træningsprogrammer. Dette skaber variation i cykelturen, hvor det pludselig føles som om, at du skiftevis kører på lige landevej samt ujævne bakker. Dette kan gøre turen mere interessant, samtidig med at musklerne stimuleres og udfordres.

Modstand

Hvilken modstand ønsker du? De billigste modeller er designet med en strop, der strammes efterhånden som du ønsker modstand. Denne er den billigste metode, men helt klart også den metode, der giver den mest ujævne følelse, når man cykler. Den næstbedste modstand kommer i form af gummi eller uldplader, der trykker ind på svinghjulet og strammes i takt med, at du øger modstanden. Denne type af modstand kan larme en smule, og så kræver den efter tid vedligeholdelse, da disse plader slides. Den bedste og mest glatte form for modstand kommer i form af magnetisme, der ikke direkte rører ved svinghjulet.

Plads

Hvor meget plads har du til en motionscykel? De findes i forskellige størrelser, og nogle af dem er endda foldbare, så de kan gemmes væk, når man ikke bruger dem. Dette er meget praktisk, hvis man ikke har et værelse, der er dedikeret til træningsrum.

Pris

Hvor mange penge ønsker du at bruge på en motionscykel? Det kan være en god idé at overveje et budget, inden du begynder at kigge. Skal du prøve motionscykler af for første gang, behøver du måske ikke at starte ud med en masse avanceret software. Dette er naturligvis helt op til dig.

Type

Hvilken type motionscykel ønsker du dig? Skal det være en basis træningscykel, en spinning cykel eller måske en liggende cykel? Har du en racercykel, kan du også få en "trainer", der omdanner din vante cykel til en indendørs motionscykel. her anvendes den magnetiske modstand, således at din dyrebare cykel ikke bliver udsat for slitage af modstanden.

Sammenligne alle motionscykel i testen

Klik på en overskrift i tabellen for at sortere produkterne. Du kan rulle tabellen sidelæns for at se alle data, men det kan være lettere at holde din telefon i liggende tilstand for at sammenligne produkter.

Motionscykel Storlek Program Motståndsnivåer Pulsmätning Totalbetyg Pris
Motionscykel - inSPORTline - Delavan UB 106 x 49 cm 6 stk 16 stk Håndpuls Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris fra
3849 kr
Abilica Stream Adventure Motionscykel 95 x 51 cm 12 stk 32 stk håndpuls, pulsbælter Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris fra
5795 kr
Motionscykel - HS-015H - Hop-Sport - Lime 83 x 44 cm 0 stk Svinghjul Håndpuls Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris fra
1429 kr
Masterfit TP200 motionscykel 91 x 58 cm 16 stk 32 stk Håndpuls Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris fra
3995 kr
Motionscykel - Foldbar - Xbike Cube - inSPORTline 81 x 46 cm 0 stk 8 stk Håndpuls Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris fra
2089 kr
motionscykel test

Sådan lavede vi testen

Vi ønskede at teste et stort udvalg af motionscykler på flere parametre, for at finde frem til de bedste i hver deres kategori, der talte: Den billigste, den bedste, den bedste til prisen, den bedste foldbare og den bedste overordnet set. Vores testpersoner blev bedt om at teste den samlede brugeroplevelse. Hvordan de oplevede de forudindstillede træningsprogrammer og hvordan det føltes at køre på cyklen. De blev bedst om at prøve at navigere rundt på displayet samt eventuelle ekstra features. Samtidig skulle de vurdere hvordan komforten var, og om der var andre ting, de havde som bemærkning til deres testoplevelse. Naturligvis var pris også en relevant faktor for vores tests, som blev holdt op mod motionscyklernes kvalitet og funktioner. De forskellige testområder, som vi testede ud fra, kan oplistes således:

 • Komfort: Hvordan var det at sidde på sædet og cykle? Var det en glidende fornemmelse, eller føltes træningen ujævn?
 • Funktioner: Kunne man følge med i træningen i forhold til blandt andet puls, kalorier, tid og så videre? Var det nemt at navigere rundt på dette display?
 • Pris: Hvordan vurderede vores testpersoner den samlede oplevelse i forhold til de angivne priser? Fik man meget eller lidt for pengene?

Ofte stillede spørgsmål om bedste motionscykel

Ofte stillede spørgsmål om motionscykel

Hvad er motionscykel god til?

Ved at cykle på motionscykler får du fremragende konditionstræning (hjerte, lunger) og muskeltræning (hovedsageligt i balder, lår og kalve). Du forbedrer dit generelle helbred og bliver bedre til at cykle.

Kan jeg skade mig selv på en motionscykel?

Det er meget usandsynligt, at du vil blive skadet, fordi de fleste motionscykler er sikre og stabile og giver en blød, lavintensiv træning, der er god for hele kroppen.

Hvor hurtigt eller langsomt skal jeg cykle?

Du skal altid starte langsomt, hver gang du cykler for at varme op. Efter et stykke tid kan du øge satsen.

Kan jeg skade mine knæ eller fødder, hvis jeg ofte kører?

Normal brug af motionscyklen bør ikke forårsage smerter i knæene eller fødderne. Faktisk bruges motionscykler i vid udstrækning i rehabilitering. Husk bare at hvile ordentligt mellem hver træning, så din krop er i stand til at komme sig.

Hvordan kan jeg træne overkroppen, når jeg cykler?

Hvis du vil træne hele din krop, er det bedst at få en aircykel. Det har et bevægeligt håndtag, der gør overkroppen bliver mere intensivt trænet.

Køb motionscykel eller spincykel?

En motionscykel er velegnet til de fleste, mens en spincykel er god for dem, der ønsker at investere virkelig hårdt på din motionscykel.

Hvor meget koster en motionscykel?

Du kan finde motionscykler fra ethvert tusinde. Vi synes, du skal investere i en træningscyklus, der koster mindst ca. 2.000 DKK, så kvaliteten ikke lider.

Hvad er bedst - motionscykel eller cross-trainer?

Der er nogle ligheder mellem motionscykler og cross‐trainers. Begge giver god træning af muskler og kondition, mens de reducerer risikoen for skader. Det kan føles lidt mere intuitivt at træne på en cykel. På tværs af træner giver du på den anden side mere træning for overkroppen og ligner mere løb i bevægelsesmønsteret. Det bedste er en masse smag.

Hvem sælger motionscykler?

Der er flere sportsbutikker både online og i byen, der sælger motionscykler. Vores favoritter er Gymgrossisten og træningspartner.

Hvilken motionscykel er bedst?

Vi valgte inSPORTline Delavan UB som den bedste motionscykel i test. Det valgte vi på baggrund af, at du her får en motionscykel af høj kvalitet med mange funktioner til en overkommelig pris. Samtidig gav cyklen en god træningsoplevelse og har ekstra features.

Hvorfor vælger man en motionscykel med træningsprogrammer?

For nogle kan det komme til at virke lidt ensformigt, når man blot cykler derudaf. Har man lidt svært ved at motivere sig og føler dette kedeligt, kan forudindstillede træningsprogrammer skabe noget variation i træningen.

Hvilken type modstand skal jeg vælge?

Hvis du ønsker den billigste type, kan du vælge den, hvor en rem styrer modstanden. Den næstbedste fungerer med uld pads eller gummi pads, der trykker mod svinghjulet alt efter hvor meget du justerer. Denne er den næstbedste, men den kan larme og disse pads skal skiftes efter tid. Den bedste fungerer med magnetisme, der giver den mest jævne træningsfølelse.

Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Sidst redigeret 11 maj 2022
Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
30 Stemmer, Gennemsnit: 4.8 / 5