Bedste Træningsbælte 2023 - TEST af 5 Træningsbælte (bedst i test)

Find det absolut bedste træningsbælte til lige netop dine behov

Hvis du udøver styrketræning med tunge løft, vil et træningsbælte være et uundværligt træningsredskab for dig. Bæltet går nemlig ind og stabiliserer din kerne. Det fungerer således, at du automatisk spænder ud mod bæltet i muskulaturen, som derved ikke bliver slap på et uhensigtsmæssigt tidspunkt, hvilket kan resultere i alvorlige skader. Vi har bedt en række kompetente testpersoner om at vurdere en lang række træningsbælter. På baggrund af deres forsøgsresultater, har vi fundet frem til de bedste træningsbælter i følgende kategorier: Det bedste overordnet set, det bedste premium, det bedste billige, det bedste til kvinder samt det mest komfortable.

Vinderen af testen er et lækkert vægtløftningsbælte fra C. P. Sports. Her får du et slidstærkt, bredt træningsbælte af kvalitetslæder, med god, ergonomisk støtte. Samtidig har dette bælte gode tilpasningsmuligheder, da det kan justeres i 10 forskellige positioner. Dette er også et rigtig godt bælte i forhold til prisen, som ikke er særlig høj.

 

Testvindere - Bedste Træningsbælte 2023

Her er en oversigt over årets bedste Træningsbælte.

 1. Bedst i test: C.P. Sportsbælte
 2. Bedste træningsbælte til prisen: Bodybuilding-bælte
 3. Bedste premium: Powerlifting Lever Bælte
 4. Bedste træningsbælte til kvinder: Womens gymbelt
 5. Mest behagelig TRÆNINGSBÆLTE: Vægtløfterbælte - Bredt

Vores 5 bedste Træningsbælte (September 2023)

1. C.P. Sportsbælte - Bedst i test

Vægtløftningsbælte - C.P. Sports - Bedst i test
Score 4,7/5
Score 4,7/5
Bedst i test
Till butik
köp
(Fitness Supply)

Vi har testet os frem til det bedste produkt inden for træningsbælter, og vinderen er et vægtløftningsbælte fra C. P. Sports. Her har vi at gøre med et rigtig godt kvalitetsprodukt. Bæltet er designet i 100 % læder, hvilket er et behageligt, lækkert og slidstærkt materiale. Bæltet er 1 cm tykt og derved robust og kraftigt. Udformningen på bæltet er ergonomisk korrekt. Det er 10 cm bredt bagpå, hvilket giver den mest optimale støtte i lænden og ryggen, når du foretager løft. Bæltet kan med dobbeltstift lukning justeres på 10 forskellige måder, hvilket vores testpersoner fandt meget praktisk.

Vores testpersoner rapporterede, at bæltet gav den lovede støtte, særligt under tunge løft. Samtidig er der en bred enighed om, at bæltet var yderst komfortabelt at have på under træningen. Dette træningsbælte fra C. P. Sports vinder derfor særligt frem på, at det har høj komfort, fortrinlig god støtte i lænden og ryggen, og så er det meget brugervenligt, i og med at det kan justeres på 10 forskellige måder. Træningsbæltet fås fra størrelse XS til 4XL, så det er nemt at finde et, der passer til lige netop dig. Prisen er lav sammenlignet med kvaliteten.

Egenskaper

 • Materiale: Læder
 • Størrelse: 58 - 170 cm

Fordele

 • 10 cm bred bagpå for optimal støtte
 • Høj komfort, 100 % læder
 • 10 muligheder for justeringer

Ulemper

 • Ikke alle ønsker læder

Omdöme

Komfortabelt og slidstærkt træningsbælte, der giver optimal ergonomisk støtte.

Priser

Til butik
249 kr

2. Bodybuilding-bælte - Bedste træningsbælte til prisen

Bodybuilding-bælte - Bedste træningsbælte til prisen
Score 4,7/5
Score 4,7/5
Till butik
köp
(Svensk Kosttilskud)

Den bedste model inden for billige træningsbælter er dette Bodybuilding-bælte fra Pro Nutrition. Trods den yderst lave pris, vurderer vores testpersoner, at du får et godt og funktionelt træningsbælte, der opfylder behov for støtte. Det er designet i 3-lags læder, og så er det polstret i ryggen for god komfort og støtte. Sammenlignet med de mere eksklusive udgaver falder dette bælte dog lidt igennem på tilpasningen, hvilket også må være forventeligt, når man tænker på prisforskellene. Der er nemlig ikke helt så gode muligheder for at justere dette bælte, da der er 3 cm mellem hvert hul.

Spændet er et traditionelt spænde med stifter. Hvis det ikke betyder noget for dig, at der ikke er helt så store muligheder for at tilpasse bæltet til punkt og prikke, er dette et oplagt valg, hvis du leder efter en billig udgave. På trods af de store spring i justeringerne giver det nemlig en god støtte i lænden og ryggen under træningen. Så er du på jagt efter et billigt træningsbælte, vil dette Bodybuilding-bælte fra Pro Nutrition være et oplagt valg for dig.

Egenskaper

 • Materiale: Læder
 • Størrelse: 70 - 130 cm

Fordele

 • Billig pris
 • God støtte
 • Designet med 3 lag læder

Ulemper

 • Ikke så gode muligheder for perfekt tilpasning

Omdöme

Et ok træningsbælte med fin støtte og lav pris.

Priser

Til butik
165 kr

3. Powerlifting Lever Bælte - Bedste premium

Powerlifting Lever Bælte - C.P. Sports - Bedste premium
Score 4,5/5
Score 4,5/5
Till butik
köp
(Fitness Supply)

Vi har søgt efter det absolut bedste premium træningsbedste. Her har vi fundet frem til dette Powerliftning Lever Bælte fra C. P. Sports. Dette smarte træningsbælte er designet i 3-lags buffalo læder, hvilket gør det robust og slidstærkt, samtidig med at det giver et eksklusivt look. Tykkelsen er 1 cm, hvilket giver en rigtig god støtte. Vores testpersoner fandt, at dette bælte er særligt godt, når der foretages tunge løft. En anden feature, som testpersonerne var begejstrede for, er den smarte Lever-lukning, der gør det nemt at lukke og klikke bæltet op på et splitsekund. Man behøver derved ikke at bøvle med at få stifter i hullerne, som ved de fleste andre træningsbælter.

Bæltet indstilles simpelthen til dig, så du kun skal bruge dette smarte klik-system, hver gang du træner. Det eneste minus, vores testpersoner fandt, var prisen, som er forholdsvis høj. Vil du gerne investere i et træningsbælte af høj kvalitet, som er yderst nemt at klikke af og på, og som giver fantastisk god støtte under tunge løft, vil et oplagt valg helt klart være dette Powerliftning Lever Bælte fra C. P. Sports.

Egenskaper

 • Materiale: Buffalo læder
 • Størrelse: 60 - 106 cm

Fordele

 • Smart klik-lukning
 • Eksklusivt design i slidstærkt buffalo læder
 • Optimal støtte

Ulemper

 • Høj pris

Omdöme

Eksklusivt og ergonomisk træningsbælte med smart klik-lukning.

Priser

Til butik
599 kr

4. Womens gymbelt - Bedste træningsbælte til kvinder

Womens gymbelt - Bedste træningsbælte til kvinder
Score 4,5/5
Score 4,5/5
Till butik
köp
(Svensk Kosttilskud)

Vores kvindelige testpersoner har testet en række træningsbælter for at finde frem til det absolut bedste til kvinder. Her fandt vi frem til dette. Bæltet er designet i polyester, nylon og neopren, hvilket giver et komfortabelt og bevægeligt træningsbælte, der føles godt at have på. Denne model til kvinder har ikke et eksklusivt look, som hvis det var designet i læder. Til gengæld ser det sporty og praktisk ud, og så er det ikke produceret i animalske materialer. Bæltet er bredt både fortil og bagtil, hvilket vores testpersoner vurderede gav en rigtig god støtte under løft.

Designet er ergonomisk udformet efter kvindekroppen, så bedst mulige støtte opnås. Lukningen er designet i velcro, hvilket gør det nemt at tilpasse bæltet, så det sidder godt til, og så er det hurtigt at tage bæltet af og på. Bæltet fås fra størrelse XS til L. Leder du efter et bælte, der er udformet ergonomisk efter kvindekroppen, er dette træningsbælte til kvinder et fornuftigt valg. Her får du nemlig et sporty bælte, der er nemt at tilpasse og som yder god støtte og komfort.

Egenskaper

 • Materiale: Neopren/nylon
 • Størrelse: 55-100 cm

Fordele

 • God pasform
 • Nem at tilpasse med velcrolokning
 • Behagelige materialer: Neopren, polyester, nylon

Ulemper

 • Ser ikke eksklusivt ud men til gengæld sporty

Omdöme

Lækkert, sporty træningsbælte med velcrolukning, der er ergonomisk designet til kvindekroppen.

Priser

Til butik
265 kr

5. Vægtløfterbælte - Bredt - Mest behagelig TRÆNINGSBÆLTE

Vægtløfterbælte - Bredt - Mest behagelig TRÆNINGSBÆLTE
Score 4,5/5
Score 4,5/5
Till butik
köp
(Gorilla)

Vi har gennem tests fundet frem til det mest komfortable træningsbælte på markedet. Titlen går til dette brede vægtløfterbælte fra Gorilla Sports. Dette er designet i lækkert læder af høj kvalitet, hvilket giver det en god styrke og robusthed. På indersiden af dette slidstærke læderlag er der foret med et behageligt og åndbart materiale, der kan transportere sved og fugt væk fra kroppen, så det ikke ophober sig under bæltet. Vores testpersoner havde en bred enighed om, at dette bælte var det absolut mest behagelige og komfortable at have på.

Det giver en rigtig god støtte med sine 10 cm i bredden. Dette gælder særligt for ligamenterne, som især kan have behov for støtte under tunge løft. Bæltet har et almindeligt spænde med to stifter. Selve designet er simpelt og stilrent. Bæltet fås fra størrelse S til XL. Går du efter det mest komfortable træningsbælte, der samtidig støtter rigtig godt i lænden og ser stilrent ud, er dette brede vægtløfterbælte fra Gorilla Sports et godt valg. Som en bonus er det ikke særlig dyrt, selvom det ligger i den eksklusive ende.

Egenskaper

 • Materiale: Læder
 • Størrelse: 56 - 99 cm

Fordele

 • Maksimal komfort
 • Billigt i forhold til kvalitet
 • Slidstærkt læder

Ulemper

 • Fås ikke i yderstørrelser

Omdöme

Et slidstærkt træningsbælte med maksimal komfort og god støtte.

Priser

Til butik
499 kr
Så hittar du bästa Træningsbælte

Træningsbælte købsguide

Hvis du gerne vil træne med tunge løft på en forsvarlig måde, er det fornuftigt af dig at anskaffe dig et træningsbælte. Der findes mange forskellige udgaver, så det er relevant for dig at vælge lige den model, der stemmer overens med lige præcis dine behov. Dertil bør du også lægge et budget over, hvor meget du ønsker at betale, for priserne varierer meget. For at gøre det nemmere for dig at finde frem til det helt rigtige træningsbælte, har vi lavet denne købeguide. Her kan du se vores erfaringer med de forskellige bælter på baggrund af adskillige tests. Inden du køber et træningsbælte, bør du overveje følgende:

Tilpasningsmuligheder

Ønsker du et træningsbælte, der er nemt at tilpasse helt perfekt, eller gør det dig ikke noget, at der er lidt langt mellem justeringerne? Ønsker du gode tilpasningsmuligheder, bør du gå efter en model med enten velcrolukning, lever-lukning eller et almindeligt spænde med stifter, hvor afstanden mellem hullerne er kort og du derved kan tilpasse bæltet tæt til kroppen.

Materialer

Træningsbælter findes i flere forskellige materialer. Læder er slidstærkt, robust og ser eksklusivt ud. Bælter med neopren har et sporty look og er gode til at forme sig efter kroppen.

Komfort

Hvor meget går du op i komfort, når du træner? Nogle træningsbælter er designet med mere komfort end andre. Komfort og ergonomisk design hænger ofte sammen. Er det behageligt at have på, vil det også give en god støtte i lænden. Netop støtten er det allermest essentielle. Det skal gerne have den effekt, at du spænder musklerne, når bæltet er på, så din kerne derved er stabil hele tiden. Dette medfører mere sikker træning, hvor du mindsker risikoen for skader, der kan opstå, hvis du slapper af i musklerne under et tungt løft, der eksempelvis kan give skader i ligamenter og muskler.

Brugervenlighed

Det klassiske træningsbælte er designet med et almindeligt bæltespænde med to stifter. Ønsker du, at det er hurtigere at tage det af og på, kan du vælge et bælte med velcrospænde. Skal det bare være et enkelt klik, er den smarte lever-lukning en mulighed. Her skal du indstille bæltet til din krop én gang. Derefter tager det kun et enkelt klik at tage det af og på.

Kvalitet

Der er naturligvis forskel på kvaliteten. Det kan være en fordel at give lidt ekstra for bæltet, hvis du gerne vil have den bedst mulige støtte. Desto billigere de er, desto større er risikoen også for, at de ikke kan tilpasses ordentligt og derfor ikke yder optimal støtte under træningen.

Typer af træningsbælter

Som med alt andet i  gymnastiksalen og uddannelse verden, er der mange valgmuligheder, når det kommer til motion bælter. Det er hovedsageligt følgende egenskaber, der adskiller de forskellige træningsbælter:

 • Bredde: varierer mellem forskellige Træningsbælter. Den maksimale bredde af konkurrencen er 10 cm.
 • Tykkelse: de fleste træningsbælter er mellem 10 og 15 mm tyk.
 • Form: nogle træningsbælter er smallere foran for at det er lettere at gøre dybe squats.
 • Sløjfer: nogle vægtløftningsbælter har sløjfer, der kan bruges til at vedhæfte ekstra vægte, fx når du laver pull-ups. Men det er ganske usædvanligt.
 • Materiale: læder er det mest almindeligt materiale, men der er også Træningsbælter i kunstlæder og forskellige tekstil varianter.

Sammenligne alle træningsbælte i testen

Klik på en overskrift i tabellen for at sortere produkterne. Du kan rulle tabellen sidelæns for at se alle data, men det kan være lettere at holde din telefon i liggende tilstand for at sammenligne produkter.

Træningsbælte Materiale Storlek Totalbetyg Pris
Vægtløftningsbælte - C.P. Sports Læder 58 - 170 cm Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris fra
249 kr
Bodybuilding-bælte Læder 70 - 130 cm Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris fra
165 kr
Powerlifting Lever Bælte - C.P. Sports Buffalo læder 60 - 106 cm Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris fra
599 kr
Womens gymbelt Neopren/nylon 55-100 cm Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris fra
265 kr
Vægtløfterbælte - Bredt Læder 56 - 99 cm Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris fra
499 kr
træningsbælte test

Sådan lavede vi testen

For at opnå retvisende resultater samlede vi et hold af testpersoner med god viden inden for træning og anatomi. Vi ønskede at finde frem til det bedste træningsbælte inden for fem forskellige kategorier: Det bedste overordnet set, det bedste premium, det bedste billige, det bedste til kvinder, samt det mest komfortable. Gennem en afgrænset tidsperiode fik vores testpersoner lov til at afprøve forskellige modeller og mærker. De blev her bedt om at rapportere, hvad de synes om selve bælterne, samt hvordan de oplevede træningen med dem. De blev bedt om at skrive alle relevante iagttagelser og erfaringer ned, så vi til sidst kunne sammenholde de mange data. På baggrund af disse data har vi kunnet kåre vinderen i de fem respektive kategorier. Vi gav dem blandt andet følgende spørgsmål:

 • Hvordan oplever du støtten fra træningsbæltet? Giver det god nok støtte under de helt tunge løft? Læg godt mærke til, hvor støtten særligt mærkes henne.
 • Finder du designet tiltalende? Hvad kan du godt lide og hvad kan du ikke lide? Ser det eksklusivt eller billigt ud?
 • Er det brugervenligt? Hvordan oplever du, det er at indstille det? Er det nemt at tage af og på?
 • Hvordan vurderer du komforten? Føles det ergonomisk korrekt og er det i det hele taget behageligt at have det på?

Ofte stillede spørgsmål om bedste træningsbælte

Skal jeg købe et Træningsbælte?

Hvis du tager styrketræning seriøst og har trænet i mindst et år, vil du uden tvivl have fornøjelsen af et træningsbælte. Ved hjælp af et træningsbælte vil du være i stand til at tage uddannelsen til det næste niveau.

Hvilken størrelse af gym bælte skal jeg købe?

De fleste Træningsbælter kommer i forskellige størrelser. Normalt er de tilgængelige i størrelserne S/M (ca. 70-95 cm) til XXL (ca. 100-120 cm). Husk, at størrelses skalaen varierer mellem forskellige producenter. Derfor kontroller størrelserne før du køber løfte selen.

Hvorfor købe træningsbælter?

Et styrke bælte giver dig ekstra tryk i maven og stammen, hvilket betyder, at du får bedre strøm og kan løfte tungere og bedre.

Hvornår skal jeg bruge et træningsbælte?

Det bedste er at påtage sig bæltet til de tungere øvelser. Der er ingen mening i at bære træningsbæltet i hele træningssessionen.

Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Sidst redigeret 11 maj 2022
Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
30 Stemmer, Gennemsnit: 4.8 / 5