Test: Bedste Træningsbælte 2021

Sidst redigeret september 2021

Med et træningsbælte kan du få mere ud af din træning. Bæltet øger trykket i torso og underliv, hvilket giver dig større kraft i dine løft. træningsbælte kaldes også blandt andet løftebælter og vægtløfterbælter. Vi har sammenlignet flere forskellige træningsbælte, som kan købes hos de større fitnessbutikker online. Læs mere om testen nedenfor og se, hvilke vi valgte som bedst i test 2021.

FitnessFrank er sponsoreret af læsere. Når du køber noget via links på siden, kan vi få en affiliate-kommission. Læs mere.

Hvilket er det bedste fitnessbælte?

Vi har samlet vores bedste tip til dig, der skal købe et fitnessbælte, hvad du skal tænke på, og hvilke typer bælter der er på markedet. Blandt andet sammenligner vi: 

 • Hvilken type materiale bæltet er lavet af
 • Bæltets minimum og maksimum længde
 • Prissammenligning mellem de forskellige bælter

Testvindere - Bedste Træningsbælte

 • Vægtløftningsbælte - C.P. Sports - Bedst i test
 • Bodybuilding-bælte - Bedste træningsbælte til prisen
 • Powerlifting Lever Bælte - C.P. Sports - Bedste premium
 • Womens gymbelt - Bedste træningsbælte til kvinder
 • Vægtløfterbælte - Bredt - Mest behagelig TRÆNINGSBÆLTE

De bedste træningsbælte 2021

Vi har testet mange træningsbælte. Nedenfor er de produkter, vi anbefaler fra vores test, hvad der er godt og dårligt med hvert træningsbælte og en gennemgang af hvert produkt.

 1. 1. Vægtløftningsbælte - C.P. Sports- Bedst i test

  9,7/10
  Vægtløftningsbælte - C.P. Sports
  Bedst i test
  Materiale
  Læder
  Størrelse
  58 - 170 cm
  Til butik
  249 kr
 2. 2. Bodybuilding-bælte- Bedste træningsbælte til prisen

  9,7/10
  Bodybuilding-bælte
  Materiale
  Læder
  Størrelse
  70 - 130 cm
  Til butik
  195 kr
 3. 3. Powerlifting Lever Bælte - C.P. Sports- Bedste premium

  9,5/10
  Powerlifting Lever Bælte - C.P. Sports
  Materiale
  Buffalo læder
  Størrelse
  60 - 106 cm
  Til butik
  599 kr
 4. 4. Womens gymbelt- Bedste træningsbælte til kvinder

  9,5/10
  Womens gymbelt
  Materiale
  Neopren/nylon
  Størrelse
  55-100 cm
  Til butik
  309 kr
 5. 5. Vægtløfterbælte - Bredt- Mest behagelig TRÆNINGSBÆLTE

  9,5/10
  Vægtløfterbælte - Bredt
  Materiale
  Læder
  Størrelse
  56 - 99 cm
  Til butik
  479 kr
Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Fordele ved at bruge et træningsbælte

Den vigtigste funktion af træningsbæltet er at styrke stammen og opbygge et mavetryk. Det giver dig større stabilitet for at kunne bære tungere vægt. Hvis du træner i et motionscenter, men ikke har brugt et træningsbælte før, vil du bemærke en stor forskel i din træning. Det er ikke umuligt, at du vil være i stand til at løfte tungere allerede fra den første dag, du bruger et bælte.

En anden fordel ved træningsbæltet er, at det beskytter hvirvlerne, hvis du løfter kraftigt. Vægtløftningsremmen er dog ikke beregnet til at modvirke rygsmerter i sig selv. Hvis du har smerter i ryggen, kan du være at du løfter forkert eller du har brug for hjælp fra en læge eller fitness ekspert.

Træningsbælter anbefales ikke til folk, der lige er begyndt at træne i gymnastiksalen. For disse er det bedre at starte lidt lettere, indtil teknologien er blevet praktiseret. Hvis du har været praktiserende i mindst et år på et motionscenter, måske kan det være tid til at tænke på at købe et løft bælte.

Træningsbælter anbefales især til de fire mest almindeligt vægtløftning øvelser:

 • Squats
 • Bænk tryk
 • Deadline
 • Axelpress

At starte træning med vægtløftning bælter betyder, at du tager træningen til det næste niveau. Samtidig er det ikke noget, som kun de, der konkurrerer i vægtløftningen, drager fordel af det. De fleste mennesker, der bruger motions bælter har aldrig konkurreret i vægtløftning og ikke har til hensigt at gøre det.

Typer af træningsbælter

Som med alt andet i  gymnastiksalen og uddannelse verden, er der mange valgmuligheder, når det kommer til motion bælter. Det er hovedsageligt følgende egenskaber, der adskiller de forskellige træningsbælter:

 • Bredde: varierer mellem forskellige Træningsbælter. Den maksimale bredde af konkurrencen er 10 cm.
 • Tykkelse: de fleste træningsbælter er mellem 10 og 15 mm tyk.
 • Form: nogle træningsbælter er smallere foran for at det er lettere at gøre dybe squats.
 • Sløjfer: nogle vægtløftningsbælter har sløjfer, der kan bruges til at vedhæfte ekstra vægte, fx når du laver pull-ups. Men det er ganske usædvanligt.
 • Materiale: læder er det mest almindeligt materiale, men der er også Træningsbælter i kunstlæder og forskellige tekstil varianter.

Sådan bruges et træningsbælte

mand med traeningsbaelte2

Træningsbælte bruges ofte til markløft

Hvis du begynder at bruge et træningsbælte, har du sikkert allerede masser af erfaring med at træne i gymnastiksalen. Som jeg sagde, du skulle have trænet i mindst et år, før du kommer i gang med et Træningsbælte for kroppen til at opbygge en god grundlæggende styrke .

Hvis du har masser af erfaring, kan det være nok at købe et træningsbælte og prøve det. Du vil snart bemærke i hvilke øvelser du kan drage fordel af bæltet, og hvor hårdt du skal stramme den.

Det er ikke normalt at bruge træningsbæltet i alle øvelser, men kun hvor det virkelig er nødvendigt. Der er ingen grund til at bære en vægtløftning bælte for lette øvelser. Mange vægtløftere bruger en vægt grænse til træningen.

Generelt gælder følgende anbefalinger for træningsbælter normalt:

 1. Fastgør Trænings remmen lige over navle knappen.
 2. Du bør starte med at spænde bæltet nemt - bare så spændt, at det ikke glider af.
 3. Stil dig med fødderne i skulder bredde. Gå ned som i squats.
 4. Bæltet vil bevæge sig lidt. Fastgør den til positionen, så den sidder godt.

Gymnastik bæltet skal være tilstrækkeligt spændt til at yde god støtte. På samme tid, ikke belaste det for hårdt, fordi du ikke har fuld styrke og kontrol over dine mavemuskler.

Når det er tid til at løfte, du stabilisere stammen yderligere ved at belaste mavemusklerne efter at trække i luften.

Hvad er egentlig et træningsbælte?

FAQ – ofte stillede spørgsmål om træningsbælte 

 

Skal jeg købe et Træningsbælte?

Hvis du tager styrketræning seriøst og har trænet i mindst et år, vil du uden tvivl have fornøjelsen af et træningsbælte. Ved hjælp af et træningsbælte vil du være i stand til at tage uddannelsen til det næste niveau.

Hvilken størrelse af gym bælte skal jeg købe?

De fleste Træningsbælter kommer i forskellige størrelser. Normalt er de tilgængelige i størrelserne S/M (ca. 70-95 cm) til XXL (ca. 100-120 cm). Husk, at størrelses skalaen varierer mellem forskellige producenter. Derfor kontroller størrelserne før du køber løfte selen.

Hvorfor købe træningsbælter?

Et styrke bælte giver dig ekstra tryk i maven og stammen, hvilket betyder, at du får bedre strøm og kan løfte tungere og bedre.

Hvornår skal jeg bruge et træningsbælte?

Det bedste er at påtage sig bæltet til de tungere øvelser. Der er ingen mening i at bære træningsbæltet i hele træningssessionen.

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
10 Stemmer, Gennemsnit: 4.6 / 5
Valgte emner