Bedste Kollagen 2023 - TEST af 6 Kollagen (bedst i test)

Hold din hud, knogler og led ved lige med et collagen-tilskud, vi tester de bedste på markedet.

Kosttilskud med collagen er blevet utroligt populært, men ved du egentlig, hvad collagen er og hvad det gør godt for? Collagen er et vigtigt protein (aminosyre), som forekommer naturligt i kroppen, det findes især i vævet. Desværre falder vores naturlige collagen niveau med alderen, og vi får rynker, leddene værker og knoglerne knager. Collagen er nødvendigt og findes i alt lige fra øjet, til sunde ledbånd og stærke muskler. Vi kan optage det naturligt gennem vores føde, som for eksempel fra kød, bælgfrugter og mejeriprodukter.

Men flere og flere af os ønsker at forebygger kroppens forfald med et kosttilskud, som passer bedre til vores travle hverdag. Vi har derfor testet fem af markedets bedste kosttilskud med collagen og bedst i test vinderen er Marine Collagen Advance med hyaluronsyre fra Weightworld. Her får du et supplement, som er sammensat af de bedste ingredienser og essentielle mineraler og vitaminer, som sikrer dig det bedste optag. Prisen er rimelig for et produkt, som tilbyder dig et komplet dagligt kosttilskud.

Testvindere - Bedste Kollagen 2023

Her er en oversigt over årets bedste Kollagen.

 1. Bedst i test: Weight World Marine Collagen
 2. Bedst til prisen: Healthwell Collagen Plus
 3. Bedste bovine kollagen kapsler: Weight World Bovine Collagen
 4. Bedste storpakke: Pureviva Marine Collagen
 5. Bedste premium kollagen: Matters Multi Collagen
 6. Bedstse kollagen pulver: Bodylab Collagen Booster (150 g)

Vores 6 bedste Kollagen (September 2023)

1. Weight World Marine Collagen - Bedst i test

Weight World Marine Collagen + Hyaluronsyre - Bedst i test
Score 4,7/5
Score 4,7/5
Bedst i test
Till butik
köp
(Weight World)

Vores testvinder for det bedste kosttilskud med collagen er Marine Collagen Advance med Hyaluronsyre fra det engelske firma Weightworld. Og det er der en god grund til. Produktet henvender sig bredt til alle, som ønsker at stoppe kroppens aldring og have en aktiv livsstil. Produktet består af en kompleks patenterede formel, som er helt unik på markedet. Du får hele 1200 mg marine-collagen fra fisk kombineret med hyaluronsyre, vitamin c, zink, CoQ10 og aloe vera. Den sammensætning vil give dig sund hud, stærke negle og knogler og smidige led.

Du får collagen af typen I, der støtter flere livsvigtige kropsfunktioner. I et glas får du nok til en måneds forbrug med den anbefalede dosis af tre kapsler om dagen. Du vil kunne mærke en forandring efter få måneder. Et sundt kosttilskud uden giftstoffer, farvestoffer og konserveringsmidler, og som er både glutenfrit, sukkerfrit og laktosefri. Desuden er det Halal-certificeret. For den målrettede forbruger er Marine Collagen Advance et oplagt valg, hvor kvalitet, indhold og pris går op i en højere enhed. Det er et komplet produkt, som har fortjent at vinde bedst i test.

Egenskaper

 • Størrelse: 90 kapsler
 • Kr/g kollagen: 6,08 kr
 • Kollagen kilde: Marine

Fordele

 • Høj dosis af collagen
 • Et komplekst supplement
 • Et naturligt produkt for alle

Ulemper

 • Rækker kun til en måned

Omdöme

Collagen kosttilskud beriget med hyaluronsyre og essentielle vitaminer og mineraler.

Priser

Til butik
219 kr

2. Healthwell Collagen Plus - Bedst til prisen

Healthwell Collagen Plus - Bedst til prisen
Score 4,6/5
Score 4,6/5
Till butik
köp
(Healthwell)

Egenskaper

 • Størrelse: 90 kapsler
 • Kr/g kollagen: 3,31 kr
 • Kollagen kilde: Marine

Fordele

 • Marine collagen af ​​høj kvalitet
 • Med C-vitamin og citrus bioflavonoider
 • 500 mg collagen per kaspel

Ulemper

 • Lidt lav dosis for nogle

Priser

Til butik
149 kr

3. Weight World Bovine Collagen - Bedste bovine kollagen kapsler

Weight World Kollagen Complex - Bedste bovine kollagen kapsler
Score 4,5/5
Score 4,5/5
Till butik
köp
(Weight World)

I vores test af det bedste collagen fra kvæg (bovin), var det ikke til at komme uden om Bovine Collagen Complex fra Weightworld. Vi ved, hvor vigtigt collagen er for en sund krop, smidige led og en elastisk hud. Amimalske produkter er en naturlig god kilde til de vigtige proteiner, som fungerer som byggesten. I Bovine Collagen Complex supplementet får du 385 mg hydrolyserede collagen fra fritgående kvæg i hver kapsel. Men det er ikke nok. Som navnet siger, er tilskuddet komplekst, og du får ikke mindre end 19 andre ingredienser til at støtte din immunforsvar. Du får vigtige vitaminer, som B12, B7 og B5, samt ekstrakter fra grøn te og ginkgo biloba.

Den unikke sammensætning vil støtte produktionen af nye hudceller og negle, samt styrke knogler og led. Produktet indeholde dog ikke vitamin c, så det vil man skulle indtage separat. Det anbefales, at du tager en tablet om dagen, og dermed rækker et glas til hele seks måneder, hvilket er nok for at du vil opleve en forandring i kroppen. Produktet er glutenfrit. Kosttilskuddet er vores testvinder af det bedste supplement med collagen fra bovin.

Egenskaper

 • Størrelse: 180 kapsler
 • Kr/g kollagen: 4,31 kr
 • Kollagen kilde: Ko

Fordele

 • Collagen fra fritgående køer
 • Kun 1 kapsel om dagen
 • Mange gode vitaminer og ekstrakter

Ulemper

 • Indeholder desværre ikke vitamin C

Omdöme

Komplekst kosttilskud med collagen fra fritgående køer.

Priser

Til butik
299 kr

4. Pureviva Marine Collagen - Bedste storpakke

Pureviva Marine Collagen (270 kap) - Bedste storpakke
Score 4,3/5
Score 4,3/5
Till butik
köp
(Helsebixen)

Vil du øge din collagenproduktion, uden at det skal koste dig en formue, så bør du overveje vores testvinder i kategorien bedste produkt til prisen, Marine Collagen fra Pureviva. Her får du ikke kun en fordelagtigt pris, men også et godt produkt. Glasset indeholder 270 kapsler, som rækker til 3 måneder ved indtagelse af den anbefalede daglige dosis af 3 kapsler. Tre kapsler om dagen giver dig hele 975 mg af collagen fra vilde fisk og skaldyr.

Produktet fra Pureviva er dog yderlige beriget med vitaminerne C og E og mineralerne zink, selen og mangan. Du er dermed sikret en god optagelse af collagenet og ekstra pleje til blandt andet dit hår og negle, Kapslerne er en god måde at supplere din daglige kost, og du behøver ikke tage yderligere tilskud for at få den bedste effekt af proteinet. Allergikere skal dog være opmærksom på, at dette produkt indeholder skaldyr, og ikke kun fisk. Marine Collagen kan anvendes af børn fra 11 år og op, omend det kan virke som en tidlig alder at sætte ind mod rynker, så kan de stadig have glæde af kosttilskuddet.

Egenskaper

 • Størrelse: 270 kapsler
 • Kr/g kollagen: 1,81 kr
 • Kollagen kilde: Marine

Fordele

 • Et godt produkt til prisen
 • Kapsler fungere godt
 • Gode ingredienser

Ulemper

 • Skaldyr er ikke godt for allergi

Omdöme

Et collagen kosttilskud med vitamin C og E til en fornuftig pris.

Priser

Til butik
143 kr

5. Matters Multi Collagen - Bedste premium kollagen

Matters Multi Collagen - Bedste premium kollagen
Score 4,3/5
Score 4,3/5
Till butik
köp
(Svensk Kosttilskud)

Hvis du ønsker at bremse kroppens forfald med et kosttilskud i topkvalitet, bør du overveje Multi Collagen Protein fra det svenske firma Matter's. Vi testede produktet og fandt, at det indeholder en høj og ekstrem god kvalitet af collagen. Du får et pulver, som består af hydrolyseret collagen fra fire forskellige kilder, fisk, kvæg, kylling og æg. At collagen er hydrolyseret har betydning for, hvor godt vi kan optage proteinet i vores blod og dermed få den bedste effekt.

Den daglige anbefalet indtag er 10 g, som er ren collagen, da produktet ikke indeholder andre ingredienser. Du får dermed dækket type 1, 2, 3, 5 og 10, hvilket er blandt de vigtigste typer, kroppen har brug for. Pakken er nok til 30 dage. Pulveret blandes med 2-3 dl væske, du kan selv bestemme om det skal være koldt eller varmt. Smagen er neutral og du kan derfor blande det i din favoritdrik uden at ødelægge den. Da produktet ikke indeholder andre tilsætningstoffer, bør du overveje at supplere med andre kosttilskud, som for eksempel vitamin c. Prisen er i øvrigt ganske rimelig for et rent kvalitetsprodukt.

Egenskaper

 • Størrelse: 300 g
 • Kr/g kollagen: 0,86 kr
 • Kollagen kilde: 4 stk

Fordele

 • 100% rent collagen
 • Kan blandes i alt og har en neutral smag

Ulemper

 • Mangler vitamin C i produktet

Omdöme

Smagneutralt pulver med 100% collagen indhold.

Priser

Til butik
259 kr

6. Bodylab Collagen Booster (150 g) - Bedstse kollagen pulver

Bodylab Collagen Booster (150 g) - Bedstse kollagen pulver
Score 3,9/5
Score 3,9/5
Till butik
köp
(Bodylab)

Vi har testet flere collagen kosttilskud, men Collagen Booster fra Bodylab er vores klare favorit i kategorien bedste smagsoplevelse. Lever du et aktivt liv, men føler at krop og hud har brug for et boost for kunne forebygge alderens tegn, så har Bodylab lavet et alt-i-et produkt til dig. De henvender sig særligt til aktive kvinder, som gerne vil pleje sig selv. Du kan vælge mellem to forskellige smagsvarianter, den syrlige Green Apple eller den søde Ice Tea Peach. 5 g af pulveret skal blandes med 250 ml koldt vand, så en pakke på 150 g rækker til 1 måneds forbrug.

I den daglige anbefalede dosis får du hele 3200 mg hydrolyseret collagen fra kvæg (bovin), der dækker både collagentype I og III for blød, elastisk hud, stærkt hår og negle samt sunde, velfungerende led. Produktet er desuden beriget med vitamin C, Zink, Selen og planteekstraket Boswelia Serrata, for optimal effekt. Du skal være opmærksom på, at produktet indeholde sukker og sødestoffer. Passer dette produkt til dig, kan du glæde dig over, at prisen er rimelig og din velvære behøver ikke at ruinerer dig.

Egenskaper

 • Størrelse: 150 g
 • Kr/g kollagen: 2,39 kr
 • Kollagen kilde: Okse

Fordele

 • Ice Tea Peach er et hit
 • To gode smagsvarianter

Ulemper

 • Savner en smagsneutral variant

Omdöme

Alt-i-en booster collagendrik med to smagsvarianter.

Priser

Til butik
229 kr
Så hittar du bästa Kollagen

Kollagen købsguide

Har du bestemt dig for at tage kampen op mod kroppens forfald, og investere i et godt kosttilskud med collagen, men du ved ikke, hvad du skal vælge? Det er helt forståeligt, at det kan virker uoverskueligt med de mange produkter på markedet. Et valg skal naturligvis passe til dig og dit behov og situation. Du skal tænke over, hvilken effekt du er efter. Er dit fokus en sund og stram hud, eller træner du meget og musklerne trænger til et boost? Du bør overveje kvalitet, kilde, sammensætning, formen, formål og endelig pris, inden du køber. Vi dykker ned i de kriterier, som kan afgøre dit valg nedenfor. Husk dog altid skal tjekke næringsindholdet, før du køber.

Kvalitet

Du kunne vælge at få collagen fra din kost. Men hvis du vælger at gå målrettet efter et kosttilskud, så kan vores guide hjælpe dig med at vælge. Collagen er kompleks tog derfor bør du sikre dig, at du får den bedste kvalitet til pengene. Det betyder, at du er nødt til at kigge på, hvilken kilde kosttilskuddet har og hvor rent produktet er.

Kilde

Den bedste kilde til collagen stammer fra dyr, det kan enten være kvæg(bovin) eller havdyr (marin). Bovin collagen indeholder naturligt flere typer collagen, så du kan pleje både hud og led. Collagen fra havdyr er nemmere at fordøje og dermed optage i kroppen, men gør ikke meget for dine muskler. Bovin er desuden et billigere produkt end marin. Økologiske varer vil også ofte være at foretrække, da du derved undgår eventuelle pesticider og kemikalier.

Form

Du kan få dit collagen supplement på mange måder, udover gennem kosten. Tilskuddet findes i pilleform, som pulver der skal blandes med vand eller andet. Du kan finde proteinshakes og shots. Mængden af collagen vil variere alt efter hvilken form, du vælger. Vælger du et flydende tilskud, vil der ofte også være en smagsoplevelse, som kan påvirke dit valg. Det er ingen fast formel for hvor meget collagen, vi skal have. Nogle vil kunne nøjes med et mindre indtag, mens andre har behov for et højt indhold.

Vitamin-C

Mange kosttilbud består af en sammensætning, fordi det hjælper optaget og styrker virkningen. Vi ved, at vitamin C er nødvendigt for at din krop producerer nyt collagen. Så du bør tjekke, at dit foretrukne tilskud også indeholder vitamin C. Andre ingredienser kan have indflydelse på, hvor let din krop kan omsætte kosttilskuddet, og hvor i kroppen du vil se den største forandring. Mineraler er kendt for også at kunne give sundt hår og negle, så ofte vil et komplekst supplement være at foretrækker fremfor et enkelt tilskud.Men hvis du i forvejen spiser andre kosttilskud, kan du allerede være dækket ind af dem.

Form

Derudover kan kollagentilskud købes som både kapsler og pulvere. Kapsler er lette at indtage, men hvis du har svært ved at sluge, kan pulver i stedet være at foretrække. De fleste kollagenpulvere har en neutral smag og opløses let i varme eller kolde drikke, smoothies og yoghurt.

Pris

Prisen på collagen tilskud kan svinge meget. Nogle ingredienser er dyre, for eksempel er collagen fra havdyr koster mere end bovin collagen. Jo mere komplekst et produkt er, jo flere kvalitetsingredienser brugt, desto dyrere et produkt. Der findes utroligt mange produkter på markedet. Vi har testet i forskellige prisklasser, så du bør kunne finde noget, der matcher dit budget, uden at gå på kompromis med dit behov.

Hvilken type kollagen skal man vælge?

Kollagen findes i en række forskellige sorter, hvoraf type I, II og III er de mest omtalte i forbindelse med kost og sundhed. De forskellige typer udfører forskellige funktioner, hvorfor kosttilskud med kollagen normalt indeholder forskellige høje koncentrationer af den ene eller den anden type, afhængigt af formålet med tilskuddet.

Kollagen Type I

Kollagen type I svarer til så meget som 90% af alt kollagen i menneskekroppen og findes hovedsageligt i hud, negle, hår, knogler, sener og ledbånd. Type I kollagen findes også i vævsvæske og tænder. Det er vigtigt for blandt andet hudens elasticitet samt stærke negle og sundt hår, hvorfor kosttilskud med fokus på hår, hud og neglesundhed normalt hovedsageligt indeholder kollagen type I.

Kollagen Type II

Hovedprotein i ledbrusk og ledvæske. Bidrager til bedre sundhed i ledene med mere elasticitet og fleksibilitet. Hvis du har problemer med dårlige, ømme, knækende og stive led, er det kosttilskud med kollagen type II, du skal sigte mod

Kollagen Type III

Den tredje mest almindelige type kollagen findes ligesom type I i hud, hår og negle. Men derudover findes kollagen type III også i muskler og på indersiden af ​​blodkarrene, hvorfor denne type er særlig vigtig at få, hvis du har brug for at forbedre din muskelsundhed og vaskulære sundhed

Kollagen Type IV

Den fjerde type kollagen findes hovedsageligt i bindevæv.

Kollagen Type V

Kollagen type 5 - findes hovedsageligt i fostervæv og vævsvæske. Lignende struktur som type I

Kollagen Type VI

Den sjette type kollagen findes ligesom type 5 hovedsageligt i vævsvæske.

Se alla produkter

Sammenligne alle kollagen i testen

Klik på en overskrift i tabellen for at sortere produkterne. Du kan rulle tabellen sidelæns for at se alle data, men det kan være lettere at holde din telefon i liggende tilstand for at sammenligne produkter.

Kollagen Storlek Kr/g kollagen Kollagenkälla Totalbetyg Pris
Weight World Marine Collagen + Hyaluronsyre 90 kapsler 6,08 kr Marine Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris fra
219 kr
Healthwell Collagen Plus 90 kapsler 3,31 kr Marine Betyg 4,6 / 5
4,6 / 5
Pris fra
149 kr
Weight World Kollagen Complex 180 kapsler 4,31 kr Ko Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris fra
299 kr
Pureviva Marine Collagen (270 kap) 270 kapsler 1,81 kr Marine Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris fra
143 kr
Matters Multi Collagen 300 g 0,86 kr 4 stk Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris fra
259 kr
Bodylab Collagen Booster (150 g) 150 g 2,39 kr Okse Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris fra
229 kr
kollagen test

Sådan lavede vi testen

Med mange forskellige kosttilskud med collagen på markedet, kan det være umuligt for forbrugeren at træffe et valg. Vi tester ud fra de mest gængse behov, vi ser forbrugerne efterspørge. Sund hud, stærke knogler og smidige led er det, som de fleste efterspørger fra produktet. Kvalitet og pris er faste gengangere i vores test. I forbindelse med collagen kosttilskud, har vi valgt at fokusere på andre faktorer, som smag og produktets ophav, da det har en stor betydning for effekt og brug. Når vi udnævner i vinder i en kategori, så har dette produkt lever op til forventningen, men gerne mere end det. Vores test skulle gerne give dig mulighed for at vælge det produkt, som passer bedst til dig og din situation. Derfor vælger vi også at nævne, hvis et produkt har mangler eller mindre gode ingredienser.

 • Du kan vælge mellem et tilskud som kun indeholder collagen eller et tilskud som sammensat med mineraler og vitaminer. Det er et personligt valgt om, du foretrækker det ene eller det andet. Men hvis du vælger det første, bør du overveje at supplere med andre kosttilskud som for eksempel vitamin c for at få det ønskede effekt.
 • Det er individuelt, hvornår man vælger at tilføje tilskud til sin kost. Det bør aldrig erstatte en varieret og sund kost. Kosttilskud med collagen anbefales tilvoksne som ønsker at forebygge aldrings tegn.
 • Kosttilskud kan komme i mange former. Vi kiggede på to, kapsler og et pulver som brugeren skal blande med væske. Der er fordele og ulemper ved begge former. Du bør vælge et supplement, som føles naturligt for dig.
 • Da collagen er et protein, der primært stammer fra animalske kilder, har testen ikke været relevant for vegetarer, men som altid har vi kigget på andre forhold, som kan påvirke allergikere generelt.

Ofte stillede spørgsmål om bedste kollagen

Ofte stillede spørgsmål om collagen

Hvad er kollagen godt for?

Kollagen udfylder en række meget vigtige funktioner i kroppen, hvoraf de fleste dog er ukendte for mange. Stoffet har primært en central rolle for:

 • Fleksibilitet i led og ledbånd.
 • Hudens struktur og dens elasticitet, holdbarhed og glans.
 • Kvaliteten af hår og negle.
 • Elasticitet af blod- og lymfekar. Gode ​​kollagen-niveauer kan reducere risikoen for at udvikle hjerte-kar-sygdomme.
 • Synet - kollagen kan forbedre øjets sundhed på grund af dets indvirkning på især hornhinden.
 • Skelettets opbygning og modstandsdygtighed. For lav kollagenproduktion kan øge risikoen for osteoporose (skøre knogler) og knoglebrud.
 • Muskelopbygning og restitution efter træning og fysisk aktivitet. Risikoen for at lide af træningsrelaterede skader falder, fordi kollagen gør muskelfibrene både stærkere, mere elastiske og mere modstandsdygtige.

Yderligere har kollagen også en helbredende og cellefornyende virkning, som blandt andet er særlig god til forebyggelse og reduktion af ardannelse forårsaget af for eksempel acne eller andre hudproblemer.Hvor meget kollagen skal du have om dagen?

Når det kommer til daglig indtagelse for mænd og kvinder, er der ingen forskellige anbefalinger imellem dem. En moderat mængde, og den, der normalt anbefales, er omkring 5-10 gram om dagen. Dette svarer til ca. 1-2 teskefulde pulvertilskud. Hvis du bruger kollagentilskud, er det vigtigt altid at læse emballagen og følge den anbefalede daglige dosis for det specifikke produkt.

Kan det være farligt at tage kollagen kosttilskud?

Er der nogen bivirkninger, hvis du tager for meget kollagen? Ikke hvad man kender til. Kollagen er et kropsspecifikt protein, der findes naturligt i den menneskelige krop, så indtagelse af kollagen kan ikke forårsage nogen form for toksicitet eller lignende. Når det er sagt, er det selvfølgelig vigtigt at lytte til kroppen og føle selv, hvordan du har det, hvis du starter med kollagentilskud. At tage mere end den anbefalede dosis bør også undgås. Ikke fordi det kan være sundhedsfarligt, men fordi du simpelthen ikke får en bedre effekt af at tage mere end nødvendigt.

Hvilket collagen er bedst?

Marine Collagen Advance med hyaluronsyre fra Weightworld var vores test vinder i Bedst i test kategorien. Du får et højt indhold af naturligt collagen fra havdyr, kombineret med både hyaluronsyre, vitamin c, zink og CoQ10. Den patenterede formel sikrer, at du ikke behøver andre supplementer for at opnå sund hud, knogler og led.

Hvilken kilde til collagen er bedst?

Den bedste kilde til collagen er gennem en sund og varieret kost (kød, mejeriprodukter og bælgfrugter), men for mange kan det være svært at få nok. Derfor kan et kosttilskud hjælpe. Collagen fra kvæg (bovin) eller havdyr (marin) er de bedste kilder i kosttilskud.

Hvorfor er vitamin c vigtigt?

Vitamin C er et vigtigt vitamin for mange af kroppen funktioner, men særligt for at hjælpe kroppen med at optage og producere andre proteiner, som collagen og mineraler som kalk. Uden vitamin c kan kroppen ikke producere ny collagen.

Mindskes collegen virkelig med alderen?

Ja, desværre falder kroppen naturlige produktion af collagen med aldren, særligt type III som er højt hos babyer, svinder hurtigt ind. Derfor er det vigtigt at starte med et kosttilskud før den første rynke viser sig, hvis du gerne vil bevare en sund hud og frisk udseende.

Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Sidst redigeret 11 maj 2022
Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
30 Stemmer, Gennemsnit: 4.3 / 5