Bedste Q10 2023 - TEST af 5 Q10 (bedst i test)

Få forøget energi med et tilskud af Q10, de bedste kosttilskud på markedet lige nu.

Coensym Q10, eller populært blot Q10, er naturligt forekommende antioxidanter i din krops celler. Q10 er vigtigt for at nedbryde de frie radikaler, som vi producerer i cellerne, men som kan være skadelige for os. Desværre falder kroppen naturlige produktion med alderen, og det kan derfor være en god ide at øge dit indtag med et kosttilskud. Der er en lang række af sundhedsmæssige fordele, som for eksempel øget energi (mindsket træthed) og immunforsvar. Det kan gavne både hjerteproblemer, vores kognitive funktioner og blodtryk.

Vi har testet forskellige Q10 produkter på markedet. Testvinderen i bedst i test er kapslerne Q10 300 fra firmaet Healthwell. Her får du et højt tilskud af Q10 tilsat vitamin C og olie fra kokosnødder, som styrker din krops optag. Et godt og naturligt valg til en rimelig pris.

Testvindere - Bedste Q10 2023

Her er en oversigt over årets bedste Q10.

 1. Bedst i test: Healthwell Q10 300
 2. Bedste kundebedømmelser: Weight World Q10
 3. Bedste Q10 lavdosis: Healthwell Q10
 4. Bedste premium Q10: Bio-Quinone Aktivt Q10 Gold
 5. Bedste Q10 til prisen: Pureviva Q10

Vores 5 bedste Q10 (Marts 2023)

1. Healthwell Q10 300 - Bedst i test

Healthwell Q10 300 - Bedst i test
Score 4,7/5
Score 4,7/5
Bedst i test
Till butik
köp
(Healthwell)

Produktet Q10 300 fra det svenske firma Healthwell giver dig det mest højdoserede tilskud af rent Q10, hele 300 mg af typen ubiquinon, på markedet. Kapslerne er beriget med vitamin c, som både hjælper og støtter dit nervesystem og immunforsvar, og er tilsat fedtsyrer fra kokosnødder (MCT). Fedtsyren hjælper antioxidanterne med at omsætte vores mad til energi. Kapslerne er derfor letoptagelige i kroppens celler og vil gavne vores sundhed samlet set. I et glas får du 60 kapsler, som rækker til to måneders forbrug ved indtagelse af en kapsel dagligt, det anbefalede indtag for voksne og ældre.

Kosttilskuddet anbefales ikke til personer, som allerede tager andet medicin, har hjerteproblemer eller højt blodtryk uden samråd med en læge. Produktet er velegnet til veganere, det er lavet af vegetabilske kapsler og er helt plantebaseret. Så hvis du føler dig træt og uoplagt, og ønsker du at styrke kroppens normale energiomsætning, er Q10 300 det helt rigtige kosttilskud for dig. Prisen er fornuftig for et supplement med så højt indhold af Q10, og 50% af dit daglige indtag af vitamin c er tillige dækket med disse kapsler.

Egenskaper

 • Størrelse: 60 piller
 • Q10 / pille: 300 mg
 • Pris / pille: 6,08 kr

Fordele

 • Højdosis Coenzym Q10
 • Nemt for kroppen at optage
 • Tilsat vitamin c og fedtsyrer

Ulemper

 • Prisen

Omdöme

Et højdoseret tilskud af rent Q10 med tilsat fedtsyrer og vitamin c.

Priser

Til butik
365 kr

2. Weight World Q10 - Bedste kundebedømmelser

Weight World CoQ10 200 mg - Bedste kundebedømmelser
Score 4,5/5
Score 4,5/5
Till butik
köp
(Weight World)

Er du på udkig efter et kosttilskud af høj kvalitet og med gode anmeldelser fra andre brugere, så bør du se på CoQ10 fra Weightworld. Dit immunforsvar, energiniveau og dine kognitive funktioner vil have gavn af supplementet. Her får du 100% rent Q10 (ubiquinone) i 200 mg kapsler, og i et glas har du til cirka fire måneders forbrug. CoQ10 får høje anbefalinger fra andre brugere, der sammenstemmende siger, at dette kvalitetsprodukt virker. Flere oplever færre sygedage som følge af et bedre immunforsvar, og en bedre koncentrationsevne. Det bliver også fremhævet, som et godt kosttilskud for veganere, da det ikke indeholder animalske produkter.

Yderlige er det både glutenfrit og laktosefrit, så det henvender sig også til mange allergikere. WeightWorld lover da også deres kunder 100% tilfredshedsgaranti ved brug af CoQ10. Da et glas rækker til 120 dage, får du virkelig god værdi for pengene. Med få øvrige ingredienser, er der ingen kendte bivirkninger. Det anbefales dog, at du indtager tabletten med et måltid for bedre optag. Dette kosttilskud giver dig beskyttelse, revitalisering og absorbering af Q10's kraftige antioxidanter og har super anmeldelser.

Egenskaper

 • Størrelse: 120 piller
 • Q10 / pille: 200 mg
 • Pris / pille: 1,99 kr

Fordele

 • Højt kvalitetsprodukt
 • Vegansk og allergivenligt
 • Fornuftig pris

Ulemper

 • Indeholder ikke andet end Q10

Omdöme

Høj kundetilfredshed og højt naturligt indhold af Q10.

Priser

Til butik
239 kr

3. Healthwell Q10 - Bedste Q10 lavdosis

Healthwell Q10 - Bedste Q10 lavdosis
Score 4,3/5
Score 4,3/5
Till butik
köp
(Healthwell)

I kategorien for Q10 kosttilskud med den laveste dosis, finder vi Q10 fra den svenske helseproducent Healthwell. Ønsker du almen sundhed & velvære, og allerede føler, at du har en god og varieret kost, behøver du måske et mindre tilskud af Q10, end hvad andre produkter tilbyder. I Q10 får du blot 30 mg af 100% rent ubiquinon. Produktet er tilsat MCT, som er fedtsyrer fra kokosnødder, hvilket giver kroppen et optimalt optag af antioxidanterne. Glasset indeholder 60 dages forbrug ved en daglig tablet. Kapslerne er vegetariske og plantebaseret, så tilmed egnet for veganere. Trods den mindre dosis bør du opleve en positiv virkning og effekt på dit stressniveau, forbrænding og energi.

Prisen ligger i et leje, hvor de fleste kan være med. Er det første gang, du tager et kosttilskud med Q10, kan dette produkt være et godt sted at starte. Den lave dosis er mindre voldsom for kroppen og eventuelle bivirkninger formodes at være mildere. Har du ingen bivirkninger og ønsker mere effekt, kan du efterfølgende vælge et produkt, som inderholder flere milligram per kapsel. Med Q10 fra Healthwell får du stadig et rent højt indhold af Q10, blot en mindre portion per kapsel.

Egenskaper

 • Størrelse: 60 piller
 • Q10 / pille: 30 mg
 • Pris / pille: 1,32 kr

Fordele

 • Kvalitet i lav dosis
 • God pris og kvalitet

Ulemper

 • Vælg q10 300, hvis du ønsker en højere dosis

Omdöme

Q10 i lavdosis kapsler med MCT.

Priser

Til butik
79 kr

4. Bio-Quinone Aktivt Q10 Gold - Bedste premium Q10

Bio-Quinone Aktivt Q10 Gold 100 mg - 180 kapslar - Bedste premium Q10
Score 4,3/5
Score 4,3/5
Till butik
köp
(Med24)

Med mere end 20 år på markedet og et af verdens mest brugte produkter, er Bio-Quinone Aktivt Q10 Gold fra danske Pharma Nord et velkendt kosttilskud i topkvalitet for dem, som ønsker med mere energi og en bedre forbrænding. Du får 100 mg Q10 fra ubiquinone per gelkapsel med tilsat vitamin b2 (riboflavin), en pakke indeholder 180 kapsler, altså cirka 6 måneders forbrug. Bio-Quinone Aktivt Q10 har en unik formel med råmaterialer, der mindre om kroppens egne. Q10 er indlejret i vegetabilsk olie i bløde gelatinekapsler, der er nemme at sluge. Olieblandingen opløses i kroppens fordøjelsessystem og Q10 kan dermed trænge ind i blodet.

Vitamin b2 hjælper med at bekæmpe udmattelse og træthed. Denne specielle kombination sikrer både en høj biotilgængelighed og høj kvalitet. Kapslerne kan bruges af børn fra 11år og op, og tages i forbindelse med et måltid. Da kapslerne indeholder både oksegelatine og farvestoffer, er de ikke egnet til person med kostrestriktioner eller vegetarer. Prisen kan forekomme dyr, men på grund af det høje antal af kapsler, er den faktisk er rimelig for et kosttilskud af meget høj kvalitet.

Egenskaper

 • Størrelse: 180 piller
 • Q10 / pille: 100 mg
 • Pris / pille: 5,13 kr

Fordele

 • Nemme at sluge
 • Høj biotilgængelighed

Ulemper

 • Ikke vegansk
 • Prisen

Omdöme

Markedsførende kosttilskud med kvalitets Q10 og vitamin b2.

Priser

Til butik
923 kr

5. Pureviva Q10 - Bedste Q10 til prisen

Pureviva Q10 100 mg (60 kap) - Bedste Q10 til prisen
Score 4,1/5
Score 4,1/5
Till butik
köp
(Helsebixen)

I den mere prisvenlige ende, finder vi kosttilskuddet Q10 fra Pureviva. Vil du gerne afprøve om Q10 er det rigtige supplement for dig uden at blive ruineret, er testvinderen for det billigste produkt på markedet en oplagt mulighed. Du får et glas med 60 kapsler, som altså rækker til to måneders forbrug, med 100 mg Q10 fra ubidecarenon til et rigtig god pris. Det er ikke klart, om kilden er nem for kroppen at omdanne, så det kan være en god ide indtage kosttilskuddet sammen med et hovedmåltid, så du får nogle fedtsyrer til at støtte optagelsesprocessen.

Da kroppens naturlige produktion af Q10 falder med alderen, allerede fra vi er omkring 20 år gammel, kan et kosttilskud være ønskeligt. Pureviva tilbyder et supplement til din kost, som kan hjælpe med kroppens stofskifte og energi. Du skal være opmærksom på, at dette produkt indeholder sojaprodukter, farvestoffer og oksegelatine, så det er ikke egnet til veganere og mange allergikere. Dette produkt er til dig, som ønsker at øge dit optag af Q10 allerede fra de unge år, men hvor budgettet sætter en begrænsning.

Egenskaper

 • Størrelse: 60 piller
 • Q10 / pille: 100 mg
 • Pris / pille: 2,00 kr

Fordele

 • God til prisen
 • Høj koncentration af Q10

Ulemper

 • Indeholder desværre farvestoffer og gelatine

Omdöme

Kosttilskud med høj Q10 til en overkommelig pris.

Priser

Til butik
120 kr
Så hittar du bästa Q10

Q10 købsguide

Hvordan vælger du det bedste Q10? Når der er mange forskellige produkter på markedet, som alle tilbyder lidt forskelligt, kan det være svært at bestemme sig. Vi guider dig gennem nogle af de ting, du skal være opmærksom på inden et køb. Men vi anbefaler dog, at hvis du er i tvivl eller tager receptpligtig medicin, bør du tage din læge med på råd. Det vigtigste er, at kosttilskuddet passer til dig og dit behov. Vi kigger på kvaliteten, dosis, form, samt pris af produkterne. Vi har endvidere kigget på anmeldelser fra andre brugere, da der ikke findes anbefalede værdier for indtagelse af Q10. Så om andre har god effekt af et produkt, kan hjælpe dig i beslutningen.

Type

Kroppens naturlige Q10, CoQ10, findes som ubiquinone (10%) og ubiquinol (ca. 90%). Ubiquinol har kroppen lettest ved omsætte og udnytte. Du bør derfor overveje et produkt, som har dette på ingredienslisten, da det vil minde mest om kroppens naturlige produktion og være biotilgængeligt for dine celler. Hvis kilden til Q10 ikke er god nok, kan det ende med, at du slet ikke får effekt af kosttilskuddet.

Dosis

Den anbefalede dagsdosis spænder bredt, fra cirka 30 mg til 300 mg. Hvor meget du har brug er meget individuelt. Hvis din krop stadig producere et fint niveau, kan du sikkert klare dig med mindre. Men hvis supplementet er nødvendigt for dig, måske du ikke optager nok naturligt gennem for eksempel din kost, så kan en højere dosis være det rigtige valg for dig. Du kan konsultere din læge eller kostvejleder, for at få det rigtige niveau, da det ikke findes generelle anbefalinger for Q10.

Form

Som med de fleste kosttilskud, er der flere former at vælge mellem. Q10 findes i traditionelle hårde kapsler, bløde gelkapsler, olier, som oralt middel og i cremer og hudprodukter. Alt efter dit behov, og hvor du ønsker at se en effekt, kan afgøre dit valg. Vi har i det efterfølgende kigget på kapsler af forskellige slags.

Kombinationsprodukter

Du kan vælge at indtage et supplement uden andre tilsætningsstoffer. Der er dog en grund til at overveje, om et kombinationsprodukt kunne være bedre for dig. Da Q10 er fedtopløselige antioxidanter, kan det være en fordel at indtage det med fedtsyrer fra naturlige kilder for et bedre optag. Derfor anbefales det også at indtage kosttilskuddet sammen med mad.

Kroppens signaler

Selvom der ikke findes mange kendte alvorlige bivirkninger ved indtagelse af Q10, så bør du alligevel tjekke produktbeskrivelse for mulige påvirkninger. Vi ved sjældent, hvordan vores krop reagerer, når vi tilføjer nyt til vores daglige rutiner. Du bør derfor være opmærksom på kroppens signaler, når du begynder at tage et supplement. Nogle af de bivirkninger, som er rapporteret i forbindelse med Q10 er søvnløshed, udslæt, kvalme og maveproblemer samt svimmelhed. Tager du medicin eller er i behandling, bør du derfor sikre, at kosttilskuddet er egnet til dig.

Prisen

Der er ingen tvivl om, at prisen kan være afgørende for mange i deres valg. Pris skal naturligvis ikke ses alene. Nogle produkter er mere komplekse eller i højere kvalitet, og kan derfor koste mere. Du bør vælge det produkt, som passer bedst til både dit budget, men i lige så høj grad dit behov og velvære.

Andre brugeres anbefalinger

Da der ikke er anbefalinger fra sundhedsmyndighederne om, hvor meget Q10 vi skal indtage, og hvornår, er det altså helt individuelt. Tænker du alligevel at du gerne vil afprøve kosttilskuddet for at opnå mere energi eller en general sundhed, kan du vælge at se på andre brugeres anbefalinger. Selvom vi alle reagerer forskelligt, kan du have glæde af at se, om et produkt virker for andre. Du vil kunne læse om bivirkninger, smagsoplevelser og positive effekter, blot du husker at der ikke en nogen garanti, du vil opleve det samme.

Sammenligne alle q10 i testen

Klik på en overskrift i tabellen for at sortere produkterne. Du kan rulle tabellen sidelæns for at se alle data, men det kan være lettere at holde din telefon i liggende tilstand for at sammenligne produkter.

Q10 Storlek Q10 / kapsel Pris / kapsel Totalbetyg Pris
Healthwell Q10 300 60 piller 300 mg 6,08 kr Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris fra
365 kr
Weight World CoQ10 200 mg 120 piller 200 mg 1,99 kr Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris fra
239 kr
Healthwell Q10 60 piller 30 mg 1,32 kr Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris fra
79 kr
Bio-Quinone Aktivt Q10 Gold 100 mg - 180 kapslar 180 piller 100 mg 5,13 kr Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris fra
923 kr
Pureviva Q10 100 mg (60 kap) 60 piller 100 mg 2,00 kr Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris fra
120 kr
q10 test

Sådan lavede vi testen

Kosttilskud er ikke kun vitaminer og mineraler. Hver gang vi tester, kigger vi på hvad som er unikt for produktet, hvilke kriterier som er vigtige for forbrugeren at tænke over inden et køb. Q10 er et naturligt enzym, en antioxidant, som vi kan få gennem mad, for eksempel indmad, bælgfrugter og grønsager. Men da niveauet falder med alderen, kan det være svært at få nok gennem kosten. Derfor er et tilskud med Q10 et populært valg. Få at giver dig mulighed for at kunne træffe et valg, som passer til dig og dit behøv, kiggede vi i vores test på følgende kriterier: kvalitet, dosis, pris og anmeldelser. Alle produkter i denne test var kapsler, dog med små forskelle, som blev fremhævet. Vi kiggede også på, om produkterne var egnede for personer med kostrestriktioner.

 • Kilden til Q10 i kosttilskud bør helst være så tæt på kroppens egen materiale, så det kan optages i vores celler. Du bør kigge efter ubiquinol og ubiquinone for at få den bedste kvalitet.
 • Der findes ikke en anbefalet værdi for, hvor meget Q10 du bør indtage. Du vil finde doser indeholdende mellem 30 mg helt op til 300 mg per kapsel. Det er individuelt, hvor meget du og din krop har brug for.
 • Det er forskelligt, hvilken effekt du vil se fra et Q10 kosttilskud. Anmeldelser fra andre brugere kan fortælle dig, hvilken gavn de har haft, så du kan afgøre, om det også er noget for dig.
 • Desværre er det ikke altid muligt at få et kosttilskud, som både er naturligt, vegetarisk, og allergivenligt. Det er en livsstil holdning, om du ønsker at vælge et kosttilskud uden tilsætningsstoffer. Nogle gange må du gå på kompromis med kvalitet og naturlighed for at få det bedste produkt.
 • Et kosttilskud er et supplement til din daglige diæt. Det bør aldrig erstatte en sund og varieret kost. Lider du af sygdomme eller tager medicin, bør du tale med en læge, inden du tager et kosttilskud.

Ofte stillede spørgsmål om bedste q10

Ofte stillede spørgsmål om Q10

Hvilket Q10 er bedst?

Vi valgte Q10 300 fra Healthwell, som markedets bedst kosttilskud med Q10. Du får 300 mg ren Q10 fra en naturlig kilde og det er beriget med både vitamin c og fedtsyrer fra kokosnødder, der sikrer dig det bedste optag og god effekt. Desuden er det velegnet til folk med allergier og veganere.

Hvilke sundhedsfordele giver Q10?

Q10 hjælper vores krop med at nedbryde frie radikaler, som vores celler producerer, men som kan være skadelige for os. Samtidig hjælper antioxidanterne med at omsætte vores mad til energi, som vores krop og hjerne har brug for. Vi vil derfor opleve øget energi og velvære fra Q10 kosttilskud.

Er der naturlige kilder til Q10?

Kroppen producere naturligt coensym Q10, men det falder med alderen. Vi får det blandt andet gennem vores kost. Fede fisk som laks, makrel og sardiner, bælgfrugter (sojabønner og trods navnet bælgfrugten jordnød), indmad som lever og nyrer og visse grønsager for eksempel spinat, broccoli og blomkål er gode kilder til Q10.

Er der nogle bivirkninger ved Q10 indtag?

Heldigvis er der ingen alvorlige bivirkninger ved indtagelse af Q10, ej heller hvis man overskrider den anbefalede dosis. Da vi er alle er forskellige, kan nogle dog opleve bivirkninger som søvnløshed, udslæt, kvalme og maleonde samt hovedpine og svimmelhed. Oplever du disse symptomer, bør du holde en pause fra supplementet.

Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Sidst redigeret 11 maj 2022
Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
34 Stemmer, Gennemsnit: 4.5 / 5