Bedste Multivitamin 2023 - TEST af 7 multivitamin (bedst i test)

Få dækket hele kroppens behov for vitamin- og mineralbehov med multivitaminer, så du er sikker på, at du altid kan yde dit bedste.

Kroppen har brug for vitaminer og mineraler. En del af disse fås gennem kosten, men dette er ikke altid nok. Med multivitaminer er du sikker på, at dit daglige vitamin- og mineralbehov er dækket. Men hvilke multivitaminer skal du lige gå efter, når der er så mange på markedet? Vi har testet en række forskellige multivitaminer til forskellige målgrupper og giver her et bud på, hvilke multivitaminer der er de bedste.

Vi har testet multivitaminer til både mænd, kvinder, veganere og børn. De enkelte grupper har hver en vinder, men samtidig har vi udvalgt ét bedst-i-test multivitamin - nemlig Weightworld Multivitaminer & Mineraler. Dette produkt bedømmer vi er det bedste multivitamin med hele 27 forskellige vitaminer og mineraler, der sikrer optimal funktion for din krop. Dette betyder dog ikke, at der ikke er andre spændende og rigtig gode produkter i løbet af vores test. Blandt andet vil du her blive præsenteret for de individuelt bedste multivitaminer til henholdsvis mænd, kvinder, børn og veganere.

Testvindere - Bedste multivitamin 2023

Her er en oversigt over årets bedste multivitamin.

 1. Bedst i test: Solaray Spektro Multi-Vita-Min 300 kaps
 2. Bedste multivitamin til prisen: Omnimin - 360 tabl.
 3. Bedst multivitamin til mend: Mivitotal Multivitamin Mand
 4. Bedste multivitamin til børn: Solgar Multivitamin Børn
 5. Bedste multivitamin til kvinder: Mivitotal Multivitamin Kvinde
 6. Bedste multivitamin til ældre: Livol Multivitamin 50+ - 150 tabl.
 7. Bedste multivitamin til veganer: Healthwell Multivitamin Vegan

Vores 7 bedste multivitamin (September 2023)

1. Solaray Spektro Multi-Vita-Min 300 kaps - Bedst i test

Solaray Spektro Multi-Vita-Min u. jern og K - 300 kaps. - Bedst i test
Score 4,7/5
Score 4,7/5
Bedst i test
Till butik
köp
(Med24)

Egenskaper

 • Tilpasset til: Voksne
 • Pris / pille: 1,25 kr
 • Piller / dag: 1 stk

Fordele

 • Indeholder 12 vitaminer
 • Indeholder 10 mineraler
 • Af højeste kvalitet

Ulemper

 • Lidt dyrere end testvinderen

Priser

Til butik
375 kr

2. Omnimin - 360 tabl. - Bedste multivitamin til prisen

Omnimin - 360 tabl. - Bedste multivitamin til prisen
Score 4,5/5
Score 4,5/5
Till butik
köp
(Med24)

Egenskaper

 • Tilpasset til: Voskne
 • Pris / pille: 0,80 kr
 • Piller / dag: 1 stk

Fordele

 • 28 forskellige vitaminer og mineraler

Priser

Til butik
287 kr
Til butik
289 kr

3. Mivitotal Multivitamin Mand - Bedst multivitamin til mend

Mivitotal Multivitamin & Mineral Mand - 90 tabl. - Bedst multivitamin til mend
Score 4,5/5
Score 4,5/5
Till butik
köp
(Med24)

Multivitaminer er gode i mange sammenhænge. Men nogle vitaminer er også specialt tilpasset enten mænd eller kvinder. Blandt de produkter vi testede til mænd, er Mivototal Multivitamin & Mineral, Mand en klar vinder. Her er der tale om et særligt kosttilskud, der er udviklet med vitaminer og mineraler sammensat specielt til netop mænd. I disse multivitaminer findes blandt andet flere forskellige B-vitaminer, der bidrager til normalt stofkiste. Samtidig er der tilføjet magnesium, der bruges til at opretholde musklernes funktioner.

Foruden disse gode ting byder multivitaminerne her også på et indhold af biotin og zink. Biotin styrker både hår- og skægvækst, hvilket for nogle af vores testdeltagere var en meget positiv tilføjelse. Zink er særligt godt til manden, der gerne vil have børn, da studier har vist, at et øget zink tilskud gavner reproduktionsevnen hos mænd. Vi bad vores testdeltagere om at rapportere effekten af vitaminerne, og resultaterne var gode. Flere deltagere kunne mærke en tydelig forskel af magnesiummens effekt på musklerne. Hertil fik flere også mere energi i hverdagen. Dette formodes at relatere til det gode indhold af B2- og B3-vitaminer, der netop forbedre energistofskiftet.

Egenskaper

 • Tilpasset til: Mand
 • Pris / pille: 1,41 kr
 • Piller / dag: 1 stk

Fordele

 • Stærk kombination af gode vitaminer til mænd
 • Forbedre energiniveauet

Ulemper

 • Prisen

Omdöme

Multivitaminer udviklet til mænd, der giver øget energi og gavner musklerne.

Priser

Til butik
127 kr

4. Solgar Multivitamin Børn - Bedste multivitamin til børn

Healthwell Solgar Kangavites Multivitamin Børn - Bedste multivitamin til børn
Score 4,4/5
Score 4,4/5
Till butik
köp
(Healthwell)

Når børn vokser, har de i den grad brug for vitaminer og mineraler. Derfor var det også essentielt for os at teste forskellige multivitaminer til netop børn. Her blev udvalgte børnefamilier bedt om at teste forskellige produkter. Her er der tale om et innovativt produkt, hvor blandt andet 12 vigtige vitaminer og mineraler til børn er lavet om til vingummier. De familier der testede netop disse multivitaminer havde én samlet holdning. Aldrig har det været nemmere at få børn til at spise deres multivitaminer. Vingummierne er nemlig tilføjet enten appelsin- eller jordbærsmag. Dette gør at børnene sammenligner vitaminerne med slik. Og med hele to anbefalede vingummier om dagen, blev det en leg at få vitaminer i børnene.

Herudover vinder produktet også på de gode vitaminer og mineraler, der er tilsat. Eksempelvis er der tilsat A-vitamin der er gavnligt for barnets hud, knogler og tænder. Ligeledes er der C-vitamin i, hvilket kan styrke barnets energiniveau. Til sidst kan fremhæves B-vitaminer og omega fedtsyrer, der hjælper til barnets hukommelse. Dette sikrer bedre indlæringsevne.

Egenskaper

 • Tilpasset til: Børn
 • Pris / pille: 3,70 kr
 • Piller / dag: 1 stk

Fordele

 • Nemme at få barnet til at indtage
 • Indeholder essentielle vitaminer og mineraler

Ulemper

 • Ikke egnet til børn under 5 år

Omdöme

Vegetariske multivitaminer med stærk sammensætning af hele 27 forskellige vitaminer og mineraler.

Priser

Til butik
111 kr
Til butik
159 kr

5. Mivitotal Multivitamin Kvinde - Bedste multivitamin til kvinder

Mivitotal Multivitamin & Mineral, Kvinde - 90 tabl. - Bedste multivitamin til kvinder
Score 4,3/5
Score 4,3/5
Till butik
köp
(Med24)

Mænd og kvinder er meget forskellige. Derfor er der også forskel på de vitaminer mandens og kvindens krop har brug for. Vi har testet multivitaminer til kvinder, og vores klare favorit er Dagligen Core Female Vitamins. Disse multivitaminer er særligt udarbejdet til at dække vitaminbehovet hos aktive piger og kvinder. Det betyder blandt andet, at der er tilsat folsyre og jern, der hjælper med at danne blod. Endvidere findes her et produkt med soja-isoflavoner og K-vitamin. Soja-isoflavoner er plante-østrogener, hvilket forebygger nedbrydning af celler.

Produktet blev testet af både piger og kvinder, der på daglig basis dyrkede enten sport, motion eller havde en meget aktiv hverdag på anden vis. Resultaterne var ret tydelige. Flere testpersonerne kunne i løbet af relativ kort tid rapportere tilbage, at produktet faktisk havde givet dem mere energi i hverdagen. Hertil blev respondenterne også bedst om at holde øje med eventuelle maveproblemer i forbindelse med indtag af vitaminerne. Nogle af de testpersoner, der normalt døjede med maven viste faktisk en positiv ændring efter opstart. Dette skyldtes formentlig den aktive bakteriekultur, der er tilsat vitaminerne. Bakteriekulturen har nemlig netop til formål at styrke kroppens naturlige tarmflora.

Egenskaper

 • Tilpasset til: Kvinde
 • Pris / pille: 1,41 kr
 • Piller / dag: 2 stk

Fordele

 • Særligt udviklet til den aktive pige eller kvinde.
 • God for kroppens tarmflora

Ulemper

 • Ingen effekt ved enkelte testpersoner.

Omdöme

Multivitaminer særligt udviklede til aktive piger og kvinder - giver energi i hverdagen.

Priser

Til butik
127 kr

6. Livol Multivitamin 50+ - 150 tabl. - Bedste multivitamin til ældre

Livol Multivitamin 50+ - 150 tabl. - Bedste multivitamin til ældre
Score 4,2/5
Score 4,2/5
Till butik
köp
(Med24)

Hvis diæten generelt ikke er så varieret og sund, vil det være helt naturligt, at kroppen har et stort behov for ekstra tilskud af vitaminer. Derfor var det essentielt for os at bedst i test gik til et produkt med stort indhold af vitaminer. Vinderen blev Purepower Multivitamin. Med 12 forskellige vitaminer som blandt A-, B-, C-, og D-vitaminer, får man her et godt kosttilskud. Produktet indeholder alle de vitaminer, som kroppen har brug for hele året.

Blandt testpersonerne fik vi positiv respons. Her var der en forbedring i forhold til træthed. Flere respondenter kunne også meddele, at produktet havde en god effekt på deres humør samt nedsat stressniveau. Multivitaminer virker bedst, når de kombineres med en ellers sund og varieret kost. Nogle af vores testpersoner fortalte at den gavnlige effekt af multivitaminerne havde øget deres lyst til en sundere livsstil. På denne måde håbede de nemlig på bedre effekt af multivitaminerne. Kapslerne er vegetariske og lette at sluge, hvilket gør multivitaminerne tilgængelige for de fleste.

Egenskaper

 • Tilpasset til: Voksen
 • Pris / pille: 0,85 kr
 • Piller / dag: 1 stk

Fordele

 • 27 vitaminer og mineraler i én kapsel
 • Vegetariske og lette at sluge
 • Prisen

Ulemper

 • Ikke velegnet til personer under 18 år

Omdöme

Multivitaminer med stærk sammensætning af hele 20 aktive stoffer.

Priser

Til butik
85 kr

7. Healthwell Multivitamin Vegan - Bedste multivitamin til veganer

Healthwell Multivitamin Vegansk - Bedste multivitamin til veganer
Score 4,1/5
Score 4,1/5
Till butik
köp
(Healthwell)

Alle har brug for vitaminer og mineraler. Som veganer kan det dog nogle gange være svært at indtage visse af disse i passende grad. Dette skyldtes at eksempelvis calcium ofte indtages gennem mælkeprodukter. Samtidig indtages jern og protein normalt sammen med rødt kød. Som veganer, der ønsker at undgå disse typer fødevarer, er det nødvendigt at supplere med vitaminer og mineraler på anden vis. Vi testede forskellige multivitaminer med henblik på at finde et produkt, der kunne sikre en optimal indtagelse ved brug af færrest mulige tabletter. Her var vinderen multivitaminerne Vegan fra Healthwell.

Her er der sammensat en god kombination af alle de nødvendige vitaminer og mineraler, og alt indhold kommer fra veganske kilder. Vores testpersoner var meget glade for et produkt, hvor det var muligt at få det daglige vitamin- og mineraltilskud fra én enkelt multivitamin. Før testen anvendte flere af personerne nemlig flere forskellige tilskud for at være dækket ind. Samtidig var effekten særlig synlig ved de personer, der havde en aktiv livsstil. Her var der mærkbar ændring i energiniveauet før og efter start med vitaminerne.

Egenskaper

 • Tilpasset til: Begge
 • Pris / pille: 1,83 kr
 • Piller / dag: 2 stk

Fordele

 • 100% veganske multivitaminer
 • Komplet multivitamin til veganere

Ulemper

 • Kræver 2 kapsler dagligt for maksimal effekt

Omdöme

Komplette multivitaminer til aktive veganere, der ønsker fuld vitamin- og mineraldækning.

Priser

Til butik
165 kr
Så hittar du bästa Multivitamin

Multivitamin købsguide

Hvis du bekymrer dig om dit helbred, er det vigtigt, at din krop får alle de nødvendige vitaminer og mineraler hver dag. Gennem kosten fås en del af disse, men det er ikke altid muligt at lave en diæt, hvor alt hvad kroppen behøver er inkluderet. Derfor er multivitaminer et meget populært og essentielt produkt. Der findes mange forskellige multivitaminer på markedet, og siden alle mennesker er lidt forskellige, så er det helt rigtige produkt til dig måske ikke det perfekte til andre. Du bør gøre dig nogle overvejelser, inden du køber multivitaminer. Hvilken effekt ønsker du? Er der særlige vitaminer og mineraler, du er i særligt underskud af? Dette er nogle af de spørgsmål, du kan stille.

Målgruppe

Multivitaminer er lavet til mange forskellige målgrupper. Disse har også forskellig pris. Eksempelvis koster multivitaminer til kvinder over 50 ofte mere end almindelige multivitaminer. Det er dog ikke sikkert, at du har behov for lige præcis den sammensætning, som multivitaminer til kvinder over 50 tilbyder. Du kan derfor spare dig selv for nogle penge, hvis du i stedet køber mere generaliserede multivitaminer, der stadig indeholder alle de vigtige vitaminer, du søger.

Specifikke vitaminer

I dag findes der rigtig mange multivitaminer uden eksempelvis jern eller K-vitamin. Hvis der er specifikke vitaminer, du forsøger at undgå, kan du derfor med fordel undersøge markedet for et multivitamin, hvor der ikke er tilsat netop det vitamin, du ikke ønsker.

Vitamintjek

Lægen har mulighed for at undersøge dine vitamin- og mineraltal. En sådanne undersøgelse vil give dig et helt klart billede af, hvilke vitaminer og mineraler, du mangler. Hvis du går meget op i din krops helbred, er det derfor uden tvivl en god idé at få tjekket op på dine vitamintal. På denne måde ved du lige præcis, hvad dine multivitaminer skal indeholde, for at være særligt tilpasset din krop.

Kvalitet

Markedet for multivitaminer er kæmpestort og ikke særlig reguleret. Det betyder desværre også, at der findes rigtig mange produkter af lav kvalitet. Hvis du forsøger at spare penge ved at købe disse produkter, vil du opdage, at dette var en ringe investering. Ofte er disse produkter ikke særligt effektive, og du vil formentlig ende ud med at bruge endnu flere penge, når du sidenhen skal investere i et bedre produkt. Du bør derfor altid lave en baggrundsundersøgelse af de multivitaminer, du ønsker at købe. Kig efter andre brugeres anmeldelser og undersøg, hvorvidt andre har haft god effekt af vitaminerne. På denne måde undgår du at købe et produkt af lav kvalitet. Her vil du også blive præsenteret for udvalgte testede produkter.

Se alla produkter

Sammenligne alle vitaminpillerne i testen

Klik på en overskrift i tabellen for at sortere produkterne. Du kan rulle tabellen sidelæns for at se alle data, men det kan være lettere at holde din telefon i liggende tilstand for at sammenligne produkter.

Multivitamin Tilpasset til Pris / tablett Tabletter / dag Totalbetyg Pris
Solaray Spektro Multi-Vita-Min u. jern og K - 300 kaps. Voksne 1,25 kr 1 stk Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris fra
375 kr
Omnimin - 360 tabl. Voskne 0,80 kr 1 stk Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris fra
287 kr
Mivitotal Multivitamin & Mineral Mand - 90 tabl. Mand 1,41 kr 1 stk Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris fra
127 kr
Healthwell Solgar Kangavites Multivitamin Børn Børn 3,70 kr 1 stk Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Pris fra
111 kr
Mivitotal Multivitamin & Mineral, Kvinde - 90 tabl. Kvinde 1,41 kr 2 stk Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris fra
127 kr
Livol Multivitamin 50+ - 150 tabl. Voksen 0,85 kr 1 stk Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris fra
85 kr
Healthwell Multivitamin Vegansk Begge 1,83 kr 2 stk Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris fra
165 kr
multivitamin test

Sådan lavede vi testen

I forbindelse med testen af forskellige multivitaminer, var det vigtigt for os at få et bredt billede af, hvordan multivitaminerne virkede. Vi bad derfor testpersonerne holde øje med stort set alle ændringer i deres kroppe, hvor små de end måtte være. Særligt skulle testpersonerne dog være opmærksomme på ændringer i humør, energiniveau og overskud i hverdagen. I forbindelse med test af multivitaminer til børn, bad vi også børnefamilierne notere hvorvidt, det var nemt eller svært at få barnet til at indtage vitaminerne. Forældrene blev endvidere bedt om at holde øje med adfærdsændringer hos deres børn - altså en sammenligning før og efter indtagelse af multivitaminer. Slutteligt gav vi alle respondenter mulighed for at komme med konstruktiv kritik af produkterne - positiv såvel som negativ. Nedenfor kan du se de specifikke punkter, testpersonerne skulle holde øje med.

 • Noter humør, energiniveau og generelle velbefindende før testen. Noter herefter ugentlig hvordan dette ændrer sig løbende i forbindelse med brug af multivitaminerne. Har de nogen gavnlig effekt? Giver de nogle former for maveproblemer eller lignende? Hvordan påvirkes humøret? Er der mere overskud i hverdagen?
 • Har du problemer med at få dit barn til at indtage multivitaminerne? Hvis ja, hvorfor? I forbindelse med test af multivitaminer til børn bedes i samtidig være opmærksomme på eventuelle adfærdsændringer hos barnet, positive såvel som negative. Noter også hvorvidt barnet kan lide smagen af produktet eller ej.
 • Hvis du har observationer, der ikke er noteret af ovenstående, så noter venligst disse også.

Ofte stillede spørgsmål om bedste multivitamin

Ofte stillede spørgsmål om multivitamin

Hvilket multivitamin er bedst?

Der findes mange gode multivitaminer på markedet. Vi har dog kåret Multivitaminer & Mineraler fra Weightworld som de bedste multivitaminer. Dette er gjort på baggrund af de mange gode vitaminer og mineraler, som produktet indeholder samt respons fra vores testpersoner.

Hvem har brug for multivitaminer?

Du tænker måske, at du får rigeligt med vitaminer og mineraler igennem din kost. Dette er delvis rigtigt. Dog kan der være visse vitaminer eller mineraler, som din kost ikke dækker. Hertil kan et supplement med multivitaminer være rigtigt sundt for de fleste mennesker.

Hvorfor har man brug for multivitaminer?

Kroppens vitale funktioner er afhængige af netop vitaminer og mineraler. Det er derfor rigtig vigtigt, at du sørger for at få dækket disse ind enten via kosten eller gennem multivitaminer. Hvis du ikke får de nødvendige vitaminer til kroppen, fungerer den simpelthen ikke optimalt.

Kan man få for mange multivitaminer?

En del vitaminer og mineraler kan ved indtag i høje doser medføre sundhedsmæssige virkninger. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du bør tage multivitaminer, kan du eventuelt besøge lægen, der kan teste dine vitamin- og mineraltal. På denne måde undgår du at få unødige overdoser af visse vitaminer.

Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Sidst redigeret 11 maj 2022
Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
18 Stemmer, Gennemsnit: 4.5 / 5