Bedste Jerntilskud 2023 - TEST af 5 jerntilskud (bedst i test)

Få energien tilbage med det bedste jerntilskud, der ikke giver bivirkninger

Jerntilskud tages af rigtig mange danskere. Der kan være mange forskellige årsager til, at man har et for lavt indhold af jern i blodet. Det kan blandt andet være en kronisk tilstand uden kendt årsag, skyldes blødninger i tarmen, operation, menstruation, graviditet og fødsel eller skyldes sygdom. Fælles for disse årsager er, at man kan have brug for et godt jerntilskud, da man ikke indtager eller optager nok jern gennem kosten. Nogle af de mest karakteristiske symptomer på jernmangel er træthed, svimmelhed, svaghedsfornemmelse, øget søvnbehov og hovedpine. En blodprøve kan påvise, hvor vidt man mangler jern. En af problemerne ved jerntilskud er hos mange, at de har svært ved at finde et produkt, der passer til den enkeltes behov. Jerntilskud har ry for at give hård mave, og der kan være stor forskel på, hvordan den enkelte oplever at indtage det enkelte produkt.

Vi har testet 10 forskellige typer af jerntilskud, og vinderen af det bedste jerntilskud blev Jerntabletter fra WeightWorld, som er veganske og har god effekt.

Testvindere - Bedste jerntilskuddet 2023

Her er en oversigt over årets bedste jerntilskud.

 1. Bedst i test: Weight World Jerntabletter
 2. Bedste kundeanmeldelse: Solaray Jern +C
 3. Bedste premium jerntilskud: Healthwell Jern Skonsam
 4. Bedste jernpiller Complex: Body science Iron Complex
 5. Bedste flydende jerntilskud: Floradix Kräuterblut

Vores 5 bedste jerntilskud (Maj 2023)

1. Weight World Jerntabletter - Bedst i test

Weight World Jerntabletter - Bedst i test
Score 4,7/5
Score 4,7/5
Bedst i test
Till butik
köp
(Weight World)

Vi har testet adskillige jerntilskud for at finde frem til det bedste, du kan købe på det danske marked. Titlen som vinderen af bedste jerntilskud går til Jerntabletter fra WeightWorld. Her får du en bøtte med 365 jerntabletter. Du kan derved nøjes med at genfylde dit lager en enkelt gang om året. Det er vigtigt at have et stabilt niveau af jern i kroppen. Det er dermed vigtigt, at det er nemt og bekvemt at sørge for at få det taget hver dag. Med denne store bøtte jerntabletter løber du ikke tør foreløbigt. Som en stor fordel ved dette produkt, er jerntabletterne både velegnet til veganere og vegetarer. Tabletterne skal blot indtages sammen med et måltid og indeholder 14 mg.

I en travlt hverdag fandt vores testpersoner det dejlig nemt, at man blot skulle tage en enkelt tablet til det samme måltid hver dag. Det blev hurtigt en vane, som de ikke tænkte yderligere over. En stor del af dem oplevede fornyet energi og mindre hovedpine, efter de begyndte på jerntabletterne. Det så også ud til at have en positiv indvirkning på immunsystemet.

Egenskaper

 • Jern / pille: 14 mg
 • Pris / pille: 0,35 kr
 • Jern mg/kr: 39,61

Fordele

 • Jerntabletter til et helt år i en bøtte
 • Styrker immunsystemet
 • Nemt at tage

Ulemper

 • Kan påvirke fordøjelsen hos nogle

Omdöme

Godt dagligt jerntilskud, der er nemt at tage og som understøtter immunforsvaret.

Priser

Til butik
129 kr

2. Solaray Jern +C - Bedste kundeanmeldelse

Solaray Jern +C (90 tabletter) - Bedste kundeanmeldelse
Score 4,5/5
Score 4,5/5
Till butik
köp
(Helsebixen)

Vi har søgt nettet tyndt for brugeranmeldelser på jerntilskud. Et produkt, der skiller sig meget ud og nævnes ofte med rosende ord er Solaray Jern. Vi har kigget nærmere på produktet for at finde ud af, hvad det helt præcist er, der gør dette jerntilskud så unikt. Et hurtigt blik på indholdsfortegnelsen viser hurtigt, at der her er tale om et produkt, der virkelig sætter ind i forhold til træthed, som er et af de stærkeste symptomer på jernmangel. Ud over 20 mg jern, indeholder en tablet også B6 vitamin og B 12 vitamin, som begge har stor indvirkning på træthed. Ligeledes er der tilsat folsyre samt forskellige gode urter samt andre mineraler.

Der er altså her ikke kun tale om et jerntilskud, der tilføjer jern, men et jerntilskud, der dækker ind på forskellige parametre, som giver samme symptomer som jernmangel. Vi testede selvfølgelig, om der var hold i de gode anmeldelser af Solaray Jern, og der må vores testpersoner stemme i. Vores testpersoner mærkede hurtigt en forandring ved at tage dette jerntilskud, som altså løber med sejren som jerntilskuddet med bedste brugeranmeldelser.

Egenskaper

 • Jern / pille: 20 mg
 • Pris / pille: 2,00 kr
 • Jern mg/kr: 12

Fordele

 • Let for kroppen at optage
 • Rig på B vitaminer
 • Med C-vitamin og folsyre

Ulemper

 • Høj pris

Omdöme

Jerntilskud med C- vitaminer og B-vitaminer, der dræber trætheden.

Priser

Til butik
180 kr

3. Healthwell Jern Skonsam - Bedste premium jerntilskud

Healthwell Jern Skonsam - Bedste premium jerntilskud
Score 4,5/5
Score 4,5/5
Till butik
köp
(Healthwell)

Titlen som bedste premium jerntilskud, blandt alle de testede jerntilskud, går til Healthwell Jern Vital. De fleste former for jerntilskud kan for mange give forstoppelse, særligt i starten. Denne meget ubehagelige bivirkning har Healtwell Jern Vital elimineret, hvilket vores testpersoner kan nikke genkende til. Der var ikke en eneste af vores testpersoner, der fik hård mave, når de indtog den anviste mængde. Hver pille indeholder 20 mg jern. Dette kan sammenlignet med nogle andre virke til at være i den høje ende, men dette har ingen negativ indvirkning på fordøjelsessystemet.

Jern Vital indeholder en type af jern, der optages nemt af kroppen, og så har de tilføjet glycin til kapslerne. Dette bevirker, at jern ikke optages direkte i mavesækken, men føres med videre over i tarmen, hvor det optages af kroppen. Denne effekt er ekstremt fascinerende, og det bliver pludselig en leg at tage sit daglige jerntilskud, uden at frygte det næste toiletbesøg. Samtidig havde vores testpersoner en god optagelse af jerntilskuddet. Dette hænger formentlig sammen med, at der er tilsat C-vitamin, som øger optagelsen. På grund af god effekt og ingen bivirkninger erklærer vi Jern Vital fra Heathwell for bedste premium jerntilskud.

Egenskaper

 • Jern / pille: 20 mg
 • Pris / pille: 1,17 kr
 • Jern mg/kr: 17,14

Fordele

 • Rigtig god effekt
 • Skånsom for maven
 • Indeholder folsyre og C-vitamin

Ulemper

 • Relativt høj pris

Omdöme

Effektivt jerntilskud, der er skånsomt for maven.

Priser

Til butik
105 kr

4. Body science Iron Complex - Bedste jernpiller Complex

Body science wellness series Iron Complex ‐ Jerntabletter i kapselform - Bedste jernpiller Complex
Score 4,3/5
Score 4,3/5
Till butik
köp
(MM Sports)

Vi har testet os frem og fundet det billigste jerntilskud på det danske marked. Titlen går til Iron Comlex jerntabletter. Faktisk er det langt under halv pris på nogle af de dyre jerntilskud, man kan købe. Glasset indeholder 100 tabletter. Du skal derved huske at genfylde dit lager ca. hver 3. måned, men til gengæld er prisen bare endnu lavere pr. gang. Jerntabletterne er tilsat C-vitamin, hvilket hjælper på kroppens evne til at optage jern. Dette produkt er tilsat flere forskellige typer af letoptageligt jern.

Vores testpersoner reagerede overordnet godt på produktet. Der kan dog være en tilvænning i starten i forhold til fordøjelsen. Overordnet set giver det dog en fin effekt. Vores testpersoner oplevede forbedring i forhold til træthed og svimmelhed og fik en fornyet energi. På baggrund af effekt og naturligvis den rigtig gode pris, har vi kåret jerntabletter fra Iron Complex som det billigste jerntilskud på markedet. Har du et for lavt indhold af jern i blodet, kan du derfor roligt vælge dette produkt til at hæve din jernprocent - også selvom det er meget billigere end konkurrerende produkter i samme kategori.

Egenskaper

 • Jern / pille: 10 mg
 • Pris / pille: 0,59 kr
 • Jern mg/kr: 16,95

Fordele

 • Ekstremt billigt jerntilskud
 • Indeholder C-vitamin for bedre optagelse
 • Indeholder typer af letoptageligt jern

Ulemper

 • Kun 100 piller pr glas

Omdöme

Prisbaskeren med god effekt indenfor jerntilskud.

Priser

Til butik
59 kr

5. Floradix Kräuterblut - Bedste flydende jerntilskud

Floradix Kräuterblut - 500 ml - Bedste flydende jerntilskud
Score 4,3/5
Score 4,3/5
Till butik
köp
(Med24)

Der findes flere forskellige former for flydende jern. De fleste forekommer som en tyk, metalsmagende masse, der ikke er særlig indbydende at indtage. Til gengæld fandt vi Kräuterblut Floradix, som er en fantastisk urteblanding, der indeholder det daglige tilskud af jern på 20 mg. Ud over jern er denne urtemikstur rig på B vitaminer, der bekæmper træthed. Derudover indeholder den gode mineraler og urter samt en masse sunde, naturlige ingredienser. Urterne er med til at sikre en god fordøjelse, som jern ellers kan have en negativ indvirkning på.

Vores testpersoner var meget begejstrede over, at det var muligt at tage jerntilskud i form sådan et naturprodukt, frem for altid at skulle tage tabletter. Der er ikke konstateret maveproblemer med Kräuterblut Floradix. Der er dog delte meninger om, hvor vidt det smager godt eller dårligt. Alle er dog enige om, at det smager bedre end almindelige jerndråber, som har en klassisk, metallisk smag. På grund af de mange sunde, naturlige urter, den urtelignende smag samt gode påvirkning af maven, løber Kräuterblut Floradix afsted med titlen som det bedste flydende jerntilskud.

Egenskaper

 • Jern / pille: 20 mg
 • Pris / pille: 6,76 kr
 • Jern mg/kr: 2,96

Fordele

 • Naturprodukt rig på urter
 • Tilsat B-vitaminer, der modvirker træthed

Ulemper

 • Høj pris
 • Delte meninger om smag

Omdöme

Flydende jerntilskud rig på naturlige urter og B-vitaminer.

Priser

Til butik
169 kr
Så hittar du bästa Jerntilskud

Jerntilskud købsguide

Der er flere ting du bør overveje, inden du går ud og køber jerntilskud. Et jerntilskud er ikke bare et jerntilskud. Der findes stor variation i indholdet og koncentrationen af den jern, som kroppen kan optage. Hvad du vælger afhænger blandt andet af, hvor stort dit behov for jern er samt hvad din krop reagerer positivt på og hvilke produkter din mave ikke er så stor fan af. Jern findes også både som tabletter og som dråber. Hvad du vælger her er en smagssag. Er du i mangel af andre mineraler eller vitaminer, kan du med fordel gå efter et jerntilskud, hvor disse er tilsat. Disse faktorer bør du overveje, inden du køber jerntilskud:

Størrelse

Det kan ofte betale sig at købe stort ind af gangen. Flere af produkterne i denne kategori kan købes i forskellige kvantum, og her er der tendens til, at storkøb betaler sig på den lange bane, selvom du skal af med flere penge for den første bøtte. Køber du eksempelvis en stor bøtte med tabletter til et helt år, risikerer du heller ikke at gå og glemme at købe det fx hver tredje måned. Glemmer du ofte at købe nyt eller glemmer at tage dit daglige tilskud, kan du risikere at komme ud af balance i forhold til jernindholdet i dit blod. Dette kan hurtigt få den dræbende træthed og energiforladthed til at vende tilbage.

Form af jern

Har du meget nemt til forstoppelse, bør du vælge et jerntilskud, der er specielt sammensat til den sensitive mave. Disse findes i flere varianter, både med hensyn til hvilke former for jern, produktet indeholder, men også i forhold til hvor i fordøjelsen, de optages. Slår det første produkt din mave ud, kan du eventuelt sætte dosis ned eller forsøge dig med et andet produkt.

Additiver

Nogen jerntilskud indeholder meget mere end blot jern. Er der andet, som du er i underskud af, kan det være en fordel at undersøge, om du kan få det som en kombination med dit jerntilskud. Derved slipper du for at skulle tage flere tilskud samtidig.

Form af tilskud

Jerntilskud findes både som jerntabletter eller som flydende jerntilskud. Nogle har dog svært ved at indtage tabletter, mens andre foretrækker en tablet. Det er derfor en personlig præference, om du ønsket det ene eller det andet. Du får dog dækket dit jerntilskud lige godt ved både tabletform og flydende form.

Vegan

Er du eksempelvis veganer eller vegetar, kan du også finde jerntilskud, der overholder alle de værdier, du går ind for. Du skal derved ikke gå på kompromis med dine overbevisninger, selvom du ønsker jerntilskud.

Dosering

Jern optages bedst i mindre doser ad gangen. Hvis du får for meget jern på én gang vil kroppen forsøge at udskille det igen, og du kan samtidig få maveproblemer i forbindelse med dette. Det kan dog være fristende at gå efter et jerntilskud med meget højt indhold, hvis dette giver "mere jern for pengene". Hvis du køber et jerntilskud med meget højt indhold, skal det doseres over flere gange dagligt. Det anbefalede daglige jernindtag hos en voksen er 150 - 300 mg. Da jern bedst optages i mindre doser, vil et jerntilskud indeholdende 50 - 65 mg være passende. Ønskes alligevel et produkt med højere jerntilskud, skal indtagelse ske i mindre doseringer.

Kvantitet

Hvis du skal til at starte på jerntilskud for første gang, eller hvis du overvejer at skifte fra ét produkt til et andet, så skal du i den første periode indtage jerntilskud i mindre doseringer end anbefalet. Dette er for at sikre, at netop din krop kan tåle det nye produkt. Nogle døjer nemlig med maveproblemer ved visse former for jerntilskud, mens der ingen problemer er ved andre.

Kvalitet

Markedet for kosttilskud er rigtig stort. Det betyder naturligvis også, at der findes mange forskellige udbydere af jerntilskud. Mens nogle produkter er rigtig gode, så findes der desværre også mindre hensigtsmæssige jerntilskud på markedet. Sørg for at lave en grundig forundersøgelse for de produkter, du overvejer at købe. Har andre haft succes med produktet, eller har der været eventuelle problemer med maven eller andre steder i kroppen? På denne måde sikrer du, at du får et kvalitets jerntilskud, hvilket gavner dig senere.

Jerntabletter eller flydende?

Jerntilskud findes på som faste jerntabletter eller som et flydende produkt. Du kan få samme indhold af jern i begge produkter, men nogle mennesker foretrækker det ene frem for det andet. Her bør du derfor overveje om det vil have en forskel for dig, om produktet er fast eller flydende. Har du eksempelvis svært ved at sluge tabletter, vil et flydende jerntilskud måske være bedre for dig.

Pris

Prisen på jerntilskud kan variere rigtig meget i prisen. Nogle jerntilskud kan nemlig godt koste 200 kr. eller mere, mens indholdet af produktet umiddelbart ligner andre jerntilskud. Det er ikke nødvendigt at betale så dyre priser for jerntilskud, da der findes rigtig mange gode produkter på markedet for 100 - 150 kr. Undersøg derfor markedet og spar penge.

Sammenligne alle jerntilskudden i testen

Klik på en overskrift i tabellen for at sortere produkterne. Du kan rulle tabellen sidelæns for at se alle data, men det kan være lettere at holde din telefon i liggende tilstand for at sammenligne produkter.

Jerntilskud Järn / kapsel Pris / kapsel Järn mg/kr Totalbetyg Pris
Weight World Jerntabletter 14 mg 0,35 kr 39,61 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris fra
129 kr
Solaray Jern +C (90 tabletter) 20 mg 2,00 kr 12 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris fra
180 kr
Healthwell Jern Skonsam 20 mg 1,17 kr 17,14 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris fra
105 kr
Body science wellness series Iron Complex ‐ Jerntabletter i kapselform 10 mg 0,59 kr 16,95 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris fra
59 kr
Floradix Kräuterblut - 500 ml 20 mg 6,76 kr 2,96 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris fra
169 kr
jerntilskud test

Sådan lavede vi testen

Vi ønskede at få et retvisende resultat af vores tests. Derfor udvalgte vi testpersoner, der i en eller anden grad døjede med træthed eller havde andre symptomer på jernmangel. Det kunne også være en følelse af udmattelse, svimmelhed samt hovedpine og generel utilpashed, der kunne relateres til jernmangel. Vi bad dem tage de respektive jerntilskud i en periode og dokumentere deres erfaringer. Til sidst indsamlede vi al vores testpersoners data og holdt det op mod hinanden.

På den baggrund fandt vi frem til det bedste jerntilskud inden for følgende kategorier: Det bedste jerntilskud overordnet set, det bedste premium jerntilskud, det billigste jerntilskud, jerntilskuddet med de bedste brugeranmeldelser samt det bedste flydende jerntilskud. De observeringer, som vi bad vores testpersoner om at holde øje med og dokumentere ændringer på, kan du se nærmere om i denne liste:

 • Først og fremmest var vi interesserede i at vide, om testpersonerne kunne mærke en forskel på deres symptomer, efter de begyndte at indtage jerntilskud. Hvornår begyndte de at kunne mærke denne forskel? Var den svag eller meget markant?
 • Dernæst kunne vi godt tænke os at vide, om der var nogle bivirkninger forbundet med deres opstart på jerntilskud. Fik de problemer med maven? Hvornår startede problemerne? Stoppede de igen, eller var de vedvarende?
 • Sidst men ikke mindst ville vi gerne vide, hvad testpersonerne syntes om at tage jerntilskuddet. Var det nemt at huske? Hvordan var det at tage det? Var der ubehag forbundet med at tage det? Hvad syntes de om smagen?

Ofte stillede spørgsmål om bedste jerntilskuddet

Ofte stillede spørgsmål om jerntilskud

Hvilket jerntilskud er bedst?

Vi udvalgte Jerntabletter fra WeightWorld som det bedste jerntilskud i test. Det gjorde vi blandt andet fordi tilskuddet kan tages af alle, også veganere og vegetarer. Testpersonerne oplevede forbedring af trætheden og et bedre immunforsvar. Samtidig er der nok tabletter til et helt år i bøtten.

Hvem bør tage jerntilskud?

Det er langt fra alle, der indtager nok jern gennem maden. Et dagligt kosttilskud på 14-20 mg jern, som de fleste jerntilskud indeholder, vil være med til at opretholde stabile jerndepoter. Alle kan derfor tage jerntilskud. Især gravide, folk med blødninger i tarmen samt veganere og vegetarer har for lavt jernindhold i kroppen.

Er flydende jerntilskud eller jerntabletter bedst?

Hvorvidt man foretrækker jerntabletter eller flydende jerntilskud er en smagssag. Det er indholdet af jern pr. dosis, der sammen med andre faktorer afgør, om du får dit behov dækket. Eksempelvis hjælper C-vitamin på optagelsen af jern, hvorimod kalk hæmmer optagelsen af jern

Er der bivirkninger ved jerntilskud?

 • Den mest kendte bivirkning ved jerntilskud er forstoppelse. Har du tendens til hård mave, kan du med fordel gå efter et produkt, der er specielt sammensat til folk med tendens til forstoppelse.
Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Sidst redigeret 11 maj 2022
Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
48 Stemmer, Gennemsnit: 4.3 / 5