Test: Bedste Pantotensyre 2021

Sidst redigeret: Januari 2021

B5-vitamin eller pantotensyre, som det også hedder, er godt for stofskiftet og kan hjælpe mod f.eks. akne eller hårtab. Vi har testet pantotensyre-tilskud og listet de bedste. Læs mere om testen nedenfor og se, hvorfor vi valgte Healthwell B5 Pantotensyre, som den bedste i vores test.

FitnessFrank er sponsoreret af læsere. Når du køber noget via links på siden, kan vi få en affiliate-kommission. Læs mere.

Om vores test af pantotensyre-tilskud

I vores test har vi bl.a. sammenlignet følgende parametre:

 • Indhold (hvad indeholder produktet, og hvis det er kapsler er 1 så nok pr. dag)
 • Pris (om produktet er prisen værd)
 • Andet (hvad siger andre kunder om produktet, hvor hurtigt leveres varen)

Testvindere - Pantotensyre

 • Healthwell B5 Pantotensyre
 • Vitaprana Vitamin B5
 • Pantotenat Vitamin B5
 • Great Earth Pantothenic Acid
 • Healthwell B5 Pantotensyrepulver
 • DFI B5 Vitamin 100 mg (90 depottabletter)
 • Biorto Vitamin B5 120 mg (90 kapsler)

De bedste pantotensyre 2021

Vi har testet mange pantotensyre. Nedenfor er de produkter, vi anbefaler fra vores test, hvad der er godt og dårligt med hvert pantotensyre og en gennemgang af hvert produkt. Hvis du vil se en oversigt over alle de pantotensyre, der var inkluderet i testen, kan du gøre det her.

 1. 1. Healthwell B5 Pantotensyre

  9,7/10
  Healthwell B5 Pantotensyre
  Bedst i test
  Størrelse
  90 pille
  B5 / piller
  500 mg
  Pris / pille
  1,32 kr
  Til butik
  119 kr
 2. 2. Vitaprana Vitamin B5

  9,5/10
  Vitaprana Vitamin B5
  Størrelse
  100 pille
  B5 / piller
  500 mg
  Pris / pille
  0,99 kr
  Til butik
  99 kr
 3. 3. Pantotenat Vitamin B5

  9,3/10
  Pantotenat Vitamin B5
  Størrelse
  100 pille
  B5 / piller
  50 mg
  Pris / pille
  0,57 kr
  Til butik
  57 kr
 4. 4. Great Earth Pantothenic Acid

  9,3/10
  Great Earth Pantothenic Acid
  Størrelse
  90 pille
  B5 / piller
  1000 mg
  Pris / pille
  2,17 kr
  Til butik
  195 kr
 5. 5. Healthwell B5 Pantotensyrepulver

  9,1/10
  Healthwell B5 Pantotensyrepulver
  Størrelse
  100 g
  B5 / piller
  1000 mg
  Pris / pille
  2,59 kr
  Til butik
  259 kr
 6. 6. DFI B5 Vitamin 100 mg (90 depottabletter)

  8,9/10
  DFI B5 Vitamin 100 mg (90 depottabletter)
  Størrelse
  90 pille
  B5 / piller
  100 mg
  Pris / pille
  1,30 kr
  Til butik
  117 kr
 7. 7. Biorto Vitamin B5 120 mg (90 kapsler)

  8,9/10
  Biorto Vitamin B5 120 mg (90 kapsler)
  Størrelse
  90 pille
  B5 / piller
  120 mg
  Pris / pille
  0,94 kr
  Til butik
  85 kr
Se alla produkter
Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Hvor finder man pantotensyre

De to vigtigste kilder til Pantotensyre er kød og fuldkornsbrød, men i lighed med navnets antydning kan man faktisk finde B5 i det meste, om end i forsvindende små mængder. Hvis du vil være særlig sikker på at du får stoffet, skal du være forsigtig med at fra dyreriget indtage tarm, fisk, æg og mejeriprodukter og fra planternes rige ting som bælgfrugter, tørrede svampe, kål, broccoli, blomkål, solsikkefrø og alt der indeholder fuldkorn herunder brød og berigede morgenmadsprodukter.

Når det kommer til hele korn, er det hovedsagelig de umalede portioner, der indeholder de højeste niveauer, hvoraf man skal vælge brød, hvor fuldkort også sidder på ydersiden.

Hvordan virker det?

kartoffel

Pantothensyre ekstraherer glukose fra kulhydrater

Når vi spiser, er det netop de vitaminer, der starter ved B, der sørger for at udvinde glukose fra de kulhydrater, vi bruger. Pantotensyre ekstraherer glukose fra både kulhydrater og fedtstoffer, som derefter omdannes til energi. Vi har netop brug for energien til at kunne gøre alt, herunder at sidde, stå, løbe, tænke og bare være. Ud over de allerede nævnte funktioner kræves der også energi til, at kroppen kan producere andre stoffer, såsom hormoner og blodceller.

Bare pantothensyre hjælper kroppen med at lave sex- og stresshormoner, og mens førstnævnte helt sikkert lyder positivt, kan sidstnævnte virke negativt. Glem dog ikke, at stress er nødvendigt for vores præstationsevne, og det er netop den, der giver os mulighed for at udlevere vores energi på forskellige tidspunkter.

 

Bedre hud

En effekt, som pantotensyre synes at have, er at det reducerer porrernes størrelse i huden. Dette fører igen til, at mange får mindre acne, og i nogle lande anbefales det at øge indtaget for teenagere med problematisk hud, især dem, der får svære udbrud. Det har også vist sig, at der er et forhold mellem stoffet og fugtighedsgraden i menneskets hud, og mange føler, at de har en blødere og sundere hud, efter at de er begyndt at tage kosttilskud.

 

Oplysninger om vitamin B5, også kaldet pantothensyre

Kan man få mangel på Vitamin B5?

Svaret på dette spørgsmål er faktisk både ja og nej. Mens en person, der normalt ikke spiser normalt, kan få en B5-mangel, kan en person, der ikke har tilstrækkeligt høje niveauer af B12, behøve et ekstra indtag, da det kun er pantotensyre, der hjælper med dets fremstilling.

Især veganere kan få en mangel på B12 og bør derfor være ekstra opmærksomme. I eksperimenter, hvor folk udsættes for sultrelaterede tilstande, har det vist sig, at manglen på B5 meget hurtigt kan modvirkes med tilskud, og at den ikke giver nogen permanente mén.

 

Kan man få bivirkninger?

I modsætning til mange andre vitaminer kan man ikke overdosere på B5, da det er vandopløseligt og dermed forsvinder fra kroppen. Mens andre vitaminer kan opbevares og forårsage forskellige skader, er et overskud på B5 ikke noget, du skal bekymre dig om. Der er nogle tilfælde, hvor folk har taget så store mængder, at de er blevet lidt løse i deres mave, men det handler ikke om permanente problemer.

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
84 Stemmer, Gennemsnit: 4.5 / 5