Bedste B12-Vitamin 2023 - TEST af 5 B12-Vitamin (bedst i test)

Undgå B12 vitamin mangel med disse kosttilskud af høj kvalitet.

Oplever du træthed, svimmelhed eller åndenød? Måske er du veganer eller vegetar? så kan du måske mangle B12 vitamin. Du optager B12 vitamin gennem din kost og vitaminet findes kun i animalske produkter som, fisk, mejeriprodukter og kød. Den anbefalede daglig dosis for voksne er 2,0 mikrogram. Vitamin B12 (cobalamin)spiller en vigtig rolle i mange metaboliske processer i kroppen. Det understøtter også bloddannelse og forhindrer anæmi. For at kompensere eller forhindre eksisterende vitamin B12 mangler, kan kosttilskud der indeholder vitamin B12, bruges.

I vores test har vi udvalgt de bedste B12 kosttilskud i forskellige kategorier. Vinderen af vores kategori Bedst i test blev WeightWorld B12-Vitamin. Den har en anbefalet dosering på 1 stk. og kapslen indeholder en dosis på 1000 μg. Prisen er pr. kapsel er 0,50 kr, hvilket er billigere end de fleste kapsler. Dette produkt er vegansk, gluten fri og GMO fri og er derfor også velegnet til både vegetarer og veganere.

 

Testvindere - Bedste B12-Vitamin 2023

Her er en oversigt over årets bedste B12-Vitamin.

 1. Bedst i test: WeightWorld B12-Vitamin
 2. Bedste med folsyre: Healthwell Vitamin B12
 3. Bedste højdoserede B12: Body science Vitamin B12
 4. Bedste lavdoserede B12: Bodylab Vitamin B12
 5. Bedste sugetabletter: Twinlab B12 Dots

Vores 5 bedste B12-Vitamin (Maj 2023)

1. WeightWorld B12-Vitamin - Bedst i test

Weight World B12-Vitamin 1000 mcg - Bedst i test
Score 4,7/5
Score 4,7/5
Bedst i test
Till butik
köp
(Weight World)

Vinderen af vores kategori Bedst i test blev WeightWorld B12-Vitamin som kan købes på WeightWorlds hjemmeside. Dette kosttilskud er en 7 mm kapsel som er nem at sluge. Den anbefalet dosering er 1 stk. pr. dag og en enkelt dosering/kapsel indeholder en dosis på 1000 μg som er 100 ren % Methylcobalamin. Prisen for et glas med 400 stk. er 199,00 kr., hvilket svarer til pris pr. kapsel på 0,50 kr. Det anbefales at du 1 gang dagligt og gerne i forbindelse med et hovedmåltid tager 1 tablet sammen med et stort glas vand.

Dette produkt er vegansk, gluten fri og GMO fri og er derfor også velegnet til både vegetarer og veganere. Kosttilskuddet er fremstillet i Storbritannien i strengt testede og hygiejniske produktionslokaler og endvidere har produktet en GMP certificeringen, som er "Good manufacturing practice" der sikre at du får et produkt som er kvalitetssikret. Dette kosttilskud er ikke velegnet til børn og unge under 18 år. Opbevaring af glasset med kapslerne bør være et køligt og tørt sted. WeightWorlds tilbyder endvidere 100% tilfredshedsgaranti på dette produkt.

Egenskaper

 • Størrelse: 400 piller
 • Mængde B12: 1000 µg
 • Pris / pille: 0,51 kr

Fordele

 • 1 kapsel pr. dag
 • God kvalitetssikring
 • Vegansk

Ulemper

 • Køb Healthwell B12, hvis du foretrækker en mindre pakke

Omdöme

Det enkelte, veganske og kvalitetssikret B12 kosttilskud til dig.

Priser

Til butik
205 kr

2. Healthwell Vitamin B12 - Bedste med folsyre

Healthwell Vitamin B12 1000 Methyleret - Bedste med folsyre
Score 4,5/5
Score 4,5/5
Till butik
köp
(Healthwell)

Vinderen af kategorien Bedste B12 med folinsyre, er Healthwell Vitamin B12 1000. Dette kosttilskud egner sig godt til dig som ikke spiser noget animalsk mad. Kosttilskuddet fra Healthwell indeholder også folsyre (B9-vitamin) B9 hjælper blandt andet på produktionen og omsætningen af proteiner og modning af de røde blodlegemer i samarbejde med vitamin B12 Én kapsel indeholder 1000 µg B12 og 400 µg folinsyre, hvilket for begges vedkommende er langt over den anbefalede daglig dosis. Overskydende B12 vitamin udledes automatisk med vandet. Kapslerne fås i en pakke med 100 stk. som koster 85 kr.

Den anbefalet daglige dosering er 1 stk. og enhedsprisen er 0,85 kr. Disse kapsler er vegetabilske og derfor særdeles velegnet til veganere. Piller er nemme at smagsløse og nemme at sluge og opløses hurtig i kroppen. Kosttilskuddet bør ikke anvendes af børn under 18 år. Kapslerne bør opbevares i original emballage. Gerne på et tørt, køligt sted og ikke i direkte sollys. Kapslerne er fremstillet i Sverige og virksomheden Healthwell benytter HACCP der sikre at kosttilskuddet er sikre for forbrugeren. Healthway benytter GMP (Good Manufacturing Practice) og er Vegan Friendly.

Egenskaper

 • Størrelse: 100 piller
 • Mængde B12: 1000 µg
 • Pris / pille: 1,19 kr

Fordele

 • B12 og folinsyre i samme pille
 • Vegetabilske kapsler

Ulemper

 • Prisen er lidt højere end andre kapsler

Omdöme

B12 kosttilskuddet som også indeholder folinsyre.

Priser

Til butik
119 kr

3. Body science Vitamin B12 - Bedste højdoserede B12

Body science Vitamin B12 - Bedste højdoserede B12
Score 4,3/5
Score 4,3/5
Till butik
köp
(MM Sports)

Testvinderen af Bedste B12 kapsel med højeste dosis, er Body Science Vitamin B12 som kan købes på www.mmsportsstore.dk og koster 69 kr. for 100 tabletter. Denne kapsel har en meget høj dosis af B12 på 1000 µg vitamin pr. tablet. Den anbefalede dosering pr. dag er 1 tablet. Prisen pr. kapsel er 0,69 kr. Hvilket er lidt dyrere end andre B12 produkter. Denne kapsel indeholder 100 % metylcobalamin som er den bioaktive form af vitamin B12. Den bioaktive form af B12 optages effektivt i kroppen og kan desuden udnyttes med det samme.

Andre billigere og den mere almindelige form cyanocobalamin skal først omdannes til en bioaktiv form af cobalamin før den kan bruge stoffet. Dette kosttilskud er ikke egnet for unge under 18 år. Kosttilskuddet bør opbevares i original emballage ved stuetemperatur. Kapsel er fremstillet af Body Science i Sverige og er 100 % vegansk. Body Sciences kosttilskud fremstilles i henhold til HACCP der sikre at de er sikre for forbrugeren. Med Body Sciences produkter medfølger en kundetilfredshedsgaranti, der sikre at du kan returnere produktet og få et tilgodebevis.

Egenskaper

 • Størrelse: 100 piller
 • Mængde B12: 1000 µg
 • Pris / pille: 0,99 kr

Fordele

 • Høj dosis af B12
 • 100 % vegansk

Ulemper

 • Opbevares utilgængeligt for børn

Omdöme

Kosttilskuddet til den kvalitetsbevidste som ønsker en høj dosering i én kapsel.

Priser

Til butik
99 kr

4. Bodylab Vitamin B12 - Bedste lavdoserede B12

Bodylab Vitamin B12 (90 stk) - Bedste lavdoserede B12
Score 4,1/5
Score 4,1/5
Till butik
köp
(Bodylab)

Vi har valgt Bodylabs Vitamin B12 som vinder af Bedste køb med laveste dosis. Denne kapsel indeholder blot 9µg og er fremstillet i kapselform. Den lave dosis på 9µg, sammenlignet med andre produkter, er dog rigelig til at dække det anbefalede behov for daglig indtagelse af B12. Denne kapsel kan også anvendes af unge over 11 år. Prisen for et glas med 90 stk. kapsler er 89 kr., hvilket svarer til en stk. pris pr. kapsel på 0,99 kr., hvilket er i den høje ende for en kapsel. Doseringen er én kapsel pr. dag og bør indtages efter et hovedmåltid og gerne med et glas vand.

Bodylabs B12 kosttilskud er laktose og glutenfri og indeholder ikke sukker. Produktet er fremstillet i Danmark og virksomheden er underlagt dansk fødevarelovgivning og kontrolleres minimum 2 gange om året af Fødevarestyrelsen. Virksomheden er også certificeret til salg af økologiske fødevarer. Vær dog opmærksom på at dette kosttilskud kan indeholde spor efter krebsdyr, fisk, soja og mælk. Produktet bør opbevares i original emballagen ved stuetemparatur og er ikke egnet for børn under 11 år.

Egenskaper

 • Størrelse: 90 piller
 • Mængde B12: 9 µg
 • Pris / pille: 0,99 kr

Fordele

 • Kosttilskuddet med lav dosering
 • Kan anvendes af børn over 11 år

Ulemper

 • Dyrest i testen

Omdöme

B12 kosttilskuddet til dig som ønsker en lavere dosis.

Priser

Til butik
89 kr

5. Twinlab B12 Dots - Bedste sugetabletter

Twinlab B12 Dots - Bedste sugetabletter
Score 3,9/5
Score 3,9/5
Till butik
köp
(Bodystore)

Som den Bedste B12 sugetablet har vi valgt B12 Dots fra Twinlab. Denne sugetablet kan købes bl.a. købes på Svenske kosttilskuds onlineshop. Denne smarte sugetablet indeholder 500 µg pr. sugetablet. Hvilket sikre dig at du får rigelig B12 i forhold til den anbefalede daglige mængde. Tabletterne er udviklede for sublingual optag, dvs. den skal placeres under tungen og tabletterne er tilsat en 100% naturlig kirsebær aroma. Tabletten er sukkerfri og uden gelatine. Sugetabletten er et rigtig godt alternativ til personer som ikke ønsker eller har svært ved at sluge de traditionelle B12 kapsler.

Sugetabletten opløse hurtigt i munden, så du er sikret en hurtig optagelse af B12 vitaminen. Den anbefalet dosering er én tablet dagligt i forbindelse med et måltid. Prisen er 89 kr. for en æske med 100 stk. tabletter. Tabletten 100 % vegansk og er derfor velegnet til veganere. Prisen pr. tablet er 0,89 kr., hvilket er i den høje ende prismæssigt. Tabletten må ikke indtages af personer under 18 år, gravide eller ammende. Producenten bag sugetabletten er anerkendte Twinlab fra USA som har flere certifikationer i forhold til vegan and produktionsforhold.

Egenskaper

 • Størrelse: 100 piller
 • Mængde B12: 500 µg
 • Pris / pille: 0,99 kr

Fordele

 • smart sugetablet
 • Med kirsebærsmag

Ulemper

 • Kapsler er normalt lettere at indtage

Omdöme

Den smarte sugetablet med B12 vitamin.

Priser

Til butik
99 kr
Så hittar du bästa B12-Vitamin

B12-Vitamin købsguide

Når du skal finde dit næste B12 kosttilskud er der nogle faktorer som du skal gennemgå, så du sikre dig at du får netop det produkt som passer til dig. Hvor mange eller hvor få μg B12 vitamin vil du have og skal det være i kapsel eller sugetablet. Det er også vigtigt at du beslutter dig hvor mange du vil bruge pr. dag på dette kosttilskud. Vores købsguide vil hjælpe dig til at finde det B12 kosttilskud, som netop matcher dine behov og ønsker. Købsguiden er delt op i punktform nedenfor. - Gå punkterne igennem inden beslutningen træffes, dette vil give dig den bedste forudsætning for at finde dit næste kosttilskud.

Mængde af B12 i en kapsel 

Mængden af B12 vitaminet opgøres i μg (mikrogram) og oftest oplyses dette tal pr. kapsel. Der kan være stor forskel på mængden i kapslerne, alt fra 3 μg til 1.000 μg. Så derfor er det vigtigt at du overveje netop dit behov. Den anbefalede daglig dosis for voksne er 2,0 mikrogram. Det kan dog oplyses at det evt. overskydende B12 vitamin som ikke optages i kroppen, blot udeledes med vandet.

Anbefalet dosering pr. dag

Hvor mange kapsler anbefales af producenten at du dagligt indtager. Dette har selvfølgelig betydning for prisen pr. dag og samtidig fortæller det dig om du skal indtage flere piller pr. dag

Pris pr. kapsel og pris pr. dag

Prisen er selvfølgelig også en faktor du skal overveje når du køber dit kosttilskud. I vores produktpræsentationen har vi oplyst prisen pr. kapsel ved køb af ét produkt, denne enhedspris kan dog ændre sig ved storkøbs rabatter.

Produktionsforhold og miljø

Hvis du ønsker at dine kosttilskuds produkter er fremstillet bæredygtigt og efter GMP "Good manufacturing practice" og evt. andre certificeringen er det vigtigt at du kontrollere dette inden du køber kapslerne. Vi har i vores produktbeskrivelser forsøgt at få de oftest anvendte certificeringer med i indholdet.

Vegansk

Hvis du er veganer eller vegetar og leder efter et B12 kosttilskud er det vigtigt at du sikre at netop dit valg er fremstillet 100 % vegansk og at kapslerne er vegetabilske.

Kapsel, spray eller sugetablet

Oftest er B12 vitamin kosttilskuddet i kapselform, men der findes både sugetabletter med smag og muligheden for at benytte en mundspray. Kapslerne er enten fremstillet af gelatine eller er vegetabilske. Gelatine kapslerne er produceret fra hydrolysen af ​​kollagen fra fisk, svin eller kvæg og kan derfor ikke anbefales til veganer eller vegetarer. De vegetabilske kapsler er derimod alene fremstillet af cellulose, en komponent i planter.

Sammenligne alle b12-vitamin i testen

Klik på en overskrift i tabellen for at sortere produkterne. Du kan rulle tabellen sidelæns for at se alle data, men det kan være lettere at holde din telefon i liggende tilstand for at sammenligne produkter.

B12-Vitamin Storlek Mängd B12 Pris / tablett Totalbetyg Pris
Weight World B12-Vitamin 1000 mcg 400 piller 1000 µg 0,51 kr Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris fra
205 kr
Healthwell Vitamin B12 1000 Methyleret 100 piller 1000 µg 1,19 kr Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris fra
119 kr
Body science Vitamin B12 100 piller 1000 µg 0,99 kr Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris fra
99 kr
Bodylab Vitamin B12 (90 stk) 90 piller 9 µg 0,99 kr Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris fra
89 kr
Twinlab B12 Dots 100 piller 500 µg 0,99 kr Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris fra
99 kr
b12-vitamin test

Sådan lavede vi testen

Flere og flere danskere ønsker at supplere deres kost med kosttilskud, herunder B12 vitaminet. B12 vitamin kaldes også kobalamin og kan får gennem en varieret og sund kost men findes også som kosttilskud. Din krop kan ikke selv producerer vitaminet og derfor er du nødsaget og afhængig af at få B12 vitaminet tilført fra enten kost eller kosttilskud. Markedet for kosttilskud er enormt og kosttilskuddet kan fås både i fysiske butikker og via onlinekøb. Samtidig kan prissætningen virke meget uoverskuelig for produkter der på overfladen virker ens. Vi har derfor testet og udvalgt de bedste B12 vitaminer til dig. Følgende punkter er gennemgået i forbindelse med teste og samtidig har vi kigget på anmeldelser af der enkelte produkter. - Mængde af B12 vitamin i hver kapsel, – Pris pr. kapsel, - Vegansk, - Dosering, - Indtagelse af produkt.

 • Mængden af B12 vitamin pr. kapsel - Hvor meget B12 vitamin omgjort i µg er der i hver kapsel?
 • Pris pr. kapsel - Hvad koster en kapsel (dosering) pr. dag?
 • Vegansk - Er produktet 100 % vegansk? Er produktet certificeret vegansk?
 • Dosering - Hvor mange kapsler skal man indtage pr. dag for at nå den anbefalede daglige dosis? Hvor mange kapsler anbefaler producenten?
 • Indtagelse af produkt - Er det kapsel, sugetablet eller spray som skal benyttes til indtagelse af B12 vitaminet? Er det en gelatine eller vegetabilske kapsel?

Ofte stillede spørgsmål om bedste b12-vitamin

Ofte stillede spørgsmål om B12-vitamin

Hvilket B12-vitamin er bedst?

Vinderen af vores kategori Bedst i test blev WeightWorld B12-Vitamin. Den anbefalet dosering er 1 stk. pr. dag og en enkelt dosering/kapsel indeholder en dosis på 1000 μg som er 100 ren %. Prisen pr. kapsel er 0,50 kr. Dette produkt er vegansk, gluten fri og GMO fri og er derfor også velegnet til både vegetarer og veganere.

Hvilke fødevarer indeholder B12 vitamin?

B12 vitaminet findes primært i animalske fødevarer bl.a. lever, æg, kød og kødprodukter. Derfor er det ofte veganere og vegetarer som mangler B12, men alle har brug for den rigtige mængde B12.

Findes B12 vitaminet i planter?

Nej, B12 vitaminet findes ikke i planter eller græntsager. Det findes kun i animalske fødevarer og i mindre mængder i mælk.

Hvad sker der hvis jeg ikke får nok B12 vitamin?

Hvis du ikke får nok B12 vitamin kan det medfører perniciøs anæmi, hvilket betyder at din krop ikke har nok røde blodlegemer. Dette kan medfører at du føler dig svagere end vanligt og træt.

Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Sidst redigeret 11 maj 2022
Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
34 Stemmer, Gennemsnit: 4.7 / 5