Bedste B-Vitamin 2023 - TEST af 5 B-Vitamin (bedst i test)

Forkæl din krop og dit stofskifte med tilskud af B-vitamin

B-vitamin er mere end ét enkelt vitamin. Det er en gruppe af otte forskellige vitaminer, der støtter op om dit stofskifte, dit nervesystem og dit kredsløb. Derudover har hvert enkelt B-vitamin deres egne, vigtige funktioner. For eksempel er B1 nødvendigt, for at kroppen kan omdanne kulhydrater til druesukker, dvs. det hjælper på dit energiniveau. B2, derimod, har stor betydning for hud, hår og negle. Et ganske særligt vitamin er B12, som er afgørende for en optimal funktion af DNA og nervesystem samt for dannelsen af røde blodlegemer.

Da B12 primært findes i animalske fødevarer som kød, fisk og æg, er det særligt vigtigt for vegetarer og veganere at være opmærksomme på niveauet af B12 vitamin. Men også hvis du er ældre, gravid, svækket eller bare fysisk aktiv, kan du have god nytte af et tilskud af B-vitamin. Alle otte typer B-vitamin kan findes som enkeltstående tilskud, men du kan også med fordel vælge et B-vitamin kompleks. Så er du godt dækket ind.

Testvindere - Bedste B-Vitamin 2023

Her er en oversigt over årets bedste B-Vitamin.

 1. Bedst i test: Healthwell B Kompleks
 2. Bedste brugerbedømmelser: Solaray Mega B-Stress
 3. Bedste premium B-vitamin: Weight World B Complex
 4. Bedste B-vitamin til prisen: Body science B Complex
 5. Bedste flydende B-vitamin: Bättre Hälsa B-50 Komplex

Vores 5 bedste B-Vitamin (Maj 2023)

1. Healthwell B Kompleks - Bedst i test

Healthwell Vitamin B Kompleks 50 - Bedst i test
Score 4,7/5
Score 4,7/5
Bedst i test
Till butik
köp
(Healthwell)

Vinderen af vores kategori Bedst i test blev Vitamin B Kompleks fra Healthwell. Med dette produkt får du det hele. Det er løsningen for dig, der vil sikre et tilstrækkeligt niveau af alle otte B-vitaminer med blot en enkelt kapsel dagligt. Prisen er rimelig, og kapslerne er 100% vegetabilske, så vegetarer og veganere kan også være med. Vitamin B Kompleks er særligt velegnet til dig, der er stresset eller meget fysisk aktiv. Begge dele stiller nemlig højere krav til kroppen, energistofskiftet og forbrændingen, og dermed et højere vitaminbehov.

Med Vitamin B Kompleks fra Healthway får du rigeligt dækket dit daglige behov, og da B-vitaminer er vandbaserede, skal du ikke være bange for, at de ophobes i kroppen. Får du får mange, vil de blive udskilt med urinen. En vigtig undtagelse er dog B3, der som det eneste B-vitamin kan have bivirkninger ved for stort indtag. Du vil derfor kunne opleve hudforandringer og en rødmen i huden, hvis du får for meget B3. I de fleste tilfælde er bivirkningerne ganske uskadelige, men giver alligevel et lille minus i vores test.

Egenskaper

 • Størrelse: 90 piller
 • Pris / pille: 1,32 kr

Fordele

 • Alle vigtige B-vitaminer
 • Højt niveau af B3
 • Egnet til vegetarer/veganere

Ulemper

 • Bør ikke bruges som en erstatning for en varieret kost

Omdöme

Højdoseret vegansk tilskud af alle de vigtige B-vitaminer.

Priser

Til butik
119 kr

2. Solaray Mega B-Stress - Bedste brugerbedømmelser

Solaray Mega B-Stress (250 kapsler) - Bedste brugerbedømmelser
Score 4,5/5
Score 4,5/5
Till butik
köp
(Helsebixen)

Det produkt, der har fået den bedste anmeldelse, er uden sammenligning Solaray Mega B-Stress. Her er der også tale om et B-vitamin kompleks, hvor du får rigeligt tilskud af alle otte B-vitaminer i en kapsel. Produktet er vegetabilsk og derfor velegnet for vegetarer og veganere. Derudover indeholder Solaray Mega B-Stress også C-vitamin og magnesium, som begge dele understøtter kroppens optagelse af B-vitaminerne. Kapslernes C-vitamin giver også et ekstra boost til hår og hud, og sammen med B2 beskytter det også kroppens celler mod oxidativt stress. Samtidig er kapslerne fremstillet med en særlig teknik, der gør, at du optager næringsstofferne trinvist. Det betyder, at du ved indtagelsen optager ca. halvdelen af næringsstofferne, mens den sidste halvdel bliver optaget langsomt i de efterfølgende 12 timer.

På den måde får din krop får det optimale udbytte af næringsstofferne. Daglig dosis er 2 tabletter, hvilket giver en lidt dårligere bedømmelse, og på minussiden finder vi også et meget højt niveau af B3 med tilhørende risiko for bivirkninger. Det skal også nævnes, at det frarådes gravide at benytte dette produkt, hvilket må undre, da det normalt netop anbefales at tage B-vitamintilskud under en graviditet.

Egenskaper

 • Størrelse: 250 piller
 • Pris / pille: 1,04 kr

Fordele

 • Med C-vitamin og magnesium
 • Trinvis optagelse af næringsstoffer

Ulemper

 • Bør opbevares utilgængeligt for små børn

Omdöme

B-vitamin kompleks, der sikrer optimal udnyttelse af næringsstofferne.

Priser

Til butik
259 kr

3. Weight World B Complex - Bedste premium B-vitamin

Weight World B-Vitamin Complex - Bedste premium B-vitamin
Score 4,3/5
Score 4,3/5
Till butik
köp
(Weight World)

Vores bedste Premium produkt er Vitamin B Complex fra Weight World. Her får du også en kombination af alle otte B-vitaminer plus vitamin C. Det taler til produktets fordel, at man kun skal tage én enkelt tablet for at få dækket sin daglige dosis. Med dette produkt får du øget dit energiniveau og styrket dit immunforsvar, samtidig med at det kan lindre eventuelle stresssymptomer. Nogle brugere oplever endda en mærkbar reduktion af symptomer på depression og angst. For de fleste er det jo heldigvis det generelle helbred, det gælder, og her scorer Vitamin B Complex også ganske højt. Ved daglig indtagelse vil du hurtigt mærke, at du er mindre træt, og du føler dig mere frisk i hovedet. Dette skyldes B-vitaminernes gavnlige indvirkning på dine kognitive evner og dit energistofskifte.

Tabletterne anbefales især til gravide, ældre, veganere og vegetarer, samt til personer med visse sygdomme, som f.eks. Crohn’s lidelse, alkoholisme eller anoreksi. Men alle mennesker kan med fordel gøre indtagelse af Vitamin B Compleks til en daglig rutine, især hvis du gerne vil booste din energi og styrke dit helbred.

Egenskaper

 • Størrelse: 180 piller
 • Pris / pille: 1,14 kr

Fordele

 • Alle 8 B-vitaminer samt vitamin C
 • Vegetabilsk kapsel

Ulemper

 • Tag ikke flere end den anbefalede daglige dosis

Omdöme

Forbedrer dit immunsystem og giver dig mere energi.

Priser

Til butik
205 kr

4. Body science B Complex - Bedste B-vitamin til prisen

Body science wellness series Vitamin B Complex - Bedste B-vitamin til prisen
Score 4,1/5
Score 4,1/5
Till butik
köp
(MM Sports)

Med Body Science Wellnes Series Vitamin B Complex er vi i den absolut billigste ende af skalaen, og alligevel får du alle fordelene ved et godt kosttilskud. I modsætning til mange andre B-vitamin-tilskud har dette produkt ikke et tårnhøjt niveau af alle vitaminerne. Derimod er niveauet velafbalanceret med 100% af anbefalet daglig dosis. Det betyder også, at du ikke behøver bekymre dig om at få for meget B3, der er det eneste B-vitamin med kendte bivirkninger, hvis du får et for stort indtag. Her får du altså kun alle fordelene: Et styrket immunforsvar, mindre træthed og mere energi, et optimalt stofskifte og et velfungerende nervesystem. Samtidig kan du glæde dig over den gavnlige effekt, som B-vitaminerne har på din hud, dit hår og dine negle.

Alt dette får du gennem én enkelt tablet, som du tager én gang dagligt. Endnu en ting, der adskiller dette produkt fra andre, er inositol. I deklarationen benævnes inositol som B8, men ret beset er det ikke et vitamin, men en sukkerart, der påvirker kroppens insulin og flere forskellige hormoner. Inositol er også kendt for at have antioxidante egenskaber.

Egenskaper

 • Størrelse: 100 piller
 • Pris / pille: 0,59 kr

Fordele

 • Alle B-vitaminer i velafbalancerede mængder
 • Attraktiv pris

Ulemper

 • Fremstilles i lokaler, hvor der håndteres æg, soja og mælk, og kan derfor indeholde spor heraf.

Omdöme

Et billigt B-vitamin kompleks til dig, der vil præstere det bedste.

Priser

Til butik
59 kr

5. Bättre Hälsa B-50 Komplex - Bedste flydende B-vitamin

Närokällan Metyl B-50 - Bedste flydende B-vitamin
Score 3,9/5
Score 3,9/5
Till butik
köp
(Svensk Kosttilskud)

Dette svenske produkt er et must-have for dig, der har svært ved at sluge piller. Derudover betyder den flydende form, at kroppen har lettere ved at optage alle de vigtige B-vitaminer, som hjælper forbedre dit velbefindende. Med blot 25 ml. dagligt får du fuldt ud dækket dit behov for alle otte B-vitaminer, og som ekstra bonus får du også et skud kolin og inositol. Ligesom inositol benævnes kolin ofte fejlagtigt som et B-vitamin. Kolin er dog slet ikke et vitamin, men det er dog et næringsemne med stor betydning for bl.a. hukommelsen og hjertet.

Bättre Hälsa Active B-Complex har en behagelig smag af æble, hvilket kan være en væsentlig faktor, når du gerne vil gøre et dagligt vitamintilskud til en ny, sund vane. På den måde kan du let supplere din kost med de nødvendige B-vitaminer, hvilket især kan være relevant, hvis du f.eks. er veganer. Det kan også være, at du grundet nedsat appetit ikke får spist så meget og derfor har svært ved at få dækket dit behov. Så er det en ekstra tryghed at vide, at du får, hvad du skal have i de 25 ml. Active B-Complex.

Egenskaper

 • Størrelse: 100 piller
 • Pris / pille: 1,95 kr

Fordele

 • God smag af æble
 • Optages effektivt i kroppen

Ulemper

 • Opbevares tørt, køligt og utilgængeligt for små børn.

Omdöme

Velsmagende og effektivt tilskud af B-vitaminer, der styrker dit helbred.

Priser

Til butik
195 kr
Så hittar du bästa B-Vitamin

B-Vitamin købsguide

Der findes mange forskellige typer af B-vitamin-tilskud, bl.a. fordi der som nævnt findes otte forskellige B-vitaminer. Derudover findes der kosttilskud, som kombinerer dem alle, og der findes også tilskud, der kombinerer B-vitaminerne med andre næringsstoffer, vitaminer eller mineraler. For at gøre det hele endnu mere indviklet, kan du få B-vitamin både som tabletter eller i flydende form. Så mulighederne er mange, og det kan være svært at vide, hvilket kosttilskud, der er bedst for dig. Derfor er der nogle vigtige ting, du bør overveje, inden du beslutter dig. Det afhænger nemlig meget af, hvilken situation, du står i, og hvad du vil opnå med det kosttilskud, du vælger.

E-vitamin eller kompleks?

Når du vil øge B-vitamin-niveauet i kroppen, kan du vælge at fokusere på et enkelt eller nogle få B-vitaminer, eller du kan vælge et kompleks, der omfatter alle otte. Valget afhænger meget af, hvad du vil opnå med tilskuddet. De fleste B-vitaminer vil hjælpe dig til at mindske træthed og udmattelse samt styrke dit stofskifte. Hvis det er dit mål at blive mere frisk og energisk, kan et B-vitaminkompleks hjælpe dig godt på vej. Men du kan også kigge på mere specifikke ting som f.eks. en forbedring af hud, hår og negle, hvor du med fordel kan tage et tilskud af B2 og B7. Ønsker du at styrke dit hjerte, er det derimod B1, du skal have fat i. Det kan altså godt betale sig at dykke lidt ned i de enkelte vitaminer og undersøge hver deres gode virkninger.

Hvordan ser dine kostvaner ud?

Dit behov for tilskud af B-vitamin afhænger selvfølgelig af, hvilke fødevarer, du indtager. Er du f.eks. vegetar eller veganer, kan du have godt af et dagligt tilskud af B12, da dette vitamin kun findes i animalske produkter. Som tommelfingerregel kan man sige, at en varieret kost vil holde dig godt dækket ind med de fleste B-vitaminer. Spiser du derimod en ensidig kost, kan det betyde, at du mangler et eller flere af dem. Her skal du altså se på, hvilke fødevarer, der indeholder vitaminerne. Bladgrønt som spinat og grønkål er f.eks. rigtig godt til at holde et fornuftigt niveau af B2, B7 og B9, mens nødder er en god kilde til B3 og B7.

Hvordan er din sundhedstilstand i øvrigt?

Nogle B-vitaminer har en gavnlig virkning på visse lidelser. Eksempelvis er der undersøgelser, der viser, at mangel på B2 kan spille en vigtig rolle i udviklingen af migræne. En dårligt reguleret diabetes samt visse leversygdomme kan medføre mangel på B3. Her er det også værd at bemærke, at et ekstra tilskud af B3 kan sænke dit kolesteroltal og nedsætte risikoen for hjerte/karsygdomme. Oplever du prikken i fingre og tæer, eventuelt ledsaget af nedsat muskelkraft, kan et tilskud af B1-vitamin måske hjælpe dig.

Planlægger du at blive gravid?

Hvis det er tilfældet, skal du allerede tre måneder inden graviditeten indtræffer, begynde at tage et kosttilskud af B9, og det skal du fortsætte med indtil mindst tre måneder efter fødslen. B9 har nemlig stor betydning for fostrets udvikling, og hvis niveauet er for lavt, kan det betyde, at rygsøjlen omkring rygmarven ikke lukkes ordentligt. Tal med din læge om, hvor meget B9, du skal indtage: Hvis du tidligere har født et barn med neuralrørsdefekt, skal du nemlig have en højere daglig dosis. Det skal også tilføjes, at der er undersøgelser, der peger på en sammenhæng mellem autisme hos børn og B9-mangel hos moderen under graviditeten.

Hvad er dit forhold til alkohol?

Det skal siges med det samme, at et vitamintilskud aldrig kan opveje ulemperne ved et for højt forbrug af alkohol. Alligevel kan vi ikke komme udenom, at der er en sammenhæng mellem alkoholisme og mangel på B-vitaminer. Det gælder næsten alle otte typer B-vitamin, og det skyldes, at indtagelsen af alkohol gør det sværere for kroppen at optage de vigtige B-vitaminer. Så hvis du har eller har haft et for stort forbrug af alkohol, skal du tænke på at opbygge dit niveau af B-vitamin.

Sammenligne alle b-vitamin i testen

Klik på en overskrift i tabellen for at sortere produkterne. Du kan rulle tabellen sidelæns for at se alle data, men det kan være lettere at holde din telefon i liggende tilstand for at sammenligne produkter.

B-Vitamin Storlek Pris / tablett Totalbetyg Pris
Healthwell Vitamin B Kompleks 50 90 piller 1,32 kr Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris fra
119 kr
Solaray Mega B-Stress (250 kapsler) 250 piller 1,04 kr Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris fra
259 kr
Weight World B-Vitamin Complex 180 piller 1,14 kr Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris fra
205 kr
Body science wellness series Vitamin B Complex 100 piller 0,59 kr Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris fra
59 kr
Närokällan Metyl B-50 100 piller 1,95 kr Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris fra
195 kr
b-vitamin test

Sådan lavede vi testen

Der var flere forskellige parametre at kigge på i testen af B-vitamin. Det mest åbenlyse er at kigge på prisen, men penge er selvfølgelig ikke alt. Vi kiggede også på, hvordan kosttilskuddet bliver optaget i kroppen. Ikke mindre vigtigt er det, hvor behageligt det er for forbrugeren at indtage produktet. Hvordan er smagen? Skal der én eller to piller til for at dække det daglige behov? Hvor meget indeholder hver flaske eller pakke? Er der til en måneds forbrug? Eller måske mere? Eller mindre? Det vigtigste af alt er dog selve produktets ingredienser. Deklarationen viser os hurtigt, om produktet kan dække det anbefalede daglige indtag af hvert enkelt vitamin. Men her skal man også være opmærksom på, om der er risiko for et for stort indtag. Ved testen kiggede vi desuden på, om produktet indeholdt andre næringsstoffer end B-vitaminerne.

 • Pris og antal doser pr. pakning/flaske. Hvor langt rækker hver enkelt pakning eller flaske, hvis man følger den dosering, som anbefales?
 • Mængden af vitaminer i forhold til anbefalet daglig dosis. Her vurderes produkterne efter om niveauet er afstemt det daglige behov. Det er vigtigt at lægge mærke til, at der ikke blot skal være nok af et vitamin. Når det gælder B3 må der heller ikke være risiko for overdosering.
 • Yderligere næringsstoffer. Vi kiggede igen på kosttilskuddets ingredienser, hvor f.eks. vitamin C understøtter kroppens optag af B-vitaminerne. Derfor er tilstedeværelsen af vitamin C et plus i forhold til produktets rangering.

Ofte stillede spørgsmål om bedste b-vitamin

Ofte stillede spørgsmål om B-vitamin

Hvem har brug for B-vitamin?

Alle mennesker har brug for B-vitaminer, men især gravide, ældre og meget aktive personer kan have et ekstra stort behov. Derudover er der visse lidelser, der øger behovet for B-vitaminer.

Kan kroppen selv producere B-vitamin?

Som udgangspunkt er svaret nej. Det eneste B-vitamin, som kroppen kan producere, er B7. Tarmene producerer en lille del af det B7, kroppen har brug for. Men det er slet ikke nok. Derfor skal du sørge for at få alle B-vitaminerne gennem din kost, eventuelt suppleret med et tilskud.

Kan kroppen opbygge et lager af B-vitamin?

Alle B-vitaminer er vandbaserede, og derfor lagres de meget dårligt i kroppen. Får du for meget af et B-vitamin, vil det blive udskilt gennem urinen. Derfor bliver du nødt til at tilføre B-vitamin hele tiden for at opretholde det nødvendige niveau.

Kan man få for meget B-vitamin?

De fleste B-vitaminer bliver som nævnt udskilt gennem urinen, hvis du får for meget af det. Derfor er der næsten ingen B-vitaminer, der giver bivirkninger ved for stort indtag. Eneste undtagelse er B3, der kan give rødmen og forandringer i huden, hvis den anbefalede daglige dosis overskrides.

Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Sidst redigeret 11 maj 2022
Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
13 Stemmer, Gennemsnit: 4.6 / 5