Bedste Jodtabletter 2023 - TEST af 5 jodtabletter (bedst i test)

Jodtabletter i høj kvalitet med livsvigtigt mineral.

Jod er et livsvigtigt mineral, som hjælper skjoldbruskkirtlen med at producere stofskiftehormer. Hvis du lider af jodmangel, kan du risikere at komme til at døje med for højt eller lavt stofskifte og udvikle struma, dvs. at skjoldbruskkirtlen bliver forstørret. Vi har testet forskellige typer af jodtabletter for at finde frem til det bedste produkt. Vores konklusion er, at Jod Kelp er bedst i test, fordi produktet bedst lever op til god kvalitet og god pris. Du kan læse meget mere om jodtabletter i vores undersøgelse.

Vi har valgt at fremhæve andre produkter, som f.eks. lever op til at være det billigste produkt, bedste økologiske produkt eller bedste blæretang produkt. Det har vi gjort, fordi det for nogen forbrugere er vigtigst, at produktet f.eks. er billigt frem for at det er økologisk. Vi har testet og sammenlignet produkterne ud fra nogle bestemte kriterier, som du også kan læse mere om her i vores bedst i test artikel.

 

Testvindere - Bedste jodtabletterne 2023

Her er en oversigt over årets bedste jodtabletter.

 1. Bedst i test: Healthwell Jod Kelp 200
 2. Bedste Premium Jod: Berthelsen Jod
 3. Bedste jod til prisen: Solgar Kelp
 4. Bedste jod fra blæretang: Natur Drogeriet Blæretang
 5. Bedste Økologiske Jod: Helhetshälsa Eko-Jod

Vores 5 bedste jodtabletter (Maj 2023)

1. Healthwell Jod Kelp 200 - Bedst i test

Healthwell Jod Kelp 200 - Bedst i test
Score 4,7/5
Score 4,7/5
Bedst i test
Till butik
köp
(Healthwell)

Healthwell Jod Kelp indeholder algen kelp, der er rigt på jod. Jodtabletterne er tilmed veganske og indeholder koldpresset cellulose og kokosolie. De indeholder hverken laktose, sukker, gluten, konserveringsmidler eller farvestoffer. De bidrager til en normal skjoldbruskkirtelfunktion og normal kognitiv funktion. Derudover understøtter de nervesystemets funktion og en sund hud.

Lider du af jodmangel og har du brug for et godt råd om, hvilken type jodtabletter du skal vælge, så kan vi helt klart anbefale dette produkt. Dette produkt vil uden tvivl give dig det rige og effektive tilskud af jod, som du behøver for at rette op på jodmangel. Den daglige dosis er 1 tablet, som indtages sammen med et glas vand. Produktet kan indtages af næsten alle, der lider af jodmangel. Gravide og børn under 1 år bør dog kun indtage jodtabletterne efter aftale med lægen. En bøtte indeholder 200 tabletter, som fås den en favorabel pris på 200 kr. Produktet er tilgængeligt online og kan nemt bestilles.

Egenskaper

 • Pris / dag: 0,60 kr
 • Jodmængde: 200 µg
 • Piller / dag: 1

Fordele

 • Rig på jod
 • Understøtter normal skjoldbruskkirtelfunktion
 • Vegansk

Ulemper

 • Ikke det billigste produkt

Omdöme

Veganske jodtabletter med rigt indhold af jod.

Priser

Til butik
119 kr

2. Berthelsen Jod - Bedste Premium Jod

Berthelsen Jod 225 mcg (180 tabletter) - Bedste Premium Jod
Score 4,5/5
Score 4,5/5
Till butik
köp
(Helsebixen)

Vi har testet Berthelsen jod, som har et rigt indhold af jod. Her får du 225 mcg jod i en daglig dosis (1 tablet), sammenlignet med Jod Kelp, hvor du får 200 mcg jod i en dagsdosis. Berthelsen jod bidrager til et normalt energistofskifte, og det er et effektivt produkt, hvis du har problemer med jodmangel. Produktet tilfører dig mineraler, som understøtter normal kognitiv funktion, normalt fungerende nervesystem og sundere hud. Det er vegetabilsk jod, og det indeholder hverken farvestoffer, sukker, gluten eller laktose. Berthelsen jod er et produkt i høj kvalitet, men det er dyrere end f.eks. Jod Kelp.

En pakke med 180 tabletter koster 126,95 kroner på tilbud online i helsebutikker. Berthelsen jod er dog det produkt i vores test, som indeholder mest jod, samtidig med at det er et vegansk produkt, der indeholder sunde ingredienser. Dermed får du rigtig meget premium kvalitet, når du køber produktet, selvom det er dyrere end de andre produkter, vi har undersøgt i denne bedst i test undersøgelse. Vi har kåret Berthelsen som bedste premium produkt i vores test af jodtabletter.

Egenskaper

 • Pris / dag: 0,99 kr
 • Jodmængde: 225 mcg
 • Piller / dag: 1 stk

Fordele

 • Indeholder 225 mcg jod
 • Vegansk produkt
 • Premium kvalitet

Ulemper

 • Dyrere end andre jodtabletter

Omdöme

Premium jodtabletter giver dig et effektivt tilskud af jod.

Priser

Til butik
179 kr

3. Solgar Kelp - Bedste jod til prisen

Solgar Kelp (Jod) (250 tabs) - Bedste jod til prisen
Score 4,3/5
Score 4,3/5
Till butik
köp
(Helsebixen)

I vores sammenligning af jodtabletter har vi undersøgt prisen for de enkelte produkter. Her kommer Solgar Kelp Jod ind som en klar vinder i kategorien billigste pris. Hvis du gerne vil have et tilskud af jod, som dækker dit daglige behov, og samtidig spare penge, så er dette produkt et oplagt valg. Jodtabletterne fra Solgar Kelp indeholder 200 mcg i en daglig dosis (1 tablet). Den er således rig på jod, uden dog at nå helt op på samme niveau som vores premium vinder Berthelsen. Solgar Kelp indeholder tørret nordatlantisk kelp, og det er et vegansk produkt. Jodtabletterne bidrager til, at skjoldbruskkirtlen fungerer optimalt.

Produktet bør kun indtages efter aftale med læge, hvis du er gravid eller ammer. Forventer du at skulle spise jodtabletter som kosttilskud gennem en længere periode pga. jodmangel, så vil det være billigst for dig at vælge dette produkt. Du kan nemt købe det online i en helsebutik med dag-til-dag-levering.

 

Egenskaper

 • Pris / dag: 0,38 kr
 • Jodmængde: 200 mcg
 • Piller / dag: 1 stk

Fordele

 • Billigste jodtabletter
 • Indeholder 250 tabletter
 • Vegetabilsk jod

Ulemper

 • Ikke det højeste indhold af jod

Omdöme

.

Priser

Til butik
96 kr

4. Natur Drogeriet Blæretang - Bedste jod fra blæretang

Natur Drogeriet Blæretang (Havalge) (90 kapsler) - Bedste jod fra blæretang
Score 4,1/5
Score 4,1/5
Till butik
köp
(Helsebixen)

Drogeriet Blæretang er det produkt, som vi har kåret til bedste produkt fremstillet af blæretang. Hvis du ikke ved, hvad blæretang er, så er det en havalge der vokser langs de danske kyster, som er rig på organisk job. Du får dermed en super sundt produkt, som er sprængfyldt med den jod, som kroppen har brug for, hvis du lider af jodmangel. Drogeriet Blæretang er et rigtig godt kosttilskud at indtage, fordi det styrker dit energiskifte og bidrager til skjoldbruskkirtlens funktion. Blæretang styrker desuden nervesystemet, en sund hud og normal kognitiv funktion.

Hvis du ikke er typen, der bryder dig om at spise tang til dine måltider, så kan du i stedet tage et sundt tilskud af denne jodtablet, som er righoldig på blæretang. En daglig dosis indeholder 150 mcg jod og 400 mcg blæretang og lucerne. Det indeholder ingen kunstige tilsætningsstoffer. Dette naturprodukt vil hjælpe din krop med at genvinde balancen, så dit stofskifte fungerer normalt igen. En bøtte med 90 kapsler fås til 59,95 kr. på tilbud online, og du kan nemt foretage en bestilling og få varen leveret dagen efter.

Egenskaper

 • Pris / dag: 0,80 kr
 • Jodmængde: 150 µg
 • Piller / dag: 1 stk

Fordele

 • Stort indhold af blæretang
 • Rigt på jod
 • Udmærket alternativ til kelp jodtabletter

Ulemper

 • Bør opbevares uden for børns rækkevidde.

Omdöme

Jodtabletter med blæretang er optimale for dit stofskifte.

Priser

Til butik
72 kr

5. Helhetshälsa Eko-Jod - Bedste Økologiske Jod

Helhetshälsa Eko-Jod - Bedste Økologiske Jod
Score 3,9/5
Score 3,9/5
Till butik
köp
(Svensk Kosttilskud)

Denne undersøgelse indeholder også en sammenligning af de bedste øko jodtabletter. Helhetshälsa Eko-Jod løber af med sejren i denne kategori. Produktet udmærker sig ved at være et økologisk, vegetabilsk jodtilskud. Det indeholder ingen tilsætningsstoffer, så du får den rene jod, som er god for din krop. Helhetshälsa Eko-Jod er fremstillet af chlorella, som er grøn alge, og grisetang, som er brunalge. Man anvender hele tangen i produktionen af jodkapslerne, så produktet er det, man betegner som whole foods, dvs. at svindet i produktionsfremstillingen er minimalt.

Den anbefalede daglige dosis er en kapsel, som indeholder 150 mcg jod, 150 mcg A-vitamin, 5,2 mg klorofyl og 0,12 mcg B12-vitamin. En bøtte af disse økologiske jodtabletter indeholder 100 kapsler til en pris på 135 kr. Er det vigtigt for dig, at jodtabletter og andre kosttilskud, du indtager, er økologiske, så kan vi absolut anbefale dette kvalitetsprodukt. Her får du den jod, du har brug for, så din krop kan fungere optimalt, og ingredienserne er sunde og naturlige. Produktet er tilgængeligt online, og når du bestiller, får du hurtig levering.

Egenskaper

 • Pris / dag: 2,38 kr
 • Jodmængde: 100 µg
 • Piller / dag: 1 - 2

Fordele

 • øko
 • 100 % naturlige ingredienser

Ulemper

 • Opbevares utilgængeligt for børn.

Omdöme

økologiske jodtabletter fra algerne chlorella og grisetang.

Priser

Til butik
119 kr
Så hittar du bästa Jodtabletter

Jodtabletter købsguide

Vi anbefaler, at du læser vores bedst i test undersøgelse, før du går ud og køber jodtabletter. Markedet for kosttilskud kan godt være lidt af en jungle at finde rundt i, og det kan være en udfordring som forbruger at skulle researche sig frem til de bedste jodtabletter. Du kan spare dig selv for meget tid ved at læse vores testundersøgelser og vælge det produkt, vi har kåret som testvinder. Så er du i hvert fald sikker på at få høj kvalitet for pengene. Du kan også vælge at gå efter det bedste økologiske produkt eller det billigste produkt, hvis det tiltaler dig mere. Vi fortæller dig også, hvilke kriterier vi har lagt vægt på i undersøgelsen.

Kvalitet

Når du skal finde jodtabletter, som matcher dine behov, så er der forskellige kriterier, du kan vælge ud fra. Du kan først og fremmest gå efter at finde produkter med god kvalitet. Du kan sammenligne indholdet af jod, alge-typer og kigge efter, om produktet indeholder vitaminer. Det bedste kvalitetsprodukt er dog sjældent det billigste, så hvis du udelukkende går efter bedste kvalitet, så skal du også være villig til at betale noget ekstra for det.

Økologisk produkt

Fortrækker du et økologisk produkt, så er det bestemt en mulighed. Du kan sammenligne forskellige øko-producerede jodtabletter på markedet. Sammenlign deres indehold af naturlige ingredienser, eller vælg det billigste økologiske produkt. Fordelen ved øko-produkter er, at de tager hensyn til miljøet og er godt for mennesker. De indeholder ingen tilsætningsstoffer, farvestoffer eller andre skadelige eller allergifremkaldende stoffer.

Indhold

Jodtabletter kan indeholde forskellige typer af tang. Det kan være, at du foretrækker blæretang, som er en brunalge. Den er 100% naturlig, og du kan købe produkter, hvor hele algen anvendes. Dermed er der kun meget lidt spild.

Prisen

Måske er prisen afgørende for, hvilken slags jodtabletter, du køber. Som prisbevidst forbruger kan du sammenligne produkter for at finde det billigste. Der kan være mange penge at spare ved at vælge jodtabletter til den laveste pris. Du finder ofte gode tilbud på nettet, hvor du også nemt kan bestille varer og få hurtigt levering.

Sammenligne alle jodtabletterne i testen

Klik på en overskrift i tabellen for at sortere produkterne. Du kan rulle tabellen sidelæns for at se alle data, men det kan være lettere at holde din telefon i liggende tilstand for at sammenligne produkter.

Jodtabletter Pris / dag Jodmängd Tabletter / dag Totalbetyg Pris
Healthwell Jod Kelp 200 0,60 kr 200 µg 1 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris fra
119 kr
Berthelsen Jod 225 mcg (180 tabletter) 0,99 kr 225 mcg 1 stk Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris fra
179 kr
Solgar Kelp (Jod) (250 tabs) 0,38 kr 200 mcg 1 stk Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris fra
96 kr
Natur Drogeriet Blæretang (Havalge) (90 kapsler) 0,80 kr 150 µg 1 stk Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris fra
72 kr
Helhetshälsa Eko-Jod 2,38 kr 100 µg 1 - 2 Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris fra
119 kr
jodtabletter test

Sådan lavede vi testen

Vi har gennemført vores test af jodtabletter ved at sammenligne produkter ud fra forskellige kriterier. Formålet var at finde en bedst i test vinder. Dermed vil vi gerne gøre det nemmere for vores læsere at finde frem til de helt rigtige jodtabletter, hvor man både får en rigtig god kvalitet, og prisen samtidig er favorabel. Vi har lagt vægt på kriterier som kvalitet, indhold af jod, indhold af blæretang, bedste økologiske produkt og billigste pris. Det har været utrolig interessant at lave testen og finde en vinder. Alle, der lider af jodmangel, og som har brug for et godt råd til at finde de bedst egnede jodtabletter, vil kunne få glæde af at læse vores testundersøgelse. Når man læser denne test, sparer man sig selv for en masse research. Det arbejde har vi nemlig gjort for læseren.

 • Vi testede forskellige typer af jodtabletter for at nå frem til det produkt, som har den højeste kvalitet, og hvor man samtidig får mest for pengene.
 • Derudover har vi valgt at gøre opmærksom på andre fordele, når man køber jodtabletter. Det kan f.eks. være, at produktet er billigt, eller at det er økologisk eller indeholder blæretang. Vi har derfor også kåret forskellige vindere i disse kategorier. På måde kan læseren selv vælge, om vedkommende vil gå efter at købe det produkt, vi har udråbt som testvinder, eller om læseren f.eks. foretrækker jodtabletter til billigste pris.
 • Vi fortæller, hvilke kriterier vi har sammenlignet produkterne ud fra, så læseren kan få indblik i, hvordan testen er blevet gennemført.

 

Ofte stillede spørgsmål om bedste jodtabletterne

Ofte stillede spørgsmål om jodtabletter

Hvilket jodtabletter er bedst?

Vi kårede Kelp Jod som vinder i denne bedst i test undersøgelse. Produktet giver dig den højeste kvalitet til en fornuftig pris.

Hvem har brug for jodtabletter?

Lider du af jodmangel, så er jodtabletter et rigtig godt kosttilskud, som du kan indtage hver dag, og som bidrager til normal skjoldbruskkirtelfunktion.

Hvem anbefales jodtabletter til?

Jodtabletter anbefales til voksne, som lider af jodmangel. Er du gravid, ammer eller i anden medicinsk behandling, så tal med din læge, før du begynder at indtage jodtabletter.

Hvad er bivirkningerne ved jodtabletter?

For høj dosis af jodtabletter kan give jodforgiftning. Af andre bivirkninger kan nævnes øjenirritation, forstørrede spytkirtler og forandringer i huden.

Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Sidst redigeret 11 maj 2022
Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
17 Stemmer, Gennemsnit: 4.5 / 5