Test: Bedste Trampolin 2021

Sidst redigeret september 2021

En trampolin er en fantastisk måde at kombinere sjov med motion og er noget, som værdsættes af store og små. Hvilke børn kan ikke lide at hoppe op og ned, og hvem er ikke fristet til at hoppe i nærheden af ​​en trampolin? Vi har testet og sammenlignet nogle af de mest populære trampoliner. Læs mere om, hvorfor vi valgte HUDORA Første Trampolin 400V som bedst i vores test 2020.

FitnessFrank er sponsoreret af læsere. Når du køber noget via links på siden, kan vi få en affiliate-kommission. Læs mere.

Om vores test af trampoliner

Der er over 100 forskellige trampoliner, og selvom det primære formål er det samme, adskiller de sig i nogle tilfælde meget. Prisforskellen er også enorm, hvor de billigere trampoliner koster et par tusinde kroner, mens de dyrere konkurrence- og træningsmåtter snarere har en "5-cifret" pris. Vi har valgt at fokusere ekstra på et par parametre. Disse er: 

 • Kvalitet og sikkerhed: Føles trampolinen stabil? Hvilket sikkerhedsudstyr kan købes til?
 • Værdi for pengene: Hvor meget værdi for pengene? Er der en lignende trampolin til en bedre pris?
 • Eksterne tests og kundebedømmelser: Hvilke karakterer har trampolinen modtaget fra andre tests og tidligere brugere?

Mange mennesker tror, at man skal bo i villa og have en have for at bruge en trampolin, men faktum er, at der i dag findes masser af modeller, der virker i forskellige sammenhænge. Her vil vi fortælle dig om trampolinens oprindelse, se nærmere på nogle forskellige modeller, se, hvad man kan bruge dem til, og hvad man skal overveje, når man køber en ind.

Testvindere - Bedste Trampolin

 • HUDORA Første Trampolin 400V - Bedst i test
 • 366cm Trampoline inSPORTline - Bedste billige trampolin
 • 430cm Trampoline inSPORTline - Bedste store trampolin
 • HUDORA Første Trampolin 300V - Bedste lille trampolin
 • Trampolin 366 cm grøn - med inder net - Bedste trampolin til børn

De bedste trampolin 2021

Vi har testet mange trampolin. Nedenfor er de produkter, vi anbefaler fra vores test, hvad der er godt og dårligt med hvert trampolin og en gennemgang af hvert produkt.

 1. 1. HUDORA Første Trampolin 400V- Bedst i test

  9,7/10
  HUDORA Første Trampolin 400V
  Bedst i test
  Diameter
  400 cm
  Antal fjedre
  72 stk
  Rammehøjde
  80 cm
  Brugervægt
  120 kg
  Til butik
  3899 kr
 2. 2. 366cm Trampoline inSPORTline- Bedste billige trampolin

  9,5/10
  366cm Trampoline inSPORTline
  Diameter
  366 cm
  Antal fjedre
  72 stk
  Rammehøjde
  89 cm
  Brugervægt
  100 kg
  Til butik
  1999 kr
 3. 3. 430cm Trampoline inSPORTline- Bedste store trampolin

  9,3/10
  430cm Trampoline inSPORTline
  Diameter
  430 cm
  Antal fjedre
  88 stk
  Rammehøjde
  89 cm
  Brugervægt
  100 kg
  Til butik
  3399 kr
 4. 4. HUDORA Første Trampolin 300V- Bedste lille trampolin

  9,1/10
  HUDORA Første Trampolin 300V
  Diameter
  300 cm
  Antal fjedre
  54 stk
  Rammehøjde
  70 cm
  Brugervægt
  120 kg
  Til butik
  2899 kr
 5. 5. Trampolin 366 cm grøn - med inder net- Bedste trampolin til børn

  8,9/10
  Trampolin 366 cm grøn - med inder net
  Diameter
  366 cm
  Antal fjedre
  72 stk
  Rammehøjde
  80 cm
  Brugervægt
  150 kg
  Til butik
  1499 kr
Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Hvad er en trampolin?

Trampolinen er ifølge en gammel legende opkaldt efter en fransk cirkuskunstner, der i det 19. århundrede måske har opfundet det sikkerhedsnet, der stadig anvendes i cirkusforestillinger i dag. Ingen ved, om historien er sand, og om Trampoline, som han skulle have heddet, virkelig eksisterede, men faktum er, at sikkerhedsnet begyndte at blive brugt af brandvæsenet i slutningen af ​​1800-tallet.

Idéen bag en trampolin er enkel: Ved at strække et elastisk net omkring en fjedret ramme kan brugerne bruge den energi, der genereres, når de springer op og ned og på den måde nå højere op, end hvis man stod på jorden og hoppede. Der findes forskellige typer trampoliner, og selv elasticiteten kan variere. En trampolin med stor elasticitet har en stor strækevne, som giver dig mulighed for at komme meget højt op, hvilket gør forskellige tricks mulige, såsom saltomortaler og springende piruetter. Samtidig medfører dette øgede risici, da faldet bliver større, hvis man skulle blive kastet skråt afsted eller lande dårligt. En kortere, mere spændt trampolin tillader ikke så høje spring, er derfor sikrere og kan bruges på mindre overflader. Mange trampoliner leveres med et lukket sikkerhedsnet, der forhindrer brugerenn i at falde ud, og det er altid meget vigtigt, at kanten er godt beskyttet og polstret, så man ikke slår sig på den.

En frelser i nøden

hoppa studsmatta

Trampolin er en sjov træningsform for både store og små

De ældste modeller af trampoliner blev brugt til at beskytte folk mod høje fald, og det er netop derfor, de især blev populære blandt brandvæsenet, trapesartister og linedansere. Formålet med den var imidlertid ikke, at man skulle hoppe op og ned, men snarere at man ville dæmpe faldet, hvis en person sprang fra et højhus, der var i brand eller faldt fra sin stramt opspændte line.

Selve ideen om at hoppe i luften ved hjælp af et net eller et dække, kom sandsynligvis fra inuiterne, som fejrede visse festivaler ved at lade enkeltpersoner blive kastet i luften, mens de omkringliggende deltagere holdte et stort skind. Igen var det dog ikke helt som de moderne versioner, da den, der "sprang" faktisk blev kastet op og ned af andre mennesker.

Den moderne trampolin blev opfundet af to amerikanske gymnaster og underholdere i 1930'erne, og de brugte den både som underholdelse og leg. Det blev hurtigt populært blandt akrobater at finde på forskellige slags hop, som underholdning, og de engagerede sig også i forskellige typer af boldspil, hvor deltagerne skulle hoppe.

Mesterskaber i trampolinspring, som vi kender det, har eksisteret siden 1960'erne, og siden år 2000 har det været en gren af ​​de olympiske lege. Deltagerne udfører rutiner, og får forskellige pointscorer, ligesom i kunstskøjteløb eller svømning. Der findes grene både for enkeltpersoner og for mange, der udfører synkroniserede rutiner, og en afsluttet serie skal indeholde 10 forskellige figurer eller formationer.

Hvordan bruger man en trampolin?

At hoppe trampolinen er relativt let. Man står i midten og begynder blot at springe; hoppene bliver højere, indtil man når en maksimal højde, der afhænger af ting som egen kropsvægt, og hvor spændt trampolinen er. Man kan lande på dine fødder, bagdel eller ryg, men man skal aldrig lande på sit hoved.

Det svære ved at hoppe på en trampolin er hovedsageligt at holde balancen, da det gælder om at kunne kontrollere, hvor og hvordan man lander. Hvis man er nybegynder, er det bedst at kun lave mindre, kortere spring ét sted, helst med dine arme udstrakte i siderne, og jo mere stabil og afbalanceret du føler, des højere kan du hoppe. Hvis du har en minitrampolin, kan du også bruge et gelænder, som du kan holde i, mens du hopper.

De, der er meget dygtige springere, kan lave forskellige tricks, såsom at dreje rundt og gå i spagat i luften. Som amatør bør man ikke forsøge at efterligne såddanne tricks, da man kan komme svært til skade, hvis man lander forkert. Man kan dog lege med ting som rytme og hastighed, og det er meget god træning.

Trampolinøvelser for nybegyndere (beskrivelser på svensk)

Forskellige modeller

Der er mange typer trampoliner, og inden du køber en, skal du overveje følgende:

 • Alder. Skal trampolinen bruges af børn eller voksne?
 • Kropsvægt. Forskellige trampoliner egner sig til forskellige vægte.
 • Formål. Vil du træne med trampolinen, eller er det bare for lidt sjov?
 • Placering. Hvor skal trampolinen stå - den har brug for plads både omkring sig og i højden.
 • Pris. Der findes trampoliner til alle tegnebøger - jo mere avanceret en model, du ønsker, des mere koster det.

Minitrampoliner

En mini-trampolin er den absolut bedste trampolin for enhver, der ønsker at komme i form. Disse trampoliner er både små og lave og kan derfor bruges indendørs, forudsat at der er plads til dem. En god tommelfingerregel er, at hvis du har plads til at sjippe et sted, har du også plads til at springe på mini-trampolin.

Minitrampoliner står omkring 30 cm i højden fra gulvet, og de er normalt omkring en meter brede. Selve springmåtten er forholdsvis stiv, hvilket betyder, at man ikke kan hoppe for højt, og den er ofte udstyret med et gelænder, stolper eller en form for håndtag, som man kan bruge til at holde sin balance. Der er en række måder at træne med denne type trampolin på, ud over at springe som normalt; for eksempel kan du jogge, squatte, lave balanceøvelser eller hoppe med håndvægte.

Udendørs trampolin

Hvis du har en have eller baghave med nok plads, kan du få en større trampolin med omgivende sikkerhedsnet. Denne model er især populær blandt børn, men kan også bruges af voksne med en stor have. Da trampolinen er større, ofte omkring 3 meter i bredden, kan du hoppe højere end med en mini-trampolin, og det er netop derfor, det altid anbefales at have et sikkerhedsnet, så du ikke falder af. Denne type trampolin er også velegnet til træning, men her handler det mere om hop end at stå og jogge på pladsen. De fleste udendørs modeller er runde i formen, da de tager mindst plads, men der findes også firkantede modeller.

Hvis du selv installerer trampolinen, er det meget vigtigt, at du følger instruktionerne nøje. Stolperne, der omgiver springmåtten, skal stå helt fast med en særlig afstand, springmåtten skal "trækkes ind" mod midten og det omgivende sikkerhedsnet skal sidde stramt og være i den rigtige højde. Hvis børn skal hoppe, skal de kun have adgang til trampolinen under opsyn af en voksen.

Nedgravede trampoliner

Ja, det lyder måske lidt mærkeligt, men der er faktisk trampoliner, som man graver ned i jorden i en dybde, så selve springmåtten er på højde med jorden. Forestil dig at installere en swimmingpool, men i stedet for at fylde det firkantede hul med vand, dækker du den med en trampolin og omgiver den derefter med sikkerhedsnet. Fordelen ved denne type trampolin er netop, at den ikke har den højde, som springmåtter almindeligvis har, og risikoen for, at man kommer til skade, hvis man falder af, er derfor lavere. Ulempen er naturligvis prisen og den tid det kræver at grave et stort hul og lave denne type installation.

Helbredsfordele

At hoppe på trampolin er en fantastisk form for træning, som du både bliver stærk af og glad for. Målinger har vist, at det er mere effektivt end at løbe, mens det er mere skånsomt for knæene og ryggen. Det er også meget let at have en minitrampolin derhjemme, så du ikke behøver at tænke på ting som vejr og vind, fitnessabonnement og at gå udenfor, når du ikke har tiden eller energien til det. Nej, ti minutter på trampolinen kan være en halv times tid på løbesporet værd, samtidig med at du træner din balance- og koordinationsevne.

Træning på trampolin

I mange fitnesscentre og lignende findes der i dag trampolinhold, hvor man hopper i grupper, ligesom man kender det fra almindelig holdtræning. Her bliver mini-trampoliner som regel opsat til alle deltagere, og det kan både være en sjov og intens øvelse. Ved at springe på trampolin kan man forbrænde mere end dobbelt så mange kalorier som ved jogging, og du kommer i god form i en fart. Og så er det også sjovt!

Hvis du har tænkt dig at træne hjemme, men aldrig har gjort det før, kan det stadig være en fremragende idé, først at melde dig på et par hold, så du kan se, hvordan det hele bør gøres, men også stille spørgsmål til instruktøren. Hvis du foretrækker at starte helt på egen hånd, findes der også gode instruktionsvideoer på internettet såvel som artikler og andet litteratur.

Som med al træning er det vigtigt at varme op, inden du starter, så du ikke forstrækker en muskel eller skader dig selv. Du kan stå og træde på gulvet eller hoppe små hop på trampolinen. Det tager normalt 5-10 minutter at varmes op og få pulsen lidt. Derefter er det tid til at skrue op for intensiteten, så nu kan du lave forskellige spring og andre øvelser. Her kommer et forslag til et sæt øvelser, der tager cirka en halv time at lave.

 1. Spring med hævede knæ. Hop med strakt ryg, som om du løber, og jo højere knæene kommer, jo hårdere vil det være. Lav skiftende spring i omgange af 3x1 minut, 3 gange = 9 minutter i alt.
 2. Lig dig på trampolinen og lav to typer mavebøjninger, først den klassiske variant, hvor du løfter overkroppen mod knæene, derefter kun underkroppen. Lav hver øvelse 10 gange (20 mavebøjninger) og hvil dig i 30 sekunder mellem runderne = 5 minutter i alt.
 3. Sprællemænd. En gammel klassiker, hvor du skiftevis hopper med fødderne samlet og spredt, mens du med strakte arme klapper over hovedet. Fortsæt i et minut, og tramp derefter på trampolinen med spredte ben i et minut. Gentag 5 gange = 10 min i alt.
 4. Køl af ved at hoppe lavt i et stykke tid og stå derefter og tramp i cirka 5 minutter.

Når du bliver stærkere og får bedre kondition, kan du gentage øvelserne eller øge den tid, du laver de individuelle øvelser. Du kan også tilføje flere øvelser, såsom følgende.

 • Fremadspark. Du løfter dine fødder skiftevis foran dig, mens du hopper.
 • Bagudspark. Hvis du har et gelænder eller en stolpe at holde i, kan du også sparke bagud.
 • Tå-hop. Lav mindre, kortere spring på fodens ydre kant - træner lægmusklerne markant.
 • Drejehop. Mens du hopper overkroppen og armene fra side til side.

Styrketræning på trampolin

Selvom trampoliner primært er forbundet med fitness-træning, kan du også lave gode og udfordrende styrkeøvelser. For eksempel kan du lave sit-ups og armbøjninger, du kan lave biceps-curls med håndvægte, mens du hopper, og du kan lave squats ved at stå med den ene fod på springmåtten og den anden på gulvet. Lav omvendte armbøjninger ved at holde på kanten, mens dine fødder er foran dig på gulvet for at træne triceps - hold albuerne så tæt på din talje som muligt for de bedste resultater.

Man får hvad man betaler for

Som med alt andet i livet betyder en dyr trampolin bedre kvalitet end en billig. Når det kommer til trampoliner, er der nogle ting som man måske kan bruge mindre på, mens andre skal være af den bedste kvalitet, men i sidste ende er det op til køberen selv, hvad han eller hun er ude efter.

Materialer

Trampoliner består af et net, en metalramme, fjedre og det egentlige stativ, som de står på. Hvis springdugen er af god kvalitet, består den ofte af et UV-beskyttet nylonmateriale, som gør at nettet holder længere og ikke slides af sollyset, når den står udendørs. Rammen og fjedrene skal helst være lavet af rustfrit materiale samt selve anordningen, som det hele står på, inklusive skruer og bolte. Alt hårdt som rammen og stolperne skal være godt dækket og polstret, så man ikke kan slå sig på dem.

Beskyttelsesnet

Et af de mest almindelige problemer med billige sikkerhedsnet er den måde, de fremstilles på. Selv om selve kvaliteten kan svare til et dyrere net, lukkes og åbnes budgetvarianter normalt med lynlåse, der let går i stykker, og dermed kan det være nødvendigt at skære nettet op. Resultatet er, at man pludselig har en farlig åbning i sikkerhedsnettet, der øger risikoen for at falde ud. Bedre sikkerhedsnet har en tendens til at have andre anordninger, der giver brugeren mulighed for at komme ind og ud gennem en "luge" eller "sprække", der holdes sammen med kraftig velcro.

Hoppedug

Hoppeduge kan variere ganske betydeligt afhængigt af det materiale, de er lavet af, og hvor meget friktion de har. Hvis dugen er glat, har det lav friktion, hvilket betyder, at den, der hopper meget let glider, mens en meget høj friktion betyder, at der overhovedet ikke er glidning. En anden variation fra model til model har at gøre med antallet af steder, som stoffet er fastgjort til langs kanten. Jo flere steder, desto bedre, da det betyder, at vægten er mere jævnt fordelt, og at trampolinen derfor holder længere.

Garanti

Alle trampoliner leveres med en slags garanti, og i de fleste tilfælde har forskellige dele af trampolinen forskellige tidsbestemte garantier. Mens rammen kan have en garanti på 5 eller 10 år, kan springdugen og fjedrene have 2 år og så videre, så hold øje med, hvor lang tid hver komponent har garanti.

Vægt

Årsagen til, at det er så vigtigt at beslutte, hvem der skal bruge trampolinen, er, at forskellige trampoliner har forskellige maksimalvægte, og at dette påvirker selve springet. De fleste store trampoliner har en maksimal vægt på 100-150 kg, mens mindre modeller kan have halvdelen. Minitrampoliner har på den anden side en tendens til at have høj vægtmodstand, da de oftest bruges i træningssammenhæng for voksne.

Tilbehør og funktioner

Hvis du planlægger at træne med din trampolin, findes der modeller, der kommer med en lille skærm, der viser ting som tid, hoppefrekvens og hvor mange kalorier du forbrænder. Det betaler sig at tilkøbe i mange tilfælde. Andet tilbehør, der passer til træning på trampolinen er håndvægte eller armbånde med vægt, samt trådløse hovedtelefoner, hvis du vil lytte til musik, mens du hopper. Hvis du ikke har meget plads til din trampolin, findes modeller, man kan folde sammen, som du nemt kan ligge under sofaen eller sengen, når du ikke træner. Nogle producenter tilbyder også træningsvideoer til dem, der vil træne derhjemme.

Værd at overveje

Selvom trampoliner er udstyret med omgivende sikkerhedsnet og polstrede kanter, kan du komme ret slemt til skade, hvis ikke du er opmærksom på visse faktorer. At lande forkert kan indebære forstuvede fod- og armled, alvorlige nakkeskader osv. Vær derfor fornuftig, når du hopper og giv dig ikke til for mange tricks, hvis du ikke er helt sikker på, hvad du laver.

De, der hopper, skal også altid gøre det på egen hånd. Det kan være fristende at hoppe flere ad gangen, især for børn, men så øges risikoen for at komme til skade, markant, da man kan ramme hinanden. Man behøver ikke engang hoppe særlig højt for at kunne skade både sig selv og andre, hvis man støder sammen. Af nøjagtig samme grund er det vigtigt, at der ikke ligger nogen løse genstande på trampolinen, når man springer.

 

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
10 Stemmer, Gennemsnit: 4.6 / 5
Valgte emner