Bedste BCAA 2023 - TEST af 5 BCAA (bedst i test)

De bedste BCCA kosttilskud til din krop og træning

Grenede aminosyrer (BCAA'er) er populære kosttilskud blandt atleter og dem, der ønsker at opbygge muskler. Aminosyrer hjælper din krop med at opbygge protein, hvilket er afgørende for at opbygge og dyrke nye muskler. BCAA'er repræsenterer tre essentielle aminosyrer: valin, leucin og isoleucin. Disse essentielle aminosyrer findes almindeligvis i proteinrige fødevarer som kød, mejeri og bælgfrugter, men de er også samlet i kapsel- eller pulverform og sælges som et kosttilskud. 

BCAA'er er gavnlige for atleter, personer der dyrker langvarig træning og hård træning. Det er også velegnet hvis du er på restriktive diæter og derved ikke får nok de af de essentielle aminosyre gennem din daglige kost. Vi har udvalgt de bedste BCAA produkter i forskellige kategorier. Vores vinder i bedst i test blev BCAA kosttilskuddet fra Bodylab. Produktet har det ideelle 2:1:1 forhold og er fremstillet af 100 % veganske råvarer. Produktet har en meget lav daglig doseringspris på kun 2,65 kr. og flere smag lækre varianter.

Testvindere - Bedste BCAA 2023

Her er en oversigt over årets bedste BCAA.

 1. Bedst i test: Bodylab BCAA Instant
 2. Bedste BCAA til prisen: Body science BCAA-XX
 3. Bedste BCAA kapsler: Core BCAA Caps
 4. Bedste BCAA med koffein: Star Nutrition Supreme
 5. Bedste BCAA med vitamin b6: Weight World BCAA + Vitamin B6

Vores 5 bedste BCAA (Maj 2023)

1. Bodylab BCAA Instant - Bedst i test

Bodylab BCAA Instant (300 g) - Bedst i test
Score 4,7/5
Score 4,7/5
Bedst i test
Till butik
köp
(Bodylab)

Vi testede og valgte BCAA kosttilskuddet fra Bodylab som testvinder. Du får et produkt som har det ideelle 2:1:1 forhold og som giver dig mulighed for at mellem flere fantastiske smagsvarianter, lige fra syrlige friske æbler til sødmefuld tropisk ananas. En enkelt bøtte på 300 gram indeholder hele 60 serveringer. Prisen for en bøtte er 159 kr., hvilket giver en daglig doseringspris på 2,65 kr. Dette kosttilskud er i pulverform og blandingsforholdet er en scoop af 5 gram pulver til 300 ml. iskoldt vand. Produktet er fremstillet af 100 % veganske råvarer, hvilket gør dette produkt særdeles velegnet til veganere og vegetarer. 

BCAA forholdet, mellem de 3 essentielle aminosyre er, L-Leucin 1300 mg, L-Isoleucin 650 mg, L-valin 650 mg, således 2:1:1. Produktet er indeholder kunstige sødestoffer og det er danske Bodylab Nutritione som er producent af produktet. Bodylab Nutritione er en anerkendt producent og onlineforhandler af sportsprodukter og kosttilskud. Da de selv producerer deres produkter, er virksomheden underlagt dansk fødevarelovgivning og bliver derfor kontrolleret minimum 2 gange om året af Fødevarestyrelsen. Virksomheden er også certificeret til salg af økologiske fødevarer.

Egenskaper

 • Pris / 100g BCAA: 76 kr
 • Forhold: 2:1:1
 • BCAA / portion: 5g

Fordele

 • Vegansk
 • Flere smagsvarianter

Ulemper

 • Der findes billigere alternativer

Omdöme

Et lækkert BCAA kosttilskud med flere smagsvarianter.

Priser

Til butik
119 kr

2. Body science BCAA-XX - Bedste BCAA til prisen

Body science BCAA-XX ‐ Det bedste BCAA-produkt på markedet - Bedste BCAA til prisen
Score 4,3/5
Score 4,3/5
Till butik
köp
(MM Sports)

Vinderen af kategorien Bedst til prisen blev Body Science BCAA-XX MM sports. En enkelt bøtte på 400 gram indeholder 36 serveringer. Prisen for en bøtte er 199 kr., hvilket giver en daglig doseringspris på 5,53 kr. Dette kosttilskud er i pulverform og blandingsforholdet er en scoop af 11 gram pulver til 300 ml. vand. Produktet er sammensat på en ny måde og BCAA indholdet af forgrenede aminosyrer 8:1:1. l-isoleucin 5100 mg, 638 mg 638 mg. Aminosyrerne er desuden 100 % veganer venlige og produktet indeholder hverken fedt eller kulhydrater. Produktet får i flere lækre smagsvarianter Blåbærbomber, Appelsinjuice og sure Cola sutter, og er sødet med sødemiddel.

Body Science BCAA-XX er et aminosyreprodukt, som indeholder de forgrenede aminosyrer l-leucin, l-valin og l-isoleucin – som anses for at være de vigtigste aminosyrer i muskelopbyggende protein. Ud over de forgrenede aminosyrer indeholder også B6- og B12-vitamin. B6 bidrager til normal protein- og glykogen omsætning, og B12 bidrager til at mindske træthed og udmattelse. Produktet fremstilles i Sverige af Body Science og er produceret iht. HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point), hvilket blandt andet sikre at fabrikken ikke håndtere dopingstoffer.

Egenskaper

 • Pris / 100g BCAA: 60 kr
 • Forhold: 8:1:1
 • BCAA / portion: 6,4 g

Fordele

 • Med B6 og B12 vitamin
 • Flere smagsvarianter

Ulemper

 • Kun 60% BCAA og resten er andre næringsstoffer

Omdöme

Et BCAA kosttilskud med høj andel af l-leucin i forholdet 8:1:1.

Priser

Til butik
139 kr

3. Core BCAA Caps - Bedste BCAA kapsler

Core BCAA Caps - Bedste BCAA kapsler
Score 4,3/5
Score 4,3/5
Till butik
köp
(Svensk Kosttilskud)

Core BCAA Caps fra Svensk Kosttilskud er et BCAA kosttilskud i kapsler. Den daglige anbefalet dosering fra producenten er 3 kapsler 2 gange dagligt. BCAA indholdet ved denne dosering er, mellem de 3 essentielle aminosyre er 8:1:1, L-Leucin 3840 mg, L-Isoleucin 480 mg, L-valin 480 mg. Dette betyder L-leucin indholdet er 8 gange større end de øvrige aminosyrer. Produktet er fri for fedt og kulhydrater. Prisen for et glas med 60 kapsler, svarende til 10 dage af 2 doseringer, er 85 kr. og den daglige doserings pris ved 6 kapsler er derfor på 8,5 kr. Dette produkt giver dig ved den anbefalede dosis hele 4.800 mg BCAA pr. dag.

Kapslerne bør opbevares i original emballagen og på et tørt, køligt sted uden direkte sollys. Producenten oplyser at hvis du er på medicin, har hjerteproblemer, højt blodtryk eller lider af anden medicinsk tilstand, bør en læge konsulteres før brug. Svensk Kosttilskud er oprindeligt etableret i 2005 og er bland andet i henhold til EU-forordningen, en certificeret forhandler af økologiske produkter. Endvidere er virksomheden både HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) og GMP "good manufacturing practice" certificeret.

Egenskaper

 • Pris / 100g BCAA: 206 kr
 • Forhold: 8:1:1
 • BCAA / portion: 2,4 g

Fordele

 • Højkoncentreret kosttilskud

Ulemper

 • Dyrt kosttilskud
 • 6 kapsler pr. dag

Omdöme

Et BCAA kosttilskud i kapselform og med højt L-leucin indhold.

Priser

Til butik
99 kr

4. Star Nutrition Supreme - Bedste BCAA med koffein

Star Nutrition Supreme BCAA 250 g - Bedste BCAA med koffein
Score 4,3/5
Score 4,3/5
Till butik
köp
(Bodystore)

Supreme BCAA fra Star Nutrition er valgt som bedste BCAA kosttilskud med koffein. 1 scoop indeholder hele 150 mg koffein som svarer til en kop kaffe. Koffeinen gør den ekstra egnet til efter træningen eller i løbet af dagen. Prisen er 149 kr. for en bøtte med 250 gram, svarende til 25 doseringer. Doseringsprisen er således på 5,96 kr. Produktet fås i 4 smagsvarianter, dog kan produktet med koffein kun får med Cola smag. Dette kosttilskud er i pulverform og skal blandes med vand i blandingsforholdet: 1 scoop (10 g) med 250 ml. vand. Produktet er sukkerfrit. 

BCAA indholdet af de forgrenede aminosyrer er 4:1:1. l-leucin 1300 mg, l-valin 300 mg, l-isoleucin 300 mg. Dette kosttilskud har et højt indhold af koffein (koffein 150 mg pr. dosering) og anbefales derfor ikke til børn, ammende eller gravide kvinder. Der em kun anvendt veganske aminosyrer i fremstillingen. Star Nutrition er et svensk mærke og er det mest sælgende kosttilskud i Norden. Mærket er ejet af den norske koncern Orkla Group. Virksomheden garanterer sine kunder, at produkterne i sortimentet altid opfylder svenske og europæiske mærkningskrav.

Egenskaper

 • Pris / 100g BCAA: 117 kr
 • Forhold: 4:1:1
 • BCAA / portion: 1,9 g

Fordele

 • Med koffein
 • BCAA forhold 4:1:1

Ulemper

 • Undgå dette produkt, hvis du ikke ønsker koffein

Omdöme

BCAA kosttilskuddet med høj dosering af koffein og BCAA.

Priser

Til butik
169 kr

5. Weight World BCAA + Vitamin B6 - Bedste BCAA med vitamin b6

Weight World BCAA 1000 mg - Bedste BCAA med vitamin b6
Score 4,1/5
Score 4,1/5
Till butik
köp
(Weight World)

BCAA med Vitamin B6 Tabletter BCAA 2:1:1 fra WeightWorld er en innovativ muskelopbyggende kosttilskud i kapselform. Disse plantebaserede kapsler er uden GMO, glutenfri og er derfor velegnet til veganere og vegetarer. Den daglige dosering er 2 kapsler. BCAA forholdet, mellem de 3 essentielle aminosyre er 2:1:1 og fordeles således pr. dosering: L-Leucine 500 mg, L-Valine250 mg, L-Isoleucine 250 mg. Den daglige anbefalet dosering er 2 kapsler sammen med et måltid. Et glas indeholder 180 kapsler, hvilket er nok til 90 doseringer. Produktet indeholder vitamin B6 og B12 vitamin. B6 vitamin har en masse fordele i kroppen. Blandt andet B6 vitamin kendt for at bidrage til reduktion af træthed og udmattelse. Kapsler har en god størrelse, som gør dem nemme at sluge.

Flere kundeanmelder nævner blandt andet, den nemme indtagelse af kapslerne, som et stor plus i forhold til pulverformen. Produktet bør opbevares et køligt, tørt sted utilgængeligt for børn. Dette produkt er ikke velegnet personer under 18 år. Virksomheden WeightWorld er blandt en af flere andre virksomheder i branchen som er certificeret med GMP "good manufacturing practice". Derudover har virksomheden flere andre anerkendte certificeringer i forhold til produktions forhold og veganske produkter.

Egenskaper

 • Pris / 100g BCAA: 205 kr
 • Forhold: 2:1:1
 • BCAA / portion: 1 g

Fordele

 • BCAA forhold 2:1:1
 • Vegansk

Ulemper

 • Ikke velegnet til personer under 18 år.

Omdöme

BCAA kosttilskudde med Vitamin B6 t i kapselform til nem indtagelse.

Priser

Til butik
205 kr
Så hittar du bästa BCAA

BCAA købsguide

Når du skal finde dit BCAA kosttilskud, er det vigtigt at overveje dosering og produktkvalitet. Se også efter produkter som produktet er naturligt sødet med et lavt eller intet sukker indhold. Dette har betydning for antallet af kalorier pr. scoop. Den daglige anbefalede dosering spænder fra 4 - 20 mg. BCAA kosttilskuddet, som udgør 3 af de 9 essentielle aminosyrer, har allerede har vist sin dokumenteret effekt. Derfor bør kosttilskuddet indeholde følgende forhold på 2:1:1 af l-leucin, l-isoleucin og l-valin Sammenlign også priserne for den daglige dosering, for at finde et produkt til netop dit budget. Vi har udarbejdet en liste som giver dig et overblik over hvad du skal overveje inden du tager din beslutning.

opbygge muskler

Konsistens

Når du køber et BCAA pulver, skal du kigge efter et produkt, der blandes godt i vand.

Forhold

Det bedste BCAA forhold er 2: 1: 1 og er vigtigt, da hver enkeltaminosyre har en nøglerolle i kroppen.

Andre ingredienser

Ud over valin, leucin og isoleucin indeholder flere af BCAA produkter ekstra ingredienser. Vær på udkig efter kunstige smagsstoffer, sødestoffer, fyldstoffer og kunstige farvestoffer. En måde at undgå nogle af disse ingredienser på er at vælge et produkt uden smag. Vær også opmærksom på at nogle kosttilskud kan indeholde koffein. Hvis du kun vil have BCAA, skal du sørge for, at der ikke er andre ingredienser på etiketten.

bcaa pille

Piller eller pulverform

BCAA'er kommer i pulver og kapsel. BCAA i pulverform ser ud til at være det bedste valg, især da virksomheder kan pakke flere BCAA'er i hver portion. Nogle mennesker foretrækker imidlertid at sluge en pille. Dette gør at du muligvis skal indtage en del flere piller for at få den samme mængde BCAA'er, som der findes i pulver.

Næringsindhold

Det er vigtigt at du ved hvad du indtager, kig derefter om produkterne har en fyldestgørende næringsindholds beskrivelse. Dette giver dig mulighed for at sikre at forholdet mellem de 3essentielle aminosyre er 2:1:1. 2:leucin, 1: isoleucin og 1: valin

Smag

Du bør også overveje hvilken smag som passer dig bedst. Du kan finde BCAA pulver uden aroma eller med smag. Flere produkter har mange forskellig smagsvarianter, så find det som giver dig den bedstesmagsoplevelse, da du skal indtage kosttilskuddet dagligt.

Pris

Prisen er selvfølgelig også en vigtig faktor, vi har i vores produktbeskrivelse oplyst dig om den aktuelle pris på den af producenten anbefalede dosis. Vær opmærksom på at der kan være forskel i enhedsprisen for de enkelte produkter, hvis du benytter dig af tilbud eller foretager storkøb.

Sammenligne alle bcaa i testen

Klik på en overskrift i tabellen for at sortere produkterne. Du kan rulle tabellen sidelæns for at se alle data, men det kan være lettere at holde din telefon i liggende tilstand for at sammenligne produkter.

BCAA Pris / 100g BCAA Förhållande BCAA / portion Totalbetyg Pris
Bodylab BCAA Instant (300 g) 76 kr 2:1:1 5g Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris fra
119 kr
Body science BCAA-XX ‐ Det bedste BCAA-produkt på markedet 60 kr 8:1:1 6,4 g Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris fra
139 kr
Core BCAA Caps 206 kr 8:1:1 2,4 g Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris fra
99 kr
Star Nutrition Supreme BCAA 250 g 117 kr 4:1:1 1,9 g Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris fra
169 kr
Weight World BCAA 1000 mg 205 kr 2:1:1 1 g Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris fra
205 kr
bcaa test

Sådan lavede vi testen

Markedet for kosttilskud, herunder aminosyre, er stort og med mange forskellige varianter. De fleste producenter har aminosyre kosttilskud i deres sortiment, hvad enten det er BCAA eller EAA. Vi har testede og sammenliget de forskellige BCAA produkter og udvalgt de bedste til dig. Vi har i produktbeskrivelserne for de udvalgte produkter også oplyst om BCAA forholdet af de 3 aminosyre, leucin, isoleucin og valin. Dette forhold anbefales til være 2:1:1. Vi har beregnet prisen pr. dosering og oplyst om i hvilken form som kosttilskuddet skal indtages. Vi har også kigget på antallet af smagsvarianter som de enkelte produkter har. Produkterne med smag kan enten være naturlig sødet eller ved hjælp af sødestoffer. Vi har oplyst om det aktuelle kalorie indhold pr. scoop, hvis oplysningen har været tilgængelig. Vi har endvidere indarbejdet data om de enkelte producenter i produktbeskrivelserne.

 • Pris pr. dosering - Hvad koster kosttilskuddet om dagen? Hvad er den daglige anbefalet dosering fra producenten?
 • BCAA forhold - Vi har oplyst det aktuelle BCAA forhold i produktbeskrivelserne. Anbefalingerne er at BCAA forholdet bør være 2: (leucin), 1: (isoleucin), 1: (valin)
 • Vegansk - Er det enkelte produktet velegnet til veganere og vegetarer?
 • Doseringsform - Hvilken doseringsform er kosttilskuddet? Er det kapsler eller pulver og hvor meget skal man indtage pr. dag?
 • Smagsvarianter - Findes der flere smagsvarianter af det enkelte produkt?

Ofte stillede spørgsmål om bedste bcaa

Ofte stillede spørgsmål om BCAA

Hvilket BCAA er bedst?

Valget faldt på BCAA kosttilskuddet fra Bodylab. Dette produkt er med en daglig doseringspris på kun 2,65 kr. både billigt og af en god kvalitet. Produktet, som har det ideelle 2:1:1 forhold, er i pulverform og fremstillet af 100 % veganske råvarer, hvilket gør dette produkt særdeles velegnet til veganere.

Hvad er BCAA?

Leucin, isoleucin og valin er de tre essentielle forgrenede aminosyrer som udgør BCAA. Aminosyrer produceres enten i kroppen (kaldet "ikke -væsentlig"), eller de skal tilføres fra kosten (kaldet "essentiel").

Hvornår skal jeg indtage BCAA?

Brug det før, under og efter træning. Nogle BCAA produkter med koffein kan også benyttes på andre tidspunkter af dagen.

Hvor meget BCAA skal jeg tage om dagen?

Det anbefales at du tager mellem 4-20 g. om dagen. Spørg dog altid din læge, hvis du er i tvivl om mængden.

Hvorfor stole på Kosttilskudguiden?

Kosttilskudguiden bruger tusindvis af timer på at undersøge, analysere og teste produkter for at kunne anbefale de bedste valg til vores læsere. Vi køber alle de produkter, vi tester selv, og vi accepterer ikke gratis produkter fra nogen producent. Læs mere

Sidst redigeret 8 februari 2023
Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
25 Stemmer, Gennemsnit: 4.4 / 5