Test af de bedste GABA-tilskud 2020

GABA er en forenklet forkortelse for gamma-aminosmørsyre, som på engelsk kaldes Gamma-Amino Butyric Acid, og som er en af ​​hjernens og nervernes bedste venner. I artiklen nedenfor ser vi nærmere på GABA, hvad det er, og hvordan det påvirker kroppen. Vi har også gennemgået, testet og sammenlignet flere forskellige GABA-tilskud. Læs mere om, hvorfor vi valgte Healthwell GABA 500 som den bedste i vores test.

Indholdsfortegnelse

Om vores test af GABA

Da vi gennemgik kosttilskud med GABA, var der nogle parametre, vi valgte at se nærmere på. Disse var:

  • Pris (er produktet prisen værd?)
  • Indhold (hvor meget GABA indeholdt produktet, indeholdt produktet andet end GABA?)
  • Andet (hvad siger andre kunder og tests om produktet, hvor hurtigt sendes produktet?)

Healthwell GABA 500
Healthwell GABA 500
Bedst i test

1. Healthwell GABA 500

9,5/10
Størrelse
100 pille
Pris / pille
1,19 kr
GABA / pille
500 mg
Aktive stoffer
2 stk
Til butik
119 kr
Core Good Night
Core Good Night

2. Core Good Night

9,3/10
Størrelse
90 pille
Pris / pille
2,32 kr
GABA / pille
83 mg
Aktive stoffer
10 stk
Til butik
209 kr
Thorne PharmaGABA-100
Thorne PharmaGABA-100

3. Thorne PharmaGABA-100

9,1/10
Størrelse
60 pille
Pris / pille
5,32 kr
GABA / pille
100 mg
Aktive stoffer
1 stk
Til butik
319 kr
Quicksilver Scientific Liposomal GABA + L-teanin
Quicksilver Scientific Liposomal GABA + L-teanin

4. Quicksilver Scientific Liposomal GABA + L-teanin

8,9/10
Størrelse
50 ml
Pris / pille
-
GABA / pille
-
Aktive stoffer
3 stk
Til butik
319 kr
Better You Natt
Better You Natt

5. Better You Natt

8,7/10
Størrelse
60 pille
Pris / pille
5,32 kr
GABA / pille
250 mg
Aktive stoffer
6 stk
Til butik
319 kr
Solgar GABA 500 mg
Solgar GABA 500 mg

6. Solgar GABA 500 mg

Ikke testet og rangeret endnu
Størrelse
50 pille
Pris / pille
3,90 kr
GABA / pille
500 mg
Aktive stoffer
1 stk
Til butik
195 kr

Hvad sker der, når det ikke fungerer?

Healthwell GABA 250

GABA Kosttilskud fra Healthwell

Der findes visse faktorer, som kan få GABA til ikke at fungere ordentligt og dermed tillade, at forkerte eller for mange never aktiveres ukontrolleret. Det resulterer frem for alt i neurologiske problemer, og kan blandt andet påvirke hukommelsen, da det er GABA, der sørger for, at der findes en kobling mellem lang- og korttidshukommelsen. Et sundt menneskes hjerne husker både det, som skete for længe siden, og det, som skete for nyligt, mens et skadet eller fejlernærede kan have alvorligt hukommelsestab eller kun huske ting, der skete for lang tid siden. Hvis GABA-niveauerne er lave, kan man også opleve uro og søvnløshed, da nerverne går amok, hvilket kan føre til forskellige sundhedsproblemer.

På nuværende tidspunkt foregår der forskning om, hvordan GABA som kosttilskud kan hjælpe mennesker, som lider af epilepsi og ukontrollerede spasmer, da disse tilstande der med ”elektriske skæretændinger” i hjernen at gøre, og at nerverne helt enkelt bliver pludseligt overstimulerede. Også personer med kroniske smerter kan drage fordel af stoffet, inklusive menstruationssmerter, ligesom dem der lider af ekstrem overaktivitet og koncentrationsbesvær som ved ADHD.

GABA kan blandt andet hjælpe dig med at falde i søvn lettere og kan modvirke angst.

Påvirker vægt og træningsresultater

GABA påvirker et menneskes nervesystem, men også dets blodtryk og stofskifte. Derfor har man set en sammenhæng mellem GABA og vægt, da mennesker med gode niveauer forbrænder fedt bedre, og desuden kan træne mere optimalt, da muskler og led får præcis de rette nervesignaler.

GABA som kosttilskud

Som et ekstra tilskud har GABA frem for alt beroligende effekter, og er meget godt for mennesker, som lider af søvnproblemer, føler sig sløve eller lidt nervøse. Man kan dog få for meget af det gode, så konsulter en læge inden anvendelse og stop eller formindsk indtaget, hvis du mærker symptomer som en øget puls eller åndenød. Da GABA leder til bedre søvn, er det en god ide at tage midlet om aftenen, og det plejer at være nok at tage kosttilskuddet en gang om dagen. De har produkter fremmer præcis den rolighed og den kvalitative søvn, som alle mennesker behøver.

Spørgsmål og svar

Hvor findes GABA?

Der findes kost, som indeholder gode mængder af GABA, og blandt de bedste madvarer er dem, som har fuldkorn i sig ligesom dem, som gror under jorden, som for eksempel kålroer, kartofler og rodfrugter. Andre gode kilder til GABA er frø og bladspinat, ligesom mandler, tomater og forskellige former af bønner og linser.

 

Hvad påvirker GABA negativt?

Eftersom GABA er et signalstof, og påvirker et menneskes hukommelse, temperament og følelsestilstand, er det et stof, som påvirker det centrale nervesystem. Typiske modvirkende stoffer, som saboterer indholdet af GABA i kroppen, er alkohol og forskellige stoffer, hvilket ikke mindst er mærkbart både ved tilfældig forgiftning eller langvarigt misbrug, hvor både hukommelse og motorik forværres på et meget markant vis. Man kan også få forværrede værdier af en mangelfuld kost, og hvis man ikke træner regelmæssigt.

 

Kan man få bivirkninger?

GABA er ansvarligt for, at nervesignalerne ikke går for stærkt, eller spreder sig til forkerte steder, og typiske symptomer på, at man har for høje niveauer af stoffet, er hjertebanken, åndenød og en følelse af hyperaktivitet. Tag det derfor altid roligt, når du begynder at tage kosttilskud og begynd gerne med en meget lav dosis, som du gradvist kan øge efterhånden.

 

Sidst redigeret: 2020-10-15 14:09:01

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
102 Stemmer, Gennemsnit: 4.4 / 5

Testvindere - Bedste GABA

  • Healthwell GABA 500
  • Core Good Night
  • Thorne PharmaGABA-100
  • Quicksilver Scientific Liposomal GABA + L-teanin
  • Better You Natt
  • Solgar GABA 500 mg