Test: Bedste Glycin 2021

Sidst redigeret september 2021

Glycin er en ikke-essentiel aminosyre, der dannes naturligt i vores kroppe. Hos nogle mennesker kan glycin niveauet dog være for lavt, hvorfor tilskud af glycin kan være godt. I nedenstående artikel ser vi nærmere på glycin og dets virkning på kroppen. Desuden anbefaler vi nogle af de bedste kosttilskud, vi har fundet med glycin.

Hvad er det bedste glycin tilskud?

Vi har fundet 5 glycin tilskud, som vi anbefaler. Årsagen til dette skyldes:

 • God kvalitet fra kendte producenter
 • Prisværdige produkter
 • Solgt af kendte butikker

Testvindere - Bedste Glycin

 1. 1. Bedst i test: Thorne Glycine

  9,7/10
  Thorne Glycine
  Bedst i test
  Størrelse
  250 piller
  Pris / g
  2,23 kr
  Form
  Piller
  279 kr
  Til butik
 2. 2. Bedste glycin pulver: Core Glycine

  9,5/10
  Core Glycine
  Størrelse
  200 g
  Pris / g
  0,21 kr
  Form
  Pulver
  41 kr
  Til butik
 3. 3. Let at sluge: Healthwell Glycin 500

  9,3/10
  Healthwell Glycin 500
  Størrelse
  120 piller
  Pris / g
  1,12 kr
  Form
  Piller
  67 kr
  Til butik
 4. 4. Bedste glycin til prisen: Body science Glycine

  9,1/10
  Body science Glycine
  Størrelse
  250 g
  Pris / g
  0,24 kr
  Form
  Pulver
  59 kr
  Til butik
 5. 5. Bedste absorbering: Solgar Homocysteine Modulators

  8,9/10
  Solgar Homocysteine Modulators
  Størrelse
  60 piller
  Pris / g
  5,50 kr
  Form
  Piller
  165 kr
  Til butik

Hvor findes glycin?

Glycin er en af aminosyrerne, der kan dannes naturligt i kroppen, men man finder også stoffet naturligt i mange fødevarer. Blandt de mest almindelige er kød og fjerkræ, og det er hovedsageligt i ben og hud, at man finder de højeste glycinniveauer. Hvor diætister ellers fraråder at spise kyllingeskind, når det er fedt og kalorierigt, er det også en af de bedste kilder til glycin. Andre animalske produkter, der er gode, er fisk og mejeriprodukter, men vegetarer og veganere kan også få stoffet gennem forskellige bælgplanter, især sojabønner, og foruden de andre værdifulde stoffer, de indeholder, ikke mindst protein, er de en god kilde til glycin.

Du finder store mængder glycin i knoglevæv, og derfor er der ekstra høje niveauer i ikke-vegetarisk gelatine. Hvis du er bekymret for, at du ikke får nok af kosten selv, så er der ingen grund til dette, da stoffet også kan dannes af sig selv. Selvom det er sjældent med ren glycinmangel, kan det være en fordel at indtage ekstra, hvis du for eksempel dyrker motion eller lider af søvnproblemer, da denne aminosyre har mange unikke funktioner, der har både inhiberings- og stimuleringsfunktioner.

6 sundhedsmæssige fordele ved glycin

Hud og væv

Ved at stimulere produktionen af blandt andet kollagen, giver glycin et menneskes hud, hår og negle en bedre kvalitet. Kollagen brydes naturligvis ned med alderen, men selv eksterne faktorer som sol, rygning og dårlige spisevaner kan alvorligt påvirke produktionen. Jo mere kollagen du taber, jo mindre elastisk bliver huden, med tørhed, et blødt udseende og rynker som naturlige konsekvenser. Selv indvendigt påvirkes kroppens mange væv, og man kan sammenligne glycin med en slags naturligt smøremiddel.

Glycin og søvn

En kvinde sover

Niveauer af glycin og søvn er relateret til hinanden

Der er i øjeblikket meget forskning på glycins mange funktioner, og med stor sandsynlighed er der en direkte forbindelse mellem kroppens glycinniveau, og søvn. Selv i dag ved man ikke helt sikkert, hvad søvn er, bortset fra at det er en måde for krop og sind at hvile og forny sig selv. Dette er mærkbart ikke mindst hos mennesker, der sover dårligt, da de langsomt brydes ned både fysisk og mentalt og ofte føler sig som zombieversioner af sig selv, noget som alle med små børn eller killinger kan attestere til! Selvom du ikke lider direkte af søvnproblemer, vil et eller et par ubehagelige nætter være tilstrækkeligt til at gøre dig til at føle dig helt udmattet.

Hvad forskere har bemærket, er, at mennesker, der har gode glycinniveauer, synes at have en roligere og dermed mere kvalitativ søvn. Jo bedre man sover, jo mere genopbygges kroppen og hjernen, og den enkelte føler sig friskere og mere energisk. Dette påvirker ikke blot humøret, men også hukommelsen, når folk, der sover efter at have lært noget nyt, husker bedre end dem, der ikke gør det. Som i så mange andre tilfælde viser denne fantastiske lille aminosyre, hvordan den kan fungere som en dæmpende faktor, men samtidig stimulere. En person, der spiser en god og varieret kost, spiser normalt ca. 2 g glycin om dagen, men hvis man øger indtaget med så lidt som 1 g, kan man straks mærke en øget søvnkvalitet.

Glycin og psykisk sygdom

Den beroligende kvalitet af glycin synes også at virke imod bekymring og stress, og derfor er det noget der kan tages for at opretholde et mere jævnt mentalt niveau. Glycin hjælper hjernen med at sende signaler til kroppens forskellige dele på en ret unik måde. Mens andre stoffer gør hjernen hurtigere og sender flere signaler, fungerer glycinen hæmmende og gør strømmen mere regulær som en slags filter. Det er netop denne forbindelse mellem substansen og det centrale nervesystem, der er så vigtigt.

Derfor udfører man forskning i psykiatrien, da det ser ud til, at glycin kan hjælpe imod så alvorlige ting som skizofreni og OCD, såvel som epilepsi og Parkinsons. Hvad alle disse betingelser har til fælles er, at patientens neurotransmittere og nerver påvirkes på en måde, at de overstimuleres og fører til en nervøs adfærd, både psykisk og fysisk, og her synes glycin at være både beroligende og stimulerende.
Stress er noget, som mange mennesker lider af, hvilket igen kan påvirke søvn og generel livskvalitet.

Stress og søvnmangel er en dårlig og rent skadelig kombination, der kan påvirke immunsystemet og forhindre den nødvendige genoprettelsesproces, som både krop og hjerne har brug for. Når glycin gør det muligt for hjernen og kroppen at hvile ordentligt, giver den hele organismen mulighed for at reparere enhver skade, filtrere toksiner og lindre betændelse og dermed kunne fungere optimalt. Princippet er det samme som hos mennesker, der træner meget og ofte; uden de nødvendige hviledage får du ikke de samme resultater!

Glycin som lægemiddel

I nogle traumer og sygdomstilstande tilsættes glycin for blandt andet at hjælpe leveren og nyrerne til at afgifte. Et typisk eksempel er akut alkoholforgiftning, hvor leveren simpelthen ikke kan klare de store mængder alkohol alene, hvoraf glycin bliver en uvurderlig assistent. Ved at påvirke blodgennemstrømningen forhindrer aminosyren den giftige alkohol i at spredes for meget og for hurtigt, hvilket også virker ved overdosering af lægemidler. Det er også blevet set, at glycin kan forhindre blodtilførslen til bestemte tumorer, og at der er specielle salver med glycin, der kan bruges, hvis du lider af forskellige typer sår.

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
94 Stemmer, Gennemsnit: 4.6 / 5
Seneste test