Test af de 8 bedste kosttilskud med L-Lysin

Vi har sammenlignet og testet de bedste L-lysin-tilskud, som kan købes hos de største danske kosttilskudsbutikker online. Det bedste tilskud i vores test er Solgar L-Lysine 1000 mg. Tabletterne er blandt de mest prisværdige på markedet og indeholder helt op til 1000 mg L-lysin. Læs mere og sammenlign selv produkter længere nede i denne artikel.

Indholdsfortegnelse

Bedste L-lysin i test

Nedenfor er vores topliste over de bedste kosttilskud med l-lysin. Her er nogle af de parametre, vi lagde ekstra meget vægt på:

 • Indhold - Hvordan ser indholdet ud? Er en kapsel/tablet nok om dagen?
 • Eksterne anmeldelser - Hvad siger andre testere om produktet? Oplever de nogle resultater?
 • Pris - Hvor meget koster pakken? Pris pr. daglig dosis?

Solgar L-Lysine 1000 mg
Solgar L-Lysine 1000 mg
Bedst i test

1. Solgar L-Lysine 1000 mg

9,5/10
Størrelse
50 pille
Pris / 100g
1,70 kr
Form
Kapsler
Til butik
85 kr
Core Lysine
Core Lysine

2. Core Lysine

9,3/10
Størrelse
100 pille
Pris / 100g
113,33 kr
Form
Kapsler
Til butik
85 kr
Core Lysine Pulver
Core Lysine Pulver

3. Core Lysine Pulver

9,1/10
Størrelse
200 g
Pris / 100g
37,50 kr
Form
Pulver
Til butik
75 kr
Healthwell Lysin 500
Healthwell Lysin 500

4. Healthwell Lysin 500

8,9/10
Størrelse
60 pille
Pris / 100g
250,00 kr
Form
Kapsler
Til butik
75 kr
Great Earth L-Lysin
Great Earth L-Lysin

5. Great Earth L-Lysin

8,7/10
Størrelse
120 pille
Pris / 100g
215,00 kr
Form
Kapsler
Til butik
129 kr
Alpha Plus Lysin Plus
Alpha Plus Lysin Plus

6. Alpha Plus Lysin Plus

Ikke testet og rangeret endnu
Størrelse
90 pille
Pris / 100g
375,56 kr
Form
Kapsler
Til butik
169 kr
Better You Premium L-Lysin
Better You Premium L-Lysin

7. Better You Premium L-Lysin

Ikke testet og rangeret endnu
Størrelse
100 pille
Pris / 100g
3,38 kr
Form
Kapsler
Til butik
169 kr
Twinlab L-Lysine
Twinlab L-Lysine

8. Twinlab L-Lysine

Ikke testet og rangeret endnu
Størrelse
100 pille
Pris / 100g
258,00 kr
Form
Kapsler
Til butik
129 kr

Hvor findes lysin?

Da vores kroppe ikke selv kan danne lysin, er det vigtigt, at du får nok gennem kosten. Gode kilder er rødt kød og fjerkræ, æg, bønner og sojaprodukter. Lysin findes også i fisk, men ikke i alle typer. For at få nok af aminosyren er de bedste fisk sardiner og torsk. Der er også høje niveauer i skaldyr såsom rejer og muslinger. Stoffet findes også i oste som parmesan og Gruyère.

Generelt kan man sige, at fødevarer, der indeholder mange proteiner, også indeholder store mængder lysin, og det er derfor ekstra vigtigt, at veganere og vegetarer sørger for, at de indtager nok proteinholdige produkter til også at kunne fremstille deres eget protein. Uden protein nedbrydes kroppen hurtigt!

 

Hvorfor behøver man lysin?

blabar och hallon

Ligesom blåbær og hindbær kan lysin hjælpe med at styrke immunforsvaret

Den menneskelige krop er i vid udstrækning sammensat af forskellige typer proteiner, der kan kaldes organismens byggesten. Det er protein, der danner og opbygger organer og muskler, bindevæv, hud og led, og lysin bidrager til at skabe nyt protein. Når vi bliver ældre, nedbrydes kollagenproteinet, langsomt men sikkert, hvilket blandt andet betyder, at huden bliver tyndere, rynket og mere skør. Ved hjælp af kosttilskud, der indeholder lysin, kan du holde proteinproduktionen i top, hvilket blandt andet styrker hud, hår, negle, væv og led.

Et andet protein, der dannes ved hjælp af lysin, er elastin, der, lige som navnet antyder, har at gøre med kroppens elasticitet. Det kan sammenlignes med gummiet i en gummisnor: Hvis gummien tørrer eller revner, kan ledningen ikke vende tilbage til sin oprindelige tilstand, med det resultat, at den bliver mere og mere forstrukket og ikke kan holde noget sammen mere. Elastin sikrer, at vores led og hud bliver genoprettet til deres oprindelige form, efter at de er blevet stukket eller beskadiget, og det er en vigtig byggesten i hele kroppen, både internt og eksternt. En test, du kan lave selv for at kontrollere, hvordan det står til placeret med elastinet, er at knibe et stykke hud på toppen af ​​hånden og holde det i cirka 15 sekunder. Når huden slippes, skal den hurtigt genvinde sin normale form, men jo ældre vi er, jo længere tager dette. Hvis huden slet ikke vender tilbage til sin oprindelige form, kan det også være et tegn på, at du er stærkt dehydreret.

Lysin påvirker også immunsystemet, og det er derfor en vigtig aminosyre, hvis du vil hjælpe kroppen med at bekæmpe fx infektioner og vira, især mundsår forårsaget af herpesvirussen. Folk, der får regelmæssige udbrud, finder ofte, at lysintilskud kan forhindre og forsinke udbruddene på meget velkommen vis.

 

Hvad sker ved lysinmangel?

Hvis du ikke får nok lysin, bliver det sværere for kroppen at danne nyt protein, og det påvirker alt fra hudens udseende til musklerne. Især mennesker, der spiser lave mængder af protein, såsom vegetarer og veganere, kan være i risiko for lysinmangel, men det rammer også folk, der er lidt ældre eller lider af visse sygdomme. En anden "risikogruppe" er mennesker, der spiser usundt og samtidig træner intensivt.

Lysin er som før beskrevet knyttet til immunsystemet, og det har vist sig, at mennesker, der ikke får nok af aminosyren, udviser alt fra enkle symptomer såsom træthed og overfølsomhed over for lyd, til svære symptomer såsom forkølelsessår, osteoporose og den smertefulde sygdom helvedesild, der er forårsaget af herpesvirus. Forskere har også opdaget en sammenhæng mellem anæmi og lysinmangel, og selvom det ikke er fuldt ud fastlagt, hvordan det fungerer, er det meget muligt, at det skyldes lysins indflydelse på kroppens evne til at absorbere jern. Derfor indeholder mange lysin-produkter ofte C-vitamin, som er en af ​​de vigtigste faktorer, når det kommer til at optage jern i kroppen.

Der er adskillige indikationer på, at lysin kan begrænse stresshormonet cortisol, og at folk, der regelmæssigt indtager lysin, oplever en formildning af angst og stress. Hos kvinder ser det primært ud til at være niveauerne af stress, der falder, mens mænd har en tendens til at opleve mindre angst og uro.

 

Lysin og herpes

kvinde med hvide laeber

Lysin kan tilsyneladende bekæmpe herpes

En af lysins mange fordele er dets evne til at bekæmpe herpesvirussen, især når det kommer til mavesår, der kan være både smertefulde og fornedrende. Det har at gøre med lysins positive effekter på immunsystemet, som gennem høje niveauer af aminosyren får et kraftfuldt våben mod den driftige virus.

I dag er der et antal cremer og læbebalsamer, der indeholder lysin, og undersøgelser viser, at aminosyren ikke kun bekæmper nye udbrud, men også forkorter tiden på cyklussen, et herpesudbrud indebærer. Aminosyren påvirker imidlertid ikke virussens smitsomhed, hvorfor det er meget vigtigt, at du ikke kommer i mund-til-mund kontakt med andre, hvis du har et udbrud.

Nye fund: Lysin og skitzofreni

Et interessant træk ved lysin er, at det kan modvirke et overskud af arginin i kroppen. Arginin spiller en rolle i produktionen af nitrogenoxid i blodet, hvilket bevirker at blodkarene lettere fører blodet rundt i kroppen, hvilket påvirker blodforsyningen til muskler og kønsorganer. At få for høje niveauer af arginin kan imidlertid føre til overproduktion, hvilket så fører til, at hjernen forsynes med for meget nitrogenoxid. Det kan have ekstremt alvorlige konsekvenser i det lange løb, herunder hukommelsesproblemer, hallucinationer og endda skizofreni. Ved at behandle patienter med lysin kan man sænke niveauerne af arginin/nitrogenoxid, hvilket ser ud til at have gode resultater.

 

Kan man få for meget lysin?

Lysin er en aminosyre, som det er svært at få for meget af, og de eneste reelle bivirkninger efter en langvarig overdosis kan være maveproblemer som mavepine eller diarré. Kvinder, der er gravide eller ammer, frarådes normalt at tage kosttilskud med lysin, såvel som mennesker, der har nyreproblemer.

Hvis du bemærker, at du har maveproblemer efter at have taget lysin som kosttilskud, skal du stoppe indtagelsen helt og derefter starte igen med en meget lavere dosis end anbefalet.

 

Lysin og træning

tabletter2

Flere aminosyrer er nødvendige for at mennesker som træner, får godt udbytte af træningen

Mennesker, der regelmæssigt træner intensivt, har af åbenlyse grunde et større behov for mineraler, vitaminer og aminosyrer som lysin end dem, der lever et mere stillesiddende liv. Under lange perioder med reduceret kropsfedt, såsom ved slankekur eller regelmæssig intensiv motion, kan kollagenproduktionen påvirkes negativt, hvilket fx betyder at bodybuildere kan få tynd og rynket hud samt skørt hår og negle. Selv immunforsvaret kan midlertidigt svækkes ved overdreven træning. Ved at spise en god og afbalanceret kost kan du rette op på dette, men et kosttilskud kan også give et lille ekstra skub.

I princippet er al træning baseret på træthed under selve træningen, det vil sige nedbrydning af muskelfibre, strækning af led og lemmer og at løbe tør for energi. Efter træningen begynder kroppen øjeblikkeligt genopbyggelsesarbejdet, som inkluderer dannelse af protein, så musklerne kan repareres og opbygges, leddene bliver stærkere og energidepoterne genopfyldes. Jo hårdere træning, des mere er kroppen nødt til at reparere sig selv. Hvis man ikke har nok alle de vigtige stoffer, kan det forsinke eller endda forhindre genopbyggelse, hvilket betyder, at du ved den næste træning yderligere nedbryder allerede svækkede muskler. Det kan føre til alt fra forværrede resultater til skader, og det er derfor vigtigt, at du hviler dig ordentligt mellem træningspassene, men også at du har den rette ernæring i kroppen. Et kosttilskud kan således være den perfekte tilføjelse til en allerede sund og afbalanceret kost.

En genomgång av aminosyran Lysin

Sidst redigeret: 2020-10-15 14:17:10

Bedøm denne artikel
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
Ratings
3 Stemmer, Gennemsnit: 3.7 / 5

Testvindere - Bedste Lysin

 • Solgar L-Lysine 1000 mg
 • Core Lysine
 • Core Lysine Pulver
 • Healthwell Lysin 500
 • Great Earth L-Lysin
 • Alpha Plus Lysin Plus
 • Better You Premium L-Lysin
 • Twinlab L-Lysine